Jak si vyrobit doma účinný vitamin C, který nemá původ z GMO?

Většina prodávaných doplňků stravy s vitaminem C jsou geneticky modifikované. Výrobci totiž na výrobu vitamínu C nejčastěji používají geneticky modifikovanou kukuřici, z níž vitamin C extrahují. Logicky nejde však o přírodní vitamin C, ale o kyselinu askorbovou, která se získává chemickou přeměnou cukru.

Zjistilo se však, že tato forma vitamínu C může ničit prospěšnou střevní mikroflóru a tím potlačit imunitní systém namísto toho, aby jej posílila.

Přírodní vitamin C totiž není jen kyselina askorbová, ale obsahuje také složky jako askorbáty (vápenatý, sodný, hořečnatý, draselný, zinečnatý...), dále askorbyl palmitát. Za součástí přírodního vitaminu C se považují  i takzvané bioflavonoidy, které zvyšují jeho účinnost v organismu.


Jak si přírodní, tedy dobře vstřebatelný a biologický nejaktivnější vitamin C doma vyrobit?


BIO pomerančová kůra je řešením


Pomerančová kůra, podobně jako například jablečná slupka, obsahuje mnohem vyšší podíl vitamínů než samotná dužina. Samozřejmě, nebudete jíst přímo kůru, protože ta není příliš chutná. Nejprve ji bude třeba upravit.

 

Jaké jsou její zdravotní přínosy:

  • kůra středně velkého pomeranče obsahuje přes 60 flavonoidů a 170 různých fytonutrientů
  • pomerančová kůra zlepšuje trávení - pomáhá zmírňovat nadýmání, pálení žáhy, zastavuje zvracení
  • pomerančová kůra podporuje dýchací systém, odstraňuje kašel a dokonce zlepšuje astma
  • pomerančová kůra má protizánětlivé a antibakteriální účinky
  • esenciální olej d-limonen, obsažený v kůře, má schopnost podporovat činnost jater

 
Postup výroby vlastního vitaminu C

  • v případě, že nemáte bio pomeranče, můžete použít i běžné, ale dobře jejich kůru umyjte - nejlépe použijte přípravek Vegiwash, případně omyjte ve vlažné vodě s octem, abyste z nich odstranili jedovaté postřikové látky
  • vezměte pomerančovou kůru a nakrájejte ji na proužky
  • nechte nakrájenou kůru vysušit při pokojové teplotě během pár dní. Můžete také použít sušičku (do 30°C), dokud nebude kůra křupavá
  • suchou pomerančovou kůru rozemelte v mlýnku, například v kávovém
  • prášek uskladňujte ve vzduchotěsné nádobě


Užívání: 1 čajová lžička denně (buď přímo nebo ji přidejte do oblíbeného nápoje). Jedna čajová lžička práškové pomerančové kůry vám dodá více vitamínu C, než je denní doporučená dávka (DDD).


Zdroj: hhl.com

 

VegiWash

 přípravek na mytí ovoce a zeleniny

 

VegiWash byl specielně vyvinut, aby odstranil zbytky kontaminujících látek z povrchu ovoce a zeleniny.

VegiWash odstraní z povrchu až 97 % zbytků pesticidů. Doporučuje se také na mytí citrusových plodů před vymačkáním šťávy nebo loupáním, abyste zabránili pesticidům a dalším látkám vniknout do vaší pokožky, nebo do šťávy z ovoce.

Čerstvé ovoce a zelenina jsou důležitou součástí zdravé výživy. Bohužel, jsou ošetřovány pesticidy, které mohou mít nepříznivý účinek na zdraví, pro dosažení lepšího vzhledu se na ně navíc obvykle nanáší parafin. Tyto chemické látky nejsou rozpustné ve vodě, proto pouhé oplachování je málo účinné a kontaminující látky se dostávají do našeho organismu. Kromě toho je třeba odstranit další nežádoucí znečišťující látky, které jsou způsobené manipulací, přímým kontaktem s lidmi, oleje, špínu a výfukové plyny.

 

 

Acerola

přírodní vitamín, nejen Céčko - 100 g

 

Acerola vitamín je nejbohatší přírodní zdroj vitamínu C. Toto balení obsahuje cca stejné množství přírodního vitamínu C jako 324 zralých citrónů.

Acerola, nebo také tropická třešně, pochází ze střední Ameriky a pěstuje se především v Brazílii. Tento až třímetrový teplomilný keř má oranžové až tmavě červené plody, které mají lehce nakyslou ovocnou chuť připomínající citróny.

Tropická třešeň Acerola se po své sklizni suší a zpracovává na jemný prášek obsahující přírodní vitamín C a další zdraví prospěšné látky (vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E; minerály jako např. draslík, hořčík, zinek, vápník, železo, měď, fosfor; glukózu, fruktózu, sacharózu a další nepostradatelné bioflavonoidy). Takto sušený extrakt je třeba z důvodu přirozených vlastností aceroly (její citlivosti na vzdušný kyslík a sklonům k hrudkovatelnosti) navázat na vhodný nosič, který by zajistil její dlouhodobou stabilitu, protože bez něj by se acerola v poměrně krátké době stala bezcennou. K tomu se používá maltodextrin, což je v našem případě škrob z pšenice. Maltodextrin má nižší glykemický index než jednoduché cukry, přidává se běžně např. do sunarů a výživ pro kojence. Pomaleji se vstřebává a díky tomu pozvolna dodává energii do organismu, což je výhodné pro střednědobou zátěž. I proto je doporučován jako prospěšný zdroj energie přírodního charakteru zejména sportovcům.

 

 

 

Škodlivost GMO potravin pro naše zdraví

Geneticky modifikované potraviny - toto slovní spojení rezonuje v poslední době alternativními, ale už i komerčními médii. Mnohé z článků na stránkách o zdravé výživě varují před extrémní škodlivostí GMO, ale málokterý autor uvádí podrobnější detaily o tom, proč a jak poškozují lidský organismus, resp. životní prostředí.

Bylo velmi nešťastné, že se povolilo, aby GMO prorazilo na trh s takovou vehemencí. Pro analýzu celého problému se však musíme podívat hlouběji do historie potravinářského i farmaceutického průmyslu.

 

O glyfosátu

Vlastníkem práv na patenty výroby a pěstování modifikovaných plodin je americká farmaceuticko-potravinářská korporace Monsanto (v USA nejnenáviděnější společnost). V roce 1970 tato společnost vyvinula herbicidní látku s názvem glyfosát - jde o zkrácený název fosfátu Glycinu, fosforylované aminokyseliny. Právě tato látka je, pro její herbicidní a pesticidní vlastnosti, nejvíce diskutovanou složkou geneticky modifikovaných semen a rostlin.

V dnešní době se glyfosát využívá k odstraňování škůdců a plevele z polí geneticky modifikovaných plodin, které jsou (díky škodlivé úpravě) vůči této látce odolné, a dokonce jsou samy schopné toxiny produkovat. Glyfosát je složkou celosvětově exportovaného herbicidu Round-Up od firmy Monsanto, který se běžně využívá při pěstování plodin, putujících přímo na náš talíř. Výzkumy přitom ukazují, že glyfosát zanechává na živých organismech značnou stopu.

Experimenty na myších ukázaly, že u samců tato látka interferuje (kříži se, spojuje se) s metabolismem mužského hormonu - testosteronu, přičemž snižuje jeho krevní hladinu. Působí tedy zhoubně. Snižování aktivity pohlavních hormonů později vede nejen ke ztrátě reprodukčních schopností, ale i k vývoji příslušných poruch, např. onkogenních chorob pohlavního systému. Výzkum na lidských buněčných kulturách placenty (in vitro - ve zkumavkách) ukázal, že glyfosát interferuje i s metabolismem estrogenu, s jedním z hlavních ženských pohlavních hormonů. Herbicid Round-Up je však navzdory výše uvedeným faktům stále prodávaný, a GMO se pěstují po celém světě.

 

Ohrožena plodnost

Vlády několika států již reagovaly na varování odborníků - pěstování těchto plodin pozastavili, nebo zcela zakázaly. Mezinárodní trh je přitom stále vrchovatě naplněný škodlivými produkty, ničícími lidský reprodukční, endokrinní, a pravděpodobně i trávicí a vylučovací systém (v případě trávicího systému je u glyfosátu potenciální riziko neúměrného zvyšování pH, jehož zhoubný dopad zná už i většina laické veřejnosti). Ze sociálního hlediska je asi nejnebezpečnější působení glyfosátu na lidské pohlavní hormony. Studie Brémské medicínské univerzity z roku 2013 totiž ukázala, že cca 43% testovaných Evropanů mělo ve vzorku moči pozitivní test na aktivní látku herbicidu Round-Up, což je alarmující. Vlády uvědomělejších zemí již příkladně odpověděly jednáním - Slovenská vláda zatím ohrožení zcela ignoruje.

 

Bacil, který jíme

Jelikož glyfosát je herbicid, tedy látka likvidující buněčné struktury těla rostliny (sice ne rychle, ale zato jistě), společnost Monsanto se dál snažila vyvinout plodiny, resp. modifikované semena originálních, zdravých plodin, které by produkovaly rostliny odolné vůči této toxické substanci. V rozvoji technologie jí paradoxně napomohla evropská, belgická společnost Plant Genetic Systems (v roce 1995), dnešní součást Bayer Crop Science. Ta o genetickém experimentu (z roku 1985) informovala svět. Ve zprávě se uvádí, že brambory obsahující gen bakterie Bacillus thuringiensis, ano, správně čtete, bakterie!, vykazovaly zvýšenou odolnost vůči škůdcům, hlavně hmyzu, který byl po jejich požití intoxikovaný, i usmrcen.

Vedení potravinářských firem po celém světě projekt natolik zaujal (samozřejmě, hlavně Monsanto), že se pustili do výzkumů. Ty následně prokázaly, že rostliny s genem Bacillus thuringiensis jsou vysoce odolné vůči herbicidu Round-Up (a jeho účinné látce glyfosátu), a právě proto, že jsou geneticky "zvyklé" na přítomnost toxinů. Kromě odolnosti na glyfosát totiž produkovaly svůj vlastní, tzv. BT-toxin, insekticid, který způsoboval usmrcení hmyzích škůdců. Tehdy už nikomu nevadilo, že geneticky modifikované plodiny s genem bacilu vyrábějí ještě i vysoce toxické Beta-exotoxiny. Plán byl pro svou vysokou ekonomickou výhodnost připraven a kostky byly vrženy.

 

Rychlost boje se škůdci přesvědčila pěstitele

Západní pěstitelé a farmáři, zlenivělí moderními praktikami využívání pesticidů, přestali využívat systém "Crop rotation", tedy střídavého pěstování různých plodin na jednotlivých polích. Touto jednoduchou metodou se přirozeně vyrovnávaly s tunami škůdců v podobě plevele i hmyzu. Monsanto ale přišlo s "lepším" řešením - použijte naše geneticky modifikované plodiny a herbicid Round-Up! Tato substance téměř okamžitě zabíjí hmyz! Zvuk šuštících dolarovek mnohým (naštěstí ne všem) pěstitelům rychle zakalil zrak i rozum. První geneticky modifikované brambory se začaly prodávat již v roce 1995. Později (po roce 1996) přišla na mezinárodní trh kukuřice, sója, řepka, rajče, a dokonce i losos, určený pro potravinářský chov.

 

Vědecký princip genetické modifikace

Genetickou informaci živých organismů, tedy i potravinářských plodin a jejich semen, nese buněčné jádro každé buňky daného organismu v jeho DNA. Tato informace se však nenachází jen v jádru buněk (jako známé dvojšroubovice), ale také v cytoplazmě (tekutině vyplňující buňku), v podobě plasmidů, kruhových útvarů. Právě tyto útvary jsou připraveny k další úpravě, na genetickou modifikaci. Právě pozměněním, vložením, nebo vymazáním určité sekvence DNA můžeme modifikovat určitou bílkovinu, která pak vytváří struktury s charakteristickými znaky, čili vlastnostmi organismu nebo rostliny . Plasmidy jsou pro takový proces ideální - když jsou vloženy zpět do své buňky, kde syntetizují nové bílkoviny, vytvoří organismus s požadovanými znaky.
Zpočátku vědci prováděli jen velmi jednoduché operace genetické modifikace plodin, které byly určeny ke konzumaci. Většinou šlo jen o pokusy zvýšit výživnost daných plodin. Postupně se však stále více začalo experimentovat s popsaným vkládáním genů, jako je tomu v případě přidávání genů Bacillus thuringiensis do kukuřice nebo brambor.

 

Jídlo od Monsanta i na Slovensku

Modifikované a prokazatelně vysoce toxické plodiny (s obsahem herbicidu glyfosátu, toxinu Bacillol Th., Příp. Beta-Exotoxínu) společnost Monsanto distribuuje ve velkém na evropský i slovenský trh. Ačkoliv se tyto toxiny většinou relativně rychle rozpadají, konzumují je hospodářská zvířata (v podobě krmiva), ale také polní fauna, ptáci, či hlodavci, kteří pak rodí degenerované a deformované potomky (a sami trpí na onkogenní onemocnění). A nejen plodiny, ale i výrobky z nich se dostávají skoro do každého baleného jídla, a to kvůli nízké ceně a nenáročnosti na pěstování, resp. pro odolnost vůči škůdcům.

Mnohé domácí společnosti, vyrábějící jinak poctivé výrobky, ve svých receptech používají (jako ingredience) importované substance z modifikovaných plodin - např. kukuřičný škrob, lecitin z modifikované sóji, či mouku z upravené pšenice. Pokud tedy výrobek nenese
označení BIO (nebo alespoň GMO-FREE), a pokud vám záleží na vašem zdraví, není bezpečné ho nakupovat.

 

Kde najdeme "zmanipulované" geny?

Pojďme si nyní jmenovat plodiny a výrobky z nich, které korporace Monsanto (a obchodní společnosti, které nakupují nejen její zboží, ale i výrobní technologii) distribuuje i na slovenský trh.

Kukuřičná mouka a škrob jsou jedny z nejčastějších surovin v pečivu, koláčích, balených sladkostech, ale i v mléčných výrobcích, instantních jídlech a v některých nápojích. Pro svou vysokou odolnost má modifikovaná kukuřice (a produkty z ní) velmi nízkou cenu, i nízké náklady na pěstování. Kterou kukuřičnou mouku, zda škrob používá výrobce vašeho oblíbeného pečiva, či sladkostí? Pokud nenakupujete výlučně BIO, je zde vysoká pravděpodobnost, že modifikovanou!

Druhou nejčastěji geneticky upravovanou plodinou, která se nachází na našem trhu, je sója . Vzpomenete si ještě na jejím "objevení"? Zhruba před 30-ti lety byla bílé populaci této planety představeny jako zázračná luštěnina s vysokým obsahem bílkovin. Co však z toho, když každá druhá sója na světě je modifikovaná? Taková sója obsahuje i geny bakterie thuringiensis , příslušné toxiny, a také dávky glyfosátu. Použití sóji, prý pro její vysoký nutriční potenciál, je na potravinářském trhu více než široké.

V sladkostech a pečivu se vyskytuje sójová mouka (také sójový Fosfatidylcholin - Lecitin, zda izolovaná sójová bílkovina). Ve světě se již objevuje mnoho hlasů (hlavně z řad konzumentů sóji), které si stěžují na její toxický, rakovinotvorný efekt v oblasti reprodukčního systému. Pouze finanční síla levného prodeje drží takové obludné výtvory, jako modifikovaná sója, či kukuřice (a hlavně miliony tun výrobků z nich), na světovém trhu.

 

Brambory jí asi každý Slovák

GMO brambory byly první experimentální plodinou s obsahem toxikotvorných genů Bacillol thuringiensis. Toto složení si zachovaly dodnes. A jakoby to nestačilo, obsahují (prý pro zlepšení konzistence) geny z mola voskového - Achroia Grisella. Tady už jde o skutečně dost nechutný, hybridní, hmyzo-bakteriální-bramborový mutant na vašem talíři!

Brambory a výrobky z nich jsou z vyjmenovaných potravin asi nejnáročnější na kontrolu. Proto je nejbezpečnější nakupovat je spíše z menších produkcí. Fastfoody a restaurace však s oblibou využívají modifikované brambory, různé výrobky z nich, škrob, i jiné izolované látky.

 

Modifikované rajčata se "neuchytila"

Ještěže geneticky modifikovaná rajčata od Monsanta tolik "štěstí" neměla. Upravené, nejen genem bakterie thuringiensis, ale i geny severoatlantické červené mušle, zřejmě kvůli zlepšení barevných vlastností, byly pro svou příliš vysokou škodlivost postupně vyřazeny z trhu (přesto si je lze stále v některých světových hypermarketech zakoupit).

 

Země, které nechtějí GMO

Rizikové nejsou plodiny ze států, kde bylo GMO zakázáno - Velká Británie, Maďarsko, Rakousko, Itálie (kde je dlouhodobě vysoká potravinová kultura), některé země blízkého východu, či paradoxně i Polsko, jsou v boji proti GMO najuvědomělejší země. Nebezpečné také nejsou typické středomořské plodiny, například olivy, kapary, artyčoky, či chřest.

