Škodí umělá sladidla dobrým střevním bakteriím?
- Pixabay
Barbora Nová
Umělá sladidla jsou syntetické náhražky cukru, které se přidávají do potravin a nápojů, aby jim dodaly sladkou chuť, přičemž sladkost dodávají bez dalších kalorií, což je lákavá volba pro lidi, kteří se snaží zhubnout.
Umělá sladidla obsahují nejrůznější potraviny a výrobky denní potřeby, včetně cukrovinek, limonád, zubních past a žvýkaček.
V posledních letech však umělá sladidla vyvolávají kontroverze. Lidé začínají pochybovat o tom, zda jsou tak bezpečná a zdravá, jak se vědci zprvu domnívali.
Jedním z jejich potenciálních problémů je, že mohou narušit rovnováhu prospěšných bakterií ve střevech.
Následují poznatky současného výzkumu, který zkoumá, zda umělá sladidla mění střevní bakterie a jaký vliv mohou mít tyto změny na vaše zdraví.
Střevní bakterie mohou ovlivňovat vaše zdraví a hmotnost
Bakterie ve střevech hrají významnou roli v mnoha procesech vašeho těla (1, 2).
Je známo, že prospěšné bakterie chrání střeva před infekcemi, produkují důležité vitaminy a živiny a dokonce pomáhají regulovat váš imunitní systém.
Nerovnováha bakterií, kdy vaše střevo obsahuje méně zdravých bakterií než obvykle, se nazývá dysbióza (3, 4).
Dysbióza je spojována s řadou střevních problémů, včetně zánětlivých střevních onemocnění (IBD), syndromu dráždivého tračníku (IBS) a celiakie (5).
Nedávné studie také naznačují, že dysbióza může hrát roli v tom, kolik vážíte (6, 7).
Vědci zkoumající střevní bakterie zjistili, že lidé s normální hmotností mají ve střevech obvykle jiný vzorec bakterií než lidé s nadváhou (4).
Studie dvojčat porovnávající střevní bakterie jednovaječných dvojčat s nadváhou a s normální hmotností zjistily stejný jev, což potvrzuje, že tyto rozdíly v bakteriích nejsou genetické (8).
Navíc když vědci přenesli bakterie ze střev jednovaječných lidských dvojčat do myší, myši, které dostaly bakterie od dvojčat s nadváhou, přibraly na váze, přestože všechny myši byly krmeny stejnou stravou (6).
Může to být způsobeno tím, že typ bakterií ve střevech lidí s nadváhou je účinnější při získávání energie ze stravy, takže lidé s těmito bakteriemi získají z určitého množství potravy více kalorií (4, 9).
Nové výzkumy také potvrzují, že střevní bakterie mohou souviset s celou řadou dalších zdravotních potíží, včetně artritidy, cukrovky 2. typu, srdečních onemocnění a rakoviny (4).
Shrnutí:
- Rovnováha prospěšných bakterií ve střevech může hrát důležitou roli pro vaše zdraví a hmotnost.
Umělá sladidla mohou změnit rovnováhu střevních bakterií
Většina umělých sladidel prochází trávicím systémem nestrávená a odchází z těla ven v nezměněné podobě (10).
Z tohoto důvodu se vědci dlouho domnívali, že nemají na organismus žádné účinky.
Nedávný výzkum však odhalil, že umělá sladidla mohou ovlivňovat vaše zdraví tím, že mění rovnováhu bakterií ve střevech.
Vědci zjistili, že u zvířat krmených umělými sladidly dochází ke změnám střevních bakterií. Vědci testovali sladidla včetně Splendy, acesulfamu draselného, aspartamu a sacharinu (11, 12, 13, 14).
V jedné studii vědci zjistili, že když myši jedly sladidlo sacharin, změnil se počet a druhy bakterií v jejich střevech, včetně snížení počtu některých prospěšných bakterií (14).
Zajímavé je, že ve stejném experimentu nebyly tyto změny pozorovány u myší krmených cukrovou vodou.
Vědci také poznamenali, že lidé, kteří konzumují umělá sladidla, mají ve střevech jiné profily bakterií než ti, kteří umělá sladidla nejedí. Zatím však není jasné, zda a jak mohou umělá sladidla tyto změny způsobovat (10, 15).
Vliv umělých sladidel na střevní bakterie se však může u jednotlivých osob značně lišit.
První studie na lidech naznačily, že pouze u některých lidí může při konzumaci těchto sladidel dojít ke změnám střevních bakterií a zdravotního stavu (10, 16).
Shrnutí:
- U myší bylo prokázáno, že umělá sladidla mění rovnováhu bakterií ve střevě. K přesnějšímu určení jejich účinků na člověka je však zapotřebí provést další studie.
Umělá sladidla byla spojena s obezitou a několika nemocemi
Umělá sladidla jsou často doporučována jako náhrada cukru lidem, kteří se snaží zhubnout (17).
Byly však vzneseny otázky ohledně jejich vlivu na hmotnost.
Někteří lidé zejména zaznamenali souvislost mezi konzumací umělých sladidel a zvýšeným rizikem obezity, jakož i dalších onemocnění, jako je mrtvice, demence a cukrovka 2. typu (18, 19).
Obezita
Umělá sladidla často používají lidé, kteří se snaží zhubnout.
Někteří lidé však mají zkušenosti, že umělá sladidla mohou být ve skutečnosti spojena s přibýváním na váze (20, 21).
Studie na lidech zatím zjistily rozporuplné výsledky. Některé observační studie spojují konzumaci umělých sladidel se zvýšením indexu tělesné hmotnosti (BMI), zatímco jiné s mírným snížením BMI (21, 22, 23, 24).
Výsledky experimentálních studií jsou rovněž nejednotné. Celkově se zdá, že nahrazení vysoce kalorických potravin a nápojů slazených cukrem těmi, které obsahují umělá sladidla, má příznivý vliv na BMI a hmotnost (25, 26).
Nedávný přehled však nedokázal najít žádný jednoznačný přínos umělých sladidel na hmotnost, takže je zapotřebí více dlouhodobých studií (23).
Diabetes 2. typu
Umělá sladidla nemají žádné bezprostřední měřitelné účinky na hladinu cukru v krvi, takže jsou považována za bezpečnou alternativu cukru pro osoby s cukrovkou (27).
Objevily se však obavy, že umělá sladidla mohou zvyšovat inzulinovou rezistenci a intoleranci glukózy (19).
Skupina vědců zjistila, že u myší krmených umělým sladidlem se zvýšila intolerance glukózy. To znamená, že myši byly méně schopné stabilizovat hladinu cukru v krvi po konzumaci cukru (14).
Stejná skupina vědců také zjistila, že když byly myším bez zárodků implantovány bakterie myší s glukózovou intolerancí, staly se rovněž glukózově intolerantními.
Některé observační studie u lidí zjistily, že častá dlouhodobá konzumace umělých sladidel je spojena se zvýšeným rizikem cukrovky 2. typu (21, 28, 29).
V současné době je však souvislost mezi cukrovkou 2. typu a umělými sladidly pouze asociační. K určení, zda umělá sladidla způsobují zvýšené riziko, je třeba provést další studie (30).
Mrtvice
Umělá sladidla jsou spojována se zvýšením rizikových faktorů srdečních onemocnění, včetně mrtvice (21, 23, 31, 32).
Studie nedávno zjistila, že u lidí, kteří vypijí jeden uměle slazený nápoj denně, je riziko mrtvice až třikrát vyšší než u lidí, kteří vypijí méně než jeden nápoj týdně (33).
Tato studie však byla pozorovací, takže nelze určit, zda konzumace umělých sladidel skutečně způsobila zvýšené riziko.
Když se navíc vědci zabývali touto souvislostí z dlouhodobého hlediska a vzali v úvahu další faktory související s rizikem mrtvice, zjistili, že souvislost mezi umělými sladidly a mrtvicí není významná (34).
V současné době existuje jen málo důkazů, které by potvrzovaly souvislost mezi umělými sladidly a rizikem mrtvice. K jejímu objasnění je třeba provést další studie.
Demence
O tom, zda existuje souvislost mezi umělými sladidly a demencí, neexistuje mnoho výzkumů.
Nicméně stejná observační studie, která nedávno spojila umělá sladidla s mrtvicí, zjistila také souvislost s demencí (34).
Stejně jako v případě mrtvice byla tato souvislost pozorována pouze před tím, než byla čísla plně upravena tak, aby zohledňovala další faktory, které mohou zvyšovat riziko vzniku demence, jako je například diabetes 2. typu (35).
Shrnutí:
- Umělá sladidla jsou spojována s řadou zdravotních potíží, včetně obezity, cukrovky 2. typu, mrtvice a demence.
Jsou umělá sladidla méně škodlivá než cukr?
Navzdory obavám z umělých sladidel stojí za zmínku, že konzumace příliš velkého množství přidaného cukru je známá jako škodlivá.
Ve skutečnosti většina vládních směrnic doporučuje omezit příjem přidaného cukru kvůli zdravotním rizikům s ním spojeným.
Konzumace příliš velkého množství přidaného cukru je spojena se zvýšeným rizikem vzniku zubních kazů, obezity, cukrovky 2. typu, horším duševním zdravím a rizikovými ukazateli srdečních onemocnění (36, 37, 3 8 , 39).
Víme také, že snížení příjmu přidaného cukru může mít významné zdravotní přínosy a snížit riziko onemocnění (40).
Na druhou stranu jsou umělá sladidla stále považována za relativně bezpečnou variantu pro krátkodobé užívání pro většinu lidí (41).
Mohou také pomoci lidem, kteří se snaží snížit příjem cukru a zhubnout, alespoň krátkodobě.
Existují však určité důkazy, které spojují dlouhodobý vysoký příjem umělých sladidel se zvýšeným rizikem cukrovky 2. typu (21, 28, 29).
Pokud máte obavy, nejzdravější možností je snížit spotřebu cukru i umělých sladidel, nejlépe vyřadit ze stravy úplně.
Shrnutí:
- Výměna přidaného cukru za umělá sladidla může pomoci lidem, kteří se snaží zhubnout a zlepšit zdraví svých zubů.
Závěr
Nebylo prokázáno, že by krátkodobé užívání umělých sladidel bylo škodlivé, přičemž vám mohou pomoci snížit příjem kalorií a chránit vaše zuby, zejména pokud konzumujete hodně cukru.
Důkazy o jejich dlouhodobé bezpečnosti se však různí a mohou narušit rovnováhu vašich střevních bakterií.
Celkově lze říci, že umělá sladidla mají svá pro a proti a to, zda byste je měli konzumovat, záleží na individuálním rozhodnutí.
Nicméně pokud máte obavy z nesnášenlivosti glukózy nebo se obáváte o jejich dlouhodobou bezpečnost, možná budete chtít sladidla ze svého jídelníčku vyřadit nebo zkusit přejít na přírodní sladidla, jako je například léčivá stévie.
Studie ukazuje, že aspartam vylučuje neurotransmitery z mozku, což způsobuje, že mozek je vystaven zvýšenému chemickému poškození z potravin a vakcín

Mike Adams, editor Natural News
Bombová vědecká studie odhaluje, že aspartam (E951) může být jednou ze zásadních, nejvíce škodlivých látek pro lidstvo.
V rámci této studie byly krysy krmeny potravou, do které byl přidáván aspartam po dobu 10-40 dní. Následně byla provedena biochemická analýza jejich mozkové tkáně, která zahrnovala neurotransmitery (acetylcholin, epinefrin, norepinefrin, a-aminobutyrovou kyselinu a serotonin). Ze séra byla zjišťována peroxidace lipidů (MDA), redukovaného glutathionu a superoxiddismutázy (SOD). "
Šokující výsledky ukázaly, že aspartam vylučoval mozkové neurotransmitery
Výsledky studie zjistily vztah závislý na dávce mezi spotřebou aspartamu a destrukcí neurotransmiterů - mozkových chemikálií nezbytných pro funkci neuronů.
"Úrovně neurotransmiterů v mozcích zatížených Aspartamem (serotonin, GABA a dopamin) byly významně sníženy ve srovnání s mozky bez vlivu Aspartamu," uvádí studie.
Navíc hladiny mozkových antioxidantů, které chrání mozkovou tkáň před oxidačním poškozením - často způsobené chemickou expozicí - byly značně vyčerpány. "Získané výsledky ukázaly, že antioxidační aktivity (SOD a GSH) byly výrazně sníženy," uvádí studie.
Závěr studie konstatoval, že "konzumace [aspartamu] po dlouhou dobu zvyšuje oxidační stres v mozkové tkáni a narušuje funkci neurotransmiterů, které ovlivňují fyziologické funkce."
Obrovské snížení serotoninu a prudké zvýšení epinefrinu mohou vysvětlovat chemické změny v mozku
Studie zjistila, že hladiny serotoninu byly sníženy o téměř 74% u krys, které konzumovaly 125 mg aspartamu než u krys, kterým nebyl podán žádný aspartam. Současně se hladiny epinefrinu podstatně zvýšily téměř o 500%. Epinefrin je chemická látka, která je obvykle spojena se strachem, nejistotou a nebezpečím.
Co tyto výsledky ukazují, je naprosto ohromující: Aspartam značně snižuje množství neurotransmiterů v mozku, zatímco na druhé straně agresivně zvyšuje chemické látky spojené se strachem a nebezpečím.
Navíc, aspartam činí mozek zranitelnějším oxidačním poškozením, což znamená, že mozkové buňky jsou náchylnější k poškození přísadami z vakcíny (Thimerosal), toxickými potravinovými chemikáliemi, pesticidy nebo dokonce potenciálně 5G bezdrátovými sítěmi, které způsobují elektromagnetickou změnu mozkových buněk.
Americká veřejnost, která spotřebovává obrovské množství aspartamu, je stále více označována jako "vyčerpaná" a plná strachu, nenávisti a násilí
Jejich mozky jsou pozměňovány chemikáliemi, které přeměňují lidi na úroveň zvířecích organismů, které nemají vyšší kognitivní funkce
Jak ukazuje tato studie, aspartam může přispívat k pádu lidské civilizace změnou mozku lidských bytostí, přeměnou je na kognitivně zhoršené, chemicky změněné organismy neschopné racionálního chování. Také nám připomíná, že pokud jde o složky potravin, lidé jsou laboratorní krysy, kteří jsou běžně vystavováni nebezpečným toxickým chemikáliím, které mají neznámé dlouhodobé účinky.
Ale všechny jsou "schváleny" FDA, často založené na falešných vědeckých studiích poskytovaných samotnými výrobci chemikálií.
Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (anglicky: Food and Drug Administration, FDA) je vládní agentura Spojených států amerických, resortu zdraví a služeb (United States Department of Health and Human Services), která je zodpovědná za kontrolu a regulaci potravin, doplňků stravy, léčiv (pro lidi i zvířata), kosmetických přípravků, lékařských přístrojů a biofarmaceutických a krevních produktů v USA.
E 951 Aspartam
Charakteristika
Jedná se o uměle vyrobené sladidlo, které je přibližně 200x sladší než cukr, zvýrazňující aroma. Používá se odhadem ve více než 6000 potravinách po celém světě. Látka není stabilní při zahřívání, protože ztrácí svou sladkost. Po požití se v těle rozkládá na fenylalanin, kyselinu asparagovou a methanol, přičemž zvyšuje chuť k jídlu. Má i schopnost zvýrazňovat sladivost dalších syntetických sladidel. Většinou je nevýhodou, že zvyšuje chuť k jídlu.
Použití
Aspartam se používá jako náhražka cukru, protože je levnější, k běžnému slazení, k výrobě sypkých nápojů, čajů, žvýkaček, některých jogurtů, některých dezertů, pudinků, snídaňových cereálií, mražených krémů, majonézy, hořčice, nakládané zeleniny a ovoce, vitamínových potravinových doplňků a další. Logicky se většinou nepoužívá v pokrmech, které je doporučené zahřívat, tepelně upravovat.
CO ZAZNĚLO DŘÍVE O ASPARTAMU
Nebezpečný aspartam
Cukr je v posledních desetiletích nahrazován ve stovkách druhů potravin umělým sladidlem aspartamem, který přišel na trh v roce 1965. Do té doby se používal hlavně sacharin. Zatímco oficiální statistiky uvádějí, že konzumace aspartamu způsobila v USA smrt pouhých 300 lidí, a proto je stále považován za bezpečný, jiní vědci i lékaři přesvědčivě dokazují, že aspartam je sladidlo, které poškozuje zdraví a zabíjí.
Molekula aspartamu má velice temnou a spletitou historii, která vrhá světlo na praktiky v zákulisí americké společnosti. Nejrůznější intervence a zájmy politiků, armády a tajných služeb, farmaceutických společností a velkých potravinářských koncernů po dvě desítky let soupeřily o to, zda tato látka zůstane v arzenálu bojových chemických látek, které zcela nepozorovaně dokáží ovlivnit nervovou činnost člověka, vyvolat ztrátu paměti a navodit stav známý jako AN, nebo zda se stane levným sladidlem, které zvýší zisky mnoha potravinářských koncernů.
Po zahřátí aspartamu na 30 °C vzniká metanol. Metanol se v těle oxiduje na kyselinu mravenčí a neurotoxin formaldehyd. Množství metanolu vznikajícího z aspartamu není malé: jeden litr perlivého nápoje oslazeného aspartamem obsahuje asi 56 mg metanolu. Náruživí konzumenti takových nápojů mohou denně pozřít až 250 mg metanolu, což 32x přesahuje bezpečný limit pro metanol. Je všeobecně známo, že metanol poškozuje oční nervy a může vyvolat slepotu. Například nezralá nervová tkáň plodů a kojenců metanol nedokáže tolerovat.
Profesor John Olney ve svých studiích prokázal, že aspartam poškozuje mozek, jak laboratorním zvířatům, tak dětem. Aspartam působí na spojeních nervových buněk v mozku a vyvolává jejich nadměrné dráždění, vedoucí až k odumření neuronů. U laboratorních potkanů vyvolávalo podávání aspartamu vznik nádorů v mozku. Tyto nežádoucí účinky zpočátku zbrzdily prvotní nadšení pro využití aspartamu v potravinářském průmyslu, vedly však k jinému nápadu: byl předložen v seznamu nových bojových chemických látek. Vědělo se, že aspartam způsobuje bolesti hlavy, změny nálady, závratě, zejména deprese, nespavost, může vyvolat slepotu a narušuje inteligenci a krátkodobou paměť.
Přesto v roce 1996 bylo povoleno používat aspartam ve všech druzích potravin.
Publikace vědců, které uváděly nepříznivé vedlejší účinky aspartamu, byly ve vědeckých časopisech odmítány, mnohé výsledky byly zfalšovány, nebo se ztratily, někteří badatelé zemřeli a na trh bylo uvedeno sladidlo BEZPEČNÉ JAKO MATEŘSKÉ MLÉKO
Již v původních experimentech profesor Olney pozoroval, že podávání aspartamu vyvolává u pokusných zvířat také obezitu a cukrovku. To bylo potvrzeno v řadě jiných laboratořích. A přesto je aspartam dodáván do „dietních“ nápojů a potravin pro diabetiky, přesto je doporučován v redukčních dietách. Aspartam vyvolává nadměrné přejídání.
V klinických pozorováních u lidí bylo prokázáno, že kromě uvedených problémů vyvolává dlouhodobá konzumace aspartamu poškození trávicího ústrojí, zažívací problémy, nevolnost, poškození jater a ledvin, bolesti hlavy, zvýšený příjem jídla, rozostřené vidění, nespavost, hyperaktivitu, poruchy nálady, deprese a zvýšený sklon k sebevražednosti, ztrátu energie a únavu, bolesti svalů a kloubů, poruchy sluchu a riziko vzniku rakoviny.
Italští vědci z Evropské nadace pro onkologii a ekologické vědy v roce 2010 zveřejnili studii uskutečněnou na osmnácti stech laboratorních krysách. Tvrdí v ní, že aspartam je rakovinotvorný. Zpráva agentury AFP říká: "Sladidlo je schopno vyvolat lymfomy a leukémie u krysích samiček, a to i tehdy, je-li podáváno v dávkách velmi podobných denní dávce schválené pro člověka".
Aspartam - hořká pravda o tomto toxickém sladidle
Cukr je v posledních desetiletích nahrazován ve stovkách druhů potravin umělým sladidlem aspartamem, který přišel na trh v roce 1965. Do té doby se používal hlavně sacharin. Zatímco oficiální statistiky uvádějí, že konzumace aspartamu způsobila v USA smrt pouhých 300 lidí, a proto je stále považován za bezpečný, jiní vědci i lékaři přesvědčivě dokazují, že aspartam je sladidlo, které poškozuje zdraví a zabíjí.
Molekula aspartamu má velice temnou a spletitou historii, která vrhá světlo na praktiky v zákulisí americké společnosti. Nejrůznější intervence a zájmy politiků, armády a tajných služeb, farmaceutických společností a velkých potravinářských koncernů po dvě desítky let soupeřily o to, zda tato látka zůstane v arzenálu bojových chemických látek, které zcela nepozorovaně dokáží ovlivnit nervovou činnost člověka, vyvolat ztrátu paměti a navodit stav známý jako AN, nebo zda se stane levným sladidlem, které zvýší zisky mnoha potravinářských koncernů.
Po zahřátí aspartamu na 30 °C vzniká metanol. Metanol se v těle oxiduje na kyselinu mravenčí a neurotoxin formaldehyd. Množství metanolu vznikajícího z aspartamu není malé: jeden litr perlivého nápoje oslazeného aspartamem obsahuje asi 56 mg metanolu. Náruživí konzumenti takových nápojů mohou denně pozřít až 250 mg metanolu, což 32x přesahuje bezpečný limit pro metanol. Je všeobecně známo, že metanol poškozuje oční nervy a může vyvolat slepotu. Například nezralá nervová tkáň plodů a kojenců metanol nedokáže tolerovat.
Profesor John Olney ve svých studiích prokázal, že aspartam poškozuje mozek, jak laboratorním zvířatům, tak dětem
Aspartam působí na spojeních nervových buněk v mozku a vyvolává jejich nadměrné dráždění, vedoucí až k odumření neuronů. U laboratorních potkanů vyvolávalo podávání aspartamu vznik nádorů v mozku. Tyto nežádoucí účinky zpočátku zbrzdily prvotní nadšení pro využití aspartamu v potravinářském průmyslu, vedly však k jinému nápadu: byl předložen v seznamu nových bojových chemických látek. Vědělo se, že aspartam způsobuje bolesti hlavy, změny nálady, závratě, zejména deprese, nespavost, může vyvolat slepotu a narušuje inteligenci a krátkodobou paměť.
Přesto v r. 1996 bylo povoleno používat aspartam ve všech druzích potravin. Publikace vědců, které uváděly nepříznivé vedlejší účinky aspartamu, byly ve vědeckých časopisech odmítány, mnohé výsledky byly zfalšovány, nebo se ztratily, někteří badatelé zemřeli a na trh bylo uvedeno sladidlo BEZPEČNÉ JAKO MATEŘSKÉ MLÉKO.
Již v původních experimentech profesor Olney pozoroval, že podávání aspartamu vyvolává u pokusných zvířat také obezitu a cukrovku. To bylo potvrzeno v řadě jiných laboratořích. A přesto je aspartam dodáván do „dietních“ nápojů a potravin pro diabetiky, přesto je doporučován v redukčních dietách. Aspartam vyvolává nadměrné přejídání.
V klinických pozorováních u lidí bylo prokázáno, že kromě uvedených problémů vyvolává dlouhodobá konzumace aspartamu poškození trávicího ústrojí, zažívací problémy, nevolnost, poškození jater a ledvin, bolesti hlavy, zvýšený příjem jídla, rozostřené vidění, nespavost, hyperaktivitu, poruchy nálady, deprese a zvýšený sklon k sebevražednosti, ztrátu energie a únavu, bolesti svalů a kloubů, poruchy sluchu a riziko vzniku rakoviny.
Italští vědci z Evropské nadace pro onkologii a ekologické vědy v roce 2010 zveřejnili studii uskutečněnou na osmnácti stech laboratorních krysách. Tvrdí v ní, že aspartam je rakovinotvorný. Zpráva agentury AFP říká: "Sladidlo je schopno vyvolat lymfomy a leukémie u krysích samiček, a to i tehdy, je-li podáváno v dávkách velmi podobných denní dávce schválené pro člověka".
Více:
- Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a excitotoxiny
- Smrt nese jméno glyfosát LHÁŘ Jurečka. Je všude kolem nás, aneb realita vládnutí KDU-ČSL
- Ftaláty a PVC
- Pesticidy, kumulativní zhoubný účinek
- Herbicid Monsanta vraždí včely a tím přispívá k možnému globálnímu kolapsu zásobování potravinami
- Kolaps populace hmyzu - varování před zánikem lidstva
- Naše děti jsou vystaveny 10 000 chemikálií v potravinách, které jedí
- Studie potvrdila, že chemické látky v šampónech, mýdlech a zubních pastách mění u dospívající mládeže pohlavní hormony
- Celá jedna kategorie zemědělských pesticidů poškozuje mozky dětí, výsledkem je, že jejich IQ globálně klesá
Mike Adams, editor Natural News
Mike Adams je zakládající redaktor NaturalNews.com a ředitel mezinárodně akreditované laboratoře (ISO 17025) analytické laboratoře známé jako CWC Labs. Byl mu udělen Certifikát za dosažení mimořádně vysoké přesnosti analýzy toxických prvků v neznámých vzorcích vody pomocí přístrojů ICP-MS. Mike Adams je také velmi schopný v oblasti kapalinové chromatografie, iontové chromatografie a analytické instrumentace s časovou analýzou hmotnostní spektrometrie. Rovněž dosáhl řady laboratorních průlomů v programování automatizovaných robotů pro manipulaci s kapalinou pro přípravu vzorků a přípravu externích standardů.
Patentový úřad USA udělil patent Mike Adamsovi NO. US 9526751 B2 za vynález „Cesium Eliminator“, vynález zachraňující život, který odstraňuje až 95% radioaktivního cesia z trávicího traktu člověka. Adams se zavázal poskytnout úplná patentová práva na patenty každému státu nebo národní vládě, která potřebuje tento produkt vyrobit, aby zachraňovala lidské životy v důsledku jaderné nehody, katastrofy, válečného aktu nebo teroristického činu. Rovněž skladoval 10 tun suroviny na výrobu Cesium Eliminator ve skladu v Texasu a plánuje věnovat hotový produkt na záchranu životů v Texasu, když dojde k další jaderné události. Žádný nezávislý vědec na světě neprovedl více výzkumu v odstraňování radioaktivních prvků z trávicího traktu člověka.
Mike Adams je člověk barvy pleti, jejíž předci zahrnují Afričany a Američany. Má také indiánské předky, díky čemuž se mu připisuje inspirace pro vášeň „Strážce zdraví“ pro ochranu života a přírody před ničením způsobeným chemikáliemi, těžkými kovy a jinými formami znečištění.
Mike Adams je autorem první knihy na světě, která zveřejnila výsledky analýzy těžkých kovů ICP-MS pro potraviny, doplňky stravy, domácí zvířata, koření a rychlé občerstvení. Kniha má název Food Forensics a vydává ji BenBella Books.
Ve svém laboratorním výzkumu Adams učinil řadu průlomů v bezpečnosti potravin, jako je odhalení rýžových bílkovin dovážených z Asie, které jsou kontaminovány toxickými těžkými kovy, jako je olovo, kadmium a wolfram. Adams byl prvním vědcem, který zdokumentoval vysoké hladiny wolframu v superpotravinách. Objevil také více než 11 ppm olova v dováženém prášku mangostanu a vedl jednání s cílem uzavřít dobrovolnou dohodu v celém odvětví o omezení těžkých kovů v rýžových bílkovinových produktech.
Kromě své laboratorní práce je Adams také (neplaceným) výkonným ředitelem neziskového spotřebitelského wellness centra (CWC), organizace, která přesměrovává 100% svých darů na granty na programy, které učí děti a ženy, jak pěstovat vlastní jídlo nebo výrazně zlepšit jejich nutriřní hodnotu. Prostřednictvím neziskové CWC zahájil Adams také program Nutrition Rescue, program, který věnuje nezbytné vitamíny lidem v nouzi.
Na pozadí vědecké a softwarové technologie je Adams původním zakladatelem technologické společnosti e-mailových zpravodajů známých jako Arial Software. Díky svým technickým zkušenostem spojeným s láskou k přirozenému zdraví vyvinul Adams a nasadil systém pro správu obsahu, který v současné době řídí NaturalNews.com. Také vytvořil statistické algoritmy na vysoké úrovni, které slouží SCIENCE.naturalnews.com, což je obrovský výzkumný zdroj, který obsahuje více než 10 milionů vědeckých studií.
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid), BRUSINKA, GINKGO BILOBA, PROBIOTIKA...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
Výzkum v roce 2024 přesně určil, co vede v roce 2025 ke zdravé dlouhověkosti
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
Nejlepší DIETY pro celkové zdraví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report
31 důvod ů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
PROTOKOL PRO PREVENCI pro uzdravené klienty stránek "Úspěšná léčba"
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - účinky, darování a prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života