Jak si vyrobit doma účinný vitamin C, který nemá původ z GMO?
Většina prodávaných doplňků stravy s vitaminem C jsou geneticky modifikované. Výrobci totiž na výrobu vitamínu C nejčastěji používají geneticky modifikovanou kukuřici, z níž vitamin C extrahují. Logicky nejde však o přírodní vitamin C, ale o kyselinu askorbovou, která se získává chemickou přeměnou cukru.
Zjistilo se však, že tato forma vitamínu C může ničit prospěšnou střevní mikroflóru a tím potlačit imunitní systém namísto toho, aby jej posílila.
Přírodní vitamin C totiž není jen kyselina askorbová, ale obsahuje také složky jako askorbáty (vápenatý, sodný, hořečnatý, draselný, zinečnatý...), dále askorbyl palmitát. Za součástí přírodního vitaminu C se považují i takzvané bioflavonoidy, které zvyšují jeho účinnost v organismu.
Jak si přírodní, tedy dobře vstřebatelný a biologický nejaktivnější vitamin C doma vyrobit?
BIO pomerančová kůra je řešením
Pomerančová kůra, podobně jako například jablečná slupka, obsahuje mnohem vyšší podíl vitamínů než samotná dužina. Samozřejmě, nebudete jíst přímo kůru, protože ta není příliš chutná. Nejprve ji bude třeba upravit.
Jaké jsou její zdravotní přínosy:
- kůra středně velkého pomeranče obsahuje přes 60 flavonoidů a 170 různých fytonutrientů
- pomerančová kůra zlepšuje trávení - pomáhá zmírňovat nadýmání, pálení žáhy, zastavuje zvracení
- pomerančová kůra podporuje dýchací systém, odstraňuje kašel a dokonce zlepšuje astma
- pomerančová kůra má protizánětlivé a antibakteriální účinky
- esenciální olej d-limonen, obsažený v kůře, má schopnost podporovat činnost jater
Postup výroby vlastního vitaminu C
- v případě, že nemáte bio pomeranče, můžete použít i běžné, ale dobře jejich kůru umyjte - nejlépe použijte přípravek Vegiwash, případně omyjte ve vlažné vodě s octem, abyste z nich odstranili jedovaté postřikové látky
- vezměte pomerančovou kůru a nakrájejte ji na proužky
- nechte nakrájenou kůru vysušit při pokojové teplotě během pár dní. Můžete také použít sušičku (do 30°C), dokud nebude kůra křupavá
- suchou pomerančovou kůru rozemelte v mlýnku, například v kávovém
- prášek uskladňujte ve vzduchotěsné nádobě
Užívání: 1 čajová lžička denně (buď přímo nebo ji přidejte do oblíbeného nápoje). Jedna čajová lžička práškové pomerančové kůry vám dodá více vitamínu C, než je denní doporučená dávka (DDD).
Zdroj: hhl.com
VegiWash
přípravek na mytí ovoce a zeleniny
VegiWash byl specielně vyvinut, aby odstranil zbytky kontaminujících látek z povrchu ovoce a zeleniny.
VegiWash odstraní z povrchu až 97 % zbytků pesticidů. Doporučuje se také na mytí citrusových plodů před vymačkáním šťávy nebo loupáním, abyste zabránili pesticidům a dalším látkám vniknout do vaší pokožky, nebo do šťávy z ovoce.
Čerstvé ovoce a zelenina jsou důležitou součástí zdravé výživy. Bohužel, jsou ošetřovány pesticidy, které mohou mít nepříznivý účinek na zdraví, pro dosažení lepšího vzhledu se na ně navíc obvykle nanáší parafin. Tyto chemické látky nejsou rozpustné ve vodě, proto pouhé oplachování je málo účinné a kontaminující látky se dostávají do našeho organismu. Kromě toho je třeba odstranit další nežádoucí znečišťující látky, které jsou způsobené manipulací, přímým kontaktem s lidmi, oleje, špínu a výfukové plyny.
Škodlivost GMO potravin pro naše zdraví
Geneticky modifikované potraviny - toto slovní spojení rezonuje v poslední době alternativními, ale už i komerčními médii. Mnohé z článků na stránkách o zdravé výživě varují před extrémní škodlivostí GMO, ale málokterý autor uvádí podrobnější detaily o tom, proč a jak poškozují lidský organismus, resp. životní prostředí.
Bylo velmi nešťastné, že se povolilo, aby GMO prorazilo na trh s takovou vehemencí. Pro analýzu celého problému se však musíme podívat hlouběji do historie potravinářského i farmaceutického průmyslu.
O glyfosátu
Vlastníkem práv na patenty výroby a pěstování modifikovaných plodin je americká farmaceuticko-potravinářská korporace Monsanto (v USA nejnenáviděnější společnost). V roce 1970 tato společnost vyvinula herbicidní látku s názvem glyfosát - jde o zkrácený název fosfátu Glycinu, fosforylované aminokyseliny. Právě tato látka je, pro její herbicidní a pesticidní vlastnosti, nejvíce diskutovanou složkou geneticky modifikovaných semen a rostlin.
V dnešní době se glyfosát využívá k odstraňování škůdců a plevele z polí geneticky modifikovaných plodin, které jsou (díky škodlivé úpravě) vůči této látce odolné, a dokonce jsou samy schopné toxiny produkovat. Glyfosát je složkou celosvětově exportovaného herbicidu Round-Up od firmy Monsanto, který se běžně využívá při pěstování plodin, putujících přímo na náš talíř. Výzkumy přitom ukazují, že glyfosát zanechává na živých organismech značnou stopu.
Experimenty na myších ukázaly, že u samců tato látka interferuje (kříži se, spojuje se) s metabolismem mužského hormonu - testosteronu, přičemž snižuje jeho krevní hladinu. Působí tedy zhoubně. Snižování aktivity pohlavních hormonů později vede nejen ke ztrátě reprodukčních schopností, ale i k vývoji příslušných poruch, např. onkogenních chorob pohlavního systému. Výzkum na lidských buněčných kulturách placenty (in vitro - ve zkumavkách) ukázal, že glyfosát interferuje i s metabolismem estrogenu, s jedním z hlavních ženských pohlavních hormonů. Herbicid Round-Up je však navzdory výše uvedeným faktům stále prodávaný, a GMO se pěstují po celém světě.
Ohrožena plodnost
Vlády několika států již reagovaly na varování odborníků - pěstování těchto plodin pozastavili, nebo zcela zakázaly. Mezinárodní trh je přitom stále vrchovatě naplněný škodlivými produkty, ničícími lidský reprodukční, endokrinní, a pravděpodobně i trávicí a vylučovací systém (v případě trávicího systému je u glyfosátu potenciální riziko neúměrného zvyšování pH, jehož zhoubný dopad zná už i většina laické veřejnosti). Ze sociálního hlediska je asi nejnebezpečnější působení glyfosátu na lidské pohlavní hormony. Studie Brémské medicínské univerzity z roku 2013 totiž ukázala, že cca 43% testovaných Evropanů mělo ve vzorku moči pozitivní test na aktivní látku herbicidu Round-Up, což je alarmující. Vlády uvědomělejších zemí již příkladně odpověděly jednáním - Slovenská vláda zatím ohrožení zcela ignoruje.
Bacil, který jíme
Jelikož glyfosát je herbicid, tedy látka likvidující buněčné struktury těla rostliny (sice ne rychle, ale zato jistě), společnost Monsanto se dál snažila vyvinout plodiny, resp. modifikované semena originálních, zdravých plodin, které by produkovaly rostliny odolné vůči této toxické substanci. V rozvoji technologie jí paradoxně napomohla evropská, belgická společnost Plant Genetic Systems (v roce 1995), dnešní součást Bayer Crop Science. Ta o genetickém experimentu (z roku 1985) informovala svět. Ve zprávě se uvádí, že brambory obsahující gen bakterie Bacillus thuringiensis, ano, správně čtete, bakterie!, vykazovaly zvýšenou odolnost vůči škůdcům, hlavně hmyzu, který byl po jejich požití intoxikovaný, i usmrcen.
Vedení potravinářských firem po celém světě projekt natolik zaujal (samozřejmě, hlavně Monsanto), že se pustili do výzkumů. Ty následně prokázaly, že rostliny s genem Bacillus thuringiensis jsou vysoce odolné vůči herbicidu Round-Up (a jeho účinné látce glyfosátu), a právě proto, že jsou geneticky "zvyklé" na přítomnost toxinů. Kromě odolnosti na glyfosát totiž produkovaly svůj vlastní, tzv. BT-toxin, insekticid, který způsoboval usmrcení hmyzích škůdců. Tehdy už nikomu nevadilo, že geneticky modifikované plodiny s genem bacilu vyrábějí ještě i vysoce toxické Beta-exotoxiny. Plán byl pro svou vysokou ekonomickou výhodnost připraven a kostky byly vrženy.
Rychlost boje se škůdci přesvědčila pěstitele
Západní pěstitelé a farmáři, zlenivělí moderními praktikami využívání pesticidů, přestali využívat systém "Crop rotation", tedy střídavého pěstování různých plodin na jednotlivých polích. Touto jednoduchou metodou se přirozeně vyrovnávaly s tunami škůdců v podobě plevele i hmyzu. Monsanto ale přišlo s "lepším" řešením - použijte naše geneticky modifikované plodiny a herbicid Round-Up! Tato substance téměř okamžitě zabíjí hmyz! Zvuk šuštících dolarovek mnohým (naštěstí ne všem) pěstitelům rychle zakalil zrak i rozum. První geneticky modifikované brambory se začaly prodávat již v roce 1995. Později (po roce 1996) přišla na mezinárodní trh kukuřice, sója, řepka, rajče, a dokonce i losos, určený pro potravinářský chov.
Vědecký princip genetické modifikace
Genetickou informaci živých organismů, tedy i potravinářských plodin a jejich semen, nese buněčné jádro každé buňky daného organismu v jeho DNA. Tato informace se však nenachází jen v jádru buněk (jako známé dvojšroubovice), ale také v cytoplazmě (tekutině vyplňující buňku), v podobě plasmidů, kruhových útvarů. Právě tyto útvary jsou připraveny k další úpravě, na genetickou modifikaci. Právě pozměněním, vložením, nebo vymazáním určité sekvence DNA můžeme modifikovat určitou bílkovinu, která pak vytváří struktury s charakteristickými znaky, čili vlastnostmi organismu nebo rostliny . Plasmidy jsou pro takový proces ideální - když jsou vloženy zpět do své buňky, kde syntetizují nové bílkoviny, vytvoří organismus s požadovanými znaky.
Zpočátku vědci prováděli jen velmi jednoduché operace genetické modifikace plodin, které byly určeny ke konzumaci. Většinou šlo jen o pokusy zvýšit výživnost daných plodin. Postupně se však stále více začalo experimentovat s popsaným vkládáním genů, jako je tomu v případě přidávání genů Bacillus thuringiensis do kukuřice nebo brambor.
Jídlo od Monsanta i na Slovensku
Modifikované a prokazatelně vysoce toxické plodiny (s obsahem herbicidu glyfosátu, toxinu Bacillol Th., Příp. Beta-Exotoxínu) společnost Monsanto distribuuje ve velkém na evropský i slovenský trh. Ačkoliv se tyto toxiny většinou relativně rychle rozpadají, konzumují je hospodářská zvířata (v podobě krmiva), ale také polní fauna, ptáci, či hlodavci, kteří pak rodí degenerované a deformované potomky (a sami trpí na onkogenní onemocnění). A nejen plodiny, ale i výrobky z nich se dostávají skoro do každého baleného jídla, a to kvůli nízké ceně a nenáročnosti na pěstování, resp. pro odolnost vůči škůdcům.
Mnohé domácí společnosti, vyrábějící jinak poctivé výrobky, ve svých receptech používají (jako ingredience) importované substance z modifikovaných plodin - např. kukuřičný škrob, lecitin z modifikované sóji, či mouku z upravené pšenice. Pokud tedy výrobek nenese označení BIO (nebo alespoň GMO-FREE), a pokud vám záleží na vašem zdraví, není bezpečné ho nakupovat.
Kde najdeme "zmanipulované" geny?
Pojďme si nyní jmenovat plodiny a výrobky z nich, které korporace Monsanto (a obchodní společnosti, které nakupují nejen její zboží, ale i výrobní technologii) distribuuje i na slovenský trh.
Kukuřičná mouka a škrob jsou jedny z nejčastějších surovin v pečivu, koláčích, balených sladkostech, ale i v mléčných výrobcích, instantních jídlech a v některých nápojích. Pro svou vysokou odolnost má modifikovaná kukuřice (a produkty z ní) velmi nízkou cenu, i nízké náklady na pěstování. Kterou kukuřičnou mouku, zda škrob používá výrobce vašeho oblíbeného pečiva, či sladkostí? Pokud nenakupujete výlučně BIO, je zde vysoká pravděpodobnost, že modifikovanou!
Druhou nejčastěji geneticky upravovanou plodinou, která se nachází na našem trhu, je sója . Vzpomenete si ještě na jejím "objevení"? Zhruba před 30-ti lety byla bílé populaci této planety představeny jako zázračná luštěnina s vysokým obsahem bílkovin. Co však z toho, když každá druhá sója na světě je modifikovaná? Taková sója obsahuje i geny bakterie thuringiensis , příslušné toxiny, a také dávky glyfosátu. Použití sóji, prý pro její vysoký nutriční potenciál, je na potravinářském trhu více než široké.
