Překyselené tělo: koledujete si o vážnou nemoc

Ing.Zdeněk Rozehnal

Níže uvádím zásadní informace pro uzdravení, aneb jak se dostat (nedostat) ze (do) spárů čím dále více neúspěšné ortodoxní chronické medicíny.

V důsledku současného životního stylu, na který jsou mnozí z nás dokonce hrdí, trápí lidstvo civilizační choroby: předčasně stárneme a umíráme dřív, než je nutné. K nejnebezpečnějším degenerativním zdravotním problémům naší doby patří překyselení organismu.

Kyselost a její opak – zásaditost se udává v hodnotách pH  (zkratka od "potential of Hydrogen" = množství volných iontů vodíku H+). Udává se ve stupnici od 0 do 14. Neutrální je například čistá voda. Její pH má hodnotu 7 a to je hodnota i všech ostatních pH neutrálních roztoků. Má-li roztok hodnotu nad 7, znamená to, že je zásaditý (převažují v něm zásadité látky). Při pH pod 7 jde o roztok kyselý a to znamená, že převažují v něm kyselé látky.

Vnitřní prostředí těla by mělo mít charakter mírně zásaditý. Nejenom chybné návyky ve stravování vedou k tomu, že podíl zásaditosti v lidských tělech neustále klesá. Vyrovnaný poměr mezi kyselými a zásaditými látkami přitom tvoří jednu ze základních podmínek dobrého zdraví.

U člověka je ideální hodnota pH krve 7,4 a zpravidla se pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo se snaží nepřetržitě a za každých podmínek udržet pH v malé toleranci uvnitř těchto hraničních hodnot.



Při zachování výše uvedené acidobazické rovnováhy nelze příliš výrazně onemocnět. Naopak porušením této rovnováhy si přivodíme nebo alespoň zhoršíme celou řadu nemocí.


Čím ovlivňujeme překyselení organismu?

1) Především naší stravou, přičemž máme nerovnoměrný poměr spotřebovávaných potravin kyselinotvorných a zásadotvorných. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí, tedy citron je zásadotvorný.


Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou pro člověka maso, cukr a alkohol

 


Přemíra masa je dvojnásob nebezpečná proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.

Cukr je kromě velmi silného překyselování nebezpečný i tím, že se až příliš rychle vstřebává do organismu a tělo na něj musí velmi dramaticky reagovat, protože i hladina cukru (glukózy) musí být v krvi udržována v určitém rozmezí, i když naštěstí ne v tak těsném a život ohrožujícím jako je udržení poměrně přesného pH.

Alkohol je nebezpečný proto, že mimo kyselinotvornosti i v malém množství poškozuje nervové buňky (především myelinové obaly jemných nervových vláken).

Nedostatek příjmu tekutin v potravě - hlavně v tuku a v pojivových tkáních těla roste koncentrace kyselých odpadů.

2) Druhým nejdůležitějším zdrojem překyselování je přemíra duševního napětí. To vede k závažné nerovnováze v řízení našeho těla – dochází k potlačení aktivity regenerujícího parasympatického nervového systému a k převaze adrenalinového (sympatikotonního) systému, který mimo jiné spouští v těle nadměrnou tvorbu různých kyselých látek, které potřebuje pro domnělý boj nebo útěk.

V průběhu duševní zátěže navíc většina z nás nevědomě potlačuje své dýchání.


3) Třetí hlavní zdroj našeho možného chronického překyselování je nedostatečné dýchání. Až příliš často dýcháme nepravidelně, málo a povrchně. Kromě chybějícího kyslíku, který by jinak dokázal spoustu kyselých látek doslova spálit, je druhým důsledkem hromadění kysličníku uhličitého v krvi, který vytváří asi nejběžnější kyselinu naší krve, kyselinu uhličitou.

Tělo se zbavuje kyselin výdechem z plic (odstraňuje zejména kyselinu uhličitou), ledvinami (přes močový měchýř), játry, střevy, potními žlázami a kůží (pocením). Pozorujete-li někdy, že se náhle zpotíte, může jít o reakci na jídlo příliš sladké nebo příliš moučné.


Pomalé hluboké dýchání dokáže v těle i jiné malé zázraky

 

Pokud pořádným dýcháním - pomalým hlubokým - nedodáte tělu dostatek zásadotvorného kyslíku a současně nevydýcháte kyselý oxid uhličitý (CO2), tak Vám ani sebelepší zásadotvorný jídelníček nebude nic platný

 

Nejezte nic hydrogenovaného jako umělé tuky nebo fritované potraviny, protože narušují proces okysličování

 

Vyvarujte se produktů, jímž se říká "hydrogenované". Červené krvinky odevzdávají v plících oxid uhličitý a nabírají kyslík. Pak jsou přepravovány v krevním oběhu k buňkám a vypustí nesený kyslík do plazmy.. Takto uvolněný kyslík je k buňkám přitahován rezonancí pí-elektronové oxidace, podporované právě mastnými kyselinami. Jinak si kyslík cestu do buňky nenajde. Na elektrony bohaté mastné kyseliny mají rozhodující roli mezi "dýchacími enzymy" a to je základem buněčné oxidace. (Ed McCabe "Oxygen Terapies", str.85). Netřeba dodávat, že rakovinové buňky jsou citlivé na kyslík.


Naše těla jsou stvořena tak, aby fungovala jako vyvážený celek - ovšem je-li dodržena již výše zmíněná zásadní acidobazická rovnováha. Překyselení má sedm stupňů, přičemž sedmý stupeň vede k zásadním degenerativním chorobám včetně rakoviny.

Mezi nemoci z překyselení zejména patří:

  •     chronická únava
  •     otoky
  •     alergie, ekzémy, astma
  •     poruchy imunity
  •     artróza, artritida, degenerativní poškození kloubů
  •     osteoporóza
  •     gynekologické záněty a výtoky
  •     zácpa, průjem
  •     neplodnost
  •     metabolické poruchy, např.cukrovka
  •     nadváha
  •     přecitlivělost a trvalá podrážděnost
  •     onkologická onemocnění

Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí?

Prostě tím, že tělo nadbytek kyselých látek samo ihned neutralizuje vším co je k dispozici. Především odebírá tkáním vápník. Například cévy mají velmi jemnou výstelku a opravdu nejsou vhodné pro transport kyselých roztoků. Nadbytečné kyseliny se naváží na vápník v cévní stěně  a ta jednak tuhne a jednak na takové postižení reaguje „záplatou“ z cholesterolu.

Vápník ale i další zásadotvorné minerály tělo odebírá nejen z cév, kostí, ze zubů a kloubních chrupavek. Nadměrné množství kyselých látek v těle dokáže poškodit jakýkoliv orgán. Nejprve formou desítek různých zánětlivých onemocnění  a nakonec nás zahubí skrze rakovinu, infarkt nebo mozkovou mrtvici.

Který orgán bude napaden a poškozován přednostně? O tom rozhoduje nastavení naší psychiky, a její vliv na funkce jednotlivých orgánů.

Jak si zkontrolovat stav případného překyselení těla?

Kupte si pH papírky na kontrolu moči. První ranní moč se ještě toleruje v hodnotách pod pH 7, ale přes den musí mít Vaše moč minimálně pH 7, ale raději ještě o pár desetin vyšší. Pokud máte v průběhu dne pH moči pod 7 můžete si být jisti, že už teď je Vaše zdraví nějak poškozeno a bude to s Vámi stále horší -  pokud nezměníte styl života. Pokud má moč naopak již od samého rána nepřetržitě vysoké pH (7,4) mohlo by to znamenat, že ledviny mají zablokované vylučování kyselin.

Další možností je změřit pH slin, ale to není lepší řešení než je měření moči, protože slina nezabíhá do tak varovné vysoké kyselosti a za další před její kontrolou se nedoporučuje dvě hodiny nic jíst a pít kromě čisté vody.

Případného překyselení se lze zbavit! Sportujme, především lehce (chůzí s holemi),  dýchejme zhluboka, kdykoliv si na to vzpomeneme (celá tzv. moderní civilizace dýchá jen povrchně),  doplňujme minerály  a vitaminy (ve stravě), pijme zásadité nápoje (včetně odkyselujících čajů), provádějme zásadité koupele a dostatečné množství času věnujme spánku. Poměr stravy zásadité a kyselé by měl být 4:1. Proto se doporučuje sníst denně pět porcí zeleniny a méně sladkého ovoce na úkor tzv. běžné stravy.

Ženy se zbavují překyselení menstruací, později o ně musí dbát samy. Muži tuto možnost nemají, což může být důvodem například brzké ztráty či šedivění vlasů.

Odkyselení organismu by mělo být vždy základním krokem při řešení jakýchkoliv zdravotních problémů. Teprve při dosažení rovnováhy mezi kyselými a zásaditými složkami krve (i všech ostatních tělních tekutin) může tělo mnohem efektivněji využít jakékoliv další kroky na cestě k uzdravení. Ať už jde o použití detoxikačních produktů nebo přírodních látek s regeneračním účinkem.

Také látky s nutričním účinkem (včetně vitamínů a minerálů) mohou tělu mnohem více prospět jen tehdy, není-li překyselené.

Naštěstí si od překyselení - této zřejmě nejčastější a nejzhoubnější odchylky od zdraví - může každý pomoci sám, protože to za nás stejně nikdo nemůže udělat. Takže nejrozumnější řešení je, zahájit svoji novou životní etapu a nejlépe hned teď - tím že ještě s pohledem na tyto řádky začnete zhluboka dýchat a kdykoliv si vzpomenete.

Rychlým a jednoduchým řešením je užívání jedlé sody (NaHCO3) a dnes i podávání složitějších zásadotvorných směsí různých chemikálií. Tyto minerální zásadotvorné směsi bohužel v některých případech obsahují vápník.

Jednorázově snížit pH krve jen proto, že právě upozornila kontrola moči, že v cévách Vám asi koluje něco, co se poněkud podobá elektrolytu v baterii, to je sice lákavé, ale není to nic o trvalé změně dosavadního překyselujícího a sebezničujícího životního stylu.

Pokud budete jíst to co dosud a pouze přetrvávající přebytek kyselin jen odstraníme zvýšeným přívodem neutralizačních chemikálií obsahujících vápník, tak se Vám takto vzniklé sloučeniny vápníku časem někde nepříjemně připomenou. To proto, že soli kyselin a vápníku jsou dost špatně rozpustné a mají tendenci se z roztoku zase někde vysrážet. Tenhle úkaz nás sice může naplňovat nadšením při návštěvě krasových jeskyní, ale rozhodně není dobré tvořit si v těle "krápníky" v podobě ledvinových kamenů, kalcifikací cév nebo jako výrůstků na páteři, patách a kolem všech možných kloubů.

Tato námitka se netýká jedlé sody, ta žádný vápník neobsahuje, zato obsahuje sodík, prvek, kterého máme ve stravě i tak nadbytek v podobě kuchyňské soli.

Nicméně lidé, kteří užívají javorový sirup se sodou, jsou odolnější vůči virózám a lépe se jim hojí rány. Jste-li netrénovaný člověk a chystáte se k většímu fyzickému výkonu, můžete si před ním vzít lžičku této medicíny. Kyselina mléčná, která se tvoří při námaze ve svalech se rychleji vstřebává. Jestli vás bolí kolena, nebo trpíte dnou, dejte si na bolavá místa obklad ze samotné jedlé sody. Na určitou dobu se Vám uleví.

Recept na medicínu:

smíchejte 1 díl čisté jedlé sody (NaHCO3 hydrogenuhličitan sodný) se 3 díly 100% javorového sirupu. Ve vodní lázni za stálého míchání udržujte směs 5 minut na teplotě 40 – 45°C. Užívejte 1 až 3 čajové lžičky denně. Při rakovině by se z počátku měly brát časté silnější dávky, aby se rychle dosáhlo výraznějšího posunu pH k normě. Zkuste si měřit pH moči a podle toho dávkování upravit.

BIO Javorový sirup

Nezapomeňte na úpravu stravy, pohodu a správné dýchání

 

Rada známého léčitele Jiřího Janči

na ozdravnou kúru - odkyselení. Vemte čerstvou zeleninu na polévku, přičemž můžete přidat jakoukoliv, jakož i divoce rostoucí natě a rostliny - například libeček, kopřivu, pampelišku, šťovík, česnek medvědí... Vše dejte pouze omyté vařit. Jakmile voda začne vřít hlídejte, aby var trval 12 minut. Pak zeleninu vyndejte a vyhoďte. Vypijte na lačno vývar. Dejte si vody třeba i 1 litr, přičemž část se vyvaří. Pan Janča doporučuje tuto kúru aplikovat každé 2 měsíce.

 

Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny

MUDr.Otto Heinrich Warburg

Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom ale skutečně jenom velice malý počet lidí na světě, protože tato prostá pravda je před laickou veřejností, bohužel, zejména ze ziskuchtivých příčin, velice důsledně tutlána.

V roce 1931 německý lékař a vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg totiž podrobně popsal , že rakovina je vlastně jen vnějším výsledkem a zcela přirozenou reakcí buněk každého živočišného i rostlinného těla na nefyziologické stravování a zároveň velice nezdravý způsob života.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme vlastně neustále a pravidelně převážně vařenou stravu, která organizmus nadměrně okyseluje) a navíc se v důsledku nedostatečné fyzické aktivity v těle automaticky vytváří příliš kyselé prostředí, slabě zásobované kyslíkem. Kyselost prostředí z buněk vytlačuje především kyslík a nedostatek kyslíku zase v buňkách vytváří nadměrně kyselé prostředí.

MUDr. Warburg proto hlásal toto: „Nedostatek kyslíku a zároveň zakyselení organizmu jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má automaticky i to druhé“. Jste-li hodně zakyselení, vašemu organizmu automaticky chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez dostatečného obsahu kyslíku.

 

„Odeberete-li zdravé buňce 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za pouhé dva dny“



„Všechny normální buňky mají totiž relativně značnou potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít a množit se i zcela bez něj. To je železné pravidlo prozatím bez jakékoliv  výjimky.“ Tkáně s nádorem jsou vždy až automaticky hodně kyselé, zatímco ty zdravé jsou vždy mírně zásadité.

Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr.Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky:

  • zvýšenou kyselost tkání a krve a zároveň značnou hypoxii (akutní nedostatek kyslíku pro zdravý metabolismus buňky)
  • objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že dokonce v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku ani nemohou přežít. Přežít a množit se mohou jenom s pomocí glukózy v krvi a v prostředí bez kyslíku

Proto rakovinný nádor není nic jiného, než přirozený obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají v krajní nouzi, aby přežily v příliš kyselém prostředí, v němž je navíc i nedostatek kyslíku. Zdravé buňky žijí totiž jedině v mírně zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které jediné umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky naopak žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.


Nezdravá kyselost nebo naopak prospěšná zásaditost organizmu je ale především výsledkem stravy, kterou jíme


Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava v těle (dle svého nutričního profilu) podmínky buď pro kyselost či zásaditost. Jednodušeji řečeno, nezbytná zásaditost organizmu závisí silně na tom, co převážně jíme.

Krev se u zdravého člověka navíc sama neustále reguluje, aby dle možnosti nikdy neupadla do metabolicky krajně nebezpečné kyselosti. Avšak některé potraviny, které bohužel pravidelně jíme, naši krev okyselují až příliš a  nadměrně tak přetěžují celý složitý regulační a přirozený obnovovací mechanizmus všech lidských tělesných tkání a orgánů.


Chemoterapie  většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného organizmu
Chemoterapie okyseluje tělo někdy až do té míry, že tělo musí sáhnout příliš hluboko do svých zásaditých rezerv, aby zneutralizovalo nadměrnou kyselost. Přitom musí obětovat zejména zásadotvorné minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto i přímo sami bez přístrojů vidíme až nápadné změny na pacientech, kteří dostávají chemoterapii.  Mimo mnohé jiné je to i nadměrné vypadání vlasů, kazivost zubů, tělesná slabost i nápadná bledost pokožky. Ostatní běžně používané léky ale bohužel rovněž citelně zhoršují celkovou kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak je to jen trochu možné.

Správná míra pH
Jje zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a pravidelně cvičí či pracuje fyzicky přiměřeně. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu pravidelný přísun alespoň 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se zejména průmyslovým výrobkům, které jsou z větší části silně kyselinotvorné. Jsou to zejména všechny sycené nápoje, sladkosti a také všechny produkty tzv. rychlého stravování. Nepřehánějte to nikdy ani se solí. Používejte ji proto přiměřeně. Když jste jakkoli nemocní, postarejte se především sami, aby vaše strava byla převážně zásadotvorná, a to z alespoň 80%.

Máte-li už dokonce nějaký nádor, tak se snažte ve svém těle postupně (ne najednou) vytvořit co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete jednoduše a nejlevněji dosáhnout především pomocí příslušné stravy, ale zároveň pravidelným cvičením, vyhýbáním se stresu a také nezbytným doplňováním přírodního chlorofylu, který je ale přítomen jen a pouze v nevařené či jinak chemicky neupravované zelenině! Dalším výborným zdrojem chlorofylu je chlorella a spirulina.

Další názory odborníků, kteří jsou na Vaší straně

  • „Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou totiž nic jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí,“ za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě
  • „Nesčetné názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité – důležitá je hlavně skutečnost, že všechny ty zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři” (“Alcalize or Die”)
  • „Zvýšená kyselost organizmu je totiž zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí. Když v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas vyloučit.  Pak se teprve s neuvěřitelnou  pravidelností a vysokou pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci“ - MUDr. Robert O. Young

 

Necpěte se chemickými léky zakyselující organismus, nejdříve zásadujte tělo

Zásadujte tělo, tím získáte přiměřenou váhu a lékaře ortodoxní chronické medicíny nebudete potřebovat

 

Seznam kyselinotvorných a zásadotvornýcch potravin zde a jedna tabulka v češtině

 

JAK ZAČÍT?

Selektivní indikátorové papírky pro zjištění pH - první krok k uzdravení

Nejjednodušším způsobem určení obsahu kyseliny v tělesných tekutinách je určení pH v moči. Její ideální hodnota je 7,4 až 7,5, běžná hodnota je bohužel často kolem 5,5. Hodnota pH v moči se během dne mění. Doporučuje se měřit její pH vícekrát za den při močení.

K měření moči je vhodné používat pouze tzv. selektivní indikátorové papírky, protože měří mnohem přesněji než v lékárnách běžně prodávané univerzální papírky na měření moči. Selektivní mají podstatně bohatší stupnicí pH.

 

pH 5,0 - 9,0               pH 5,4, - 7,0

Selektivní indikátorové pH papírky s širším rozsahem pH 5,0-9,0

Jsou vhodné pro orientační měření pH, například při zjišťování kyselosti organismu a následné úpravě stravovacího režimu. Tyto pH papírky jsou určeny především pro ty, kdo jsou zvědaví, kam až může jejich pH stoupnout při dobře provozovaném odkyselujícím životním stylu.

Velmi selektivní indikátorové pH papírky pro přesnější rozlišení na nejdůležitější oblast měření pH 5,4 - 7,0

(9 měřených hodnot dle barevné škály: méně než 5,4  5,4  5,7  6,0  6,2  6,4  6,7  7  a více než 7)

Jsou vhodné pro orientační měření pH, například při zjišťování kyselosti organismu a následné úpravě stravovacího režimu.

Acidobazická rovnováha je rovnováha kyselin a zásad uvnitř organismu, tj. stálý poměr mezi jejich tvorbou a odbouráváním, respektive vylučováním. Hodnota pH určuje stupeň kyselosti (pH < 7) či zásaditosti (pH > 7) organismu, pH 7 je neutrální.

Jak používat
  • K vyšetření použijte čerstvou moč odebranou do čisté nádoby bez stop mycích prostředků a dezinfekcí.
  • Vyjměte z krabičky jeden proužek a krabičku uzavřete.
  • Indikátorový pH papírek namočte na 1-2 vteřiny do nádobky s močí a pak jej vytáhněte.
  • Po jedné minutě působení vyhodnoťte zbarvení papírku vizuálním srovnáním s přiloženou barevnou stupnicí.

Balení: á 200 ks (papírek je možno rozstřihnout bez problémů na dvě poloviny)

 

Odkyselení organismu potravinovými doplňky

pH Minerals na odkyselení organismu

je doplněk stravy, který byl speciálně vyvinut a vyroben na úpravu acidobazické rovnováhy organismu (odkyselení organismu). Přípravek je také vhodný k doplnění základních organických minerálů a díky přídavku čekankové vlákniny i pro podporu správného fungování trávícího traktu. Díky jedinečnému složení a vyváženému poměru surovin patří mezi špičku nejen na českém trhu. Je vhodný i pro diabetiky.

Složení v denní dávce (10,9 g)

laktát vápenatý (regulátor kyselosti), laktát hořečnatý (regulátor kyselosti), maltodextrin, čekanková vláknina (inulin), citrát tridraselný (regulátor kyselosti), sušená citrónová šťáva, kyselina citrónová (regulátor kyselosti), L-carnitin, uhličitan hořečnatý (protispékavá látka), kukuřičný škrob (protispékavá látka), přírodní citrónové aroma, xanthan (zahušťovadlo), steviol glykosidy (sladidlo, extrakt stevia rebaudiana), kurkumin (barvivo), glukonát manganatý, vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid), vitamín B2 (riboflavin), vitamín D3 (cholekalciferol)

Obsah účinných látek v denní dávce:

  • 600 mg draslík (30% DDD), 500 mg vápník (62,5% DDD), 250 mg L-carnitin, 250 mg hořčík (67% DDD), 2 mg mangan (100% DDD), 1,4 mg vitamín B2 (100% DDD), 0,7 mg vitamín B6 (50% DDD), 0,005 vitamín D3 (100% DDD)

DDD = doporučená denní dávka

Dávkování:
Užívejte 2x denně 2 čajové lžičky směsi, dobře rozpusťte v 1 dcl vody a vypijte. Denní dávka: 4 lžičky = 10,9 g

Zkušenosti s produktem pH Minerals na odkyselení organismu z Prozdravi.cz

S produktem pH Minerals na odkyselení organismu jsem moc spokojena, všem ho doporučuji. Objednala jsem si ho na doporučení Mudr. Šafránka, upravila jsem podle jeho rad stravu. pH Minerals si beru večer a cítím se výborně. Mudr. Šafránkovi za jeho cenné rady moc děkuji a produkt pH Minerals všem vřele doporučuji.

Obezin měl manžel před operací, podařilo se zhubnout, ale udržet po operaci už ne. Za to ale nemůže Obezin. pH Minerals na odkyselení organismu se mi osvědčil jako jediný produkt na snížení pH. Po jedné dávce došlo ke snížení o jeden "stupínek" a tak jsem objednala další a nyní zkouší už i dcera. Má dobrou chuť a hlavně efekt na rozdíl od doporučovaných čajů a jiných medikamentů bez účinku. Mohu jen doporučit.

Vaše produkty pH Minerals na odkyselení organismu, Regevit a Indikátorové pH papírky (5,0-9,0) mi hodně pomohly, užívám a objednávám si je pravidelně.

Biohar aktivátor a Donna Hair pomáhají, vlasy začaly podrůstat. Regevit je osvědčený, objednávala jsem již několikrát, dodává energii. pH Minerals skvěle působí na odkyselení. Modin užívá syn a je spokojený.

S produkty - pH Minerals na odkyselení organismu, Indikátorové pH papírky, Ženšen korejský, Co nám tělo říká a Fytominerál jsem mimořádně spokojená. Spolu s úpravou životního stylu a stravy mi velmi pomáhají. Zejména pH Minerals a Fytominerál mi pomohly při odkyselování organismu.

pH Minerals na odkyselení organismu je produkt, který pravidelně večer užívám, hodnotím ho velmi dobře. Bio Rabanon je též skvělý produkt, na doporučení ho užívám při změně ročního období. Ještě bych chtěla vyzvednout a ocenit váš Regevit a Chanca Piedra, užívám je na doporučení pana MUDr. Šafránka (ostatně jako ostatní preparáty), cítím se velmi dobře a i laboratorní výsledky jsou po letech vynikající!!! Děkuji a mějte se všichni hezky!!!

pH Minerals na odkyselení organismu dobře funguje na odkyselení organismu. Také s produkty Wild Yam Premium a Maqui Pure jsem spokojená. Užívám je ještě spolu s Regevitem 2 měsíce. Nevím, jestli je to jejich působením, ale při poslední kontrole krve na endokrinologii mi paní doktorka snížila dávku Euthyroxu ze 100 na 75. Objednám si určitě další.

Původně mi šlo jen o podzimní detoxikaci organismu, protože jsem se v mých sedmdesáti letech necítil zrovna nejlépe. Po internetu jsem toto konzultoval s Mudr. Šafránkem, který mi doporučil provést předně odkyselení. Objednal jsem tedy produkty - Yucca Premium a pH Minerals na odkyselení organismu. Nyní již pozoruji, že tato volba byla správná. Měl jsem hlavně problémy s různými kožními problémy, které začaly ustupovat. Přiznám se, že i když režim užívání nedodržuji přesně, jak by se mělo, rozhodně pozoruji značnou úlevu. Děkuji panu doktorovi za rady, které mě učinily spokojenějším. Myslím si, že i když má člověk na krku pár křížků, může si dodržováním nějakých rozumných základních pravidel životosprávy stáří aspoň trochu zpříjemnit. Děkuji.

S přípravkem ph Minerals na odkyselení organismu jsem byla spokojena. Děkuji.

S nákupem a s produkty pH Minerals na odkyselení organismu a Koenzym Q10 plus vitamín E jsem byla moc spokojena. Mohu jen doporučit. Mějte se a děkuji, že jste.

S produktem pH Minerals na odkyselení organizmu jsem spokojena, objednávám další balení. Pomohl mi na zažívání, pálení žáhy a zhubla jsem 3 kg.

Protože mám různé záškuby po těle, možná borelie, po léčbě antibiotiky mi bylo hůře - horší tlaky, škuby atd. Po produktech Cordyceps Premium, B-komplex s pivovarskými kvasnicemi Premium, Hericium, pH Minerals na odkyselení organismu, BrainActive, Vitamín C, Rybí olej Forte a Lecitin 3x silnější mi je podstatně lépe. Nebylo ihned zlepšení, ale již dnes mohu říci, že je to rozhodně lepší. Beru cca měsíc a půl, a hodlám ještě pokračovat měsíc. Děkuji.

Vaše produkty Cordyceps Premium, Vitamín C 1000 mg a Ženšen korejský jsem zakoupila pro mého manžela na doporučení MUDr Šafránka. Manžel je onkologický pacient. Kromě Cordycepsu, Vitamínu C a Ženšenu ještě užíval Graviolu a na snížení pH pH Minerals. Minulý týden byl na operaci a věříme, že díky těmto produktům operace dopadla dobře. Ještě jednou děkujeme za doporučení panu MUDr. Šafránkovi a vám za produkty.

Musím říci, že jsem s vašimi produkty pH Minerals na odkyselení organismu, GS Echinacea FORTE 600, Indikátorové pH papírky a Ženšen korejský spokojena. Zkoušela jsem na radu dr. Šafránka zlepšit imunitu u zastaralé a špatně léčené boreliózy. Mé potíže se velmi zlepšily a ještě budu vaše produkty brát  skoro měsíc. Možná podle situace ještě vše jednou zopakuji.

Dobrý den, pH Minerals na odkyselení organizmu účinkují jednoznačně, lze to ověřit indikátorovými pH papírky, které jsou rovněž dobré. Obojí lze při detoxikaci jistě doporučit. Fin Candimis zatím neužívám systematicky, takže nemohu jednoznačně popsat jeho účinek. Jeví se jako silný prostředek. S Bio ječmenem mám dobrou zkušenost. AloeLive jsem použila jako dárek, sama užívám jinou značku. Aloe vera je bezpochyby dobrá věc na očistu. Tato značka má dobrou cenu a kvalita se nezdá špatná.

Šťávu z Aloe užívá manželka dlouhodobě s dobrými výsledky. pH Minerals působí dobře na odkyselení organizmu.

ph Minerals vřele doporučuji, efekt určitě pozitivní.

Ocutein Brillant Lutein mně i mé mamince zpomaluje stárnutí očí. Koenzym Q10 bere moje maminka proti fibrilaci síní, Alfalfa jí pomáhá od žaludečních potíží. Vitamín C je u nás doma samozřejmostí již po desetiletí. pH Minerals na odkyselení organismu asi také bude u nás již nastálo spolu s měřením pH moči.

Preparáty pH Minerals na odkyselení organismu, Regevit a Indikátorové pH papírky (5,0-9,0) již užívám od 27. 1. a nástup mírného zlepšení se dostavil až po 7-8 týdnech. Zpočátku užívání se moje zdravotní problémy rapidně zhoršily, ale vytrvala jsem v pravidelném užíváním s dávkováním 3-3-2. Takže to zlepšení není tak rychlé, jak jsem zpočátku potřebovala, ale musela jsem si znova projít tím nepříjemným stavem velkého zhoršení a pomalou ztrátou naděje. Ale nyní se postupně dostávám do formy, která se snad bude zlepšovat. Zkoušela jsem snížit dávkování, ale hned mě tělo upozornilo, že ještě je brzy snižovat a bylo mi pár dnů hůře. Takže jsem si opět objednala 2 balení Regevitu a pokračuji ve své startovací dávce. Nadále ale věřím těmto preparátům a jsem štastna za to, že mi je MUDr. Šafránek doporučil. Děkuji.

pH Minerals pomáhá. Chci být fit. Výborně se rozpouští a chutná skvěle, je kladný pro mé zdraví. Produkt mohu ostatním doporučit, ale každý musí vyzkoušet sám, jestli mu vyhovuje nebo ne.
pH Minerals na odkyselení organismu dle mého názoru funguje dobře, cítím se při jeho užívání lépe.

pH Minerals je velký pomocník při zjištění kyselosti organismu. Používám ho na doporučení p. doktora Šafránka. Po týdnu užívání tohoto produktu jsem velice spokojená a už nyní cítím, že to bude můj dlouholetý pomocník. DOPORUČUJI!

Produkt pH Minerals mně celkem vyhovuje. Je chutnější než-li soda. Stále se zabývám překyselením, tak si ho opět objednám. Ne vždy mně upravil pH moči. To záleží i na jiných faktorech.

S produkty Zelený ječmen, pH Minerals na odkyselení organismu, Indikátorové pH papírky a Chlorella jsem spokojená. Podařilo se mi díky nim zregulovat pH a díky tomu i zhubnout.

Produkt ph Minerals na odkyselení organismu mně byl doporučen výživovou poradkyní na snížení váhy. Jsem moc spokojená, děkuji.

Produkt ph Minerals mně byl doporučen odborníkem.

Nakupuji u vás vždy pro celou rodinu a jsme spokojeni. Acai berry Linie doporučuji všem, co milují borůvky a na zeštíhlení. pH Minerals na odkyselení organismu doporučuji, opravdu funguje. Cordyceps CS-4 používala má dcera na zotavení po operaci na doporučení lékaře. Byla po něm celkem rychle fit.

Přípravek ph Minerals mi pomáhá s překyselením organismu.

pH Minerals má skutečně kvalitní složení, na našem trhu je to výjimečný přípravek. Velmi doporučuji, i když by mi spíš vyhovovaly tablety.

Produkty pH Minerals na odkyselení organismu, Indikátorové pH papírky (5,4-7,0), Super Lecitin a Zelený ječmen mi  pomohly při odkyselení organismu a výrazně se mi snížil cholesterol, což považuji za výborné. S užíváním produktů budu i nadále pokračovat.

pH Minerals používám 2x denně jednu čajovou lžičku společně s Mladým ječmenem. Mladý ječmen užívám 3x denně. Vyhýbám se maximálně tučným a masitým pokrmům. A je to znát na velice dobrém odkyselení organismu. Ranní moč mám pravidelně pH 7+. Minerály jsou kyselejší, ale s ječmenem je to naopak výborné. Indikátorové pH papírky používám v hodnotách 5,4 – 7,0 a myslím si, že jsou dostatečné. Stupnice po hodnotách 0,5 vyhovují, barvy ukazují jasně kyselost či zásaditost moči.

S výrobky Bio Kokosový olej a Koloidní minerály jsem spokojená. Výrobek pH Minerals také není špatný, snad jen to, že se hůře rozpouští.

pH Minerals - pokud není placebo efekt, naprosto vynikající, srovná pH. Rýžový nápoj má dobrou chuť. Dermorevital jsem využila u moře, vynikající.

Je to již druhé balení ph Minerals na odkyselení organismu, které jsem si koupila. Jsem s produktem spokojená, pomáhá mi.

