Vysoký krevní tlak je způsoben více spotřebou cukru než příjmem soli

Jessica Dolores

Dokonce i vědci mohou někdy určit špatnou příčinu zdravotních problémů. Po více než sto let ukazují prstem na sůl jako hlavního pachatele vysokého krevního tlaku neboli  hypertenze, která vede k poškození ledvin, mrtvici a srdečnímu infarktu. Někteří dokonce popisují sůl jako "jedinou nejnebezpečnější ingredienci ve vaší spíži". A mnozí lékaři trvají na tom, že značné odstranění soli ze stravy sníží počet případů hypertenze a zachrání životy.

Sůl není viník

Ale ukazuje se, že sůl není skutečný viník vysokého krevního tlaku. Ve skutečnosti omezování soli ve stravě může zvýšit vaše šance na vznik fatálního srdečního problému, zvláště pokud sůl pochází ze zdravého zdroje.

Vědci z ústavu v Kansas City a i z Montefiore Medical Center v New Yorku věří, že výhody odstranění sodíku jsou "diskutabilní", protože přímý vztah mezi konzumací soli a srdečními chorobami je nepravdivý. Důkazem je provedená meta-analýza neziskového sdružení Cochrane, která prokázala, že snížení konzumovaného množství soli nemůže snížit riziko úmrtí nebo rozvoj kardiovaskulárních onemocnění.

Skutečný viník

Naopak skutečným viníkem, když se jedná o hypertenzi je cukr, zejména fruktóza neboli rafinovaný cukr. Toto je výsledek přesvědčivého výzkumu zveřejněného v časopise BMJ OpenHeart. Vědci zjistili, že získávání 25 procent kalorií z rafinovaného cukru může ztrojnásobit riziko úmrtí na kardiovaskulární onemocnění. Naopak ti, kteří dostanou do 10% svých přijímaných kalorií z cukru, nemají na druhou stranu uvedený problém.

Autoři studie také zdůraznili, že většina konzumované soli pochází ze zpracovaných potravin, které jsou také největším zdrojem rafinovaného cukru. Vědci jako důkaz použili populační a klinické studie, které ukázaly, že cukr má negativní vliv na krevní tlak. Zejména výzkumníci poukazují na fruktózu, na kterou mnoho studií poukazuje jako na hlavní důvod poškozování kardiovaskulárního systému. Výzkumný tým vysvětlil, že fruktóza může výrazně zvýšit krevní tlak. Při konzumaci více než 74 gramů fruktózy denně vede k 77 procentní pravděpodobnosti, že krevní tlak přesáhne hodnotu 160/100 mm Hg.

Naopak přírodní cukr v ovoci a zelenině nemůže ublížit. To znamená, že můžete přidat do jídla mírné množství přírodních sladidel, jako je med, javorový sirup a stévie, pokud chcete zlepšit jeho chuť, aniž byste riskovali rozvoj kardiovaskulárních onemocnění.

Je smutné, že spotřeba cukru značně vzrostla

Asi před 30 lety, průměrný člověk spotřeboval jen pár kilo cukru ročně. Když se ale rozšířily průmyslově zpracované potraviny a nápoje s fruktózou, průměrná spotřeba cukru vzrostla na neuvěřitelných 35 až 69 kg za rok. To odpovídá přibližně 24 až 47 čajovým lžičkám cukru nebo přibližně 96 až 189 gramům fruktózy denně. Dnes přibližně 13 procent Američanů získává nejméně 25 procent svých celkových kalorií formou přidaných cukrů.

Zde jsou zdravější a bezpečnější alternativy k rafinovanému cukru:

  • Kokosový cukr - je plný antioxidantů a dalších živin. Kokos sám je považován za zázračné jídlo. Kokosový cukr je vhodný do čaje a kávy.
  • Datlový cukr - pochází ze sušených datlí, které se pomlely. Tento cukr se nerozpouští, takže je ideální pro pečení.
  • Javorový sirup - obsah manganu a zinku pomáhá zvýšit produkci energie a posílit imunitní systém.
  • Surový med - přírodní ingredience medu bojují proti bakteriím a posilují imunitní systém. Surový med je plný antioxidantů. Stabilizuje krevní tlak a pomáhá při vyrovnávání hladiny cukru v krvi. Zkuste jej přidávat do čajů, které pomáhají léčit bolest v krku, nebo jím můžete pokapat zdravou snídani.
  • Stévie - extrakt z rostliny Stévie, léčí i cukrovku. Je mnohonásobně sladivější než rafinovaný cukr. Rostlinu si můžete i doma pěstovat. Je vhodný do kombinace s jinými cukry.

Nemůžete zcela vyloučit cukr z jídla, protože budou chutnat mdle. Ale můžete používat bezpečné alternativy, které vám umožní si jídlo vychutnat, aniž byste si zničili vaše zdraví.

Zdroj: https://www.naturalnews.com/2018-05-08-high-blood-pressure-is-caused-more-by-sugar-consumption-rather-than-salt-intake.html

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

 

EXTRAKT           SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ ČERVENÁ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

video z návštěvy pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

 

SERIÁLY NA EMAIL

Reishi pomáhá i při velmi vážných nemocech!

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA

 

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku

 

 

 

KURKUMIN

spolehlivý zabíječ patogenů

 

technologie Phytosome®

zabezpečuje 29násobný průnik do organismu

s ochrannou známkou Meriva®

pro využití i při klinických zkouškách

 

 

 

 

KOLOIDNÍ STŘÍBRO

využití koloidního stříbra

článek  ZDE

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

Účinek:

  • normalizuje arteriální tlak,
  • zlepšuje krevní oběh,
  • zklidňuje nervovou soustavu,
  • zpomaluje proces stárnutí,
  • zlepšuje ventilaci plic,
  • zpevňuje dýchací svaly - předchází plicním a bronchiálním onemocněním,
  • příznivě ovlivňuje léčbu chronické bronchitidy, bronchiálního astmatu, vegetativní dystonie, hypertonického onemocnění a stenokardie,
  • zvyšuje účinnost léků a zkracuje dobu léčení.

 

 

ČISTÝ VZDUCH ALESPOŇ DOMA

96% ÚČINNOST

NAPROSTO TICHÝ CHOD

FILTRACE KARCINOGENNÍHO MIKROPRACHU

podrobně + přes 100 zkušeností

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg           á 5 mg

Zdrojem oleje je původní odrůda lněného semínka bez pescitidů, kterou používala v úspěšné léčbě Dr. Budwig, z Kazachstánu

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA