Američané se vzbouřili proti "růžovému slizu", tři masné závody zavírají

Ve Spojených státech se zavřou tři ze čtyř továren, které z hovězího masa vyráběly produkt, pro nějž se vžilo označení růžový sliz. Oficiálně se mu říká libové, jemně strukturované hovězí. Přidávalo se především do hamburgerů a jiných výrobků z mletého masa.

Vyrábí se z tučných odřezků, které zbydou na kostech po odsekání masa. Původně byly tyto zbytky určeny do psích konzerv, protože psí žaludek je odolnější. Pak se ale začal používat i pro lidi. Zahřívá se a v centrifuze se z něj odstraňuje většina tuku. Hydroxid amonný, kterému je poté vystaven, se postará o bakterie, jakými jsou například salmonela nebo E.coli. Pak se produkt pomele.

Zpracovatelé mas jej přidávají do karbanátků a dalších produktů už dvacet let

Podle amerického ministerstva zemědělství je produkt bezpečný a je problém spíše v tom, že nebyl na výrobcích označen. Kvůli panice, kterou vyvolal kuchař Jamie Olivier, když lidem ukázal, jak takové maso vlastně vzniká, o něj ale fast foody a jídelny ztratily zájem.

Levné produkty do škol

Závody na výrobu této suroviny zavřely a o práci přišlo 850 lidí.

"Růžový sliz" byl zjištěn v 70 procentech mletého hovězího prodávaného v amerických obchodech. Úřady již povolily školám, aby produkty, které ho obsahují, přestaly odebírat. Tyto výrobky byly levné, proto jej školy nakupovaly.

K bojkotu se připojily i samoobsluhy a bufety rychlého občerstvení. Před rokem přestaly tyto produkty používat fastfoody jako McDonald‘s a Burger King.

Masný průmysl si stěžuje na pomlouvačnou kampaň. Produkt podle něj splňuje federální předpisy pro bezpečnost potravin a používá se od začátku 90. let. Tento týden proto rozjely firmy protiútok a přišly se sloganem Dude, it’s beef (Kámo, je to hovězí). Najali si texaského guvernéra a bývalého prezidentského kandidáta Ricka Perryho, který se svědomitě zakousl do hamburgeru se spornou přísadou při návštěvě zpracovatelského závodu v South Sioux City v Nebrasce. A pak to vyplivl, ale to už bylo vystřiženo.

 

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA

 

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku

 

 

 

SANDŘIN PŘÍBĚH

ÚSPĚŠNÉ UZDRAVENÍ Z RAKOVINY

 

Sandra: Nikdy nezapomenu na ten POCIT BEZNADĚJE, STRACHU, co ve mně lékaři vyvolali, na to jak jsem byla jen další nemocná.

ČLÁNEK  ZDE

Se Sandrou hovořila: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.

k

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

 

EXTRAKT           SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

ZDE ROSTE ČERVENÁ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY

 

 

 

SERIÁLY NA EMAIL

Reishi pomáhá i při velmi vážných nemocech!
Betaglucan MaxCell

 

 

KOLOIDNÍ STŘÍBRO

využití koloidního stříbra ZDE

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg                    á 5 mg

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA

 

Standardní verze