Občasná hladovka je klíčovou strategií proti stárnutí a k dlouhověkosti

Dr. David Jockers

Naši dávní předkové se vyvíjeli v prostředí naplněném stresem a nouzí. Často jim nebylo dostupné žádné jídlo a proto u nich bylo hladovění běžným jevem. Tento způsob života nám zanechal genetické stopy s klíčovými informacemi ovlivňujícími naše zdraví a tělesnou kondici. Občasné hladovění snižuje tzv. oxidativní stres, urychluje nápravné procesy v tělesných buňkách a ukazuje se být klíčovou strategií pro oddalování stárnutí i pro dlouhověkost.

Tisíce let, kdy se lidé setkávali s nouzí o jídlo, vedly naše tělo k tomu, že si vyvinulo ochranný mechanismus, aby se dokázalo adaptovat na střídavé fáze hojnosti a nedostatku. Během období nedostatku se buněčné membrány stanou vnímavějšími na inzulín. To je velmi důležité když je jídla málo, protože to zajistí, aby se každý kousek zkonzumovaných potravin efektivně spotřeboval nebo zpracoval a uložil.

V období hojnosti tělo zase snižuje citlivost buněk na inzulín ve snaze zabránit stresu z vysokého kalorického příjmu. To vede ke zvýšeným hladinám inzulínu, k ukládání tuků, ke zvýšenému oxidativnímu stresu a v těle vzniká prostředí náchylnější k zánětlivosti. Inzulín navíc podporuje dělení buněk a to bývá dalším rizikovým faktorem pro vznikání rakovinových formací.

V dnešní době zažíváme v západním světě masivní přebytky zdrojů potravin. Můžeme jíst kdykoliv, kdy si usmyslíme.

Mnoho poradců doporučuje jíst 5-6 menších dávek jídla za den!

Takový postup ale tělu předává signál nadbytku, jenž potlačuje produkci hormonů, zajišťujících regeneraci tkání a působících proti stárnutí

Spouštění genetických opravných mechanismů

Občasné hladovění působí naopak jako spínač určitých genetických mechanismů pro opravy, které navíc i stimulují buněčné omlazování. Potřeba adaptovat se na omezený přísun stravy pak umožňuje určitým buňkám, aby během doby nedostatku žily déle. Energeticky je méně nákladné opravovat poškozenou buňku, než vyvolat její dělení a nechávat tvořit buňky nové. Mívá to rovněž příznivé účinky proti vzniku rakovinových formací a jejich bujení.

Takovéto genetické opravné mechanismy se spouští díky uvolňování růstových hormonů HGH. Tyto jsou známé svými schopnostmi vyvolávat fyziologické změny v metabolismech nebo zlepšovat spalování tuků a uchovávat proteiny. A právě proteiny spolu s aminokyselinami se využívají k opravám tkání s kolagenem, které pak zlepšují funkčnost a sílu svalstva, šlach, vaziva nebo kostí. HGH rovněž zlepšují funkčnost kůže, omezují tvoření vrásek a urychlují hojení jizev nebo popálenin.

HGH mají proti inzulínu opačnou funkci. Jsou zaměřeny na opravu tkání, efektivní využití stavebních látek, aktivitu imunitního systému a působí tak proti zánětům. Inzulín je zase určen k uchovávání energie, k podpoře buněčného dělení a k imunitní aktivitě, projevující se záněty. Právě u zánětů bývá inzulín dominantním hráčem. Když v těle vznikne požadavek na produkci inzulínu (například po příjmu potravy s vyšším obsahem sacharidů), brzdí se automaticky produkce HGH.

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S KVALITOU?

ZDE

Půst je mocnou léčebnou metodou

Občasná hladovka je jednou z nejúčinnějších metod pro léčení zánětů, posilování imunity a pro lepší uzdravování. Svou roli k tomu hraje i skutečnost, že mnoho lidí mívá při infekcích nutkání ke zvracení. Jde o přirozený mechanismus, kterým se naše tělo samo hlásí o půst, aby si mohlo uvnitř vytvořit správné prostředí pro posilování imunity.

Vědci z the Intermountain Medical Center Heart Institute zjistili, že

muži, kteří absolvovali 24-hodinový půst, vykazovali zvýšení HGH v krevním oběhu až o 2000%

Naproti tomu u testovaných žen docházelo ke zvýšení HGH o 1300%

Navíc bylo zjištěno, že se lidem při hladovce významně snižuje obsah triglyceridů a upravují se jejich hladiny HDL cholesterolu i cukru v krvi.

Možná nejlepším způsobem, jak začít s půstem, je poskytnout svému tělu každodenně 12 hodin klidu od večeře do snídaně

Díky němu pak má tělo k dispozici 4 hodiny na kompletní trávení a k tomu ještě dalších 8 hodin pro játra, aby v nich mohl proběhnout kompletní cyklus detoxifikace. Jakmile se tento způsob stane vaším běžným životním stylem, zkuste si pak jednou za týden prodlužovat půst na 16-18 hodin.

A až potom je optimální jednou týdně absolvovat plný 24-hodinový půst...

0riginál: https://www.naturalnews.com/034277_fasting_longevity.html

Rakovina, včetně metastáz se dá zničit selektivním vyhladověním, při dobré výživě buněk zdravých, aneb rakovinu spolehlivě zničí velmi selektivní stravování

rozhodující pro zničení těch buněk které se vymkly kontrole organismu je - nechat je doslova ZEMŘÍT HLADY - a současně mít pro zdravé buňky tu nejlepší výživu

Fakta

Nekontrolované bujení buněk zhoubné i nezhoubné včetně polypů, střevních divertiklů, cyst, myomů, lipomů, zvětšené prostaty atd., lze dnes považovat za onemocnění:

  • z překyselení (a jiných chronických intoxikací)
  • z chronického nedostatku kyslíku (nebo-li z nedostatečného dýchání)
  • třetí významná příčina - toxiny vzniklé přítomností střevních plísní, hnilobných bakterií a parazitů je už jen sekundární, závislá na předchozích dvou hlavních příčinách

Nejlepší prevencí (a nedílnou součástí léčby) je tedy trvalé odkyselování, správné dýchání a detoxikace organismu.

Jídelníček

  • v jídelníčku nesmí být ŽÁDNÉ "MRTVOLY" (ani ryby)
  • ŽÁDNÉ CUKRY ANI ŽÁDNÉ ŠKROBY = zpočátku tedy raději žádné ovoce, mrkev jen omezeně
  • ŽÁDNÉ OBILNINY, ZPOČÁTKU ANI ŽÁDNÉ BRAMBORY

přísnost tohoto stravování samozřejmě závisí na tom, jak nebezpečné onemocnění potřebujeme v sobě zlikvidovat

V první, nejakutnější fázi trvající 60 dní se doporučuje:

  • pouze zelenina v jakékoliv podobě, ideální jsou smoothie = syrová, jemně rozmixovaná a kořením dochucená zelenina. Jako pochoutku si lze dopřávat pečenou zeleninu v troubě na plechu a tuku - je naprosto fantastická
  • tuky = jako jediný zdroj hmotné energie pro tělo. Výborná energetická složka potravy je kysaná plnotučná šlehačka

----------------

  • jakmile začnete cítít, že by mohly začít chátrat svaly z nedostatku bílkovin - v tom momentu lze přidat FERMENTOVANÉ mléčné bílkoviny (pokud je dobře snášíte) = např. SYROVÁTKU, kefír z tibetské houby, tvaroh, bílý plnotučný jogurt, tzv. čerstvé - máslo zralé sýry jako je Lučina, cottage, z těch zralejších eidam, balkánu jen mírně, protože je zbytečně přesolený
  • pokud někdo má s tímto zdrojem bílkovin nějaké trávicí potíže, tak je možno nahradit KVALITNÍMI rostlinnými bílkovinami = např. KONO..Á BÍLKOVINA se momentálně jeví jako nejlepší, rozhodně ne sója a nic zní (to už se dávno zjistilo že NEfermentovaná sója je zdravotně nevhodná)

Vysvětlení účinku této selektivní zelenino-tukové diety:

  • dříve se proti nekontrolovanému bujení buněk osvědčovala i dieta žít několik týdnů jen na zeleninových šťávách
  • dnes máme ještě více informací a víme, že při tom vůbec není nutno hladovět!
  • jednoznačně je to prokázané u rakoviny a jak se ukazuje, lze totéž aplikovat i na méně poškozené buňky než jsou ty rakovinové, které si umějí vyrobit energii převážně jen z glukózy. Aby získaly dostatek cukru pro svůj nesmyslně zrychlený metabolismus, uzpůsobí si i receptory inzulinu tak, že jich mají desetkrát více než normální buňky. To jim umožňuje obrovskou rychlostí hltat glukózu (která mimo jiné vzniká ze škrobu). Ale POZOR, na rozdíl od zdravých buněk mají poškozený metabolismus a neumí spalovat tuky!

Znovu stručně

  • žádné maso ani ryby, žádné obiloviny, žádné sirupy nebo cukry (včetně medu), potřebnou energii získávat z tuků
  • kromě překyselení z potravy je příčinou mnoha buněčných poškození (včetně rakoviny) chronický nedostatek kyslíku ze špatného dýchání, za které může především zase jen psychika - nedovoluje postiženému pořádně dýchat 

co nejintenzivněji a nejčastěji se prosím věnujte pomalému dýchání NA DORAZ

Více:

Tři velká jídla denně jsou ve skutečnosti zdravější než mnoho menších jídel

David Gutierrez

Ze studie, provedené vědci z univerzity v Missouri a publikované v magazínu The Obesity vyplývá, že pro lidi potýkající se s nadváhou by mohlo být nejzdravější volbou jíst jen tři větší jídla za den.

Protože se četnost obezity v USA od roku 1980 zdvojnásobila a stále roste, věnují se vědci v oblasti medicíny neustálému pátrání po způsobech, jak by lidé mohli udržovat svou váhu na optimálních hodnotách. Obezita má totiž významnou souvislost se zvýšením rizika kardiovaskulárních chorob, diabetu 2.typu, různých druhů rakoviny nebo s předčasným úmrtím. Kromě toho také souvisí s oslabením poznávacích schopností a s demencí, včetně Alzheimerovy choroby. V USA je dnes jako obézní klasifikována více než jedna třetina obyvatel.

Avšak nejpopulárnější stravovací doporučení - přestože bývá tak propagováno zdravotníky - nebylo dosud řádně vědecky ověřeno s ohledem na správnost nebo svou aplikovatelnost u lidí, kteří jsou již obézní.

„Jak masmédia tak i mnozí poskytovatelé zdravotní péče často hájí doporučení jíst více menších porcí jídla v průběhu celého dne,“ konstatuje vedoucí autor studie Tim Heden. „Když jsme ale prozkoumali dostupnou literaturu, nenašli jsme nijak mnoho studií, které by zkoumaly nebo přímo podporovaly toto populární doporučení. Tento nedostatek pramenů nás dovedl k naší studii, jež patří k prvním, která zkoumá, jak denní počet jídel ovlivňuje za celý den využívání inzulínu a hladiny tuku v krvi u obézních žen.“

Méně jídel znamená méně tuku a nižší riziko nemocí

Vědci sledovali osm obézních žen ve dvou dnech. Při první návštěvě byly ženám dány instrukce, podle kterých měly zkonzumovat tři dávky tekutých jídel, každé mělo obsahovat 500 kalorií. Při druhé návštěvě jim bylo předepsáno konzumovat šest dávek po 250 kaloriích. V obou kontrolních dnech vědci ženám měřili každých 30 minut hladinu jejich krevního cukru.

Zjistili, že hladiny cukru byly u těchto žen významně nižší při režimu tří jídel za den

„Tyto naše závěry by možná mohly být oporou pro nová stravovací doporučení, která bývají dávána hlavně obézním ženám,“ řekl Tim Heden.

„Naše výsledky naznačují, že hlavně v případě obézních žen může být konzumace větších porcí jídel jen třikrát za den z pohledu jejich metabolizmu mnohem přínosnější, než větší počet malých porcí,“ konstatoval Tim Heden.

„Větší porce jídel konzumovaných méně často snižuje hladinu tuku v krvi. Z dlouhodobějšího pohledu tento způsob stravování může ženám trvale snížit tuk v krvi a tím snížit i jejich rizika vzniku srdečních onemocnění.“

Přestože tyto výsledky bude potřeba ještě replikovat a potvrdit pro jejich aplikovatelnost v reálném životě, spoluautor studie Jill Kanaley poznamenává, že už teď je možné vyvozovat logický závěr: konzumace většího počtu malých porcí jídel není rozumná ani tehdy, když se neprojeví žádnými fyziologickými účinky.

„Při větším počtu porcí jídel v průběhu dne musíte být opatrní,“ upozornil Jill Kanaley.

„Jestliže se budete stravovat tímto způsobem, projeví se u vás zvýšené sklony k přejídání nebo k nezdravým stravovacím návykům a budete náchylnější ke škodlivé stravě.“

„Někteří lidé velmi usilují o to, aby jedli jen zdravé svačiny, většina lidí ale o to příliš nedbá a končí tím, že jejich příjem kalorií je příliš vysoký. Čím častěji usednete k jídlu, tím více kalorií také pravděpodobně sníte.“

Navíc méně zatěžujete tělo

Originál: https://www.naturalnews.com/038264_meals_healthy_weight_disease_risk.html

Souběžné dvojité posílení imunity

Půst + Cordyceps

Cordyceps, extra silný

nejúčinnější na trhu

90 kapslí á 500 mg

garance:  

 40% polysacharidů a 15% Manitolu

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

OVĚŘENÉ EXTRAKTY S CERTIFIKÁTY - SUPERIONHERBS

.

Reishi

Reishi
Reishi (čínsky Ling Zhi) a její užívání, uvádějí staré čínské spisy z doby už před více než 2 400 lety. Tato vzácná houba je také nazývaná latinsky Ganoderma lucidum, v překladu "božská houba...

Cordyceps

Cordyceps
Cordyceps je velice specifická cizopasná houba, která roste od nepaměti pouze v horských oblastech Číny a Tibetu. Pro své specifické účinky je v čínské medicíně především Cordyceps sinensis používán...

Sibiřská Čaga

Sibiřská Čaga
Čaga, dřevokazná houba se živí šťávami stromů, především z břízy, jilmu, jeřabiny, jasanu, ale nejvyšší léčivé účinky má houba Čaga rostoucí na břízách. Ideální sběr je na podzim a na jaře, kdy má...

Hericium

Hericium
Hericium je poměrně vzácná houba, která svým tvarem připomíná mořský korál. Roste paraziticky především na tvrdém dřevě dubů a buků, přičemž roste zejména v jihovýchodní Asii. Na našem území ji...

Coriolus

Coriolus
Coriolus nebo-li čínsky YunzhiYunzhi je druhem dřevokazné houby, která je již celá staletí využívá v tradiční čínské medicíně. V angličtině nazývá turkey tail což znamená – krocaní ocas, který...

Shiitaké

Shiitaké
Shiitake (lat. Lentinus edodes), česky Houževnatec jedlý je uznávaný přírodní prostředek jako Reishi, Cordyceps, Hericium a Sibiřská Čaga. Jejími hlavními aktivními komponenty jsou polysacharidy...

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná
V posledních desetiletích se základní výzkum věnuje daleko podrobněji než kdykoli jindy komlexnějšímu složení a biologickým účinkům hlívy ústřičné a jejím jednotlivým složkám. Na základě výsledků...

BetaGlukan Maxcell

BetaGlukan Maxcell
Beta glukany 1,3/1,6D jsou přírodní polysacharidy nacházející se také v buněčných stěnách kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae a všech medicinálních hub. Obsaženýé beta-glukany jsou získávány...

Agaricus

Agaricus
Agaricus blazei Murill, česky žampion brazilský Agaricus blazei Murrill je jedlá brazilská houba s nízkým obsahem kalorií a velkým množství živin. Pochází z malé brazilské vesnice jménem Piedade...

C-Max komplex

C-Max komplex
Synergická kombinace extraktu z plodů ze stromu Camu Camu a quercetinu s maximální vstřebatelností vitamínu C. Camu Camu Camu Camu je nízký malý strom rostoucí divoce podél řek v oblastech...

Ašvaganda

Ašvaganda
(Ashwagandhá – witánie snodárná – witánie uspávající – Withania somnifera) je polokeř, který dorůstá do výšky 1 - 1,5 metru. Původem je ze severozápadní Indie. Roste také v severní Africe a na...

Kurkumin (fytosomální)

Kurkumin (fytosomální)
Kurkumin a trávicí systém Pokud bychom měli vyjmenovat pouze jedinou oblast, která v současnosti vyžaduje největší pozornost, pak by to určitě byl nemocný trávicí systém. Tato „vstupní brána k našemu...

Rdesno - He shou wu

Rdesno - He shou wu
Che-šou-wu (He Shou Wu) je v asijské bylinné medicíně jednou z nejpopulárnějších a nejvíce ceněných posilujících bylin. He-šou-wu je zpracovaná kořenová hlíza rostliny Polygonum multiflorum (rdesno...

Graviola - Annona

Graviola - Annona
Extrakt z listí ze stromu Graviola - přirozený zabiják rakovinových buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie A proč to nevíme? Je to proto, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět...

Maca

Maca
Maca, přezdívaná jako peruánský ženšen nebo peruánská viagra roste v jihoamerických Andách, vyskytuje se ve výškách kolem 4000 metrů n.m. a odolává až mrazům -20°C, stejně jako žáru slunce. Vzhledem...

Chitomax

Chitomax
Princip působení Chitomaxu: Je známo, že viskózní vláknina a zejména chitosan působí na metabolismus tuků, snižuje vstřebávání cholesterolu ze stravy a váže se na žlučové kyseliny, a tím snižuje...

Fenuprim

Fenuprim
chitomax + bylinky + kyselina alfalipoová FENUPRIM – jedinečná kombinace pěti přírodních látek, synergicky působících, která vám může pomoci při formování vaší postavy. Pro většinu lidí jsou právě...

Dračí krev

Dračí krev
Dračí krev – Dragons blood Když se v amazonské džungly někdo poraní, škrábne nebo je pokousán hmyzem, někdy můžete vidět jak mačetou sekne do jednoho druhu stromu a temně rudou pryskyřici si kápne do...

 

 

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Více úžasný:

MUDr. Henry Bieler

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
 

220+ zkušeností

s DUANWOOD REISHI ZDE

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

117+ ZKUŠENOSTÍ

ZDE

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

100% Sibiřská Čaga
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA