Tibetská houba - jeden z elixírů mládí
(darování a prodej tibetské houby, tibetských krystalů a kombuchy níže)
houba krystaly kombucha
Ing. Zdeněk Rozehnal
Odkud kefír pochází?
Kefírová kultura pochází jednak z kavkazských hor a taky z opatství v Tibetu (tamní kefírová zrna nazývaná Tibetská houba jsou drobnější) a je snad 5000 let stará. Co se Kavkazu týká, tak podle legendy daroval kefír příslušníkům ortodoxní církve Aláhův prorok, Mohamed. Kvůli pověře, že "Prorokova zrna" ztratí svoji moc a sílu, pokud by se ho zmocnili nevěřící, byl přísně střežen před cizinci a byl předáván z generace na generaci a pokládán za součást kmenového bohatství. Cizinci občas dostali ochutnat hotový nápoj, ale samotná kefírová kultura zůstávala tajemstvím. V devatenáctém století začali kefír zkoumat ruští doktoři a začali publikovat vědecké studie o pozitivních účincích kefíru. K získání kefírových zrn prý použili krásnou ženu, která měla obměkčit srdce kavkazského knížete a která po spoustě dobrodružství přivezla do Moskvy první hrnek houbiček.
Obyvatelé Kavkazu používali kefír pro uchování kozího, koňského nebo kravského mléka bez ledniček (mléko uchovávali v kožených vacích) a díky němu se dožívali extrémně vysokého věku (samozřejmě nejen díky němu - žili na čerstvém vzduchu, pili čistou vodu, měli dostatek pohybu, ..). Některé nemoci (jako tuberkulóza a rakovina) tam byly úplně neznámé.
Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku intolerantní, protože jim v trávicím traktu chybí enzym laktáza (cca 20% občanů ČR a až 75% celosvětově). S délkou fermentace, včetně sekundární (dochází k dalšímu nárustu prospěšných látek v kefíru, například vitamínů skupiny B- zvláště kyseliny listové), klesá množství laktózy, produkt je kyselejší.
Co je to kefír?
Kefírem se obecně myslí nápoj, který je vyrobený kvašením pomocí kefírové kultury. Existují dva druhy kefírové kultury. Jeden druh žije a rozmnožuje se v mléce, má mazlavou gelovitou konzistenci bílé barvy (vypadá jako malé měkké růžičky květáku) a krmí se laktózou, zatímco "krystalky" toho druhého (tibetské krystaly-na konci článku), žijícího ve sladké vodě, jsou pružné, průsvitné a křehké. Je to společenství různých druhů kvasinek a bakterií.
Co je na kefíru tak dobrého, že byste jej měli pít?
Nápoj (ať už ten mléčný nebo vodní) zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky (rozkládá například laktózu v mléce, a proto ti, pro koho je mléko těžce stravitelné, nemívají s mléčným kefírem problémy). V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry, stimuluje imunitní systém. Nápoj obsahuje mnoho vitamínů, především skupiny B včetně cenného vitamínu B12 a kyseliny listové.
Co všechno si můžete pomocí kefíru léčit?
Nemoci nervů, vnitřní onemocnění, bronchiální katary, veškeré sklerózy, infarkt myokardu, onemocnění žlučníku, jater, ledvin, infekční žloutenka, žaludeční a střevní onemocnění, průjem, zácpa, nemoci krve, vyrážka, ekzémy, candida (kvasinky). No a protože kefír zlepšuje imunitu a vitalitu organismu, tak se s jakoukoli chorobou lépe vypořádáme a spoustě nemocí se vyhneme. Navíc spousta chorob souvisí se špatným trávením a zácpami (60% imunity se tvoří ve střevu).
Jak často pít kefír a v jakém množství?
Na některých stránkách je možné se dočíst o léčebné kúře, kdy se doporučuje pít kefír po dobu dvaceti dní před spaním, a potom týden vynechat. Osobně nejsem příznivcem těchto odpočítávaných kúr a myslím si, že ani lidské tělo není tak matematicky založené, abyste museli dodržovat tak striktní kúru.
Nejlepší je pít kefír denně a to v takovém množství, jaké je Vám příjemné. Někdo pije kefír před každým jídlem, někdo jiný hrnek kefíru ráno a hrnek kefíru před spaním. Pokud ho pijete před spaním, vypláchněte si na závěr pusu nebo vyčistěte si zuby, protože některé baktérie v kefíru se kamarádí s "kazy".
Také je vhodné jednou za čas na pár dnů kúru vysadit.
Pokud s kefírem začnete, raději zpočátku pijte menší množství (třeba několik lžiček), aby si tělo postupně zvyklo na některé pro něj neznámé baktérie a kvasinky. V opačném případě můžou nastat různé problémy typu průjem, vyrážka, bolení břicha, které ale po krátké době mizí. Dalším počátečním problémem bývá i proces detoxifikace organismu, který kefír ve tvém trávicím traktu může nastartovat a pokud se Vaše tělo rozhodne zbavit se jedů třeba přes kůži, pak Vás asi nemine nějaká ošklivá vyrážka. Pokud, ale vydržíte konzumovat kefír i nadále, časem se i těchto problémů zbavíte - čím víc kefíru pijete, tím se jich zbavíte rychleji, i když bouřlivěji. Hlavně se toho nezalekněte a nepřestávejte s kefírem úplně. Kefír se ovšem dá nejen pít (a jíst), můžete si s ním zevně potírat různé vyrážky a ekzémy.
Tibetská houba vykazuje mimo jiné následující uzdravující vlivy:
- uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
- uzdravuje slinivku, játra a slezinu
- uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
- uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
- reguluje obranné látky organismu
- reguluje tlak krve
- vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
- brzdí vývoj metastáz
- zpomaluje stárnutí
- zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
- dodává energii a zabraňuje únavě
Jak si můžete kefír připravit (základní recept)
Na dva hrnky kefíru:
- 1 - 2 polévkové lžíce kefírových houbiček
- 1/2 litru mléka
Postup:
Použijte sklenici (měla by být dost velká, aby zůstala část sklenice prázdná). Je dobré něčím nádobu přikrýt, například gázou nebo papírovým ubrouskem, aby do ní nepadaly nečistoty, ale hlavně zamezit přístupu hmyzu. Nalejte do ní mléko (tučné, polotučné a čerstvé, pokud možno ne odtučněné a s dlouhou trvanlivostí - v tomto případě tibetská houba skoro nenarůstá), vložte houbičky a 24 hodin nechejte fermentovat v pokojové teplotě. Čím vyšší teplota, tím rychlejší fermentace. Mléko neohřívejte, klidně použijte studené z lednice, kefír se nesmí vystavovat vysokým teplotám.
V průběhu zrání občas sklenicí zavrťte, zatřepejte nebo promíchejte plastovou nebo dřevěnou lžící, či vařečkou (houba se nesmí dostat do styku s kovem), aby se ke kefírovým houbičkám dostalo nezpracované mléko - pokud necháte sklenici jen tak stát, může se Vám výsledný nápoj rozdělit na syrovátku a zdrcnutý kefír, ale to nevadí, protože se to dá zpět rozmíchat.
Jak poznáte, že je kefír hotový? Když sklenicí zahýbáte tak, aby se obsah rozléval po stěnách, zůstane na stěně sklenice typický kefírový povlak, který když odtéká, vytváří taková jakoby říční korýtka. No a je to hustší než mléko. Nebo uvidíte, jak je mléko rozdělené na syrovátku a sraženiny. Nebo to můžete ochutnat. Prostě to nechejte dělat tak dlouho, jak dlouho chcete. Časem si určitě najdete svůj ideální způsob. OK, kefír je hotový - má správnou konzistenci i vůni - tak co teď? Vezměte svůj kefírový (plastový) cedník a proceďte obsah do nějaké jiné nádoby, ze které kefír buď hned zkonzumujte nebo ho dejte do lednice, kde Vám vydrží prakticky neomezeně dlouho. Nejlépe se kefír přecedí, když napřed nádobou zatřepete, aby se obsah pěkně zhomogenizoval a houbičky nebyly "zazděné" v mléčných sraženinách. Přeceděné kefírové houbičky dejte zpět do vypláchnuté sklenice a zalijte čerstvým mlékem. Můžete s nimi dát zpět do sklenice i trošku hotového kefíru - urychluje to růst i fermentaci.
Doporučuje se při přípravě nepoužívat kovové předměty (cedník, lžíce). Při styku s kovem houbičky ztrácí účinek a mohou zčernat. Nesmí se pak už používat. Nevystavujte tibetské houbičky vysokým teplotám a čisticím prostředkům (vymýváte-li sklenice saponátem, pořádně je vypláchněte a nechte je vychladnout, než do nich dáte kefíry).
Po určité době se vytváří na houbičkách sliz. Ten je vhodné po přecezení kefíru odstranit a to propláchnutím čistou pitnou vodou, ale ne chlorovanou (převařenou nebo odstátou). Někdo to provádí denně (kefír je potom řidčí), ale podle mých zkušenosti to stačí propláchnout 1x za týden. Souběžně s tím je vhodné vyčistit i sklenici. Pokud chcete kefír užívat 2x denně, tak si po namnožení houby pořiďte druhou nádobu. Další možnost je určité množství dát po přecezení do lednice pro pozdější spotřebu. V tomto případě dochází k dalšímu nárustu prospěšných látek v kefíru, například vitamínů skupiny B, ale zvýší se kyselost (sekundární fermentace).
Příprava kefíru II - varianta studená lednice
Pokud máte raději hustší kefír a nevadí Vám, že to bude trvat déle, můžete kefír fermentovat v lednici. Pomalejší fermentace vytváří hustější kefír, což spoustě lidí více vyhovuje. Znamená to dát do sklenice stejné množství kefíráků a mléka jako při normálním způsobu, ale potom ji dát do lednice. Trvá to asi tak týden, než kefír dozraje.
Taky je možná kombinace obou metod - začít asi tak 12 hodin při pokojové teplotě, potom dát kefír do lednice a dokončit ho v chladu. Nebo naopak, začít v lednici a skončit při pokojové teplotě. Kefír je natolik přizpůsobivý, že zvládne různé druhy nakládání. Navíc takovými pokusy můžete najít variantu, která Vám chuťově nejvíc vyhovuje.
Sekundární fermentace
Pro ty, kdo jsou alergičtí na mléko kvůli laktóze se doporučuje upravit kefír ještě dál sekundární fermentací. Tento proces zredukuje obsah laktózy a je proto vhodný i pro ty, kdo kontrolují příjem cukrů a karbohydrátů. Metoda spočívá v tom, že slijeme čerstvý kefír (po 12 až 24 hodinách prvotní fermentace) do skleněné nebo plastové láhve, ne do víc než 3/4 obsahu, uzavřeme těsným víčkem a necháme stát v pokojové teplotě. Čas od času lahví zatřeseme a uvolněním víčka vypustíme CO2 (oxid uhličitý) z láhve a zase zavřeme. Takto může kefír zůstat až týden v chladnějším klimatu a 2 až 3 dny v teplejších podmínkách. Opět můžeme z lahve ubírat kefír ke konzumování a nahrazovat čerstvým, ale po týdnu je třeba láhev vyprázdnit a vypláchnout.
Sekundární fermentací se také zvyšuje obsah vitamínů (hlavně kyselina listová) a kefír je potom kyselejší.
Výroba domácího tvarohu
Z hotového kefíru si můžete velmi jednoduše vyrobit chutný a zdravý tvaroh. Stačí velmi pozvolna zahřát kefír na teplotu přibližně 35 - 40°C (pro měkký tvaroh), čím teplejší, tím bude tvaroh tvrdší, a potom kefír přecedit přes hustou tkaninu a nechat chvíli odkapat. Sebraný tvaroh pak můžete použít podle chuti. Například ušlehat s trochou mléka, osolit, vmíchat nasekané bylinky a máte tvarohovou pomazánku.