Přednosti produktu ph Minerals na odkyselení organismu jsou ty, že se krásně rozpouští ve vodě a podlé mého pozorování v užívání musím sdělit, že jsem udělala dobře, že jsem si tento produkt na doporučení pana MUDr. Šafránka objednala. Je skvělý! Vhledem k tomu, že mám "zakyselený" organismus a pracuji na jeho odkyselení, tak toto mi velice dobře pomáhá! Nepálí mě už tolik žáha, cítím se lépe, ba dokonce skvěle a vím, že mám v těle alespoň touto cestou minerály, tolik potřebné pro fungování mé "maličkosti". Tento produkt bych doporučila všem, kteří se chtějí nějak zbavit nežádoucích kyselin v těle, uvést tak tělo do rovnováhy a doplnit tolik potřebné minerály, které v běžné stravě průměrnému člověku dnešní doby tolik chybí. Skvělý produkt a již uvažuji o tom, že jej objednám pak i pro svého manžela, aby nebyl také tak "kyselý" :-) Cena za tento výrobek také není, dle mého názoru, příliš vysoká.

Používání Mladého ječmene a dále užívání pH Minerals na odkyselení organismu mi pomohlo výrazně snížit překyselení organizmu, které úspěšně sleduji Indikátorovými pH papírky. Nyní jsem objednala další balení zeleného ječmene, který mi navíc chutná.

pH Minerals je dobré pořídit si společně s indikátorovými papírky pro měření kyselosti moči. V mém případě(únavový syndrom) bylo nutné ještě k tomu všemu upravit stravu, snížit pracovní vypětí a přírodní prostředky pro detoxikaci a regeneraci(Chlorella , Corsodyl). Toto doporučuji úplně všem klientům, protože cpát se cukry, masem apod. s tím, že si pak vezmu odkyselující prášek nemá význam. Takže spolu se změnou stravování je to vynikající pomůcka.

je to kratka doba uzivani ale pritel ma problémy s travenim a zatím si to pochvaluje citi se lepe vetsi chut k jidlu ale doporucuji

Preferuji názor, že medicína jako taková , zbytečně vyzdvihuje velké zdravotní riziko zvýšených hodnot cholesterolu , při čemž nijak populaci neupozorňuje , že kyselonotvorné prostředí organizmu je daleko zákeřnější než zvýšená hodnota LDL Proto jsem pH Minerals objednala nebo poradila i svým nejdražším !

Chci být fit. Výborně se rozpouští a chutná skvěle, je kladný pro mé zdraví. Produkt mohu ostatním doporučit, ale každý musí vyzkoušet sám, jestli mu vyhovuje nebo ne.

Po týdnu užívání tohoto produktu jsem velice spokojená a už nyní cítím, že to bude můj dlouholetý pomocník. (DOPORUČUJI)

Tento produkt bych doporučila všem, kteří se chtějí nějak zbavit nežádoucích kyselin v těle, uvést tak tělo do rovnováhy a doplnit tolik potřebné minerály, které v běžné stravě průměrnému člověku dnešní doby tolik chybí. Skvělý produkt a již uvažuji o tom, že jej objednám pak i pro svého manžela, aby nebyl také tak "kyselý" :-)

Cena za tento výrobek také není, dle mého názoru, příliš vysoká. Přednosti tohoto produktu jsou ty, že se krásně rozpouští ve vodě a podlé mého pozorování v užívání musím sdělit, že jsem udělala dobře, že jsem si tento produkt na doporučení pana MUDr. Šafránka objednala. Je skvělý! Vhledem k tomu, že mám "zakyselený" organismus a pracuji na jeho odkyselení, tak toto mi velice dobře pomáhá! Nepálí mě už tolik žáha, cítím se lépe, ba dokonce skvěle a vím, že mám v těle alespoň touto cestou minerály, tolik potřebné pro fungování mé "maličkosti".

Chlorella a spirulina

přírodní zdroj chlorofylu

obnova acidobazické rovnováhy v těle

 

Více: 

 

REISHI = polysacharidy, triterpenoidy, organické germánium, ... germánium zvyšuje až 1,5 krát příjem kyslíku krví, čímž zlepšuje okysličování tkání

Sportovci a vysokohorská nemoc

O pozitivním účinku Reishi se přesvědčili i horolezci, kteří ve výškách 400−5000 m n. m. nepozorovali nepříznivé reakce organismu. Houba má totiž vysoký obsah organického germania (Reishi má nejvíce organického germánia ze všech "rostlin"), které zvyšuje až 1,5 krát příjem kyslíku krví, čímž zlepšuje okysličování tkání. Zabraňuje tak projevům vysokohorské nemoci a celkově přispívá ke zlepšení sportovní výkonnosti, hlavně při sportech se zvýšenou potřebou kyslíku (atletika, cyklistika, plavání…). Nejenom!

Nádorová onemocnění

Klinický výzkum ukázal, že houba Reishi obsahuje více než 50 karcinostatických polysacharidů (především glukan b-1,3/1,6-d) potlačujících růst nádorů. Proto se osvědčuje například jako podpůrná léčba při nádorech jícnu, žaludku, prsu, tlustého střeva a dělohy. Zvyšuje efekt chemoterapie a potlačuje její vedlejší negativní účinky, jako je nechutenství a patologické snížení bílých krvinek. Výhodou extraktu z Reishi je, že neobsahuje žádné látky toxické pro tělo a celkově zvyšuje jeho obranyschopnost proti široké škále různých patogenů.

Infekční onemocnění

Výzkumy prokázaly přítomnost účinných látek vhodných na podporu léčby různých bakteriálních, virových a mykotických onemocnění. Jde hlavně o působení proti chřipkovému viru typu A, který ročně vyvolává ve světě několik epidemií chřipky. Glykoprotein z Reishi vykazuje účinky i proti skupině herpetických virů, proto má své využití při léčbě oparů na rtech i pásového oparu. Bylo prokázáno, že triterpenoidy potlačují vývoj Epstein-Barrové viru, který způsobuje infekční mononukleózu a může být příčinou nádorové tvorby buněk.

Kardiovaskulární problémy

Aplikace extraktu z Reishi je podle výsledků klinických testů vhodným léčebným prostředkem na vysoký krevní tlak, na snížení hladiny cholesterolu a má preventivní účinek na tvorbu krevních sraženin. Triterpenoidy přítomné v houbě tlumí i vedlejší účinky chemických léků na snižování krevního tlaku. U pacientů se srdečními chorobami se osvědčilo podávání houby při léčbě dušnosti, bušení srdce a při srdeční arytmii.

Onemocnění jater

Látky přítomné v Reishi zlepšují metabolismus jaterních buněk a podporují vylučování toxických látek z organismu. Proto má houba pozitivní účinek u pacientů s chronickým zánětem jater (hepatitida typu B) i toxickým poškozením jater v důsledku nadměrného požívání alkoholu nebo dlouhodobého užívání chemických léků. Glukany izolované z Reishi se v budoucnu ukazují jako slibné přípravky na zpomalení vývoje jaterní cirhózy.

Účinky proti stárnutí, nespavost

Čínští lékaři doporučují hlavně starým lidem užívat Reishi na zlepšení paměti, orientačních schopností a schopnosti koncentrace. Dnes víme, že je to důsledek vlivu houby na regulaci metabolismu, zvýšení tvorby nukleových kyselin a bílkovin v krevní plazmě a kostní dřeni, čímž se značně zpomaluje stárnutí. Navíc houba obsahuje účinné látky, které působí uklidňujícím způsobem na nervovou soustavu, pomáhá při nespavosti, zvyšuje chuť k jídlu a stabilizuje emoce. Reishi tak patří mezi tzv. přírodní adaptogeny, které celkově podporují a harmonizují nervový a hormonální systém.

Ochrana pokožky

Reishi chrání pokožku před slunečním zářením, zejména před UV paprsky, které mohou poškodit DNA buněk kůže. Zároveň reguluje obsah vody v pokožce, čímž optimalizuje její vlhkost a pružnost.

 

Více zde: 

Projevy trvale překyseleného organizmu, aneb počátek chronických nemocí

nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou pro člověka maso, cukr, alkohol a k tomu špatné dýchání spolu se stresem

Cévní potíže, arterioskleróza, kornatění tepen, infarkt, mrtvice, poruchy prokrvování, křečové žíly

Tepny jsou pokryty slabou zásaditou vrstvou buněk endotel, pokud tělo potřebuje neutralizovat kyseliny, bere si často zásadité látky i z endotelu, proto je jejich povrch pórovitý a rozrušený. Pak nastupuje vitamin C, který vytváří kolagen a pokud je i toho málo, tělo to kompenzuje cholesterolem. Je to proto, aby cévy nebyly propustné a nenastalo krvácení do tkání. Kromě toho pronikají do cév částečky tuku. Bílkovinné substance i vápenaté soli se pevně usazují v rozrušených cévních stěnách, které se tím stávají měně pružné. Tím musí tělo zvýšit krevní tlak, aby se tkáně prokrvovaly, přesto však je to mnohdy nedostatečné. Tento proces probíhá nepozorovaně již asi od 20. roku života. Jediný způsob jak zachovat cévy mladé a elastické, je udržovat správné hodnoty pH v těle. Špatná propustnost kapilár je potom jednou z hlavních příčin infarktu a mrtvice.

Artróza, degenerativní postižení kloubů

Degenerativní změny v kloubech postupují ruku v ruce se sníženým obsahem minerálů v chrupavkách a kloubech. Opotřebování kloubů je způsobeno překyselením těla více, než věkem nebo zátěží. Překyselené tělo se snaží svoji kyselost vyrovnat odebráním zásaditých látek z kloubního mazu, kde tím dochází k jeho zahuštění a ve spojení s uloženými krystalky solí se vytvoří hmota podobná smirku, která při každém pohybu poškozuje chrupavku a způsobuje bolest. Zároveň dochází ke snížení tvorby synoviální tekutiny, která vyživuje klouby a tím se proces postižení ještě urychluje. Je to například tenisový loket, karpální tunely, zamrzlé rameno. Tělo někdy uskladňuje přebytečné kyseliny i ve stěně šlachovité pochvy kloubu a ve šlachovitých úponech, proto je tam vyšší kyselá koncentrace, která vyvolá zánětlivé změny kloubů a pohyby začínají být bolestivé.

Dna, pakostnice

Původcem dny je zvýšená míra močoviny v krvi, ale skutečnou příčinou tohoto onemocnění je překyselené tělo. Při akutním nedostatku zásaditých látek inklinuje kyselina močová k tomu, že se shlukuje do malých krystalků v pojivovém vazivu, pokud je v těle málo zásad, krystalky se nestačí neutralizovat ani vyloučit.

Migrény, bolesti hlavy

Překyselení je jednou z příčin, při kterém dochází k neprůchodnosti kapilár a tím nedokrvování hlavy. Nedostatek Mg (hořčíku) pak vede ke křečím.

Bolesti v zádech, tuhnutí svalů, potíže meziobratlových plotének

Pokud je překyselení veliké, kyseliny se usazují ve svalech, které tuhnou, a to se projevuje zejména v zádech. Tato situace vede k bolestivým svalovým zánětům, následně k vadnému držení těla, ke zhoršenému dýchání, postupně k blokaci obratlů, k opotřebení plotének a k uskřípnutí nervu. Stres, který překyselení zvyšuje, tento proces významně urychluje.

Celulitida, pomerančová kůže

Vedle překyselení se na ní podílí nadváha a hormony. Ženský organizmus vylučuje kyseliny především během menstruace. Pokud množství kyselin přesáhne určitou hranici, ukládají se mezi jednotlivými periodami v krvi, v lymfě, tkáňovém moku a placentě. Když se sklady naplní, je potřeba je neutralizovat, na což se spotřebují zásoby zásaditých minerálních látek v těle. Neutralizované kyseliny se ukládají na bocích, stehnech a nadloktí a projevují se navenek jako celulitida. Odtud mohou být kdykoliv vyloučeny.

Premenstruační syndrom

Těsně před propuknutím menstruace začínají kyseliny v těle kulminovat, což vyvolává otoky, nafouklé břicho, podrážděnost, bolest prsů, migrény, deprese. Pokud žena navíc krvácí v období, kdy nemá, je potřeba především myslet na odkyselení.

Ekzémy, kožní potíže

Ty začínají u hlavních chemických továren těla. Játra, žlučník, ledviny, které jsou natolik zatoxinované, že se tělo snaží zbavit kyselin i kůží. Objevují se kožní potíže a všechny změny na kůži vyžadují důsledné odkyselení. Mezi další následky překyselení patří silné zarudnutí, příliš suchá nebo popraskaná pokožka, neustálé svědění, trudovitost a hnědé skvrny. Mateřská znaménka, kožní výrůstky, bradavičky, jejich náhlá zvýšená tvorba je opatřením proti kyselosti těla, která zejména zasahuje játra.

Pálení žáhy

Pokud orgány jako játra, žlučník, slinivka břišní a tenké střevo spotřebují více zásaditých látek na trávení kyselinotvorné stravy, než má tělo k dispozici, žaludek musí vyrobit více natriumkarbonátu. Při jeho výrobě v žaludku vniká kyselina solná, kterou cítíme jako pálení žáhy.

Onemocnění jater, žlučové kameny

Játra, žlučník a slinivka břišní jsou hlavními regulátory pH. Obzvláště žlučník spotřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály a cholesterol uvolněny ze žlučníku, tak tuhnou a ve spojení s jinými tělesnými látkami tvoří žlučové kameny.

Vředy na dvanácterníku, zánětlivá onemocnění žaludku a střev

Dvanácterník má přirozené zásadité prostředí. Navazuje na žaludek, kde se kyselé žaludeční šťávy musí nejprve neutralizovat, protože vlastní trávení probíhá již v zásaditém prostředí. Pokud je kyselinami přetížen žlučník a slinivka a v žaludku není dostatek zásad, ve dvanácterníku vzniká zánětlivá reakce, později vřed. Pokud je stav překyselování žaludku dlouhodobý, může přejít k překyselení celého střeva a k následným dyspeptickým potížím, v horším případě k chronickým zánětům střevní sliznice. Stres, který působí tak, že se v žaludku samovolně vytváří nadbytek HCL (kyselina chlorovodíková), je jedním ze spouštěcích faktorů.

Mykóza, plíseň

Kyselé pH je ideální živnou půdou pro rozmach různorodých plísní. Plísně lze natrvalo odstranit jen úplnou a trvalou změnou pH. Při detoxikaci a odplísnění však umírající plísně vypouštějí velké množství toxinů a trvalé odkyselení je cesta, jak se plísní natrvalo zbavit.

Nehty, lámavost

Pokud se nehty třepí, lámou, vznikají na nich rýhy nebo bílé skvrny, pak je to výzva k odkyselení.

Nespavost, poruchy spánku

Tvrdošíjné poruchy spánku většinou mizí s okyselením. Překyselení totiž zabraňuje tomu, aby se tělo uvolnilo přirozenou cestou, a udržuje organizmus ve stavu trvalého napětí a ve střehu.

Deprese, výkyvy nálad, špatné sny, podrážděnost, nervozita, přecitlivělost, úzkostlivost, špatné soustředění

To vše souvisí s překyselením více, než se nám může zdát.

Únava, vyčerpanost, vnitřní neklid

Jsou to příznaky trvalého podráždění vegetativní nervové soustavy, které je vyvoláno překyselením organizmu.

Oční problémy

Šedý zákal, svědění očí, začervenalé spojivky, přecitlivělost na světlo. Překyselení snižuje pohyblivost malých očních svalů a zakaluje sítnici. Výměna v očních komorách probíhá velmi pomalu, proto úspěšné léčení zde probíhá pozvolna.

Oslabená imunita

Kyselé pH narušuje střevní imunitu v tenkém střevě a překyselení vede také k zánětlivým procesům zejména v oblasti dýchacích cest.

Osteroporóza, řídnutí kostí

Jednou z rezerv zásadotvorných látek jsou především klouby a kosti, kde je vysoký obsah vápníku. O vápník nás bohužel připravuje mnoho dalších faktorů (alkohol, nikotin, kofein, cukr, mléko, tučné maso, mnohé chemické léky, záněty a plísně ve střevech, které vstřebávání vápníku brání). Proto si tělo rádo vypomáhá tak, že bere vápník z kostí a kloubů, když potřebuje neutralizovat kyseliny.

Onemocnění ledvin

téměř všechna onemocnění ledvin jsou úzce spjata s překyselením tělesných tekutin. Ledviny totiž z velké části odstraňují přebytečné kyseliny z organizmu. Také pocity podrážděnosti, či pálení při močení, záněty močového měchýře, ledvinové a močové kameny ukazují zřetelně ne překyselení. Nedostatečné množství vhodných tekutin během dne, způsobuje koncentrovanost moči a její kyselejší pH.

Potivost nohou a celková potivost, tělesný pach

Nohy i celá kůže při překyselení organizmu slouží jako náhradní ledviny a významně doplňují funkci ledvin. Pokud nohy dokonce pálí, je nutné přestat ihned jíst vepřové maso, protože pálení nohou vyvolává kyselina sírová, která vzniká v těle při trávení masa. Společně s potem se vylučují větší měrou i kyselé a odpadní látky, které vznikají při metabolizmu a způsobují nepříjemný zápach těla. Pokud se někdo budí a je polit studeným potem, mělo by to být dostatečným varováním, aby ulehčil ledvinám a odkyselil tělo.

Rakovina

Průzkumy na různých světových onkologických pracovištích se shodují v jednom, že všichni onkologicky nemocní pacienti mají velmi kyselé pH organizmu. Střevo zatížené kyselinami a z toho důvodu zakrnělé Peyerovy Pláty, které produkují a stimulují přirozené zabíječe plísní, to vše vede k ideálnímu prostředí pro množení karcinogenních buněk. Zátěž překyseleného organizmu k tomu ještě více přispívá a toto prostředí je totiž pro jejich přežití a množení nezbytné. Rakovina v zásadotvorném (alkalickém) prostředí nemá vhodné podmínky pro svůj rozvoj.

Ústní dutina, potíže se zuby a dásněmi

Následek překyselení a nedostatek vstřebávání B komplexu je jednou z příčin tvorby aftů, oparů, praskajících koutků úst. Také to je jedna z příčin podráždění mandlí a hrtanu, citlivých a zanícených dásní. Zubní kazy jsou následek demineralizace zubů jako reakce na překyselení. Sliny s pH 7,1 jsou důležité, aby zubní sklovina dostávala minerály, také při kyselém pH v ústech následně vzniká krvácení dásní a paradentóza. Toto vše také velice úzce souvisí s ústní hygienou.

Zdroj: www.honzazkrkonos.cz

 

Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy.

Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda.

Hippocrates 460 - 377 př.n.l.

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA,

 

MUDr.Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku asi u 70% lidí

 

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

 

Účinek:

  • normalizuje arteriální tlak,
  • zlepšuje krevní oběh,
  • zklidňuje nervovou soustavu,
  • zpomaluje proces stárnutí,
  • zlepšuje ventilaci plic,
  • zpevňuje dýchací svaly - předchází plicním a bronchiálním onemocněním,
  • příznivě ovlivňuje léčbu chronické bronchitidy, bronchiálního astmatu, vegetativní dystonie, hypertonického onemocnění a stenokardie,
  • zvyšuje účinnost léků a zkracuje dobu léčení.

 

 

ČISTÝ VZDUCH ALESPOŇ DOMA

96% ÚČINNOST

NAPROSTO TICHÝ CHOD

FILTRACE KARCINOGENNÍHO MIKROPRACHU

podrobně + přes 100 zkušeností

k

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg           á 5 mg

Zdrojem oleje je původní odrůda lněného semínka bez pescitidů, kterou používala v úspěšné léčbě Dr. Budwig, z Kazachstánu

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - Úspěšná léčba

JAK JE TO S KVALITOU CORDYCEPSU?

 

SMRT ZAČÍNÁ V TLUSTÉM STŘEVU

 

Vyčištění střeva a syndrom propustného střeva

 
ENTEROSGEL - český výrobek z Jeseníku pro celou EU

 

Enterosgel je inovativní střevní adsorbent (enterosorbent), který působí v trávicím traktu, kde na sebe váže toxiny, škodlivé látky, patogeny a alergeny a odvádí je z těla ven

KLAUS OSTŘE PROTI FIALOVI:

"Darebák, jestli bude provokovat, můžu se vrátit do politiky" 30.4 2019

Reálný pohled tohoto zkušeného

politika

                       ZDE                   S|ZPRÁVY