Kombucha - dárek přírody

Běžně se můžeme dočíst, že kombuchová kultura je houba, ale není tomu tak. Jedná se totiž o symbiózu několika druhů kvasinek rodu Saccharomyces (hlavně tzv. Schizosaccharomyces) a octových bakterií. Každá kultura má zákonitě trochu jiné složení, které se mění s podmínkami v jakých je pěstována. Kolonii jako takovou tvoří celulóza vytvořená octovými bakteriemi. Životnost kombuchové kultury je zpravidla maximálně půl roku.

Kombucha, jejíž původ je pravděpodobně v Kargasoku, kde žije mnoho dlouhověkých lidí se k nám dostala z Japonska již před první světovou válkou. Již tehdy byly kolem jejích léčivých účinků prováděny rozsáhlé výzkumy. Během druhé světové války kultura kombuchy u nás zanikla a objevila se opět díky snahám o renezanci přírodních léčiv.

V příručkách se nachází  ještě mnoho dalších názvů této kultury. Střízlivě zní "čajová houba", která je používána v dálně východních zemích od Ruska po Japonsko po staletí, jako pravý přírodní všelék. Každopádně kombucha představuje prostředek, který zlepšuje stav trpících a působí jako ochranný prostředek proti různým nemocem a proti ztrátě vitality. Aromatický nápoj připravený z kombuchy většinou z černého čaje obsahuje ve svém hotovém stavu po několikadenním kvašení celou řadu velmi cenných biologických látek.

Výhodou u všech terapií s kombuchou je, že její užívání nemá žádné vedlejší účinky, které by ve vlastním slova smyslu biologicky působily.

Jak dalece jde o biologické účinky ukazují bioelektronická vyšetření s kombuchou, které provedl doktor a biolog Wiesner. Také biofyzik Popp už dříve ukázal, že zdravé buňky vykazují určité biofotonové záření. Zmíněný lékař a biolog pak také při svých vyšetřeních stanovil, že mnohé léčivé rostliny a houby vykazují stejné záření jako zdravé lidské buňky. Bioelektronické testy u těchto vyšetření prokázaly, ža podávání produktů z kombuchy vede k okamžitému zlepšení regulační schopnosti celého organismu. Tyto výsledky také potvrzují, že se účinnost kombuchy opírá o více než pouhé biochemické procesy. Při těchto procesech mohou být pomocí testů zjištěny zajímavé výsledky vyšetřením krve u pacientů s rakovinou. Jedná se o elektronické biorezonanční testy. Při nich se ukázalo, že při testování biologických terapeutik s přidáním preparátů z kombuchy bylo zaregistrováno nápadné zesílení účinků na vyvolané terapeutikum. Také u lidí, kteří byli po jaderné havárii v Černobylu ozářeni se po podání kombuchového nápoje dostavilo snížení měřených hodnot ozáření.

Léčivá síla kombuchy

Dr. Rudolf Sklenář se zasloužil o rozvoj účinné biologické rakovinné terapie, při které kombucha hraje podstatnou roli. Denní lékařská praxe a jeho intenzivní bádání po mnoho let pomohly dr. Sklenářovi získat bohaté praktické poznatky a výsledky ohledně tohoto přírodního léčivého prostředku.

První veřejnou zmínku o svých lékařských poznatcích přinesl ohledně "čajové houby" již v roce 1964. "Houba" je nejen cenným biologickým terapeutikem při rakovinových onemocněních, ale má léčivé účinky také u jiných onemocněních látkové výměny.

Lékař, Dr.Rudolf Sklenar z Lichtenštejnska z Oberhessenu napsal v roce 1964 v periodiku "Experiental Healing Science" o své metodě diagnostiky a o léčebných úspěších: "Vynikající přírodní léčivý prostředek je houbový nápoj nazývaný kombucha, který se ze všech pohledů chová jako detoxikační látka a který rozkládá mikroorganismy právě tak jako cholesterol." Dr. Sklenar vyvinul biologickou metodu léčení rakoviny ve které kombucha, právě tak jako jiné biologické léky jako např. Coli-preparát, zabírají důležité místo při zklidnění žaludeční flóry.

V malé 8 stránkové publikaci nazvané "Diagnóza rakoviny založená na krvi a její léčení, před rakovinném stavu a na jiných metabolických nemocích pomocí kombuchy a Coli-preparátu", Dr. Sklenar píše, že vitamíny, kyselina mléčná a kyselina glukoronová mají velmi kladný vliv. "Tyto látky ničí zdraví škodlivé mikroorganismy (viry, bakterie, houby) a rozkládají je na méně škodlivé látky (kyselinu močovou, cholesterol apod.)". Působení kombuchy lze nazvat jako "vynikající detoxikační látka mající kladný dopad na organismus". Kombucha má navíc "pozoruhodný posilňující vliv na systém žláz a podporuje metabolismus."

Dr. Sklenar napsal, že byl schopen pomocí houbového čaje úspěšně léčit: dnu, revma, arteriosklerózu, artritidu, zácpu, impotenci, celkové vyčerpání, obezitu, furunkolozu, ledvinové kameny, cholesterol, rakovinu, zvláště v jejím ranném stádiu, apod.

Kombucha - hodnotný dárek přírody

Nápoj je získáván kontrolovaným kvasným procesem. Podle staré tradice jsou kultury houby přidávany do čajového nálevu a pomocí cukru přivedeny ke kvašení. Kombucha však nekvasí do lihového stavu, ale při kvašení vylučuje do nápoje řadu cenných vitamínů a různé aminokyseliny a párové kyseliny. U těchto kultur se jedná o symbiozu Saccharomyces lidwigii a Saccharomyces apiculatur, Bacterium xylium, Bacterium sylinoides, Bakterium glukonicum, Schizosacharomyces pombe, Acetobacter ketogenum, Torula-druhy, Pichia fermontas pombe, mimo jiných kvasnic. Tyto prvky vyrábějí prostřednictvím kvašení četné rozličné produkty látkové výměny, které přecházejí do nápoje. Mezi nimi jde především o gluconovou, glucurunovou kyselinu, mléčnou kyselinu, kyselinu octovou, stopy kyseliny vinné, dále organické kyseliny, fermenty a některé důležité vitamíny. Kyselina uhličitá dává nápoji jeho osvěžující charakter a je proto lidmi popisován jako pravý "hasič žízně". aromatické látky, které vznikají látkovou výměnou, vytvářejí tak typické aróma kombuchového nápoje. Tímto způsobem zůstává kvasící proces čistý a průhledný. Nápoj nepotřebuje žádné přídavné látky a ve svém přírodním stavu zůstává svým mnohostranným účinkem a léčivou sílou nenapodobitelným kompositem pro lidstvo.

Rozvojem chemie a moderní výrobou léčiv byla postižena kombucha stejným osudem jako náš heřmánek, třezalka, bezinky a jiné léčivé bylinky. V poslední době, kdy se lékařská praxe začíná opět zajímat o přírodní léčiva, dochází k renezanci i léčebných procedur kombuchou.

Kombucha - přírodní síly, které se nechají pít

Z obsažených látek je třeba se zvláště zmínit o kyselině glucuronové, která působí jako výtečná látka na odstranění jedů z organismu. Pomáhá proto také tělu zbavit se nikotinových zplodin z kouření a i při paralizaci neblahého vlivu životního prostředí na lidský organismus. Je proto pro lidské tělo tak důležitá, že jako párová kyselina je nápomocna spojení produktů látkové výměny, jakož i tělu cizích substancí (léky a jedy) a tak přispívá k odjedování. Kromě toho je ve vázané formě stavebním prvkem, tak významných polysacharidů jako hyalurunové kyseliny - hlavní substance tkání - oddaluje projevy stárnutí, chondroitinsulfátů - hlavní substance chrupavek, mukoitinsulfátů - stavební prvek žaludeční sliznice a sklivce v oku a heparidů. Proto kombucha příznivě ovlivňuje též onemocnění kostí, kůže, zlepšuje vidění, brzdí kornatění cév, odstraňuje nervozitu a výrazně posiluje celý žlázový systém organismu a výměny látkové.

Dále se v nápoji nachází kyselina mléčná a proto vykazuje silné brzdící účinky proti řadě baktérií, především proti střevním. Kombucha má tudíž i antibiotické vlastnosti. Pozoruhodné jsou výsledky výzkumu tří francouzských imunologů M.J.Bastide, M.Bastide a H.Hadibi, kterým se podařilo stimulovat imunologické síly proti infekčním nemocem prostřednoctvím kvasících zárodků Pichia enzymů.

Nemoci, které byly kombuchou úspěšně léčeny

Kombucha sestává z bílé asi 5 mm silné elastické hmoty - lesknoucí se membrány houbového pletiva, baktérií a kvasinek. Tato "houba" vytváří 25% glucoronové kyseliny, jejímž působením se vysvětluje odstraňování škodlivin z těla. Dochází ke zničení mikroorganismů a rozpouštění škvarků. Je výborným prostředkem pro lidi, kteří mají problémy s látkovou výměnou. Úspěšně byla použita při léčení rakoviny, především jejích předstádií, dně, artritis, reumatu, arterosklerózy, impotenci, otylosti, ledvinových zánětech a zánětech močových cest, hemeroidech, chronických zácpách, blíže nespecikovaných výtocích, poinfarktových stavech, chronických onemocnění jater, žlučníku, akné, různých ekzémů a řadě dalších zejména zánětlivých onemocnění.

Nasazení terapie při rakovině

Z biologie je známo, že nízké baktérie, žijící v alkalickém prostředí a formy hub všech druhů žijících v kyselém prostředí se při svém vývoji navzájem poškozují a brání růstu. Záleží proto na prostředí uvnitř orgnaismu. Stejně jako mnoho ostatních lékařů i dr.Sklenář pozoroval, že každému chronickému onemocnění v jeho konečné formě, tak i rakovině, předchází všeobecné onemocnění organismu, jehož výsledkem je v prvé řadě onemocnění látkové výměny. Pokračující otrava a vytváření zbytků v těle vytvoří potom prostředí pro rozvoj původce choroby. Jak známo každý nemocný rakovinou má nemocná střeva. Alternativní medicína již dávno preferuje větu "Smrt sedí ve střevech" - zde se má tvořit 60% imunity. Rakovina se proto nechá účinně ovivnit přes střevní baktérie. Fiziologické kořeny baktérií nejsou původci, ale naopak důležitými funkčními nositeli látkové výměny a obrannými předchůdci imunosystému. Tak mohl být také prokázán antikarcinogenní vitamín K2. Zde byly také objeveny dvě skupiny enzymů. Jeden enzym byl zcela neúčinný, druhý se proti tomu prosazoval neobyčejně silnou účinností. Tento vykazoval jednu z nejsilnějších protinádorových aktivit, které byly pozorovány.

U rakoviny houba proti houbě

K životu nutné sanaci střev u nemocných rakovinou prostřednictvím colipreparátů přistupuje radikální terapeutický účinek "houby" kombuchy. Německý lékař dr.Kohler docílil překvapivých účinků s glucuronovou kyselinou, která je obsažena v nápoji z kombuchy - u klinicky již odepsaných pacientů s rakovinou. Zveřejnil o tom článek v časopise "Lékařská praxe" č. 24/81.

Výsledky poznatků dr.Kohlera byly v časopise formulovány takto:

  • žádné další metastázy
  • zastavení poklesu váhy, dokonce mírné přibrání na váze
  • zlepšení celkového stavu
  • žádné upoutání a lůžko
  • zvýšený zájem pacientů o okolní dění
  • omezená spotřeba tišících prostředků
  • potlačení dráždění ke kašli

Celou houbu, nejen některé z jejích látek nasazoval i dr.Sklenář k nápojům a preparátům jako protirakovinnou terapii u lidí. Tato terapie zahrnovala i prevenci.

Výroba kombuchového nápoje

Když jsem si rozmnožili zárodek houby tak, že již můžeme používat třílitrové nádoby, uvaříme obvyklým způsobem čaj a po schlazení asi na 37°C jej nalijeme do kameninové nebo skleněné nádoby. Přidáme asi 2 dcl hotového kombuchového nápoje a nakonec vložíme opláchnutou houbu. Do nádoby nedáme více než 2 litry čaje. Nemusíme také již dávat tolik cukru, jako když jsme houbu množili. Nejvhodnější je 8,5 dkg cukru na litr čaje. Čím více dáme cukru, tím je nápoj kyselejší.

Někteří lidé, kteří nesnášejí běžný černý čaj, mohou použít čaj bylinkový, nebo slabý odvar černé kávy. Nevhodný je zelený čaj nebo uměle aromatizovaný. Houbu můžeme použít opakovaně 3-4x, protože starší houba tmavne, ale hlavně nápoj z ní vyrobený již není tak chutný, postrádá charakteristickou vůni a perlivost. Stará houba je náchylnější k plesnivění. K běžnému užívání nápoje jednou osobou, postačí vyrábět jej ve třech sklenicích. Proto si necháme pouze tři nově vzniklé houby, ostatních se zbavujeme. Houbu nelze skladovat.

Co se týče množství vypitého nápoje za den, doporučuje se 1/3 - 2/3 litru, a to nejlépe po 1-2 dl ráno na lačno, před či po obědě a nějakou dobu před spaním (ráno organismus potřebné látky dobře vstřebá a v poledne a večer organické kyseliny pomohou při trávení). Samozřejmě je možné vypít denně i větší množství nápoje, zvláště při horším zdravotním stavu. Vždy však mějte na paměti, že všeho se má užívat s mírou. Aby bylo dosaženo blahodárného účinku na zdraví, je třeba užívat nápoj dlouhodobě. Někdy se pozitivní účinky dostaví po krátké době, jindy až po několika měsících či dokonce po roce, záleží na druhu onemocnění a organismu toho kterého člověka.

Cukr nelze nahradit umělým sladidlem. Proto pro silné diabetiky není kombuchový nápoj vhodný. Diabetik musí počítat s tím, že když vypije 2 dcl kombuchového nápoje, je to totéž jako by zkonzumoval 1,7 dkg cukru a podle toho musí upravit svůj jídelníček. Pro diabetiky je proto vhodnější nechat kombuchový nápoj místo 10 dnů kvasit 3 - 4 týdny. Takto získaný nápoj je však hodně kyselý a nedá se pít, proto se užívá po 2 - 3 lžících ve sklenici vody. V každém případě je nutné se radit s ošetřujícím lékařem.

Nejčastější příčiny plesnivění houby

Několik dnů po založení kombuchového nápoje se počne na hladině čaje tvořit tenký šedý škraloupek. Není to plíseň - je to nově se tvořící houba. Plíseň na houbě je vždy zelená a po plísni výrazně páchne. Nikdy se nesnažíme houbu omývat a houbu znovu používat. Není-li houba v zakouřeném prostředí, může být příčina plesnivění nízká teplota prostředí. Bývá to po nikotínu nejčastější důvod. Nápoj vzniká kvasným procesem a proto potřebuje bezpodmínečně i teplo. Teplota nesmí klesnout pod 22°C. Nejvhodnější teplota je 26 - 36 °C.

Další příčinou špatného kvašení a následně plesnivění může být i příliš chlórovaná voda. V takovém případě vodu převaříme a necháme 24 hodin odstát, než z ní připravíme čaj pro kombuchový nápoj.

Tibetskou houbu (tibetské krystaly - popis níže, kombuchu - více) nabízí

pokud není uveden v inzerátu produkt, jedná se o tibetskou houbu

  • Jitka, e-mail: jita.cer@seznam.czČeské Budějovice, osobní odběr 30,- Kč. Za poštovné také zašle. (Poštovné: obyčejně = 13,- Kč, doporučeně = 37,- Kč - u těchto možností platíte převodem na účet, Dobírka = 75,- Kč).
  • Klára, e-mail: k.nejedla@seznam.cz, České Budějovice, osobně nebo poštou (tibetská houba, tibetské krystaly, kombucha á 50,- Kč).
  • Martin Policer, tel. 777 159 759, e-mail: martin.policer@seznam.cz, Česká Lípa - Nebeského 2089 - prosím nezvoňte, pouze volejte. Pěstuji a posílám Tibetskou houbu. Při osobním odběru za 50,- Kč, poštou za 250,- Kč na dobírku jako balík do ruky s doručením následujícího dne. Posílám takovou velikost, z které je možné ze začátku připravovat min. 250 ml kefíru. Houbu posílám v čerstvém mléce, které při troše důvěry můžete již konzumovat. Pořadí zásilek se řídí pořadím došlých objednávkových zpráv s vašimi iniciály. V den odeslání vás informuji na e-mail, nebo telefon (SMS), abyste očekávali zásilku. Prosím, při objednávce zásilky nezapomínejte uvádět vaší adresu a telefon. 

  • Jana, tel. 731 069 086, okres Ostrava, tibetská houba a tibetské krystaly osobně nebo poštou á 100,- Kč. Více na: www.kefirova-houba.webnode.cz
  • Ostrava-Poruba, tel. 603 248 243, e-mail:, platba předem na účet - zaslání za 65,- Kč, dobírka 100,- Kč. Cena tibetské houby za 1 dávku 60,- Kč, tibetských krystalů 70,- Kč.
  • Standa, e-mail: klokani.rs@gmail.cz, pouze osobně za úsměv a pro zdraví - zdarma, Karviná - Prostřední Suchá.
  • e-mail: L.kavalkova@seznam.cz, osobní předání - Praha za 50,- Kč.
  • Libuše Pánková, tel. 605 240 742, e-mail: terapiepankova@seznam.cz, Brno, Cejl 58, osobní odběr pouze po předchozí domluvě za 30,- Kč. Dobírka 50,- Kč, houba před zasláním zamrazena v nádobě Tupperware (jiným způsobem zamrazená se nechytne - vyzkoušeno). www.terapiepankova.cz
  • Bílý Jiří, tel. 776 271 163, Ostrava, zdarma.
  • Iveta, tel. 604 275 101, Beroun, Praha - Letňany, osobně zdarma, poštou za poplatek.
  • Věra, tel. 607 621 009, Domažlice, zdarma, poštou za poplatek.
  • Jarmila Danilovičová, tel. 725 447 290, Ostrava, zdarma - pouze osobně.
  • Jirka, e-mail: jirkaskyba@gmail.com, Hradec Králové, tibetské krystaly, tibetská houba, osobně, cena dohodou.
  • Eiky, tel. 722 612 288, Jablonec nad Nisou, tibetská houba, kombucha á 50,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Josef, tel. 313 540 304, Rakovník - cukrárna Senomaty, zdarma - pouze osobně.
  • Ilona, tel. 602 546 316, osobní předání - Brno, za 50,- Kč.
  • Alda Linhart, tel. 732 126 445, Zlín - Zádveřice u Vizovic, pouze osobně, zdarma.
  • Filip, e-mail: tibi@centrum.cz, Ústí nad Orlicí, tibetské krystaly, poštou cca 150ml krystalů na 2-3 litry nápoje, k tomu návod, který všichni kopírují, a očividně jsou s ním tedy spokojeni. Cena 70,- Kč krystaly + 60,- Kč poštovné. Pijeme to doma téměř všichni a proto se krystaly rychle množí.
  • Marina Skibická, tel. 773 692 832, Plzeň, tibetská houba, kombucha á 50,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Růžena, tel. 720 188 818, Plzeň, kombucha, pouze osobně, zdarma.
  • Vlastík, tel. 774 985 847, Karviná, zdarma, pouze osobně
  • Eva, e-mail: pospisilova_eva@centrum.cz, Hradec Králové, zdarma, pouze osobní předání v Černilově - v podvečerních hodinách.
  • Ivona, tel. 702 201 883, Brno, kombucha, pouze osobně, zdarma.
  • Martin, tel. 721 913 312, Brno, tibetské krystaly, pouze osobně za 50,- Kč.
  • Martin, tel. 605 778 757, Praha, pouze osobně za pytlík neoloupané rýže.
  • Verča, e-mail: coccinell.a@seznam.cz, okres Hradec Králové, kombucha zdarma, osobně nebo poštou.
  • Petr, e-mail: pfrat@seznam.cz, okres Vsetín, pouze osobně za 50,- Kč.
  • Josef, tel. 606 511 257, Chlum u Třeboně, osobně nebo poštou za 60,- Kč.
  • Marta, e-mail: m.jon@email.cz, Hradec Králové, mateční kultura kombuchy (vždy po dvou kusech), cena 50,- Kč za 1 kus, + poštovné.
  • Jiří, tel. 731 006 027, Olomouc - pouze osobně v Blatci za 30,- Kč.
  • Alena Vodičková, tel. 723 848 636, Strážný, okr. Prachatice, pouze osobně, budu ráda, když mi za houbu dáte něco, co přinese štěstí:).
  • Jana, tel. 731 069 086, okres Ostrava, tibetské krystaly, osobně nebo poštou za 100,- Kč. Vice na https://kefirova-houba.webnode.cz/.
  • Blanka Pinkasová, e-mail: pinkasova.b@volny.cz, tel. 603 348 418, osobní převzetí Praha 8, Bohnice, zdarma.
  • Míla Paulát, e-mail: mila.paulat@volny.cz, Praha, pouze osobně, zdarma.
  • Zuzka, e-mail: z.listikova@seznam.cz, Praha-západ, jižně od Prahy, zdarma, osobně nebo poštou.
  • Markéta, e-mail: mmm.222@centrum.cz, Praha, kombucha, osobně za 40,- Kč, možno i poštou.
  • Patrik Chlumecký, tel. 776 680 006, okres Příbram, cena 100,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Marta Grbavčicová, e-mail: grbavcicovam@gmail.com, Brno, Olomouc, osobně za pytlík basmati rýže či oříšků.
  • Iva, e-mail: bergenia@centrum.cz, České Budějovice, osobně za skleničku se šroubovacím víčkem, možno i poštou.
  • Honza, tel. 724 200 544, Zlín, pouze osobně v Malenovicích za 1 litr mléka, klidně z automatu, ale ne UHT.
  • Antonín Foglar, e-mail: a.foglar@centrum.cz, tel. 608 640 333, Karlovy Vary, pouze osobně, zdarma.
  • Miriam, tel. 608 800 513, Brno, pouze osobně za 40,- Kč.
  • Radka, tel. 777 603 254, Ostrava, Havířov, tibetská houba 50,- Kč, tibetské krystaly 80,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Ema, tel. 775 855 725, Zlín, kombucha, pouze osobně zdarma.
  • Jana, e-mail: j.karaskova@tiscali.cz, Zlín, pouze osobně zdarma.
  • Jan, e-mail: VAL.MEZ@post.cz, Valašské Meziříčí, cena 50,- Kč, osobně nebo poštou.
  • Marcela, e-mail: Marhutka@seznam.cz, Praha-západ - Psáry, osobně 50,- Kč nebo poštou za 70,- Kč po platbě předem.
  • Pavel, e-mail: jatro.pavel@seznam.cz, Nová Paka, zdarma.
  • Lucie, e-mail: MackovaL@seznam.cz, Nebanice u Chebu, zdarma.
  • Mirek, e-mail: kolenyak@centrum.cz, www.befitness.cz, Praha 8 - Sokolovská, osobně za skleničku se šroubovacím víčkem.
  • Iva, tel. 603 340 846, Zlín, tibetské krystaly, pouze osobně ve Zlíně nebo Malenovicích za 50,- Kč.
  • Míla, e-mail: miloslav.cebis@seznam.cz, tel. 724 739 309, Pardubice, Hradec Králové, Smiřice, Jaroměř, osobně i v okolí měst a poštou, dávka 70,- Kč.
  • Kateřina, e-mail: knizkova8@seznam.cz, Praha 1,2,8,9, Říčany u Prahy, Český Brod, Úvaly u Prahy, tibetská houba a kombucha osobně zdarma, poštou á 50,- Kč.
  • Blanka, e-mail: blatroj60@seznam.cz, tel. 606 547 506, Velká Bystřice, pouze osobně za 30,- Kč.
  • Jana, e-mail: janarusskova@seznam.cz, tel. 723 489 544, Holešov, osobně za 20,- Kč.
  • Jan, www.topinambury.webnode.cz, Brno, pouze poštou, tibetské krystaly, množství na 3 nebo 3,7 litru, poštovné a balné 114,-, resp. 129,- Kč.
  • Sylva, 737 028 530, Ostrava, tibetská houba 60,- Kč, tibetské krystaly 70,- Kč, kombucha 60,- Kč, osobně nebo poštou, více: kombucha-tibetska-houba-krystaly.webnode.cz.
  • Dana Hrnčiariková, e-mail: hrnecci@seznam.cz, osobní předání - Hradec Králové, Pardubice, Praha, Hořovice nebo pošta (tibetská houba i tibetské krystaly za 70,- Kč). Po domluvě je nabízen již hotový kefír 0,5 l za 25,- Kč nebo 1 l za 35,- Kč.  Pro zájemce i vodní kefír. Více na: www.kefirka.websnadno.cz.
  • Klára, e-mail: klara.zdislava@seznam.cz, tel. 774 376 939, osobní předání možné v Hradci Králové, Pardubicích, Praze nebo zašlu poštou kvalitní, nádherné velké tibetské houby za 60,- Kč/1 dávka při os. předání či za 89,- Kč/1 dávka při zaslání poštou - platba předem.
    V případě zájmu poskytnu rady k optimální kultivaci houbiček a výrobě zdravého kefíru k všestrannému využití (např. při hubnutí, zažívacích potížích, v péči o problematickou pleť atp.), ale i dalších produktů - syrovátky, tvarohu atd., včetně receptů na jejich event. další využití (vaření, pečení, zpracování za syrova). Po domluvě je možné odebírat i již hotový kefír: 0,5 l za 22,- Kč a 1 l za 32,-Kč a syrovátku.
  • Jakub, e-mail: xkuba.tx@seznam.cz, tel. 735 088 004, odběr tibetské houby možný: Hořice za 50,- Kč, Jičín popř. Hradec Králové za 100,- Kč. S pěstováním houby a přípravou kefíru samozřejmě rád poradím.
  • Martin, e-mail: martin.cage@seznam.cz, tel. 727 955 925, Brno - Lesná, pouze osobně za 100,- Kč.
  • Věra, e-mail: koblizkova07@email.cz, tel. 733 607 631, Praha, Český Brod, osobně, zdarma - budu ráda pokud někomu pomůže a potěší.
  • Petra, e-mail: sphynx.pet@seznam.cz, lokalita Brno, Praha - pouze osobní předání  - za pytlík nesolených oříšků, chia či jiných semínek nebo neslazeného sušeného ovoce či zeleniny vyměním tibetskou houbu nebo tibetské krystaly.
  • Sluníčko, e-mail: slunicko66@seznam.cz, Praha, Jičín, daruji zdarma.
  • Gardenson, e-mail: Gardenson@seznam.cz, tel. 605 433 227, Velké Pavlovice, daruji zdarma dávku tibetské houby pro Vaše zdraví.
  • Linda, e-mail: prozdravystyl@seznam.cz, tel. 728 557 286, Havířov, osobní odběr Tibetských houbiček k výrobě domácího natur kefíru v ceně 100,- Kč za jednu dávku na 1/4 litru mléka včetně návodu na přípravu.
  • Dominika, e-mail: dominikao@gmail.com, Praha, osobní odběr u Masarykova nádraží anebo na Suchdole. Pokud by někdo chtěl poštou, tak účtuji 100,- Kč. Jen do dobrých rukou:}
  • Jolana, e-mail: jolanasitova@seznam.cz, Liberec, tibetská houba a tibetské krystaly, dávka á 30,- Kč - osobně, možno i poštou.
  • Hana, e-mail: ondrackovah@seznam.cz, Praha 4 - Modřany, Jižní Město, dávka je za 30,- Kč.
  • Alena, e-mail: jasinkocin@seznam.cz, tel. 732 231 707, zašlu na dobírku /kvalitně zabalenou - zaručeně čerstvá tibetská kefírová houba/, cena 100,- Kč + pošt. nebo osobně v Č.Budějovicích bez pošt., volejte, pište, ráda poradím.
  • Tomáš Prokop, e-mail: CROHN@seznam.cz, Vyškov, tibetská houba za 120,- Kč, včetně poštovného.
  • Deni, e-mail: deni76200@gmail.com, Praha 5 - Anděl, tibetská houba zdarma, možnost předání mezi 17 - 18 hodinou. Komunikace v angličtině.
  • Kateřina, e-mail: kamiko81@gmail.com, Praha 2 a 9, tibetská houba zdarma.
  • Martin, e-mail: lidahou@seznam.cz, odběr pouze osobně - Praha, výměna za přirozeně sušené švestky, meruňky, fíky, hrozinky nebo mléko.
  • Eva, email-evaokg@email.cz, tel. 733 773 206, Brno, tibetská houba, kombucha, tibetské krystaly. Cena 50,- Kč za násadu. Poštou doporučeně i osobně.
  • Jana, e-mail: jaskabr@seznam.cz, tel. 724 111 323, Praha, tibetskou houbu daruji, pouze osobní předání.
  • Lenka, e-mail: oblecekpes@seznam.cz, Kyjov, tibetskou houbu daruji. Mohu i zasílat, ale v tom případě prosím předem poštovné na účet.
  • Radomíra, e-mail: Radomira.R@seznam.cz, Brno-město, nabízím kefírovou houbu, cena 40,- Kč osobně, nebo poštou + 89,- Kč.
  • Dagmar, tel. 732 717 285, Vsetín, zdarma - pouze osobně.
  • Pavla, e-mail: pavla.matuskova@outlook.cz, Františkovy Lázně, Cheb, kombuchu daruji zdarma osobně.

Pokud máte zájem šířit tyto zdraví prospěšné produkty, napište na e-mail: manta9@seznam.cz, rád Vás do seznamu zdarma zařadím. Napište také pro úpravu záznamu.

Kompletní aktualizovaný seznam je na:  Tibetské houbě

 

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ ČLÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

           BŘEZEN 2024 -31 článků

           DUBEN 2024 - 23 článků

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

    Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1480

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2107

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života