Krátkodobé skladování v lednici
Krátkodobě můžete kefírky umístit v mléce do lednice (obvyklý poměr kefíráků a mléka) - jejich aktivita se tím značně zpomalí a stačí je jednou za týden slít (to, co slijete, samozřejmě vypijte) a dát jim čerstvé mléko.
Pokud kefírky "opouštíte" na delší dobu a nemáte pro ně ochotného "hlídače", co by jim měnil každý týden mléko, pak je dejte do většího množství mléka - za každý další týden dejte třetinu až polovinu základní dávky mléka navíc. Tato metoda se příliš nedoporučuje na dobu delší než jeden měsíc a poměr houbiček a mléka by neměl být větší než 1:60.
Dlouhodobé sušení
Dlouhodobá varianta je kefírky usušit. Nejdřív je opláchněte převařenou a vychlazenou vodou. Potom je opatrně osušte v (přežehleném a vychladnutém) bílém ručníku. Nejlépe uschnou buď v (přežehleném) bílém papírovém pytlíku nebo mezi dvěma vrstvami vypraného (a přežehleného) plátna na dobře větraném místě - v závislosti na velikosti schnou tři až pět dnů. Zcvrklé a zežloutlé houbičky dejte do nádoby s těsným uzávěrem do chladného místa (třeba i do lednice, ale ne do mrazáku). Můžete je i posypat sušeným mlékem. Vydrží až jeden a půl roku. Usušené houbičky můžete klidně i sníst nebo dát svým zvířecím miláčkům. Chceš-li usušený kefír zase oživit, dejte ho do sklenice s mlékem. Každý den mléko vyměňte a pokud mléko nemá čisté nakyslé aroma, nepijte ho. Znovuobnovení normální činnosti kefíru může trvat od čtyř dnů do více než týdne.
Dlouhodobé skladování v lednici I
Trochu méně dlouhodobá varianta je zmrazení kefírů (na maximálně dva měsíce). Umyjete houbičky v převařené (a vychladnuté) vodě, osušíte v ručníku (jako v předchozí variantě) a umístíte do nádoby nebo do sáčku posypané sušeným mlékem tak, aby byly kompletně pokryty a strčíte do mrazáku. Kdyby zůstaly zmrazené déle než dva měsíce, poškodí se kvasnicová komponenta houbiček. Na znovuoživení houbiček je na pár minut dejte rozmrazit do sklenice se studenou vodou. Potom z nich opláchněte v pastovém cedníku zbytky sušeného mléka. Následně je umístěte do mléka v poměru 1:3 (tj. jedna lžíce houbiček na půl hrnku mléka). Každých 24 hodin mléko vyměňujte. Pokaždé přidejte trochu mléka a až bude mléko po fermentaci cítit čistě a kysele, měly by být houbičky zase ve formě.
Dlouhodobé skladování v lednici II
Dávku (například 2 lžičky) dejte do malé sklenice s víčkem, naplňte do 2/3 mlékem a uložte do mrazáku. Vydrží vám tam i několik let. Je to vaše zásoba v případě, že se vám s houbičkami něco stane. Kvalita budoucího kefíru tím neutrpí.
Množení tibetské houby
Tibetská houba se přibližně po 17 dnech objemově zdvojnásobí v případě volby kvalitního mléka, přičemž nejlepší je nepasterizované. Naopak nepoužívejte mléko s dlouhou trvanlivostí, je upravené metodou UHT (Ultra-high temperature processing) - vysokoteplotní úprava - krátkodobé zahřátí (1–2 sekundy) na teplotu 135-150°C. Toto mléko je "mrtvé", ale zásadně volte pouze "čerstvé" - nárust tibetské houby pak můžete darovat svým blízkým nebo sníst, přičemž i pro zvířátka je přínosem. Byl by hřích rozmnoženou část tohoto malého zázraku vyhodit.
Přenášení hotového kefíru
Udělali jste si doma kefír a chcete si ho přenést do práce? Pak určitě nepoužívejte žádné uzavírací krabičky, neosvědčila se ani Lock & Lock krabička s vodotěsným víčkem. S kefírem je to podobné jako s burčákem. Pořád pracuje, přenášením se v něm uvolňují plyny a ty se snaží dostat ven. Jako ideální způsob se osvědčila pet láhev (stačí i malá). Nic nezkazíte tím, když během cesty alespoň jednou víčko lahve povolíte, abyste uvolnili nahromaděný plyn.
Jsou kupované jogurty přínosem? Kefír z tibetské houby ano
Evropské středisko Center for Food Safety provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1.000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: průmyslově vyráběné jogurty nemají na lidské tělo pozitivní zdravotní účinek, ani neposilují imunitní systém.
Nevěřte reklamám na jogurty
Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací a imunitní systém. Podle výzkumu však nemají jogurty žádný pozitivní vliv trávení a zažívání. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné – tělo neposilují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců, uvedl internetový magazín Medpulse.
Jogurty mohou být i nebezpečné
Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech a ve světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci lety na území dnešního Bulharska nic společného. Jogurt zkrátka není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mléčných produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. U mnohých z těchto pacientů bylo diagnostikováno poškození slinivky. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje. Na tomto faktu není nic překvapivého, protože některé obsahují E1442 – geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Více - geneticky modifikované potraviny, aneb genetické inženýrství mění jídlo v jed.
Nevyzpytatelné škroby v jogurtech
Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle. Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Podle současných znalostí lze předpokládat, že takové škroby poškozují slinivku břišní. Lidské tělo očividně neví, jak rozštěpit tak nepřirozeně velké molekuly.
Mýtus o probiotických bakteriích
Co se týká zázračných probiotických bakterií v komerčně vyráběných jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku přežít pouze několik minut a tak nemohou mít na zažívací trakt pozitivní vliv. Člověk by měl vzít v úvahu, že mléčné produkty s probiotiky, které mají trvanlivost několik měsíců, nejsou přírodním produktem s pozitivními účinky.
Pohled východní medicíny na jogurty
Podle východní medicíny běžné mléčné výrobky (průmyslově vyráběné, zahušťované, pasterované a homogenizované) zahleňují organismus, podporují záněty v těle apod.. Vhodnou volbou jsou bio jogurty a nehomogenizované sýry a mléko, konzumované maximálně 4x týdně.
Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů, Radka Chalupová, 2012
"Díky jogurtům, které jsem konzumovala ve větší míře mám opakované trombózy. Zjistili to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá k zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat, zkrátka tyto nekvalitní jogurty, jako jsou Danone, Florián apod. - víceméně umělé, organizmus nevstřebá a tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90, což je 30% a já jsem, bohužel, mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např. nehýbání se - tzv. cestovatelská tromboza, různé záněty atd.
Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než Dr. Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy.
O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. Já teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný Warfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak se mohla sraženina utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny. Jsem ráda, že se zjistilo, od čeho to je, a od té doby ani na jogurty chuť nemám."
Nízkotučné potraviny, tvarohy, jogurty - viz Lukeší desatero .... (Oblíbený pediatr, specialista na čínskou medicínu MUDr. Petr Lukeš)
To je to největší šméčko, které může být. Ten tuk je chemicky odstraněn. Nikdo z dlouhověkých, s nimiž jsem mluvil, by si nekoupil nízkotučný tvaroh, nejedí Hery, Flory, jedí máslo. Žádná kráva své telátko neotráví, to raději zdechne, ale člověk člověka za pár mincí zlikviduje jako potkana....
Jogurt už se nedělá tak jako dřív. Ten se dělá tak, aby vydržel co nejdéle. Za našich mladých let jste snědla dva jogurty a víc jste nemohla, protože jste si zažívací trakt osídlila mikroby, které potřebujete - laktobacilem, který měl reprodukční schopnost. Pak už jste jogurt nemusela, protože si tělo řeklo, že má dost, stačilo třeba dvakrát do měsíce.
Ten laktobacil, který je třeba v aktimelu, je udělán velice šikovně - on má enzymatické schopnosti dál, ale hlubokým zmrazením ztratil reprodukční schopnost. To, co má odvést, tam odvede. Ale musíte ho denně. To je velice geniálně vymyšleno.
lentis, 2012
UPJŠ v Košiciach - študenti robili pokusy zamerané na laktobacily a inú živú jogurtovú flóru, ktorá tam akože mala byť. A viete, čo sme našli? -NIČ! Vo väčšine tých \"najpropagovanejších\" a \"najzaručenejších\" zdravých jogurtoch VôBEC NIČ NEBOLO!!! Keby som to nevidela na vlastné oči, tiež tomu neverím. Všetky jogurty boli čerstvé, ani jeden nebol po dátume spotreby. Testy sa niekoľkokrát opakovali. Záver: ja osobne by som si žiaden danone jogurt nekupovala kvôli obsahu nejakých zdraviu prospešných látok. Ak by som ho kúpila, tak jedine kvôli chuti, ale s vedomím, že tým pre svoje zdravie nič zásadného nerobím.
Doporučení
Konzumovat kefír z tibetské houby při snídani společně s rozemletým lněným semínkem (pro prevenci 1 polévkovou lžíci) - ideální zdroj omega-3 a v případě špatného zažívání navíc samostatně po večeři v množství 0,3 - 0,5 l, potom už nejíst. 2 sklenice, fermentace 24 hodin při pokojové teplotě. Můžete přidat i lžičku mleté skořice, ale určitě je vhodné sezamové semínko - to je 15 výhod.
Poznámka: aby se omega-3 dostala do buněk je potřeba síra, kterou také mléčné výrobky obsahují, podrobnosti v článku Lněné semínko - dr.Budwig.
DAROVÁNÍ A PRODEJ TIBETSKÉ HOUBY, TIBETSKÝCH KRYSTALŮ A KOMBUCHY
- pokud není uveden v inzerátu produkt, jedná se o tibetskou houbu
-
Míla, e-mail: miloslav.cebis@seznam.cz, tel. 724 739 309, Pardubice, Hradec Králové, Smiřice, Jaroměř, osobně i v okolí měst a poštou kamkoli. Kvalitní, velké tibetské houby (1 dávka za 70 Kč při osobním předání nebo za 89 Kč při zaslání poštou – platba předem, možno také na dobírku). V případě zájmu poskytnu rady k optimální kultivaci houbiček a výrobě zdravého kefíru k všestrannému využití (např. při hubnutí, zažívacích potížích, v péči o problematickou pleť atp.), ale i dalších produktů - syrovátky, tvarohu atd., včetně receptů na jejich event. další využití (vaření, pečení, zpracování za syrova). Po domluvě je možné odebírat i již hotový kefír (0,5 l za 22 Kč a 1 l za 32 Kč) a syrovátku.
- Jitka, e-mail: jita.cer@seznam.cz, České Budějovice, osobní odběr 30,- Kč. Za poštovné také zašle. (Poštovné: obyčejně = 13,- Kč, doporučeně = 37,- Kč - u těchto možností platíte převodem na účet, Dobírka = 75,- Kč).
- Klára, e-mail: k.nejedla@seznam.cz, Písek, osobně nebo poštou (tibetská houba, tibetské krystaly, kombucha á 50,- Kč a 70,- Kč, včetně balného a obyčejného poštovného).
- Jana, tel. 731 069 086, okres Ostrava, tibetská houba a tibetské krystaly osobně nebo poštou á 100,- Kč. Více na: www.kefirova-houba.webnode.cz
- Ostrava-Poruba, tel. 603 248 243, e-mail: jalukri@seznam.cz, platba předem na účet - zaslání za 65,- Kč, dobírka 100,- Kč. Cena tibetské houby za 1 dávku 60,- Kč, tibetských krystalů 70,- Kč.
- Standa, e-mail: klokani.rs@gmail.cz, pouze osobně za úsměv a pro zdraví - zdarma, Karviná - Prostřední Suchá.
- e-mail: L.kavalkova@seznam.cz, osobní předání - Praha za 50,- Kč.
- Libuše Pánková, tel. 605 240 742, e-mail: terapiepankova@seznam.cz, Brno, Cejl 58, osobní odběr pouze po předchozí domluvě za 50,- Kč. Dobírka 65,- Kč, houba před zasláním zamrazena v nádobě Tupperware (jiným způsobem zamrazená se nechytne - vyzkoušeno). www.terapiepankova.cz
- Bílý Jiří, tel. 776 271 163, Ostrava, zdarma.
- Iveta, tel. 604 275 101, Beroun, Praha - Letňany, osobně zdarma, poštou za poplatek.
- Jarmila Danilovičová, tel. 725 447 290, Ostrava, zdarma - pouze osobně.
- Eiky, tel. 722 612 288, Jablonec nad Nisou, tibetská houba, kombucha á 50,- Kč, osobně nebo poštou.
- Josef, tel. 313 540 304, Rakovník - cukrárna Senomaty, zdarma - pouze osobně.
- Ilona, tel. 602 546 316, osobní předání - Brno, za 50,- Kč.
- Filip, e-mail: tibi@centrum.cz, Ústí nad Orlicí, tibetské krystaly, poštou cca 150ml krystalů na 2-3 litry nápoje, k tomu návod, který všichni kopírují, a očividně jsou s ním tedy spokojeni. Cena 70,- Kč krystaly + 60,- Kč poštovné. Pijeme to doma téměř všichni a proto se krystaly rychle množí.
- Marina Skibická, tel. 773 692 832, Plzeň, tibetská houba, kombucha á 50,- Kč, osobně nebo poštou.
- Vlastík, tel. 774 985 847, Karviná, zdarma, pouze osobně
- Eva, e-mail: pospisilova_eva@centrum.cz, Hradec Králové, zdarma, pouze osobní předání v Černilově - v podvečerních hodinách.
- Ivona, tel. 702 201 883, Brno, kombucha, pouze osobně, zdarma.
- Martin, tel. 721 913 312, Brno, tibetské krystaly, pouze osobně za 50,- Kč.
- Martin, tel. 605 778 757, Praha, pouze osobně za pytlík neoloupané rýže.
- Verča, e-mail: coccinell.a@seznam.cz, okres Hradec Králové, kombucha zdarma, osobně nebo poštou.
- Petr, e-mail: pfrat@seznam.cz, okres Vsetín, pouze osobně za 50,- Kč.
- Josef, tel. 606 511 257, Chlum u Třeboně, osobně nebo poštou za 60,- Kč.
- Marta, e-mail: m.jon@email.cz, Hradec Králové, mateční kultura kombuchy (vždy po dvou kusech), cena 50,- Kč za 1 kus, + poštovné.
- Alena Vodičková, tel. 723 848 636, Strážný, okr. Prachatice, pouze osobně, budu ráda, když mi za houbu dáte něco, co přinese štěstí:).
- Jana, tel. 731 069 086, okres Ostrava, tibetské krystaly, osobně nebo poštou za 100,- Kč. Vice na https://kefirova-houba.webnode.cz/.
- Blanka Pinkasová, e-mail: pinkasova.b@volny.cz, tel. 603 348 418, osobní převzetí Praha 8, Bohnice, zdarma.
- Markéta, e-mail: mmm.222@centrum.cz, Praha, kombucha, osobně za 40,- Kč, možno i poštou.
- Marta Grbavčicová, e-mail: grbavcicovam@gmail.com, Brno, Olomouc, osobně za pytlík basmati rýže či oříšků.
- Iva, e-mail: bergenia@centrum.cz, České Budějovice, osobně za skleničku se šroubovacím víčkem, možno i poštou.
- Honza, tel. 724 200 544, Zlín, pouze osobně v Malenovicích za 1 litr mléka, klidně z automatu, ale ne UHT.
- Antonín Foglar, e-mail: a.foglar@centrum.cz, tel. 608 640 333, Karlovy Vary, pouze osobně, zdarma.
- Miriam, tel. 608 800 513, Brno, pouze osobně za 40,- Kč.
- Radka, tel. 777 603 254, Ostrava, Havířov, tibetská houba 50,- Kč, tibetské krystaly 80,- Kč, osobně nebo poštou.
- Ema, tel. 775 855 725, Zlín, kombucha, pouze osobně zdarma.
- Jana, e-mail: j.karaskova@tiscali.cz, Zlín, pouze osobně zdarma.
- Jan, tel. 604 455 412, e-mail: VAL.MEZ@post.cz, Valašské Meziříčí, tibetská houba a kombucha á 30,- Kč, jen osobně.
- Pavel, e-mail: jatro.pavel@seznam.cz, Nová Paka, 95,- Kč.
- Mirek, e-mail: kolenyak@centrum.cz, www.bodymindtransform.cz, Praha 1, daruji tibetskou houbu.
- Iva, tel. 603 340 846, Zlín, tibetské krystaly, pouze osobně ve Zlíně nebo Malenovicích za 50,- Kč.
- Blanka, e-mail: blatroj60@seznam.cz, tel. 606 547 506, Velká Bystřice, pouze osobně za 30,- Kč.
- Jana, e-mail: janarusskova@seznam.cz, tel. 723 489 544, Holešov, osobně za 50,- Kč.
- Jan, www.topinambury.webnode.cz, Brno, pouze poštou, tibetské krystaly, množství na 3 nebo 3,7 litru, poštovné a balné 114,-, resp. 129,- Kč.
- Sylva, tel. 737 028 530, Ostrava, tibetská houba 60,- Kč, tibetské krystaly 70,- Kč, kombucha 60,- Kč, osobně nebo poštou, více: kombucha-tibetska-houba-krystaly.webnode.cz.
- Dana Hrnčiariková, e-mail: hrnecci@seznam.cz, osobní předání - Hradec Králové, Pardubice, Praha, Hořovice nebo pošta (tibetská houba i tibetské krystaly za 70,- Kč). Po domluvě je nabízen již hotový kefír 0,5 l za 25,- Kč nebo 1 l za 35,- Kč. Pro zájemce i vodní kefír. Více na: www.kefirka.websnadno.cz.
- Martin, e-mail: martin.cage@seznam.cz, tel. 727 955 925, Brno - Lesná, pouze osobně za 100,- Kč.
- Petra, e-mail: sphynx.pet@seznam.cz, lokalita Brno, Praha - pouze osobní předání - za pytlík nesolených oříšků, chia či jiných semínek nebo neslazeného sušeného ovoce či zeleniny vyměním tibetskou houbu nebo tibetské krystaly.
- Sluníčko, e-mail: slunicko66@seznam.cz, Praha, Jičín, Broumovsko daruji zdarma kombuchu, pouze osobně.
- Gardenson, e-mail: Gardenson@seznam.cz, tel. 605 433 227, Velké Pavlovice, daruji zdarma dávku tibetské houby pro Vaše zdraví.
- Linda, e-mail: prozdravystyl@seznam.cz, tel. 728 557 286, Havířov, osobní odběr Tibetských houbiček k výrobě domácího natur kefíru v ceně 100,- Kč za jednu dávku na 1/4 litru mléka včetně návodu na přípravu.
- Dominika, e-mail: dominikao@gmail.com, Praha, osobní odběr u Masarykova nádraží anebo na Suchdole. Pokud by někdo chtěl poštou, tak účtuji 100,- Kč. Jen do dobrých rukou:}
- Hana, e-mail: ondrackovah@seznam.cz, Praha 4 - Modřany, Jižní Město, dávka je za 30,- Kč.
- Alena, e-mail: jasinkocin@seznam.cz, tel. 732 231 707, zašlu na dobírku /kvalitně zabalenou - zaručeně čerstvá tibetská kefírová houba/, cena 100,- Kč + pošt. nebo osobně v Č.Budějovicích bez pošt., volejte, pište, ráda poradím.
- Kateřina, e-mail: kamiko81@gmail.com, Praha 2 a 9, tibetská houba zdarma.
- Martin, e-mail: lidahou@seznam.cz, odběr pouze osobně - Praha, výměna za přirozeně sušené švestky, meruňky, fíky, hrozinky nebo mléko.
- Eva, email-evaokg@email.cz, tel. 733 773 206, Brno, tibetská houba, kombucha, tibetské krystaly. Cena 50,- Kč za násadu. Poštou doporučeně i osobně.
- Radomíra, e-mail: Radomira.R@seznam.cz, Brno-město, nabízím kefírovou houbu, cena 40,- Kč osobně, nebo poštou + 89,- Kč.
- Zdeněk Mutina, e-mail: z.mutina@email.cz, tel. 602 773 230, Břeclav, Habrova seč, osobní odběr tibetské houby zdarma.
- Slávka, tel. 737 009 010, Beroun - tibetská houba - zdarma - osobně.
- Antonín, e-mail: antopol@seznam.cz, Přerov, tibetské krystaly a tibetská houba, osobní odběr.
- Ing.Luboš Švéda, e-mail: sveda@e-ct.cz, tel. 739 534 365, Bystřice nad Pernštejnem, tibetská houba osobně, zdarma.
- I.Šikulová, e-mail: odevnivytvarnik@seznam.cz, tel. 777 820 094, Bystřice nad Pernštejnem, tibetská houba osobně, zdarma.
- Dalimil, e-mail: dalimil.klema@gmail.com, tel. 737 291 831, Pardubice a okolí, tibetská houba zdarma, osobně nebo po dohodě předání někým dalším.
- Mirka, e-mail: machm@centrum.cz, Kladno, Praha-Zličín, daruji tibetskou houbu, osobní odběr, případně poštou za poštovné.
- Olga, e-mail: olga.pb1@gmail.com, Brno a okolí, daruji tibetskou houbu, osobní odběr.
- Jana, e-mail: punyexpress@seznam.cz, Lesná u Želetavy, Třebíč, tibetská houba, předání osobně, cena 50,- Kč.
- Petra, e-mail: mail.petra@seznam.cz, Olomouc, tibetská houba za poštovné předem (40,- doporučené, 20,- obyčejně), osobní odběr zdarma v Olomouci, Velké Bystřici.
- Klára, e-mail: k.nejedla@seznam.cz, tibetská houba, tibetské krystaly, kombucha, ginger beer, posílám za 70,- Kč včetně balného a poštovného.
- Radomíra, e-mail: radomira.r@seznam.cz, Brno, tibetská houba, cena 40,- Kč - osobně i poštou - sterilně zabalené na dobírku.
- Tomáš Lednický, e-mail: tltruhlar@volny.cz, tel: 737 746 337, Písek, daruji tibetskou houbu, osobní odběr.
- Mária, e-mail: zanova.m@post.cz, Palkovice (okres Frýdek Místek), daruji tibetskou houbu, osobni odběr. Výjimečně Ostrava.
- Pavlina, e-mail: p.mikulaskova@centrum.cz , Troubsko u Brna/ Brno, daruji tibetskou houbu, osobní odběr.
- Jaroslav, www.chaloupka-sneznik.cz, Děčín, darujeme tibetskou houbičku, osobní předání.
- Luboš, e-mail: lubos3@seznam.cz, Stará ves nad Ondřejnicí, osobní odběr.
- Marie, e-mail: marie.polackova@centrum.cz, Zlín, tibetské krystaly, osobní odběr zdarma, popř. mohu dovézt do Vizovic či Otrokovic.
- Jan, e-mail: Ijrjan@gmail.com, tel. 603 826 537, Liberec, nabízím tibetskou houbu, předání osobně.
- Míla, e-mail: milos.tomasek@seznam.cz, tel. 777 247 247, Praha, daruji tibetskou houbu, předání osobně.
- Jiří Formánek, e-mail: marie.polackova@centrum.cz, Dobromilice nebo Prostějov, daruji tibetské krystaly, osobní odběr.
- Adam, e-mail: kefiry@email.cz, tel. 608 29 9890, osobní odběr Opava, Zlín, Ostrava, Uherské Hradiště a jejich okolí, tibetská houba a tibetské krystaly á 25,- Kč, případně + poštovné. Více se dozvíte na mých stránkách https://kefiry.dx.am/
- Luděk, e-mail: ludek.letocha@gmail.com, tel. 776 626 836, Pozořice, prodám tibetskou houbu.
- Eva, e-mail: eva.vurbsova@seznam.cz, tel. 776 487 777, nabízím tibetskou houbu za 40,- Kč, možné je zaslání i poštou - plus 65,- Kč poštovné. Osobní vyzvednutí - Praha 9 - Kbely.
- Eva, e-mail: Eva.Vurbsova@seznam.cz, nabízím Tibi krystaly na výrobu vodního kefíru. Osobně i poštou, poštovné prioritně za 30,- Kč plus cena za Tibi krystaly 45,- Kč. Také nabízím nekončící jogurty Vilda a Filda, cena 45,- Kč.
- Tereza, e-mail: tereza.kapucianova@seznam.cz, tel.: 724 254 631, daruji tibetskou houbu, osobní předání Týniště nad Orlicí nebo Třebechovice pod Orebem, případně zašlu poštou.
- Marie, e-mail: ma3rie.33@gmail.com, osobní předání tibetské houby je možné v Břeclavi a Valticích nebo můžu zaslat poštou. Cena za houbičky včetně poštovného je 50,- Kč.
- Karel, e-mail: mostovsky@kintex.cz, tel. 773 544 155, osobní předání tibetské houby ve Vyškově za 50,- Kč.
- Lucie, e-mail: luchak@seznam.cz, Praha, tibetská houba, osobní předání zdarma.
- Petra, e-mail: petgareis@gmail.com, Karlovy Vary, tibetská houba, osobní předání zdarma, pokud je potřebujete zaslat, tak za cenu poštovného.
- Klára, e-mail: K.Nejedla@seznam.cz, prodej tibetské houby, kombuchy a tibetských krystalů. Jedna kultura za 70,- Kč včetně poštovného.
- Petra, e-mail: petka611@seznam.cz, Praha, daruji tibetskou houbu, kombuchu za 1 litr selského mléka - předání Jahodnice, Kyje, Štěrboholy nebo zašlu za poštovné 100,- Kč, Českou poštou.
- Adéla, e-mail: aj22@seznam.cz, tel. 725 575 380, tibetské krystaly - vodní kefír, posílám poštou - cena 35 Kč + poštovné, osobní předání Hodonín, krystalky jsou zvyklé na bílý a třtinový cukr, platba předem na účet/lze zaslat i na dobírku, poštovné buď doporučené/klasické - doporučuji poslat doporučeně, aby to krystalky co nejlépe zvládly.
- David, e-mail: daft.ryba@seznam.cz, Praha 4, Háje - Mirošovská, tibetská houba při osobním převzetí zdarma nebo za poštovné.
- Roman, e-mail: Romca.Stepanek@seznam.cz, prodám tibetskou houbu, tibetské krystaly a zázvorové kvasinky á 50,- Kč.
- Zuzka, e-mail: Zjan468@gmail.com, Praha 4 nebo Praha západ, okolí Jesenice, tibetská houba, při osobním převzetí zdarma.
- Marie, e-mail: marie.prchalova@hbu.cas.cz, tel. 606 162 249, tibetská houba zdarma, osobní předání Lhota u Kladna a okolí.
- Dana, email: danapot@seznam.cz, tel: 775 372 717, tibetské krystaly za 50,- Kč nebo za přirozeně sušené ovoce bez éček (osobně). Tibetská houba za 50,- Kč (dávka na 300 ml mléka). Furt jogurt - fermentovaný mléčný výrobek, živé probiotické bakterie. Můžete donekonečna mít jogurt jen při pokojové teplotě (bez jogurtovače) za 50,- Kč. Včetně návodů na přípravu. Osobní vyzvednutí Praha 10 nebo centrum Prahy. Zaslání poštou + 65,- Kč poštovné.
-
Jiří Cikryt, e-mail: jiri.cikryt@seznam.cz, tel: 602 162 177, Dlouhé 56, okr. Žďár nad Sázavou, tibetská houba osobně a zdarma.
- Amálie, e-mail: MallikaOstrava@seznam.cz, daruji tibetskou houbu, osobní předání v Klimkovicích a Ostravě - Porubě (jen Alšovo nám., v 7:00-8:00 nebo 17:00).
- Alena Topinková, e-mail: klimova.alena@seznam.cz, daruji tibetskou houbu, pouze osobní odběr Zruč-Senec (případně Plzeň).
- Veronika, e-mail: veronicat@atlas.cz, s radostí daruji dávku tibetské houby, Kladno.
- Honza, e-mail: janvdf@seznam.cz, tel: 776 736 724, daruji tibetskou houbu, nejlépe osobní odběr okolí Kladna.
- Tonda, e-mail: langla@seznam.cz, tel: 602 158 948, daruji tibetskou houbu, osobní odběr Děčín nebo Česká Lípa.
- Jana, email: zietaa@seznam.cz, Třebětice, Dačice, Jemnice, prodám tibetskou houbu, osobní předání 30,- Kč, nebo možnost zaslání poštou + poštovné.
- Ladislava, e-mail: l.schweinerova@gmail.com, tel: 607 627 704, převzetí kombuchy osobně v Plzni zdarma. Možnost dovozu i do Prahy, Domažlic, případně Klatov.
- Monča, e-mail: moni.toth@seznam.cz, ráda daruji tibetskou houbu, pouze osobní odběr v Brně.
- Věra, e-mail: ecerova.vera@seznam.cz, nabízím tibetské krystaly. Pouze osobní odběr Husinec-Řež, okr. Praha východ.
- Antonín Lavrenčík, e-mail: feedros@email.cz, tel. 604 206 627, osobní převzetí tibetské houby, zdarma, Strážnická 655/5, 696 01 Rohatec.
- e-mail: z.skolnik@email.cz, tel. 776 397 307, věnuji tibetskou houbičku - osobní odběr + poradím s výrobou kefíru, Chrudim.
- Jitka, e-mail: j.syrenova@seznam.cz, nabízím kombuchu zdarma, osobní předání Zlín, nebráním se výměně s tibetskou houbou či krystaly. Mohu i zaslat, ale v tom případě poštovné prosím předem.
- Jana, e-mail: jana-zizkova@seznam.cz, daruji tibetskou houbu, osobní odběr Klatovy.
- Petra, e-mail: petra.jindrichova@tiscali.cz, Plzeň a okolí. Prodám Tibetskou houbu za 70,- Kč osobní odběr, mohu zaslat i poštou.
- Luboš, email: Lub.koub@seznam.cz., tel. 606 425 704. Nabízím zdarma Tibetskou houbu. Byšice okres Mělník.
- Martin Policer, tel. 777 159 759, e-mail: martin.policer@seznam.cz, Česká Lípa, Husova 1064. Pěstuji a posílám Tibetskou houbu. Jedna porce za 50,- Kč, to je množství houbičky na přípravu cca 1/4 litru kefíru, což odpovídá denní spotřebě jedné osoby. Posílám poštou - Balík do ruky za 200,- Kč, nebo Balík do Balíkovny za 100,- Kč na dobírku. Při platbě na účet je Balíkovna pouze za 65,- Kč. Při objednávce prosím uvádějte druh zásilky, vaší adresu, telefonní číslo, email, adresu vámi vybrané Balíkovny a počet porcí. Zásilkovnu neposílám. V zimním období mívám běžně houbičku živou a aktivní, v létě zpravidla rozmrazuji. Posílám krabici se skleničkou s čerstvým mlékem, v němž plave Tibetská houba. Dodržuji základní hygienické zásady, při troše důvěry můžete obdržený produkt rovnou užívat.
- Bára, e-mail: kozyny03@yahoo.com, Nabízím kombuchu k odběru v Českých Budějovicích nebo mohu zaslat. Poštovné přes Balíkovnu činí Kč 65,- a kombucha je dar za dar-každý dle svého uvážení, možností a preferencí.
- Ilona, email: i.gibsonova@gmail.com, daruji tibetskou houbu, Kunratice Studený - Česká Kamenice, osobní odběr.
- Jakub, e-mail: tomasekjakub@atlas.cz, tel: 735 088 004. Pouze osobní předání Hořice - Hradec Králové, tibetská houba - 1 dávka za 100,- Kč.
- Klára, e-mail: K.Nejedla@seznam.cz. Nabízím tibetskou houbu, tibetské krystaly a kombuchu, Písek, 70,- Kč za kulturu.
- Míša, e-mail: Tibikef@seznam.cz. Tibetská kefírová houba á 50,- Kč, pouze osobní předání, Praha 1 nebo Praha 5 - Smíchov/Anděl.
- Lucka, e-mail: lucie.havlova@post.cz. Darování tibetské houby, Ořechov u Brna, pouze osobní odběr, zdarma.
- Zorka, e-mail: hlavackovaz@centrum.cz, tibetská kefírová houba - Votice - osobní předání za 50,- Kč.
Pokud máte zájem šířit tyto zdraví prospěšné produkty, napište na e-mail: manta9@seznam.cz, rád Vás do seznamu zdarma zařadím. Napište také pro úpravu záznamu.
Poslední úprava: 15. května 2024.
Více:
Receptář o tibetské houbě
Tibetské krystaly
Společenství kvasinek a bakterií používali lidé na celém světě už od pradávna pro výrobu zdravých kvasných nápojů a potravin, zejména různých kefírů. Nápoje, které se kvasným procesem vyrábějí, obsahují velmi vzácné a zajímavé látky, které se v běžné potravě téměř nenachází. Kvasný proces je tím chemickým zázrakem, který to umí. Tibetské krystaly jsou známy pod názvem japonské mořské krystaly, živá zrnka, nebo také vodní kefír. Produktem těchto krystalů je perlivý vodní kefír, který je nejen zdravým, ale i chutným a v letních měsících osvěžujícím nápojem, který lze pořídit za velmi příznivou cenu.
Tibetské krystaly jsou živá zrnka, rostou a množí se. Stačí jim k životu jen voda a cukr. Proto, aby nápoj kvasil, musíme do něj přidat sušené švestky, meruňky, fíky nebo rozinky. Pro zvýšení kyselosti můžeme přidat citrón.
Tibi krystaly mohou léčit a zlepšit průběh těchto potíží a onemocnění:
- nervová onemocnění a deprese
- žaludeční obtíže
- problémy se žlučníkem, slinivkou
- astma, katary průdušek
- skleróza, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
- léčí kožní projevy alergií, ekzémy,akné a vyrážky
- nemoci jater
- ledvinové potíže
- chudokrevnost
- krevní potíže
- nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů
- nemoci ženských orgánů
- zcela regeneruje imunitní systém
- zpomaluje proces stárnutí
- infarkty
- snižuje cukr v krvi a léčí slezinu
- žloutenková dieta
- vylepšuje kvalitu pleti a vlasů
- obnovuje rovnováhu střev
- léčí záněty v těle i na těle
Více:
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE A NÁVRAT K PŘÍRODĚ
pokud možno bez chemických ortodoxních léků a bruselských Eu roÉček
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypijte cca 3 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky sody bicarbony), pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt z Cord ycepsu- a nejdříve po 15 minutách:
kefír z tibetské houby + lněné semínko + mletá skořice
+ denně kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte pouze VY! -
Zelí jako superlék
OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ EXTRAKTY
S CERTIFIKÁTY
Níže uvedené nejúčinnější přírodní přípravky s ochrannou známkou Superionherbs sice mohou velice dobře účinkovat, nicméně je vhodné souběžně začít u sebe, protože chronické obtíže mají zpravidla tyto společné jmenovatele:
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
———
Cordyceps sinensis
———
Sibiřská Čaga
———
Hericium erinaceus
———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
———
Shiitake
———
Hlíva ústřičná
———
Agaricus
———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
———
Ashwagandha
———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu
———
Graviola - Annona
———
Maca
———
Chitomax
———
Fenuprim
———
Dračí krev
———
Danshen Q10 cardio
———
Šafrán
———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
———
S-Acetyl-L-Glutathion
———
NMN (nikotinamid mononukleotid)
———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života