Vyšetření MRI odhalují rakovinové buňky prostřednictvím rafinovaného cukru

Jonathan Benson

Míváte často chuť na sladké? Pokud ano, pak vaše stravovací návyky by vám mohly významně zvyšovat riziko vzniku rakoviny. Poslední výzkum, publikovaný v magazínu The Nature Medicine totiž potvrdil, že konzumace rafinovaného cukru je jedním z primárních faktorů, způsobujících růst a šíření rakovinových nádorů. Podle zásob cukru uloženého v těle lze pak usuzovat i na další vývoj onemocnění rakovinou.

Vědci z univerzity v Londýně došli k těmto závěrům v rámci experimentů s novou metodou detekce rakoviny, jež využívá speciální druh zobrazení magnetickou rezonancí (MRI - magnetic resonance imaging). Diagnostické zařízení bylo seřízeno na zvýraznění glukózy v lidském těle. Následně bylo zjištěno, že rakovinové nádory, jež spotřebovávají okolní cukr, mají světlejší odstíny, neboť jej obsahují nejvíce.

„Nová technologie, nazvaná glucoCEST (glucose chemical exchange saturation transfer) je založena na tom, že nádory spotřebovávají mnohem více glukózy než ostatní zdravé tkáně, neboť ji potřebují ke svému růstu.“ Takto vědci vysvětlují „světlé oblasti“, které je možné pozorovat na snímcích MRI, pořízených u laboratorních myší s nádory.

Při klasickém screeningu rakoviny bývají používány radioaktivní kontrastní látky aplikované injekčně, ale už jen tato aplikace může být příčinou dalšího bujení. Jinými slovy, stejné prostředky, které spouští a podporují rozvoj rakoviny, bývají lékaři používány k jejímu odhalování v těle. Místo potenciálně škodlivých látek ale nyní bude možné využívat k diagnostice nádorů roztok s cukrem.

„Nová metoda využívá injekčního podání cukrového roztoku a mohla by takto nabídnout levnou a hlavně bezpečnou alternativu k dosavadním způsobům detekování zhoubných nádorů, u nichž bylo dosud potřeba používat radioaktivní materiál,“ říká Dr. Simon Walker-Samuel, vedoucí výzkumného týmu, působící na univerzitě v centru CABI (Centre for Advanced Biomedical Imaging).

Zajímavá je také skutečnost, že množství cukru, potřebné k efektivní identifikaci přítomnosti zhoubného nádoru při metodě glucoCEST odpovídá přibližně polovině běžné čokolády. Na druhé straně to je překvapující, neboť i takto relativně malé množství cukru má v sobě potenciál podporovat další rozrůstání rakoviny.

 

Mnoho rakovinových nádorů také přímo reaguje na inzulín, produkovaný při konzumaci cukru

Zmíněná studie z londýnské univerzity samozřejmě není jediná, která by poukazovala na spojitost mezi konzumací rafinovaného cukru a nemocemi jako je rakovina. Mezi další takové studie, které ještě probíhají, patří například i studie prováděna na Kalifornské univerzitě v San Francisku pod vedením Dr. Roberta H. Lustiga, M.D., profesora pediatrie. Také tato studie potvrzuje, že rozmach současných chronických onemocnění bývá způsobován i konzumací cukru.

Na následujícím odkazu se můžete podívat na video, kde Dr. Lustig předkládá hořkou pravdu o cukru, který konzumujeme: https://youtu.be/dBnniua6-oM

Také hormony, které se v těle produkují následkem konzumace cukru, slouží k výživě rakovinných buněk.

 

V důsledku to pak znamená, že pokaždé, když vypijete sladkou limonádu nebo sníte koláč, vaše tělo vytváří určité sloučeniny, které stimulují rakovinové buňky nejen k přijímání cukru, ale i k jejich růstu a rozšiřování



„Začínáme zjišťovat, že inzulín může vyvolávat nepříznivé účinky u mnoha nemocí, v prvé řadě se to ale týká rakoviny,“ říká Dr. Lewis Cantley z Harvardské univerzity ve svém interview na stanici CBS.

„Pokud máte zhoubný nádor, jenž obsahuje receptory na inzulín, pak u něj dochází ke stimulaci příjmu glukózy, jež se objeví v krvi. Než aby se tato uložila ve formě tuku nebo spotřebovala při činnosti svalů, je využita v nádoru k jeho dalšímu růstu.“


Originál: https://www.naturalnews.com/041232_cancer_cells_processed_sugar_research.html

 

 

 

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA

 

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku

 

 

CELADRIN  BARNY´S

 

 

SANDŘIN PŘÍBĚH

ÚSPĚŠNÉ UZDRAVENÍ Z RAKOVINY

 

Sandra: Nikdy nezapomenu na ten POCIT BEZNADĚJE, STRACHU, co ve mně lékaři vyvolali, na to jak jsem byla jen další nemocná.

ČLÁNEK  ZDE

Se Sandrou hovořila: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.

k

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

 

EXTRAKT           SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

ZDE ROSTE ČERVENÁ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY

 

Betaglucan MaxCell

 

 

KOLOIDNÍ STŘÍBRO

využití koloidního stříbra ZDE

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg                    á 5 mg

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA