Vitamín K, to jsou dvě formy, jedna forma je spojka mezi stravou, nemocí a smrtí

Ing.Zdeněk Rozehnal

Mnoho lidí o vitamínu K moc neví, jestli vůbec něco ví. Zmanipulovaná masmédia o tomto vitamínu nepíší.

Tento vitamín sehrává klíčovou roli ve zdraví, protože je článkem mezi stravou a několika smrtelnými nemocemi.


Co je vitamin K

Vitamín K byl objeven v roce 1929 jako základní faktor pro srážlivost krve.

Ovšem existují dvě hlavní formy vitaminu K, a to
K1 (fylochinon), nacházející se v rostlinných potravinách, jako je listová zelenina a vitamin K2 (menachinon), vyskytující se v potravinách živočišného původu a ve fermentovaných potravinách.

Vitamin K2, lze dále rozdělit do několika podtypů, přičemž nejdůležitější z nich jsou MK-4 a MK-7.


Učinkování vitamínů K1 a K2

Vápník je velice důležitý minerál, jak je všeobcně známo. Je to víc než jen stavební materiál pro kosti a zuby, hraje klíčovou roli ve všech druzích biologických procesů. Nicméně trvalé předávkovávání vápníku má vliv na zvýšený počet zlomenin, především ve stáří - vysvětleno níže.

Hlavní funkcí vitaminu K je modifikace bílkovin s cílem dosáhnout požadované schopnosti vázat vápník. Tímto aktivuje vlastnosti bílkovin vázacích vápník.


A nyní k hlavním formám

Role dvou hlavních forem, vitamínů K1 a K2 jsou zcela odlišné a mnozí odborníci jsou názoru, že by měly být klasifikovány jako zcela samostatné vitamíny.

Vitamín K1

Tento se používá při aktivaci bílkovin vážících vápník v játrech, které se podílejí na srážení krve.

Vitamín K2

Tento se používá při aktivaci bílkovin, které řídí vápník v těle.


Vitamin K2 a onemocnění srdce

Právě vápník usazený v cévách především v oblasti srdce je rizikový faktor pro onemocnění srdce. Proto, cokoliv, co může snížit usazený vápník je dobrá prevence pro srdce.

Rotterdamská studie odhalila, že ti, kteří měli nejvyšší příjem vitaminu K2 měli o 57 % menší riziko úmrtí na srdeční onemocnění po dobu až 10 let.
Jiná studie, zahrnující přes 16 000 žen, zjistila, že účastnice s nejvyšším příjmem vitamínu K2 měli mnohem nižší riziko vzniku srdečních onemocnění. Na každých 10 mikrogramů K2 spotřebovaných na den se riziko srdečních onemocnění snížilo o 9 %, přičemž vitamin K1 tuto pozitivní vlastnost neprokazoval.

Důležitost těchto informací nelze je tak přejít, protože kardiovaskulární onemocnění jsou celosvětově nejčastější příčinou úmrtí. V roce 2012 v důsledku těchto onemocnění zemřelo více než 14 milionů lidí.


Vitamín K2 a kosti

Vitamin K2 může také zlepšit zdraví kostí a snižuje riziko osteoporózy, protože aktivuje činnost vápníku pomocí dvou bílkovin s názvem MGP (Matrix gla protein) a osteokalcin, které pomáhají vytvářet a chránit kosti.

Existuje dost důkazů z kontrolovaných studií, které poukazují na velké výhody vitaminu K2 pro zdraví kostí.

Ze 13 studií pouze jedna neprokázala významné zlepšení. Sedm z těchto studií prokázalo, že vitamín K2 snížil zlomeniny páteře o 60 %, zlomeniny kyčlí o 75 % a celkově zlomeniny o 80 %.

Například tříletá studie, zahrnující 240 žen po menopauze, zjistila, že ty ženy, které užívaly výživové doplňky vitaminu K2 měli podstatně menší pokles hustoty kostního materiálu v souvislosti s věkem.

Dlouhodobé studie u japonských žen prokázaly podobné výsledky.


Vitamin K2 a boj proti rakovině

Rakovina je jednou z nejčastějších příčin úmrtí v západních zemích. I přesto, že ortodoxní medicína objevila mnohé způsoby, jak ji léčit, nové a nové případy rakoviny se objevují stále častěji.

Proto je hledání účinných preventivních strategií nanejvýš důležité, protože prevence by měla být prioritní.

Dvě klinické studie naznačují, že vitamín K2 snižuje recidivu rakoviny jater a prodlužuje dobu přežití.

Pozorovací studie u 11 000 mužů zjistily, že vysoký příjem vitaminu K2 byl spojen s 65 % nižším rizikem pokročilého karcinomu prostaty, přičemž opět vitamin K1 neměl žádný vliv.


Zdroje vitamínu K

Vitamin K je rozpustný v tucích, tudíž nízkotučné a libové živočišné produkty jej obsahují minimálně. Průměrný příjem tohoto vitamínu je v současné stravě velmi nízký. Vitamin K2 se převážně vyskytuje v potravinách živočišného původu a ve fermentovaných potravinách, které určité skupiny lidí jí hodně málo.

Mezi bohaté živočišné zdroje patří především mléčné výrobky z mléka od volně pasoucích se krav, játra a další orgány, dobré jsou i vaječné žloutky.

Lidské tělo může částečně vzájemně přeměňovat vitamíny K1 a K2. Je to užitečné, protože množství vitaminu K1 v typické stravě je zhruba desetinásobkem vitaminu K2.

Nicméně tento proces přeměny není tak efektivní, protože mnohem více výše popsaných zdravotních přínosů vitaminu K2 získáme v případě, že jej konzumujeme přímo.

Vitamin K2 také vytvářejí střevní bakterie v tlustém střevě a existují  konkrétní důkazy o tom, že širokospektrální antibiotika mohou přispívat k nedostatku vitaminu K2, právě likvidací prospěšných střevních baktérií.

Vhodnou alternativou může být doplnění vitamínu K2 ve formě potravinových doplňků. Zdravotní přínosy vitaminu K2 se zvýší v kombinaci s vitaminem D, protože oba vitamíny mají synergické účinky.

 

V budoucnosti lze očekávat další informace o důležitosti vitamínu K2, nicméně již dnes lze konstatovat, že pravidelná konzumace vitamínu K2 může zachránit mnoho lidských životů

 

Vitamín K2 60 kapslí

Vitamín K2

přispívá k normální srážlivosti krve a udržení normálního stavu kostí. Vitamín K2 je vhodný především pro postarší ženy v období klimakteria, ale i pro ženy během těhotenství či během silného krvácení při menstruaci.

 

 

Vitamin K2 Epigemic 60 kapslí

MenaQ7 je zdroj přírodního vitamínu K2,

který se získává ze sójových bobů pomocí bakterie Bacillus subtilis natto nebo Bacillus licheniformis. Jde o nejlépe využitelnou přírodní formu vitamínu K2.

 

Při platbě předem jakoukoliv platební kartou zařazenou do programu PREMIUM RB CLUB (dříve Citi platební kartou) získáte slevu 10% na celý nákup na Prozdravi.cz. Pro získání slevy vepíšete prvních 6 čísel platební karty do políčka "Slevový kupón" a následně provedete platbu předmětnou platební kartou

 

Pozor na Warfarin - ortodoxní chemie na ředění krve a zároveň jed na krysy

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

Jediné, co Warfarin skutečně „umí“, je poškození metabolismu vitamínu K, který je ale důležitý nejen v procesech srážení krve, které jsou aktivovány při jakémkoliv vnějším či vnitřním krvácení. To se ví již dávno. Teprve mnohem později se zjistilo, že vitamín K byl nalezen i v tak životně důležitých orgánech, jako je nervový systém, srdce, plíce, žaludek či ledviny.

 

Dnes je již k dispozici dostatek informací, že vitamín K je nezbytný pro zdravé fungování všech lidských buněk od jejich vzniku, přes celý jejich život až po jejich "naprogramovanou“ smrt (například v rámci regenerace tkání výměnou starých buněk za nově vytvořené)

 

Mimo jiné se také prokázal klíčový vliv vitamínu K pro metabolismus vápníku – což je zřejmě důvod, proč se po warfarinu nebo při nedostatku vitamínu K z jiných důvodů vápník patologicky uvolňuje z kostí a naopak se patologicky usazuje v cévní stěně.

To všechno je závislé na dostatku vitamínu K v těle - zatímco Warfarin neumí nic jiného, než je ničení tohoto zdravotně naprosto nezbytného vitamínu.


Více zde:

 

 

Nadměrný příjem vápníku - jedna z příčin osteoporózy a zlomenin kyčelních kloubů

 

Fakta:

  • v Řecku mezi roky 1966 - 1977 se průměrná konzumace mléka zdvojnásobila, výskyt osteoporózy se zdvojnásobil
  • v Hong Kongu se za rok 1989 zkonzumovalo 2x více mléka oproti roku 1966 a výskyt osteoporózy se za stejné období ztrojnásobil
  • nejvyšší konzumace mléka je ve Švédsku, Finsku Švýcarsku a Holandsku (300-400 kg/rok). Výskyt osteporózy se prudce navýšil
  • v Austrálii, USA a Novém Zélandě je konzumace mléka 3x vyšší než v Japonsku a současně zlomenin kyčelních kloubů 2,5x vyšší
  • ve skupinách obyvatelstva USA, které konzumují méně mléka, jako například Američané mexického nebo afrického původu, je téměř 2,5x nižší výskyt osteoporózy v porovnání s bílými Američany. A není to z důvodu genetických odlišností
  • u obyvatelstva evropského původu v Chile a Venezuele, kteří konzumují méně mléka je v porovnání s USA, Finskem, Švédskem a Švycarskem výskyt zlomenin kyčelních kloubů nížší více jak 3x
  • Čínaně konzumují velmi málo mléka, jen asi 8 kg na obyvatele za rok. Výskyt zlomenin kyčelních kloubů je u nich jeden z nejnižších na světě. U čínských žen je to až 6x méně v porovnání s USA, kde konzumují 254 kg mléka na obyvatele za rok
  • v ostatních zemích, kde se pije mléko jen zřídka, jako například v Kongu, Guinee nebo Togu (6 kg/rok) je osteoporóza extrémně zřídkavým onemocněním

 

Na výše uvedené statistiky odpůrci zpravidla reagují: Černoši a Asiaté jsou geneticky odlišní. Je to však nesmysl.

  • osteoporóza u asijských žen žijícich v Asii je o hodně nižší než u těch žijícich v USA. Stejně je tomu i u žen z afrického kmene Bantu žijúcich v Bantu a těch žijícich z USA
  • taktéž konzumace mléka a výskyt zlomenin kyčelních kloubů je o hodně nižší u Černochů žijících v Jižní Africe oproti Černochům žijících v USA

 

Pro absorpci vápníku je vyžadována aktivita buněk zvané osteoblasty, které jsou také zodpovědné za vytváření kostní matrice, do které se ukládá vápník. Na druhé straně pro vyplavování vápníku z kostí je nutná aktivita buněk nazývaných osteoklasty.

V případě, že se do kostí vstřebá více vápníku, například v důsledku nedostatku estrogenu, zvýší se aktivita jak osteoblastů, tak i osteoklastů. Problémem je, že v procesu vytváření kostní matrice 50-70% osteoblastů zahyne. Čím více je stimulovaná aktivita těchto buněk, tím více jich zahyne.

V případě, že konzumujete zvýšené množství vápníku po celý život, obměna osteoblastů je zvýšená, přičemž mnohým lidem se podaří úspěšně zvýšit hustotu svých kostí. To je také důvodem, proč je průměrná hustota kostí vyšší u obyvatel s vysokou spotřebou mléka. Tento "úspěch" však bývá jen dočasný, protože počet možností kolikrát se mohou buňky rozdělit je daný.
Jejich reprodukční schopnost se vyčerpá dříve.

A pokud jenom osteoblasty dokáží vytvářet nové kostní tkanivo, jeho další tvorba se začne snižovat. Toto však neplatí o osteoklastech podílejících se na vyplavování vápníku z kostí. Za běžných okolností nastávají oba procesy současně - tvorba nového kostního tkaniva s ukládáním vápníku i jeho vyplavování z kostí.

Tady je zakopaný pes

V důsledku nedostatku osteoblastů se jeden proces zpomalí a druhý ne. V nedostatečně novovytvářené matrici začnou vznikat póry. Následně vznikne nemoc - osteoporóza.

Znamená to tedy, že samotný vápník je příčinou osteoporózy?

Je to ironické, ale ano - vápník je zodpovědný za svůj vlastní nedostatek. To však platí jen v případě, že je jeho příjem
dlouhodobě značně vysoký.

Tak jako v případě ostatních minerálů, tělo za normálních okolností jich z jídla absorbuje je tolik, kolik potřebuje. U vápníku to je cca 200 mg denně do krve. A to bez ohledu na to jestli konzumujete 700 mg, či 1200 mg v podobě doplňků stravy.

Jenže, když jej konzumujete příliš mnoho, míra jeho absorpce se již nedokáže snížit, hranice je cca 1500 mg. Nadbytečný vápník se ukládá do kostí, protože tělo si hlídá hladinu vápníku v krvi. Za normálních okolností se v krvi nachází přibližně 500 mg vápníku. rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší úrovní je 26%, díky třem hormonům, které se starají o tuto rovnováhu.

Po přemístění nadbytečného vápníku do kostí následně dva hormony stimulují vyplavování z kostí ven a třetí hormon odplavování vápníku do moči. Proč se neudrží v kostech? Protože množství v kostech je poměrně přesně dáno. Pokud chcete mít trvale vyšší množství vápníku v kostech, potom musíte trvale přijímat nadměrné množství vápníku.

Problém tu ale je, všechen nadbytečný vápník je zpracováván osteoblasty a osteoklasty. Pokud byste například absorbovali denně do krve 400 mg vápníku místo 200 mg, potom tyto buňky by musely zpracovat za 40 let o 2,9 kg vápníku více.


Vzledem k tomu, že osteoblasty mají rychlejší míru úhynu a obnovy, jejich nedostatek v pozdejším věku začne v matricích kostí vytvářet díry a póry. Podobný účinek na osteoblasty mají i příliš vysoké dávky vitamínu A, zvýšené hodnoty kortizolu a užívání kortikosteroidů, protože predčasně vyčerpávají kapacitu tvorby nových osteoblastů.

Naopak, při optimálním příjmu vápníku kosti stárnou pomaleji, protože nadměrným přísunem vápníku si dokážete zvýšit hustotu kostí, ale na úkor jejich kapacity (znovuobnovování se).

Proto v zemích, kde je nejvyšší průměrná hustota kostí, je i nejvyšší výskyt zlomenin kyčelních kloubů, protože byla vyčerpaná regenerační schopnost osteoblastů.

 

I tady platí vše s mírou

 


Množství vápniku v mg na 100 gramů:

Lískové ořechy                 226
Vaječný žĺoutek                140
Brazílske ořechy               132
Zelené olivy                       96
Vlašské ořechy                  87
Fíky                                  54
Borůvky                             44
Pomeranč                          42
Maliny                               40
Kiwi                                  38
Mandarinky                        33

Mateřské mléko                  32
Kokos                                20
Hroznové víno                    18
Meruňky                            16
Ananas                              16
Švestky                              14
Losos                                 13
Makrela                              12
Červený meloun                  11
Banán                                 9

Dospělí a děti vždy potrebují na kg tělesné váhy méně vápníku než novorozenci. Jídlo pro dospělé proto nepotřebuje obsahovat víc vápniku jako mateřské mléko (kravské mléko obsahuje 4x větší množství vápníku než mateřské).

Zdroj: https://www.4.waisays.com/ExcessiveCalcium.htm (Excessive Calcium Causes Osteoporosis)

 

Odborníci z Harvardu prohlašují, že mléko není součástí zdravého stravování

Mléko je jedna z živočišných potravin, u které se podařilo vzbudit zřejmě nejsilnější dojem, že bez jeho konzumace se neobejdeme a že vynechat ho ze svého jídelníčku je nezodpovědné hazardování se zdravím (přestože více než polovina lidstva konzumaci mléka vůbec nezná a rozhodně jim nechybí). Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili nové nutriční doporučení ve formě tzv. talíře zdravého jedení (Healthy Eating Plate), která je určena americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahrazuje překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu.

Zdůrazňují, že na rozdíl od předchozích doporučení, není toto nové doporučení ovlivněno lobbisty z řad potravinářského průmyslu a z potravinové pyramidy navrhuje úplně vyřadit mléko a mléčné produkty, zejména díky nebezpečí zvýšeného rizika rakoviny (častá spotřeba mléčných výrobků zvyšuje riziko rakoviny prostaty a pravděpodobně i vaječníků) a kvůli vysokému podílu nasycených tuků.

Experti z Harvardu ve své zprávě navrhují, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák (dvojnásobný obsah vápníku než v mléce a vyšší využitelnost), dále například ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů.

 

 

Realita o kravském mléku

Ing.Zdeněk Rozehnal

Látky obsažené v mléce: 87 % voda, 3,3% bílkoviny (20 % syrovátkové bílkoviny, 80 % kaseinu), 4,5% cukry, 3,9% tuky, vitamíny, minerály a stopové prvky.

Bílkoviny kravského mléka jsou silně alergenní. Hlavními alergeny kravského mléka jsou syrovátkové bílkoviny a kasein.
Konzumace kaseinu se spojuje se zvýšenou tvorbou hlenu, rozvojem astmatu, atopického ekzému, dále se zhoršením stavu při onemocnění průdušek, zánětu nosních dutin či autoimunitních onemocnění.

Doktor Campbell objevil, že rakovina se může zapnout a vypnout změnou obsahu bílkovin v potravě. Můžeme vlastně zapnout a vypnout rakovinu buď přidáním bílkovin nebo jejich odebráním. Také bylo objeveno, že

 

kasein (sýrovina), nejčastější bílkovina v mléčných výrobcích byla největší podporovatel rakoviny ze všech.

 

Naopak když byla zvířata krmena 20% rostlinných bílkovin, tak u žádného se rakovina nevyvinula navzdory přítomnosti karcinogenu. Rakovina byla spuštěna jen v souvislosti s živočišnou bílkovinou, přičemž v dalším experimentu se zjistilo, že bez ohledu kolik karcinogenů vstoupí do těla. Rozvoj rakoviny byl naprosto závislý na množství konzumované živočišné bílkoviny. Jinými slovy konzumace živočišných proteinů nás dělá víc náchylnými k rakovině. Více: Film - Léčba rakoviny zevnitř

Další složka, tuk, má všechny vlastnosti tuku živočišného. Je složený z cholesterolu a nasycených mastných kyselin, jejichž nadbytek má negativní metabolické důsledky.


Co se týče mléčného cukru - laktózy, je poměrně častá tzv. laktózová intolerance. To znamená, že v trávicím traktu chybí enzym laktáza, potřebný pro trávení laktózy. Zde je řešením kefír z tibetské houby. Díky faktu, že se tento mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku intolerantní.

Je pravda, že mléko obsahuje vápník, je vstřebatelný však pouze ze třetiny.
Mnohem větší vstřebatelnost má vápník obsažený v zelí, kapustě nebo brokolici. Příjem živočišných bílkovin překyseluje organismus a ten se nadměrné kyselosti brání mimo jiné vyvázáním vápníku z kostí, tím přímo pomáháme rozvoji osteoporózy. Kostem nejlépe pomůžeme, když se zaměříme na zvýšení příjmu ovoce a zeleniny, na omezení živočišného proteinu, pravidelný pohyb a dostatek slunečního záření.

Existuje více lidí s názorem, že kravské mléko doopravdy není dost spolehlivý zdroj vápníku a dokonce díky jeho konzumaci celkově přicházíme o vápník, protože jsou jím po konzumaci vyvolávány škodlivé vedlejší procesy metabolismu. Zastánci tohoto názoru mají více významných argumentů obecně především proti konzumaci mléka a i částečně proti mléčným výrobkům:

  • kravské mléko zakyseluje organismus a k nápravě tělo uvolňuje ze svých zásob vápník a fosfor, což vede ke křehnutí kostí, přičemž příjem (vstřebatelnost) vápníku z mléka nemusí být dostatečný k tomu, aby tuto ztrátu pokryl
  • v zemích, kde je nejmenší konzumace mléčných výrobků, je i nejmenší výskyt osteoporózy i zlomenin a naopak v zemích s nejvyšší konzumací je i největší výskyt těchto zdravotních obtíží
  • výživová skladba mléka je nastavena přesně pro telata a jejich zdravý růst a byla by to veliká náhoda, kdyby mléko bylo plně stravitelné jiným živočišným druhem - člověkem. Navíc je mléko z hlediska evoluční biologie ještě stále pro naše tělo plně nekompatibilní potravina, což se projevuje intolerancí laktózy u mnoha lidí (asi 20% občanů ČR, celosvětově až 75%)
  • mléko je mnohdy kontaminováno antibiotiky a bílými krvinkami (hnisem) pokud jsou krávy chovány nepřirozeně
  • podle jedné 12leté americké studie, provedené na 77 tisících ženách ve věku od 34 do 59 let, zvýšená konzumace mléka v žádném případě nepřispívá k zesílení kostí a redukci výskytu zlomenin
  • všeobecný názor o tom, jak je mléko zdravotně prospěšné, je produktem potravinářské lobby trvající už od padesátých let minulého století především v USA, které jsou stále výraznou světovou jedničkou v produkci mléka

Pokud si chcete dopřát mléčné výrobky, upřednostňujte zakysané produkty, kvalitní přírodní jogurt a především kefír z tibetské houby pokud nejste alergičtí na kasein. V každém případě se vyhněte mléku, které bylo upraveno metodou UHT (Ultra-high temperature processing) - vysokoteplotní úprava - krátkodobé zahřátí (1–2 sekundy) na teplotu 135-150°C. Toto mléko je "mrtvé". Ani tibetská houba v něm neroste.

 

Předmluva o artritidě

V jednom článku se uvádí, že tato nemoc je idiopatická. Idiopatická proto, že se nezná její příčina. Inu, snad bych i uvěřil takovému tvrzení, kdyby nebylo protichůdných tvrzení světových odborníků v oblasti metabolické (výživové) medicíny, že

 

kořenem artritid je především vysoký příjem mléka,

 

které je plísňotvorné, nedostatečně vybudovaná imunita způsobená krátkodobým kojením a jiné faktory.

 

Více zde:

 

k

 

VYSOCE ÚČINNÉ

PŘÍRODNÍ  EXTRAKTY

jediné na trhu s Certifikáty účinných látek

E- SHOP

tato kvalita u konkurence není


 

100% kvalita jen v rostlinných kapslích

 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY    ZDE   

 

k

CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...???

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA,

 

MUDr. Šafránek Ladislav

 

KTERÁ JAKO JEDINÁ OBNOVUJE CHRUPAVKU

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

 

s KAMZÍKEM A KLOKANEM daleko nedoskáčete

 

 

 

NEJÚČINNĚJŠÍ

PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKA

kvalitní české výrobky

OREGÁNOVÝ OLEJ          ECHINACEA

ideálně trvale v domácí lékárničce

 

Beskydy 300x250

YUCCA PREMIUM

 

ODSTRANĚNÍ USAZENIN Z TĚLA

ČLÁNEK


RECENZE

Obezřetně v případě transplantátu, implantátu, kardiostimulátoru...

 

(z 85+zkušeností)


"Po ročním užívání YUCCY jsem byl přeřazen z CHPN III. třídy (středně těžká plícni nemoc) do II. třídy (lehká plícní nemoc). Přestal jsem brát všechny léky co mně předepsal lékař a spolehl se na YUCCU. Jsem úplně nadšený a doktoři nechápou."

 

 

MLÁDÍ A DLOUHOVĚKOST

to jsou EXTRAKTY

z ČERVENÉ  REISHI zkušenosti 

královny mezi Reishi

 

JEDINEČNÉ  EXTRAKTY

s CERTIFIKÁTY - GARANCE ÚČINNÝCH LÁTEK

 

 

REISHI EXTRAKT          REISHI SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!
Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!Cordyceps Extra Strong

 

JAK JE TO S KVALITOU CORDYCEPSU?

 

ČAGA  EXTRAKT

EXS CERTIFIKÁTEM KVALITY

100% Sibiřská ČagaDuanwood Red Reishi Extrakt 40% polysachardiu, 4% triterpenů

 

Jak funguje Fenuprim - video

ENDOGENNÍ DÝCHÁNÍ

FROLOVŮV DÝCHACÍ TRENAŽÉR

 

Frolovův dýchací trenažér  je určen k provádění dýchacích cvičení za účelem prevence a léčení různých onemocnění. Nácvik tzv. endogenního způsobu dýchání pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu, činnost mozku a všech vnitřních orgánů, posiluje aktivitu imunitního systému, zlepšuje psychický a emociální stav. Přispívá k udržení dobrého zdraví a vysoké úrovně duševní aktivity.

Účinek:

  • normalizuje arteriální tlak,
  • zlepšuje krevní oběh,
  • zklidňuje nervovou soustavu,
  • zpomaluje proces stárnutí,
  • zlepšuje ventilaci plic,
  • zpevňuje dýchací svaly - předchází plicním a bronchiálním onemocněním,
  • příznivě ovlivňuje léčbu chronické bronchitidy, bronchiálního astmatu, vegetativní dystonie, hypertonického onemocnění a stenokardie,
  • zvyšuje účinnost léků a zkracuje dobu léčení.

 

 

 

 

SMRT ZAČÍNÁ V TLUSTÉM STŘEVU

 

Vyčištění střeva, syndrom propustného střeva

 

 

 

 

ČISTÉ STŘEVO

je doménou  ENTEROSGELU

český výrobek z Jeseníku pro celou EU

pro domácnost a uzdravení bez CHEMIE!

 

ENTEROSGEL

je inovativní střevní adsorbent (enterosorbent), který působí v trávicím traktu, kde na sebe váže toxiny, škodlivé látky, patogeny a alergeny a odvádí je z těla ven.


Enterosgel je léčivý preparát, detoxikační gel, enterosorbent, který odvádí z organizmu škodlivé látky. Je to něco jako "chytrá" houba s póry, jejichž velikost odpovídá velikosti molekul škodlivých látek. Prospěšné látky preparát nesorbuje. Vhodný i pro děti. Nulové vedlejší účinky!