Tibetská houba - jeden z elixírů mládí

(darování a prodej tibetské houby, tibetských krystalů a kombuchy v závěru článku)

                  houba                                 krystaly

Ing.Zdeněk Rozehnal

Odkud kefír pochází?
Kefírová kultura pochází jednak z kavkazských hor a taky z opatství v Tibetu (tamní kefírová zrna nazývaná Tibetská houba jsou drobnější) a je snad 5000 let stará. Co se Kavkazu týká, tak podle legendy daroval kefír příslušníkům ortodoxní církve Aláhův prorok, Mohamed. Kvůli pověře, že "Prorokova zrna" ztratí svoji moc a sílu, pokud by se ho zmocnili nevěřící, byl přísně střežen před cizinci a byl předáván z generace na generaci a pokládán za součást kmenového bohatství. Cizinci občas dostali ochutnat hotový nápoj, ale samotná kefírová kultura zůstávala tajemstvím. V devatenáctém století začali kefír zkoumat ruští doktoři a začali publikovat vědecké studie o pozitivních účincích kefíru. K získání kefírových zrn prý použili krásnou ženu, která měla obměkčit srdce kavkazského knížete a která po spoustě dobrodružství přivezla do Moskvy první hrnek houbiček.
Obyvatelé Kavkazu používali kefír pro uchování kozího, koňského nebo kravského mléka bez ledniček (mléko uchovávali v kožených vacích) a díky němu se dožívali extrémně vysokého věku (samozřejmě nejen díky němu - žili na čerstvém vzduchu, pili čistou vodu, měli dostatek pohybu, ..). Některé nemoci (jako tuberkulóza a rakovina) tam byly úplně neznámé.

Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku intolerantní, protože jim v trávicím traktu chybí enzym laktáza (cca 20% občanů ČR a až 75% celosvětově). S délkou fermentace, včetně sekundární (dochází  k dalšímu nárustu prospěšných látek v kefíru, například vitamínů skupiny B- zvláště kyseliny listové), klesá množství laktózy, produkt je kyselejší.

Co je to kefír?
Kefírem se obecně myslí nápoj, který je vyrobený kvašením pomocí kefírové kultury. Existují dva druhy kefírové kultury. Jeden druh žije a rozmnožuje se v mléce, má mazlavou gelovitou konzistenci bílé barvy (vypadá jako malé měkké růžičky květáku) a krmí se laktózou, zatímco "krystalky" toho druhého (tibetské krystaly-na konci článku), žijícího ve sladké vodě, jsou pružné, průsvitné a křehké. Je to společenství různých druhů kvasinek a bakterií.

Co je na kefíru tak dobrého, že byste jej měli pít?
Nápoj (ať už ten mléčný nebo vodní) zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky (rozkládá například laktózu v mléce, a proto ti, pro koho je mléko těžce stravitelné, nemívají s mléčným kefírem problémy). V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry, stimuluje imunitní systém. Nápoj obsahuje mnoho vitamínů, především skupiny B včetně cenného vitamínu B12 a kyseliny listové.

Co všechno si můžete pomocí kefíru léčit?
Nemoci nervů, vnitřní onemocnění, bronchiální katary, veškeré sklerózy, infarkt myokardu, onemocnění žlučníku, jater, ledvin, infekční žloutenka, žaludeční a střevní onemocnění, průjem, zácpa, nemoci krve, vyrážka, ekzémy, candida (kvasinky). No a protože kefír zlepšuje imunitu a vitalitu organismu, tak se s jakoukoli chorobou lépe vypořádáme a spoustě nemocí se vyhneme. Navíc spousta chorob souvisí se špatným trávením a zácpami (60% imunity se tvoří ve střevu).

Jak často pít kefír a v jakém množství?
Na některých stránkách je možné se dočíst o léčebné kúře, kdy se doporučuje pít kefír po dobu dvaceti dní před spaním, a potom týden vynechat. Osobně nejsem příznivcem těchto odpočítávaných kúr a myslím si, že ani lidské tělo není tak matematicky založené, abyste museli dodržovat tak striktní kúru.
Nejlepší je pít kefír denně a to v takovém množství, jaké je Vám příjemné. Někdo pije kefír před každým jídlem, někdo jiný hrnek kefíru ráno a hrnek kefíru před spaním. Pokud ho pijete před spaním, vypláchněte si na závěr pusu nebo vyčistěte si zuby, protože některé baktérie v kefíru se kamarádí s "kazy".
Také je vhodné jednou za čas na pár dnů kúru vysadit.
Pokud s kefírem začnete, raději zpočátku pijte menší množství (třeba několik lžiček), aby si tělo postupně zvyklo na některé pro něj neznámé baktérie a kvasinky. V opačném případě můžou nastat různé problémy typu průjem, vyrážka, bolení břicha, které ale po krátké době mizí. Dalším počátečním problémem bývá i proces detoxifikace organismu, který kefír ve tvém trávicím traktu může nastartovat a pokud se Vaše tělo rozhodne zbavit se jedů třeba přes kůži, pak Vás asi nemine nějaká ošklivá vyrážka. Pokud, ale vydržíte konzumovat kefír i nadále, časem se i těchto problémů zbavíte - čím víc kefíru pijete, tím se jich zbavíte rychleji, i když bouřlivěji. Hlavně se toho nezalekněte a nepřestávejte s kefírem úplně. Kefír se ovšem dá nejen pít (a jíst), můžete si s ním zevně potírat různé vyrážky a ekzémy.


Tibetská houba vykazuje mimo jiné následující uzdravující vlivy:

  • uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
  • uzdravuje slinivku, játra a slezinu
  • uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
  • uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
  • uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
  • reguluje obranné látky organismu
  • reguluje tlak krve
  • vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
  • brzdí vývoj metastáz
  • zpomaluje stárnutí
  • zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
  • dodává energii a zabraňuje únavě

Jak si můžete kefír připravit (základní recept)

Na dva hrnky kefíru:

  • 1 - 2 polévkové lžíce kefírových houbiček
  • 1/2 litru mléka

Postup:
Použijte sklenici (měla by být dost velká, aby zůstala část sklenice prázdná). Je dobré něčím nádobu přikrýt, například gázou nebo papírovým ubrouskem, aby do ní nepadaly nečistoty, ale hlavně zamezit přístupu hmyzu. Nalejte do ní mléko (tučné, polotučné a čerstvé, pokud možno ne odtučněné a s dlouhou trvanlivostí - v tomto případě tibetská houba skoro nenarůstá), vložte houbičky a 24 hodin nechejte fermentovat v pokojové teplotě. Čím vyšší teplota, tím rychlejší fermentace. Mléko neohřívejte, klidně použijte studené z lednice, kefír se nesmí vystavovat vysokým teplotám.
V průběhu zrání občas sklenicí zavrťte, zatřepejte nebo promíchejte plastovou nebo dřevěnou lžící, či vařečkou (houba se nesmí dostat do styku s kovem), aby se ke kefírovým houbičkám dostalo nezpracované mléko - pokud necháte sklenici jen tak stát, může se Vám výsledný nápoj rozdělit na syrovátku a zdrcnutý kefír, ale to nevadí, protože se to dá zpět rozmíchat.

Jak poznáte, že je kefír hotový? Když sklenicí zahýbáte tak, aby se obsah rozléval po stěnách, zůstane na stěně sklenice typický kefírový povlak, který když odtéká, vytváří taková jakoby říční korýtka. No a je to hustší než mléko. Nebo uvidíte, jak je mléko rozdělené na syrovátku a sraženiny. Nebo to můžete ochutnat. Prostě to nechejte dělat tak dlouho, jak dlouho chcete. Časem si určitě najdete svůj ideální způsob. OK, kefír je hotový - má správnou konzistenci i vůni - tak co teď? Vezměte svůj kefírový (plastový) cedník a proceďte obsah do nějaké jiné nádoby, ze které kefír buď hned zkonzumujte nebo ho dejte do lednice, kde Vám vydrží prakticky neomezeně dlouho. Nejlépe se kefír přecedí, když napřed nádobou zatřepete, aby se obsah pěkně zhomogenizoval a houbičky nebyly "zazděné" v mléčných sraženinách. Přeceděné kefírové houbičky dejte zpět do vypláchnuté sklenice a zalijte čerstvým mlékem. Můžete s nimi dát zpět do sklenice i trošku hotového kefíru - urychluje to růst i fermentaci.
Doporučuje se při přípravě nepoužívat kovové předměty (cedník, lžíce). Při styku s kovem houbičky ztrácí účinek a mohou zčernat. Nesmí se pak už používat. Nevystavujte tibetské houbičky vysokým teplotám a čisticím prostředkům (vymýváte-li sklenice saponátem, p
ořádně je vypláchněte a nechte je vychladnout, než do nich dáte kefíry).

Po určité době se vytváří na houbičkách sliz. Ten je vhodné po přecezení kefíru odstranit a to propláchnutím čistou pitnou vodou, ale ne chlorovanou (převařenou nebo odstátou). Někdo to provádí denně (kefír je potom řidčí), ale podle mých zkušenosti to stačí propláchnout 1x za týden. Souběžně s tím je vhodné vyčistit i sklenici. Pokud chcete kefír užívat 2x denně, tak si po namnožení houby pořiďte druhou nádobu. Další možnost je určité množství dát po přecezení do lednice pro pozdější spotřebu. V tomto případě dochází  k dalšímu nárustu prospěšných látek v kefíru, například vitamínů skupiny B, ale zvýší se kyselost (sekundární fermentace).

Příprava kefíru II - varianta studená lednice
Pokud máte raději hustší kefír a nevadí Vám, že to bude trvat déle, můžete kefír fermentovat v lednici. Pomalejší fermentace vytváří hustější kefír, což spoustě lidí více vyhovuje. Znamená to dát do sklenice stejné množství kefíráků a mléka jako při normálním způsobu, ale potom ji dát do lednice. Trvá to asi tak týden, než kefír dozraje.

Taky je možná kombinace obou metod - začít asi tak 12 hodin při pokojové teplotě, potom dát kefír do lednice a dokončit ho v chladu. Nebo naopak, začít v lednici a skončit při pokojové teplotě. Kefír je natolik přizpůsobivý, že zvládne různé druhy nakládání. Navíc takovými pokusy můžete najít variantu, která Vám chuťově nejvíc vyhovuje.


Sekundární fermentace
Pro ty, kdo jsou alergičtí na mléko kvůli laktóze se doporučuje upravit kefír ještě dál sekundární fermentací. Tento proces zredukuje obsah laktózy a je proto vhodný i pro ty, kdo kontrolují příjem cukrů a karbohydrátů. Metoda spočívá v tom, že slijeme čerstvý kefír (po 12 až 24 hodinách prvotní fermentace) do skleněné nebo plastové láhve, ne do víc než 3/4 obsahu, uzavřeme těsným víčkem a necháme stát v pokojové teplotě. Čas od času lahví zatřeseme a uvolněním víčka vypustíme CO2 (oxid uhličitý) z láhve a zase zavřeme. Takto může kefír zůstat až týden v chladnějším klimatu a 2 až 3 dny v teplejších podmínkách. Opět můžeme z lahve ubírat kefír ke konzumování a nahrazovat čerstvým, ale po týdnu je třeba láhev vyprázdnit a vypláchnout.
Sekundární fermentací se také zvyšuje obsah vitamínů (hlavně kyselina listová) a kefír je potom kyselejší.


Výroba domácího tvarohu
Z hotového kefíru si můžete velmi jednoduše vyrobit chutný a zdravý tvaroh. Stačí velmi pozvolna zahřát kefír na teplotu přibližně 35 - 40°C (pro měkký tvaroh), čím teplejší, tím bude tvaroh tvrdší, a potom kefír přecedit přes hustou tkaninu a nechat chvíli odkapat. Sebraný tvaroh pak můžete použít podle chuti. Například ušlehat s trochou mléka, osolit, vmíchat nasekané bylinky a máte tvarohovou pomazánku.

Krátkodobé skladování v lednici
Krátkodobě můžete kefírky umístit v mléce do lednice (obvyklý poměr kefíráků a mléka) - jejich aktivita se tím značně zpomalí a stačí je jednou za týden slít (to, co slijete, samozřejmě vypijte) a dát jim čerstvé mléko.
Pokud kefírky "opouštíte" na delší dobu a nemáte pro ně ochotného "hlídače", co by jim měnil každý týden mléko, pak je dejte do většího množství mléka - za každý další týden dejte třetinu až polovinu základní dávky mléka navíc. Tato metoda se příliš nedoporučuje na dobu delší než jeden měsíc a poměr houbiček a mléka by neměl být větší než 1:60.


Dlouhodobé sušení
Dlouhodobá varianta je kefírky usušit. Nejdřív je opláchněte převařenou a vychlazenou vodou. Potom je opatrně osušte v (přežehleném a vychladnutém) bílém ručníku. Nejlépe uschnou buď v (přežehleném) bílém papírovém pytlíku nebo mezi dvěma vrstvami vypraného (a přežehleného) plátna na dobře větraném místě - v závislosti na velikosti schnou tři až pět dnů. Zcvrklé a zežloutlé houbičky dejte do nádoby s těsným uzávěrem do chladného místa (třeba i do lednice, ale ne do mrazáku). Můžete je i posypat sušeným mlékem. Vydrží až jeden a půl roku. Usušené houbičky můžete klidně i sníst nebo dát svým zvířecím miláčkům. Chceš-li usušený kefír zase oživit, dejte ho do sklenice s mlékem. Každý den mléko vyměňte a pokud mléko nemá čisté nakyslé aroma, nepijte ho. Znovuobnovení normální činnosti kefíru může trvat od čtyř dnů do více než týdne.

Dlouhodobé skladování v lednici I
Trochu méně dlouhodobá varianta je zmrazení kefírů (na maximálně dva měsíce). Umyjete houbičky v převařené (a vychladnuté) vodě, osušíte v ručníku (jako v předchozí variantě) a umístíte do nádoby nebo do sáčku posypané sušeným mlékem tak, aby byly kompletně pokryty a strčíte do mrazáku. Kdyby zůstaly zmrazené déle než dva měsíce, poškodí se kvasnicová komponenta houbiček. Na znovuoživení houbiček je na pár minut dejte rozmrazit do sklenice se studenou vodou. Potom z nich opláchněte v pastovém cedníku zbytky sušeného mléka. Následně je umístěte do mléka v poměru 1:3 (tj. jedna lžíce houbiček na půl hrnku mléka). Každých 24 hodin mléko vyměňujte. Pokaždé přidejte trochu mléka a až bude mléko po fermentaci cítit čistě a kysele, měly by být houbičky zase ve formě.

Dlouhodobé skladování v lednici II
Dávku (například 2 lžičky) dejte do malé sklenice s víčkem, naplňte do 2/3 mlékem a uložte do mrazáku. Vydrží vám tam i několik let. Je to vaše zásoba v případě, že se vám s houbičkami něco stane. Kvalita budoucího kefíru tím neutrpí.

Množení tibetské houby
Tibetská houba se přibližně po 17 dnech objemově zdvojnásobí v případě volby kvalitního mléka, přičemž nejlepší je nepasterizované. Naopak nepoužívejte mléko s dlouhou trvanlivostí, je upravené metodou UHT (Ultra-high temperature processing) - vysokoteplotní úprava - krátkodobé zahřátí (1–2 sekundy) na teplotu 135-150°C. Toto mléko je "mrtvé", ale zásadně volte pouze "čerstvé" - nárust tibetské houby pak můžete darovat svým blízkým nebo sníst, přičemž i pro zvířátka je přínosem. Byl by hřích rozmnoženou část tohoto malého zázraku vyhodit.

Přenášení hotového kefíru
Udělali jste si doma kefír a chcete si ho přenést do práce? Pak určitě nepoužívejte žádné uzavírací krabičky, neosvědčila se ani Lock & Lock krabička s vodotěsným víčkem. S kefírem je to podobné jako s burčákem. Pořád pracuje, přenášením se v něm uvolňují plyny a ty se snaží dostat ven. Jako ideální způsob se osvědčila pet láhev (stačí i malá). Nic nezkazíte tím, když během cesty alespoň jednou víčko lahve povolíte, abyste uvolnili nahromaděný plyn.

 

Jsou kupované jogurty přínosem? Kefír z tibetské houby ano



Evropské středisko Center for Food Safety provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1.000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: průmyslově vyráběné jogurty nemají na lidské tělo pozitivní zdravotní účinek, ani neposilují imunitní systém.

Nevěřte reklamám na jogurty
Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací a imunitní systém. Podle výzkumu však nemají jogurty žádný pozitivní vliv trávení a zažívání. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné – tělo neposilují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců, uvedl internetový magazín Medpulse.

Jogurty mohou být i nebezpečné
Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech a ve světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci lety na území dnešního Bulharska nic společného. Jogurt zkrátka není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mléčných produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. U mnohých z těchto pacientů bylo diagnostikováno poškození slinivky. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje. Na tomto faktu není nic překvapivého, protože některé obsahují
E1442 – geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Více - geneticky modifikované potraviny, aneb genetické inženýrství mění jídlo v jed.

Nevyzpytatelné škroby v jogurtech
Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle. Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Podle současných znalostí lze předpokládat, že takové škroby poškozují slinivku břišní. Lidské tělo očividně neví, jak rozštěpit tak nepřirozeně velké molekuly.

Mýtus o probiotických bakteriích
Co se týká zázračných probiotických bakterií v komerčně vyráběných jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku přežít pouze několik minut a tak nemohou mít na zažívací trakt pozitivní vliv. Člověk by měl vzít v úvahu, že mléčné produkty s probiotiky, které mají trvanlivost několik měsíců, nejsou přírodním produktem s pozitivními účinky.

Pohled východní medicíny na jogurty
Podle východní medicíny běžné mléčné výrobky (průmyslově vyráběné, zahušťované, pasterované a homogenizované) zahleňují organismus, podporují záněty v těle apod.. Vhodnou volbou jsou bio jogurty a nehomogenizované sýry a mléko, konzumované maximálně 4x týdně.


Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů, Radka Chalupová, 2012

"Díky jogurtům, které jsem  konzumovala ve větší míře mám opakované trombózy. Zjistili  to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili  bakterii Corinebacterium, která se používá k zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat, zkrátka tyto  nekvalitní jogurty, jako jsou Danone, Florián apod. - víceméně  umělé, organizmus nevstřebá a tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili u 27 lidí z  90, což je 30% a já jsem, bohužel, mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např. nehýbání se - tzv. cestovatelská tromboza, různé záněty atd.
Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než Dr. Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v  Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy.
O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. Já teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný Warfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak se mohla sraženina utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny. Jsem ráda, že se zjistilo, od čeho to je, a od té doby ani na jogurty chuť nemám."


Nízkotučné potraviny, tvarohy, jogurty - viz  Lukeší desatero .... (Oblíbený pediatr, specialista na čínskou medicínu MUDr. Petr Lukeš)
To je to největší šméčko, které může být. Ten tuk je chemicky odstraněn. Nikdo z dlouhověkých, s nimiž jsem mluvil, by si nekoupil nízkotučný tvaroh, nejedí Hery, Flory, jedí máslo. Žádná kráva své telátko neotráví, to raději zdechne, ale člověk člověka za pár mincí zlikviduje jako potkana....
Jogurt už se nedělá tak jako dřív. Ten se dělá tak, aby vydržel co nejdéle. Za našich mladých let jste snědla dva jogurty a víc jste nemohla, protože jste si zažívací trakt osídlila mikroby, které potřebujete - laktobacilem, který měl reprodukční schopnost. Pak už jste jogurt nemusela, protože si tělo řeklo, že má dost, stačilo třeba dvakrát do měsíce.
Ten laktobacil, který je třeba v aktimelu, je udělán velice šikovně - on má enzymatické schopnosti dál, ale hlubokým zmrazením ztratil reprodukční schopnost. To, co má odvést, tam odvede. Ale musíte ho denně. To je velice geniálně vymyšleno.


lentis, 2012
UPJŠ v Košiciach - študenti robili pokusy zamerané na laktobacily a inú živú jogurtovú flóru, ktorá tam akože mala byť. A viete, čo sme našli? -NIČ! Vo väčšine tých \"najpropagovanejších\" a \"najzaručenejších\" zdravých jogurtoch VôBEC NIČ NEBOLO!!! Keby som to nevidela na vlastné oči, tiež tomu neverím. Všetky jogurty boli čerstvé, ani jeden nebol po dátume spotreby. Testy sa niekoľkokrát opakovali. Záver: ja osobne by som si žiaden danone jogurt nekupovala kvôli obsahu nejakých zdraviu prospešných látok. Ak by som ho kúpila, tak jedine kvôli chuti, ale s vedomím, že tým pre svoje zdravie nič zásadného nerobím.

Doporučení

Konzumovat kefír z tibetské houby při snídani společně s rozemletým lněným semínkem (pro prevenci 1 polévkovou lžíci) - ideální zdroj omega-3 a v případě špatného zažívání navíc samostatně po večeři v množství 0,3 - 0,5 l, potom už nejíst. 2 sklenice, fermentace 24 hodin při pokojové teplotě. Můžete přidat i lžičku mleté skořice.

Poznámka: aby se omega-3 dostala do buněk je potřeba síra, kterou také mléčné výrobky obsahují, podrobnosti v článku Lněné semínko - dr.Budwig.

 

 

Tibetskou houbu (tibetské krystaly - popis níže, kombuchu - více) nabízí

pokud není uveden v inzerátu produkt, jedná se o tibetskou houbu

  • Jitka, e-mail: jita.cer@seznam.czČeské Budějovice, osobní odběr 30,- Kč. Za poštovné také zašle. (Poštovné: obyčejně = 13,- Kč, doporučeně = 37,- Kč - u těchto možností platíte převodem na účet, Dobírka = 75,- Kč).
  • Klára, e-mail: k.nejedla@seznam.cz, České Budějovice, osobně nebo poštou (tibetská houba, tibetské krystaly, kombucha á 50,- Kč).
  • Martin Policer, tel. 777 159 759, e-mail: martin.policer@seznam.cz, Česká Lípa - Nebeského 2089 - prosím nezvoňte, pouze volejte. Pěstuji a posílám Tibetskou houbu. Při osobním odběru za 50,- Kč, poštou za 250,- Kč na dobírku jako balík do ruky s doručením následujícího dne. Posílám takovou velikost, z které je možné ze začátku připravovat min. 250 ml kefíru. Houbu posílám v čerstvém mléce, které při troše důvěry můžete již konzumovat. Pořadí zásilek se řídí pořadím došlých objednávkových zpráv s vašimi iniciály. V den odeslání vás informuji na e-mail, nebo telefon (SMS), abyste očekávali zásilku. Prosím, při objednávce zásilky nezapomínejte uvádět vaší adresu a telefon. 

  • Jana, tel. 731 069 086, okres Ostrava, tibetská houba a tibetské krystaly osobně nebo poštou á 100,- Kč. Více na: www.kefirova-houba.webnode.cz
  • Ostrava-Poruba, tel. 603 248 243, e-mail:, platba předem na účet - zaslání za 65,- Kč, dobírka 100,- Kč. Cena tibetské houby za 1 dávku 60,- Kč, tibetských krystalů 70,- Kč.
  • Standa, e-mail: klokani.rs@gmail.cz, pouze osobně za úsměv a pro zdraví - zdarma, Karviná - Prostřední Suchá.
  • e-mail: L.kavalkova@seznam.cz, osobní předání - Praha za 50,- Kč.
  • Libuše Pánková, tel. 605 240 742, e-mail: terapiepankova@seznam.cz, Brno, Cejl 58, osobní odběr pouze po předchozí domluvě za 50,- Kč. Dobírka 65,- Kč, houba před zasláním zamrazena v nádobě Tupperware (jiným způsobem zamrazená se nechytne - vyzkoušeno). www.terapiepankova.cz
  • Bílý Jiří, tel. 776 271 163, Ostrava, zdarma.
  • Vašek, tel. 603 191 019, Plzeň - sever, zdarma - pouze osobně.
  • Iveta, tel. 604 275 101, Beroun, Praha - Letňany, osobně zdarma, poštou za poplatek.
  • Jarmila Danilovičová, tel. 725 447 290, Ostrava, zdarma - pouze osobně.
  • Eiky, tel. 722 612 288, Jablonec nad Nisou, tibetská houba, kombucha á 50,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Josef, tel. 313 540 304, Rakovník - cukrárna Senomaty, zdarma - pouze osobně.
  • Ilona, tel. 602 546 316, osobní předání - Brno, za 50,- Kč.
  • Alda Linhart, tel. 732 126 445, Zlín - Zádveřice u Vizovic, pouze osobně, zdarma.
  • Filip, e-mail: tibi@centrum.cz, Ústí nad Orlicí, tibetské krystaly, poštou cca 150ml krystalů na 2-3 litry nápoje, k tomu návod, který všichni kopírují, a očividně jsou s ním tedy spokojeni. Cena 70,- Kč krystaly + 60,- Kč poštovné. Pijeme to doma téměř všichni a proto se krystaly rychle množí.
  • Marina Skibická, tel. 773 692 832, Plzeň, tibetská houba, kombucha á 50,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Vlastík, tel. 774 985 847, Karviná, zdarma, pouze osobně
  • Eva, e-mail: pospisilova_eva@centrum.cz, Hradec Králové, zdarma, pouze osobní předání v Černilově - v podvečerních hodinách.
  • Ivona, tel. 702 201 883, Brno, kombucha, pouze osobně, zdarma.
  • Martin, tel. 721 913 312, Brno, tibetské krystaly, pouze osobně za 50,- Kč.
  • Martin, tel. 605 778 757, Praha, pouze osobně za pytlík neoloupané rýže.
  • Tomáš Wolf, tel. 776 080 870 nebo 777 901 238, Praha, zdarma, pouze osobně na na adrese Praha 4, Nuselská ...
  • Verča, e-mail: coccinell.a@seznam.cz, okres Hradec Králové, kombucha zdarma, osobně nebo poštou.
  • Petr, e-mail: pfrat@seznam.cz, okres Vsetín, pouze osobně za 50,- Kč.
  • Josef, tel. 606 511 257, Chlum u Třeboně, osobně nebo poštou za 60,- Kč.
  • Marta, e-mail: m.jon@email.cz, Hradec Králové, mateční kultura kombuchy (vždy po dvou kusech), cena 50,- Kč za 1 kus, + poštovné.
  • Jiří, tel. 731 006 027, Olomouc - pouze osobně v Blatci za 30,- Kč.
  • Alena Vodičková, tel. 723 848 636, Strážný, okr. Prachatice, pouze osobně, budu ráda, když mi za houbu dáte něco, co přinese štěstí:).
  • Jana, tel. 731 069 086, okres Ostrava, tibetské krystaly, osobně nebo poštou za 100,- Kč. Vice na http://kefirova-houba.webnode.cz/.
  • Blanka Pinkasová, e-mail: pinkasova.b@volny.cz, tel. 603 348 418, osobní převzetí Praha 8, Bohnice, zdarma.
  • Míla Paulát, e-mail: mila.paulat@volny.cz, Praha, pouze osobně, zdarma.
  • Zuzka, e-mail: z.listikova@seznam.cz, Praha-západ, jižně od Prahy, zdarma, osobně nebo poštou.
  • Markéta, e-mail: mmm.222@centrum.cz, Praha, kombucha, osobně za 40,- Kč, možno i poštou.
  • Patrik Chlumecký, tel. 776 680 006, okres Příbram, cena 100,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Marta Grbavčicová, e-mail: grbavcicovam@gmail.com, Brno, Olomouc, osobně za pytlík basmati rýže či oříšků.
  • Iva, e-mail: bergenia@centrum.cz, České Budějovice, osobně za skleničku se šroubovacím víčkem, možno i poštou.
  • Honza, tel. 724 200 544, Zlín, pouze osobně v Malenovicích za 1 litr mléka, klidně z automatu, ale ne UHT.
  • Antonín Foglar, e-mail: a.foglar@centrum.cz, tel. 608 640 333, Karlovy Vary, pouze osobně, zdarma.
  • Miriam, tel. 608 800 513, Brno, pouze osobně za 40,- Kč.
  • Radka, tel. 777 603 254, Ostrava, Havířov, tibetská houba 50,- Kč, tibetské krystaly 80,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Ema, tel. 775 855 725, Zlín, kombucha, pouze osobně zdarma.
  • Jana, e-mail: j.karaskova@tiscali.cz, Zlín, pouze osobně zdarma.
  • Jan, e-mail: VAL.MEZ@post.cz, Valašské Meziříčí, cena 50,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Marcela, e-mail: Marhutka@seznam.cz, Praha-západ - Psáry, osobně 50,- Kč nebo poštou za 70,- Kč po platbě předem.
  • Pavel, e-mail: jatro.pavel@seznam.cz, Nová Paka, zdarma.
  • Lucie, e-mail: MackovaL@seznam.cz, Nebanice u Chebu, zdarma.
  • Mirek, e-mail: kolenyak@centrum.cz, www.befitness.cz, Praha 8 - Sokolovská, osobně za skleničku se šroubovacím víčkem.
  • Iva, tel. 603 340 846, Zlín, tibetské krystaly, pouze osobně ve Zlíně nebo Malenovicích za 50,- Kč.
  • Míla, e-mail: miloslav.cebis@seznam.cz, tel. 724 739 309, Pardubice, Hradec Králové, Smiřice, Jaroměř, osobně i v okolí měst a poštou, dávka 70,- Kč.
  • Kateřina, e-mail: knizkova8@seznam.cz, Praha 1,2,8,9, Říčany u Prahy, Český Brod, Úvaly u Prahy, tibetská houba a kombucha osobně zdarma, poštou á 50,- Kč.
  • Blanka, e-mail: blatroj60@seznam.cz, tel. 606 547 506, Velká Bystřice, pouze osobně za 30,- Kč.
  • Jana, e-mail: janarusskova@seznam.cz, tel. 723 489 544, Holešov, osobně za 20,- Kč.
  • Jan, www.topinambury.webnode.cz, Brno, pouze poštou, tibetské krystaly, množství na 3 nebo 3,7 litru, poštovné a balné 114,-, resp. 129,- Kč.
  • Sylva, 737 028 530, Ostrava, tibetská houba 60,- Kč, tibetské krystaly 70,- Kč, kombucha 60,- Kč, osobně nebo poštou, více: kombucha-tibetska-houba-krystaly.webnode.cz.
  • Dana Hrnčiariková, e-mail: hrnecci@seznam.cz, osobní předání - Hradec Králové, Pardubice, Praha, Hořovice nebo pošta (tibetská houba i tibetské krystaly za 70,- Kč). Po domluvě je nabízen již hotový kefír 0,5 l za 25,- Kč nebo 1 l za 35,- Kč.  Pro zájemce i vodní kefír. Více na: www.kefirka.websnadno.cz.
  • Klára, e-mail: klara.zdislava@seznam.cz, tel. 774 376 939, osobní předání možné v Hradci Králové a okolí nebo zašlu poštou kvalitní, velké tibetské houby (1 dávka za 60 Kč při osobním předání nebo za 89 Kč při zaslání poštou - platba předem, možno také na dobírku).
    V případě zájmu poskytnu rady k optimální kultivaci houbiček a výrobě zdravého kefíru k všestrannému využití (např. při hubnutí, zažívacích potížích, v péči o problematickou pleť atp.), ale i dalších produktů - syrovátky, tvarohu atd., včetně receptů na jejich event. další využití (vaření, pečení, zpracování za syrova). Po domluvě je možné odebírat i již hotový kefír (0,5 l za 22 Kč a 1 l za 32 Kč) a syrovátku.
  • Jakub, e-mail: xkuba.tx@seznam.cz, tel. 735 088 004, odběr tibetské houby možný: Hořice za 50,- Kč, Jičín popř. Hradec Králové za 100,- Kč. S pěstováním houby a přípravou kefíru samozřejmě rád poradím.
  • Martin, e-mail: martin.cage@seznam.cz, tel. 727 955 925, Brno - Lesná, pouze osobně za 100,- Kč.
  • Věra, e-mail: koblizkova07@email.cz, tel. 733 607 631, Praha, Český Brod, osobně, zdarma - budu ráda pokud někomu pomůže a potěší.
  • Petra, e-mail: sphynx.pet@seznam.cz, lokalita Brno, Praha - pouze osobní předání  - za pytlík nesolených oříšků, chia či jiných semínek nebo neslazeného sušeného ovoce či zeleniny vyměním tibetskou houbu nebo tibetské krystaly.
  • Sluníčko, e-mail: slunicko66@seznam.cz, Praha, Jičín, daruji zdarma.
  • Gardenson, e-mail: Gardenson@seznam.cz, tel. 605 433 227, Velké Pavlovice, daruji zdarma dávku tibetské houby pro Vaše zdraví.
  • Linda, e-mail: prozdravystyl@seznam.cz, tel. 728 557 286, Havířov, osobní odběr Tibetských houbiček k výrobě domácího natur kefíru v ceně 100,- Kč za jednu dávku na 1/4 litru mléka včetně návodu na přípravu.
  • Dominika, e-mail: dominikao@gmail.com, Praha, osobní odběr u Masarykova nádraží anebo na Suchdole. Pokud by někdo chtěl poštou, tak účtuji 100,- Kč. Jen do dobrých rukou:}
  • Jolana, e-mail: jolanasitova@seznam.cz, Liberec, tibetská houba a tibetské krystaly, dávka á 30,- Kč - osobně, možno i poštou.
  • Hana, e-mail: ondrackovah@seznam.cz, Praha 4 - Modřany, Jižní Město, dávka je za 30,- Kč.
  • Alena, e-mail: jasinkocin@seznam.cz, tel. 732 231 707, zašlu na dobírku /kvalitně zabalenou - zaručeně čerstvá tibetská kefírová houba/, cena 100,- Kč + pošt. nebo osobně v Č.Budějovicích bez pošt., volejte, pište, ráda poradím.
  • Tomáš Prokop, e-mail: CROHN@seznam.cz, Vyškov, tibetská houba za 120,- Kč, včetně poštovného.
  • Deni, e-mail: deni76200@gmail.com, Praha 5 - Anděl, tibetská houba zdarma, možnost předání mezi 17 - 18 hodinou. Komunikace v angličtině.
  • Kateřina, e-mail: kamiko81@gmail.com, Praha 2 a 9, tibetská houba zdarma.
  • Martin, e-mail: lidahou@seznam.cz, odběr pouze osobně - Praha, výměna za přirozeně sušené švestky, meruňky, fíky, hrozinky nebo mléko.
  • Eva, email-evaokg@email.cz, tel. 733 773 206, Brno, tibetská houba, kombucha, tibetské krystaly. Cena 50,- Kč za násadu. Poštou doporučeně i osobně.
  • Jana, e-mail: babetka218@seznam.cz, tel. 777 572 014, Havlíčkův Brod, tibetská houba, kombucha.
  • Milena, e-mail: aloebrno@gmail.com, tel. 732 225 554, Brno, osobní odběr v Brně a blízkém okolí (do 20 km) zdarma, případně za poštovné.
  • Lenka, e-mail: oblecekpes@seznam.cz, Kyjov, tibetskou houbu daruji, pouze osobně.
  • Radomíra, e-mail: Radomira.R@seznam.cz, Brno-město, nabízím kefírovou houbu, cena 40,- Kč osobně, nebo poštou + 89,- Kč.
  • Dagmar, tel. 732 717 285, Vsetín, zdarma - pouze osobně.
  • Pavla, e-mail: pavla.matuskova@outlook.cz, Františkovy Lázně, Cheb, kombuchu daruji zdarma osobně.
  • Jitka Černá, e-mail: cernaji@seznam.cz, tel. 721 912 470, Kralupy nad Vltavou, tibetská houba zdarma, pouze osobně.
  • Silvie Juřinová, e-mail: silviejurinova@seznam.cz, tel. 604 674 589, Ostrava, tibetské krystalky, tibetská houba, kombucha - nejlépe osobní odběr - zdarma
  • Michaela Hráčková, e-mail: MHrackova@seznam.cz, Zlín, daruji tibetskou houbu, osobně předám ve Zlíně na dohodnutém místě.
  • Petra, e-mail: koupet@seznam.cz, Praha, tibetská houba zdarma, osobně.
  • Zdeněk Mutina, e-mail: z.mutina@email.cz,  tel. 602 773 230, Břeclav, Habrova seč, osobní odběr tibetské houby zdarma.
  • Hana Vávrová, e-mail: vavrovapanda@seznam.cz, tel. 606 337 009, Kralupy nad Vltavou, tibetské krystaly pouze osobně a zdarma.
  • Klára, e-mail: k.nejedla@seznam.cz, tibetská houba, tibetské krystaly, kombucha. Cena s poštovným 50,- Kč.
  • Slávka, tel. 737 009 010, Beroun - tibetská houba - zdarma - osobně.

 

Pokud máte zájem šířit tyto zdraví prospěšné produkty, napište na e-mail: manta9@seznam.cz, rád Vás do seznamu zdarma zařadím. Napište také pro úpravu záznamu.

k

k

 

 

Receptář o tibetské houbě

 

Kombucha

 

Tibetské krystaly

Společenství kvasinek a bakterií používali lidé na celém světě už od pradávna pro výrobu zdravých kvasných nápojů a potravin, zejména různých kefírů. Nápoje, které se kvasným procesem vyrábějí, obsahují velmi vzácné a zajímavé látky, které se v běžné potravě téměř nenachází. Kvasný proces je tím chemickým zázrakem, který to umí. Tibetské krystaly jsou známy pod názvem japonské mořské krystaly, živá zrnka, nebo také vodní kefír. Produktem těchto krystalů je perlivý vodní kefír, který je nejen zdravým, ale i chutným a v letních měsících osvěžujícím nápojem, který lze pořídit za velmi příznivou cenu.

Tibetské krystaly jsou živá zrnka, rostou a množí se. Stačí jim k životu jen voda a cukr. Proto, aby nápoj kvasil, musíme do něj přidat sušené švestky, meruňky, fíky nebo rozinky. Pro zvýšení kyselosti můžeme přidat citrón.

 

Tibi krystaly mohou léčit a zlepšit průběh těchto potíží a onemocnění:

  • nervová onemocnění a deprese
  • žaludeční obtíže
  • problémy se žlučníkem, slinivkou
  • astma, katary průdušek
  • skleróza, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
  • léčí kožní projevy alergií, ekzémy,akné a vyrážky
  • nemoci jater
  • ledvinové potíže
  • chudokrevnost
  • krevní potíže
  • nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů
  • nemoci ženských orgánů
  • zcela regeneruje imunitní systém
  • zpomaluje proces stárnutí
  • infarkty
  • snižuje cukr v krvi a léčí slezinu
  • žloutenková dieta
  • vylepšuje kvalitu pleti a vlasů
  • obnovuje rovnováhu střev
  • léčí záněty v těle i na těle

 

Více:

 

DALŠÍ  TIBETSKÝ  KLENOT

CORDYCEPS SINENSIS

pro energii a vytrvalost

Cordyceps se používá jako zdroj energie, k upevnění zdraví a léčbě řady neduhů a byl klasifikován jako "prodlužovač života". Cordyceps je určen pro obě pohlaví. Od roku 1993, kdy skupina čínských sportovců užívajících Cordyceps, který podporuje sílu, energii a vytrvalost, překonala devět světových rekordů, přitáhl pozornost široké světové veřejnosti a zdravotníků zabývajících se sportovní medicínou k tomuto přírodnímu prostředku.

 je stejně silný jako kortikoidy, ale bez vedlejších účinků

Cordyceps se v Číně užívá i všude tam, kde západní medicína stále nasazuje léky nejtěžšího kalibru jako třeba hormonální kortikoidy. Tyto syntetické kortikoidy, jak známo, mají celou řadu negativních vedlejších účinků a hlavně neléčí příčinu (pouze potlačují příznaky), ale jsou často aplikovány u celé řady nemocí.

Cordyceps má rovněž účinky podobné kortikoidům, avšak bez těchto nežádoucích vedlejších účinků na zdraví člověka, čímž se stává opravdu unikátním bylinným prostředkem. Další velkou předností Cordycepsu je fakt, že jej lze užívat dlouhodobě a to bez rozdílu pohlaví a věku, aniž by byly pozorovány vedlejší účinky.

Účinky

  • vysoce aktivní prostředek k posílení a harmonizaci imunity. Cordyceps nejen imunitu zvyšuje, ale dokáže také ve značné míře snížit nepřiměřené imunitní projevy jako například alergie
  • působí bakteriostaticky proti několika desítkám škodlivých bakterií včetně pneumokoků, streptokoků a zlatého stafylokoka
  • má všestranné regenerační účinky Umožňuje lépe snášet ozařování a chemoterapii. Pro nemocné je housenice čínská obdobně jako betaglukan ideálním podpůrným prostředkem pro dlouhodobé podávání
  • zlepšuje prokrvení organismu a tím í zvyšuje schopnost odolávat únavě
  • má významné antioxidační účinky, zlepšuje vitalitu a fyzický výkon
  • zlepšuje dynamiku látkové přeměny buněk a výměnu látek v celém organismu, čímž napomáhá k odstraňování toxických látek z těla
  • aktivně působí při chorobách dýchacích cest
  • zlepšuje výměnu látek v ledvinách, zlepšuje dynamiku buněk ve tkáni ledvin, napomáhá vylučování močoviny, napomáhá k lepší funkci ledvinových kanálků a glomerulů poškozených léky nebo zánětem
  • působí protizánětlivě
  • působí příznivě na vstřebávání vápníku a fosforu
  • má ochranný vliv na jaterní tkáň, čímž snižuje riziko cirhózy jater. Vytváří optimální podmínky pro prevenci ukládání tuků v játrech a zvyšuje detoxikační vlastnosti jater
  • má pozitivní vliv na sexuální aktivitu
  • upravuje poruchy spánku, uklidňuje a zlepšuje paměť
  • snižuje LDL cholesterol a zvyšuje hladinu HDL cholesterolu
  • snižuje hladiny triglyceridů
  • upravuje hladiny krevního cukru
  • zvyšuje energii a redukuje tuky
  • zvyšuje odolnost, vytrvalost, výkon
  • zlepšuje plodnost
  • zesiluje účinek farmaléků
  • přírodní antibiotikum a přírodní antidepresivum

 

PRŮVODCE na Váš mail

Co byste měli vědět abyste nedostali rakovinu
odborné informace, které jsou před Vámi zdejšími masmédii a ortodoxní medicínou utajovány

 

k

 

 

 

Nejúčinnější extrakty z

 

s    Certifikáty

 


ČESKO, SLOVENSKO,

 

 

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!
Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

l

100% Sibiřská Čaga

 

Jeden ze zdokumentovaných případů, kdy kvalitní extrakt z Reishi spustil během několika dnů úspěšnou imunitní reakci

Případ 47letého muže s bolestí nadbřišku. Endoskopie u něj odhalila velký žaludeční vřed a byla provedena biopsie, která diagnostikovala v žaludku difuzní velkobuněčný B-Lymfom (typ velmi agresivního nádoru). O 11 dnů později byla provedena operace a následovala standardní kontrola vyjmuté části žaludku, přičemž nebyly nalezeny žádné rakovinné buňky, nastala kompletní regrese. V místě původního nádoru byla pouze vrstva aktivovaných T lymfocytů což jsou buňky, která pokud jsou aktivované dokážou zničit rakovinné buňky. Když se pacienta ptali na to, co užíval před operací, tak prohlásil, že ihned po prvním oznámení jeho diagnózy užíval vysoké dávky extraktu z Reishi.

 

Zdroj: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17478779 (publikováno vpravo)

 

(minimální dávka v případě vážných nemocí - 500 mg extraktu s garancí 40% polysacharidů na 10 kg hmotnosti)

 

 

 

 VAKCÍNY   JSOU

ODHALUJÍ   TAJNÉ

článek

 

REZISTENTNÍ    BAKTÉRIE

USMRTÍ   UŽ    DENNĚ

článek

 

CHEMICKÉ     LÉKY

BRZDÍ

REGENERAČNÍ

 

 

LÉČIVÉ 

NEJEN K PREVENCI 

ANEB   ŽIVOT

příroda uzdravuje

 

Polysacharid Beta-glukan obsažený v léčivých houbách je látka, co současný člověk více než potřebuje. Můžeme ho pokládat za moderní kámen mudrců, který byl po dlouhém hledání nalezen

 Více 

 

 

  • Alzheimer
  • Parkinson
  • Mozková mrtvice
  • Roztroušená skleróza
  • Demence
  • Borélie v mozku
  • Ochrana mozku

 

 

RECENZE

SIBIŘSKÁ ČAGA

Dobry den. Chtela bych se s vami podelit o skusenost s uzivani vyrobku SIBIRSKA CAGA. Pisi prostrednictvim me teticky, o kterou se staram. Teticka ma diabetes 2 typu, jeji hodnoty se pohybovaly  kolem 20. Zacala s uzivanim vyrobku sibirska caga. Ze zacatku se zdalo ze to na ni moc nepusobi, ale kdyz vyuzivala dve

 


180 kapslí Čagy     -

 

 

 

 

PŘIROZENÁ

CESTA    NEJEN

 

harmonizátory

 

 

 

 

CHITOMAXTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněná látka

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Složení Fenuprimu:

Obsah jedné tobolky:

Balení: 90 kapslí

 


Článek o Chitomaxu a Fenuprimu zde

 

-V

Zdraví velký černý pes Sorbon s paničkou I.H.

 

 

 

 

 

 

 

NOVÉ

 

Jak přestat úspěšně kouřit

O škodlivosti kouření naprostá většina kuřáků nepochybuje. Každoročně se více než třetina závislých na nikotinu pokouší nějakou formou přestat. Výsledky jsou velice špatné. Po roce od zahájení abstinence nekouří méně než 1 z 20, efektivnost je pod 5%.

Žvýkačky, náplasti s nikotinem, to odhaduji jako cestu pouze pro zbohatnutí výrobců. Osobně jsem je zkoušel před mnoha lety, účinek maximálně 3 dny.

Vyzkoušel jsem více metod, zaplatil tisíce korun, ale nic nezabralo trvale. Více méně jsem zkoušel všechny alternativní způsoby léčby, léčitele... Efekt - maximálně 2 měsíce.

 

Ale byl tu háček

Odjakživa jsem se vyhýbal užívání chemických léků. A jako dovozce a prodejce léčiv především z Francie jsem se jim vyhýbal obzvlášť...

 

Celý článek

 

 

Mozek a jeho spolehlivé poškozování 5 složkami potravin

V současnosti není na světě nouze o věci, ze kterých lidé šílí. Existuje, ale několik látek, ze kterých lidé šílí ve velmi krátké době.

Tyto látky poškozují nejen mozek, ale i střeva a játra. Přitom zodpovědnost za jejich přítomnost v potravinách nese člověk, jeho geniální mysl také jak rychle zbohatnout.

Pokud chcete, aby nedocházelo k poškozování Vašeho mozku a měli jste čistou mysl, buďte obezřetní na tyto složky potravin.

 

Celý článek

 

 

Další velká rána farmaceutickým firmám: Léky na cholesterol - statiny - jsou prý zcela bezcenné

Poslední doba byla pro farmaceutické firmy velmi těžká. Byly totiž publikovány 3 velké studie, které kompletně vyvrátily jakoukoli efektivnost více druhů nejpoužívanějších léků.

Následky těchto studii mohou být pro tyto společnosti zdrcující, protože se jedná o extrémně ziskové léky, které nejednou tvoří hlavní jádro jejich příjmů.

 

 

Celý článek

 

 

Očkovat nebo ponechat dětským infekcím volný průběh? O souvislostech vakcinací, srdečních onemocnění a rakoviny

I když po zavedení vakcín došlo ke snížení výskytu spalniček a příušnic, vědci nyní zjišťují, že tyto dětské infekce plní cennou funkci a možná jsou i nezbytné pro normální vývoj našeho imunitního systému. Jako příklad vědeckého bádání v této problematice lze uvést třeba rozsáhlou japonskou studii[1], která proběhla v roce 2015. V ní se došlo k závěru, že spalničky a příušnice, které děti prodělají, mají výrazně protektivní účinky před smrtelnými srdečními příhodami a mrtvicemi v dospělosti. V rámci této studie bylo několik let sledováno více než 100 000 mužů a žen ve veku 40-79 let, aby se u nich stanovila pravděpodobnost úmrtí na aterosklerotická kardiovaskulární onemocnění.

 

Celý článek

 

 

62-letý muž se vyléčil z diabetu 2.typu vyřazením těstovin a pečiva

Až vám příště bude někdo tvrdit, že diabetes 2.typu je neléčitelný, poukažte na zázračnou cestu za zdravím, kterou absolvoval Geoff Whitington - Angličan, jenž se definitivně vyléčil ze svých diabetických potíží. Podařilo se mu to díky úsilí jeho dvou milujících synů, kteří otce vyvedli z bludného kruhu, v němž se pohyboval už mnoho let.

Tento muž trpěl vysokou nadváhou, hormonální nevyvážeností a dokonce mu už hrozila i amputace nohy, takže se vzdával jakýchkoliv nadějí na svou zdravou budoucnost. Pracoval jako strážný v dlouhých 15-hodinových směnách a jeho zdravotní stav byl také důsledkem jeho špatné životosprávy.

 

Celý článek

 

 

Ibuprofen způsobuje tisíce úmrtí ročně: Přírodní náhrada je bezpečná

Nedávný článek publikovaný tiskovou agenturou Reuters odhalil zajímavá zjištění o lécích užívaných proti bolestem jako je ibuprofen (například účinná látka v přípravku Ibalgin. Češi mají na hlavu nejvyšší spotřebu léků proti bolesti v EU, což cosi vypovídá o úrovni zdejší chemické medicíny).

Článek uvádí, že výše uvedená léčiva zvyšují riziko srdečního infarktu ve stejné míře jako léky, které byly v minulosti staženy z trhu kvůli jejich vysokým rizikům. Jeden z takto stažených léků,
byl příčinou až 30.000 úmrtí v důsledku srdečních infarktů a náhlých srdečních příhod.

 

Celý článek

 

 

Takto vyléčíte chronickou boreliózu, i když to už lékaři vzdali

Lymská bolerióza je infekce bakterií Borrelia burgdorferi (v Česku je tento typ poměrně vzácný, viz Lymská borelióza). Přenáší se hlavně klíšťaty, ale spekuluje se, že její možnými přenašeči mohou být i další druhy hmyzu jako jsou komáři či blechy.

Není přenosná z člověka na člověka, přestože nejnovější poznatky ukazují na to, že za jistých okolností k tomu může dojít, například při intimním styku.

Příznaky lymské boreliózy

Příznaky tohoto onemocnění se liší, ale ve většině případů se vyvíjejí podle následujícího scénáře.

Fáze 1 – den 3 až 30 po bodnutí

Někdy se tato fáze nazývá i „časná lokální infekce“.

U 70 až 75 % lidí se rozvine zarudnutí. Jde o charakteristické „býčí oko“ se středem v místě kousnutí klíštětem. Nesvědí ani nebolí, ale na dotek může vyvolávat pocit tepla. Rozvoj příznaků podobných chřipce: horečka, zimnice, zduření lymfatických...

 

Celý článek

 

 

Jak detoxikovat každý orgán a už nikdy nebýt nemocný ani unavený

Všimli jste si, že stále více a více lidí, dokonce i mladých, podléhá chronickým onemocněním, rakovině či autoimunitním chorobám? Naše tělo je sice za optimálních okolností dokonalé, ale má i svá slabá místa.

Jedním z takových slabých míst jsou
toxiny z prostředí, které mají schopnost poškozovat naše DNA, což pak způsobuje fyzické poškození. Ke genetickým změnám však může docházet nejen v důsledku vlivu toxinů.

Spouštěčem dokáží být i stres, duševní plytkost, hormonální a endokrinní nerovnováha, parazity, viry, bakterie, nadbytek cukru, pesticidy, těžké kovy a podobně. Totiž, tělo a duše jsou jedno. Skutečná medicína se proto musí zaměřit na obě oblasti.

 

Celý článek

 

 

Zásadní průlom v medicíně: cukrovku 2. typu lze vyléčit pouhou změnou jídelníčku - 700 kalorií denně po dobu pouhých 8 týdnů

Jeden z posledních výzkumů „objevil“ metodu léčby, kterou doporučoval Mike Adams - editor serveru NaturalNews už před deseti lety: vhodně sestavený jídelníček působí proti diabetu 2. typu a dokonce jej může i vyléčit.

 

Vědci došli k závěru, že speciální nárazová dieta trvající pouhých 8 týdnů může vyléčit tuto chorobu

 

A co víc, i lidé, kteří mají diabetes více než deset let, mohli po této dvouměsíční dietě zaznamenávat její ústup.

 

Celý článek

 

 

Mamografy způsobují více rakovin prsu, než ji detekují

Dr. Ben Johnson: Napsal jsem knihu pro ženy pod názvem Tajemství moudrosti o zdraví poprsí (The Secret of Health Breast Wisdom) protože my, lékařská komunita, způsobujeme ženám rakovinu tím, že od nich požadujeme vyšetření na mamografu.

Mamografy způsobují rakovinu. Tečka.

Přesto, když dnes žena navštíví svého gynekologa nebo rodinného lékaře, bude se jí toto vyšetření obrazně řečeno „tlačit do hlavy“.

Bude vystavena silnému nátlaku, aby šla na mamograf, který jí může přivodit rakovinu prsu.

Mamograf životy nezachrání. Pokud na něj půjdete, máte o 4% vyšší riziko úmrtí. Po každém mamografu! Tečka.

 

Celý článek

 

 

Tučnými a oteklými vás dělají toxiny v tukové tkáni. Ukažte jim STOPku!

Bohužel, všichni dnes žijeme v toxickém prostředí, kde jsme permanentně vystaveni potravinám, které jsou znečištěné chemikáliemi. Proto je toxinům téměř nemožné se vyhnout.

Pro nás to pak znamená, že náš trávicí systém a hlavně játra se mohou snadno přetížit. Jsme sice stavění tak, aby se z nás škodlivé látky neustále vyplavovaly, pokud jich je však příliš, tělo to pak nemusí zvládat a namísto vyplavování se v něm začnou usazovat.


Toxiny dělíme do dvou kategorií:

  • rozpustné ve vodě
  • rozpustné v tucích
 

Celý článek

 

 

Ohromení vědci konečně přiznali, že vysoká průměrná délka života Japonců souvisí se stravou a nikoliv s geny

Všichni sníme o dlouhém životě bez nemocí. Zatímco se průměrný věk v rozvinutých zemích pomalu zvyšuje, neplatí to tak docela o poklesu nemocnosti a zdravotních postiženích.

Jedna z posledních studií, publikovaných v časopise the British Medical Journal, ale možná odhalila klíč k té žádoucí dlouhověkosti. Není žádným tajemstvím, že
mezi nejzdravější lidi na světě patří Japonci. Vykazují druhý nejvyšší dosahovaný věk a také obezita se mezi nimi vyskytuje pouze s četností 3,5%. Američané naopak zaujímají až 43. místo u dlouhověkosti a jejich obezita se nyní pohybuje kolem 35%.

 

Celý článek

 

 

-

 

k

Upozornění

na

NOVÉ ČLÁNKY

na Váš mail

1x měsíčně

 

 

Reishi a Cordycepsu

 

kvality   COA   pro

 


NĚMECKO a RAKOUSKO

 

 

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!
Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

l

 

Regression of gastric large B-Cell lymphoma accompanied by a florid lymphoma-like T-cell reaction: immunomodulatory effect of Ganoderma lucidum?

Complete regression of high-grade lymphoma is extremely rare. We report 1 such case that might have been conceivably mediated by Ganoderma lucidum (Lingzhi), an immunomodulatory herbal medicine. A 47-year-old man presented with epigastric pain. Endoscopy revealed a large gastric ulcer, which on biopsy was diagnostic of large B-cell lymphoma. At gastrectomy 11 days later, no evidence was found of large B-cell lymphoma despite thorough sampling. Instead, there was a dense and permeative infiltrate of CD3(+) CD8(+) cytotoxic small T lymphocytes spanning the whole thickness of the gastric wall. In situ reverse transcription polymerase chain reaction for T-cell receptor beta-chain family did not detect a monoclonal T-cell population. We postulate that the cytotoxic T cells may represent an active host-immune response against the large B-cell lymphoma that resulted in a complete regression. On questioning, the patient had taken megadoses of Ganoderma lucidum, which might have triggered the successful immune reaction.

 

Betaglucan MaxCell

Obnovuje imunitu poškozenou nádory, pomáhá léčit snížený počet bílých krvinek a upravuje nedostatek krevních destiček jako důsledek vedlejších účinků radioterapie a chemoterapie. Léčí žloutenku B, chronický únavový syndrom, roztroušenou sklerózu a cukrovku. Má antimikrobiální účinky, např. vůči Staphylococcus aureus a EB viru.

 

 

Betaglucan MaxCell

 

 

k

 

TOTÁLNÍM   PODVODEM

VLÁDNÍ   DOKUMENTY

 

 

NA    ANTIBIOTIKA

1900    LIDÍ

 

 

PŘINEJMENŠÍM

PŘIROZENÉ

POCHODY

 

k

HOUBY

VŠECH CHOROB

BEZ NEMOCÍ

spolehlivě a jistě

 

Beta-glukan byl izolován a v následujících klinických studiích vykazoval značnou stimulační schopnost u onemocnění, která dlouhou dobu nemohla být zvládnuta jinými metodami

prof. Vilém Palisa DrSc, český špičkový onkolog

 

 

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!
100% Sibiřská Čaga
  • Cukrovka
  • Crohnova choroba
  • Lupénka
  • Ekzémy
  • Žaludek
  • Játra
  • Autoimunitní onemocnění

 

 

8.12.2015

pro Superionherbs

baleni, tak se ji jeji hodnoty cukru snizily na polovinu. Dnes ma vyuzivane asi 6 baleni, a jeji  hodnoty jsou 5. A navic je videt ze ma hodne energie, kterou v jejich 82 letech nemela. Moc vsem vyrobky Superionherbs doporucuji. My je doma uzivame cela rodina. S laskou v srdci Andryskova evca.andryskova@seznam.cz

 


a cukr byl na polovině

 

 

 

 

A    ÚČINNÁ

K    HUBNUTÍ

 

metabolismu

 

 

 

 

FENUPRIMTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněné složení

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Jak učinkuje Fenuprim? - video

 

 

 

 

Přišel nám dopis jedné naší zákaznice i s fotografií z řad čtyřnohých přátel člověka - Superionherbs.cz 1.12.2015

Vážení dvojnožci, chci vám říci svůj příběh. Jsem jeden z “miláčků” českých rodin. Kříženec vlčáka z labradorem, kterého si vzali z útulku. Ve 12ti letech jsme dostal dle laboratoře rakovinu sliných žláz. Nádory na krku praskly a po určité době se rána zacelila. Dostal jsme lék a lék a na naději … před… Po léku a léku jsem nabíral na váze a tak byly váhou ohroženy klouby a můj pohyb. Pan veterinář lék a lék odstavil a měl jsem pouze včelí propolis. Panička si prostudovala dostupné knihy o čínské medicíně – našla Duanwood Reishi a Cordyceps – koupila mi tyto dvě houby, které jsem začal každý den v kapslích užívat. Dnes je tomu už 13 měsíců, jsem čiperný, plný života a zřejmě zdráv. Je mi 13 let. Ať žije čínská medicína a jako prevenci ji budu užívat celý zbytek života.

 

 

ČLÁNKY

 

Kdy budeme moci úplně zvrátit šedivění vlasů?

Příčina šedivění vlasů

Šedivění způsobuje nižší hladina enzymu kataláza v kombinaci s nižší úrovní enzymů MSR A a MSR B, které opravují poškození peroxidem vodíku. Lidem se šedinami se hromadí peroxid vodíku ve folikulech, tedy ve tkáních, které obalují vlasy a z nichž vlasy vyrůstají.

Metabolizmus peroxidu vodíku versus věk člověka

Tělo peroxid vodíku vytváří v malých dávkách v rámci metabolických procesů. Organismus mladých lidí jej dokáže rychle odbourávat. U starších lidí tento proces začne postupně probíhat pomaleji a nakonec neodbouraný peroxid napadne enzym tyrozin kynázy, který je zodpovědný za tvorbu melaninu, což je základní pigmentová složka vlasů.

Následkem toho vlasy začnou šedivět, přičemž se vlasy vybělují zevnitř.

 

Celý článek

 

 

Muži zírají, proč ženy potřebují více spánku

Experti z Duke univerzity provedli  studii, která potvrdila, že ženy potřebují  ke své regeneraci více spánku než muži.

Tento výzkum byl proveden na základě informací, že ženy těžko snáší následky mentální a fyzické vyčerpanosti pokud mají nedostatek spánku.

Výsledek muže nepotešil

Zjištěné poznatky vedou k novým zdravotním doporučením pro ženy, které mívají standardně vyšší riziko kardiovaskulárních onemocnění, depresí a psychologických problémů oproti svým polovičkám.

 

Celý článek

 

 

Varování: Pokud používáte Alobal, tak přestaňte. Hrozí vám vážné následky

Po dlouhou dobu je hliníková folie běžnou součástí kuchyně. Proč? Je velmi užitečná pro mnoho použití. Kromě pečení se používá i na prodlužování trvanlivosti potravin tím, že se do ní balí jídlo, zakrývají se kastroly a takto se potraviny uchovávají v ledničce.

Ale nyní poslední výzkumy potvrzují, že pokud tuto folii budete používat, budete se dále vystavovat závažným zdravotním rizikům.

g
 

Celý článek

 

 

Sedm důvodů, proč přírodní terapie nejsou někdy na rakovinu účinné 

Ortodoxní medicína má řadu způsobů, jimiž zakrývá fakt, že její léčebné metody na rakovinu většinou vedou k úmrtí onkologických pacientů. Je totiž jednodušší tvrdit, že pacient podlehl rakovině a ne otravě na chemoterapii nebo na poškození orgánů způsobených ozařováním.

Navzdory prohlášením o vysoké úspěšnosti standardní léčby, je
skutečná míra jejich vyléčení velmi nízká.


Jak konvenční onkologie manipuluje statistiky

Na oklamání veřejnosti a marketingovou propagaci svých terapií používá onkologie několik triků a slovních hříček.

 

 

Celý článek

 

 

11 příznaků toho, že jste energeticky vysáváni lidmi kolem vás

Základem bytí mnoha lidí je živení se energií jiných. K tomu, abyste byli schopni se pohybovat v jakékoliv dimenzi, potřebujete energii. Všechny lidské bytosti vyžadují energii, aby existovaly, aby dokázaly cokoli dělat. Když mluvíme o energetických upírech, nemyslíme tím klasické upírů z filmů, kteří sají krev.

Odkaz na upíry používáme jako výraz pro označení nedobrovolného odčerpávání životní energie ze živých bytostí a to buď ve fyzické nebo nefyzické rovině, tedy na všech úrovních – fyzické, emocionální, mentální a duševní. Někdy se to označuje i jako psychický útok. Nicméně psychický útok je trochu něco jiného a dokáže vyvolat ještě více mizérie než energetické upírství.

 

Jak dlouho žije pacient s chemoterapií a jak dlouho bez ní?

Dr. Hardin B. Jones, bývalý profesor medicínské fyziky a fyziologie na Kalifonské universitě v Barkley studoval délku přežití onkologických pacientů po dobu více než 25 let.
To, na co přišel, doslova vyvedlo z míry celou vědeckou komunitu, která se dodnes s jeho zjištěními nedokázala smířit. Na konci svého výzkumu totiž došel k závěru, že navzdory obecně rozšířené víře, chemoterapie prostě nefunguje.

Byl svědkem, jak mnozí pacienti s rakovinou, které léčili chemoterapií, umírali hroznou smrtí. Mnozí z nich podlehli svému osudu mnohem dříve, než ti, kteří si nezvolili žádnou léčbu.

 

Celý článek

 

 

Poloha akné na tváři prozradí co máte v těle nemocného

Obecně platí, že se lidé obracejí na medicínu, když čelí nějakým zdravotním problémům. Nicméně konvenční léčebné a diagnostické postupy ne vždy přinesou efektivní výsledky.

V mnoha případech se alternativní medicína ukázala být v léčbě různých zdravotních problémů úspěšnější než ta konvenční. Lidé na celém světě propagují všelijaké léčebné metody jako bylinářství, akupunktura, jóga, ayurvéda a mnoho dalších.

I když je dobré chodit na preventivní lékařské prohlídky, potenciální zdravotní problémy můžete také diagnostikovat s pomocí alternativních metod.

Diagnostika podle akné v obličeji

Následující metodou si můžete diagnostikovat potenciální zdravotní problémy a to jednoduše na základě polohy akné na obličeji. Budete potřebovat jen zrcadlo, abyste zjistili, zda máte na obličeji nějaké akné nebo vyrážky. Pak určíte přesnou polohu a podíváte na obrázek níže, který naznačuje daná místa.

 

Celý článek

 

 

O tomto musíte vědět: Primární příčiny rakoviny prsu

Vše, co potřebujete pro uskutečnění změn, které vás ochrání před rakovinou, jsou znalosti.

Příčina č.1: Antirespiranty obsahující hliník

Používání antirespirantů je pro většinu lidí běžnou denní rutinou, o které příliš nepřemýšlejí. Zde je důvod, proč byste o tom přemýšlet měli. Pokud používáte antirespirant obsahující hliník, zvyšujete si tím své riziko rakoviny prsu.

Princip antirespirantů spočívá v utěsňování, uzavírání a blokování pórů, které vylučují pot v podpaží. No a jejich nejčastější aktivní látkou je právě hliník. To způsobuje nejen zablokování jedné z cest, kterými se vaše tělo detoxikuje (vylučuje toxiny v potu), ale zároveň také zvyšuje obavy, kde tyto kovy nakonec skončí.

 

Celý článek

 

 

Pokud jsou vaše ledviny poškozené, tělo vám vyšle těchto 8 znamení

Ledviny jsou životně důležité orgány a nacházejí se přímo pod hrudním košem. Jsou zodpovědné za očistu a detoxikaci, denně filtrují 10 až 150 litrů krve. Jsou také důležité pro udržování všech tělesných funkcí a udržují vaši krev zdravou. Podílejí se na vylučování nadměrného množství tekutin a odpadu z vašeho organismu.

Regulují hladinu elektrolytů a udržují kosti silné a zdravé, podílejí se na tvorbě červených krvinek a stabilizují krevní tlak.

V případě, že vaše ledviny nemohou správně vykonávat svou funkci, vaše zdraví může být ohroženo. Pečlivě si přečtěte následující problémy, které jsou spojeny s poškozením či selháním ledvin.

 

 

Celý článek

 

 

12 citátů lékařů, které rakovinová lobby nechce, abyste četli

Léčba rakoviny je prostě jasný byznys. Právě proto nemají velké farmaceutické firmy o lék na rakovinu zájem. Pokud totiž vyléčíte pacienta, nevyděláte tolik peněz, než když ho budete v nemoci udržovat co nejdéle.

Ale neposlouchejte nás. Poslechněte si to raději od těchto známých lékařů medicíny.

1/ Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny za medicínu

Nikdo dnes nemůže říci, že se neví, co je primární příčinou rakoviny. Naopak neexistuje onemocnění, jehož primární příčina by byla lépe prozkoumána. Proto již dnes ignorace není omluvou, aby se nedalo udělat víc pro prevenci. Pokud chce lidstvo přežít, tak prevence, bez pochyb jednou musí přijít.

 

 

 

Vyléčení Crohnovy nemoci v terminálním stádiu

Crohnova choroba ovlivňuje celé trávicí ústrojí a nikoliv jen střeva. Na rozdíl od jiné choroby - ulcerózní kolitidy (vředového zánětu tlustého střeva) tato ovlivňuje celou stěnu střev a nikoliv jen vnitřní výstelku.

A západní medicína začíná až teď objevovat to, co čínská medicína nebo ájurvéda věděly už celá staletí: že totiž veškeré zdraví začíná a končí ve střevech

Shona Banda - pacientka, které byla diagnostikována Crohnova choroba někdy v roce 2004, podstoupila už mnoho operací a musela užívat mnoho léků, ale její stav se postupně zhoršoval až natolik, že jej lékaři označili za terminální.

 

Celý článek

 

 

Jak pročistit lymfatický systém a předejít až 80 % chronických chorob

Umíte si představit, co to znamená být vystaven desetitisícům toxinům, zatížený umělými produkty a zpracovanými potravinami každý týden? Bohužel, to je moderní realita, které se nám všem v současnosti dostává.

Detoxikace v našem těle probíhá běžně každý den. Vyvádějí se z něj ven přírodní chemické látky, ale i ty vytvořené člověkem, jako jsou domácí čistící prostředky či přísady z kosmetiky.

Dokonce i metabolické zplodiny, jako výsledek činnosti našich vlastních buněk, jsou považovány za toxické.

Jak tělo detoxikuje škodlivé látky

 

Celý článek