Zelí významně snižuje riziko rakoviny a obsahuje i protizánětlivé složky

Raw Michelle

O zelí je už dlouho známo, že patří mezi zdravé nízkokalorické potraviny - mnozí si možná vybaví dříve známou dietu, založenou na zelných polévkách, která přinášela ověřitelné výsledky. Tato chutná zelenina má nejen málo kalorií (100 g - 25,1 kcal, energie 105 kJ), ale vyznačuje se ještě mnoha dalšími a významnějšími účinky. Dnes již můžete nalézt celé stovky studií, dokládajících účinnost zelí při prevenci i léčbě rakoviny.

Kromě toho ale zelí přináší mnoho dalších zdravotních účinků, neboť v něm naleznete spousty výživných složek, antioxidantů i protizánětlivých látek.

Zelí: jedna z nejlepších potravin proti rakovině

Jonny Bowden, Ph.D., C.N.S., autor knížky o 150 nejzdravějších potravinách na Zemi (The 150 Healthiest Foods on Earth) uvádí o zelí toto: „Konzumace zelí, která je častější než jednou týdně, dokáže snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva až o 66%. Kromě toho ale zelí rovněž stimuluje imunitní systém, ničí škodlivé bakterie a viry a napomáhá k pročištění krve.“

Podle výzkumné zprávy z The Oregon State University nám epidemiologické studie poskytují další a další důkazy o tom, že strava obsahující hodně zeleniny z čeledi brukvovitých (Cruciferae) souvisí se snižováním rizika rakoviny. Nejvýznamnější je právě zelí, díky svému vysokému obsahu antioxidantů a glukosinolátů.

Zelí: zelenina s významnými protizánětlivými účinky

Všechny typy zelí obsahují vysoká množství polyfenolů, známých svými protizánětlivými účinky. Červené zelí však navíc ještě obsahuje i další účinné složky - tzv. antokyany.

V roce 2014 byly v časopise The Asian Pacific Journal of Cancer Prevention publikovány výsledky studie, zkoumající antioxidační a protizánětlivé vlastnosti chemických složek ze zelí. Tyto závěry byly velmi slibné: „Naše práce dokládá, že zkoumané druhy zelí jsou zdrojem účinných antioxidačních a protizánětlivých látek, sloužících k prevenci nebezpečných chronických onemocnění, jako jsou rakovina nebo choroby srdečních tepen.“

Je zcela jisté, že zelí - ať už bílé nebo červené - vykazuje ohromné zdravotní účinky, které nemohou být přehlíženy. Proto jej přidávejte do svého jídelníčku tak často, jak to jen bude možné a uvědomte si, že je to jedna z nejzdravějších potravin na této planetě! Existuje nespočet způsobů, jak si připravovat a pochutnávat na zelí, ale i ten nejjednodušší způsob přípravy v podobě lehkého spaření vám nabízí velmi chutnou přílohu. Pokud vás zajímají další možnosti, můžeme vám doporučit jedny z nejlepších a nejzdravějších receptů na webu www.health.com, kde naleznete 23 vynikajících způsobů jeho přípravy.

Použité zdroje:

www.whfoods.com
www.nutrition-and-you.com
www.everydayhealth.com
www.naturalnews.com
lpi.oregonstate.edu
www.drweil.com
www.ncbi.nlm.nih.gov

Originál: https://www.naturalnews.com/049913_cabbage_benefits_cancer_prevention_natural_healing.html

 

BEZ CENZURY "YOUTUBE"

ZDE

 

 

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Více úžasný:

MUDr. Henry Bieler

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
 

220+ zkušeností

s DUANWOOD REISHI ZDE

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

117+ ZKUŠENOSTÍ

ZDE

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

100% Sibiřská Čaga
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA