Které potraviny pomáhají předcházet rakovině prsu nebo snižují její riziko?
- Depositphotos
Barbora Nová
Poškození DNA a genetické mutace mohou způsobit rakovinu prsu. Dědičné mutace v určitých genech, jako jsou BRCA1 a BRCA2, mohou také zvýšit vaše riziko, stejně jako obezita (1).
Důležitou roli hraje i životní styl. Výzkum spojuje kouření, vystavení estrogenu, nadměrné pití alkoholu a určité stravovací návyky – včetně západní stravy s vysokým obsahem průmyslově zpracovaných potravin – se zvýšeným rizikem rakoviny prsu (2, 3) .
Studie spojují jiné stravovací návyky, jako je středomořská strava, se sníženým rizikem rakoviny prsu. Navíc některé konkrétní potraviny mohou dokonce chránit před touto nemocí (4).
Následuje 12 potravin, které mohou pomoci snížit riziko rakoviny prsu, a několik, kterým se vyhnout.
Potraviny, které mohou snížit riziko rakoviny prsu
Mějte na paměti, že s rozvojem rakoviny prsu je spojeno mnoho faktorů. I když zlepšení vaší stravy může zlepšit vaše celkové zdraví a obecně snížit riziko rakoviny, je to jen jeden dílek skládačky.
Výzkum potvrzuje, že následující potraviny mohou vaše riziko snížit.
1. Listová zelenina
Následuje jen několik listových zelených druhů zeleniny, které mohou mít protirakovinné vlastnosti:
- kapusta kadeřávek
- rukola
- špenát
- listy hořčice
- mangold
Listová zelenina obsahuje karotenoidní antioxidanty, včetně beta-karotenu, luteinu a zeaxantinu. Vyšší hladiny těchto antioxidantů v krvi jsou spojeny se sníženým rizikem rakoviny prsu (5).
Starší analýza z roku 2012, která zahrnovala osm studií u 7 011 žen, zjistila, že ženy s vyššími hladinami karotenoidů měly významně snížené riziko rakoviny prsu ve srovnání s ženami s nižšími hladinami (6).
Podobně velká studie z roku 2015 spojila vyšší hladiny celkových karotenoidů v krvi s 18–28% sníženým rizikem rakoviny prsu a také se sníženým rizikem recidivy a úmrtí u žen, které již rakovinu prsu prodělaly. Tato studie sledovala 32 826 žen po dobu 20 let (7).
Některé výzkumy zjistily, že folát, vitamin B9 koncentrovaný v listové zelenině, může pomáhat chránit před rakovinou prsu. Výzkum ohledně toho, zda má příjem folátu významný vliv, pozitivní či negativní, na riziko rakoviny prsu, je celkově smíšený. Proto je zapotřebí dalších studií (8).
2. Brukvovitá zelenina
Brukvovitá zelenina, včetně květáku, zelí a brokolice, může pomáhat snižovat riziko rakoviny prsu.
Brukvovitá zelenina obsahuje glukosinolátové sloučeniny, které vaše tělo dokáže přeměnit na molekuly zvané isothiokyanáty. Tyto rostliny mají významný protirakovinný potenciál (9).
Je pozoruhodné, že studie zahrnující 1 493 žen z jižní Číny spojila vyšší celkový příjem brukvovité zeleniny se sníženým rizikem rakoviny prsu (10).
3. Česnek
Česnek, cibule a pórek patří mezi cibulovité zeleniny. Obsahují řadu živin, včetně organických sloučenin síry, flavonoidových antioxidantů a vitamínu C. Tyto látky mohou mít silné protinádorové účinky.
Studie z roku 2020 zahrnující 660 žen v Portoriku spojila vysoký příjem česneku a cibule se sníženým rizikem rakoviny prsu (11).
Studie zahrnující 285 íránských žen rovněž zjistila, že vysoký příjem česneku a pórku může chránit před rakovinou prsu (12).
Vysoký příjem syrové cibule může mít také mírný ochranný účinek. Zajímavé je, že studie také zjistila, že vysoká konzumace vařené cibule byla spojena se zvýšeným rizikem rakoviny prsu.
Je proto zapotřebí dalšího výzkumu cibule a zdraví prsu.
4. Citrusové plody
Mezi citrusové plody patří:
- pomeranče
- grapefruity
- citrony
- limetky
- mandarinky
Citrusové plody a jejich kůry obsahují velké množství látek, které mohou chránit před rakovinou prsu, včetně:
- kyseliny listové
- vitaminu C
- karotenoidů, jako je beta-kryptoxanthin a beta-karoten
- flavonoidních antioxidantů, jako je kvercetin, hesperetin a naringenin
Tyto živiny mají antioxidační, protirakovinné a protizánětlivé účinky (13).
Výzkum ve skutečnosti spojuje citrusové plody se sníženým rizikem mnoha druhů rakoviny, včetně rakoviny prsu. Starší přehled literatury z roku 2013, který zahrnoval šest studií zahrnujících 8 393 osob, spojil vysoký příjem citrusů s 10% snížením rizika rakoviny prsu (14).
5. Bobuloviny
Pravidelná konzumace bobulovin může pomoci snížit riziko některých druhů rakoviny, včetně rakoviny prsu.
Antioxidanty v bobulovinách, včetně flavonoidů a antokyanů, prokazatelně chrání před poškozením buněk a před rozvojem a šířením rakovinných buněk (15).
Je pozoruhodné, že starší studie z roku 2013, které se zúčastnilo 75 929 žen, spojila vyšší příjem bobulovin – a zejména borůvek – s nižším rizikem rakoviny prsu s negativními estrogenovými receptory (16).
