Aspartam - hořká pravda o tomto toxickém sladidle

Cukr je v posledních desetiletích nahrazován ve stovkách druhů potravin umělým sladidlem aspartamem, který přišel na trh v roce 1965. Do té doby se používal hlavně sacharin. Zatímco oficiální statistiky uvádějí, že konzumace aspartamu způsobila v USA smrt pouhých 300 lidí, a proto je stále považován za bezpečný, jiní vědci i lékaři přesvědčivě dokazují, že aspartam je sladidlo, které poškozuje zdraví a zabíjí.

Molekula aspartamu má velice temnou a spletitou historii, která vrhá světlo na praktiky v zákulisí americké společnosti. Nejrůznější intervence a zájmy politiků, armády a tajných služeb, farmaceutických společností a velkých potravinářských koncernů po dvě desítky let soupeřily o to, zda tato látka zůstane v arzenálu bojových chemických látek, které zcela nepozorovaně dokáží ovlivnit nervovou činnost člověka, vyvolat ztrátu paměti a navodit stav známý jako AN, nebo zda se stane levným sladidlem, které zvýší zisky mnoha potravinářských koncernů.

Po zahřátí aspartamu na 30 °C vzniká metanol. Metanol se v těle oxiduje na kyselinu mravenčí a neurotoxin formaldehyd. Množství metanolu vznikajícího z aspartamu není malé: jeden litr perlivého nápoje oslazeného aspartamem obsahuje asi 56 mg metanolu. Náruživí konzumenti takových nápojů mohou denně pozřít až 250 mg metanolu, což 32x přesahuje bezpečný limit pro metanol. Je všeobecně známo, že metanol poškozuje oční nervy a může vyvolat slepotu. Například nezralá nervová tkáň plodů a kojenců metanol nedokáže tolerovat.


Profesor John Olney ve svých studiích prokázal, že aspartam poškozuje mozek, jak laboratorním zvířatům, tak dětem. Aspartam působí na spojeních nervových buněk v mozku a vyvolává jejich nadměrné dráždění, vedoucí až k odumření neuronů. U laboratorních potkanů vyvolávalo podávání aspartamu vznik nádorů v mozku. Tyto nežádoucí účinky zpočátku zbrzdily prvotní nadšení pro využití aspartamu v potravinářském průmyslu, vedly však k jinému nápadu: byl předložen v seznamu nových bojových chemických látek. Vědělo se, že aspartam způsobuje bolesti hlavy, změny nálady, závratě, zejména deprese, nespavost, může vyvolat slepotu a narušuje inteligenci a krátkodobou paměť.

Přesto v r. 1996 bylo povoleno používat aspartam ve všech druzích potravin. Publikace vědců, které uváděly nepříznivé vedlejší účinky aspartamu, byly ve vědeckých časopisech odmítány, mnohé výsledky byly zfalšovány, nebo se ztratily, někteří badatelé zemřeli a na trh bylo uvedeno sladidlo BEZPEČNÉ JAKO MATEŘSKÉ MLÉKO.

Již v původních experimentech profesor Olney pozoroval, že podávání aspartamu vyvolává u pokusných zvířat také obezitu a cukrovku. To bylo potvrzeno v řadě jiných laboratořích. A přesto je aspartam dodáván do „dietních“ nápojů a potravin pro diabetiky, přesto je doporučován v redukčních dietách. Aspartam vyvolává nadměrné přejídání.

V klinických pozorováních u lidí bylo prokázáno, že kromě uvedených problémů vyvolává dlouhodobá konzumace aspartamu poškození trávicího ústrojí, zažívací problémy, nevolnost, poškození jater a ledvin, bolesti hlavy, zvýšený příjem jídla, rozostřené vidění, nespavost, hyperaktivitu, poruchy nálady, deprese a zvýšený sklon k sebevražednosti, ztrátu energie a únavu, bolesti svalů a kloubů, poruchy sluchu a riziko vzniku rakoviny.

Italští vědci z Evropské nadace pro onkologii a ekologické vědy v roce 2010 zveřejnili studii uskutečněnou na osmnácti stech laboratorních krysách. Tvrdí v ní, že aspartam je rakovinotvorný. Zpráva agentury AFP říká: "Sladidlo je schopno vyvolat lymfomy a leukémie u krysích samiček, a to i tehdy, je-li podáváno v dávkách velmi podobných denní dávce schválené pro člověka".

 

Devastující efekt glutamanu sodného, aspartamu a excitotoxinů - rozhovor M. Adamse, novináře a editora Natural News s doktorem Russellem Blaylockem, aneb čeští šmejdi jsou pouze odvarem

 

            Mike Adams                             Russel Blaylock, MD

 

Mike: Dr. Blaylocku, myslím, že čtenáři mají základní informace o glutamanu sodném i o aspartamu, ale mohl byste nám říct, co jste doposud napsal o excitotoxinech?

Dr.Blaylock: Jsem autorem třech knih. První pojednává o excitotoxinech, vyšla pod názvem "Excitotoxins: The Taste That Kills" (Excitotoxiny: Chuť, která zabíjí), nejnovější se jmenuje "Health and Nutrition Secrets That Can Save Your Life" (Tajemství zdraví a výživy, která vám můžou zachránit život) a ta třetí s názvem "Natural Strategies for Cancer Patients" (Přírodní strategie pro pacienty s rakovinou) se zabývá léčbou rakoviny pomocí správné výživy. Obsahuje také informace o glutamanu sodném a aspartamu.

Bylo zjištěno, že excitotoxiny značně přispívají k rozvoji rakoviny a k jejich metastázám.
Jeden výzkumník zabývající se aspartamem zjistil, že rakovinové buňky se působením aspartamu stávají více mobilní a stejně tak na ně působí i glutaman sodný. Také jsou rakovinové buňky jeho vlivem mobilnější, což vede k šíření metastáz, a tím ke zvýšení jejích počtů. U rakovinových buněk, které byly vystaveny vlivu glutamanu sodného, se všechny rozvinuly a začaly se rozšiřovat přes tkáně, což je jeden z brzkých příznaků rakoviny.

Jestliže zvýšíte příjem glutamanu sodného, rakovina se šíří jako ničivý požár, a pak, když glutaman sodný úplně vyřadíte, dojde k dramatickému poklesu růstu rakoviny. Výzkumníci provedli experimenty, ve kterých se zaměřili na vyloučení glutamanu v kombinaci s běžnými léky, a výsledek byl velice dobrý. Došlo k významnému zvýšení účinnosti léků proti rakovině.

 

Mike: Nebyl teď nedávno proveden výzkum, který tohle všechno potvrzuje prokázáním vztahu mezi leukémií a aspartamem?

Dr.Blaylock: Ano. Šlo o italskou studii, která byla velice dobře provedena. Byla to celoživotní studie, což je v případě těchto toxinů velice důležité. Výzkumníci krmili zvířata po celý jejich život aspartamem a nechali je umřít přirozenou smrtí. Zaznamenali dramatický a statisticky významný nárůst souvisejících rakovin - rakoviny lymfatické tkáně a leukémie, a také nárůst několika histologických typů lymfomů, což vzbudilo velký zájem, jelikož H. J. Roberts již předtím napsal článek o tom, že dochází k významnému nárůstu primárních lymfomů mozku.

Pokud si tuto studii vyhledáte v neurochirurgické literatuře, zjistíte, že došlo k významnému nárůstu tumorů, které se předtím vyskytovaly pouze vzácně. Jsme svědky mnohem většího výskytu primárních lymfomů mozku, které jsou trošku jiné, než lymfomy vyskytující se jinde. Dle studií, které byly uskutečněné společností G. D. Searle, byly nalezeny lymfomy, také primární tumory mozku a tumory ostatních orgánů.
Všechny tyto korelace dokazují, že jde o silnou karcinogenní látku. Jedná se o produkt rozkládající se na formaldehyd.

Italská studie také zjistila, že když ta samá zvířata byla vystavena stejným dávkám formaldehydu, rozvinula se u nich stejně leukémie a lymfomy jako v případě aspartamu. Trokerova studie, která byla uskutečněna před lety ve Španělsku, zjistila, že když do aspartamu včleníte radioaktivní izotop, můžete vidět formaldehyd navázaný na DNA, čímž dochází k poškození DNA řetězce, jak jednoduchého tak dvojitého.

Víme, že když se formaldehyd naváže na DNA, je těžké ho odstranit. Zůstane tam velice dlouho. Což znamená, že když si dnes dáte jenom jednu dietní colu, nebo si něco osladíte aspartamem, bude Vás to poškozovat dlouhodobě.
Nakonec nevyhnutelně dojde k takovému poškození DNA, které povede ke spuštění rakoviny. A až se u vás rakovina objeví, vlivem kyseliny aspartové, která se v aspartamu nachází, se navíc i mnohem rychleji rozroste. Jde o dvojitý efekt – aspartam jednak způsobuje rakovinu a jednak přispívá k tomu, že se rakovina velice rychle rozrůstá.

 

Mike: Když existují všechny tyto důkazy, jak je možné, že potravinářský průmysl dokázal tuto informaci zatajit a zachovat legální používání této chemikálie v potravinovém řetězci?

Dr.Blaylock: Donald Rumsfeld, když byl ve vedení společnosti G. D. Searle, NutraSweet, jednal o těchto záležitostech. Povedlo se mu to schválit i přes odpor některých odborníků. A když už to bylo schváleno, vládní představitelé nechtěli přiznat, že udělali chybu. I nadále to ututlávali, stejně jako informace ohledně fluoridu nebo ohledně mlékárenského průmyslu.

V médiích nemůžete kritizovat mléko, protože reklama na mléko je chytře umístěná v novinách, vědeckých publikacích a časopisech. Takže všechna média jsou pokryta. Jediné místo, které nemají pokryté, je rádio nebo internet. Blogy o zdraví vám řeknou pravdu.

Je jedno, jak moc chtějí nějaké noviny zveřejnit pravdu, neudělají to. To je tlak, pod kterým tito lidé jsou.
I když máte dobrého novináře, který o tom chce napsat, jeho editor mu to nedovolí. To vidíte v časopisech jako Journal of Clinical Nutrition nebo College Nutrition. Podívejte se na to, kdo je financuje: společnost Monsanto (nejnenáviděnejší organizace v USA, "proslulá" GMO semeny, předzdívaná "Monsatan"), která byla kdysi sponzorována společností G. D. Searle. Takže nebudou publikovat články, které by ohrozily jejich hlavní zdroj příjmů. Dokonce periodika zabývající se medicínou a výživou jsou těmito lidmi kontrolována.
 

Mike: Jde tedy o ďábelské spojenectví vědecké komunity s velkým obchodem.

Dr.Blaylock: Přesně tak. Dalším velkým překvapením, co se týče výzkumu, je něco nového, na co jsme přišli. Zjistili jsme, že mimo mozek se nachází velké množství glutamátových receptorů ve všech orgánech a tkáních. V celé trávící soustavě, od jícnu až po tračník, se nacházejí glutamátové receptory ve velkém množství. Stejně tak celý převodní systém srdeční je prosycený všemi možnými druhy glutamátových receptorů. Plíce, vaječníky, celá reprodukční soustava a samotné spermie, nadledvinky, kosti a dokonce i vápenatění, to všechno je kontrolováno glutamátovými receptory, které se chovají úplně stejně jako glutamátové receptory v mozku.

Poté, co sníte jídlo obsahující glutaman sodný, množství glutamátu ve vaší krvi bude velice vysoké.
Hladina glutamátu v krvi může stoupnout až 20násobně. Tím zbytečně stimulujete všechny glutamátové receptory. Glutaman sodný stimuluje receptory v trávicí trubici – v jícnu a také v tenkém a tlustém střevu. Proto někteří lidé trpí silnými průjmy. Jiní zase mohou onemocnět syndromem dráždivého tračníku, nebo pokud tímto onemocněním již trpí, jejich zdravotní stav se o hodně zhorší. Pokud má někdo reflux žaludečního obsahu do jícnu, vlivem glutamanu sodného se tento problém také značně zhorší. Glutamátové receptory nacházející se v převodním systému srdečním mohou být příčinou nárůstu výskytu náhlé srdeční smrti.

Téměř všechny tyto případy jsou také charakteristické nízkým obsahem hořčíku v těle. Pokud je hladina hořčíku nízká, glutamátové receptory začínají být hypersenzitivní, a tak někteří lidé – konkrétně třeba atleti, za předpokladu, že neužívají doplňky stravy s hořčíkem – jsou náchylní na náhlou srdeční smrt kvůli nadměrnému působení glutamátových receptorů. Jestliže před tréninkem snědí nějaké jídlo, které obsahuje glutaman sodný, nebo vypijí dietní colu, způsobí to u nich takové intenzivní srdeční podráždění, že při vysoké sportovní zátěži zemřou náhlou srdeční smrtí. Víme, že náhlou srdeční smrt způsobují dvě věci: nejčastěji arytmie a křeč srdeční tepny. Obojí může být způsobeno požíváním glutamanu sodného.
 

Mike: Samozřejmě, že v jejich úmrtném listu není napsáno, že umřeli na glutaman sodný.

Dr.Blaylock: Ne, není. Protože běžný doktor netuší, že tato souvislost existuje. Nikdy o ní neslyšel. Většina kardiologů, se kterými jsem mluvil, o tom nikdy neslyšela. Nevěděli o tom, že v převodním systému srdečním a v srdci samotném se nachází nějaké glutamátové receptory. V této krajině (USA) žije milion pacientů s arytmií, která ohrožuje jejich život a nikdo jim neřekne, aby se vyhnuli glutamanu sodnému a aspartamu, přestože jde o významnou příčinu srdečních onemocnění.
 

Mike: Když se zamyslíme nad tím, kolik peněz léčbou všech těchto symptomů vydělají, farmaceutické společnosti by přišly o miliardy, kdyby byl glutaman sodný zakázán.

Dr.Blaylock: Další z věcí, o které často slyšíme, je dětská obezita. Přitom při zkoumání excitotoxicity na zvířatech bylo zjištěno, že tato zvířata značně přibrala na váze. Vláda USA má spoustu velkých plánů, jak kontrolovat příjem uhlovodanů, cereálií a cukru a tak podobně. Tyto věci jsou ale zřejmě důsledkem jiného problému, protože u zvířat, které konzumovaly glutaman sodný, bylo zjištěno, že preferují uhlovodany a cukry před potravou bohatou na proteiny. To byl jeden charakteristický znak tohoto typu obezity. Je pak velice těžké zhubnout cvičením a téměř nemožné zhubnout dietou. Apetit je mimo kontrolu, stejně jako metabolizmus. K obezitě se ještě přidá metabolický syndrom a často také leptinová rezistence. Bylo totiž dokázáno, že pomocí glutamanu sodného lze velice snadno dosáhnout stavu leptinové rezistence.
 

Mike: Je tady dle Vašeho názoru nějaká naděje, že se svět jednou probudí a dočkáme se dne, kdy tato ingredience bude zakázána?

Dr.Blaylock: Možné to je, ale pouze pokud si získáme pozornost veřejnosti, přes blogy a webové stránky jako je ta Vaše. Až se o tom společnost dozví a bude přesvědčena, že jde o skutečný problém, vyvolá to rozruch. Jde ale o podvod. Průměrný zákazník se podívá na produkt a řekne si „Fajn, neobsahuje to žádný glutaman sodný, tak to musí být v pořádku.“

 

Mike: Všiml jsem si, že mnoho vegetariánských jídel, nebo takzvaných zdravých jídel, obsahuje kvasnicový extrakt.

Dr.Blaylock: Nejhorší z těch extraktů jsou sojové extrakty. Sojové boby přirozeně patří k produktům s nejvyšší hladinou glutamátu. Jejích hydrolyzací uvolníte glutamát a odloučíte sojové proteiny. Hladina glutamátu je vyšší ve srovnání s množstvím glutamanu sodného, který se nachází v běžných produktech glutaman sodný obsahujících. A přesto je vegetariáni prostě jedí, jako kdyby to byla ta nejzdravější věc na světě. Byla uskutečněna studie, která po dobu 25 let zkoumala lidi, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů. V rámci studie bylo provedeno množství vyšetření pomocí počítačové tomografie. Bylo zjištěno, že u lidí, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů, se nejčastěji vyskytla demence a atrofie mozku.

Tito lidé si ničí nervový systém a mluvil jsem s mnoha z nich, kteří si stěžovali na těžké migrény. Řekl jsem jim, ať přestanou jíst sóju a jejich migrény poté zmizely. Navíc, sója také obsahuje velké množství manganu, který je toxický pro tu část mozku, která je zodpovědná za Parkinsona. Takže v sojových produktech máte vlastně mix toxinů a lidé si přitom myslí, že jedí zdravý, výživný produkt, který ve skutečnosti ničí jejich nervový systém a také další orgány.
 

Mike: V celé této diskusi, jestli sojové nebo kravské mléko, najdeme dezinformace na obou stranách.

Dr.Blaylock: Nedoporučoval bych ani jedno. Pokud nemůžete bez mléka být, pijte kozí mléko. To má k lidskému mléku blíž, ale určitě bych nedoporučoval ani kravské ani sojové mléko. Myslím si, že lidé by se měli vyhnout sojovým produktům, jako kdyby byly jedovaté.
 

Mike: Dělali Vám lidé od NutraSweet nebo jiných podobných společností mnoho nepříjemností? Mám na mysli, jestli Vám vyhrožovali soudním řízením nebo nějak jinak za to, že zveřejňujete tyto informace?

Dr.Blaylock: Ne, nechali mě být. Vím toho příliš. Nikdy mě neobtěžovali. Když jsem napsal knihu, George Schwartz mě varoval, „Jsi si jist, že chceš napsat tuto knihu? Jestli to uděláš, budou Tě pronásledovat až do smrti.“ Řekl jsem „Ano, chci tuto knihu napsat.“ Tak jsem ji napsal a byl jsem si jist jednou věcí: že ji nebudou schopni vyvrátit.

Zkoumal jsem každý možný způsob, kterým bylo možné glutamát zkoumat, abych dokázal jeho toxicitu. Oni vědí, co všechno vím, protože jsem o tom psal v dopisech adresovaných jejích největším obhájcům. Uvědomili si, že proti mým argumentům jsou bezbranní. Tak mě nechali být. Obávají se totiž, že kdyby se spor mezi nimi a mnou dostal na veřejnoust, prohráli by.

 

Mike: Nechtějí, aby tyto informace byly zveřejněny.

Dr.Blaylock: Ne, to nechtějí. Dělají mrtvého brouka a doufají, že to nějak odejde. Samozřejmě, že dělají nátlak na různá periodika, časopisy a noviny, aby se mnou nedělali rozhovory. Snaží se udržet mě v ústraní kde, jak doufají, o mně většina lidí neuslyší.

Od té doby, co jsem napsal svou první knihu, bylo to v roce 1995, enormně přibylo důkazů potvrzujících moje stanovisko. Nový materiál týkající se periferních glutamátových receptorů jim úplně vzal vítr z plachet. Nemůžou se proti tomu nijak obhájit. Nová informace týkající se dramatického vzrůstu rakoviny je úplně děsí.

 

Mike: Tyto receptory se nacházejí mimo mozek.

Dr.Blaylock: Přesně tak.

Další problém:
dokázal jsem, že glutamátové receptory „otevírají“ ochranu mozku. Glutamátové receptory se nacházejí na obou stranách hematoencefalické bariéry která má chránit mozek před různými toxiny. Když tyto receptory vystavíte vlivu glutamátu, hematoencefalická bariéra se otevře a mozek svoji ochranu ztráci. Takže samotný glutamát je schopen bariéru otevřít a uvádím také všechny zdravotní potíže, které to sebou nese. Například, čím jste starší, tím máte hematoencefalickou bariéru více poškozenou. Téměř všichni pacienti trpící Alzheimerovou nemocí mají poškozenou hematoencefalickou bariéru. Úpal, úžeh, záchvaty, autoimunitní poruchy a roztroušená skleróza, to všechno souvisí s hematoencefalickou bariérou.

Mluvíme tedy o desítkách milionů lidí polykajících aspartam, glutaman sodný a další excitotoxíny a nikdo jim neřekne, že si tím nesmírně poškozují nervový systém. Už ani nevím, kolik pacientů trpících záchvaty jsem zbavil jejich léků, tím že na moje doporučení přestali jíst glutaman sodný a začali jíst hořčík. Tito lidé se touto cestou zbavili záchvatů. Když brali léky, užívali nejvyšší možné dávky a stejně ty záchvaty měli. Většina neurologů a neurochirurgů, kteří záchvaty léčí, o tomto ale vůbec neví.
 

Mike: Ono by to nebylo výnosné, učit lidi, aby se těmto ingrediencím vyhýbali.

Dr.Blaylock: Pokud si prostudujete literaturu zabývající se nervovým systémem, nenarazíte na článek, který by nebyl o excitotoxicitě. Nejžhavějším tématem v neurologii jsou glutamátové receptory a excitotoxiny.
 

Mike: A zabývají se tím i z pohledu jídla, nebo pouze z pohledu chemických látek?

Dr.Blaylock: Jídlem se vůbec nezabývají. Ale mluví o glutamátových receptorech a o tom, co se stane, když jsou aktivovány.
 

Mike: A co argumenty společností z potravinářského průmyslu? Jednou jsem se dostal do diskuse s výrobcem vegetariánských burgerů, protože jsem napsal článek, ve kterém jsem uvedl, že jejich produkt obsahuje kvasnicový extrakt, přestože na přední straně obalu tohoto produktu je uvedeno „100% přírodní ingredience“. Řekl mi, „Vždyť glutamát je přirozenou součástí i jiných jídel, jako například rajčat nebo mořských řas.“ Co odpovídáte, když se někdo takhle obhajuje?

Dr.Blaylock: To je samozřejmě pravda, jenomže všechny tyto typy glutamátu se vyskytují ve vázané formě. Nacházejí se v oligosacharidech, polysacharidech a v seskupeních aminokyselin. Glutamát za normálních okolností není volnou aminokyselinou. Pokud se glutamát ve vašem těle vyskytuje jako součást komplexního proteinu, vaše trávicí soustava ho absorbuje. V trávicí soustavě se nenacházejí téměř žádné volné aminokyseliny, pokud jíte jídla jako třeba rajčata. Hladina volných aminokyselin je tedy nulová; jsou totiž všechny absorbovány jako vázané aminokyseliny, které jsou pak rozloženy v játrech, ty je pak uvolní ve velice nízkém množství, se kterým si tělo lehce poradí. Nikdy nemělo dojít k tomu, aby se volné aminokyseliny v těle nacházely v tak vysokých koncentracích.

Když tyto aminokyseliny hydrolyzujete – nebo použijete kvasnicový extrakt nebo enzymy, abyste tyto různé proteiny rozložili na volné aminokyseliny – pak už nejsou přírodní. Vlastně jste uměle, nepřirozeným způsobem, uvolnili aminokyseliny, které jsou pak ve vaší trávicí soustavě absorbovány jako volné aminokyseliny, což způsobí, že hladina kyseliny glutamové ve vaší krvi výrazně stoupne, jak už jsem řekl, až 20násobně v některých případech dokonce 40násobně. Vaše hematoencefalická bariéra není schopna zvládnout tak vysokou hladinu glutamátu, protože ve své přirozené formě se glutamát v tak vysokých koncentracích nevyskytuje.

Hematoencefalická bariéra je proto schopna zvládnout pouze nižší hladinu glutamátu. Takže argument, že „Vždyť je to přírodní ingredience“ je úplný nesmysl.
 

Mike: Zjistil jsem také, že mnoho výrobců o sobě říká, že vyrábí pouze přírodní produkty a potraviny podporující zdraví, ale ve skutečnosti se této filozofie nedrží, protože používají nežádoucí ingredience.

Dr.Blaylock: Samozřejmě, a všichni to skrývají za různé druhy dvousmyslných vyjádření.

 

Mike: Mám praktickou otázku, nad kterou přemýšlím v podstatě již 8 let: Existuje nějaký obranný doplněk stravy, kterým by bylo možné zablokovat vstřebávání glutamanu sodného nebo glutamátu?

Dr.Blaylock: Nemusí jít nevyhnutně o blokaci. Existují ale aminokyseliny, které snižují absorpci kyseliny glutamové.

 

Mike: O které aminokyseliny se jedná?

Dr.Blaylock: Jedná se o leucin, izoleucin a lyzin. Tyto aminokyseliny by využívaly stejný způsob přenosu, což by zpomalilo absorpci. Existuje také hodně ingrediencí, které glutamát blokují. Například silymarin, kurkuma a ginkgo biloba; ty jsou známé tím, že přímo blokují glutamátové receptory a snižují míru excitotoxicity. Kurkuma je velice účinná. Také většina flavonoidů.

Velice důležitý je také hořčík, protože ten je schopen zablokovat NMDA receptor, jeden z glutamátových receptorů. Je to jeho přirozená funkce, takže výrazně snižuje toxicitu. Také analog vitamínu E (vitamín E – sukcinát) je v potlačování excitotoxicity velice účinný, stejně jako všechny antioxidanty. Navíc bylo zjištěno, že vitamíny B komplexu taktéž blokují excitotoxicitu.
 

Mike: Pojďme si teď povídat o restauracích. Já už vůbec nemohu v restauracích jíst, dokonce ani v těch „zdravých“. Oni ani nevědí, že používají glutaman sodný, protože ten se nachází například v nějaké omáčce.

Dr.Blaylock: Já jsem s nimi mluvil a řekli mi, „My dostáváme jídlo ve velkých krabicích, na kterých nejsou uvedené ingredience“. A to samé se týká také nemocnic. Mluvil jsem s nemocniční dietoložkou, která mi řekla „Neumím vám to říct, protože jídlo dostáváme v krabicích, na kterých ingredience nejsou uvedeny. Je tam pouze uvedeno Salisbury steak a podobně.“

Oni sami to nevědí, proto nemohou svým zákazníkům říct, „Neobsahuje to glutaman sodný.“ Když to řeknou, tak tím mají na mysli, „My jsme tam žádný glutaman sodný nedali.“ Jejich bílé omáčky nebo salátové dresinky obsahují obzvlášť vysoké množství glutamanu sodného, hlavně ty, které obsahují hodně oleje. Všechno to obsahuje glutaman sodný.

 

Mike: Glutaman sodný se také nachází v téměř každém koření a všech omáčkách, že ano?

Dr.Blaylock: Ano, dávají tam hydrolyzovaný protein. Prodávají totiž chuť. To je důvod, pro který někdo preferuje jednu restauraci před jinou. Jídlo lépe chutná. Pak jdete domů a nechápete, proč je vám špatně.

O náhlé srdeční smrti byla zjištěna jedna věc – většina lidí, atlety nevyjímaje, takto umírá poté, co měli nějaké jídlo v restauraci. Předpokládám, že důvodem je nízká hladina hořčíku u těchto lidí. Snědí jídlo, glutamát extrémně stimuluje glutamátové receptory (nechráněné hořčíkem) v převodním systému srdečním a v hypotalamu, což má za následek náhlou srdeční smrt.

Jednou jsem byl v knihkupectví v Oxfordu. Byl tam nějaký mladý kluk, který tam náhle zkolaboval. Vzali jsme ho do nemocnice a pokoušeli jsme se ho resuscitovat, ale marně. Bylo mu teprve 26 let a zrovna snědl velkou misku polévky v jedné restauraci. Mluvil jsem s personálem té restaurace a dozvěděl jsem se, že používají hodně hydrolyzovaného proteinu a glutamanu sodného.
Lidé si dají jídlo, před jídlem si ještě dají polévku, takže snědí obrovské množství glutamanu sodného a pak náhle zemřou na arytmii.
 

Mike: Myslíte si, že by to mohlo také vysvětlovat syndrom náhlého úmrtí kojenců?

Dr.Blaylock: Ano, samozřejmě. Podívejte se, jak je populární sojová kojenecká výživa. Matky se zbláznily, když svým dětem dávají sojovou výživu. Tato výživa obsahuje hodně fluoridu, manganu i glutamanu sodného.
 

Mike: V obchodě jsem viděl lahvovou vodu s fluoridem sodným.

Dr.Blaylock: Ano, to je voda pro miminka. Je na ní obrázek miminka.
 

Mike: Existuje tedy nějaká webová stránka nebo webový bulletin, který mohou lidé navštívit?

Dr.Blaylock: Já mám bulletin – www.BlaylockReport.com. Je to za poplatek, ale můžete si také zakoupit jenom některá čísla, nemusíte platit za celý rok. Bulletin vychází měsíčně za 3.98 dolarů za kus. Píši tam o všem.

Snažím se pokrýt mnoho běžných témat a informovat lidi o nejnovějších názorech a výzkumech. Zabývám se všemi lékařskými výzkumy, vším co může nabídnout klasická medicína. Mnohokrát mají dobrou fyziologii a patofyziologii, ale pak „přepnou“ a začnou mluvit o lécích. Studuji všechen kvalitní materiál týkající se patofyziologie a pak hledám všechny výzkumy zabývající se výživou, abych našel řešení konkrétních potíží.

 

Mike: Aha. Mám pro vás jednu zásadní otázku: Kdyby byl glutaman sodný a všechny jeho verze, a také aspartam, od zítřka zakázán, k jakým změnám by došlo do pěti let, co se týče zdraví společnosti?

Dr.Blaylock: Myslím si, že by významně poklesl výskyt obezity a metabolického syndromu. Také by nesmírně poklesl výskyt některých typů rakoviny, stejně tak by došlo k obrovskému poklesu neurodegenerativních onemocnění a všech onemocnění, které teď rychle rostou.

Neurodegenerativní nemoci se teď velice rychle rozrůstají. Nemoci, které byly kdysi vzácné, teď vidíme na každém kroku. Je to až hrůzu nahánějící. A když si prostudujete odbornou literaturu zaměřenou na neurologii, zjistíte, že na to není žádné vysvětlení. Neví se, proč dochází k takovému rapidnímu nárůstu nemocí. Je to ale to z důvodu tak velkého množství toxinů. Například, buněčné neurodegenerativní nemoci jsou spojovány se rtutí, hliníkem, pesticidy a herbicidy, které prostřednictvím excitotoxického mechanizmu způsobují poškození mozku.

Všichni jsme vystaveni těmto toxinům, a když k tomu přidáte glutaman sodný a excitotoxíny do jídla, míru toxicity nesmírně zvýšíte. To je důvod, proč teď dochází k tak velkému nárůstu neurodegenerativních onemocnění; Alzheimer, autismus, poruchy pozornosti a Parkinson – všechny tyto nemoci se vyskytují mnohem častěji, protože jsme vystaveni karcinogenní toxicitě ze všech těch různých zdrojů, stejně jako excitotoxinům.

A nikdo není schopen říct, jak to vlastně je. Někdo řekne, „Alzheimer je důsledek působení rtutě,“, někdo jiný zase řekne, „To není pravda, Alzheimer je důsledek působení pesticidů,“ a někdo další řekne, že jde o důsledek něčeho jiného, ale všechno je důsledek stejného mechanizmu. Všechno to způsobuje patologicky zvýšené imunitní (autoimunitní) aktivity ve tkáni mozku, což aktivuje excitotoxicitu.
Vypadá to, že všechny tyto látky mají společné vlastnosti, neboť způsobují v mozku stejná poškození.

 

Mike: A co American Diabetes Association („Americká diabetická asociace“)? Když vezmeme v úvahu výzkumy dokazující, že aspartam vlastně přispívá k obezitě, připadá mi překvapující, že tato asociace ho tak silně podporuje.

Dr.Blaylock: Mě to nepřekvapuje, od výrobců aspartamu totiž dostávají obrovské množství peněz. Financují jejich benefiční maraton a podobné akce, takže touto cestou jim výrobci aspartamu dávají obrovské sumy peněz. A peníze umí přesvědčit.

Nevím, jestli skutečně žijí v iluzi a nevěří tomu, že aspartam je toxický a nechtějí se podívat na důkazy, nebo to skutečně dělají pouze pro peníze, ale když se podíváte na patofyziologii cukrovky a vliv aspartamu, dojdete k závěru, že
požívání aspartamu někým, kdo má cukrovku, je úplný nesmysl. Zejména, co se týče neurologického aspektu, aspartam má velice negativní účinek.

 
Mike: A co ostatní oblíbená chemická sladidla jako například sukralóza (výrobek Splenda)?

Dr.Blaylock: Tato oblast ještě nebyla pořádně prozkoumána. Existuje jenom základní výzkum, který například dokazuje, že sukralóza potlačuje funkci thalamu. Jestliže to i další výzkumy potvrdí, bude to závažné zjištění. Pokud dochází k potlačování funkce thalamu u dětí, ovlivní to v budoucnu jejich imunitní systém. Můžou pak být náchylnější na problémy s autoimunitou a na různé nemoci s imunitou související, infekce a různé druhy rakoviny. Důsledky poruchy funkce thalamu jsou enormní.

U pokusných zvířat byly v souvislosti se sukralózou zaznamenány případy samovolných potratů. Problém ale je, že nemáme a ani nebudeme mít dostatek kvalitních studií zabývajících se sukralózou.
Váš produkt nejlépe ochráníte tak, že ho nikdy nebudete testovat, nebo uskutečníte nějaký falešný test, který pak zveřejníte v nějakém stejně názorově orientovaném periodiku.


Tak to udělali s některými typy vakcín. Uskutečnili tisíce falešných studií tvrdících, že se nic negativního nenašlo a pak je zveřejnili v různých periodikách.

 

Můžete si vytvořit jakoukoliv studii, kterou dokážete cokoliv, co dokázat potřebujete. Obzvlášť, když potřebujete vytvořit studii, která bude mít negativní výsledky na toxicitu zkoumaného produktu. To je ta nejsnadnější věc.
 

Mike: Úředníci z ministerstva zdravotnictví nám tvrdí, že rtuť je bezpečná a velké společnosti nám tvrdí, že aspartam i glutaman sodný je bezpečný. Vypadá to, že jakýkoliv jed v potravinovém řetězci, nebo v lécích je dokonale bezpečný.

Dr.Blaylock: Tak to bylo s olovem. Když se poprvé začala řešit otázka bezpečnosti olova, hladina olova, která byla stanovaná za bezpečnou, byla nesmírně vysoká. A pak, o pouhých 10 let později, se zjistilo, že olovo je toxické již v množství 10 mikrogramů. V 60. letech řešili stejnou věc. Obhájci olovnatého benzínu tvrdili, že olovo je toxické pouze ve velice vysokých dávkách. Literatura zabývající se neurologii tento názor však vyvracela, nikdo ale neposlouchal. Nakonec, množství důkazů bylo tak obrovské, že bylo dokázáno, že již extrémně malé množství olova je toxické a dochází k jeho shromažďování v mozku.

A to samé se týká rtuti. Rtuť je ještě víc jedovatá než olovo. Kojenec dostává v rámci očkování 150 násobek dávky rtuti než je bezpečný limit. Takže malé miminko dostane 150 krát vyšší dávku než je dle FDA dávka bezpečná pro dospělého.
 

Mike: Co si myslíte, že by si z toho všeho čtenáři měli zapamatovat, aby se chránili?

Dr.Blaylock: Že se musí všem těmto věcem vyhýbat. Aspartam ani glutaman sodný není potřebná živina. Důkazů je spousta. Jestliže se chcete vyhnout obezitě, metabolickému syndromu a rakovině, jestli nechcete, aby rakovina, kterou už máte, byla ještě agresivnější, musíte se všem těm produktům skutečně vyhnout.

Poškozením, které z těchto produktů plyne, jsou ovlivněné těhotné ženy, ještě nenarozená miminka i novorozenci. Dochází k nenávratným změnám v mozku. Bylo zjištěno, že mozek a obzvlášť hypotalamus jsou přeprogramovány a pak nefungují normálně. Tyto děti jsou pak, co se týče jejich fyziologických funkcí, po zbytek života abnormální.
 

Mike: Nezbývá než doufat, že množství těchto důkazů bude jednoho dne tak obrovské, že vládní nařízení budou změněna.

Dr. Blaylock: Tlak na výzkumníky je ale obrovský. Larry Troker uskutečnil výzkum odhalující, jak aspartam poškozuje DNA.

Výrobci aspartamu mu následně zničili kariéru. Řekl, že už nikdy žádný výzkum týkající se aspartamu neprovede. A další výzkumníci řekli to samé. Poté co zveřejnili své výsledky, tyto společnosti se do nich pořádně obuly. NutraSweet přispívá miliony univerzitám a vyhrožuje, že stáhne své dotace, když nebudou mlčet.
 

Mike: Takže jde o nehoráznou vědeckou cenzuru.

Dr. Blaylock: Ano, je to nehorázné. Společnost NutraSweet daruje několik milionů dolarů nějaké univerzitě, aby zastavili výzkum týkající se aspartamu.

Podobnou zkušenost má šéfredaktor The Chemical News s fluoridem. Vyhodili ho, protože odmítl mlčet  o toxicitě fluoridu a za odměnu obdrželi obrovský grant od  Colgate-Palmolive.  Řekli, „Přijdeme o grant, pokud nebudeš o fluoridu mlčet.“ On nemlčel, a tak ho vyhodili. Výzkumníci o tom vědí.
 

Mike: Chtěl bych Vás pochválit za to, že jste byl ochoten říct o tom všem pravdu. Myslím si, že tím děláte obrovskou pozitivní službu společnosti z pohledu zdraví.

Dr. Blaylock: Vy jste ten, kdo dělá tuto službu, protože vy o tom píšete. Bez Vás bych jenom někde seděl a zbytečně se trápil. Lidé jako vy o tom píší a informují lidi, co se ve světě děje.
 

Mike: Nebyl bych překvapen, kdyby se pokusili prosadit zákon, který by zakázal diskuse o zdraví na internetu.

Dr. Blaylock: Pokoušejí se o to. V několika státech se jim jednou povedlo prosadit zákon, že nikdo kromě dietologů nesmí mluvit o výživě. Znamenalo to tedy, že ani Ph.D. biochemici nemohli mluvit o zdraví. Bylo to směšné. Jsem si jist, že jednoho dne přijmou zákon, který bude regulovat internet, s odůvodněním, že se na internetu objevuje příliš mnoho nebezpečných informací týkajících se zdraví.
 

Mike: Chtěl bych Vám velice poděkovat za Váš čas.

Dr. Blaylock: Já Vám děkuji. Oceňuji, že jsem dostal tuto příležitost.

Zdroj: Mike Adams, Natural News

 

Pozor na úmyslné maskování škodlivin

v průmyslově zpracovaných potravinách. Například neurotoxický glutamát (nebo jeho soli), jehož nebezpečnost je již v populaci poměrně dobře známa je úspěšně maskován například jako:

 

rostlinný bílkovinný hydrolyzát,

kvasnicový extrakt nebo výtažek,

hydrolyzovaná rostlinná bílkovina,

sójový hydrolyzát,

sójový extrakt.

 

JEDEN Z MNOHA PŘÍKLADŮ

 

Složení: uveden kvasnicový extrakt, ..., ale na obalu zvýrazněno

"BEZ PŘIDÁNÍ GLUTAMANU SODNÉHO"

 

Jak se bránit? Nejdříve čtěte složení na obalech všech průmyslově zpracovávaných potravin. I doma pod lupou není pozdě. A potom výrobce kompletně ignorujte s celým jeho sortimentem!

 

A ORANŽOVÉ ORGÁNY NA PODVOD NEREAGUJÍ

(jenom konstatují, že je málo peněz ve zdravotnictví, roste počet vážných nemocí, chybí zdravotnický perzonál a vytloukají klín klínem)

Oblíbené okurky v nálevu je také nechávají v klidu. Pouze s cukrem najdete jenom "znojemské". Ostatní obsahují mj. karcinogenní sladidla - Aspartam a Sacharin.

 

Zde jsou zvláštní podivnosti. Proč jenom znojemské okurky mají pouze cukr. Cukr je levný a je ho přebytek. Chemické náhražky se vyráběly nejdříve z důvodu chybějících přírodních produktů. Cenový rozdíl mezi chemickým sladidlem a cukrem není zásadní. Znojemské okurky - klasická láhev, 680 g - mají cenu nejméně o 10,- Kč vyšší než chemické okurky kunkurence. Zaměnění chemického sladidla za cukr, cena pod 1,- Kč na klasické láhvi. Je evidentní, že se na český trh úmyslně dodávají nadstandardně chemicky upravené potraviny. Například obdobné o kečupech píši v jiné části. Důvodů může být více. Doufám, že to není ten nejhorší.

 

 

 

Stevia rebaudiana (stévie sladká, cukrová) - rostlinné sladidlo bez kalorií

Ing.Zdeněk Rozehnal

Po dlouhé době se konečně na našem trhu objevily přípravky obsahující stévii, což bylo nějaký čas nemožné kvůli legislativě EU, která požadovala schválení tohoto přípravku příslušnými orgány jako tzv. potraviny nového typu. Nyní je schválena k užívání jako sladidlo Nařízením komise (EU) č.1131 ze dne 11.11.2011 (E 960 Steviol-glykosidy), ale má i více využití. Je zajímavé, že v USA byla v devadesátých letech minulého století svedena velká právní bitva o využití stévie jako doplňku stravy. Naproti tomu v Japonsku byla v potravinách dlouhá desetiletí a nikdo s tím v této zemi problém neměl.

Původní oblast výskytu jsou tropické a subtropické oblasti Jižní a Střední Ameriky. Cení se jí kvůli jejím léčivým účinkům a hlavně kvůli vysoké sladivosti. Rod Stevia čítá přes 140 druhů keřů a bylin. Lze ji pěstovat v jednoletém i ve víceletém cyklu. Je to teplomilná trvalka rostoucí od 9 °C.

Ve 20.století se začaly používat ve velké rozsahu sladidla jako jsou cyklamáty a sacharin, které jsou v podezření, že mají karcinogenní účinky. Proto se na počátku 70. let začala japonská firma Morita Kagaku zabývat možností použít stévii jako náhražku cukrů v nápojích a dalším potravinářském průmyslu, což se povedlo zrealizovat. Nyní má stévia více než 40% podíl na japonském trhu s umělými sladidly. Je ale otázkou, zda lze v tomto případě použít termín "umělé sladidlo". Zde se také používá v nealko nápojích např. Coca Cola.

Komplex sladivých látek obsažený téměř v celé Stévii mimo kořenů, zejména v listech je tvořen několika diterpenickými glykosidy nazývanými souhrnně steviosid. Kromě samotného steviosidu jsou v rostlině obsaženy ještě tyto složky: rebaudiosid A, jenž je sladší než steviosid 1,3 – 1,5x, rebaudiosid C, D, E, dulkosid B a steviolbiosid.


Stévie je nízkokalorické sladidlo, které snižuje hladinu krevního cukru. Odborníci uvádějí, že extrakt stevie cukrové (stevoisid a rebaudiosid) je až 300x sladší než sacharóza. Díky téměř nulové energetické hodnotě je doporučována nejen diabetikům. Studie provedená na krysách prokázala, že stévie u nich zvýšila citlivost na inzulín a docházelo u nich ke zvýšení tvorby tohoto tolik potřebného enzymu. Cukrovka je léčena v Jižní Americe stévií již stovky let a také v Japonsku, kde je ve značné míře používaná již od 70. let minulého století. Navíc steviocid může mít pozitivní vliv na některé osoby trpící hypertenzí, únavou nebo psychickými problémy.

Ve světě se běžně používá k oslazení dietních nápojů, cukrovinek, jogurtů apod. Hodí se také pro přípravu čajů, dietních jídel, salátů, džemů, zákusků i moučníků. Dlouhodobá praxe ukázala, že k oslazení je nejlepší používat sušené listy a extrakty.

Rostlina se dá koupit v jarních měsících zhruba začátkem dubna jako venkovní rostlina ve velkých květinářstvích, či zahradnictvích. Nejlépe ji pěstujeme jako přenosnou rostlinu - od jara do podzimu na zahradě a v zimě ji umístíme do bytu, zimní zahrady apod. Při pěstování v květináči je ideální pro umístění této rostliny východní okno s dostatkem světla a tepla, přičemž dosahuje do 50 cm vzrůstu. Je to vytrvalá bylina s přezimujícím trsem kořenů, z čeledi Asteraceae. Pochází z horských tropů severní Paraguaye. Nadzemní část při slabším mrazu odumírá a rostlina nejlépe přezimuje při teplotě 5–10 °C. Uschlé výhony je nejlepší ostřihat až na jaře, když začnou růst nové. Zaléváme pouze tak, aby bal úplně nevyschl. Kořenové trsy je možné na jaře rozdělit. Rostliny lze dobře tvarovat řezem, snadno obrážejí. Listy lze užívat v čerstvém stavu, zmražené nebo sušené. Rostliny prodává například:

Zahradnictví Krulichovi  
Subtropické zahradnictví Kruh 


Co všechno tato rostlinka dokáže:

  • dodá pokrmům či tekutinám potřebnou sladkost
  • pomáhá diabetikům tím, že působí jako náhradní sladidlo (diabetes mellitus I. a II. typu), ale pomáhá i při léčení cukrovky (diabetes mellitus II.)
  • urychluje hojení ran a po zahojení nezůstává jizva
  • pozitivně reguluje baktérie v ústní dutině. Američtí indiáni používali lístky stévie nejen k oslazení nápojů a pokrmů, ale znali i jejich léčebné účinky. Mnohem později vědci zjistili, že tato sledovaná populace z kmene indiánů Guarani téměř netrpí kazivostí zubů, takže mohli potvrdit, že stévie dokáže zničit celou řadu nebezpečných bakterií ústní mikroflóry
  • pomáhá udržovat v rovnováze cukr v krvi a játrech
  • prokazatelně snižuje únavu a pozitivně učinkuje na chronický únavový syndrom
  • podporuje dobré trávení, pomáhá bojovat proti obezitě
  • pomáhá proti kožním nemocem (akné, dermatitis, ekzém...)
  • napomáhá buněčnému metabolizmu, posiluje svalstvo, zvyšuje energetické hladiny a mentální aktivitu
  • snižuje touhu po tabáku a alkoholických nápojích, tudíž pomáhá při odvykání kouření

 

Pěstování stévie
Pěstování ve skleníku, přímo venku nebo v květináči je pro nás asi nejpřístupnější metodou. Stévii se nejvíce daří ve skleníku, protože je poměrně teplý, bez větru, má dostatečnou vlhkost. Snad největším nepřítelem stevií jsou slimáci. Jelikož jsou stévie velice sladké, stávají se výbornou pochutinou pro slimáky ale i hmyz.

Semena stévie jsou světloklíčivá a to znamená, že semena se nesmí přehrnovat, ale musejí zůstat na povrchu zeminy. Zemina (substrát) musí být stále vlhká, ale ne přelitá. Semena jinak uhnijí. Zem by měla být sterilní, protože výsev by mohl být zničen plísní. Klíčení by mělo probíhat ve stálé teplotě 24 - 26 °C.

Stévie nesmí bý vystavována nízkým teplotám i přesto, že jsou dnešní stévie šlechtěné a jejich odolnost vyšší. Nevystavujte rostlinu nižší než je 10 stupňů Celsia. Stévie okamžitě přestává růst a může začít uvadat. Při teplotě 5 °C a níže stévie uvadá a umírá.

Dostatečně velkou a připravenou stévii ke sklizni, odstřihněte nebo odřízněte 10 - 12 cm nad zemí. Rostlina začně automaticky znovu růst a rozvětvovat se. Stévie je ideální sklízet ve chvíli, kdy vykvete 5% z celkového počtu rostlin. Pokud máte 1 rostlinu, počkejte až vykvete.
Je vědecky dokázáno a praxí vyzkoušeno, že v době květu obsahuje stévie největší množství stevisoidů a tedy je v tomto období nejsladší.

 

 

 

POŘAD A DOST!

 

 

Nejúčinnější extrakty z

 

s    Certifikáty

 


pro Česko, Slovensko,

 

 

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

-

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

Jeden ze zdokumentovaných případů, kdy kvalitní extrakt z Reishi spustil během několika dnů úspěšnou imunitní reakci

Případ 47letého muže s bolestí nadbřišku. Endoskopie u něj odhalila velký žaludeční vřed a byla provedena biopsie, která diagnostikovala v žaludku difuzní velkobuněčný B-Lymfom (typ velmi agresivního nádoru). O 11 dnů později byla provedena operace a následovala standardní kontrola vyjmuté části žaludku, přičemž nebyly nalezeny žádné rakovinné buňky, nastala kompletní regrese. V místě původního nádoru byla pouze vrstva aktivovaných T lymfocytů což jsou buňky, která pokud jsou aktivované dokážou zničit rakovinné buňky. Když se pacienta ptali na to, co užíval před operací, tak prohlásil, že ihned po prvním oznámení jeho diagnózy užíval vysoké dávky extraktu z Reishi.

 

Zdroj: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17478779 (publikováno vpravo)

 

 

 

m

pro    slovenské

 

Triterpen MAx 20% triterpenů

-

Duanwood Red Reishi 100% spor

 

 

-

 

 

BIOOO.cz

 

 

  

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

  

 

 

 

 

 BIOOO.cz 

 

 

 VAKCÍNY   JSOU

ODHALUJÍ   TAJNÉ

článek

 

REZISTENTNÍ    BAKTÉRIE

USMRTÍ   UŽ    DENNĚ

článek

 

CHEMICKÉ     LÉKY

BRZDÍ

REGENERAČNÍ

 

 

Preparáty In formační medicí ny MUDr. J ose fa Jonáše

 

 

LÉČIVÉ 

NEJEN K PREVENCI 

ANEB   ŽIVOT

příroda uzdravuje

 

Polysacharid Beta-glukan obsažený v léčivých houbách je látka, co současný člověk více než potřebuje. Můžeme ho pokládat za moderní kámen mudrců, který byl po dlouhém hledání nalezen

 Více 

 

 

Betaglucan MaxCell

-

 

  • Alzheimer
  • Parkinson
  • Mozková mrtvice
  • Roztroušená skleróza
  • Demence
  • Borélie v mozku
  • Ochrana mozku

 

 

RECENZE

SIBIŘSKÁ ČAGA

Dobry den. Chtela bych se s vami podelit o skusenost s uzivani vyrobku SIBIRSKA CAGA. Pisi prostrednictvim me teticky, o kterou se staram. Teticka ma diabetes 2 typu, jeji hodnoty se pohybovaly  kolem 20. Zacala s uzivanim vyrobku sibirska caga. Ze zacatku se zdalo ze to na ni moc nepusobi, ale kdyz vyuzivala dve

 


180 kapslí Čagy     -

 

 

 

 

PŘIROZENÁ

CESTA    NEJEN

 

harmonizátory

 

 

 

 

CHITOMAXTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněná látka

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Složení Fenuprimu:

Obsah jedné tobolky:

Balení: 90 kapslí

 


Článek o Chitomaxu a Fenuprimu zde

 

-V

Zdraví velký černý pes Sorbon s paničkou I.H.

 

 

 

 

 

 

 

NOVÉ

 

Další velká rána farmaceutickým firmám: Léky na cholesterol - statiny - jsou prý zcela bezcenné

Poslední doba byla pro farmaceutické firmy velmi těžká. Byly totiž publikovány 3 velké studie, které kompletně vyvrátily jakoukoli efektivnost více druhů nejpoužívanějších léků.

Následky těchto studii mohou být pro tyto společnosti zdrcující, protože se jedná o extrémně ziskové léky, které nejednou tvoří hlavní jádro jejich příjmů.

 

Celý článek

 

 

Očkovat nebo ponechat dětským infekcím volný průběh? O souvislostech vakcinací, srdečních onemocnění a rakoviny

I když po zavedení vakcín došlo ke snížení výskytu spalniček a příušnic, vědci nyní zjišťují, že tyto dětské infekce plní cennou funkci a možná jsou i nezbytné pro normální vývoj našeho imunitního systému. Jako příklad vědeckého bádání v této problematice lze uvést třeba rozsáhlou japonskou studii[1], která proběhla v roce 2015. V ní se došlo k závěru, že spalničky a příušnice, které děti prodělají, mají výrazně protektivní účinky před smrtelnými srdečními příhodami a mrtvicemi v dospělosti. V rámci této studie bylo několik let sledováno více než 100 000 mužů a žen ve veku 40-79 let, aby se u nich stanovila pravděpodobnost úmrtí na aterosklerotická kardiovaskulární onemocnění.

 

Celý článek

 

 

62-letý muž se vyléčil z diabetu 2.typu vyřazením těstovin a pečiva

Až vám příště bude někdo tvrdit, že diabetes 2.typu je neléčitelný, poukažte na zázračnou cestu za zdravím, kterou absolvoval Geoff Whitington - Angličan, jenž se definitivně vyléčil ze svých diabetických potíží. Podařilo se mu to díky úsilí jeho dvou milujících synů, kteří otce vyvedli z bludného kruhu, v němž se pohyboval už mnoho let.

Tento muž trpěl vysokou nadváhou, hormonální nevyvážeností a dokonce mu už hrozila i amputace nohy, takže se vzdával jakýchkoliv nadějí na svou zdravou budoucnost. Pracoval jako strážný v dlouhých 15-hodinových směnách a jeho zdravotní stav byl také důsledkem jeho špatné životosprávy.

 

Celý článek

 

 

Ibuprofen způsobuje tisíce úmrtí ročně: Přírodní náhrada je bezpečná

Nedávný článek publikovaný tiskovou agenturou Reuters odhalil zajímavá zjištění o lécích užívaných proto bolestem jako jsou diclofenac či ibuprofen (například účinná látka v přípravku Ibalgin. Češi mají na hlavu nejvyšší spotřebu léků proti bolesti v EU, což cosi vypovídá o úrovni zdejší chemické medicíny).

Článek uvádí, že výše uvedená léčiva zvyšují riziko srdečního infarktu ve stejné míře jako léky, které byly v minulosti staženy z trhu kvůli jejich vysokým rizikům. Jeden z takto stažených léků, Vioxx,
byl příčinou až 30.000 úmrtí v důsledku srdečních infarktů a náhlých srdečních příhod.

 

Celý článek

 

 

Takto vyléčíte chronickou boreliózu, i když to už lékaři vzdali

Lymská bolerióza je infekce bakterií Borrelia burgdorferi (v Česku je tento typ poměrně vzácný, viz Lymská borelióza). Přenáší se hlavně klíšťaty, ale spekuluje se, že její možnými přenašeči mohou být i další druhy hmyzu jako jsou komáři či blechy.

Není přenosná z člověka na člověka, přestože nejnovější poznatky ukazují na to, že za jistých okolností k tomu může dojít, například při intimním styku.

Příznaky lymské boreliózy

Příznaky tohoto onemocnění se liší, ale ve většině případů se vyvíjejí podle následujícího scénáře.

Fáze 1 – den 3 až 30 po bodnutí

Někdy se tato fáze nazývá i „časná lokální infekce“.

U 70 až 75 % lidí se rozvine zarudnutí. Jde o charakteristické „býčí oko“ se středem v místě kousnutí klíštětem. Nesvědí ani nebolí, ale na dotek může vyvolávat pocit tepla. Rozvoj příznaků podobných chřipce: horečka, zimnice, zduření lymfatických...

 

Celý článek

 

 

Jak detoxikovat každý orgán a už nikdy nebýt nemocný ani unavený

Všimli jste si, že stále více a více lidí, dokonce i mladých, podléhá chronickým onemocněním, rakovině či autoimunitním chorobám? Naše tělo je sice za optimálních okolností dokonalé, ale má i svá slabá místa.

Jedním z takových slabých míst jsou
toxiny z prostředí, které mají schopnost poškozovat naše DNA, což pak způsobuje fyzické poškození. Ke genetickým změnám však může docházet nejen v důsledku vlivu toxinů.

Spouštěčem dokáží být i stres, duševní plytkost, hormonální a endokrinní nerovnováha, parazity, viry, bakterie, nadbytek cukru, pesticidy, těžké kovy a podobně. Totiž, tělo a duše jsou jedno. Skutečná medicína se proto musí zaměřit na obě oblasti.

 

Celý článek

 

 

Zásadní průlom v medicíně: cukrovku 2. typu lze vyléčit pouhou změnou jídelníčku - 700 kalorií denně po dobu pouhých 8 týdnů

Jeden z posledních výzkumů „objevil“ metodu léčby, kterou doporučoval Mike Adams - editor serveru NaturalNews už před deseti lety: vhodně sestavený jídelníček působí proti diabetu 2. typu a dokonce jej může i vyléčit.

 

Vědci došli k závěru, že speciální nárazová dieta trvající pouhých 8 týdnů může vyléčit tuto chorobu

 

A co víc, i lidé, kteří mají diabetes více než deset let, mohli po této dvouměsíční dietě zaznamenávat její ústup.

 

Celý článek

 

 

Mamografy způsobují více rakovin prsu, než ji detekují

Dr. Ben Johnson: Napsal jsem knihu pro ženy pod názvem Tajemství moudrosti o zdraví poprsí (The Secret of Health Breast Wisdom) protože my, lékařská komunita, způsobujeme ženám rakovinu tím, že od nich požadujeme vyšetření na mamografu.

Mamografy způsobují rakovinu. Tečka.

Přesto, když dnes žena navštíví svého gynekologa nebo rodinného lékaře, bude se jí toto vyšetření obrazně řečeno „tlačit do hlavy“.

Bude vystavena silnému nátlaku, aby šla na mamograf, který jí může přivodit rakovinu prsu.

Mamograf životy nezachrání. Pokud na něj půjdete, máte o 4% vyšší riziko úmrtí. Po každém mamografu! Tečka.

 

Celý článek

 

 

Warfarin - co vám u lékaře neřeknou

Dlouhodobé podávání Warfarinu (chemikálie původně používaná jako jed k likvidaci hlodavců) je typickým obrazem způsobu myšlení v oficiální medicíně.

Zřejmě nejčastější příčinou mnoha chronických onemocnění - včetně zvýšené srážlivosti krve - je chronické překyselování organismu. To není žádná novinka, marně na to upozorňoval nejslavnější lékař antického starověku a zakladatel racionálního lékařství Hippokrates (460 př. n. l. – 377 př. n. l.). To znamená, že tělo nejen v potravinách přijímá, ale především samo produkuje trvalý přebytek různých kyselých látek, které jsou následně nejen vylučovány z těla, ale bohužel i průběžně neutralizovány tím, že odkudkoliv z organismu na sebe vážou zásadotvorné minerály i za cenu poškozování prakticky všech orgánů v těle.


Celý článek

 

 

Tučnými a oteklými vás dělají toxiny v tukové tkáni. Ukažte jim STOPku!

Bohužel, všichni dnes žijeme v toxickém prostředí, kde jsme permanentně vystaveni potravinám, které jsou znečištěné chemikáliemi. Proto je toxinům téměř nemožné se vyhnout.

Pro nás to pak znamená, že náš trávicí systém a hlavně játra se mohou snadno přetížit. Jsme sice stavění tak, aby se z nás škodlivé látky neustále vyplavovaly, pokud jich je však příliš, tělo to pak nemusí zvládat a namísto vyplavování se v něm začnou usazovat.


Toxiny dělíme do dvou kategorií:

  • rozpustné ve vodě
  • rozpustné v tucích
 

Celý článek

 

 

Ohromení vědci konečně přiznali, že vysoká průměrná délka života Japonců souvisí se stravou a nikoliv s geny

Všichni sníme o dlouhém životě bez nemocí. Zatímco se průměrný věk v rozvinutých zemích pomalu zvyšuje, neplatí to tak docela o poklesu nemocnosti a zdravotních postiženích.

Jedna z posledních studií, publikovaných v časopise the British Medical Journal, ale možná odhalila klíč k té žádoucí dlouhověkosti. Není žádným tajemstvím, že
mezi nejzdravější lidi na světě patří Japonci. Vykazují druhý nejvyšší dosahovaný věk a také obezita se mezi nimi vyskytuje pouze s četností 3,5%. Američané naopak zaujímají až 43. místo u dlouhověkosti a jejich obezita se nyní pohybuje kolem 35%.

 

Celý článek

 

 

TOP

 

 

 

 

 

 

 

PRODEJNA BYLIN

OSTRAVA

 

  

 

 

 

 

Pampeliška - kořen

 

 

 

 

 

 

 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

 

 zde 

 

 

 

 

 

 

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

 

zde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lékařská a výživová poradna zdarma

  • můžete se zeptat odborníků, kteří jsou na Vaší straně
  • můžete se nechat vést v prevenci i léčbě odborníky - naturopaty
  • nahradíte chemické léky

 

MUDr. Ladislav Šafránek

V rámci své poradenské činnosti odpovídá na dotazy týkající se:

  • přírodní, psychosomatické a duchovní medicíny, včetně sebeuzdravování ze zdánlivě "nevyléčitelných" onemocnění,
  • preventivní péče, regenerace, zpomalování stárnutí,
  • před mnoha roky zklamaně opustil oficiální chemickou medicínu a začal se věnovat výhradně celostním a psychosomatickým postupům. V poradenské činnosti i v péči o své vlastní zdraví dává přednost přírodním produktům, které podporují regenerační a samouzdravující mechanismy lidského organismu a které navíc při dlouhodobém užívání významně zpomalují procesy stárnutí,
  • nepřestávají jej fascinovat příběhy klientů, kteří uvěřili a sami sebe uzdravili z nemocí oficiální medicínou "nevyléčitelných",
  • ze všeho nejvíce jej těší úspěšná uzdravení klientek, které se SVÉPOMOCNĚ uzdravily a vyhnuly se vnucovaným rádoby "nezbytným" operacím myomů, prekancerózních děložních čípků či naprosto zbytečnému odstranění životně důležité štítné žlázy.
 

 

Odkaz na výše uvedené (a další) naturopatické poradce na stránce

zde

 

následně klikněte na "zdarma poradíme"

 

 

-

 

 

 

 

Reishi a Cordycepsu

 

kvality   COA

 


Německo a Rakousko

 

 

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!

-

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

Regression of gastric large B-Cell lymphoma accompanied by a florid lymphoma-like T-cell reaction: immunomodulatory effect of Ganoderma lucidum?

Complete regression of high-grade lymphoma is extremely rare. We report 1 such case that might have been conceivably mediated by Ganoderma lucidum (Lingzhi), an immunomodulatory herbal medicine. A 47-year-old man presented with epigastric pain. Endoscopy revealed a large gastric ulcer, which on biopsy was diagnostic of large B-cell lymphoma. At gastrectomy 11 days later, no evidence was found of large B-cell lymphoma despite thorough sampling. Instead, there was a dense and permeative infiltrate of CD3(+) CD8(+) cytotoxic small T lymphocytes spanning the whole thickness of the gastric wall. In situ reverse transcription polymerase chain reaction for T-cell receptor beta-chain family did not detect a monoclonal T-cell population. We postulate that the cytotoxic T cells may represent an active host-immune response against the large B-cell lymphoma that resulted in a complete regression. On questioning, the patient had taken megadoses of Ganoderma lucidum, which might have triggered the successful immune reaction.

 

zákazníky

 

Duanwood Red Reishi Extrakt 40% polysachardiu, 4% triterpenů

-

Cordyceps Extra Strong

 

 

 

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

 

 

 

BIOOO.cz

 

 

TOTÁLNÍM   PODVODEM

VLÁDNÍ   DOKUMENTY

 

 

NA    ANTIBIOTIKA

1900    LIDÍ

 

 

PŘINEJMENŠÍM

PŘIROZENÉ

POCHODY

 

 

Přírodně na všechny zdravot ní problémy - 206 produktů řady

 

 

HOUBY

VŠECH CHOROB

BEZ NEMOCÍ

spolehlivě a jistě

 

Beta-glukan byl izolován a v následujících klinických studiích vykazoval značnou stimulační schopnost u onemocnění, která dlouhou dobu nemohla být zvládnuta jinými metodami

prof. Vilém Palisa DrSc, český špičkový onkolog

 

 

 BetaGlukan

90 kapslí

 

Přírodní posílení imunity do 2 hodin

 

OBSAH:

Betaglukan, Acerola a Resveratrol

 

 

  • Cukrovka
  • Crohnova choroba
  • Lupénka
  • Ekzémy
  • Žaludek
  • Játra
  • Autoimunitní onemocnění

 

 

8.12.2015

pro Superionherbs

baleni, tak se ji jeji hodnoty cukru snizily na polovinu. Dnes ma vyuzivane asi 6 baleni, a jeji  hodnoty jsou 5. A navic je videt ze ma hodne energie, kterou v jejich 82 letech nemela. Moc vsem vyrobky Superionherbs doporucuji. My je doma uzivame cela rodina. S laskou v srdci Andryskova evca.andryskova@seznam.cz

 


a cukr byl na polovině

 

 

 

 

A    ÚČINNÁ

K    HUBNUTÍ

 

metabolismu

 

 

 

 

FENUPRIMTM

Superionherbs, Anglie

patentově chráněné složení

anglická farmaceutická kvalita

 

 

Jak učinkuje Fenuprim? - video

 

 

 

 

Přišel nám dopis jedné naší zákaznice i s fotografií z řad čtyřnohých přátel člověka - Superionherbs.cz 1.12.2015

Vážení dvojnožci, chci vám říci svůj příběh. Jsem jeden z “miláčků” českých rodin. Kříženec vlčáka z labradorem, kterého si vzali z útulku. Ve 12ti letech jsme dostal dle laboratoře rakovinu sliných žláz. Nádory na krku praskly a po určité době se rána zacelila. Dostal jsme Prednison a na naději … před… Po Prednisonu jsem nabíral na váze a tak byly váhou ohroženy klouby a můj pohyb. Pan veterinář Prednison odstavil a měl jsem pouze včelí propolis. Panička si prostudovala dostupné knihy o čínské medicíně – našla Duanwood Reishi a Cordyceps – koupila mi tyto dvě houby, které jsem začal každý den v kapslích užívat. Dnes je tomu už 13 měsíců, jsem čiperný, plný života a zřejmě zdráv. Je mi 13 let. Ať žije čínská medicína a jako prevenci ji budu užívat celý zbytek života.

 

 

ČLÁNKY

 

Použijte nať této rostliny a zbavte se vrásek, akné, tmavých skvrn či zarudnutí

Dnes vám prozradíme recept na jeden extrémně účinný přípravek, který vám pomůže odstranit problémy s pokožkou. Týká se to hlavně potíží jako jsou různé flíčky, vrásky, akné, zarudnutí či pigmentové skvrny. V podstatě dokáže celkově podpořit její zdraví.

Za své účinky vděčí nejen vysokému podílu vitamínů a minerálů jako jsou mangan nebo hořčík, ale i obsahu vzácných léčivých esenciálních olejů.

 

Celý článek

 

 

Pokud znáte někoho, kdo se chce tuto sezónu nechat očkovat proti chřipce, dejte mu přečíst tento článek

Běžným jevem každého podzimu a zimy bývá, že desetitisíce lidí se dávají očkovat proti sezónní chřipce, aby se před ní během chladnějšího období chránili. Toto je však tvrzení, které vám prezentují média a farmaceutické firmy cestou ortodoxních lékařů. Pravdou je, že očkování proti chřipce až takové zdravé není a v tomto článku vám ukážeme důvody, že proč.

1. Onemocníte z něj

Když je vám do žíly vpíchnuta vakcína proti chřipce, do těla se vám dostává nejen množství usmrcených virů, ale i celá paleta škodlivých přísad, které se nacházejí v samotné vakcíně. Ty pak oslabí váš imunitní systém a vy máte vyšší riziko, že opravdu onemocníte, byť ne přímo chřipkou.

 

Celý článek

 

 

11 příznaků toho, že jste energeticky vysáváni lidmi kolem vás

Základem bytí mnoha lidí je živení se energií jiných. K tomu, abyste byli schopni se pohybovat v jakékoliv dimenzi, potřebujete energii. Všechny lidské bytosti vyžadují energii, aby existovaly, aby dokázaly cokoli dělat. Když mluvíme o energetických upírech, nemyslíme tím klasické upírů z filmů, kteří sají krev.

Odkaz na upíry používáme jako výraz pro označení nedobrovolného odčerpávání životní energie ze živých bytostí a to buď ve fyzické nebo nefyzické rovině, tedy na všech úrovních – fyzické, emocionální, mentální a duševní. Někdy se to označuje i jako psychický útok. Nicméně psychický útok je trochu něco jiného a dokáže vyvolat ještě více mizérie než energetické upírství.

 

Jak dlouho žije pacient s chemoterapií a jak dlouho bez ní?

Dr. Hardin B. Jones, bývalý profesor medicínské fyziky a fyziologie na Kalifonské universitě v Barkley studoval délku přežití onkologických pacientů po dobu více než 25 let.
To, na co přišel, doslova vyvedlo z míry celou vědeckou komunitu, která se dodnes s jeho zjištěními nedokázala smířit. Na konci svého výzkumu totiž došel k závěru, že navzdory obecně rozšířené víře, chemoterapie prostě nefunguje.

Byl svědkem, jak mnozí pacienti s rakovinou, které léčili chemoterapií, umírali hroznou smrtí. Mnozí z nich podlehli svému osudu mnohem dříve, než ti, kteří si nezvolili žádnou léčbu.

 

Celý článek

 

 

Poloha akné na tváři prozradí co máte v těle nemocného

Obecně platí, že se lidé obracejí na medicínu, když čelí nějakým zdravotním problémům. Nicméně konvenční léčebné a diagnostické postupy ne vždy přinesou efektivní výsledky.

V mnoha případech se alternativní medicína ukázala být v léčbě různých zdravotních problémů úspěšnější než ta konvenční. Lidé na celém světě propagují všelijaké léčebné metody jako bylinářství, akupunktura, jóga, ayurvéda a mnoho dalších.

I když je dobré chodit na preventivní lékařské prohlídky, potenciální zdravotní problémy můžete také diagnostikovat s pomocí alternativních metod.

Diagnostika podle akné v obličeji

Následující metodou si můžete diagnostikovat potenciální zdravotní problémy a to jednoduše na základě polohy akné na obličeji. Budete potřebovat jen zrcadlo, abyste zjistili, zda máte na obličeji nějaké akné nebo vyrážky. Pak určíte přesnou polohu a podíváte na obrázek níže, který naznačuje daná místa.

 

Celý článek

 

 

O tomto musíte vědět: Primární příčiny rakoviny prsu

Vše, co potřebujete pro uskutečnění změn, které vás ochrání před rakovinou, jsou znalosti.

Příčina č.1: Antirespiranty obsahující hliník

Používání antirespirantů je pro většinu lidí běžnou denní rutinou, o které příliš nepřemýšlejí. Zde je důvod, proč byste o tom přemýšlet měli. Pokud používáte antirespirant obsahující hliník, zvyšujete si tím své riziko rakoviny prsu.

Princip antirespirantů spočívá v utěsňování, uzavírání a blokování pórů, které vylučují pot v podpaží. No a jejich nejčastější aktivní látkou je právě hliník. To způsobuje nejen zablokování jedné z cest, kterými se vaše tělo detoxikuje (vylučuje toxiny v potu), ale zároveň také zvyšuje obavy, kde tyto kovy nakonec skončí.

 

Celý článek

 

 

Pokud jsou vaše ledviny poškozené, tělo vám vyšle těchto 8 znamení

Ledviny jsou životně důležité orgány a nacházejí se přímo pod hrudním košem. Jsou zodpovědné za očistu a detoxikaci, denně filtrují 10 až 150 litrů krve. Jsou také důležité pro udržování všech tělesných funkcí a udržují vaši krev zdravou. Podílejí se na vylučování nadměrného množství tekutin a odpadu z vašeho organismu.

Regulují hladinu elektrolytů a udržují kosti silné a zdravé, podílejí se na tvorbě červených krvinek a stabilizují krevní tlak.

V případě, že vaše ledviny nemohou správně vykonávat svou funkci, vaše zdraví může být ohroženo. Pečlivě si přečtěte následující problémy, které jsou spojeny s poškozením či selháním ledvin.

 

 

Celý článek

 

 

12 citátů lékařů, které rakovinová lobby nechce, abyste četli

Léčba rakoviny je prostě jasný byznys. Právě proto nemají velké farmaceutické firmy o lék na rakovinu zájem. Pokud totiž vyléčíte pacienta, nevyděláte tolik peněz, než když ho budete v nemoci udržovat co nejdéle.

Ale neposlouchejte nás. Poslechněte si to raději od těchto známých lékařů medicíny.

1/ Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny za medicínu

Nikdo dnes nemůže říci, že se neví, co je primární příčinou rakoviny. Naopak neexistuje onemocnění, jehož primární příčina by byla lépe prozkoumána. Proto již dnes ignorace není omluvou, aby se nedalo udělat víc pro prevenci. Pokud chce lidstvo přežít, tak prevence, bez pochyb jednou musí přijít.

 

 

 

Nejúčinnější přírodní antibiotikum: je vhodné jej mít trvale v domácí lékárničce

Jedna z největších výzev, které dnes čelí současná medicína, je zvyšující se rezistence (odolnost) nebezpečných baktérií na farmaceutická antibiotika. Situace je již tak vážná, že již ani tzv. pancéřová antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná.

Oproti farmaceutickým antibiotikám, příroda nabízí proti patogenním baktériím více účinných přírodních látek. Vzhledem k tomu, že se nedají patentovat, tak farmaceutické firmy a pod jejich vlivem vyškolení lékaři o jejich využití nejeví zájem a ani o nich většinou neinformují pacienty.

To ovšem neznamená, že je nemůžeme využívat.

 

 

Celý článek

 

 

Vyléčení Crohnovy nemoci v terminálním stádiu

Crohnova choroba ovlivňuje celé trávicí ústrojí a nikoliv jen střeva. Na rozdíl od jiné choroby - ulcerózní kolitidy (vředového zánětu tlustého střeva) tato ovlivňuje celou stěnu střev a nikoliv jen vnitřní výstelku.

A západní medicína začíná až teď objevovat to, co čínská medicína nebo ájurvéda věděly už celá staletí: že totiž veškeré zdraví začíná a končí ve střevech

Shona Banda - pacientka, které byla diagnostikována Crohnova choroba někdy v roce 2004, podstoupila už mnoho operací a musela užívat mnoho léků, ale její stav se postupně zhoršoval až natolik, že jej lékaři označili za terminální.

 

Celý článek

 

 

Jak pročistit lymfatický systém a předejít až 80 % chronických chorob

Umíte si představit, co to znamená být vystaven desetitisícům toxinům, zatížený umělými produkty a zpracovanými potravinami každý týden? Bohužel, to je moderní realita, které se nám všem v současnosti dostává.

Detoxikace v našem těle probíhá běžně každý den. Vyvádějí se z něj ven přírodní chemické látky, ale i ty vytvořené člověkem, jako jsou domácí čistící prostředky či přísady z kosmetiky.

Dokonce i metabolické zplodiny, jako výsledek činnosti našich vlastních buněk, jsou považovány za toxické.

Jak tělo detoxikuje škodlivé látky

Celý článek

 

 

20   článků

 

 

 

-

 

 

 

 

JAK OBEJÍT BLOKACI INTERNETOVÝCH STRÁNEK

 

 

Tor Browser stáhnete na www.torproject.org – je to běžně používaný program pro zabezpečení přenášených dat, samotné stažení a používání tohoto programu je minimálně v Evropě a v USA legální.

Tímto programem jednoduše obejdete blokaci stránek, pokud začne být zneužíván zákon o hazardních hrách, který českým poskytovatelům připojení k Internetu ukládá blokovat ministerstvem financí vybrané stránky.

 

 

-Lékařská a výživová poradna zdarma

  • můžete se zeptat odborníků, kteří jsou na Vaší straně
  • můžete se nechat vést v prevenci i léčbě odborníky - naturopaty
  • nahradíte chemické léky

 

MUDr. Pavel Šácha

V rámci své poradenské činnosti uplatňuje následující principy:

  • zpracovává všechny dotazy bez rozlišení věku, pohlaví a lékařských oborů. Díky tomu, že je vzdělán ve všeobecném lékařství, pediatrii, alergologii i celostní medicíně, dívá se na zdravotní problémy jedince komplexně a z nadhledu preventivní medicíny,
  • hlavním smyslem jeho poradny je pomoci pacientovi najít příčinný řetězec nemoci, pojmenovat základní příčinu, pochopit ji a odstranit,
  • sestavuje léčebný program, dále pacienta vede, kontroluje a povzbuzuje jej,
  • smyslem poradny není teoretizovat, ani zodpovídat encyklopedické otázky, odpovídat jiným lidem, kterých se nemoc netýká, či odpovídat dětem. Za děti konzultují rodiče,
  • specializuje se na poradenství v oblasti preventivní medicíny, např. při plánování rodičovství, sportovních aktivitách, dále v oblasti aktivní ochrany před negativním působením volných radikálů.