Léčba jedlou sodou zmenšuje nádory

Allison Biggar

Jedlá soda je už odedávna používána pro mnoho účelů: například odstraňuje zápachy v chladničce, pomáhá čistit koberec nebo vybělit zuby. Avšak jen málo lidí ví něco o tom, že může být využita i jako účinný alternativní lék v případě rakoviny.
Tato metoda se osvědčila především u rakoviny krku, tlustého střeva, střev a oblasti konečníku. Pokud navíc tento způsob léčby porovnáme s přemrštěnými náklady na chemoterapii nebo ozařování, pak léčba jedlou sodou nás nestojí prakticky nic. A navíc je to humánní a neinvazivní metoda – což nikdy nemůžeme tvrdit o běžných způsobech léčby rakoviny. To nejhorší, co by se mohlo stát v případě léčby sodou, je žádný účinek. A už jen to je velké plus, pokud vezmeme v potaz ničivost běžných léků nebo operací, používaných při léčbě rakoviny, kdy dochází k poškozování imunitního systému a tělo se dostává do stavu těžkého šoku.

„Uzdravila jsem se a byla jsem šťastná, že jsem nemusela projít mučivou cestou, které jsou podrobováni jiní nemocní lidé, když musí podstupovat chemoterapii nebo ozařování. Neztratila jsem své vlasy ani nic jiného,“ poznamenává 60-ti letá Sondra Braun, která přežila rakovinu s pomocí léčby sodou.

Rakovinným buňkám se daří hlavně v prostředí chudém na kyslík. Tělo nedokáže zásobovat buňky kyslíkem, pokud je překyselené – a právě to bývá běžným stavem těch, kteří mají zhoubné nádory a přitom konzumují jídlo s rafinovanými cukry, moukou, kofeinem a dalšími kyselinotvornými potravinami. Naproti tomu jedlá soda (Sodium Bicarbonate) je substancí, která dokáže neutralizovat kyselé složky v těle. Už jen jedna čajová lžička sody za týden dokáže vyrovnat PH v krvi a stejných účinků je možné dosáhnout i přechodem na stravu, která je bohatá na zásadité složky.


Díky tomu, že hlavním zdrojem růstu pro rakovinné buňky jsou především cukry, smícháním sody s javorovým sirupem dosáhneme toho, že se tato směs dostane až do nádorů. Je to něco podobného Trojskému koni, neboť soda takto působí jako zbraň proti nemoci. Osvědčeným receptem pro tento způsob léčby je smíchat 3 díly organického javorového sirupu s 1 dílem jedlé sody, při mírném ohřátí dobře rozmíchat (po dobu 5-10 minut). Užívá se v množství 3 čajové lžičky denně po dobu 1-2 měsíců.

„Narazila jsem na článek o italském lékaři Dr. Simoncinim, který injekčně aplikoval jedlou sodu přímo do zhoubného nádoru, aby jej zničil,“ dodává Sondra Braun. „A z nějakého důvodu mě tato myšlenka velmi zaujala. A už po třech týdnech užívání směsi sody a sirupu se můj nádor začal zmenšovat a stával se měkčím. Bylo to zdokumentováno i mým onkologem a chirurgem na základě prohlídek a vyšetření ultrazvukem. Nádor se nakonec zmenšil až na velikost 1,4 cm a dál už se nezmenšoval, protože z něj zbyla pouze mrtvá tkáň.“

Dr. Tullio Simoncini během své léčby nádorů zjistil, že u jeho pacientů se vždy vyskytuje i kandidóza. To jej dovedlo k teorii, že rakovina je z určitého pohledu podobná plísním. A protože si tělo nedokáže vytvořit rychlou imunitu proti jedlé sodě jako protiplísňovému prostředku, mohl ji úspěšně aplikovat přímo do nádorů a tím neutralizovat jejich kyselost. Přitom ale kladl důraz i na doplňování probiotik a na nutnost vyhýbat se co nejvíce chemickým a enviromentálním toxinům.

Zkušenost s léčbou prostřednictvím jedlé sody má i Ian Roadhouse – farmář ze Severní Karolíny, když mu ji doporučil léčitel Jim Kelmun:

„Lékaři už mi dávali méně než 6 měsíců života, ale tento léčitel mi předepsal směs se sodou a už během několika měsíců se nádor ztratil. Nebylo jej už možné uvidět ani na rentgenu.“


Aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků, je vhodné kombinovat léčbu jedlou sodou i s jinými alternativními metodami, které vám může doporučit váš holistický (celostní) léčitel.


Originál: https://www.naturalnews.com/032070_baking_soda_tumors.html

 

Recept na "medicínu":

smíchejte 1 díl čisté jedlé sody (NaHCO3 hydrogenuhličitan sodný) se 3 díly 100% javorového sirupu. Ve vodní lázni za stálého míchání udržujte směs 5 minut na teplotě 40 – 45°C. Užívejte 1 až 3 čajové lžičky denně. Při rakovině by se z počátku měly brát časté silnější dávky, aby se rychle dosáhlo výraznějšího posunu pH k normě. Zkuste si měřit pH moči a podle toho dávkování upravit.

 

BIO Javorové sirupy

Nezapomeňte na úpravu stravy, pohodu a správné dýchání.

 

Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny

MUDr.Otto Heinrich Warburg

Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom ale skutečně jenom velice malý počet lidí na světě, protože tato prostá pravda je před laickou veřejností, bohužel, zejména ze ziskuchtivých příčin, velice důsledně tutlána.

V roce 1931 německý lékař a vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg totiž podrobně popsal , že
rakovina je vlastně jen vnějším výsledkem a zcela přirozenou reakcí buněk každého živočišného i rostlinného těla na nefyziologické stravování a zároveň velice nezdravý způsob života.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme vlastně neustále a pravidelně převážně vařenou stravu, která organizmus nadměrně okyseluje) a navíc se v důsledku nedostatečné fyzické aktivity v těle automaticky vytváří příliš kyselé prostředí, slabě zásobované kyslíkem.
Kyselost prostředí z buněk vytlačuje především kyslík a nedostatek kyslíku zase v buňkách vytváří nadměrně kyselé prostředí.

MUDr. Warburg proto hlásal toto: „Nedostatek kyslíku a zároveň zakyselení organizmu jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má automaticky i to druhé“. Jste-li hodně zakyselení, vašemu organizmu automaticky chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez dostatečného obsahu kyslíku. „Odeberete-li zdravé buňce 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za pouhé dva dny“.

„Všechny normální buňky mají totiž relativně značnou potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít a množit se i zcela bez něj. To je železné pravidlo prozatím bez jakékoliv  výjimky.“ Tkáně s nádorem jsou vždy až automaticky hodně kyselé, zatímco ty zdravé jsou vždy mírně zásadité.

Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr.Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky:

  • zvýšenou kyselost tkání a krve a zároveň značnou hypoxii (akutní nedostatek kyslíku pro zdravý metabolismus buňky)
  • objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že dokonce v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku ani nemohou přežít. Přežít a množit se mohou jenom s pomocí glukózy v krvi a v prostředí bez kyslíku

Proto rakovinný nádor není nic jiného, než přirozený obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají v krajní nouzi, aby přežily v příliš kyselém prostředí, v němž je navíc i nedostatek kyslíku. Zdravé buňky žijí totiž jedině v mírně zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které jediné umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky naopak žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Nezdravá kyselost nebo naopak prospěšná zásaditost organizmu je ale především výsledkem stravy, kterou jíme.

Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava v těle (dle svého nutričního profilu) podmínky buď pro kyselost či zásaditost. Jednodušeji řečeno, nezbytná zásaditost organizmu závisí silně na tom, co převážně jíme.

Krev se u zdravého člověka navíc sama neustále reguluje, aby dle možnosti nikdy neupadla do metabolicky krajně nebezpečné kyselosti. Avšak některé potraviny, které bohužel pravidelně jíme, naši krev okyselují až příliš a  nadměrně tak přetěžují celý složitý regulační a přirozený obnovovací mechanizmus všech lidských tělesných tkání a orgánů.


Chemoterapie většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného organizmu
Chemoterapie okyseluje tělo někdy až do té míry, že tělo musí sáhnout příliš hluboko do svých zásaditých rezerv, aby zneutralizovalo nadměrnou kyselost. Přitom musí obětovat zejména zásadotvorné minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto i přímo sami bez přístrojů vidíme až nápadné změny na pacientech, kteří dostávají chemoterapii.  Mimo mnohé jiné je to i nadměrné vypadání vlasů, kazivost zubů, tělesná slabost i nápadná bledost pokožky. Ostatní běžně používané léky ale bohužel rovněž citelně zhoršují celkovou kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak je to jen trochu možné.

Správná míra pH
Je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a pravidelně cvičí či pracuje fyzicky přiměřeně. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu pravidelný přísun alespoň 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se zejména průmyslovým výrobkům, které jsou z větší části silně kyselinotvorné. Jsou to zejména všechny sycené nápoje, sladkosti a také všechny produkty tzv. rychlého stravování. Nepřehánějte to nikdy ani se solí. Používejte ji proto přiměřeně. Když jste jakkoli nemocní, postarejte se především sami, aby vaše strava byla převážně zásadotvorná, a to z alespoň 80%.

Máte-li už dokonce nějaký nádor, tak se snažte ve svém těle postupně (ne najednou) vytvořit co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete jednoduše a nejlevněji dosáhnout především pomocí příslušné stravy, ale zároveň pravidelným cvičením, vyhýbáním se stresu a také nezbytným doplňováním přírodního chlorofylu, který je ale přítomen jen a pouze v nevařené či jinak chemicky neupravované zelenině!


Názory odborníků

  • „Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou totiž nic jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí,“ za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě
  • „Nesčetné názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité – důležitá je hlavně skutečnost, že všechny ty zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři” (“Alcalize or Die”)
  • „Zvýšená kyselost organizmu je totiž zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí. Když v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas vyloučit.  Pak se teprve s neuvěřitelnou  pravidelností a vysokou pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci“ - MUDr. Robert O. Young

Seznam kyselinotvorných a zásadotvornýcch potravin zde a jedna tabulka v češtině

 

Selektivní indikátorové papírky pro zjištění pH - první krok k uzdravení

Nejjednodušším způsobem určení obsahu kyseliny v tělesných tekutinách je určení pH v moči. Její ideální hodnota je 7,4 až 7,5, běžná hodnota je bohužel často kolem 5,5. Hodnota pH v moči se během dne mění. Doporučuje se měřit její pH vícekrát za den při močení.

K měření moči je vhodné používat pouze tzv. selektivní indikátorové papírky, protože měří mnohem přesněji než v lékárnách běžně prodávané univerzální papírky na měření moči. Selektivní mají podstatně bohatší stupnicí pH.


pH 5,0 - 9,0                         pH 5,4 - 7,0

Selektivní indikátorové pH papírky s širším rozsahem pH 5,0-9,0

Jsou vhodné pro orientační měření pH, například při zjišťování kyselosti organismu a následné úpravě stravovacího režimu. Tyto pH papírky jsou určeny především pro ty, kdo jsou zvědaví, kam až může jejich pH stoupnout při dobře provozovaném odkyselujícím životním stylu.

 

Velmi selektivní indikátorové pH papírky pro přesnější rozlišení na nejdůležitější oblast měření pH 5,4 - 7,0

(9 měřených hodnot dle barevné škály: méně než 5,4  5,4  5,7  6,0  6,2  6,4  6,7  7  a více než 7)

Jsou vhodné pro orientační měření pH, například při zjišťování kyselosti organismu a následné úpravě stravovacího režimu.

Acidobazická rovnováha je rovnováha kyselin a zásad uvnitř organismu, tj. stálý poměr mezi jejich tvorbou a odbouráváním, respektive vylučováním. Hodnota pH určuje stupeň kyselosti (pH < 7) či zásaditosti (pH > 7) organismu, pH 7 je neutrální.

Jak používat
  • K vyšetření použijte čerstvou moč odebranou do čisté nádoby bez stop mycích prostředků a dezinfekcí.
  • Vyjměte z krabičky jeden proužek a krabičku uzavřete.
  • Indikátorový pH papírek namočte na 1-2 vteřiny do nádobky s močí a pak jej vytáhněte.
  • Po jedné minutě působení vyhodnoťte zbarvení papírku vizuálním srovnáním s přiloženou barevnou stupnicí.

Balení: á 200 ks (papírek je možno rozstřihnout bez problémů na dvě poloviny)

 

 

Projevy překyseleného organizmu

Cévní potíže, arterioskleróza, kornatění tepen, infarkt, mrtvice, poruchy prokrvování, křečové žíly

Tepny jsou pokryty slabou zásaditou vrstvou buněk endotel, pokud tělo potřebuje neutralizovat kyseliny, bere si často zásadité látky i z endotelu, proto je jejich povrch pórovitý a rozrušený. Pak nastupuje vitamin C, který vytváří kolagen a pokud je i toho málo, tělo to kompenzuje cholesterolem. Je to proto, aby cévy nebyly propustné a nenastalo krvácení do tkání. Kromě toho pronikají do cév částečky tuku. Bílkovinné substance i vápenaté soli se pevně usazují v rozrušených cévních stěnách, které se tím stávají měně pružné. Tím musí tělo zvýšit krevní tlak, aby se tkáně prokrvovaly, přesto však je to mnohdy nedostatečné. Tento proces probíhá nepozorovaně již asi od 20. roku života. Jediný způsob jak zachovat cévy mladé a elastické, je udržovat správné hodnoty pH v těle. Špatná propustnost kapilár je potom jednou z hlavních příčin infarktu a mrtvice.

Artróza, degenerativní postižení kloubů

Degenerativní změny v kloubech postupují ruku v ruce se sníženým obsahem minerálů v chrupavkách a kloubech. Opotřebování kloubů je způsobeno překyselením těla více, než věkem nebo zátěží. Překyselené tělo se snaží svoji kyselost vyrovnat odebráním zásaditých látek z kloubního mazu, kde tím dochází k jeho zahuštění a ve spojení s uloženými krystalky solí se vytvoří hmota podobná smirku, která při každém pohybu poškozuje chrupavku a způsobuje bolest. Zároveň dochází ke snížení tvorby synoviální tekutiny, která vyživuje klouby a tím se proces postižení ještě urychluje. Je to například tenisový loket, karpální tunely, zamrzlé rameno. Tělo někdy uskladňuje přebytečné kyseliny i ve stěně šlachovité pochvy kloubu a ve šlachovitých úponech, proto je tam vyšší kyselá koncentrace, která vyvolá zánětlivé změny kloubů a pohyby začínají být bolestivé.

Dna, pakostnice

Původcem dny je zvýšená míra močoviny v krvi, ale skutečnou příčinou tohoto onemocnění je překyselené tělo. Při akutním nedostatku zásaditých látek inklinuje kyselina močová k tomu, že se shlukuje do malých krystalků v pojivovém vazivu, pokud je v těle málo zásad, krystalky se nestačí neutralizovat ani vyloučit.

Migrény, bolesti hlavy

Překyselení je jednou z příčin, při kterém dochází k neprůchodnosti kapilár a tím nedokrvování hlavy. Nedostatek Mg (hořčíku) pak vede ke křečím.

Bolesti v zádech, tuhnutí svalů, potíže meziobratlových plotének

Pokud je překyselení veliké, kyseliny se usazují ve svalech, které tuhnou, a to se projevuje zejména v zádech. Tato situace vede k bolestivým svalovým zánětům, následně k vadnému držení těla, ke zhoršenému dýchání, postupně k blokaci obratlů, k opotřebení plotének a k uskřípnutí nervu. Stres, který překyselení zvyšuje, tento proces významně urychluje.

Celulitida, pomerančová kůže

Vedle překyselení se na ní podílí nadváha a hormony. Ženský organizmus vylučuje kyseliny především během menstruace. Pokud množství kyselin přesáhne určitou hranici, ukládají se mezi jednotlivými periodami v krvi, v lymfě, tkáňovém moku a placentě. Když se sklady naplní, je potřeba je neutralizovat, na což se spotřebují zásoby zásaditých minerálních látek v těle. Neutralizované kyseliny se ukládají na bocích, stehnech a nadloktí a projevují se navenek jako celulitida. Odtud mohou být kdykoliv vyloučeny.

Premenstruační syndrom

Těsně před propuknutím menstruace začínají kyseliny v těle kulminovat, což vyvolává otoky, nafouklé břicho, podrážděnost, bolest prsů, migrény, deprese. Pokud žena navíc krvácí v období, kdy nemá, je potřeba především myslet na odkyselení.

Ekzémy, kožní potíže

Ty začínají u hlavních chemických továren těla. Játra, žlučník, ledviny, které jsou natolik zatoxinované, že se tělo snaží zbavit kyselin i kůží. Objevují se kožní potíže a všechny změny na kůži vyžadují důsledné odkyselení. Mezi další následky překyselení patří silné zarudnutí, příliš suchá nebo popraskaná pokožka, neustálé svědění, trudovitost a hnědé skvrny. Mateřská znaménka, kožní výrůstky, bradavičky, jejich náhlá zvýšená tvorba je opatřením proti kyselosti těla, která zejména zasahuje játra.

Pálení žáhy

Pokud orgány jako játra, žlučník, slinivka břišní a tenké střevo spotřebují více zásaditých látek na trávení kyselinotvorné stravy, než má tělo k dispozici, žaludek musí vyrobit více natriumkarbonátu. Při jeho výrobě v žaludku vniká kyselina solná, kterou cítíme jako pálení žáhy.

Onemocnění jater, žlučové kameny

Játra, žlučník a slinivka břišní jsou hlavními regulátory pH. Obzvláště žlučník spotřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály a cholesterol uvolněny ze žlučníku, tak tuhnou a ve spojení s jinými tělesnými látkami tvoří žlučové kameny.

Vředy na dvanácterníku, zánětlivá onemocnění žaludku a střev

Dvanácterník má přirozené zásadité prostředí. Navazuje na žaludek, kde se kyselé žaludeční šťávy musí nejprve neutralizovat, protože vlastní trávení probíhá již v zásaditém prostředí. Pokud je kyselinami přetížen žlučník a slinivka a v žaludku není dostatek zásad, ve dvanácterníku vzniká zánětlivá reakce, později vřed. Pokud je stav překyselování žaludku dlouhodobý, může přejít k překyselení celého střeva a k následným dyspeptickým potížím, v horším případě k chronickým zánětům střevní sliznice. Stres, který působí tak, že se v žaludku samovolně vytváří nadbytek HCL (kyselina chlorovodíková), je jedním ze spouštěcích faktorů.

Mykóza, plíseň

Kyselé pH je ideální živnou půdou pro rozmach různorodých plísní. Plísně lze natrvalo odstranit jen úplnou a trvalou změnou pH. Při detoxikaci a odplísnění však umírající plísně vypouštějí velké množství toxinů a trvalé odkyselení je cesta, jak se plísní natrvalo zbavit.

Nehty, lámavost

Pokud se nehty třepí, lámou, vznikají na nich rýhy nebo bílé skvrny, pak je to výzva k odkyselení.

Nespavost, poruchy spánku

Tvrdošíjné poruchy spánku většinou mizí s okyselením. Překyselení totiž zabraňuje tomu, aby se tělo uvolnilo přirozenou cestou, a udržuje organizmus ve stavu trvalého napětí a ve střehu.

Deprese, výkyvy nálad, špatné sny, podrážděnost, nervozita, přecitlivělost, úzkostlivost, špatné soustředění

To vše souvisí s překyselením více, než se nám může zdát.

Únava, vyčerpanost, vnitřní neklid

Jsou to příznaky trvalého podráždění vegetativní nervové soustavy, které je vyvoláno překyselením organizmu.

Oční problémy

Šedý zákal, svědění očí, začervenalé spojivky, přecitlivělost na světlo. Překyselení snižuje pohyblivost malých očních svalů a zakaluje sítnici. Výměna v očních komorách probíhá velmi pomalu, proto úspěšné léčení zde probíhá pozvolna.

Oslabená imunita

Kyselé pH narušuje střevní imunitu v tenkém střevě a překyselení vede také k zánětlivým procesům zejména v oblasti dýchacích cest.

Osteroporóza, řídnutí kostí

Jednou z rezerv zásadotvorných látek jsou především klouby a kosti, kde je vysoký obsah vápníku. O vápník nás bohužel připravuje mnoho dalších faktorů (alkohol, nikotin, kofein, cukr, mléko, tučné maso, mnohé chemické léky, záněty a plísně ve střevech, které vstřebávání vápníku brání). Proto si tělo rádo vypomáhá tak, že bere vápník z kostí a kloubů, když potřebuje neutralizovat kyseliny.

Onemocnění ledvin

téměř všechna onemocnění ledvin jsou úzce spjata s překyselením tělesných tekutin. Ledviny totiž z velké části odstraňují přebytečné kyseliny z organizmu. Také pocity podrážděnosti, či pálení při močení, záněty močového měchýře, ledvinové a močové kameny ukazují zřetelně ne překyselení. Nedostatečné množství vhodných tekutin během dne, způsobuje koncentrovanost moči a její kyselejší pH.

Potivost nohou a celková potivost, tělesný pach

Nohy i celá kůže při překyselení organizmu slouží jako náhradní ledviny a významně doplňují funkci ledvin. Pokud nohy dokonce pálí, je nutné přestat ihned jíst vepřové maso, protože pálení nohou vyvolává kyselina sírová, která vzniká v těle při trávení masa. Společně s potem se vylučují větší měrou i kyselé a odpadní látky, které vznikají při metabolizmu a způsobují nepříjemný zápach těla. Pokud se někdo budí a je polit studeným potem, mělo by to být dostatečným varováním, aby ulehčil ledvinám a odkyselil tělo.

Rakovina

Průzkumy na různých světových onkologických pracovištích se shodují v jednom, že všichni onkologicky nemocní pacienti mají velmi kyselé pH organizmu. Střevo zatížené kyselinami a z toho důvodu zakrnělé Peyerovy Pláty, které produkují a stimulují přirozené zabíječe plísní, to vše vede k ideálnímu prostředí pro množení karcinogenních buněk. Zátěž překyseleného organizmu k tomu ještě více přispívá a toto prostředí je totiž pro jejich přežití a množení nezbytné. Rakovina v zásadotvorném (alkalickém) prostředí nemá vhodné podmínky pro svůj rozvoj.

Ústní dutina, potíže se zuby a dásněmi

Následek překyselení a nedostatek vstřebávání B komplexu je jednou z příčin tvorby aftů, oparů, praskajících koutků úst. Také to je jedna z příčin podráždění mandlí a hrtanu, citlivých a zanícených dásní. Zubní kazy jsou následek demineralizace zubů jako reakce na překyselení. Sliny s pH 7,1 jsou důležité, aby zubní sklovina dostávala minerály, také při kyselém pH v ústech následně vzniká krvácení dásní a paradentóza. Toto vše také velice úzce souvisí s ústní hygienou.

 

 

Odkyselení organismu potravinovými doplňky

 

prozdravi.cz prozdravi.cz

Při platbě předem jakoukoliv platební kartou zařazenou do programu PREMIUM RB CLUB (dříve Citi platební kartou) získáte slevu 10% na celý nákup na Prozdravi.cz. Pro získání slevy vepíšete prvních 6 čísel platební karty do políčka "Slevový kupón" a následně provedete platbu předmětnou platební kartou

 

 

TOP 10 na odkyselení organismu

je směs 10 přírodních surovin, které napomáhají odkyselení těla a jeho návratu do optimálního zásaditého stavu (pH 7,37). Odkyselením těla se optimalizuje činnost imunitního systému a jednotlivých orgánů.

Produkt TOP 10 na odkyselení organismu obsahuje:

  • Kurkuma - přírodní antibiotikum s antibakteriálními a antivirovými účinky, současně působí jako významný antioxidant.
  • Ginkgo - příznivě ovlivňuje nervový systém a krevní oběh tím, že rozšiřuje cévy.
  • Chlorella a Spirulina - patří mezi tzv. "zelené potraviny", které jsou cenným zdrojem rostlinných bílkovin, minerálních látek a stopových prvků.
  • Kořenová zelenina (mrkev, petržel, pastinák, celer) - patří mezi nejvíce zásaditě působící potraviny.
  • Brokolice a kapusta - jsou prospěšné obsahem antioxidantů a napomáhají upravovat hladinu cholesterolu.
Složení

Chlorella pyrenoidosa, Spirulina, jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba), kurkuma, sušená zelenina - brokolice, celer, petržel, pastinák, mrkev, kapusta

Dávkování

Užívejte 1 tobolku 3x denně, zapijte alespoň 1/4 l vody, nejlépe během jídla.

Balení

90 tobolek - dávka na 30 dní

 

pH Minerals na odkyselení organismu

je doplněk stravy, který byl speciálně vyvinut a vyroben na úpravu acidobazické rovnováhy organismu (odkyselení organismu). Přípravek je také vhodný k doplnění základních organických minerálů a díky přídavku čekankové vlákniny i pro podporu správného fungování trávícího traktu. Díky jedinečnému složení a vyváženému poměru surovin patří mezi špičku nejen na českém trhu. Je vhodný i pro diabetiky.

Složení v denní dávce (10,9 g)

laktát vápenatý (regulátor kyselosti), laktát hořečnatý (regulátor kyselosti), maltodextrin, čekanková vláknina (inulin), citrát tridraselný (regulátor kyselosti), sušená citrónová šťáva, kyselina citrónová (regulátor kyselosti), L-carnitin, uhličitan hořečnatý (protispékavá látka), kukuřičný škrob (protispékavá látka), přírodní citrónové aroma, xanthan (zahušťovadlo), steviol glykosidy (sladidlo, extrakt stevia rebaudiana), kurkumin (barvivo), glukonát manganatý, vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid), vitamín B2 (riboflavin), vitamín D3 (cholekalciferol)

 

Obsah účinných látek v denní dávce:

  • 600 mg draslík (30% DDD), 500 mg vápník (62,5% DDD), 250 mg L-carnitin, 250 mg hořčík (67% DDD), 2 mg mangan (100% DDD), 1,4 mg vitamín B2 (100% DDD), 0,7 mg vitamín B6 (50% DDD), 0,005 vitamín D3 (100% DDD)

DDD = doporučená denní dávka

 

Dávkování:
Užívejte 2x denně 2 čajové lžičky směsi, dobře rozpusťte v 1 dcl vody a vypijte. Denní dávka: 4 lžičky = 10,9 g

 

Extrakt z hroznových jader je proti rakovině účinnější než chemoterapie

Jonathan Landsman

Pro pacienty, kteří čelí život ohrožující rakovině bývá navrhovaná léčba podobně škodící jako nemoc samotná. Výsledky vědeckého výzkumu, ale nyní nabízí přírodní způsob léčby v podobě
užívání přípravku ze semen hroznů. Ten zpomaluje růst nádorových buněk, aniž by způsoboval škodlivé vedlejší účinky, charakteristické pro chemoterapii nebo ozařování.

Ukazuje se, že některé vlastnosti, umožňující rakovinným buňkám odolávat tradičním terapiím jsou spojeny s vyšší citlivostí na léčbu s využitím hroznových jadérek. Největší přínosy této léčby jsou pozorovány u pokročilejších stádií rakoviny.


Konvenční způsoby léčby nevyléčí rakovinu nikdy

Nejde jen o zbožné přání - léčebné účinky extraktu z hroznových semínek byly potvrzeny klinickým testováním. Bohužel ale pacienti s rakovinou bývají stále směřováni k radikálním a invazivním léčebným procedurám, sestávajících z chirurgických zákroků, ozařován a chemoterapie - a to okamžitě po zjištění diagnózy. A bohužel, často je používána taktika zastrašování, aby byly pacientům co nejrychleji aplikovány tyto riskantní (neúčinnné) postupy, o kterých je známo, že následně způsobují sekundární nádorová onemocnění.

Aby bylo naprosto jasné existuje jen velmi málo důkazů o tom, že podstupování výše zmíněných procedur dokáže zastavit nebo i jen zpomalit množení rakovinných buněk. Většina poskytovatelů zdravotní péče nám však neustále zdůrazňuje „důležitost“ této konvenční léčby.

Skutečnost je právě opačná - podle jedné velké studie, publikované v roce 2003 byla chemoterapie prokazatelně neúčinnou léčbou v 97% sledovaných případů. Pozdější studie doložily, že chemoterapie způsobila kritická poškození v DNA u zdravých buněk a že některé z léků proti rakovině ve skutečnosti vyvolaly další růst nádorů - někdy až s alarmující rychlostí. Navzdory přibývajícím důkazům o její škodlivosti, medicínská komunita nepřestává prosazovat chemoterapii a ozařování jako jedinou naději pro pacienty s rakovinou.

Podívejme se jaká je skutečnost: je dokázáno, že pacienti s rakovinou velmi strádají, když podstupují konvenční léčbu. Ve zvýšené míře se u nich projevují poškození orgánů, předčasné stárnutí, sexuální disfunkce, neuropatie, návraty nebo sekundární rakovina, problémy se zuby, diabetes, endokrinní problémy, únava, onemocnění štítné žlázy, ztráty paměti, inkontinence a celá řada dalších problémů.

V kontrastu s tím nenaleznete žádný důkaz o škodlivých vedlejších účincích plynoucích z užívání extraktu z hroznových jader. Je ale potřeba zdůraznit, že tato léčebná metoda by neměla být brána jako jediný způsob léčby.
K úspěšnému vyléčení rakoviny musí pacient podstoupit komplexní léčebný program, ve kterém se zbaví toxinů, vyživuje tělo nutrienty vysoké kvality a současně bývá věnována pozornost dalším tělesným, duševním i emočním problémům.


Dobrá zpráva pro pacienty s rakovinou: přírodní, život zachraňující alternativy léčby jsou dostupné už dnes

V časopise The Cancer Letters byl v prosincovém vydání v roce 2012 zveřejněn článek o úspěšném testování léčby rakoviny konečníku extraktem z hroznových zrn. Experimenty byly prováděny s laboratorními kulturami těchto rakovinových buněk. V tomto článku bylo také konstatováno, že účinky tohoto přípravku jsou výraznější u vyšších stadií rakoviny.

Vědci z univerzity v Auroře (Colorado) pak testovali působení tohoto extraktu na povrch rakovinových buněk při různých stadiích rakoviny konečníku. Zaznamenali rovněž výraznější působení extraktu u vyšších stadií. V kontrastu s tímto zjištěním je známa klesající účinnost chemoterapie s pokročilejšími stupni rakoviny.

Už delší dobu je známo, že bioaktivní složky v extraktu z hroznových zrn mají schopnost selektivně působit proti některým typům rakovinových buněk. Studie z roku 2012 pak prokázala, že buňky rakoviny konečníku, odolávající konvenčním terapiím mají na svém povrchu části, které je činí velmi citlivé na léčbu extraktem.

Obdobná studie, již dříve publikovaná v magazínu The Carcinogenesis uváděla, že extrakt z hroznových zrn ničí rakovinné buňky, aniž by škodil okolním zdravým buňkám. V této studii její autoři poznamenávají, že extrakt vytváří prostředí potlačující růst rakovinných buněk.

V pozdější studii, publikované v lednu 2013 v magazínu The Nutrition and Cancer se uvádí, že tento extrakt je účinný také při léčbě rakoviny prostaty a v lednu 2014 byl tamtéž zveřejněn článek o studii, potvrzující jeho příznivé účinky proti některým druhům rakoviny plic.


Konvenční onkologie nikdy nepřipustí pravdu o přírodních terapiích rakoviny

Léčebné účinky extraktu z hroznových jader se ukázaly být výrazně vyšší u vyšších stadií rakoviny. Mnozí se budou přirozeně podivovat, „proč lékaři klasické medicíny neposkytují tuto informaci pacientům s rakovinou?“. Něco takového by totiž mohlo ohrozit jejich působení a v krajním případě by mohli přijít i o svou lékařskou licenci, protože nabízeli neschválený léčebný postup.

V jedné z dříve zmíněných studií se ukázalo, že i při poloviční koncentraci byl extrakt z hroznových jader schopen zabít až 50% rakovinných buněk při IV. stadiu choroby.

Na rozdíl od chemoterapie, která působí pouze na specifické mutace rakoviny, extrakt z hroznových jader je schopen účinkovat na široké škály mutací. Čím více mutací se objeví v nádoru, tím efektivnější se může extrakt stát pro léčbu.

Nebývá výjimečným, když například vzorek odebrané tkáně u rakoviny konečníku obsahuje více než 11.000 genetických mutací. Kvůli tomu se nádor může stát rezistentním ke konvenční léčbě, protože ta působí jen na velmi omezený počet mutací.

Poznatky z tohoto článku mohou být novou nadějí pro pacienty s rakovinou, kteří bývají často diagnostikováni až v pokročilejším stadiu nemoci, kdy už je chemoterapie nejméně účinná. Navíc oproti škodlivým vedlejším účinkům konvenční léčby vědci dosud nenarazili na obdobné vedlejší účinky extraktu z hroznových jader.

 

Originál: https://www.naturalnews.com/050231_grape_seed_extract_chemotherapy_cancer_treatments.html

 

 

Super OPC Antioxidant - výtažek z hroznových zrnek

 

prozdravi.cz

 

Super OPC Antioxidant - Grape seed

je vysoce účinný antioxidant.

Super OPC Antioxidant je koncentrovaný výtažek ze zrnek červených hroznů, které obsahují vysoké množství OPC - Oligomeric Procyanthocyanidins (nebo také PAC - Proantokyanidiny), známé jako bioflavonoidy, které se starají o antioxidační ochranu lidského těla. Tento přírodní produkt obsahuje absolutně nejvyšší koncentraci účinné látky OPC na trhu - garantovaných 200 mg v každé kapsli. Nejvyšší obsah vysoce účinných bioflavonoidů - procyanidins (OPC) je dosažen unikátní technologií zpracování.

 

Australian RemedySpolečnost AUSTRALIAN REMEDY je výhradním dovozcem a prodejcem přírodních produktů renomovaného australského výrobce pro celou Evropskou Unii. AUSTRALIAN REMEDY má ve své nabídce velmi kvalitní 100% přírodní produkty, které se vyznačují mimořádně vysokými koncentracemi účinných látek, které ostatní produkty na trhu nenabízejí. AUSTRALIAN REMEDY vám nabízí komplexní program vybraných produktů - přírodních doplňků stravy, které pomáhají při nejčastějších zdravotních obtížích nebo přispívají ke zlepšení a udržení dobrého zdraví. Velmi nám záleží na spokojenosti našich zákazníků a proto ve svém sortimentu nabízíme to nejlepší z Australské přírody - jedinečnou koncentraci a opravdový účinek.

 

 

 

Krev pacienta (odkyselení) před a po užití goji (kustovnice čínské)

 

 

Kustovnice - sušené plody a šťáva

 

1 kg                               500 ml

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA,

 

MUDr. Šafránek Ladislav

 

KTERÁ JAKO JEDINÁ OBNOVUJE CHRUPAVKU

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

 

s KAMZÍKEM A KLOKANEM daleko nedoskáčete

 

NEJÚČINNĚJŠÍ

PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKA

kvalitní české výrobky

OREGÁNOVÝ OLEJ          ECHINACEA

ideálně trvale v domácí lékárničce

 

YUCCA PREMIUM

 

ODSTRANĚNÍ USAZENIN Z TĚLA

ČLÁNEK


RECENZE

Obezřetně v případě transplantátu, implantátu, kardiostimulátoru...

 

(z 85+zkušeností)


"Po ročním užívání YUCCY jsem byl přeřazen z CHPN III. třídy (středně těžká plícni nemoc) do II. třídy (lehká plícní nemoc). Přestal jsem brát všechny léky co mně předepsal lékař a spolehl se na YUCCU. Jsem úplně nadšený a doktoři nechápou."

 

 

MLÁDÍ A DLOUHOVĚKOST

to jsou EXTRAKTY

z ČERVENÉ  REISHI zkušenosti 

královny mezi Reishi

 

JEDINEČNÉ  EXTRAKTY

s CERTIFIKÁTY - GARANCE ÚČINNÝCH LÁTEK

 

 

REISHI EXTRAKT          REISHI SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!
Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!Cordyceps Extra Strong

 

JAK JE TO S KVALITOU CORDYCEPSU?

 

ČAGA  EXTRAKT

EXS CERTIFIKÁTEM KVALITY

100% Sibiřská ČagaDuanwood Red Reishi Extrakt 40% polysachardiu, 4% triterpenů

 

Jak funguje Fenuprim - video

ENDOGENNÍ DÝCHÁNÍ

FROLOVŮV DÝCHACÍ TRENAŽÉR

 

Frolovův dýchací trenažér  je určen k provádění dýchacích cvičení za účelem prevence a léčení různých onemocnění. Nácvik tzv. endogenního způsobu dýchání pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu, činnost mozku a všech vnitřních orgánů, posiluje aktivitu imunitního systému, zlepšuje psychický a emociální stav. Přispívá k udržení dobrého zdraví a vysoké úrovně duševní aktivity.

Účinek:

  • normalizuje arteriální tlak,
  • zlepšuje krevní oběh,
  • zklidňuje nervovou soustavu,
  • zpomaluje proces stárnutí,
  • zlepšuje ventilaci plic,
  • zpevňuje dýchací svaly - předchází plicním a bronchiálním onemocněním,
  • příznivě ovlivňuje léčbu chronické bronchitidy, bronchiálního astmatu, vegetativní dystonie, hypertonického onemocnění a stenokardie,
  • zvyšuje účinnost léků a zkracuje dobu léčení.

 

 

 

 

SMRT ZAČÍNÁ V TLUSTÉM STŘEVU

 

Vyčištění střeva, syndrom propustného střeva

 

 

 

ČISTÉ STŘEVO

je doménou  ENTEROSGELU

český výrobek z Jeseníku pro celou EU

pro domácnost a uzdravení bez CHEMIE!