Zelí jako superlék, který si zpravidla vyrobíte pouze sami doma

Ing.Zdeněk Rozehnal

Nejlevnější a nejúčinnější léčivá zelenina, která u nás roste je zelí. Léčivé a ochranné spektrum této zeleniny je tak široké, že stojí za to je využívat. Syrové zelí obsahuje vitamíny C, E, řadu vitamínů skupiny B, kyselinu listovou a pantothenovou, prvky sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek, fosfor, chlór, mangan, síru a jód. Navíc i tzv. vitamín U - antiulcusový faktor (název vitamínu U je odvozen od slova ulcus - vřed). Dále se v zelí nachází cholin, inulin, organické kyseliny a mnoho dalších užitečných látek.

Sníme-li před každým slaným jídlem několik listů syrového zelí nebo trochu kysaného zelí, přispíváme tím k léčbě jaterních nemocí jako například je jaterní nedostatečnost, zduřelá a opuchlá játra, počínající cirhóza, žloutenka typu A i B. Velkou úlevu přináší zelná kúra i při rakovině jater. V tomto případě doplňujeme kúru potravinovým doplňkem ze semen ostropestřce mariánského - půl lžičky prášku denně a lžící medu.

Pouze syrové zelí

Nutno podoknout, že léčivé účinky má zelí pouze v syrovém stavu. Naopak vařené zelí zatěžuje játra. Někteří léčitelé považují vařené zelí pro játra za jed.

Vzhledem k dobrému složení sacharidů a komplexnímu působení dalších látek je pravidelná konzumace syrového nebo kvašeného zelí velice vhodná nejen pro diabetiky.

Již více než 80 let je znám a neustále prokazován
výrazný léčebný účinek šťávy ze syrového zelí - 0,5 litru denně - při dně, všech formách revmatismu a artróze (společně se šťávou z celeru). Je-li organismus překyselen či Vás pálí žáha, pomůže vypít 2 - 3 dcl šťávy ze syrového zelí. Kysané zelí příznivě působí na trávení v žaludku a na činnost střev, údajně i při chudokrevnosti a plícních chorobách. Příznivý vliv má konzumace syrového zelí i při ateroskleróze.

Prospěšná je i konzumace zelí při ledvinových chorobách, zelí napomáhá lepšímu vyučování odpadních látek.
Své místo má i v kosmetice tím, že čistí krev a mění metabolismus buněk, působí omlazujícím vlivem na pleť a pokožku, činí ji vláčnou a částečně vyhlazuje vrásky.

Jak je výše uvedeno, zelí obsahuje tzv. vitamín U. Je vyzkoušeno, že pití 3 dcl čerstvé šťávy ze syrového zelí společně s 1 dcl bramborové a 1 dcl mrkvové šťávy, léčí žaludeční a dvanáctníkové vředy.

Zelí versus rakovina

Nicméně nejzajímavější účinky syrového zelí jsou ve vztahu k prevenci rakoviny. Vědci zjistili, že se při kvašení v zelí tvoří mj. izotiokyanáty - látky, které mají silné protirakovinné účinky a pomáhají předcházet nádorovým onemocněním jater, prsu, plic, tlustého střeva a konečníku.

Nakrájené hlávkové zelí, které prošlo bakteriálním kvašením, je prospěšnější než syrové, ale určitě ne kysané zelí, do kterého byly přidány chemické látky. Typickou kyselou chuť mu dodává kyselina mléčná, která vznikla kvašením cukrů působením bakterií mléčného kvašení. Kysané zelí obsahuje množství užitečných mikroorganismů a enzymů, které zlepšují trávení a vstřebávání živin. Podporuje látkovou přeměnu, snižuje krevní tlak a zrychluje odvádění odpadních látek z těla. Zvyšuje celkovou odolnost organismu proti infekcím a aktivizuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, proto je výbornou prevencí nachlazení a chřipky. Výzkum odborníků na výživu z londýnské university ukázaly, že kysané zelí je také účinné afrodiziakum.

 

Zelí - základní potravina účinkující proti rakovině

Neev M. Arnell

Podle nedávné britské studie[1] je možné zabránit růstu zhoubných buněk při rakovině prostaty u mužů tím, že budete jíst brokolici 4x za týden. Avšak brokolice není jedinou brukvovitou zeleninou s antirakovinnými účinky.

Velmi dlouhou historii s ohledem na léčivé působení má také zelí. Jak uvádí např. William Duffy v knížce Sugar Blues, už při stavbě velké čínské zdi bylo dělníkům podáváno především solené zelí s rýží, aby byli silní a zdraví[2]. Zelí bývalo rovněž pěstováno ve starověkém Řecku nebo v Římské říši, kde bylo ceněno jako všelék, schopný léčit všechny možné nemoci.


A také v dnešní době nám poskytují epidemiologické studie důkazy o tom, že strava bohatá na brukvovitou zeleninu má souvislost s nižším rizikem mnoha typů rakoviny[3]. A je to hlavně zelí, které vykazuje slibné vlastnosti díky svému obsahu antioxidantů a glukosinolátů.

Antioxidanty a fytonutrienty v červeném zelí

Červené zelí obsahuje 36 různých anthocyaninů, které patří do skupiny flavonoidů, u nichž byly pozorovány ochranné vlastnosti proti rakovině – viz studie provedená v the U.S. Department of Agriculture's Agricultural Research Service[4]

Anthocyaniny se přirozeně vyskytují v podobě pigmentů i v ovoci a bobulovinách červené, modré nebo purpurové barvy. Jedna z dalších studií doložila, že některé fytonutrienty mívají až dvojnásobně vyšší antioxidační účinky než vitamín C[5].

Červené zelí je jedinečné tím, že jeho jedna menší porce obsahuje kolem 30 miligramů červených anthocyaninů. Nejčastěji konzumované bílé zelí obsahuje ale až 50 miligramů těchto látek.

Preventivní účinky proti rakovině má zelí hlavně díky svému bohatému obsahu antioxidantů. Když tyto schází našemu tělu, nastává metabolický problém označovaný jako oxidační stres, který bývá jedním z rizikových faktorů pro vznik rakoviny[6]

Isothiokyanáty

Už jen samotné antioxidační účinky zelí jej staví vysoko na žebříčku potravin působících proti rakovině, ale tato rostlina patří ještě na vyšší stupínek. Glukosinuláty z něj mohou být konvertovány na tzv isothiokyanátové složky, které vykazují preventivní účinky proti různým druhům rakoviny, jako jsou např. rakovina močového měchýře, plic, tlustého střeva nebo prostaty[7].

Isothiokyanáty působí proti karcinogenům hned třemi různými způsoby: jsou prevencí před jejich aktivací, působí proti nim, když už jsou aktivovány a urychlují jejich vylučování z těla.

Už více studií doložilo, že rizika rakoviny trávicího a dýchacího ústrojí mohou být snižována konzumací zeleniny bohaté na isothiokyanáty a že tyto složky mohou být velmi účinné i při zvládání rakoviny plic nebo jícnu[8].

Indol-3-carbinol

U zelí byla prokázána schopnost pomáhat při prevenci rakoviny také díky jeho složce označované jako Indol-3-carbinol (I3C). Tato látka, která bývá uvolňována hlavně v průběhu žvýkání brukvovité zeleniny, chrání před nevhodnými účinky estrogenu. Jakmile totiž dojde k rozštěpení jednoho typu estrogenu, jeden jeho produkt pak vede ke zvýšenému riziku rakoviny prsu. I3C dokáže snižovat riziko rakoviny prsu tím, že podporuje produkci méně nebezpečných metabolitů.

 
Originál: http://www.naturalnews.com/032377_cabbage_anti-cancer_food.html

 

Zelí, nejlepší zdroj probiotik, který potvrzují laboratorní testy

Derek Henry

Mnoho lidí si dobře uvědomuje, že probiotika jsou nezbytným předpokladem pro trvalé zdraví. V lidském těle přebývá průměrně asi 100 biliónů bakterií a k dobrému zdraví je potřeba udržovat jejich vyváženost. Co je ale tím nejlepším zdrojem probiotik a o kolik je tento lepší než aktuálně nejvíce užívané přípravky?

Kvašené zelí: král probiotik

Naše planeta je obdařena bohatstvím, které pomáhá léčit všechny nemoci, způsobované toxiny nebo špatnou výživou. Pokud si uvědomíme, jak jsou pro nás tyto přírodní prostředky životně důležité, a které z nich jsou pro nás nejvhodnější, můžeme tak vyřešit většinu svých běžných zdravotních potíží.

Pokud bychom měli vyjmenovat pouze jedinou oblast, která v současnosti vyžaduje největší pozornost, pak by to určitě byl nemocný trávicí systém. Tato „vstupní brána k našemu zdraví“ bývá mnohdy závažně poškozena antibiotiky, předepisovanými léky, těžkými kovy, průmyslově zpracovanými potravinami a také i nedostatkem čerstvých organických potravin, které obsahují enzymy a probiotika v přirozené formě.

Právě z tohoto pohledu je kvašené zelí králem probiotik. Díky tomu, že obsahuje tolik živin a složek podporujících trávení, je docela možné jej označit za nejvýznamnější prostředek pro zajištění našeho zdraví.


Mezi nejvýznamnější složky zelí patří tyto:

  • Vitamíny B1, B6, B9, C a K
  • Mangan, vápník, draslík, hořčík fosfor a železo
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Antioxidanty a fytonutrienty
  • Sloučeniny působící proti rakovině i toxinům (indole-3-carbinol)

A co je vůbec nejdůležitější, je skutečnost, že kvašené zelí je dokonalým zdrojem ŽIVÝCH probiotik a enzymů. Díky fermentaci jsou v lidském těle tyto cenné složky velmi dobře přijímány.

 

Kvašené zelí versus kapsle s probiotiky

Domácí příprava kvašeného zelí je velmi starým procesem, jehož výstupem je chuť, kterou dnes mnozí bohužel odmítají. Dnešní společnost je totiž závislá na cukru a kyselé zelí už nepatří mezi oblíbené potraviny. Proto mnozí raději volí kapsle s probiotiky, než aby se nutili jíst to, co jim nechutná.

Bohužel ale tyto dva odlišné zdroje probiotik nelze vůbec srovnávat a doložil to i nedávný výzkum.

V jedné porci domácího kvašeného zelí, vážící 110-170 g, bylo v laboratořích nalezeno asi 10 biliónů živých bakterií! Pokud bychom měli provést srovnání s příslušným potravinovým doplňkem, pak už 56 gramů syrového zelí obsahuje více probiotik, než celé balení se 100 kapslemi. Z jiného pohledu se zase 450 gramů (asi dva hrnky) kvašeného zelí vyrovnají dokonce 8 balením s kapslemi! Dokonce i ten nejvíce prodávaný druh probiotik nabízí ve 100g balení pouze 50 miliard aktivních bakterií.

Až dosud se ale zkoumání obsahu probiotik zabývalo pouze jejich kvantitou, zatímco poslední analýzy se soustředily na odlišné typy bakterií, přítomných v čerstvém a syrovém kvašeném zelí.

Pokud vezmete v úvahu zdravotní účinky, pak je potřeba si uvědomit, že s každým soustem syrového zelí (doma připraveného) svému tělu dodáte bilióny prospěšných mikrobů, které zabíjí patogeny ve střevech a obnovují střevní flóru, jež je primárním faktorem pro zdravé trávení. Jde o jedno z nejlepších a nejjednodušších opatření, které můžete udělat pro své celkové zdraví.


Je také důležité připomenout, že kvašené zelí domácí výroby je ten nejlepší způsob, jak si zajistit dostatečný přísun probiotik. Je to především proto, že takové zelí není pasterizováno - a to zaručuje jeho vysoký obsah probiotik.

Pustíte se také do toho? Recept na domácí přípravu kvašeného zelí najdete níže v prvním odkazovaném zdroji.


Použité zdroje:

http://www.healingthebody.ca/healing-benefits-of-sauerkraut/
http://nourishingplot.com/2014/06/21/sauerkraut-test-divulges-shocking-probiotic-count/
http://www.naturalnews.com/045431_probiotics_apple_cider_vinegar_kombucha.html
http://www.sfgate.com/health/article/100-trillion-good-bacteria-call-human-body-home-3683153.php

Originál: http://www.naturalnews.com/045720_probiotics_digestive_health_sauerkraut.html

 

Zelí významně snižuje riziko rakoviny a obsahuje i protizánětlivé složky

Raw Michelle

O zelí je už dlouho známo, že patří mezi zdravé nízkokalorické potraviny - mnozí si možná vybaví dříve známou dietu, založenou na zelných polévkách, která přinášela ověřitelné výsledky. Tato chutná zelenina má nejen málo kalorií (100 g - 25,1 kcal, energie 105 kJ), ale vyznačuje se ještě mnoha dalšími a významnějšími účinky. Dnes již můžete nalézt celé stovky studií, dokládajících účinnost zelí při prevenci i léčbě rakoviny.

Kromě toho ale zelí přináší mnoho dalších zdravotních účinků, neboť v něm naleznete spousty výživných složek, antioxidantů i protizánětlivých látek.


Zelí: jedna z nejlepších potravin proti rakovině

Jonny Bowden, Ph.D., C.N.S., autor knížky o 150 nejzdravějších potravinách na Zemi (The 150 Healthiest Foods on Earth) uvádí o zelí toto: „Konzumace zelí, která je častější než jednou týdně, dokáže snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva až o 66%. Kromě toho ale zelí rovněž stimuluje imunitní systém, ničí škodlivé bakterie a viry a napomáhá k pročištění krve.“

Podle výzkumné zprávy z The Oregon State University nám epidemiologické studie poskytují další a další důkazy o tom, že strava obsahující hodně zeleniny z čeledi brukvovitých (Cruciferae) souvisí se snižováním rizika rakoviny. Nejvýznamnější je právě zelí, díky svému vysokému obsahu antioxidantů a glukosinolátů.


Zelí: zelenina s významnými protizánětlivými účinky

Všechny typy zelí obsahují vysoká množství polyfenolů, známých svými protizánětlivými účinky. Červené zelí však navíc ještě obsahuje i další účinné složky - tzv. antokyany.

V roce 2014 byly v časopise The Asian Pacific Journal of Cancer Prevention publikovány výsledky studie, zkoumající antioxidační a protizánětlivé vlastnosti chemických složek ze zelí. Tyto závěry byly velmi slibné: „Naše práce dokládá, že zkoumané druhy zelí jsou zdrojem účinných antioxidačních a protizánětlivých látek, sloužících k prevenci nebezpečných chronických onemocnění, jako jsou rakovina nebo choroby srdečních tepen.“

Je zcela jisté, že zelí - ať už bílé nebo červené - vykazuje ohromné zdravotní účinky, které nemohou být přehlíženy. 

 

Proto jej přidávejte do svého jídelníčku tak často, jak to jen bude možné a uvědomte si, že je to jedna z nejzdravějších potravin na této planetě!

 

Existuje nespočet způsobů, jak si připravovat a pochutnávat na zelí, ale i ten nejjednodušší způsob přípravy v podobě lehkého spaření vám nabízí velmi chutnou přílohu. Pokud vás zajímají další možnosti, můžeme vám doporučit jedny z nejlepších a nejzdravějších receptů na webu www.health.com, kde naleznete 23 vynikajících způsobů jeho přípravy.


Použité zdroje:

www.whfoods.com
www.nutrition-and-you.com
www.everydayhealth.com
www.naturalnews.com
lpi.oregonstate.edu
www.drweil.com
www.ncbi.nlm.nih.gov

 

Originál: http://www.naturalnews.com/049913_cabbage_benefits_cancer_prevention_natural_healing.html

 

dTest

Časopis dTest testoval 21 výrobků kysaného zelí. Výsledek? Ve třech produktech nebyl vůbec vitamín C a pouze třetina, tedy pouze 7 produktů obsahovalo baktérie mléčného kvašení.

http://www.stream.cz/adost/792869-kysane-zeli

 

Domácí kysané zelí - návrat ke zdraví

Zelí bez košťálu nakrouhejte (nakrájejte, nastrouhejte), dejte do nádoby a prosolte 20 g/ kg zelí (osobně používám 13 g/kg). Přidejte trochu kmínu (kopr, cibule, jablko, křen, česnek), promíchejte, pomačkejte a nechte uležet cca 2 hodiny. Zelí vymačkejte a napěchujte do sklenice tak, aby bylo co nejvíce zmáčkuté - bez komůrek vzduchu. Od okraje nechte cca 2 cm a uzavřete víčkem, případně překryjte potravinovou fólií upevněnou gumičkou. 1 kg zelí vychází na 1 standardní sklenici. Sklenice nechte při pokojové teplotě v nádobě na zachytávání vody. Po několika hodinách se víčka vypuknou (fólie cca po 30 hodinách), zelí začne expandovat a sklenice mohou mírně odfukovat a vypouštět šťávu. Sklenice po dobu kvašení mějte v temnu, aby se nesnižoval obsah vitamínu C. Po dobu vypouklých víček (teplota) - několik dnů až dva týdny probíhá kvašení. Po splasknutí víček (fólie) je zelí hotovo a sklenice dejte do lednice, kde několik týdnů bude dozrávat (naštípe se celulóza ...). Vyšší teplota při kvašení znamená rychlejší průběh, ale také méně chuti.

Po dobu kvašení kontrolujeme, aby zelí bylo stále pod vodou. Není-li, dolijeme je 2% solným roztokem (svaříme 20 g soli na 1 l vody a necháme vychladnout). Pokud teplota kvašení je v rozmezí 12 - 15°C, potom tento proces trvá 4 - 6 týdnů.

 

Toto je skutečný lék, ne to co nabízí bruselské obchodní řetězce

 

Necelé 4 sklenice = hlávka zelí - 3,6 kg, 13 g mořské soli/kg, kmín. 5 dní kvašení ve 4 sklenicích (v nádobě) při pokojové teplotě a ve tmě - kyselost úžasná, v lednici vydrží v plné kvalitě i rok. To mám osobně ověřeno. V řetězcích a velkých obchodech koupíte zpravidla pouze chemické kvašené zelí. Při domácí výrobě naprosto není nutná pasterizace, kyselina citrónová, benzoan ...

 

Kvašené zelí s chemickými přídatnými látkami má hlavně devastující účinek

 

Čtěte složení na obalech výrobků a maximálně se vyhýbejte chemickým přídatným látkám - bru selskému karcinogennímu mixu!

 

 

Bruselské zelí... Vás spolehlivě dovede do spárů ortodoxní medicíny propojené s farmabyznysem

 

 

Jemná mořská sůl bohatá na minerály a bez obsahu přidaných látek

Složení

sůl jemná, obsah NaCl v sušině 98 %. Sůl není jodizovaná, tzn. není do ní přidáván jód. Přírodní obsah jódu v mořské soli je okolo 0,58 mg/kg.

Balení

1 kg

 

 

 

Tak jsem se prošel 14 dnů v únoru 2016 po Českém ráji

 

Zdravé kysané zelí také můžete koupit. Například v prodejně zdravé výživy v Turnově v centru u náměstí

potěšilo mě, že v prodejně bylo v pracovní den v 11 hodin dopoledne plno

Češi Čechům - zdravá potravina

Pouze zelí, kmín a sůl

 

Stop chemickým karcinogenním šmejdům Bruselu

 

Hlavním cílem farmalobby, cestou "Bruselu" je dodávat do ČR co nejvíce léků a přístrojů na léčení nemocí, které jsou vyvolávány především přídatnými látkami v potravinách - tyto potraviny mají nulový uzdravovací účinek

 

 

 

Karcinogenní mix z Bruselu pro české děti, aneb malinovky bez malin

 

Azorubin (E 122), výroba z uhelného dehtu, použití: například sytě červená barva malinovek. Dlouhodobé studie na myších mj. prokázaly, že azorubin zvyšuje výskyt a přežívání nádorů.

 Před vstupem do Evropské unie byla karcinogenní azobarviva v České republice zakázána jako v USA!!!


A v malinovkách ještě můžete nalézt sacharin (E 954) - umělé karcinogenní sladidlo vyrobené z toluenu s nejvyšším stupněm nebezpečnosti (5) a konzervanty sorban draselný (E 202) či benzoan sodný (E 211).
                                                              
                                          Zdroj: pořad A DOST! internetové televize Stream.cz
 

 

Internetová televize Stream.cz v pořadu A DOST! uvádí:

 

Točené malinovky z uhlí a toluenu

publikováno 12.7.2015


Malinovky v lahvích

publikováno 19.7.2015

 

 

Další superšmejd.eu - 1. místo ZEMAN

 

Špekáčky 2015

publikováno 29.7.2015

 

V rámci laboratorních rozborů nejhůře dopadly špekáčky od firmy ZEMAN (14 Éček),

 

z testovaných špekáčků od 12 výrobců by podle normy platné před necelými 60 lety v Československu,

NEPROŠLO 11!!!!

Potraviny vyrobené podle bruselských norem a jejich konzumace jsou hlavním důvodem značného trvalého nárustu chronických nemocí v Česku se soustavným prostupem do nižších věkových ročníků!

                                   nárust nemocí v ČR v posledních letech se již může nazvat epidemií

 

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!  

                            pořad ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy - odkaz


 

 

 Seznam chemických bruselských šmejdů, do tohoto seznamu jsou zařazené i v menším počtu přínosné a neškodné látky

 

 

 

Nejúčinnější extrakty z

 

s    Certifikáty

 


ČESKO, SLOVENSKO,

 

 

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!
Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

l

100% Sibiřská Čaga

 

Jeden ze zdokumentovaných případů, kdy kvalitní extrakt z Reishi spustil během několika dnů úspěšnou imunitní reakci

Případ 47letého muže s bolestí nadbřišku. Endoskopie u něj odhalila velký žaludeční vřed a byla provedena biopsie, která diagnostikovala v žaludku difuzní velkobuněčný B-Lymfom (typ velmi agresivního nádoru). O 11 dnů později byla provedena operace a následovala standardní kontrola vyjmuté části žaludku, přičemž nebyly nalezeny žádné rakovinné buňky, nastala kompletní regrese. V místě původního nádoru byla pouze vrstva aktivovaných T lymfocytů což jsou buňky, která pokud jsou aktivované dokážou zničit rakovinné buňky. Když se pacienta ptali na to, co užíval před operací, tak prohlásil, že ihned po prvním oznámení jeho diagnózy užíval vysoké dávky extraktu z Reishi.

 

Zdroj: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17478779 (publikováno vpravo)

 

(minimální dávka v případě vážných nemocí - 500 mg extraktu s garancí 40% polysacharidů na 10 kg hmotnosti)

 

 

 

 VAKCÍNY   JSOU

ODHALUJÍ   TAJNÉ

článek

 

REZISTENTNÍ    BAKTÉRIE

USMRTÍ   UŽ    DENNĚ

článek

 

CHEMICKÉ     LÉKY

BRZDÍ

REGENERAČNÍ

 

 

LÉČIVÉ 

NEJEN K PREVENCI 

ANEB   ŽIVOT

příroda uzdravuje

 

Polysacharid Beta-glukan obsažený v léčivých houbách je látka, co současný člověk více než potřebuje. Můžeme ho pokládat za moderní kámen mudrců, který byl po dlouhém hledání nalezen

 Více 

 

 

  • Alzheimer
  • Parkinson
  • Mozková mrtvice
  • Roztroušená skleróza
  • Demence
  • Borélie v mozku
  • Ochrana mozku

 

 

RECENZE

SIBIŘSKÁ ČAGA

Dobry den. Chtela bych se s vami podelit o skusenost s uzivani vyrobku SIBIRSKA CAGA. Pisi prostrednictvim me teticky, o kterou se staram. Teticka ma diabetes 2 typu, jeji hodnoty se pohybovaly  kolem 20. Zacala s uzivanim vyrobku sibirska caga. Ze zacatku se zdalo ze to na ni moc nepusobi, ale kdyz vyuzivala dve

 


180 kapslí Čagy     -

 

 

 

 

PŘIROZENÁ

CESTA    NEJEN

 

harmonizátory

 

 

 

 

CHITOMAXTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněná látka

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Složení Fenuprimu:

Obsah jedné tobolky:

Balení: 90 kapslí

 


Článek o Chitomaxu a Fenuprimu zde

 

-V

Zdraví velký černý pes Sorbon s paničkou I.H.

 

 

 

 

 

 

 

NOVÉ

 

Jak přestat úspěšně kouřit

O škodlivosti kouření naprostá většina kuřáků nepochybuje. Každoročně se více než třetina závislých na nikotinu pokouší nějakou formou přestat. Výsledky jsou velice špatné. Po roce od zahájení abstinence nekouří méně než 1 z 20, efektivnost je pod 5%.

Žvýkačky, náplasti s nikotinem, to odhaduji jako cestu pouze pro zbohatnutí výrobců. Osobně jsem je zkoušel před mnoha lety, účinek maximálně 3 dny.

Vyzkoušel jsem více metod, zaplatil tisíce korun, ale nic nezabralo trvale. Více méně jsem zkoušel všechny alternativní způsoby léčby, léčitele... Efekt - maximálně 2 měsíce.

 

Ale byl tu háček

Odjakživa jsem se vyhýbal užívání chemických léků. A jako dovozce a prodejce léčiv především z Francie jsem se jim vyhýbal obzvlášť...

 

Celý článek

 

 

Mozek a jeho spolehlivé poškozování 5 složkami potravin

V současnosti není na světě nouze o věci, ze kterých lidé šílí. Existuje, ale několik látek, ze kterých lidé šílí ve velmi krátké době.

Tyto látky poškozují nejen mozek, ale i střeva a játra. Přitom zodpovědnost za jejich přítomnost v potravinách nese člověk, jeho geniální mysl také jak rychle zbohatnout.

Pokud chcete, aby nedocházelo k poškozování Vašeho mozku a měli jste čistou mysl, buďte obezřetní na tyto složky potravin.

 

Celý článek

 

 

Další velká rána farmaceutickým firmám: Léky na cholesterol - statiny - jsou prý zcela bezcenné

Poslední doba byla pro farmaceutické firmy velmi těžká. Byly totiž publikovány 3 velké studie, které kompletně vyvrátily jakoukoli efektivnost více druhů nejpoužívanějších léků.

Následky těchto studii mohou být pro tyto společnosti zdrcující, protože se jedná o extrémně ziskové léky, které nejednou tvoří hlavní jádro jejich příjmů.

 

 

Celý článek

 

 

Očkovat nebo ponechat dětským infekcím volný průběh? O souvislostech vakcinací, srdečních onemocnění a rakoviny

I když po zavedení vakcín došlo ke snížení výskytu spalniček a příušnic, vědci nyní zjišťují, že tyto dětské infekce plní cennou funkci a možná jsou i nezbytné pro normální vývoj našeho imunitního systému. Jako příklad vědeckého bádání v této problematice lze uvést třeba rozsáhlou japonskou studii[1], která proběhla v roce 2015. V ní se došlo k závěru, že spalničky a příušnice, které děti prodělají, mají výrazně protektivní účinky před smrtelnými srdečními příhodami a mrtvicemi v dospělosti. V rámci této studie bylo několik let sledováno více než 100 000 mužů a žen ve veku 40-79 let, aby se u nich stanovila pravděpodobnost úmrtí na aterosklerotická kardiovaskulární onemocnění.

 

Celý článek

 

 

62-letý muž se vyléčil z diabetu 2.typu vyřazením těstovin a pečiva

Až vám příště bude někdo tvrdit, že diabetes 2.typu je neléčitelný, poukažte na zázračnou cestu za zdravím, kterou absolvoval Geoff Whitington - Angličan, jenž se definitivně vyléčil ze svých diabetických potíží. Podařilo se mu to díky úsilí jeho dvou milujících synů, kteří otce vyvedli z bludného kruhu, v němž se pohyboval už mnoho let.

Tento muž trpěl vysokou nadváhou, hormonální nevyvážeností a dokonce mu už hrozila i amputace nohy, takže se vzdával jakýchkoliv nadějí na svou zdravou budoucnost. Pracoval jako strážný v dlouhých 15-hodinových směnách a jeho zdravotní stav byl také důsledkem jeho špatné životosprávy.

 

Celý článek

 

 

Ibuprofen způsobuje tisíce úmrtí ročně: Přírodní náhrada je bezpečná

Nedávný článek publikovaný tiskovou agenturou Reuters odhalil zajímavá zjištění o lécích užívaných proti bolestem jako je ibuprofen (například účinná látka v přípravku Ibalgin. Češi mají na hlavu nejvyšší spotřebu léků proti bolesti v EU, což cosi vypovídá o úrovni zdejší chemické medicíny).

Článek uvádí, že výše uvedená léčiva zvyšují riziko srdečního infarktu ve stejné míře jako léky, které byly v minulosti staženy z trhu kvůli jejich vysokým rizikům. Jeden z takto stažených léků,
byl příčinou až 30.000 úmrtí v důsledku srdečních infarktů a náhlých srdečních příhod.

 

Celý článek

 

 

Takto vyléčíte chronickou boreliózu, i když to už lékaři vzdali

Lymská bolerióza je infekce bakterií Borrelia burgdorferi (v Česku je tento typ poměrně vzácný, viz Lymská borelióza). Přenáší se hlavně klíšťaty, ale spekuluje se, že její možnými přenašeči mohou být i další druhy hmyzu jako jsou komáři či blechy.

Není přenosná z člověka na člověka, přestože nejnovější poznatky ukazují na to, že za jistých okolností k tomu může dojít, například při intimním styku.

Příznaky lymské boreliózy

Příznaky tohoto onemocnění se liší, ale ve většině případů se vyvíjejí podle následujícího scénáře.

Fáze 1 – den 3 až 30 po bodnutí

Někdy se tato fáze nazývá i „časná lokální infekce“.

U 70 až 75 % lidí se rozvine zarudnutí. Jde o charakteristické „býčí oko“ se středem v místě kousnutí klíštětem. Nesvědí ani nebolí, ale na dotek může vyvolávat pocit tepla. Rozvoj příznaků podobných chřipce: horečka, zimnice, zduření lymfatických...

 

Celý článek

 

 

Jak detoxikovat každý orgán a už nikdy nebýt nemocný ani unavený

Všimli jste si, že stále více a více lidí, dokonce i mladých, podléhá chronickým onemocněním, rakovině či autoimunitním chorobám? Naše tělo je sice za optimálních okolností dokonalé, ale má i svá slabá místa.

Jedním z takových slabých míst jsou
toxiny z prostředí, které mají schopnost poškozovat naše DNA, což pak způsobuje fyzické poškození. Ke genetickým změnám však může docházet nejen v důsledku vlivu toxinů.

Spouštěčem dokáží být i stres, duševní plytkost, hormonální a endokrinní nerovnováha, parazity, viry, bakterie, nadbytek cukru, pesticidy, těžké kovy a podobně. Totiž, tělo a duše jsou jedno. Skutečná medicína se proto musí zaměřit na obě oblasti.

 

Celý článek

 

 

Zásadní průlom v medicíně: cukrovku 2. typu lze vyléčit pouhou změnou jídelníčku - 700 kalorií denně po dobu pouhých 8 týdnů

Jeden z posledních výzkumů „objevil“ metodu léčby, kterou doporučoval Mike Adams - editor serveru NaturalNews už před deseti lety: vhodně sestavený jídelníček působí proti diabetu 2. typu a dokonce jej může i vyléčit.

 

Vědci došli k závěru, že speciální nárazová dieta trvající pouhých 8 týdnů může vyléčit tuto chorobu

 

A co víc, i lidé, kteří mají diabetes více než deset let, mohli po této dvouměsíční dietě zaznamenávat její ústup.

 

Celý článek

 

 

Mamografy způsobují více rakovin prsu, než ji detekují

Dr. Ben Johnson: Napsal jsem knihu pro ženy pod názvem Tajemství moudrosti o zdraví poprsí (The Secret of Health Breast Wisdom) protože my, lékařská komunita, způsobujeme ženám rakovinu tím, že od nich požadujeme vyšetření na mamografu.

Mamografy způsobují rakovinu. Tečka.

Přesto, když dnes žena navštíví svého gynekologa nebo rodinného lékaře, bude se jí toto vyšetření obrazně řečeno „tlačit do hlavy“.

Bude vystavena silnému nátlaku, aby šla na mamograf, který jí může přivodit rakovinu prsu.

Mamograf životy nezachrání. Pokud na něj půjdete, máte o 4% vyšší riziko úmrtí. Po každém mamografu! Tečka.

 

Celý článek

 

 

Tučnými a oteklými vás dělají toxiny v tukové tkáni. Ukažte jim STOPku!

Bohužel, všichni dnes žijeme v toxickém prostředí, kde jsme permanentně vystaveni potravinám, které jsou znečištěné chemikáliemi. Proto je toxinům téměř nemožné se vyhnout.

Pro nás to pak znamená, že náš trávicí systém a hlavně játra se mohou snadno přetížit. Jsme sice stavění tak, aby se z nás škodlivé látky neustále vyplavovaly, pokud jich je však příliš, tělo to pak nemusí zvládat a namísto vyplavování se v něm začnou usazovat.


Toxiny dělíme do dvou kategorií:

  • rozpustné ve vodě
  • rozpustné v tucích
 

Celý článek

 

 

Ohromení vědci konečně přiznali, že vysoká průměrná délka života Japonců souvisí se stravou a nikoliv s geny

Všichni sníme o dlouhém životě bez nemocí. Zatímco se průměrný věk v rozvinutých zemích pomalu zvyšuje, neplatí to tak docela o poklesu nemocnosti a zdravotních postiženích.

Jedna z posledních studií, publikovaných v časopise the British Medical Journal, ale možná odhalila klíč k té žádoucí dlouhověkosti. Není žádným tajemstvím, že
mezi nejzdravější lidi na světě patří Japonci. Vykazují druhý nejvyšší dosahovaný věk a také obezita se mezi nimi vyskytuje pouze s četností 3,5%. Američané naopak zaujímají až 43. místo u dlouhověkosti a jejich obezita se nyní pohybuje kolem 35%.

 

Celý článek

 

 

Upozornění

na

NOVÉ ČLÁNKY

na Váš mail

1x měsíčně

 

 

Reishi a Cordycepsu

 

kvality   COA   pro

 


NĚMECKO a RAKOUSKO

 

 

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!
Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

l

 

Regression of gastric large B-Cell lymphoma accompanied by a florid lymphoma-like T-cell reaction: immunomodulatory effect of Ganoderma lucidum?

Complete regression of high-grade lymphoma is extremely rare. We report 1 such case that might have been conceivably mediated by Ganoderma lucidum (Lingzhi), an immunomodulatory herbal medicine. A 47-year-old man presented with epigastric pain. Endoscopy revealed a large gastric ulcer, which on biopsy was diagnostic of large B-cell lymphoma. At gastrectomy 11 days later, no evidence was found of large B-cell lymphoma despite thorough sampling. Instead, there was a dense and permeative infiltrate of CD3(+) CD8(+) cytotoxic small T lymphocytes spanning the whole thickness of the gastric wall. In situ reverse transcription polymerase chain reaction for T-cell receptor beta-chain family did not detect a monoclonal T-cell population. We postulate that the cytotoxic T cells may represent an active host-immune response against the large B-cell lymphoma that resulted in a complete regression. On questioning, the patient had taken megadoses of Ganoderma lucidum, which might have triggered the successful immune reaction.

 

Betaglucan MaxCell

Obnovuje imunitu poškozenou nádory, pomáhá léčit snížený počet bílých krvinek a upravuje nedostatek krevních destiček jako důsledek vedlejších účinků radioterapie a chemoterapie. Léčí žloutenku B, chronický únavový syndrom, roztroušenou sklerózu a cukrovku. Má antimikrobiální účinky, např. vůči Staphylococcus aureus a EB viru.

 

 

Betaglucan MaxCell

 

 

k

 

TOTÁLNÍM   PODVODEM

VLÁDNÍ   DOKUMENTY

 

 

NA    ANTIBIOTIKA

1900    LIDÍ

 

 

PŘINEJMENŠÍM

PŘIROZENÉ

POCHODY

 

k

HOUBY

VŠECH CHOROB

BEZ NEMOCÍ

spolehlivě a jistě

 

Beta-glukan byl izolován a v následujících klinických studiích vykazoval značnou stimulační schopnost u onemocnění, která dlouhou dobu nemohla být zvládnuta jinými metodami

prof. Vilém Palisa DrSc, český špičkový onkolog

 

 

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!
100% Sibiřská Čaga
  • Cukrovka
  • Crohnova choroba
  • Lupénka
  • Ekzémy
  • Žaludek
  • Játra
  • Autoimunitní onemocnění

 

 

8.12.2015

pro Superionherbs

baleni, tak se ji jeji hodnoty cukru snizily na polovinu. Dnes ma vyuzivane asi 6 baleni, a jeji  hodnoty jsou 5. A navic je videt ze ma hodne energie, kterou v jejich 82 letech nemela. Moc vsem vyrobky Superionherbs doporucuji. My je doma uzivame cela rodina. S laskou v srdci Andryskova evca.andryskova@seznam.cz

 


a cukr byl na polovině

 

 

 

 

A    ÚČINNÁ

K    HUBNUTÍ

 

metabolismu

 

 

 

 

FENUPRIMTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněné složení

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Jak učinkuje Fenuprim? - video

 

 

 

 

Přišel nám dopis jedné naší zákaznice i s fotografií z řad čtyřnohých přátel člověka - Superionherbs.cz 1.12.2015

Vážení dvojnožci, chci vám říci svůj příběh. Jsem jeden z “miláčků” českých rodin. Kříženec vlčáka z labradorem, kterého si vzali z útulku. Ve 12ti letech jsme dostal dle laboratoře rakovinu sliných žláz. Nádory na krku praskly a po určité době se rána zacelila. Dostal jsme lék a lék a na naději … před… Po léku a léku jsem nabíral na váze a tak byly váhou ohroženy klouby a můj pohyb. Pan veterinář lék a lék odstavil a měl jsem pouze včelí propolis. Panička si prostudovala dostupné knihy o čínské medicíně – našla Duanwood Reishi a Cordyceps – koupila mi tyto dvě houby, které jsem začal každý den v kapslích užívat. Dnes je tomu už 13 měsíců, jsem čiperný, plný života a zřejmě zdráv. Je mi 13 let. Ať žije čínská medicína a jako prevenci ji budu užívat celý zbytek života.

 

 

ČLÁNKY

 

Kdy budeme moci úplně zvrátit šedivění vlasů?

Příčina šedivění vlasů

Šedivění způsobuje nižší hladina enzymu kataláza v kombinaci s nižší úrovní enzymů MSR A a MSR B, které opravují poškození peroxidem vodíku. Lidem se šedinami se hromadí peroxid vodíku ve folikulech, tedy ve tkáních, které obalují vlasy a z nichž vlasy vyrůstají.

Metabolizmus peroxidu vodíku versus věk člověka

Tělo peroxid vodíku vytváří v malých dávkách v rámci metabolických procesů. Organismus mladých lidí jej dokáže rychle odbourávat. U starších lidí tento proces začne postupně probíhat pomaleji a nakonec neodbouraný peroxid napadne enzym tyrozin kynázy, který je zodpovědný za tvorbu melaninu, což je základní pigmentová složka vlasů.

Následkem toho vlasy začnou šedivět, přičemž se vlasy vybělují zevnitř.

 

Celý článek

 

 

Muži zírají, proč ženy potřebují více spánku

Experti z Duke univerzity provedli  studii, která potvrdila, že ženy potřebují  ke své regeneraci více spánku než muži.

Tento výzkum byl proveden na základě informací, že ženy těžko snáší následky mentální a fyzické vyčerpanosti pokud mají nedostatek spánku.

Výsledek muže nepotešil

Zjištěné poznatky vedou k novým zdravotním doporučením pro ženy, které mívají standardně vyšší riziko kardiovaskulárních onemocnění, depresí a psychologických problémů oproti svým polovičkám.

 

Celý článek

 

 

Varování: Pokud používáte Alobal, tak přestaňte. Hrozí vám vážné následky

Po dlouhou dobu je hliníková folie běžnou součástí kuchyně. Proč? Je velmi užitečná pro mnoho použití. Kromě pečení se používá i na prodlužování trvanlivosti potravin tím, že se do ní balí jídlo, zakrývají se kastroly a takto se potraviny uchovávají v ledničce.

Ale nyní poslední výzkumy potvrzují, že pokud tuto folii budete používat, budete se dále vystavovat závažným zdravotním rizikům.

g
 

Celý článek

 

 

Sedm důvodů, proč přírodní terapie nejsou někdy na rakovinu účinné 

Ortodoxní medicína má řadu způsobů, jimiž zakrývá fakt, že její léčebné metody na rakovinu většinou vedou k úmrtí onkologických pacientů. Je totiž jednodušší tvrdit, že pacient podlehl rakovině a ne otravě na chemoterapii nebo na poškození orgánů způsobených ozařováním.

Navzdory prohlášením o vysoké úspěšnosti standardní léčby, je
skutečná míra jejich vyléčení velmi nízká.


Jak konvenční onkologie manipuluje statistiky

Na oklamání veřejnosti a marketingovou propagaci svých terapií používá onkologie několik triků a slovních hříček.

 

 

Celý článek

 

 

11 příznaků toho, že jste energeticky vysáváni lidmi kolem vás

Základem bytí mnoha lidí je živení se energií jiných. K tomu, abyste byli schopni se pohybovat v jakékoliv dimenzi, potřebujete energii. Všechny lidské bytosti vyžadují energii, aby existovaly, aby dokázaly cokoli dělat. Když mluvíme o energetických upírech, nemyslíme tím klasické upírů z filmů, kteří sají krev.

Odkaz na upíry používáme jako výraz pro označení nedobrovolného odčerpávání životní energie ze živých bytostí a to buď ve fyzické nebo nefyzické rovině, tedy na všech úrovních – fyzické, emocionální, mentální a duševní. Někdy se to označuje i jako psychický útok. Nicméně psychický útok je trochu něco jiného a dokáže vyvolat ještě více mizérie než energetické upírství.

 

Jak dlouho žije pacient s chemoterapií a jak dlouho bez ní?

Dr. Hardin B. Jones, bývalý profesor medicínské fyziky a fyziologie na Kalifonské universitě v Barkley studoval délku přežití onkologických pacientů po dobu více než 25 let.
To, na co přišel, doslova vyvedlo z míry celou vědeckou komunitu, která se dodnes s jeho zjištěními nedokázala smířit. Na konci svého výzkumu totiž došel k závěru, že navzdory obecně rozšířené víře, chemoterapie prostě nefunguje.

Byl svědkem, jak mnozí pacienti s rakovinou, které léčili chemoterapií, umírali hroznou smrtí. Mnozí z nich podlehli svému osudu mnohem dříve, než ti, kteří si nezvolili žádnou léčbu.

 

Celý článek

 

 

Poloha akné na tváři prozradí co máte v těle nemocného

Obecně platí, že se lidé obracejí na medicínu, když čelí nějakým zdravotním problémům. Nicméně konvenční léčebné a diagnostické postupy ne vždy přinesou efektivní výsledky.

V mnoha případech se alternativní medicína ukázala být v léčbě různých zdravotních problémů úspěšnější než ta konvenční. Lidé na celém světě propagují všelijaké léčebné metody jako bylinářství, akupunktura, jóga, ayurvéda a mnoho dalších.

I když je dobré chodit na preventivní lékařské prohlídky, potenciální zdravotní problémy můžete také diagnostikovat s pomocí alternativních metod.

Diagnostika podle akné v obličeji

Následující metodou si můžete diagnostikovat potenciální zdravotní problémy a to jednoduše na základě polohy akné na obličeji. Budete potřebovat jen zrcadlo, abyste zjistili, zda máte na obličeji nějaké akné nebo vyrážky. Pak určíte přesnou polohu a podíváte na obrázek níže, který naznačuje daná místa.

 

Celý článek

 

 

O tomto musíte vědět: Primární příčiny rakoviny prsu

Vše, co potřebujete pro uskutečnění změn, které vás ochrání před rakovinou, jsou znalosti.

Příčina č.1: Antirespiranty obsahující hliník

Používání antirespirantů je pro většinu lidí běžnou denní rutinou, o které příliš nepřemýšlejí. Zde je důvod, proč byste o tom přemýšlet měli. Pokud používáte antirespirant obsahující hliník, zvyšujete si tím své riziko rakoviny prsu.

Princip antirespirantů spočívá v utěsňování, uzavírání a blokování pórů, které vylučují pot v podpaží. No a jejich nejčastější aktivní látkou je právě hliník. To způsobuje nejen zablokování jedné z cest, kterými se vaše tělo detoxikuje (vylučuje toxiny v potu), ale zároveň také zvyšuje obavy, kde tyto kovy nakonec skončí.

 

Celý článek

 

 

Pokud jsou vaše ledviny poškozené, tělo vám vyšle těchto 8 znamení

Ledviny jsou životně důležité orgány a nacházejí se přímo pod hrudním košem. Jsou zodpovědné za očistu a detoxikaci, denně filtrují 10 až 150 litrů krve. Jsou také důležité pro udržování všech tělesných funkcí a udržují vaši krev zdravou. Podílejí se na vylučování nadměrného množství tekutin a odpadu z vašeho organismu.

Regulují hladinu elektrolytů a udržují kosti silné a zdravé, podílejí se na tvorbě červených krvinek a stabilizují krevní tlak.

V případě, že vaše ledviny nemohou správně vykonávat svou funkci, vaše zdraví může být ohroženo. Pečlivě si přečtěte následující problémy, které jsou spojeny s poškozením či selháním ledvin.

 

 

Celý článek

 

 

12 citátů lékařů, které rakovinová lobby nechce, abyste četli

Léčba rakoviny je prostě jasný byznys. Právě proto nemají velké farmaceutické firmy o lék na rakovinu zájem. Pokud totiž vyléčíte pacienta, nevyděláte tolik peněz, než když ho budete v nemoci udržovat co nejdéle.

Ale neposlouchejte nás. Poslechněte si to raději od těchto známých lékařů medicíny.

1/ Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny za medicínu

Nikdo dnes nemůže říci, že se neví, co je primární příčinou rakoviny. Naopak neexistuje onemocnění, jehož primární příčina by byla lépe prozkoumána. Proto již dnes ignorace není omluvou, aby se nedalo udělat víc pro prevenci. Pokud chce lidstvo přežít, tak prevence, bez pochyb jednou musí přijít.

 

 

 

Vyléčení Crohnovy nemoci v terminálním stádiu

Crohnova choroba ovlivňuje celé trávicí ústrojí a nikoliv jen střeva. Na rozdíl od jiné choroby - ulcerózní kolitidy (vředového zánětu tlustého střeva) tato ovlivňuje celou stěnu střev a nikoliv jen vnitřní výstelku.

A západní medicína začíná až teď objevovat to, co čínská medicína nebo ájurvéda věděly už celá staletí: že totiž veškeré zdraví začíná a končí ve střevech

Shona Banda - pacientka, které byla diagnostikována Crohnova choroba někdy v roce 2004, podstoupila už mnoho operací a musela užívat mnoho léků, ale její stav se postupně zhoršoval až natolik, že jej lékaři označili za terminální.

 

Celý článek

 

 

Jak pročistit lymfatický systém a předejít až 80 % chronických chorob

Umíte si představit, co to znamená být vystaven desetitisícům toxinům, zatížený umělými produkty a zpracovanými potravinami každý týden? Bohužel, to je moderní realita, které se nám všem v současnosti dostává.

Detoxikace v našem těle probíhá běžně každý den. Vyvádějí se z něj ven přírodní chemické látky, ale i ty vytvořené člověkem, jako jsou domácí čistící prostředky či přísady z kosmetiky.

Dokonce i metabolické zplodiny, jako výsledek činnosti našich vlastních buněk, jsou považovány za toxické.

Jak tělo detoxikuje škodlivé látky

 

Celý článek