Americká společnost Monsanto se naštěstí zaměřila spíše na produkty využívané v severo-a středoevropské kuchyni, ze kterých vychází i ta americká (i když v případě USA se o nějaké národní kuchyni velmi říkat nedá). Celkově však lidé musí věnovat větší pozornost tomu, co a  odkud nakupují. Toto není planá výzva výstředních fanoušků extrémního stravování, ale seriózní varování. Technický pokrok totiž nepřinesl jen pozitivní změny a neuvážená genetická modifikace potravin je jednou z nejhorších...

 

Jak se uchránit před GMO?

Co tedy můžeme dělat pro změnu, když je jisté, že většina rizikových plodin na našem trhu je modifikovaných, a  Evropská unie nedávno uzavřela smlouvu o výměně zboží s USA? Jak se GMO ve stravě vyhnout - a jde to ještě vůbec?

Odpověď je jednoznačná:
stravovat se zdravě, i v době geneticky modifikovaných potravin, je ještě možné! Vyžaduje to však snahu, znalosti a hlavně trénink. Trénink proto, že studovat složení výrobků, zemi původu, "otravovat" prodavačky a kuchaře otázkami o importu a složení, je dřina. Možná někdy budete muset sáhnout hlouběji do kapsy, pokud vám půjde o zdravé jídlo - no víte, kolik stojí člověka taková rakovina?!

Pokud jste pevně rozhodnuti, nejíst žádné GMO, stravujte se BIO a nakupujte zboží ze zemí, které zakazují GMO produkty.

 

Bojkotujte hlavně ty producenty a prodejce, kteří otevřeně propagují a ve velkém prodávají GMO


Pokud budete informovat své okolí a předestřete mu fakta o škodlivosti GMO, zvýší se poptávka po zdravých potravinách a zároveň sníží počet toxických produktů. Ovlivňujte své prodejce, dovozce, lokální vlastníky malých obchodů, kteří si rádi vyslechnou mínění zákazníků, protože žijí z úzké klientely. Žádejte od nich více informací o původu zboží a chtějte zdravější potraviny.

Aktivita nic nestojí, ale musí být kumulovaná a organizovaná. Pokud se chcete dočkat uvědomělého pohledu lidí na GMO, začněte od sebe. Každý přece může na "svém poli" bojovat za své právo na zdravou stravu. Protože, a na to už mnozí zapomněli, 

 

právo na zdravé jídlo patří mezi základní lidská práva



Zdroj: www.slovenskypacient.sk

 

 

 

 

CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...???

KLOUBNÍ VÝŽIVA,

 

MUDr. Šafránek Ladislav

 

KTERÁ JAKO JEDINÁ OBNOVUJE CHRUPAVKU

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

 

s KAMZÍKEM A KLOKANEM daleko nedoskáčete

 

 

MLÁDÍ A DLOUHOVĚKOST

TO JE

DUANWOOD RED REISHI

královna mezi Reishi

 

JEDINEČNÉ  EXTRAKTY

s CERTIFIKÁTY, s UVEDENÍM MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

 

   Reishi e xtrakt           Reis  hi sp ór       Reishi triterpen
         

 garance účinných látek jako u léků

jediné extrakty na trhu

 

 

REISHI EXTRAKT          REISHI SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!
Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

 

TIBETSKÝ

CORDYCEPS CS-4

MOHUTNÝ ZDROJ ENERGIE

nejvyšší garance účinných látek v ČR

 

100% borec z Tibetu na všechny únavové diagnózy

 

 CORDYCEPS  EXTRAKT

S CERTIFIKÁTEM

- s UVEDENÍM MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

jediný extrakt na trhu s garancí jako léky

 

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!Cordyceps Extra Strong

 

JAK JE TO S KVALITOU CORDYCEPSU?

 

ČAGA  EXTRAKT

S CERTIFIKÁTEM

- s UVEDENÍM MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

jediný extrakt na trhu

        s garancí jako lékyA EXTR

100% Sibiřská ČagaDuanwood Red Reishi Extrakt 40% polysachardiu, 4% triterpenů

 

 

100% PŘÍRODNÍ PRODUKTY

S CERTIFIKÁTY KVALITY COA

nákoupíte přímo od výrobce

SEZNAM  PRODUKTŮ

 

 


ALE
I

 PEJSKA
ÚSPĚŠNĚ
U ZDRAV ÍTE

TĚMITO
EXTRAKTY



 

 

Fenuprim

Pískavice extrakt 350 mg
Chitomax 150 mg
Gymnéma lesn í 70 mg
Skořicovník (extrakt z kůry) 70 mg
ALA – kyselina alfalipoová 45 mg

 

Jak funguje Fenuprim - video

k

k

 

SPECIALISTA NA EKZÉMY

ŘADA PROTOPAN

 

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy - odkaz

ČLÁNEK

RECENZE A ZKUŠENOSTI

                                                                                 (145+)

 

 

5DENNÍ PROTEINOVÁ DIETA

k


CO JE VHODNÉ VĚDĚT
PŘED NÁVŠTĚVOU ONKOLOGIE

 

 

uznani (mail 20.dubna 2018)

dobry Den
Kamarad mi poslal odkaz na vase stranky - jsou uzasne
Jsem aktivista z Kanady, soustreduju se ted' hlavne na GMO, Chemtrails a Chytre elektromery
Vim temer o vsem co na strankach mate, ovsem najit vse tak krasne srovnane na jednom miste a navic v cestine je velmi cenne
Diky moc za vsechnu praci co jste do vaseho projektu vlozili
Drzim palce
Pavel
 

 

 

ENDOGENNÍ DÝCHÁNÍ

FROLOVŮV DÝCHACÍ TRENAŽÉR

 

Frolovův dýchací trenažér  je určen k provádění dýchacích cvičení za účelem prevence a léčení různých onemocnění. Nácvik tzv. endogenního způsobu dýchání pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu, činnost mozku a všech vnitřních orgánů, posiluje aktivitu imunitního systému, zlepšuje psychický a emociální stav. Přispívá k udržení dobrého zdraví a vysoké úrovně duševní aktivity.

Účinek:

  • normalizuje arteriální tlak,
  • zlepšuje krevní oběh,
  • zklidňuje nervovou soustavu,
  • zpomaluje proces stárnutí,
  • zlepšuje ventilaci plic,
  • zpevňuje dýchací svaly - předchází plicním a bronchiálním onemocněním,
  • příznivě ovlivňuje léčbu chronické bronchitidy, bronchiálního astmatu, vegetativní dystonie, hypertonického onemocnění a stenokardie,
  • zvyšuje účinnost léků a zkracuje dobu léčení.

 

 

NEJÚČINNĚJŠÍ KLOUBNÍ VÝŽIVA

CELADRIN

         extra silný                 Lokomotive

                                mast

SMRT ZAČÍNÁ V TLUSTÉM STŘEVU

 

Vyčištění střeva, syndrom propustného střeva

 

 

 

 

ČISTÉ STŘEVO

je doménou  ENTEROSGELU

český výrobek z Jeseníku pro celou EU

pro domácnost a uzdravení bez CHEMIE!

 

ENTEROSGEL

je inovativní střevní adsorbent (enterosorbent), který působí v trávicím traktu, kde na sebe váže toxiny, škodlivé látky, patogeny a alergeny a odvádí je z těla ven.


Enterosgel je léčivý preparát, detoxikační gel, enterosorbent, který odvádí z organizmu škodlivé látky. Je to něco jako "chytrá" houba s póry, jejichž velikost odpovídá velikosti molekul škodlivých látek. Prospěšné látky preparát nesorbuje. Vhodný i pro děti. Nulové vedlejší účinky!

 

 

NEJÚČINNĚJŠÍ

PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKA

   

   oregánový olej              echinacea

 

 

  česnekový extrakt         koloidní stříbro

k

 

DESETILETÍ TRVAJÍCÍ ZLODĚJNA

v Česku

 

NEMOCNICE CESTOU BONUSŮ ZA LÉKY... "UKRADNOU" ZDRAVOTNÍM POJIŠŤOVNÁM - POJIŠTĚNCŮM MINIMÁLNĚ 30 MILIARD ROČNĚ (odhad za rok 2017)

To by pokrylo biologickou léčbu několika desítek tisíc lidí ročně třeba s rakovinou, Vaší blízcí by žili podstatně déle

ALE

modrooranžová chobotnice přežívá, jak ještě dlouho?

dokonce ředitelé nemocnic Heger, Němeček, Ludvík a i jako ministři zdravotnictví tuto zlodějnu obhajovali, prý se kryjí "ztrátové provozy"

 

nákupní ceny léků a přístrojů jednotlivých nemocnic se liší i ve stovkách procent, podle kontroly NKÚ, aby bylo co nejvíce na "bonusy"

 

a policie šetří....

 

Kdo to zavedl, kryl a obhajoval? Tzv. "demokratické strany"