6. Broskve, jablka, hrušky a hrozny
Ovoce – konkrétně broskve, jablka, hrušky a hrozny – prokazatelně chrání před rakovinou prsu.
Ve výše zmíněné rozsáhlé studii z roku 2013 měly ženy, které konzumovaly alespoň dvě porce broskví týdně, až o 41 % nižší riziko vzniku rakoviny prsu s negativními estrogenovými receptory.
Zajímavé je, že starší studie z roku 2014 odhalila, že polyfenolové antioxidanty z broskví inhibovaly růst a šíření buněčné linie lidské rakoviny prsu implantované do zvířecího modelu (17).
Studie analyzující data od stovek tisíc žen také spojily příjem jablek a hrušek s nižším rizikem rakoviny prsu (18, 19).
Některé laboratorní studie také ukazují, že určité sloučeniny obsažené v hroznech – včetně flavonoidů a antokyanů – mohou chránit před rakovinou prsu. Je zapotřebí dalšího výzkumu zahrnujícího lidi (20).
7. Tučné ryby
Tučné ryby, včetně lososa, sardinek a makrely, jsou známé svými působivými zdravotními přínosy. Jejich omega-3 mastné kyseliny, selen a antioxidanty, jako je astaxanthin, mohou chránit před rakovinou (21).
Některé studie ukazují, že konzumace tučných ryb může konkrétně snížit riziko rakoviny prsu.
Jeden starší přehled literatury z roku 2013 analyzoval 21 studií zahrnujících celkem 883 585 lidí. Vědci zjistili, že ti s nejvyšším příjmem mořských plodů, které jsou zdroji omega-3 mastných kyselin, měli až o 14 % nižší riziko rakoviny prsu ve srovnání s těmi, kteří jedli nejnižší množství (22).
Další studie o konzumaci ryb a jejich mastných kyselin uvádějí podobné výsledky (23).
Vyvážení poměru omega-3 a omega-6 mastných kyselin konzumací většího množství tučných ryb a menšího množství rafinovaných olejů a ultra zpracovaných potravin může také pomoci snížit riziko rakoviny prsu (24).
8. Fermentované potraviny
Fermentované potraviny, jako je jogurt, kimči, miso a kysané zelí, obsahují probiotika a další živiny, které mohou chránit před rakovinou prsu (25).
Přehled literatury z roku 2015, který zahrnoval 27 studií, propojil konzumaci mléčných výrobků, včetně fermentovaných mléčných výrobků, jako je jogurt, se sníženým rizikem rakoviny prsu u západní i asijské populace (26).
Laboratorní studie a výzkum na zvířatech ukazují, že tento ochranný účinek souvisí s účinky některých probiotik na posílení imunity (27).
9. Fazole
Fazole jsou plné vlákniny, vitamínů a minerálů. Konkrétně jejich vysoký obsah vlákniny může chránit před rakovinou prsu.
Studie z roku 2018, do které bylo zařazeno 4 706 žen, zjistila, že vysoký příjem fazolí snižuje riziko rakoviny prsu až o 20 % ve srovnání s nízkým příjmem fazolí (28).
Studie z roku 2020, které se zúčastnilo 1 260 nigerijských žen, navíc ukázala, že ženy s nejvyšším příjmem fazolí měly až o 28 % nižší riziko rakoviny prsu ve srovnání s ženami s nejnižším příjmem (29).
10. Bylinky a koření
Bylinky a koření obsahují rostlinné sloučeniny, které mohou pomáhat chránit před rakovinou prsu. Patří mezi ně vitamíny, mastné kyseliny a polyfenolové antioxidanty.
Například oregano se může pochlubit antioxidanty carvacrolem a kyselinou rozmarinovou. Laboratorní studie z roku 2017 zjistila, že tyto antioxidanty vykazují významné protirakovinné účinky proti agresivním buněčným liniím rakoviny prsu (30).
Kurkumin, hlavní aktivní složka kurkumy, také prokázal významné protirakovinné vlastnosti, stejně jako apigenin, flavonoid koncentrovaný v petrželce (31, 32).
Stejně jako mnoho dalších bylin a koření má silné protirakovinné účinky, je dobré do svého jídelníčku zařadit širokou škálu, například tymián, směsi koření na kari a zázvor (33).
11. Celozrnné obiloviny
Celozrnné obiloviny, jako je pšenice, hnědá rýže, ječmen, quinoa a žito, jsou bohaté na důležité živiny, včetně vlákniny, vitamínů, minerálů a antioxidantů (34).
Navíc mohou mít také silné protirakovinné vlastnosti.
Jedna studie z roku 2016 dokonce zjistila, že konzumace více než sedmi porcí celozrnných obilovin týdně byla spojena s výrazně nižším rizikem vzniku rakoviny prsu u žen (35).
Další studie zahrnující 10 812 žen středního věku ukázala, že konzumace většího množství vysoce kvalitních sacharidů, jako jsou celozrnné obiloviny, byla spojena se sníženým rizikem vzniku rakoviny prsu po dobu 12 let (36).
Další výzkumy dále potvrzují, že přidání celozrnných obilovin do vašeho jídelníčku by mohlo také chránit před několika dalšími typy rakoviny, včetně rakoviny slinivky břišní, tlustého střeva, žaludku a jícnu (37).
12. Vlašské ořechy
Vlašské ořechy mají mnoho výhod a jsou skvělým zdrojem tuků prospěšných pro srdce, včetně kyseliny alfa-linolenové (38).
Je zajímavé, že některé výzkumy ukazují, že přidání vlašských ořechů a dalších druhů ořechů do vašeho jídelníčku by mohlo dokonce pomoci chránit před rakovinou prsu.
Podle studie z roku 2015, které se zúčastnilo 201 lidí, měly ti, které konzumovali nejvyšší množství vlašských ořechů, arašídů a mandlí každý týden, 2–3krát nižší pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu než ti, které ořechy nekonzumovali (39).
Další malá studie se zabývala vlivem vlašských ořechů na ženy s rakovinou prsu. Vědci zjistili, že konzumace 57 gramů vlašských ořechů denně po dobu 2–3 týdnů vedla k významným změnám v hladinách specifických genů, které řídí růst a šíření buněk rakoviny prsu (40).
Kromě toho jedna laboratorní studie z roku 2016 ukázala, že určité sloučeniny izolované z vlašských ořechů mohou blokovat růst buněk rakoviny prsu o 63 % (41).
Potraviny a nápoje, které je třeba omezit nebo se jim vyhnout
Zatímco některé potraviny mohou chránit před rakovinou prsu, jiné mohou vaše riziko zvýšit.
Proto je nejlepší omezit příjem následujících potravin a nápojů – nebo se jim úplně vyhnout:
- Alkohol: Konzumace alkoholu, zejména nadměrné pití, může významně zvýšit vaše riziko rakoviny prsu (42).
- Rychlé občerstvení: Pravidelná konzumace rychlého občerstvení má mnoho nevýhod, včetně zvýšeného rizika srdečních onemocnění, cukrovky, obezity a rakoviny prsu (43).
- Smažená jídla: Výzkum ukazuje, že strava s vysokým obsahem smažených potravin může významně zvýšit vaše riziko rakoviny prsu. Ve studii zahrnující 620 íránských žen mladších 50 let byl příjem smažených potravin největším rizikovým faktorem pro rozvoj rakoviny prsu (44).
- Průmyslově zpracované maso: Zpracované maso, jako je slanina a klobásy, může zvýšit vaše riziko rakoviny prsu. Přehled literatury z roku 2018, který zahrnoval 18 studií, spojil příjem vysoce zpracovaného masa s 9% vyšším rizikem rakoviny prsu (45).
- Přidaný cukr: Strava s vysokým obsahem přidaného cukru může výrazně zvýšit riziko rakoviny prsu zvýšením zánětu a exprese určitých enzymů souvisejících s růstem a šířením rakoviny (46).
- Rafinované sacharidy: Strava s vysokým obsahem rafinovaných sacharidů, včetně typické západní stravy, může zvýšit riziko rakoviny prsu. Zkuste nahradit rafinované sacharidy, jako je bílý chléb a sladké pečivo, celozrnnými výrobky a zeleninou bohatou na živiny (47).
Sója a rakovina prsu
Mnoho lidí se také ptá, zda sójové výrobky – jako je tofu, sójové mléko a edamame – mohou ovlivnit jejich riziko rakoviny prsu. Výzkum je smíšený.
Podle části laboratorních studií a na zvířatech by konzumace vysokého množství isoflavonů, sloučeniny nacházející se v sóji, mohla zvýšit riziko vzniku rakoviny prsu. Isoflavony napodobují účinky estrogenu (48).
Studie na lidech však ve skutečnosti zjistily, že zvýšený příjem sóji je spojen s nižším rizikem vzniku rakoviny prsu (49).
Navíc může příjem sóji ve skutečnosti zlepšit výsledky léčby a pomoci chránit před recidivou u lidí s diagnózou rakoviny prsu (50).
Další aspekty životního stylu
Není pochyb o tom, že vaše strava může pomoci předcházet chronickým onemocněním, včetně rakoviny prsu. Nicméně mnoho dalších životních stylů může také ovlivnit vaše riziko rakoviny.
Například pravidelné cvičení, dostatek odpočinku a vyhýbání se kouření nabízejí významnou ochranu před rakovinou prsu. Udržování přiměřené tělesné hmotnosti může také pomoci snížit vaše riziko (51).
Některé výzkumy dále ukazují, že určité produkty péče o pleť mohou zvýšit riziko rakoviny prsu.
Například mnoho hydratačních krémů, kosmetiky a vlasových produktů obsahuje parabeny, typ chemické látky, která by mohla hrát roli ve vývoji rakoviny prsu. Parabeny jsou považovány za endokrinní disruptory, což znamená, že mohou negativně ovlivňovat vaše hormony (52, 53).
Vystavení se pesticidům a také endokrinním disruptorům, jako je bisfenol A (BPA), které se nacházejí v materiálech, jako je plast, může také zvýšit riziko rakoviny prsu (54).
Volba přírodních produktů pro péči o pleť, zahradničení a úklid tedy může snížit riziko rakoviny prsu.
Závěr
Celkově je riziko rakoviny složité, ale jistě je ovlivněno vaší stravou.
Dodržování výživné stravy bohaté na potraviny, jako je listová zelenina, citrusové plody a tučné ryby, může pomoci snížit riziko rakoviny prsu. Stejně důležité může být omezit nebo se vyhnout potravinám, jako je alkohol, vysoce průmyslově zpracované maso a sladké potraviny a nápoje.
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max

———
Cordyceps sinensis

———
Sibiřská Čaga

———
Hericium erinaceus

———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)

———
Shiitake

———
Hlíva ústřičná

———
Agaricus

———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)

———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)

———
Ashwagandha

———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent

———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu

———
Graviola - Annona

———
Maca

———
Chitomax

———
Fenuprim

———
Dračí krev

———
Danshen Q10 cardio - pro normální funkci srdce

———
Šafrán

———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent

———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent

———
S-Acetyl-L-Glutathion

———
NMN (nikotinamid mononukleotid)

———
Brusinka komplex Phytosome - PhytoCran

———
Ginkgo biloba Phytosome - Cogni Flow

———
Probiotika a prebiotika pro zdraví střev a imunitu - Biome Boost

———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení

———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium

———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
Farmaceutický průmysl nás přivedl k filosofii INTERVENCE, ne PREVENCE
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid), BRUSINKA, GINKGO BILOBA, PROBIOTIKA...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
Výzkum v roce 2024 přesně určil, co vede v roce 2025 ke zdravé dlouhověkosti
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
Proč lituji přestěhování do domova důchodců – 6 tvrdých pravd, které musíte vědět! - video
Nejlepší DIETY pro celkové zdraví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report
31 důvod ů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Mezi mladšími Američany prudce vzrostl nadměrný počet úmrtí, kteří byli očkováni vakcínou mRNA
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
ZVRÁCE NÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video
PROTOKOL PRO PREVENCI pro uzdravené klienty stránek "Úspěšná léčba"
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - účinky, darování a prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Přírodní léčba pejsků versus selhávající ortodoxní antibiotika - Coriolus + Kurkumin vítězí
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
Jak na jarní pylovou alergii? Elixír mládí Jana Hromady z Opavy - video
Kniha "Netradiční bylinkář" - Roman Kindl (212 stran)
HLOUBKOVÁ OČISTA ORGANIZMU
možnost volby
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupisová: Tento model je v ohrožení života