Konzumace vajec je i prevencí proti rakovině

Anthony Gucciardi

Vejce a antioxidanty

Je už dobře známo, že vejce obsahují velké množství proteinů a esenciálních lipidů, ale až jeden z posledních výzkumů doložil, že vejce obsahují také antioxidanty, které jsou známy svými preventivními účinky proti kardiovaskulárním nemocem nebo rakovině. Vědci z univerzity v Albertě prokázali, že vaječné žloutky v syrovém stavu mají přibližně dvojnásobek antioxidantů než jablka nebo brusinky. Pokud jsou však uvařena nebo usmažena, je tento obsah snižován asi na polovinu. Snížení obsahu antioxidantů bývá ale ještě mnohem výraznější po ohřevu v mikrovlnce, která ničí mnoho výživných složek u jakéhokoliv ohřívaného jídla.

Organicky chované slepice

Dalším důležitým faktorem u konzumace vajec je i to, že bývá konzumován současně žloutek s bílkem. V jiné studii ověřovali vědci žloutky vajec od slepic, které jsou krmeny především zrním. Při rozborech prokázali, že tyto žloutky obsahují dvě důležité aminokyseliny tryptophan a tyrosine, které jsou velmi významnými antioxidanty. Organicky chované slepice, krmené kvalitními krmivy bohatými na minerály a vitamíny, pak produkují vejce vysoké kvality. Tato obsahují mnohem více esenciálních složek výživy, než běžně produkovaná vejce, třeba z klecových chovů.

Jianping Wu – jeden z výzkumníků sdělil: „V podstatě jsme se pokusili zmapovat obsah antioxidantů ve vaječných žloutcích. Přitom jsme se ale museli soustředit také na jejich ostatní vlastnosti a také na způsob, jak bývají vejce využívána v trávicím procesu.“

Vejce a nové aminokyseliny

Objevení dvou důležitých aminokyselin v syrových žloutcích by mohlo znamenat vznik nových studií, zaměřených na zdravotní prospěšnost konzumace vajec. Ve skutečnosti toho zatím víme jen velmi málo o kompletní škále antioxidantů ve žloutcích a pokud se chceme dostat hlouběji pod povrch, bude potřeba mnohem rozsáhlejších výzkumů. Už teď ale víme, že vejce obsahují kromě peptidů i karotenoidy, dodávající žloutkům jejich barvu. Výzkumný tým má v plánu další studie, které mají zkoumat tyto dvě složky a následně se chce zaměřit na antioxidanty.


Stále ještě nemáme kompletní informace o léčivých schopnostech potravin

Jednoznačně přírodní strava

Syrová vejce jsou jen jedním z příkladů přírodní stravy, obsahujících účinné antioxidanty a jiné výživové složky, které vědci dosud ještě kompletně neprozkoumali. I když dosud nejsou známy všechny jejich přínosy, neustále zjišťujeme, jak přírodní strava dokáže v každodenním životě pomáhat při mnoha zdravotních potížích. Ani studie, zmiňované v tomto příspěvku, ještě nepostihly kompletní spektrum přínosů, které tělu přináší kvalitní organická strava. Vědci z prestižních univerzit se také budou muset ještě dlouho dohadovat s propagátory přírodního léčitelství, než se jim podaří najít společnou řeč.

 
Originál: https://www.naturalnews.com/033199_eggs_cancer.html

 

 

 

CORDYCEPS, JAK VYBRAT VYSOKOU KVALITU

ZÁRUKA PŘÍRODNÍHO POSÍLENÍ IMUNITY A ENERGIE

 

SERIÁLY NA EMAIL

Reishi pomáhá i při velmi vážných nemocech!

 

 

k

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA,

 

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku

 

 

 

 

KOLOIDNÍ STŘÍBRO

využití koloidního stříbra

článek  ZDE

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

 

Účinek:

  • normalizuje arteriální tlak,
  • zlepšuje krevní oběh,
  • zklidňuje nervovou soustavu,
  • zpomaluje proces stárnutí,
  • zlepšuje ventilaci plic,
  • zpevňuje dýchací svaly - předchází plicním a bronchiálním onemocněním,
  • příznivě ovlivňuje léčbu chronické bronchitidy, bronchiálního astmatu, vegetativní dystonie, hypertonického onemocnění a stenokardie,
  • zvyšuje účinnost léků a zkracuje dobu léčení.

 

 

ČISTÝ VZDUCH ALESPOŇ DOMA

96% ÚČINNOST

NAPROSTO TICHÝ CHOD

FILTRACE KARCINOGENNÍHO MIKROPRACHU

podrobně + přes 100 zkušeností

k

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg           á 5 mg

Zdrojem oleje je původní odrůda lněného semínka bez pescitidů, kterou používala v úspěšné léčbě Dr. Budwig, z Kazachstánu

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA