Glyfosát je (ne)bezpečný, rozhodl kontrolní orgán EU. Šok pro ekology. Detoxikace glyfosátu

                                            Jen nepřítel plevelů?

Ing. Zdeněk Rozehnal

Evropský úřad pro bezpečnost potravin vydal v červenci 2023 dlouho očekávaný verdikt, který může rozhodnout o budoucnosti užití glyfosátu v zemědělství. Jedná se o přípravek na hubení plevele, před jehož negativními dopady na krajinu, biodiverzitu i lidské zdraví odborníci dlouhodobě varují, přičemž nejznámější z nich je Roundup od výrobce Monsanto, kterého vlastní německý Bayer.

Úřad prohlásil, že je používání glyfosátu v zemědělství bezpečné a neexistují podle něj žádné „kritické oblasti ohrožení“ pro zdraví lidí, zvířat ani životního prostředí.

Verdikt by mohl ovlivnit rozhodnutí členských zemí, které budou v letošním roce rozhodovat o tom, zda užití glyfosátu v EU povolit i v dalších letech.

SVĚT PODLE MONSANTA (MONSATANU, nejnenáviděnější společnosti v USA)

Svet podľa spoločnosti Monsanto - dokument slovenské televize

Znepokojivý dokument o praktikách nadnárodnej spoločnosti Monsanto a jej aktuálnych krokoch na poli biotechnológie a kontroly potravín. Už od jej založenia v roku 1901 sa rozvoj a bohatstvo spoločnosti Monsanto spájajú s výrobou a predajom mnohých chemických produktov, ktoré boli neskôr zakázané. V každom z týchto prípadov sa neskôr ukázalo, že spoločnosť klamala, zatajovala dôležité skutočnosti, alebo si jednoducho zaplatila štúdie, ktoré mali dokázať neškodnosť a zdravotnú nezávadnosť jej produktov. Na základe viacerých súdnych rozhodnutí musela spoločnosť platiť nemalé sumy, nijako to však nezastavilo jej víťazné ťaženie celým svetom. Dnes je spoločnosť Monsanto svetovým lídrom v produkcii geneticky modifikovaných potravín a s nimi spojeného herbicídu Roundup...

Toxiny

Toxiny mohou být rozpustné ve vodě nebo v tucích. Dva hlavní rozpustné toxiny ve vodě jsou thimerosal (rtuť) - používá se ve vakcínách a známý herbicid, glyfosát od Monsanta - MUDr. Dietrich Klinghardt uvádí, že se tyto toxiny ukládají v ledvinách, plících a kostech.

Toxiny rozpustné v tucích jsou benzenové deriváty, insekticidy, pesticidy a herbicidy. Ty se usazují v tukové tkáni, což z nich činí silné neurotoxiny, protože mozek se skládá převážně z tuku. Toxiny rozpustné ve vodě a tuku vyžadují různé metody detoxikace.

V těle můžete mít přes 20 000 chemikálií, ale dvě z nich jsou zvláště nebezpečné pro mozek. Je to glyfosát a hliník.

Glyfosát je chelátotvorné činidlo. Když máte glyfosát v potravě (díky Jurečkovi - pořad "A Dost!" požehnaně - bývalý ministr zemědělství), váže na sebe všechny stopové minerály, a proto ty nejsou k dispozici pro absorpci. Existuje však jedna výjimka a tou je hliník. Glyfosát totiž v tomto případě funguje naopak - jako raketoplán pro hliník. Naváže ho na sebe, pronikne s ním přes střevní stěnu do tkání a distribuuje jej v celém těle.

Detoxikace glyfosátu

Glyfosát je analogem aminokyseliny glycinu. To znamená, že se uchycuje v místech, kde potřebujete glycin. Při detoxu se glycin spotřebovává a proto jej hodně lidí nemá v těle v potřebném množství pro účinnou detoxikaci.

Abyste eliminovali glyfosát, musíte saturovat své tělo právě glycinem. Dr. Klinghardt doporučuje užívat 1 čajovou lžičku (4 gramy) glycinového prášku dvakrát denně po dobu několika týdnů a poté snížit dávku na jednu čtvrtinu čajové lžičky (1 gram) dvakrát denně. Dojde k uvolnění glyfosátu z vašeho těla a umožní se jeho odstranění močí.

Glycin (1 kg od 180,- Kč) chutná sladce. Ideální je, pokud jej sníte s jídlem, když máte podezření, že je kontaminováno glyfosátem, aby se neuchycoval místo chybějícího glycinu - které průmyslově zpracované jídlo není v Česku kontaminováno glyfosátem? A o euroéčkách nemluvě.

Glycin prospívá kognitivní výkonnosti a centrálnímu nervovému systému, protože hraje roli v metabolické syntéze určitých živin, které mozek a nervy využívají k energii. Glycin pomáhá regulovat nervové impulsy v celém těle tím, že vyrovnává hladiny elektrolytů, jako je vápník, chlorid a draslík.

Detoxikace hliníku

Hliník je škodlivější než jakýkoliv jiný toxin. V zásadě poškozuje receptory, které máme na buněčné stěně, hormonální receptory, receptory neurotransmiterů, receptory inzulínu. Všechny jsou zmateny hliníkem.

Chcete-li eliminovat hliník, musíte zvýšit příjem oxidu křemičitého. Dr. Klinghardt doporučuje používat byliny bohaté na křemík, jako je koriandr a přeslička rolní. Dr. Yoshiaki Omura před 20 lety ve studii prokázal, že lze velmi rychle snížit obsah hliníku pouhou aplikací výtažku z koriandru.

Studie, zveřejněná 11. května 2020, o propojení pesticidů, teflonu a celiakie

  • Glyfosát, aktivní složka v herbicidech, jako je Roundup, je nejdůležitějším příčinným faktorem u celiakie
- Pixabay

Ing. Zdeněk Rozehnal

  • V této studii vědci zkoumali hladiny toxických chemikálií v krvi 30 dětí a adolescentů, kteří byli nedávno diagnostikováni s celiakií.
  • Tým z New York University (NYU) zjistil, že děti a adolescenti, kteří mají vysokou hladinu pesticidů a chemikálií souvisejících s pesticidy, měli dvojnásobnou šanci na pozitivní diagnostiku celiakie.
  • U žen s vyšší expozicí pesticidů, než je obvyklé, znamenalo, že měly nejméně osmkrát vyšší pravděpodobnost, že se stanou netolerujícími lepek.
 

New York University School of Medicine je jednou z vysokých škol z New York University . Společnost byla založena v roce 1841 jako University Medical College a je jednou z nejvýznamnějších lékařských škol ve Spojených státech. Je na 3. místě v oblasti výzkumu podle US News & World Report.

Vědci z NYU Langone zjistili, že zvýšené hladiny toxických chemikálií z pesticidů, nepřilnavých nádob (s teflonem) a zpomalovačů hoření jsou spojeny se zvýšeným rizikem rozvoje celiakie.

"Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém požití lepku vede k poškození tenkého střeva," řekl dr. Patrick Fratellone, RH FIM, integrativní lékař a profesor na University of Bridgeport College of Naturopathic Medicine.

Pohlaví ovlivňuje riziko

V této studii zveřejněné 11. května 2020 v časopise Environmental Research vědci zkoumali hladiny toxických chemikálií v krvi 30 dětí a mladistvých ve věku od 3 do 21 let, kterým nedávno diagnostikovali celiakii v NYU Langone Hassenfeld dětské nemocnici.

Hladiny jejich chemických látek byly porovnány s hladinami stejných chemických látek 60 dalších účastníků podobného věku, pohlaví a rasy bez celiakie.

Tým vědců z NYU zjistil, že děti a mladiství, kteří mají vysokou hladinu pesticidů a dalších chemických látek zvaných dichlorodifenyldichloretyleny (DDE), měli dvojnásobnou šanci na diagnostiku celiakie než ti, kteří těmito chemikáliemi nebyli značně promořeni.

Studie také zjistila, že pohlaví hraje roli v tom, jak chemické látky ovlivňují celiakální riziko.

U mladých žen vyšší expozice pesticidů, než je obvyklé, znamenala, že měli nejméně osmkrát vyšší pravděpodobnost, že se stanou netolerujícími lepek

 

Ale zvýšené hladiny nepřilnavých chemikálií (perfluoroalkyly nebo PFA), včetně produktů, jako je teflon, znamenaly u nich až devětkrát vyšší pravděpodobnost celiakie!

Na druhé straně mladí muži se zvýšenou hladinou chemických látek zpomalujících hoření v krvi, které se nazývají polybromované difenylethery (PBDE), byly s tímto stavem diagnostikováni pouze dvakrát častěji.

Chemikálie mohou narušit imunitní a hormonální funkce

Endokrinní systém, také nazývaný hormonální systém, je tvořen žlázami umístěnými v celém těle.

"Věda objevuje, že některé chemikálie narušují imunitní funkce, nejen hormonální," řekl spoluautor studie a zdravotní epidemiolog Dr. Leonardo Trasande, MPP, profesor pediatrie na NYU Langone.

Dodal, že již existuje „podnětný důkaz“, že chemické látky narušující endokrinní systém, přispívají k celiakii a jsou „spojeny s jinými nemocemi, jako je Crohnova nemoc“.

Dr. Trasande zdůraznil „v souvislosti s celiakií a dalšími autoimunitními stavy existuje mnoho vzájemných vztahů mezi endokrinním systémem a imunitním systémem“.

Podle Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) zahrnují perzistentní organické polutanty (POPs) tisíce syntetických chemikálií široce používaných během rozmachu průmyslové výroby po druhé světové válce.

"Ačkoli mnoho POPs bylo vyřazeno z výroby, tak přesto tyto chemikálie zůstávají v prostředí, protože jsou odolné vůči rozpadu a mají tendenci se hromadit ve zvířecích a lidských tkáních," psali autoři studie.

Některé známé POPs zahrnují polychlorované bifenyly (PCB), pesticid DDT a dioxiny - které pocházejí z bělení chloru papírové buničiny, výroby některých herbicidů a pesticidů a dalších průmyslových procesů.

Jak minimalizovat vaši expozici

"DDE je metabolit dlouhodobého pesticidu DDT, který byl samozřejmě zakázán, s výjimkou určitého použití při prevenci malárie v některých částech Afriky," uvedl Trasande. "Ale existuje kontaminace dědictví, takže nás nepřekvapilo zjištění mnoha metabolitů (v účastnících studie)."

Zdůraznil, že musíme podniknout kroky ke snížení naší expozice těmto chemickým látkám.

Lidé mohou dělat věci jako „jednoduše čistit vzduch otevřením oken každý den a pomocí mokrého mopu vyčistit perzistentní znečišťující látky, které se mohou hromadit v prachu.“

Dr. Trasande potvrdil, že tato studie přidává další informace, což vyvolává obavy ohledně nepřilnavých chemikálií.

Jedním z jednoduchých způsobů, jak omezit vystavení se těmto chemikáliím, je nepoužívat teflonové pánve, ale pouze litinové.

První „propojení“ mezi toxickými chemikáliemi a celiakií

Toto není první studie, která by našla souvislost mezi běžně používanými chemikáliemi a celiakií.

Studie z roku 2013 zveřejněná v časopise Interdisciplinary Toxicology uzavřela, že glyfosát, aktivní složka v herbicidech, jako je Roundup, je nejdůležitějším příčinným faktorem u celiakie.

Trasandeova studie je tak první, která zjistila souvislost mezi expozicí chemikáliemi a následkem.

"Naše studie zavádí první měřitelné propojení mezi expozicí toxických chemikálií a celiakií v životním prostředí," uvedl v prohlášení vedoucí vědecký pracovník studie a dětský gastroenterolog Dr. Jeremiah Levine. "Tyto výsledky také vyvolávají otázku, zda existují potenciální vazby mezi těmito chemikáliemi a jinými autoimunitními onemocněními střev, které všechny vyžadují důkladné sledování a další studium."

Příznaky celiakie

Národní ústav zdraví (NIH) uvádí příznaky celiakie, které zahrnují:

  • bolest břicha
  • chronický průjem
  • zácpa
  • plynatost
  • nevolnost

Někteří lidé s onemocněním však nemusí mít příznaky vůbec.

Podle NIH může celiakie také zabránit dětem ve vstřebávání živin, což může vést k problémům, jako je zpomalený růst, ztráta hmotnosti, poškození zubní skloviny a zpoždění puberty

 

"Ovlivňuje to 1 ze 100 jedinců," řekl dr. Patrick Fratellone. "Tito jednotlivci jsou geneticky predisponovaní a odhaduje se, že existuje více než 2 miliony Američanů, kteří nejsou dosud pozitivně diagnostikováni, a jsou ohroženi dlouhodobými komplikacemi,"

Diagnóza a léčba

Dr. Fratellone vysvětlil, že gluten je „zastřešující název“ pro proteiny známé jako prolamins, které jsou primárně tvořeny gluteninem a gliadinem. Tato látka se nachází v obilovinách, které zahrnují pšenici, žito a ječmen.

"Nejlepší způsob, jak pracovat s celiakií, je vzdělávat o ní a jak se vyhnout pšeničnému lepku." Existují také krevní testy, které určí, zda máte alergii na lepek nebo máte celiakii, “řekl.

Klinika Mayo varuje, že před zahájením bezlepkové stravy byste měli být nejprve vyšetřeni na celiakii - protože vyloučení lepku by mohlo způsobit, že testy dopadnou normálně.

K diagnostice jsou k dispozici dva krevní testy: sérologické testování, které hledá určité protilátky ve vaší krvi, a genetické testování. "Někteří gastroenterologové věří, že je nutné provést biopsii." Doporučuji testování alergie na potraviny, “řekl dr. Fratellone.

Pokud trpíte nesnášenlivostí lepku, Mayo Clinic vám doporučuje vyhýbat se všem jídlům a nápojům obsahujícím pšenici, žito, ječmen, tritikale (kříženec mezi pšenicí a žitem) a v některých případech i ovsu, pokud existuje možnost, že byl kontaminován během výroby zrninami obsahujících lepek.

Klinika Mayo je nezisková organizace a mezinárodně uznávané prestižní americké lékařské výzkumné a vzdělávací centrum, jejíž součástí jsou univerzitní nemocnice v Rochesteru a v Minnesotě. Má rovněž několik nemocnic a klinik v Jacksonville na Floridě, ve Scottsdale a Phoenixu v Arizoně. Klinika Mayo dále spolupracuje s množstvím menších klinik a nemocnic v Minnesotě, Iowě a Wisconsinu.

V letech 2017-18 byla zařazena na 1. místo na stránkách US News.com's Best Hospital Hospital Honor Roll. Tato klinika zavedla integrační model, ve kterém se aplikuje nejnovější vývoj a technologie a který také řeší duchovní a emoční potřeby pacienta během léčby rakoviny.

Závěr

Studie poprvé stanovila souvislost mezi expozicí toxickými chemickými látkami, jako jsou pesticidy a průmyslové chemikálie, a rizikem celiakie. Kdo tomu bránil, aby taková studie byla provedena podstatně dříve? Zajisté Monsanto (výrobce roundupu) a spol. za asistence zkorumpovaných politiků a bílých plášťů.

Vědci říkají, že tato zjištění vyvolávají otázku, zda existují potenciální vazby mezi těmito chemikáliemi a jinými autoimunitními onemocněními střev.

Celiakie může vést u dětí k vážným zdravotním problémům, ale odborníci říkají, že je důležité se před zahájením bezlepkové stravy nechat otestovat.

A ženy by také měly být hodně obezřetné.

Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

  • neortodoxní rozhovor M. Adamse, novináře a editora Natural News s neortodoxním doktorem Russellem Blaylockem

             Mike Adams                      Russel Blaylock, MD

Mike: Dr. Blaylocku, myslím, že čtenáři mají základní informace o glutamanu sodném i o aspartamu, ale mohl byste nám říct, co jste doposud napsal o excitotoxinech?

Dr.Blaylock: Jsem autorem třech knih. První pojednává o excitotoxinech, vyšla pod názvem "Excitotoxins: The Taste That Kills" (Excitotoxiny: Chuť, která zabíjí), nejnovější se jmenuje "Health and Nutrition Secrets That Can Save Your Life" (Tajemství zdraví a výživy, která vám můžou zachránit život) a ta třetí s názvem "Natural Strategies for Cancer Patients" (Přírodní strategie pro pacienty s rakovinou) se zabývá léčbou rakoviny pomocí správné výživy. Obsahuje také informace o glutamanu sodném a aspartamu.

Bylo zjištěno, že excitotoxiny značně přispívají k rozvoji rakoviny a k jejich metastázám. Jeden vědec zabývající se aspartamem zjistil, že rakovinové buňky se působením aspartamu stávají více mobilní a stejně tak na ně působí i glutaman sodný. Také jsou rakovinové buňky jeho vlivem mobilnější, což vede k šíření metastáz, a tím ke zvýšení jejích počtů. U rakovinových buněk, které byly vystaveny vlivu glutamanu sodného, se všechny rozvinuly a začaly se rozšiřovat přes tkáně, což je jeden z brzkých příznaků rakoviny.

Jestliže zvýšíte příjem glutamanu sodného, rakovina se šíří jako ničivý požár,

a pak, když glutaman sodný úplně vyřadíte, dojde k dramatickému poklesu růstu rakoviny. Výzkumníci provedli experimenty, ve kterých se zaměřili na vyloučení glutamanu v kombinaci s běžnými léky, a výsledek byl velice dobrý. Došlo k významnému zvýšení účinnosti léků proti rakovině.

Mike: Nebyl teď nedávno proveden výzkum, který tohle všechno potvrzuje prokázáním vztahu mezi leukémií a aspartamem?

Dr.Blaylock: Ano. Šlo o italskou studii, která byla velice dobře provedena. Byla to celoživotní studie, což je v případě těchto toxinů velice důležité. Výzkumníci krmili zvířata po celý jejich život aspartamem a nechali je umřít přirozenou smrtí. Zaznamenali dramatický a statisticky významný nárůst souvisejících rakovin - rakoviny lymfatické tkáně a leukémie, a také nárůst několika histologických typů lymfomů, což vzbudilo velký zájem, jelikož H. J. Roberts již předtím napsal článek o tom, že dochází k významnému nárůstu primárních lymfomů mozku.

Pokud si tuto studii vyhledáte v neurochirurgické literatuře, zjistíte, že došlo k významnému nárůstu tumorů, které se předtím vyskytovaly pouze vzácně. Jsme svědky mnohem většího výskytu primárních lymfomů mozku, které jsou trošku jiné, než lymfomy vyskytující se jinde. Dle studií, které byly uskutečněné společností G. D. Searle, byly nalezeny lymfomy, také primární tumory mozku a tumory ostatních orgánů. Všechny tyto korelace dokazují, že jde o silnou karcinogenní látku. Jedná se o produkt rozkládající se na formaldehyd.

Italská studie také zjistila, že když ta samá zvířata byla vystavena stejným dávkám formaldehydu, rozvinula se u nich stejně leukémie a lymfomy jako v případě aspartamu. Trokerova studie, která byla uskutečněna před lety ve Španělsku, zjistila, že když do aspartamu včleníte radioaktivní izotop, můžete vidět formaldehyd navázaný na DNA, čímž dochází k poškození DNA řetězce, jak jednoduchého tak dvojitého.

Víme, že když se formaldehyd naváže na DNA, je těžké ho odstranit. Zůstane tam velice dlouho. Což znamená, že když si dnes dáte jenom jednu dietní colu, nebo si něco osladíte aspartamem, bude Vás to poškozovat dlouhodobě. Nakonec nevyhnutelně dojde k takovému poškození DNA, které povede ke spuštění rakoviny. A až se u vás rakovina objeví, vlivem kyseliny aspartové, která se v aspartamu nachází, se navíc i mnohem rychleji rozroste. Jde o dvojitý efekt – aspartam jednak způsobuje rakovinu a jednak přispívá k tomu, že se rakovina velice rychle rozrůstá.

Mike: Když existují všechny tyto důkazy, jak je možné, že potravinářský průmysl dokázal tuto informaci zatajit a zachovat legální používání této chemikálie v potravinovém řetězci?

Dr.Blaylock: Donald Rumsfeld, když byl ve vedení společnosti G. D. Searle, NutraSweet, jednal o těchto záležitostech. Povedlo se mu to schválit i přes odpor některých odborníků. A když už to bylo schváleno, vládní představitelé nechtěli přiznat, že udělali chybu.

I nadále to ututlávali, stejně jako informace ohledně fluoridu nebo ohledně mlékárenského průmyslu

V médiích nemůžete kritizovat mléko, protože reklama na mléko je chytře umístěná v novinách, vědeckých publikacích a časopisech. Takže všechna média jsou pokryta. Jediné místo, které nemají pokryté, je rádio nebo internet. Blogy o zdraví vám řeknou pravdu.

Pravda o kravském mléku... zde

a zde

Je jedno, jak moc chtějí nějaké noviny zveřejnit pravdu, neudělají to. To je tlak, pod kterým tito lidé jsou. I když máte dobrého novináře, který o tom chce napsat, jeho editor mu to nedovolí. To vidíte v časopisech jako Journal of Clinical Nutrition nebo College Nutrition. Podívejte se na to, kdo je financuje: společnost Monsanto (nejnenáviděnejší organizace v USA, "proslulá" GMO semeny, předzdívaná "Monsatan"), která byla kdysi sponzorována společností G. D. Searle. Takže nebudou publikovat články, které by ohrozily jejich hlavní zdroj příjmů. Dokonce periodika zabývající se medicínou a výživou jsou těmito lidmi kontrolována.
 
Mike: Jde tedy o ďábelské spojenectví vědecké komunity s velkým obchodem

Dr.Blaylock: Přesně tak. Dalším velkým překvapením, co se týče výzkumu, je něco nového, na co jsme přišli. Zjistili jsme, že mimo mozek se nachází velké množství glutamátových receptorů ve všech orgánech a tkáních. V celé trávící soustavě, od jícnu až po tračník, se nacházejí glutamátové receptory ve velkém množství. Stejně tak celý převodní systém srdeční je prosycený všemi možnými druhy glutamátových receptorů. Plíce, vaječníky, celá reprodukční soustava a samotné spermie, nadledvinky, kosti a dokonce i vápenatění, to všechno je kontrolováno glutamátovými receptory, které se chovají úplně stejně jako glutamátové receptory v mozku.

Poté, co sníte jídlo obsahující glutaman sodný, množství glutamátu ve vaší krvi bude velice vysoké. Hladina glutamátu v krvi může stoupnout až 20násobně. Tím zbytečně stimulujete všechny glutamátové receptory. Glutaman sodný stimuluje receptory v trávicí trubici – v jícnu a také v tenkém a tlustém střevu. Proto někteří lidé trpí silnými průjmy. Jiní zase mohou onemocnět syndromem dráždivého tračníku, nebo pokud tímto onemocněním již trpí, jejich zdravotní stav se o hodně zhorší. Pokud má někdo reflux žaludečního obsahu do jícnu, vlivem glutamanu sodného se tento problém také značně zhorší. Glutamátové receptory nacházející se v převodním systému srdečním mohou být příčinou nárůstu výskytu náhlé srdeční smrti.

Téměř všechny tyto případy jsou také charakteristické nízkým obsahem hořčíku v těle. Pokud je hladina hořčíku nízká, glutamátové receptory začínají být hypersenzitivní, a tak někteří lidé – konkrétně třeba atleti, za předpokladu, že neužívají doplňky stravy s hořčíkem – jsou náchylní na náhlou srdeční smrt kvůli nadměrnému působení glutamátových receptorů. Jestliže před tréninkem snědí nějaké jídlo, které obsahuje glutaman sodný, nebo vypijí dietní colu, způsobí to u nich takové intenzivní srdeční podráždění, že při vysoké sportovní zátěži zemřou náhlou srdeční smrtí. Víme, že náhlou srdeční smrt způsobují dvě věci: nejčastěji arytmie a křeč srdeční tepny. Obojí může být způsobeno požíváním glutamanu sodného.

Mike: Samozřejmě, že v jejich úmrtném listu není napsáno, že umřeli na glutaman sodný

Dr.Blaylock: Ne, není. Protože běžný doktor netuší, že tato souvislost existuje. Nikdy o ní neslyšel. Většina kardiologů, se kterými jsem mluvil, o tom nikdy neslyšela. Nevěděli o tom, že v převodním systému srdečním a v srdci samotném se nachází nějaké glutamátové receptory. V této krajině (USA) žije milion pacientů s arytmií, která ohrožuje jejich život a nikdo jim neřekne, aby se vyhnuli glutamanu sodnému a aspartamu, přestože jde o významnou příčinu srdečních onemocnění.

Mike: Když se zamyslíme nad tím, kolik peněz léčbou všech těchto symptomů vydělají, farmaceutické společnosti by přišly o miliardy, kdyby byl glutaman sodný zakázán

Dr.Blaylock: Další z věcí, o které často slyšíme, je dětská obezita. Přitom při zkoumání excitotoxicity na zvířatech bylo zjištěno, že tato zvířata značně přibrala na váze. Vláda USA má spoustu velkých plánů, jak kontrolovat příjem uhlovodanů, cereálií a cukru a tak podobně. Tyto věci jsou ale zřejmě důsledkem jiného problému, protože u zvířat, které konzumovaly glutaman sodný, bylo zjištěno, že preferují uhlovodany a cukry před potravou bohatou na proteiny. To byl jeden charakteristický znak tohoto typu obezity. Je pak velice těžké zhubnout cvičením a téměř nemožné zhubnout dietou. Apetit je mimo kontrolu, stejně jako metabolizmus. K obezitě se ještě přidá metabolický syndrom a často také leptinová rezistence. Bylo totiž dokázáno, že pomocí glutamanu sodného lze velice snadno dosáhnout stavu leptinové rezistence.

Mike: Je tady dle Vašeho názoru nějaká naděje, že se svět jednou probudí a dočkáme se dne, kdy tato ingredience bude zakázána?

Dr.Blaylock: Možné to je, ale pouze pokud si získáme pozornost veřejnosti, přes blogy a webové stránky jako je ta Vaše. Až se o tom společnost dozví a bude přesvědčena, že jde o skutečný problém, vyvolá to rozruch. Jde ale o podvod. Průměrný zákazník se podívá na produkt a řekne si „Fajn, neobsahuje to žádný glutaman sodný, tak to musí být v pořádku.“

Mike: Všiml jsem si, že mnoho vegetariánských jídel, nebo takzvaných zdravých jídel, obsahuje kvasnicový extrakt

Dr.Blaylock: Nejhorší z těch extraktů jsou sojové extrakty. Sojové boby přirozeně patří k produktům s nejvyšší hladinou glutamátu. Jejích hydrolyzací uvolníte glutamát a odloučíte sojové proteiny. Hladina glutamátu je vyšší ve srovnání s množstvím glutamanu sodného, který se nachází v běžných produktech glutaman sodný obsahujících. A přesto je vegetariáni prostě jedí, jako kdyby to byla ta nejzdravější věc na světě. Byla uskutečněna studie, která po dobu 25 let zkoumala lidi, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů. V rámci studie bylo provedeno množství vyšetření pomocí počítačové tomografie. Bylo zjištěno, že u lidí, kteří konzumovali nejvíce sojových produktů, se nejčastěji vyskytla demence a atrofie mozku.

Tito lidé si ničí nervový systém a mluvil jsem s mnoha z nich, kteří si stěžovali na těžké migrény. Řekl jsem jim, ať přestanou jíst sóju a jejich migrény poté zmizely. Navíc, sója také obsahuje velké množství manganu, který je toxický pro tu část mozku, která je zodpovědná za Parkinsona. Takže v sojových produktech máte vlastně mix toxinů a lidé si přitom myslí, že jedí zdravý, výživný produkt, který ve skutečnosti ničí jejich nervový systém a také další orgány.

Mike: V celé této diskusi, jestli sojové nebo kravské mléko, najdeme dezinformace na obou stranách

Dr.Blaylock: Nedoporučoval bych ani jedno. Pokud nemůžete bez mléka být, pijte kozí mléko. To má k lidskému mléku blíž, ale určitě bych nedoporučoval ani kravské ani sojové mléko. Myslím si, že lidé by se měli vyhnout sojovým produktům, jako kdyby byly jedovaté.

Mike: Dělali Vám lidé od NutraSweet nebo jiných podobných společností mnoho nepříjemností? Mám na mysli, jestli Vám vyhrožovali soudním řízením nebo nějak jinak za to, že zveřejňujete tyto informace?

Dr.Blaylock: Ne, nechali mě být. Vím toho příliš. Nikdy mě neobtěžovali. Když jsem napsal knihu, George Schwartz mě varoval, „Jsi si jist, že chceš napsat tuto knihu? Jestli to uděláš, budou Tě pronásledovat až do smrti.“ Řekl jsem „Ano, chci tuto knihu napsat.“ Tak jsem ji napsal a byl jsem si jist jednou věcí: že ji nebudou schopni vyvrátit.

Zkoumal jsem každý možný způsob, kterým bylo možné glutamát zkoumat, abych dokázal jeho toxicitu. Oni vědí, co všechno vím, protože jsem o tom psal v dopisech adresovaných jejích největším obhájcům. Uvědomili si, že proti mým argumentům jsou bezbranní. Tak mě nechali být. Obávají se totiž, že kdyby se spor mezi nimi a mnou dostal na veřejnost, prohráli by.

Mike: Nechtějí, aby tyto informace byly zveřejněny

Dr.Blaylock: Ne, to nechtějí. Dělají mrtvého brouka a doufají, že to nějak odejde. Samozřejmě, že dělají nátlak na různá periodika, časopisy a noviny, aby se mnou nedělali rozhovory. Snaží se udržet mě v ústraní kde, jak doufají, o mně většina lidí neuslyší.

Od té doby, co jsem napsal svou první knihu, bylo to v roce 1995, enormně přibylo důkazů potvrzujících moje stanovisko. Nový materiál týkající se periferních glutamátových receptorů jim úplně vzal vítr z plachet. Nemůžou se proti tomu nijak obhájit. Nová informace týkající se dramatického vzrůstu rakoviny je úplně děsí.

Mike: Tyto receptory se nacházejí mimo mozek

Dr.Blaylock: Přesně tak.

Další problém: dokázal jsem, že glutamátové receptory „otevírají“ ochranu mozku. Glutamátové receptory se nacházejí na obou stranách hematoencefalické bariéry která má chránit mozek před různými toxiny. Když tyto receptory vystavíte vlivu glutamátu, hematoencefalická bariéra se otevře a mozek svoji ochranu ztráci. Takže samotný glutamát je schopen bariéru otevřít a uvádím také všechny zdravotní potíže, které to sebou nese. Například, čím jste starší, tím máte hematoencefalickou bariéru více poškozenou. Téměř všichni pacienti trpící Alzheimerovou nemocí mají poškozenou hematoencefalickou bariéru. Úpal, úžeh, záchvaty, autoimunitní poruchy a roztroušená skleróza, to všechno souvisí s hematoencefalickou bariérou.

Mluvíme tedy o desítkách milionů lidí polykajících aspartam, glutaman sodný a další excitotoxíny a nikdo jim neřekne, že si tím nesmírně poškozují nervový systém. Už ani nevím, kolik pacientů trpících záchvaty jsem zbavil jejich léků, tím že na moje doporučení přestali jíst glutaman sodný a začali jíst hořčík. Tito lidé se touto cestou zbavili záchvatů. Když brali léky, užívali nejvyšší možné dávky a stejně ty záchvaty měli. Většina neurologů a neurochirurgů, kteří záchvaty léčí, o tomto ale vůbec neví.

Mike: Ono by to nebylo výnosné, učit lidi, aby se těmto ingrediencím vyhýbali

Dr.Blaylock: Pokud si prostudujete literaturu zabývající se nervovým systémem, nenarazíte na článek, který by nebyl o excitotoxicitě. Nejžhavějším tématem v neurologii jsou glutamátové receptory a excitotoxiny.

Mike: A zabývají se tím i z pohledu jídla, nebo pouze z pohledu chemických látek?

Dr.Blaylock: Jídlem se vůbec nezabývají. Ale mluví o glutamátových receptorech a o tom, co se stane, když jsou aktivovány.

Mike: A co argumenty společností z potravinářského průmyslu? Jednou jsem se dostal do diskuse s výrobcem vegetariánských burgerů, protože jsem napsal článek, ve kterém jsem uvedl, že jejich produkt obsahuje kvasnicový extrakt, přestože na přední straně obalu tohoto produktu je uvedeno „100% přírodní ingredience“. Řekl mi, „Vždyť glutamát je přirozenou součástí i jiných jídel, jako například rajčat nebo mořských řas.“ Co odpovídáte, když se někdo takhle obhajuje?

Dr.Blaylock: To je samozřejmě pravda, jenomže všechny tyto typy glutamátu se vyskytují ve vázané formě. Nacházejí se v oligosacharidech, polysacharidech a v seskupeních aminokyselin. Glutamát za normálních okolností není volnou aminokyselinou. Pokud se glutamát ve vašem těle vyskytuje jako součást komplexního proteinu, vaše trávicí soustava ho absorbuje. V trávicí soustavě se nenacházejí téměř žádné volné aminokyseliny, pokud jíte jídla jako třeba rajčata. Hladina volných aminokyselin je tedy nulová; jsou totiž všechny absorbovány jako vázané aminokyseliny, které jsou pak rozloženy v játrech, ty je pak uvolní ve velice nízkém množství, se kterým si tělo lehce poradí. Nikdy nemělo dojít k tomu, aby se volné aminokyseliny v těle nacházely v tak vysokých koncentracích.

Když tyto aminokyseliny hydrolyzujete – nebo použijete kvasnicový extrakt nebo enzymy, abyste tyto různé proteiny rozložili na volné aminokyseliny – pak už nejsou přírodní. Vlastně jste uměle, nepřirozeným způsobem, uvolnili aminokyseliny, které jsou pak ve vaší trávicí soustavě absorbovány jako volné aminokyseliny, což způsobí, že hladina kyseliny glutamové ve vaší krvi výrazně stoupne, jak už jsem řekl, až 20násobně v některých případech dokonce 40násobně. Vaše hematoencefalická bariéra není schopna zvládnout tak vysokou hladinu glutamátu, protože ve své přirozené formě se glutamát v tak vysokých koncentracích nevyskytuje.

Hematoencefalická bariéra je proto schopna zvládnout pouze nižší hladinu glutamátu. Takže argument, že „Vždyť je to přírodní ingredience“ je úplný nesmysl.

Mike: Zjistil jsem také, že mnoho výrobců o sobě říká, že vyrábí pouze přírodní produkty a potraviny podporující zdraví, ale ve skutečnosti se této filozofie nedrží, protože používají nežádoucí ingredience

Dr.Blaylock: Samozřejmě, a všichni to skrývají za různé druhy dvousmyslných vyjádření.

Mike: Mám praktickou otázku, nad kterou přemýšlím v podstatě již 8 let: Existuje nějaký obranný doplněk stravy, kterým by bylo možné zablokovat vstřebávání glutamanu sodného nebo glutamátu?

Dr.Blaylock: Nemusí jít nevyhnutně o blokaci. Existují ale aminokyseliny, které snižují absorpci kyseliny glutamové.

Mike: O které aminokyseliny se jedná?

Dr.Blaylock: Jedná se o leucin, izoleucin a lyzin. Tyto aminokyseliny by využívaly stejný způsob přenosu, což by zpomalilo absorpci. Existuje také hodně ingrediencí, které glutamát blokují. Například silymarin, kurkuma a ginkgo biloba; ty jsou známé tím, že přímo blokují glutamátové receptory a snižují míru excitotoxicity. Kurkuma je velice účinná. Také většina flavonoidů.

Velice důležitý je také hořčík, protože ten je schopen zablokovat NMDA receptor, jeden z glutamátových receptorů. Je to jeho přirozená funkce, takže výrazně snižuje toxicitu. Také analog vitamínu E (vitamín E – sukcinát) je v potlačování excitotoxicity velice účinný, stejně jako všechny antioxidanty. Navíc bylo zjištěno, že vitamíny B komplexu taktéž blokují excitotoxicitu.

Mike: Pojďme si teď povídat o restauracích. Já už vůbec nemohu v restauracích jíst, dokonce ani v těch „zdravých“. Oni ani nevědí, že používají glutaman sodný, protože ten se nachází například v nějaké omáčce

Dr.Blaylock: Já jsem s nimi mluvil a řekli mi, „My dostáváme jídlo ve velkých krabicích, na kterých nejsou uvedené ingredience“. A to samé se týká také nemocnic. Mluvil jsem s nemocniční dietoložkou, která mi řekla „Neumím vám to říct, protože jídlo dostáváme v krabicích, na kterých ingredience nejsou uvedeny. Je tam pouze uvedeno Salisbury steak a podobně.“

Oni sami to nevědí, proto nemohou svým zákazníkům říct, „Neobsahuje to glutaman sodný.“ Když to řeknou, tak tím mají na mysli, „My jsme tam žádný glutaman sodný nedali.“ Jejich bílé omáčky nebo salátové dresinky obsahují obzvlášť vysoké množství glutamanu sodného, hlavně ty, které obsahují hodně oleje. Všechno to obsahuje glutaman sodný.

Mike: Glutaman sodný se také nachází v téměř každém koření a všech omáčkách, že ano?

Dr.Blaylock: Ano, dávají tam hydrolyzovaný protein. Prodávají totiž chuť. To je důvod, pro který někdo preferuje jednu restauraci před jinou. Jídlo lépe chutná. Pak jdete domů a nechápete, proč je vám špatně.

O náhlé srdeční smrti byla zjištěna jedna věc – většina lidí, atlety nevyjímaje, takto umírá poté, co měli nějaké jídlo v restauraci. Předpokládám, že důvodem je nízká hladina hořčíku u těchto lidí. Snědí jídlo, glutamát extrémně stimuluje glutamátové receptory (nechráněné hořčíkem) v převodním systému srdečním a v hypotalamu, což má za následek náhlou srdeční smrt.

Jednou jsem byl v knihkupectví v Oxfordu. Byl tam nějaký mladý kluk, který tam náhle zkolaboval. Vzali jsme ho do nemocnice a pokoušeli jsme se ho resuscitovat, ale marně. Bylo mu teprve 26 let a zrovna snědl velkou misku polévky v jedné restauraci. Mluvil jsem s personálem té restaurace a dozvěděl jsem se, že používají hodně hydrolyzovaného proteinu a glutamanu sodného. Lidé si dají jídlo, před jídlem si ještě dají polévku, takže snědí obrovské množství glutamanu sodného a pak náhle zemřou na arytmii.

Mike: Myslíte si, že by to mohlo také vysvětlovat syndrom náhlého úmrtí kojenců?

Dr.Blaylock: Ano, samozřejmě. Podívejte se, jak je populární sojová kojenecká výživa. Matky se zbláznily, když svým dětem dávají sojovou výživu. Tato výživa obsahuje hodně fluoridu, manganu i glutamanu sodného.

Mike: V obchodě jsem viděl lahvovou vodu s fluoridem sodným

Dr.Blaylock: Ano, to je voda pro miminka. Je na ní obrázek miminka.

Mike: Existuje tedy nějaká webová stránka nebo webový bulletin, který mohou lidé navštívit?

Dr.Blaylock: Já mám bulletin – www.BlaylockReport.com. Je to za poplatek, ale můžete si také zakoupit jenom některá čísla, nemusíte platit za celý rok. Bulletin vychází měsíčně za 3.98 dolarů za kus. Píši tam o všem.

Snažím se pokrýt mnoho běžných témat a informovat lidi o nejnovějších názorech a výzkumech. Zabývám se všemi lékařskými výzkumy, vším co může nabídnout klasická medicína. Mnohokrát mají dobrou fyziologii a patofyziologii, ale pak „přepnou“ a začnou mluvit o lécích. Studuji všechen kvalitní materiál týkající se patofyziologie a pak hledám všechny výzkumy zabývající se výživou, abych našel řešení konkrétních potíží.

Mike: Aha. Mám pro vás jednu zásadní otázku: Kdyby byl glutaman sodný a všechny jeho verze, a také aspartam, od zítřka zakázán, k jakým změnám by došlo do pěti let, co se týče zdraví společnosti?

Dr.Blaylock: Myslím si, že by významně poklesl výskyt obezity a metabolického syndromu. Také by nesmírně poklesl výskyt některých typů rakoviny, stejně tak by došlo k obrovskému poklesu neurodegenerativních onemocnění a všech onemocnění, které teď rychle rostou.

Neurodegenerativní nemoci se teď velice rychle rozrůstají. Nemoci, které byly kdysi vzácné, teď vidíme na každém kroku. Je to až hrůzu nahánějící. A když si prostudujete odbornou literaturu zaměřenou na neurologii, zjistíte, že na to není žádné vysvětlení. Neví se, proč dochází k takovému rapidnímu nárůstu nemocí. Je to ale to z důvodu tak velkého množství toxinů. Například, buněčné neurodegenerativní nemoci jsou spojovány se rtutí, hliníkem, pesticidy a herbicidy, které prostřednictvím excitotoxického mechanizmu způsobují poškození mozku.

Všichni jsme vystaveni těmto toxinům, a když k tomu přidáte glutaman sodný a excitotoxíny do jídla, míru toxicity nesmírně zvýšíte.

To je důvod, proč teď dochází k tak velkému nárůstu neurodegenerativních onemocnění; Alzheimer, autismus, poruchy pozornosti a Parkinson

- všechny tyto nemoci se vyskytují mnohem častěji, protože jsme vystaveni karcinogenní toxicitě ze všech těch různých zdrojů, stejně jako excitotoxinům.

A nikdo není schopen říct, jak to vlastně je. Někdo řekne, „Alzheimer je důsledek působení rtutě,“, někdo jiný zase řekne, „To není pravda, Alzheimer je důsledek působení pesticidů,“ a někdo další řekne, že jde o důsledek něčeho jiného, ale všechno je důsledek stejného mechanizmu. Všechno to způsobuje patologicky zvýšené imunitní (autoimunitní) aktivity ve tkáni mozku, což aktivuje excitotoxicitu. Vypadá to, že všechny tyto látky mají společné vlastnosti, neboť způsobují v mozku stejná poškození.

Mike: A co American Diabetes Association („Americká diabetická asociace“)? Když vezmeme v úvahu výzkumy dokazující, že aspartam vlastně přispívá k obezitě, připadá mi překvapující, že tato asociace ho tak silně podporuje.

Dr.Blaylock: Mě to nepřekvapuje, od výrobců aspartamu totiž dostávají obrovské množství peněz. Financují jejich benefiční maraton a podobné akce, takže touto cestou jim výrobci aspartamu dávají obrovské sumy peněz. A peníze umí přesvědčit.

Nevím, jestli skutečně žijí v iluzi a nevěří tomu, že aspartam je toxický a nechtějí se podívat na důkazy, nebo to skutečně dělají pouze pro peníze, ale když se podíváte na patofyziologii cukrovky a vliv aspartamu, dojdete k závěru, že požívání aspartamu někým, kdo má cukrovku, je úplný nesmysl. Zejména, co se týče neurologického aspektu, aspartam má velice negativní účinek.

Mike: A co ostatní oblíbená chemická sladidla jako například sukralóza (výrobek Splenda)?

Dr.Blaylock: Tato oblast ještě nebyla pořádně prozkoumána. Existuje jenom základní výzkum, který například dokazuje, že sukralóza potlačuje funkci thalamu. Jestliže to i další výzkumy potvrdí, bude to závažné zjištění. Pokud dochází k potlačování funkce thalamu u dětí, ovlivní to v budoucnu jejich imunitní systém. Můžou pak být náchylnější na problémy s autoimunitou a na různé nemoci s imunitou související, infekce a různé druhy rakoviny. Důsledky poruchy funkce thalamu jsou enormní.

U pokusných zvířat byly v souvislosti se sukralózou zaznamenány případy samovolných potratů. Problém ale je, že nemáme a ani nebudeme mít dostatek kvalitních studií zabývajících se sukralózou. Váš produkt nejlépe ochráníte tak, že ho nikdy nebudete testovat, nebo uskutečníte nějaký falešný test, který pak zveřejníte v nějakém stejně názorově orientovaném periodiku.

Tak to udělali s některými typy vakcín. Uskutečnili tisíce falešných studií tvrdících, že se nic negativního nenašlo a pak je zveřejnili v různých periodikách

Můžete si vytvořit jakoukoliv studii, kterou dokážete cokoliv, co dokázat potřebujete. Obzvlášť, když potřebujete vytvořit studii, která bude mít negativní výsledky na toxicitu zkoumaného produktu. To je ta nejsnadnější věc.

Mike: Úředníci z ministerstva zdravotnictví nám tvrdí, že rtuť je bezpečná a velké společnosti nám tvrdí, že aspartam i glutaman sodný je bezpečný. Vypadá to, že jakýkoliv jed v potravinovém řetězci, nebo v lécích je dokonale bezpečný

Dr.Blaylock: Tak to bylo s olovem. Když se poprvé začala řešit otázka bezpečnosti olova, hladina olova, která byla stanovaná za bezpečnou, byla nesmírně vysoká. A pak, o pouhých 10 let později, se zjistilo, že olovo je toxické již v množství 10 mikrogramů. V 60. letech řešili stejnou věc. Obhájci olovnatého benzínu tvrdili, že olovo je toxické pouze ve velice vysokých dávkách. Literatura zabývající se neurologii tento názor však vyvracela, nikdo ale neposlouchal. Nakonec, množství důkazů bylo tak obrovské, že bylo dokázáno, že již extrémně malé množství olova je toxické a dochází k jeho shromažďování v mozku.

A to samé se týká rtuti. Rtuť je ještě víc jedovatá než olovo. Kojenec dostává v rámci očkování 150 násobek dávky rtuti než je bezpečný limit. Takže malé miminko dostane 150 krát vyšší dávku než je dle FDA dávka bezpečná pro dospělého.

Mike: Co si myslíte, že by si z toho všeho čtenáři měli zapamatovat, aby se chránili?

Dr.Blaylock: Že se musí všem těmto věcem vyhýbat. Aspartam ani glutaman sodný není potřebná živina. Důkazů je spousta. Jestliže se chcete vyhnout obezitě, metabolickému syndromu a rakovině, jestli nechcete, aby rakovina, kterou už máte, byla ještě agresivnější, musíte se všem těm produktům skutečně vyhnout.

Poškozením, které z těchto produktů plyne, jsou ovlivněné těhotné ženy, ještě nenarozená miminka i novorozenci. Dochází k nenávratným změnám v mozku. Bylo zjištěno, že mozek a obzvlášť hypotalamus jsou přeprogramovány a pak nefungují normálně. Tyto děti jsou pak, co se týče jejich fyziologických funkcí, po zbytek života abnormální.

Mike: Nezbývá než doufat, že množství těchto důkazů bude jednoho dne tak obrovské, že vládní nařízení budou změněna

Dr. Blaylock: Tlak na výzkumníky je ale obrovský. Larry Troker uskutečnil výzkum odhalující, jak aspartam poškozuje DNA.

Výrobci aspartamu mu následně zničili kariéru. Řekl, že už nikdy žádný výzkum týkající se aspartamu neprovede. A další výzkumníci řekli to samé. Poté co zveřejnili své výsledky, tyto společnosti se do nich pořádně obuly. NutraSweet přispívá miliony univerzitám a vyhrožuje, že stáhne své dotace, když nebudou mlčet.

Mike: Takže jde o nehoráznou vědeckou cenzuru

Dr. Blaylock: Ano, je to nehorázné. Společnost NutraSweet daruje několik milionů dolarů nějaké univerzitě, aby zastavili výzkum týkající se aspartamu.

Podobnou zkušenost má šéfredaktor The Chemical News s fluoridem. Vyhodili ho, protože odmítl mlčet  o toxicitě fluoridu a za odměnu obdrželi obrovský grant od  Colgate-Palmolive.  Řekli, „Přijdeme o grant, pokud nebudeš o fluoridu mlčet.“ On nemlčel, a tak ho vyhodili. Výzkumníci o tom vědí.

Mike: Chtěl bych Vás pochválit za to, že jste byl ochoten říct o tom všem pravdu. Myslím si, že tím děláte obrovskou pozitivní službu společnosti z pohledu zdraví

Dr. Blaylock: Vy jste ten, kdo dělá tuto službu, protože vy o tom píšete. Bez Vás bych jenom někde seděl a zbytečně se trápil. Lidé jako vy o tom píší a informují lidi, co se ve světě děje.

Mike: Nebyl bych překvapen, kdyby se pokusili prosadit zákon, který by zakázal diskuse o zdraví na internetu

Dr. Blaylock: Pokoušejí se o to. V několika státech se jim jednou povedlo prosadit zákon, že nikdo kromě dietologů nesmí mluvit o výživě. Znamenalo to tedy, že ani Ph.D. biochemici by nemohli mluvit o zdraví. Bylo by to směšné. Jsem si jist, že jednoho dne přijmou zákon, který bude regulovat internet, s odůvodněním, že se na internetu objevuje příliš mnoho nebezpečných informací týkajících se zdraví.

Mike: Chtěl bych Vám velice poděkovat za Váš čas

Dr. Blaylock: Já Vám děkuji. Oceňuji, že jsem dostal tuto příležitost.

Zdroj: Mike Adams, Natural News

Imunita - Glutathion - Detoxikace - MUDr. David Frej

Jak Glutathion prospívá tělu

Glutathion se kládá ze tří aminokyselin: glycinu, cysteinu a kyseliny glutamové a je nejsilnějším antioxidantem. Ačkoli je produkován všemi buňkami v těle, glutathion hraje obzvláště důležitou roli v játrech. Díky tomu chrání červené krvinky (v mitochondriích) před oxidačním poškozením tím, že vychytává reaktivní formy kyslíku (volné radikály), které neustále vznikají při metabolismu červených krvinek.

Vyšší hladina glutathionu v buňkách je proto spojena s vyšší produkcí buněčné energie a lepším zdravím buněk. Glutathion hraje také důležitou roli ve funkci imunitního systému a detoxikaci. S přibývajícím věkem se snižuje vlastní produkce glutathionu, stejně jako jeho tvorba vlivem špatné stravy, nadměrné konzumace alkoholu, stresu, infekcí, toxinů a znečištění životního prostředí. V důsledku nedostatku glutathionu v těle jsme náchylnější k infekcím a nemocem, protože nejsme schopni účinné detoxikace.

Vystavení se bezdrátovému záření snižuje hladinu "hlavního antioxidantu" Glutathionu

Jedním ze zvláště znepokojivých zjištění studie vědců Rubikové a Browna je pozorovatelný pokles glutathionu, "hlavního antioxidantu" v těle, při vystavení se 5G a vlastně veškerému bezdrátovému záření.

Nejméně dvě další studie zjistily, že expozice WCR (bezdrátového komunikačního záření) koreluje s výrazně sníženou hladinou glutathionu, jejíž příznaky se shodují s příznaky Fauciho chřipky.

Vědci Rubiková a Brown ve své práci konkrétně poznamenali, že "nález nízkých hladin glutathionu" u pacientů s čínským virem "dále podporuje oxidační stres jako součást" covidové infekce.

Nejméně dvě další studie zjistily, že expozice WCR koreluje s výrazně sníženou hladinou glutathionu, jejíž příznaky se shodují s příznaky Fauciho chřipky.

Rubiková a Brown ve své práci konkrétně poznamenali, že "nález nízkých hladin glutathionu" u pacientů s čínským virem "dále podporuje oxidační stres jako součást" covidové infekce.

WCR je již všeobecně uznáván jako "fyziologický stresor", který způsobuje škodlivé účinky na zdraví od zvýšeného rizika rakoviny a poškození DNA až po problémy s učením a pamětí.

Jistě, korelace neznamená vždy příčinnou souvislost, ale v tomto případě je více než pravděpodobné, že WCR - a zejména časná aktivace v 5G ve Wuhanu, epicentru plandemie - přímo přispívá k šíření a závažnosti wuhanského viru.



Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/glutathion/.

WCR je již všeobecně uznáván jako "fyziologický stresor", který způsobuje škodlivé účinky na zdraví od zvýšeného rizika rakoviny a poškození DNA až po problémy s učením a pamětí.

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

         ČERVENEC 2024 - 14 článků

 

Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1480

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2107

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života