Strava a stravovací systém aneb, aby jídlo nebylo "hnojivem" nemocí

05.01.2012 16:59

Ing.Zdeněk Rozehnal

Každý člověk, který jí v nesprávnou dobu, nebo nesprávné kombinace jídel, oslabuje svůj imunitní systém a energeticky vyčerpává orgány svého těla. Pak se není co divit, že je náchylnější k nemocem a ani sám neví, na jaké vážné budoucí zdravotní komplikace si tím zakládá. A to vše umocňuje zpravidla špatným pitným režimem a špatnou kvalitou přijímaných tekutin.

Pro odstranění vážných zdravotních potíží je nutné jíst pouze 3x denně a to v následujících hodinách:  

  • snídaně do 08.00
  • oběd od 11.00 do 14.00
  • večeře od 16.30 do 18.00, přičemž uvedené horní hranice jsou koncem jídla

Nejíst více než 3x denně (dospělé osoby) je důležité, protože i několik soust v nesprávnou dobu spouští celý mechanismus trávení, především činnost jater, slinivky, dvanácterníku, žaludku a v souvislosti s tímto procesem se spouští i činnost endokrinního systému. K tomuto efektu stačí i žvýkačka. Uděláme-li to několikrát za den, tak například za 100 dní můžeme mít o jeden druh trávicího enzymu méně. Opakování tohoto nepřirozeného narušování činnosti lidského organismu se pak projevuje jeho vysilováním a nejslabší místa v organismu se stávají místy zánětů oslabených a mutagenních buněk.

Nicméně pro zdravý život i pro hubnutí není potřeba snídat. Nestresujte se snídaní, jestli jste zvyklí ji vynechávat. Tzv. přerušované hladovění (intermittent fasting), například způsobem vynechání snídaně a konzumace prvního jídla třeba až v poledne, může patřit mezi součásti zdravého života. Tímto způsobem pozitivně fungují někteří léčitelé (poprvé jí ve 14.00 hodin) i sportovci. Každopádně jezte správný sortiment potravin pouze 3x denně!

Méně jídel znamená méně tuku a nižší riziko nemocí
Vědci sledovali osm obézních žen ve dvou dnech. Při první návštěvě byly ženám dány instrukce, podle kterých měly zkonzumovat tři dávky tekutých jídel, každé mělo obsahovat 500 kalorií. Při druhé návštěvě jim bylo předepsáno konzumovat šest dávek po 250 kaloriích. V obou kontrolních dnech vědci ženám měřili každých 30 minut hladinu jejich krevního cukru. Zjistili, že hladiny cukru byly u těchto žen významně nižší při režimu tří jídel za den!

Je vědecky dokázané, že špatné stravovací návyky se nejprve objeví jako případná disharmonie - nemoc nejdříve za rok, ale většinou se objeví za 3-10 let.

Strava a stravovací návyky zapříčiňují 90% všech disharmonií - nemocí nejenom trávicího mechanismu člověka.  A obráceně. Strava dokáže léčit. Význam stravy dokládá výzkum, například u jednovaječných dvojčat po narození jsou obaly genů a geny téměř totožné - jen s minimálními odchylkami, ale po třicetí až pětatřiceti letech života a rozdílného stravování se jejich původně stejná genetická informace liší o třicet až čtyřicet procent. To znamená, že dvojčata mají již odlišné dispozice na nemoci, jinak zvládají fyzickou a psychickou zátěž apod. Tedy ze dvou téměř stejných lidí se stávají dvě rozdílné bytosti. Opakem jsou poznatky z pozorování starších manželských dvojic, když se páry desítky let stravují stejným sortimentem jídel s malými odchylkami. Genetická podobnost mezi těmito partnery je zarážející. To vše dokáže strava a stravovací návyky. Jejich genetický kód se "poškozoval" skoro stejně, takže i těla se měnila obdobně.

Strava především:

  • zabezpečuje energii pro tělo
  • je důležitá pro metabolický proces
  • má funkci čistícího procesu
  • obsahuje stopové prvky a vitamíny
  • slouží k nasycení
  • je jediným významným faktorem (včetně pití), který máte zcela pod kontrolou. Vy máte poslední slovo v tom, co se Vám dostane, či nedostane do úst a následně žaludku.

Co byste měli dále vědět při sestavování jídelníčku pokud se chcete uzdravit:

  • je třeba co nejvíce se vyhnout potravinám s konzervačními látkami, nadmírou barviv, umělými příchutěmi a emulgátory, viz "Seznam potravinových éček". Buďte obezřetní, protože škodliviny v potravinách působí synergicky (v případě synergie je 1+1 zhruba 1000! jako v toxikologii, tedy nedochází k součtu, ale ke vzájemnému umocnění škodlivých látek). Přídavné látky v potravinách jsou většinou testovány na hlodavcích, ale ti mají odlišný metabolismus oproti člověku, takže výsledky jsou sporadické (např. krysy po užití metanolu neoslepnou). Navíc jsou testovány pouze jednotlivé látky a testy trvají pouze v řádu měsíců. Díky tomu už nevíme, co udělají třeba 3 látky pohromadě a navíc v delším časovém horizontu. V jednotlivých potravinách je běžně 10 i 20 přídavných látek, o jejichž interakci zákonitě nikdo nic neví, protože výrobce může použít vše, co je povoleno "Vyhláškou" Ministerstva zdravotnictví ČR podle svého uvážení v povoleném množství
  • ne všichni lidé mají trávící enzymy na rýži, tropické ovoce, na "dary moře" a na další pochutiny, které se "nerodí" v našem klimatickém pásmu
  • jíme v průměru až o 60% více, než bychom měli
  • zelenina je velice náročná na získávání potřebné energie, je třeba velkého množství a druhů trávicích enzymů na její 100% zužitkování v procesu metabolizace. Obdobně je tomu u ovoce (u těžkých nemocí je nutné na určitou dobu zeleninu a ovoce přiměřeně omezit a to pouze na 1 druh denně)
  • bílá mouka a výrobky zní - dlouhodobé používání je nevhodné pro tlusté střevo, protože vinou způsobu mletí neobsahuje až 70% potřebných živin a zejména ochranných látek, které se nacházejí v otrubách, ve srovnání s celozrnou moukou
  • bílý cukr vyřadťe. Používejte velice omezeně pouze nerafinovanou verzi cukru, například hnědý třtinový. Lepší varianta je hroznový cukr (glukóza), navíc tento zvyšuje odolnost organismu vůči radioaktivitě. Velice vhodná ke slazení je i Stévia s nulovou energetickou hodnotou (schváleno EU 11.11.2011 jako E 960, Steviol-glykosidy), přírodní sladidlo. Více "Stevia rebaudiana (stévie sladká, cukrová) - rostlinné sladidlo bez kalorií"
  • kuřecí maso (kuřata krmené umělými a masokostními moučkami) obsahuje chemikálie a rakovinotvorné látky
  • uzené výrobky - dehet, nesprávná sůl a forma zpracování nejsou dloudobě vhodné
  • šunka působí škodlivěji než uzené výrobky, nejenom použitím rychlosolí ve výrobě, vyplavuje vápník z těla
  • tavené sýry - aby byly tavené sýry měkké a snadno roztíratelné, používají se při jejich výrobě tavicí soli, nejčastěji fosforečnany. Tyto látky jsou sice důležité pro správné ukládání vápníku do kostí, ale ve velkém množství mu mohou naopak škodit. Pokud je jich totiž ve stravě nesprávný poměr (více fosforu než vápníku), mohou způsobovat odplavování vápníku z těla a dokonce jeho odebírání z kostí. Přestože většinou mají vysoký obsah živočišných tuků a nemají optimální složení mastných kyselin, každý z nás jich sní za rok průměrně 2,6 kg. Oproti tomu Francouz 1,3 kg a Brit pouze 0,6 kg. Další negativní prvenství Čechů ve světě
  • rychlosoli při výrobě uzenin a tavených sýrů se u nás začaly používat od roku 1968. Od té doby vzkvétá ortopedie, výměna kloubů kyčelních a koleních a stává se královnou medicíny - použil jsem citaci MUDr. Pavla Lukeše
  • mléko, zvláště s prodlouženou trvanlivostí není vhodné konzumovat. Díky použité technologii může docházet k ucpávání cév. Nízkotučným výrobkům se vyhýbejte, ani moje kočka je neakceptuje, protože nejsou vhodné kvůli omezené vstřebatelnosti vápníku i kvůli vitamínům rozpustným jen v tucích: A, D, E a K. Tibetská houba v čerstvém mléku zdvojnásobí svůj objem za 14 dnů, ale pokud ji dáme do trvanlivého mléka neroste! Více "Realita o kravském mléku"
  • jogurty jsou "mrtvé", jedině Activia má požadované baktérie, ale ty nejsou s to se množit (je to úmysl výrobce?), tudíž jí musíte užívat pravidelně. Z tohoto důvodu je lepší užívat značkové laktobacily v kapslích, vyjde to levněji i kvalitněji a doma si udělejte kefír z tibetské houby a případně z vyrobeného kefíru tvaroh, více "Tibetská houba"
  • zmrzliny jsou většinou nevhodné, protože se při výrobě používají levné rostlinné tuky (nenasycené mastné kyseliny omega-6), takže je nutné kontrolovat složení
  • vejce - pouze organicky chované slepice, krmené kvalitními krmivy bohatými na minerály a vitamíny produkují vejce vysoké kvality. Tato obsahují mnohem více esenciálních složek výživy, než běžně produkovaná vejce
  • slunečnicový olej i ostatní běžné rostlinné oleje (mimo olivového oleje) a později různá "másla" a tuky nám zničily enzymy, například na štěpení laktózy (proto se rodí děti s touto disharmonií) a tím způsobily největší "zmatek" ve funkci trávicích šťáv v žaludku. Podle nových poznatků hlavně slunečnicový, kukuřičný a sojový olej působí v organismu zánětlivě (způsobuje to hlavně přemíra nenasycených mastných kyselin omega-6, respektive špatný poměr konzumovaných kyselin omega-6 a omega-3) a proto mají tyto oleje značný vliv na ukládání cholesterolu v tepnách, který vlastně vnitřní stěnu tímto způsobem chrání před chronickým zánětem. Nebezpečí olejů (sójového, kukuřičného a slunečnicového) vědci zdůvodňují tím, že při jejich metabolismu se přeměňují na chemickou látku tzv. kyselinu arachidonovou, která může vyvolat uvolnění dalších chemických látek, které způsobují v těle záněty, jež stojí za celou řadou chronických onemocnění - včetně srdečních chorob. Je nutné používat pouze olivový (studená kuchyně), kokosový a palmový olej, přiměřeně máslo a sádlo. Pro smažení (co nejméně) je vhodné pouze sádlo, palmový a kokosový olej (180°C, palmový a kokosový olej obsahuje větší množství nasycených mastných kyselin proto se hodí na smažení, ale už ne tak do studené kuchyně), olivový olej je vhodný pro tepelné použití pouze do 120°C. Nekonzumujte laciné rostlinné oleje v předvařených jídlech (polotovarech) nebo na jídelníčku v restauracích! Jako protipól laciným olejům (omega-6) s destrukční schopností pro organismus (ucpání cév a s tím související mj. zvýšený krevní tlak, ....) konzumujte lněná semínka (olej), obsahující mj. nenasycenou mastnou kyselinu omega-3, která cévy naopak "léčí", respektive správný poměr mezi kyselinami omega-3 a omega-6
  • tuky omega-6 bývají velmi nestabilní a náchylné k oxidaci. Nepřirozená a nadměrná konzumace těchto tuků silně podporuje volné radikály, což může následně vést k poškozování DNA a mutaci buněk. Ve studii publikované v magazínu the Cancer Research v roce 2000 vědci doložili, že kyselina omega-3 DHA dokáže zastavovat růst rakovinných buněk. Tato studie rovněž varovala, že omega-6 jsou známé tím, že naopak stimulují růst rakoviny
  • Nejezte nic hydrogenovaného jako umělé tuky nebo fritované potraviny, protože narušují proces okysličování. Vyvarujte se produktů, jímž se říká "hydrogenované". Červené krvinky odevzdávají v plících oxid uhličitý a nabírají kyslík. Pak jsou přepravovány v krevním oběhu k buňkám a vypustí nesený kyslík do plazmy.. Takto uvolněný kyslík je k buňkám přitahován rezonancí pí-elektronové oxidace, podporované právě mastnými kyselinami. Jinak si kyslík cestu do buňky nenajde
  • čokoláda a různé cukrářské výrobky jsou neúměrně co do obsahu cukru předimenzované a "obohacené" o spoustu nevhodných konzervačních a chuťových látek
  • umělá sladidla a výrobky DIA jsou nevhodné i pro tzv. diabetiky, zvláštní pozornost věnujte "podezřelému" Aspartamu, protože laboratorně byl zjištěn zvýšený výskyt rakoviny již při aplikaci polovičního množství této látky na kilogram tělesné hmotnosti doporučené Mezinárodní zdravotnickou organizací (WHO). Pokud si dáte nízkotučný jogurt, limonádu nebo žvýkačku bez cukru, je pravděpodobné, že obsahují Aspartam. Podle nejnovejších studií podporují umělá sladidla chuť k jídlu a dlouhodobě i chuť na sladkosti, protože tělo očekává zvýšení hladiny cukru v krvi. Přibližně 70% vyrobeného Aspartamu se používá k výrobě limonád
  • sója - nepatří do pravidelné středoevropské stravy, navíc se v evropských přístavech vykládá ročně cca 7 miliónů tun transgenické sóji (GMO), která se používá pro krmení dobytka a pro výrobu potravin! Francouzská studie potvrzuje naše nejhorší obavy ohledně geneticky modifikovaných  potravin (GMO)! 13 min. video s českými titulky
  • oves a ovesné výrobky - dlouhodobé používání v každodenním stravování je škodlivé
  • houby - v případě vážného onemocnění je nevhodné houby rostoucí ve volné přírodě konzumovat, jinak upřednostňujte hlívu ústřičnou před karcinogenními žampióny
  • hranolky, čipsy a pečené brambory - v těchto potravinách se nachází ve velkých koncentracích akrylamid. Tento při testech vyvolává rakovinu a poškozuje embrya. Akrylamid v potravinách vzniká během tepelné úpravy různými mechanismy, které zahrnují reakce sacharidů, proteinů a aminokyselin, lipidů a pravděpodobně i dalších minoritních složek potravin, především však vzniká reakcí asparaginu s glukózou. Akrylamid vzniká v potravinách bohatých na sacharidy, které se zpracovávají při vysoké teplotě smažením, pečením či pražením surovin bohatých na uhlohydráty (škroby), při teplotách nad 100 °C. S rostoucí teplotou se zvyšuje jeho tvorba, zvýšené (zdravotně nebezpečné) množství akrylamidu vzniká nad 170°C. Jedná se především o brambory zpracovávané na bramborové lupínky (chipsy), bramborové hranolky, pečené brambory. O něco nižší obsah se nachází v chlebu (hlavně chlebová kůrka), ve snídaňových cereáliích (pražených), v kávě, kávovinových náhražkách, biskvitech, pernících, krekrech, oplatcích a sušenkách.
  • geneticky modifikované potraviny (GMO), DDT, Agent Orange - co mají společného? Více
  • rizikové látky naší stravy - video

K přirozené stravě bezpodmínečně patří zejména:

  • celozrná pšeničná a žitná mouka
  • výrobky z celozrné mouky, ale ne z barvené mouky
  • olivový olej
  • brambory, ale pozor na naklíčené brambory, je nutné klíčky vykrajovat, protože v okolí klíčku se nachází silný jed solanin. Proto při vaření používejte větší množství kmínu - neutralizuje solanin!
  • sezónní ovoce a zelenina
  • luštěniny
  • vejce pokud možno pouze od organicky chovaných slepic
  • víno - hrozny, ale omezeně
  • ryby, hlavně mořské
  • vepřové a krůtí maso připravené například na sádle (pozor na teplotu smažení - doporučuji přidat kolečka mrkve), ale nejlépe v horkovzdušné troubě bez použití tuku, v případě vážné disharmonie maso velice omezeně a pouze bílé z ověřeného zdroje
  • lněné semínko (olej) chrání i před radioaktivitou. Lněné semínko dokonce regeneruje tkáň, která byla vystavena i zvýšené radiaci. Levný zdroj omega-3 mastných kyselin, ideální poměr konzumace mezi mastnými kyselinami omega-3 a omega 6 je v rozpětí 1:1 až 1:3, navíc obsahuje prospěšné lignany a vlákninu
  • kefír z tibetské houby
  • víno bílé a červené jenom "suché" a zásadně nepít "volně", jenom je možné prokládat jím jídlo (1-2 dcl denně), flavonoidy obsahuje jen červené víno
  • čistá pramenitá voda - min. 90% přijímaných tekutin v případě léčení velice složitých disharmonií - nemocí
  • zelený čaj, zázvor, česnek, skořice, kurkuma

K zajištění správné funkce vašeho těla denně potřebujete okolo 90ti látek. Je to 60 minerálů, 16 vitamínů, 12 aminokyselin a 3 mastné kyseliny. Většina lidí si kupuje vitamín C a o dalších nutných prvcích nemá ani ponětí. Myslíte-li to se svým zdravím vážně, potřebujete denně 90 látek. Více MVDr. MUDr. Joe Wallach

Doporučené potraviny jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců - MUDr.Pavel Lukeš, viz níže "Lukeší desatero"

Způsob přípravy jídel 

Největším problémem při běžném vaření všech jídel je ta skutečnost, že suroviny v nich několikanásobně převáříme. Tím přicházíme nejenom o spoustu tělu potřebných živin, ale zejména dochází k takzvanému tedy násilnému spojení několika látek, bílkovin, vitamínů, minerálů, tuků, cukrů atd.dohromady tak, že si pak enzymy nemohou vybrat každý to "své".

Velkým problémem pro organismus je např. strávit polévku, ve které se vařilo koření, maso a zelenina dohromady. Je vhodné, kdybychom uvažovali o jedno, maximálně o třídruhových polévkách, co do použití surovin. Samozřejmě při respektování správné kombinace s omezením (nejlépe s vyloučením umělých příchutí) kořenin. Ovšem pod podmínkou vařit zvlášť maso a zvlášť zeleninu. To samé platí i omáčkách a dalších jídlech, které se připravují z různých druhů potravin najednou. Viz recepty. I solení v průběhu vaření přináší problémy pro přirozené chemické reakce v trávicím ústrojí. Proto je ideální solit polévku až při podávání na stůl a pokud možno i další připravovaná jídla.

Ideální spotřeba chloridu sodného (sůl) je 4 000 až 6 000 mg za den (4 - 6 gramů). Odchylka nahoru, ale i dolů způsobuje zdravotní komplikace. Více "Také nesolená jídla zvyšují riziko mrtvice a infarktu - potvrzuje vědecká studie"

Tři velká jídla denně jsou ve skutečnosti zdravější než mnoho menších jídel

David Gutierrez

Ze studie, provedené vědci z univerzity v Missouri a publikované v magazínu The Obesity vyplývá, že pro lidi potýkající se s nadváhou by mohlo být nejzdravější volbou jíst jen tři větší jídla za den.

Protože se četnost obezity v USA od roku 1980 zdvojnásobila a stále roste, věnují se vědci v oblasti medicíny neustálému pátrání po způsobech, jak by lidé mohli udržovat svou váhu na optimálních hodnotách.
Obezita má totiž významnou souvislost se zvýšením rizika kardiovaskulárních chorob, diabetu 2.typu, různých druhů rakoviny nebo s předčasným úmrtím. Kromě toho také souvisí s oslabením poznávacích schopností a s demencí, včetně Alzheimerovy choroby. V USA je dnes jako obézní klasifikována více než jedna třetina obyvatel.

Avšak nejpopulárnější stravovací doporučení - přestože bývá tak propagováno zdravotníky - nebylo dosud řádně vědecky ověřeno s ohledem na správnost nebo svou aplikovatelnost u lidí, kteří jsou již obézní.

„Jak masmédia tak i mnozí poskytovatelé zdravotní péče často hájí doporučení jíst více menších porcí jídla v průběhu celého dne,“ konstatuje vedoucí autor studie Tim Heden. „Když jsme ale prozkoumali dostupnou literaturu, nenašli jsme nijak mnoho studií, které by zkoumaly nebo přímo podporovaly toto populární doporučení. Tento nedostatek pramenů nás dovedl k naší studii, jež patří k prvním, která zkoumá, jak denní počet jídel ovlivňuje za celý den využívání inzulínu a hladiny tuku v krvi u obézních žen.“

Méně jídel znamená méně tuku a nižší riziko nemocí
Vědci sledovali osm obézních žen ve dvou dnech. Při první návštěvě byly ženám dány instrukce, podle kterých měly zkonzumovat tři dávky tekutých jídel, každé mělo obsahovat 500 kalorií. Při druhé návštěvě jim bylo předepsáno konzumovat šest dávek po 250 kaloriích. V obou kontrolních dnech vědci ženám měřili každých 30 minut hladinu jejich krevního cukru. Zjistili, že hladiny cukru byly u těchto žen významně nižší při režimu tří jídel za den.

„Tyto naše závěry by možná mohly být oporou pro nová stravovací doporučení, která bývají dávána hlavně obézním ženám,“ řekl Tim Heden.

„Naše výsledky naznačují, že hlavně v případě obézních žen může být konzumace větších porcí jídel jen třikrát za den z pohledu jejich metabolizmu mnohem přínosnější, než větší počet malých porcí,“ konstatoval Tim Heden.
„Větší porce jídel konzumovaných méně často snižuje hladinu tuku v krvi. Z dlouhodobějšího pohledu tento způsob stravování může ženám trvale snížit tuk v krvi a tím snížit i jejich rizika vzniku srdečních onemocnění.“

Přestože tyto výsledky bude potřeba ještě replikovat a potvrdit pro jejich aplikovatelnost v reálném životě, spoluautor studie Jill Kanaley poznamenává, že už teď je možné vyvozovat logický závěr: konzumace většího počtu malých porcí jídel není rozumná ani tehdy, když se neprojeví žádnými fyziologickými účinky.

„Při větším počtu porcí jídel v průběhu dne musíte být opatrní,“ upozornil Jill Kanaley. „Jestliže se budete stravovat tímto způsobem, projeví se u vás zvýšené sklony k přejídání nebo k nezdravým stravovacím návykům a budete náchylnější ke škodlivé stravě.“

„Někteří lidé velmi usilují o to, aby jedli jen zdravé svačiny, většina lidí ale o to příliš nedbá a končí tím, že jejich příjem kalorií je příliš vysoký. Čím častěji usednete k jídlu, tím více kalorií také pravděpodobně sníte.“

Originál: http://www.naturalnews.com/038264_meals_healthy_weight_disease_risk.html

Odborníci z Harvardu prohlašují, že mléko není součástí zdravého stravování

Mléko je jedna z živočišných potravin, u které se podařilo vzbudit zřejmě nejsilnější dojem, že bez jeho konzumace se neobejdeme a že vynechat ho ze svého jídelníčku je nezodpovědné hazardování se zdravím (přestože více než polovina lidstva konzumaci mléka vůbec nezná a rozhodně jim nechybí). Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili nové nutriční doporučení ve formě tzv. talíře zdravého jedení (Healthy Eating Plate), která je určena americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahrazuje překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu.

Zdůrazňují, že na rozdíl od předchozích doporučení, není toto nové doporučení ovlivněno lobbisty z řad potravinářského průmyslu a z potravinové pyramidy navrhuje úplně vyřadit mléko a mléčné produkty, zejména díky nebezpečí zvýšeného rizika rakoviny (častá spotřeba mléčných výrobků zvyšuje riziko rakoviny prostaty a pravděpodobně i vaječníků) a kvůli vysokému podílu nasycených tuků.

Experti z Harvardu ve své zprávě navrhují, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák (dvojnásobný obsah vápníku než v mléce a vyšší využitelnost), dále například ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů.

V roce 1992 byl vytvořen (Food Guide Pyramid) "průvodce potravinovou pyramidou" - tento jednoduchý obrázek propagoval prvky zdravé výživy. O obsahu se vyučovalo ve školách, psalo se o něm v mnoha článcích a obrázek byl vylepován na etiketách potravin.
Nicméně, informace obsažené v této pyramidě byly založeny na vratkých vědeckých důkazech a byly výjiměčně aktualizovány, aby odrážely výrazný pokrok v našem chápání souvislostí mezi stravou a zdravím.

Food Guide Pyramid v roce 2005 nahradil "MyPyramid". Kritici si ale stěžovali na nejasnost a matoucí obsah a tak v červnu 2011 došlo k nahrazení "MyPlate". Tato nová pyramida shrnuje nejlepší dietní informace, které jsou dnes k dispozici a nejsou vytesané do kamene, protože vědci nepochybně objeví nové informace v následujících letech pro zdravé stravování. MyPlate se změní tak, aby odrážel významné nové důkazy.


Zde jsou její doporučení:

  • polovinu jídel tvoří zelenina a ovoce, přičemž brambory se nepočítají jako zelenina pro zdravé stravování, protože mají negativní dopad na hladinu cukru v krvi
  • čvrtinu tvoří celozrná strava, celá a neporušená zrna celé pšenice, ječmene, ovsa, hnědé rýže a potravin z  nich vyrobených jako například celozrné těstoviny které mají nižší vliv na hladinu krevního cukru a inzulínu, oproti bílému chlebu, bílé rýži a dalším rafinovaným obilovinám
  • čtvrtinu tvoří protein, nejlépe ryby (ne krmené v klecích antibiotiky), kuřecí maso (určitě ne z velkochovu), fazole a ořechy. Omezte červené maso a vyhněte se zpracovanému jako je například slanina a klobásy
  • při přípravě stravy používejte zdravé rostlinné oleje - olivový, řepkový, sójový ... a vyhýbejte se částečně hydrogenovaným olejům, které obsahují nezdravé trans-tuky. Pamatujte si, že s nízkým obsahem tuku neznamená "zdravé"
  • pijte vodu, kávu nebo čaj. Vyhýbejte se sladkým nápojům, omezte mléko a mléčné výrobky - jedna až dvě porce denně pokud si to přejete a omezte džusy - maximálně malá sklenice denně

Více: Healthy Eating Plate & Healthy Eating Pyramid

Nadměrný příjem vápníku - jedna z příčin osteoporózy a zlomenin kyčelních kloubů

Fakta:

  • v Řecku mezi roky 1966 - 1977 se průměrná konzumace mléka zdvojnásobila, výskyt osteoporózy se zdvojnásobil
  • v Hong Kongu se za rok 1989 zkonzumovalo 2x více mléka oproti roku 1966 a výskyt osteoporózy se za stejné období ztrojnásobil
  • nejvyšší konzumace mléka je ve Švédsku, Finsku Švýcarsku a Holandsku (300-400 kg/rok). Výskyt osteporózy se prudce navýšil
  • v Austrálii, USA a Novém Zélandě je konzumace mléka 3x vyšší než v Japonsku a současně zlomenin kyčelních kloubů 2,5x vyšší
  • ve skupinách obyvatelstva USA, které konzumují méně mléka, jako například Američané mexického nebo afrického původu, je téměř 2,5x nižší výskyt osteoporózy v porovnání s bílými Američany. A není to z důvodu genetických odlišností
  • u obyvatelstva evropského původu v Chile a Venezuele, kteří konzumují méně mléka je v porovnání s USA, Finskem, Švédskem a Švycarskem výskyt zlomenin kyčelních kloubů nížší více jak 3x
  • Čínaně konzumují velmi málo mléka, jen asi 8 kg na obyvatele za rok. Výskyt zlomenin kyčelních kloubů je u nich jeden z nejnižších na světě. U čínských žen je to až 6x méně v porovnání s USA, kde konzumují 254 kg mléka na obyvatele za rok
  • v ostatních zemích, kde se pije mléko jen zřídka, jako například v Kongu, Guinee nebo Togu (6 kg/rok) je osteoporóza extrémně zřídkavým onemocněním

Na výše uvedené statistiky odpůrci zpravidla reagují: Černoši a Asiaté jsou geneticky odlišní. Je to však nesmysl.

  • osteoporóza u asijských žen žijícich v Asii je o hodně nižší než u těch žijícich v USA. Stejně je tomu i u žen z afrického kmene Bantu žijúcich v Bantu a těch žijícich z USA
  • taktéž konzumace mléka a výskyt zlomenin kyčelních kloubů je o hodně nižší u Černochů žijících v Jižní Africe oproti Černochům žijících v USA

Pro absorpci vápníku je vyžadována aktivita buněk zvané osteoblasty, které jsou také zodpovědné za vytváření kostní matrice, do které se ukládá vápník. Na druhé straně pro vyplavování vápníku z kostí je nutná aktivita buněk nazývaných osteoklasty.

V případě, že se do kostí vstřebá více vápníku, například v důsledku nedostatku estrogenu, zvýší se aktivita jak osteoblastů, tak i osteoklastů. Problémem je, že v procesu vytváření kostní matrice 50-70% osteoblastů zahyne. Čím více je stimulovaná aktivita těchto buněk, tím více jich zahyne.

V případě, že konzumujete zvýšené množství vápníku po celý život, obměna osteoblastů je zvýšená, přičemž mnohým lidem se podaří úspěšně zvýšit hustotu svých kostí. To je také důvodem, proč je průměrná hustota kostí vyšší u obyvatel s vysokou spotřebou mléka. Tento "úspěch" však bývá jen dočasný, protože počet možností kolikrát se mohou buňky rozdělit je daný.
Jejich reprodukční schopnost se vyčerpá dříve.

A pokud jenom osteoblasty dokáží vytvářet nové kostní tkanivo, jeho další tvorba se začne snižovat. Toto však neplatí o osteoklastech podílejících se na vyplavování vápníku z kostí. Za běžných okolností nastávají oba procesy současně - tvorba nového kostního tkaniva s ukládáním vápníku i jeho vyplavování z kostí.

Tady je zakopaný pes

V důsledku nedostatku osteoblastů se jeden proces zpomalí a druhý ne. V nedostatečně novovytvářené matrici začnou vznikat póry. Následně vznikne nemoc - osteoporóza.

Znamená to tedy, že samotný vápník je příčinou osteoporózy?

Je to ironické, ale ano - vápník je zodpovědný za svůj vlastní nedostatek. To však platí jen v případě, že je jeho příjem
dlouhodobě značně vysoký.

Tak jako v případě ostatních minerálů, tělo za normálních okolností jich z jídla absorbuje je tolik, kolik potřebuje. U vápníku to je cca 200 mg denně do krve. A to bez ohledu na to jestli konzumujete 700 mg, či 1200 mg v podobě doplňků stravy.

Jenže, když jej konzumujete příliš mnoho, míra jeho absorpce se již nedokáže snížit, hranice je cca 1500 mg. Nadbytečný vápník se ukládá do kostí, protože tělo si hlídá hladinu vápníku v krvi. Za normálních okolností se v krvi nachází přibližně 500 mg vápníku. rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší úrovní je 26%, díky třem hormonům, které se starají o tuto rovnováhu.

Po přemístění nadbytečného vápníku do kostí následně dva hormony stimulují vyplavování z kostí ven a třetí hormon odplavování vápníku do moči. Proč se neudrží v kostech? Protože množství v kostech je poměrně přesně dáno. Pokud chcete mít trvale vyšší množství vápníku v kostech, potom musíte trvale přijímat nadměrné množství vápníku.

Problém tu ale je, všechen nadbytečný vápník je zpracováván osteoblasty a osteoklasty. Pokud byste například absorbovali denně do krve 400 mg vápníku místo 200 mg, potom tyto buňky by musely zpracovat za 40 let o 2,9 kg vápníku více.


Vzledem k tomu, že osteoblasty mají rychlejší míru úhynu a obnovy, jejich nedostatek v pozdejším věku začne v matricích kostí vytvářet díry a póry. Podobný účinek na osteoblasty mají i příliš vysoké dávky vitamínu A, zvýšené hodnoty kortizolu a užívání kortikosteroidů, protože predčasně vyčerpávají kapacitu tvorby nových osteoblastů.

Naopak, při optimálním příjmu vápníku kosti stárnou pomaleji, protože nadměrným přísunem vápníku si dokážete zvýšit hustotu kostí, ale na úkor jejich kapacity (znovuobnovování se).

Proto v zemích, kde je nejvyšší průměrná hustota kostí, je i nejvyšší výskyt zlomenin kyčelních kloubů, protože byla vyčerpaná regenerační schopnost osteoblastů.

I tady platí vše s mírou


Množství vápniku v mg na 100 gramů:

Lískové ořechy                 226
Vaječný žĺoutek                140
Brazílske ořechy               132
Zelené olivy                       96
Vlašské ořechy                  87
Fíky                                  54
Borůvky                             44
Pomeranč                          42
Maliny                               40
Kiwi                                  38
Mandarinky                        33

Mateřské mléko                  32
Kokos                                20
Hroznové víno                    18
Meruňky                            16
Ananas                              16
Švestky                              14
Losos                                 13
Makrela                              12
Červený meloun                  11
Banán                                 9

Dospělí a děti vždy potrebují na kg tělesné váhy méně vápníku než novorozenci. Jídlo pro dospělé proto nepotřebuje obsahovat víc vápniku jako mateřské mléko (kravské mléko obsahuje 4x větší množství vápníku než mateřské).

Zdroj: http://www.4.waisays.com/ExcessiveCalcium.htm (Excessive Calcium Causes Osteoporosis)

Lukeší desatero .... (Oblíbený pediatr, specialista na čínskou medicínu MUDr. Petr Lukeš) 

bylo sestaveno na podkladě zkušeností občanů Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle reklam a nečtou „odborné” časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné.

1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.
2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a způsobují afty a žloutenku typu A.
3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie.
4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.
5. Nepoužívejte margariny – umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví – to raději zdechne, ale člověk člověka pro pár mincí otráví postupně, jak potkana.
6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat Activii, která má položivé bakterie.
7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.
8. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal.
9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans (Candida albicans
je druh kvasinky, jenž někdy u lidí způsobuje ústní a genitální houbové infekce. Tato mykóza je zejména častou příčinou nemocí a úmrtí u osob se sníženou imunitou).
10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.
DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.
Další podrobnosti MUDr. Lukeše z lékařské praxe - k tukům, cukru, parazitům, ...

Zpět

 

POŘAD A DOST!

 

 

Nejúčinnější extrakty z

 

s    Certifikáty

 


pro Česko, Slovensko,

 

 

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

-

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

Jeden ze zdokumentovaných případů, kdy kvalitní extrakt z Reishi spustil během několika dnů úspěšnou imunitní reakci

Případ 47letého muže s bolestí nadbřišku. Endoskopie u něj odhalila velký žaludeční vřed a byla provedena biopsie, která diagnostikovala v žaludku difuzní velkobuněčný B-Lymfom (typ velmi agresivního nádoru). O 11 dnů později byla provedena operace a následovala standardní kontrola vyjmuté části žaludku, přičemž nebyly nalezeny žádné rakovinné buňky, nastala kompletní regrese. V místě původního nádoru byla pouze vrstva aktivovaných T lymfocytů což jsou buňky, která pokud jsou aktivované dokážou zničit rakovinné buňky. Když se pacienta ptali na to, co užíval před operací, tak prohlásil, že ihned po prvním oznámení jeho diagnózy užíval vysoké dávky extraktu z Reishi.

 

Zdroj: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17478779 (publikováno vpravo)

 

 

 

m

pro    slovenské

 

Triterpen MAx 20% triterpenů

-

Duanwood Red Reishi 100% spor

 

 

-

 

 

BIOOO.cz

 

 

  

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

  

 

 

 

 

 BIOOO.cz 

 

 

 VAKCÍNY   JSOU

ODHALUJÍ   TAJNÉ

článek

 

REZISTENTNÍ    BAKTÉRIE

USMRTÍ   UŽ    DENNĚ

článek

 

CHEMICKÉ     LÉKY

BRZDÍ

REGENERAČNÍ

 

 

Preparáty In formační medicí ny MUDr. J ose fa Jonáše

 

 

LÉČIVÉ 

NEJEN K PREVENCI 

ANEB   ŽIVOT

příroda uzdravuje

 

Polysacharid Beta-glukan obsažený v léčivých houbách je látka, co současný člověk více než potřebuje. Můžeme ho pokládat za moderní kámen mudrců, který byl po dlouhém hledání nalezen

 Více 

 

 

Betaglucan MaxCell

-

 

  • Alzheimer
  • Parkinson
  • Mozková mrtvice
  • Roztroušená skleróza
  • Demence
  • Borélie v mozku
  • Ochrana mozku

 

 

RECENZE

SIBIŘSKÁ ČAGA

Dobry den. Chtela bych se s vami podelit o skusenost s uzivani vyrobku SIBIRSKA CAGA. Pisi prostrednictvim me teticky, o kterou se staram. Teticka ma diabetes 2 typu, jeji hodnoty se pohybovaly  kolem 20. Zacala s uzivanim vyrobku sibirska caga. Ze zacatku se zdalo ze to na ni moc nepusobi, ale kdyz vyuzivala dve

 


180 kapslí Čagy     -

 

 

 

 

PŘIROZENÁ

CESTA    NEJEN

 

harmonizátory

 

 

 

 

CHITOMAXTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněná látka

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Složení Fenuprimu:

Obsah jedné tobolky:

Balení: 90 kapslí

 


Článek o Chitomaxu a Fenuprimu zde

 

-V

Zdraví velký černý pes Sorbon s paničkou I.H.

 

 

 

 

 

 

 

NOVÉ

 

Další velká rána farmaceutickým firmám: Léky na cholesterol - statiny - jsou prý zcela bezcenné

Poslední doba byla pro farmaceutické firmy velmi těžká. Byly totiž publikovány 3 velké studie, které kompletně vyvrátily jakoukoli efektivnost více druhů nejpoužívanějších léků.

Následky těchto studii mohou být pro tyto společnosti zdrcující, protože se jedná o extrémně ziskové léky, které nejednou tvoří hlavní jádro jejich příjmů.

 

Celý článek

 

 

Očkovat nebo ponechat dětským infekcím volný průběh? O souvislostech vakcinací, srdečních onemocnění a rakoviny

I když po zavedení vakcín došlo ke snížení výskytu spalniček a příušnic, vědci nyní zjišťují, že tyto dětské infekce plní cennou funkci a možná jsou i nezbytné pro normální vývoj našeho imunitního systému. Jako příklad vědeckého bádání v této problematice lze uvést třeba rozsáhlou japonskou studii[1], která proběhla v roce 2015. V ní se došlo k závěru, že spalničky a příušnice, které děti prodělají, mají výrazně protektivní účinky před smrtelnými srdečními příhodami a mrtvicemi v dospělosti. V rámci této studie bylo několik let sledováno více než 100 000 mužů a žen ve veku 40-79 let, aby se u nich stanovila pravděpodobnost úmrtí na aterosklerotická kardiovaskulární onemocnění.

 

Celý článek

 

 

62-letý muž se vyléčil z diabetu 2.typu vyřazením těstovin a pečiva

Až vám příště bude někdo tvrdit, že diabetes 2.typu je neléčitelný, poukažte na zázračnou cestu za zdravím, kterou absolvoval Geoff Whitington - Angličan, jenž se definitivně vyléčil ze svých diabetických potíží. Podařilo se mu to díky úsilí jeho dvou milujících synů, kteří otce vyvedli z bludného kruhu, v němž se pohyboval už mnoho let.

Tento muž trpěl vysokou nadváhou, hormonální nevyvážeností a dokonce mu už hrozila i amputace nohy, takže se vzdával jakýchkoliv nadějí na svou zdravou budoucnost. Pracoval jako strážný v dlouhých 15-hodinových směnách a jeho zdravotní stav byl také důsledkem jeho špatné životosprávy.

 

Celý článek

 

 

Ibuprofen způsobuje tisíce úmrtí ročně: Přírodní náhrada je bezpečná

Nedávný článek publikovaný tiskovou agenturou Reuters odhalil zajímavá zjištění o lécích užívaných proto bolestem jako jsou diclofenac či ibuprofen (například účinná látka v přípravku Ibalgin. Češi mají na hlavu nejvyšší spotřebu léků proti bolesti v EU, což cosi vypovídá o úrovni zdejší chemické medicíny).

Článek uvádí, že výše uvedená léčiva zvyšují riziko srdečního infarktu ve stejné míře jako léky, které byly v minulosti staženy z trhu kvůli jejich vysokým rizikům. Jeden z takto stažených léků, Vioxx,
byl příčinou až 30.000 úmrtí v důsledku srdečních infarktů a náhlých srdečních příhod.

 

Celý článek

 

 

Takto vyléčíte chronickou boreliózu, i když to už lékaři vzdali

Lymská bolerióza je infekce bakterií Borrelia burgdorferi (v Česku je tento typ poměrně vzácný, viz Lymská borelióza). Přenáší se hlavně klíšťaty, ale spekuluje se, že její možnými přenašeči mohou být i další druhy hmyzu jako jsou komáři či blechy.

Není přenosná z člověka na člověka, přestože nejnovější poznatky ukazují na to, že za jistých okolností k tomu může dojít, například při intimním styku.

Příznaky lymské boreliózy

Příznaky tohoto onemocnění se liší, ale ve většině případů se vyvíjejí podle následujícího scénáře.

Fáze 1 – den 3 až 30 po bodnutí

Někdy se tato fáze nazývá i „časná lokální infekce“.

U 70 až 75 % lidí se rozvine zarudnutí. Jde o charakteristické „býčí oko“ se středem v místě kousnutí klíštětem. Nesvědí ani nebolí, ale na dotek může vyvolávat pocit tepla. Rozvoj příznaků podobných chřipce: horečka, zimnice, zduření lymfatických...

 

Celý článek

 

 

Jak detoxikovat každý orgán a už nikdy nebýt nemocný ani unavený

Všimli jste si, že stále více a více lidí, dokonce i mladých, podléhá chronickým onemocněním, rakovině či autoimunitním chorobám? Naše tělo je sice za optimálních okolností dokonalé, ale má i svá slabá místa.

Jedním z takových slabých míst jsou
toxiny z prostředí, které mají schopnost poškozovat naše DNA, což pak způsobuje fyzické poškození. Ke genetickým změnám však může docházet nejen v důsledku vlivu toxinů.

Spouštěčem dokáží být i stres, duševní plytkost, hormonální a endokrinní nerovnováha, parazity, viry, bakterie, nadbytek cukru, pesticidy, těžké kovy a podobně. Totiž, tělo a duše jsou jedno. Skutečná medicína se proto musí zaměřit na obě oblasti.

 

Celý článek

 

 

Zásadní průlom v medicíně: cukrovku 2. typu lze vyléčit pouhou změnou jídelníčku - 700 kalorií denně po dobu pouhých 8 týdnů

Jeden z posledních výzkumů „objevil“ metodu léčby, kterou doporučoval Mike Adams - editor serveru NaturalNews už před deseti lety: vhodně sestavený jídelníček působí proti diabetu 2. typu a dokonce jej může i vyléčit.

 

Vědci došli k závěru, že speciální nárazová dieta trvající pouhých 8 týdnů může vyléčit tuto chorobu

 

A co víc, i lidé, kteří mají diabetes více než deset let, mohli po této dvouměsíční dietě zaznamenávat její ústup.

 

Celý článek

 

 

Mamografy způsobují více rakovin prsu, než ji detekují

Dr. Ben Johnson: Napsal jsem knihu pro ženy pod názvem Tajemství moudrosti o zdraví poprsí (The Secret of Health Breast Wisdom) protože my, lékařská komunita, způsobujeme ženám rakovinu tím, že od nich požadujeme vyšetření na mamografu.

Mamografy způsobují rakovinu. Tečka.

Přesto, když dnes žena navštíví svého gynekologa nebo rodinného lékaře, bude se jí toto vyšetření obrazně řečeno „tlačit do hlavy“.

Bude vystavena silnému nátlaku, aby šla na mamograf, který jí může přivodit rakovinu prsu.

Mamograf životy nezachrání. Pokud na něj půjdete, máte o 4% vyšší riziko úmrtí. Po každém mamografu! Tečka.

 

Celý článek

 

 

Warfarin - co vám u lékaře neřeknou

Dlouhodobé podávání Warfarinu (chemikálie původně používaná jako jed k likvidaci hlodavců) je typickým obrazem způsobu myšlení v oficiální medicíně.

Zřejmě nejčastější příčinou mnoha chronických onemocnění - včetně zvýšené srážlivosti krve - je chronické překyselování organismu. To není žádná novinka, marně na to upozorňoval nejslavnější lékař antického starověku a zakladatel racionálního lékařství Hippokrates (460 př. n. l. – 377 př. n. l.). To znamená, že tělo nejen v potravinách přijímá, ale především samo produkuje trvalý přebytek různých kyselých látek, které jsou následně nejen vylučovány z těla, ale bohužel i průběžně neutralizovány tím, že odkudkoliv z organismu na sebe vážou zásadotvorné minerály i za cenu poškozování prakticky všech orgánů v těle.


Celý článek

 

 

Tučnými a oteklými vás dělají toxiny v tukové tkáni. Ukažte jim STOPku!

Bohužel, všichni dnes žijeme v toxickém prostředí, kde jsme permanentně vystaveni potravinám, které jsou znečištěné chemikáliemi. Proto je toxinům téměř nemožné se vyhnout.

Pro nás to pak znamená, že náš trávicí systém a hlavně játra se mohou snadno přetížit. Jsme sice stavění tak, aby se z nás škodlivé látky neustále vyplavovaly, pokud jich je však příliš, tělo to pak nemusí zvládat a namísto vyplavování se v něm začnou usazovat.


Toxiny dělíme do dvou kategorií:

  • rozpustné ve vodě
  • rozpustné v tucích
 

Celý článek

 

 

Ohromení vědci konečně přiznali, že vysoká průměrná délka života Japonců souvisí se stravou a nikoliv s geny

Všichni sníme o dlouhém životě bez nemocí. Zatímco se průměrný věk v rozvinutých zemích pomalu zvyšuje, neplatí to tak docela o poklesu nemocnosti a zdravotních postiženích.

Jedna z posledních studií, publikovaných v časopise the British Medical Journal, ale možná odhalila klíč k té žádoucí dlouhověkosti. Není žádným tajemstvím, že
mezi nejzdravější lidi na světě patří Japonci. Vykazují druhý nejvyšší dosahovaný věk a také obezita se mezi nimi vyskytuje pouze s četností 3,5%. Američané naopak zaujímají až 43. místo u dlouhověkosti a jejich obezita se nyní pohybuje kolem 35%.

 

Celý článek

 

 

TOP

 

 

 

 

 

 

 

PRODEJNA BYLIN

OSTRAVA

 

  

 

 

 

 

Pampeliška - kořen

 

 

 

 

 

 

 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

 

 zde 

 

 

 

 

 

 

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

 

zde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lékařská a výživová poradna zdarma

  • můžete se zeptat odborníků, kteří jsou na Vaší straně
  • můžete se nechat vést v prevenci i léčbě odborníky - naturopaty
  • nahradíte chemické léky

 

MUDr. Ladislav Šafránek

V rámci své poradenské činnosti odpovídá na dotazy týkající se:

  • přírodní, psychosomatické a duchovní medicíny, včetně sebeuzdravování ze zdánlivě "nevyléčitelných" onemocnění,
  • preventivní péče, regenerace, zpomalování stárnutí,
  • před mnoha roky zklamaně opustil oficiální chemickou medicínu a začal se věnovat výhradně celostním a psychosomatickým postupům. V poradenské činnosti i v péči o své vlastní zdraví dává přednost přírodním produktům, které podporují regenerační a samouzdravující mechanismy lidského organismu a které navíc při dlouhodobém užívání významně zpomalují procesy stárnutí,
  • nepřestávají jej fascinovat příběhy klientů, kteří uvěřili a sami sebe uzdravili z nemocí oficiální medicínou "nevyléčitelných",
  • ze všeho nejvíce jej těší úspěšná uzdravení klientek, které se SVÉPOMOCNĚ uzdravily a vyhnuly se vnucovaným rádoby "nezbytným" operacím myomů, prekancerózních děložních čípků či naprosto zbytečnému odstranění životně důležité štítné žlázy.
 

 

Odkaz na výše uvedené (a další) naturopatické poradce na stránce

zde

 

následně klikněte na "zdarma poradíme"

 

 

-

 

 

 

Reishi a Cordycepsu

 

kvality   COA

 


Německo a Rakousko

 

 

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!

-

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

Regression of gastric large B-Cell lymphoma accompanied by a florid lymphoma-like T-cell reaction: immunomodulatory effect of Ganoderma lucidum?

Complete regression of high-grade lymphoma is extremely rare. We report 1 such case that might have been conceivably mediated by Ganoderma lucidum (Lingzhi), an immunomodulatory herbal medicine. A 47-year-old man presented with epigastric pain. Endoscopy revealed a large gastric ulcer, which on biopsy was diagnostic of large B-cell lymphoma. At gastrectomy 11 days later, no evidence was found of large B-cell lymphoma despite thorough sampling. Instead, there was a dense and permeative infiltrate of CD3(+) CD8(+) cytotoxic small T lymphocytes spanning the whole thickness of the gastric wall. In situ reverse transcription polymerase chain reaction for T-cell receptor beta-chain family did not detect a monoclonal T-cell population. We postulate that the cytotoxic T cells may represent an active host-immune response against the large B-cell lymphoma that resulted in a complete regression. On questioning, the patient had taken megadoses of Ganoderma lucidum, which might have triggered the successful immune reaction.

 

zákazníky

 

Duanwood Red Reishi Extrakt 40% polysachardiu, 4% triterpenů

-

Cordyceps Extra Strong

 

 

 

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

TOTÁLNÍM   PODVODEM

VLÁDNÍ   DOKUMENTY

 

 

NA    ANTIBIOTIKA

1900    LIDÍ

 

 

PŘINEJMENŠÍM

PŘIROZENÉ

POCHODY

 

 

Přírodně na všechny zdravot ní problémy - 206 produktů řady

 

 

HOUBY

VŠECH CHOROB

BEZ NEMOCÍ

spolehlivě a jistě

 

Beta-glukan byl izolován a v následujících klinických studiích vykazoval značnou stimulační schopnost u onemocnění, která dlouhou dobu nemohla být zvládnuta jinými metodami

prof. Vilém Palisa DrSc, český špičkový onkolog

 

 

 BetaGlukan

90 kapslí

 

Přírodní posílení imunity do 2 hodin

 

OBSAH:

Betaglukan, Acerola a Resveratrol

 

 

  • Cukrovka
  • Crohnova choroba
  • Lupénka
  • Ekzémy
  • Žaludek
  • Játra
  • Autoimunitní onemocnění

 

 

8.12.2015

pro Superionherbs

baleni, tak se ji jeji hodnoty cukru snizily na polovinu. Dnes ma vyuzivane asi 6 baleni, a jeji  hodnoty jsou 5. A navic je videt ze ma hodne energie, kterou v jejich 82 letech nemela. Moc vsem vyrobky Superionherbs doporucuji. My je doma uzivame cela rodina. S laskou v srdci Andryskova evca.andryskova@seznam.cz

 


a cukr byl na polovině

 

 

 

 

A    ÚČINNÁ

K    HUBNUTÍ

 

metabolismu

 

 

 

 

FENUPRIMTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněné složení

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Jak učinkuje Fenuprim? - video

 

 

 

 

Přišel nám dopis jedné naší zákaznice i s fotografií z řad čtyřnohých přátel člověka - Superionherbs.cz 1.12.2015

Vážení dvojnožci, chci vám říci svůj příběh. Jsem jeden z “miláčků” českých rodin. Kříženec vlčáka z labradorem, kterého si vzali z útulku. Ve 12ti letech jsme dostal dle laboratoře rakovinu sliných žláz. Nádory na krku praskly a po určité době se rána zacelila. Dostal jsme Prednison a na naději … před… Po Prednisonu jsem nabíral na váze a tak byly váhou ohroženy klouby a můj pohyb. Pan veterinář Prednison odstavil a měl jsem pouze včelí propolis. Panička si prostudovala dostupné knihy o čínské medicíně – našla Duanwood Reishi a Cordyceps – koupila mi tyto dvě houby, které jsem začal každý den v kapslích užívat. Dnes je tomu už 13 měsíců, jsem čiperný, plný života a zřejmě zdráv. Je mi 13 let. Ať žije čínská medicína a jako prevenci ji budu užívat celý zbytek života.

 

 

ČLÁNKY

 

Použijte nať této rostliny a zbavte se vrásek, akné, tmavých skvrn či zarudnutí

Dnes vám prozradíme recept na jeden extrémně účinný přípravek, který vám pomůže odstranit problémy s pokožkou. Týká se to hlavně potíží jako jsou různé flíčky, vrásky, akné, zarudnutí či pigmentové skvrny. V podstatě dokáže celkově podpořit její zdraví.

Za své účinky vděčí nejen vysokému podílu vitamínů a minerálů jako jsou mangan nebo hořčík, ale i obsahu vzácných léčivých esenciálních olejů.

 

Celý článek

 

 

Pokud znáte někoho, kdo se chce tuto sezónu nechat očkovat proti chřipce, dejte mu přečíst tento článek

Běžným jevem každého podzimu a zimy bývá, že desetitisíce lidí se dávají očkovat proti sezónní chřipce, aby se před ní během chladnějšího období chránili. Toto je však tvrzení, které vám prezentují média a farmaceutické firmy cestou ortodoxních lékařů. Pravdou je, že očkování proti chřipce až takové zdravé není a v tomto článku vám ukážeme důvody, že proč.

1. Onemocníte z něj

Když je vám do žíly vpíchnuta vakcína proti chřipce, do těla se vám dostává nejen množství usmrcených virů, ale i celá paleta škodlivých přísad, které se nacházejí v samotné vakcíně. Ty pak oslabí váš imunitní systém a vy máte vyšší riziko, že opravdu onemocníte, byť ne přímo chřipkou.

 

Celý článek

 

 

11 příznaků toho, že jste energeticky vysáváni lidmi kolem vás

Základem bytí mnoha lidí je živení se energií jiných. K tomu, abyste byli schopni se pohybovat v jakékoliv dimenzi, potřebujete energii. Všechny lidské bytosti vyžadují energii, aby existovaly, aby dokázaly cokoli dělat. Když mluvíme o energetických upírech, nemyslíme tím klasické upírů z filmů, kteří sají krev.

Odkaz na upíry používáme jako výraz pro označení nedobrovolného odčerpávání životní energie ze živých bytostí a to buď ve fyzické nebo nefyzické rovině, tedy na všech úrovních – fyzické, emocionální, mentální a duševní. Někdy se to označuje i jako psychický útok. Nicméně psychický útok je trochu něco jiného a dokáže vyvolat ještě více mizérie než energetické upírství.

 

Jak dlouho žije pacient s chemoterapií a jak dlouho bez ní?

Dr. Hardin B. Jones, bývalý profesor medicínské fyziky a fyziologie na Kalifonské universitě v Barkley studoval délku přežití onkologických pacientů po dobu více než 25 let.
To, na co přišel, doslova vyvedlo z míry celou vědeckou komunitu, která se dodnes s jeho zjištěními nedokázala smířit. Na konci svého výzkumu totiž došel k závěru, že navzdory obecně rozšířené víře, chemoterapie prostě nefunguje.

Byl svědkem, jak mnozí pacienti s rakovinou, které léčili chemoterapií, umírali hroznou smrtí. Mnozí z nich podlehli svému osudu mnohem dříve, než ti, kteří si nezvolili žádnou léčbu.

 

Celý článek

 

 

Poloha akné na tváři prozradí co máte v těle nemocného

Obecně platí, že se lidé obracejí na medicínu, když čelí nějakým zdravotním problémům. Nicméně konvenční léčebné a diagnostické postupy ne vždy přinesou efektivní výsledky.

V mnoha případech se alternativní medicína ukázala být v léčbě různých zdravotních problémů úspěšnější než ta konvenční. Lidé na celém světě propagují všelijaké léčebné metody jako bylinářství, akupunktura, jóga, ayurvéda a mnoho dalších.

I když je dobré chodit na preventivní lékařské prohlídky, potenciální zdravotní problémy můžete také diagnostikovat s pomocí alternativních metod.

Diagnostika podle akné v obličeji

Následující metodou si můžete diagnostikovat potenciální zdravotní problémy a to jednoduše na základě polohy akné na obličeji. Budete potřebovat jen zrcadlo, abyste zjistili, zda máte na obličeji nějaké akné nebo vyrážky. Pak určíte přesnou polohu a podíváte na obrázek níže, který naznačuje daná místa.

 

Celý článek

 

 

O tomto musíte vědět: Primární příčiny rakoviny prsu

Vše, co potřebujete pro uskutečnění změn, které vás ochrání před rakovinou, jsou znalosti.

Příčina č.1: Antirespiranty obsahující hliník

Používání antirespirantů je pro většinu lidí běžnou denní rutinou, o které příliš nepřemýšlejí. Zde je důvod, proč byste o tom přemýšlet měli. Pokud používáte antirespirant obsahující hliník, zvyšujete si tím své riziko rakoviny prsu.

Princip antirespirantů spočívá v utěsňování, uzavírání a blokování pórů, které vylučují pot v podpaží. No a jejich nejčastější aktivní látkou je právě hliník. To způsobuje nejen zablokování jedné z cest, kterými se vaše tělo detoxikuje (vylučuje toxiny v potu), ale zároveň také zvyšuje obavy, kde tyto kovy nakonec skončí.

 

Celý článek

 

 

Pokud jsou vaše ledviny poškozené, tělo vám vyšle těchto 8 znamení

Ledviny jsou životně důležité orgány a nacházejí se přímo pod hrudním košem. Jsou zodpovědné za očistu a detoxikaci, denně filtrují 10 až 150 litrů krve. Jsou také důležité pro udržování všech tělesných funkcí a udržují vaši krev zdravou. Podílejí se na vylučování nadměrného množství tekutin a odpadu z vašeho organismu.

Regulují hladinu elektrolytů a udržují kosti silné a zdravé, podílejí se na tvorbě červených krvinek a stabilizují krevní tlak.

V případě, že vaše ledviny nemohou správně vykonávat svou funkci, vaše zdraví může být ohroženo. Pečlivě si přečtěte následující problémy, které jsou spojeny s poškozením či selháním ledvin.

 

 

Celý článek

 

 

12 citátů lékařů, které rakovinová lobby nechce, abyste četli

Léčba rakoviny je prostě jasný byznys. Právě proto nemají velké farmaceutické firmy o lék na rakovinu zájem. Pokud totiž vyléčíte pacienta, nevyděláte tolik peněz, než když ho budete v nemoci udržovat co nejdéle.

Ale neposlouchejte nás. Poslechněte si to raději od těchto známých lékařů medicíny.

1/ Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny za medicínu

Nikdo dnes nemůže říci, že se neví, co je primární příčinou rakoviny. Naopak neexistuje onemocnění, jehož primární příčina by byla lépe prozkoumána. Proto již dnes ignorace není omluvou, aby se nedalo udělat víc pro prevenci. Pokud chce lidstvo přežít, tak prevence, bez pochyb jednou musí přijít.

 

 

 

Nejúčinnější přírodní antibiotikum: je vhodné jej mít trvale v domácí lékárničce

Jedna z největších výzev, které dnes čelí současná medicína, je zvyšující se rezistence (odolnost) nebezpečných baktérií na farmaceutická antibiotika. Situace je již tak vážná, že již ani tzv. pancéřová antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná.

Oproti farmaceutickým antibiotikám, příroda nabízí proti patogenním baktériím více účinných přírodních látek. Vzhledem k tomu, že se nedají patentovat, tak farmaceutické firmy a pod jejich vlivem vyškolení lékaři o jejich využití nejeví zájem a ani o nich většinou neinformují pacienty.

To ovšem neznamená, že je nemůžeme využívat.

 

 

Celý článek

 

 

Vyléčení Crohnovy nemoci v terminálním stádiu

Crohnova choroba ovlivňuje celé trávicí ústrojí a nikoliv jen střeva. Na rozdíl od jiné choroby - ulcerózní kolitidy (vředového zánětu tlustého střeva) tato ovlivňuje celou stěnu střev a nikoliv jen vnitřní výstelku.

A západní medicína začíná až teď objevovat to, co čínská medicína nebo ájurvéda věděly už celá staletí: že totiž veškeré zdraví začíná a končí ve střevech

Shona Banda - pacientka, které byla diagnostikována Crohnova choroba někdy v roce 2004, podstoupila už mnoho operací a musela užívat mnoho léků, ale její stav se postupně zhoršoval až natolik, že jej lékaři označili za terminální.

 

Celý článek

 

 

Jak pročistit lymfatický systém a předejít až 80 % chronických chorob

Umíte si představit, co to znamená být vystaven desetitisícům toxinům, zatížený umělými produkty a zpracovanými potravinami každý týden? Bohužel, to je moderní realita, které se nám všem v současnosti dostává.

Detoxikace v našem těle probíhá běžně každý den. Vyvádějí se z něj ven přírodní chemické látky, ale i ty vytvořené člověkem, jako jsou domácí čistící prostředky či přísady z kosmetiky.

Dokonce i metabolické zplodiny, jako výsledek činnosti našich vlastních buněk, jsou považovány za toxické.

Jak tělo detoxikuje škodlivé látky

Celý článek

 

 

20   článků

 

 

 

-

 

 

 

 

JAK OBEJÍT BLOKACI INTERNETOVÝCH STRÁNEK

 

 

Tor Browser stáhnete na www.torproject.org – je to běžně používaný program pro zabezpečení přenášených dat, samotné stažení a používání tohoto programu je minimálně v Evropě a v USA legální.

Tímto programem jednoduše obejdete blokaci stránek, pokud začne být zneužíván zákon o hazardních hrách, který českým poskytovatelům připojení k Internetu ukládá blokovat ministerstvem financí vybrané stránky.

 

 

-Lékařská a výživová poradna zdarma

  • můžete se zeptat odborníků, kteří jsou na Vaší straně
  • můžete se nechat vést v prevenci i léčbě odborníky - naturopaty
  • nahradíte chemické léky

 

MUDr. Pavel Šácha

V rámci své poradenské činnosti uplatňuje následující principy:

  • zpracovává všechny dotazy bez rozlišení věku, pohlaví a lékařských oborů. Díky tomu, že je vzdělán ve všeobecném lékařství, pediatrii, alergologii i celostní medicíně, dívá se na zdravotní problémy jedince komplexně a z nadhledu preventivní medicíny,
  • hlavním smyslem jeho poradny je pomoci pacientovi najít příčinný řetězec nemoci, pojmenovat základní příčinu, pochopit ji a odstranit,
  • sestavuje léčebný program, dále pacienta vede, kontroluje a povzbuzuje jej,
  • smyslem poradny není teoretizovat, ani zodpovídat encyklopedické otázky, odpovídat jiným lidem, kterých se nemoc netýká, či odpovídat dětem. Za děti konzultují rodiče,
  • specializuje se na poradenství v oblasti preventivní medicíny, např. při plánování rodičovství, sportovních aktivitách, dále v oblasti aktivní ochrany před negativním působením volných radikálů.