V sladkostech a pečivu se vyskytuje sójová mouka (také sójový Fosfatidylcholin - Lecitin, zda izolovaná sójová bílkovina). Ve světě se již objevuje mnoho hlasů (hlavně z řad konzumentů sóji), které si stěžují na její toxický, rakovinotvorný efekt v oblasti reprodukčního systému. Pouze finanční síla levného prodeje drží takové obludné výtvory, jako modifikovaná sója, či kukuřice (a hlavně miliony tun výrobků z nich), na světovém trhu.
Brambory jí asi každý Slovák
GMO brambory byly první experimentální plodinou s obsahem toxikotvorných genů Bacillol thuringiensis. Toto složení si zachovaly dodnes. A jakoby to nestačilo, obsahují (prý pro zlepšení konzistence) geny z mola voskového - Achroia Grisella. Tady už jde o skutečně dost nechutný, hybridní, hmyzo-bakteriální-bramborový mutant na vašem talíři!
Brambory a výrobky z nich jsou z vyjmenovaných potravin asi nejnáročnější na kontrolu. Proto je nejbezpečnější nakupovat je spíše z menších produkcí. Fastfoody a restaurace však s oblibou využívají modifikované brambory, různé výrobky z nich, škrob, i jiné izolované látky.
Modifikované rajčata se "neuchytila"
Ještěže geneticky modifikovaná rajčata od Monsanta tolik "štěstí" neměla. Upravené, nejen genem bakterie thuringiensis, ale i geny severoatlantické červené mušle, zřejmě kvůli zlepšení barevných vlastností, byly pro svou příliš vysokou škodlivost postupně vyřazeny z trhu (přesto si je lze stále v některých světových hypermarketech zakoupit).
Země, které nechtějí GMO
Rizikové nejsou plodiny ze států, kde bylo GMO zakázáno - Velká Británie, Maďarsko, Rakousko, Itálie (kde je dlouhodobě vysoká potravinová kultura), některé země blízkého východu, či paradoxně i Polsko, jsou v boji proti GMO najuvědomělejší země. Nebezpečné také nejsou typické středomořské plodiny, například olivy, kapary, artyčoky, či chřest.
Americká společnost Monsanto se naštěstí zaměřila spíše na produkty využívané v severo-a středoevropské kuchyni, ze kterých vychází i ta americká (i když v případě USA se o nějaké národní kuchyni velmi říkat nedá). Celkově však lidé musí věnovat větší pozornost tomu, co a odkud nakupují. Toto není planá výzva výstředních fanoušků extrémního stravování, ale seriózní varování. Technický pokrok totiž nepřinesl jen pozitivní změny a neuvážená genetická modifikace potravin je jednou z nejhorších...
Jak se uchránit před GMO?
Co tedy můžeme dělat pro změnu, když je jisté, že většina rizikových plodin na našem trhu je modifikovaných, a Evropská unie nedávno uzavřela smlouvu o výměně zboží s USA? Jak se GMO ve stravě vyhnout - a jde to ještě vůbec?
Odpověď je jednoznačná: stravovat se zdravě, i v době geneticky modifikovaných potravin, je ještě možné! Vyžaduje to však snahu, znalosti a hlavně trénink. Trénink proto, že studovat složení výrobků, zemi původu, "otravovat" prodavačky a kuchaře otázkami o importu a složení, je dřina. Možná někdy budete muset sáhnout hlouběji do kapsy, pokud vám půjde o zdravé jídlo - no víte, kolik stojí člověka taková rakovina?!
Pokud jste pevně rozhodnuti, nejíst žádné GMO, stravujte se BIO a nakupujte zboží ze zemí, které zakazují GMO produkty.
Bojkotujte hlavně ty producenty a prodejce, kteří otevřeně propagují a ve velkém prodávají GMO
Pokud budete informovat své okolí a předestřete mu fakta o škodlivosti GMO, zvýší se poptávka po zdravých potravinách a zároveň sníží počet toxických produktů. Ovlivňujte své prodejce, dovozce, lokální vlastníky malých obchodů, kteří si rádi vyslechnou mínění zákazníků, protože žijí z úzké klientely. Žádejte od nich více informací o původu zboží a chtějte zdravější potraviny.
Aktivita nic nestojí, ale musí být kumulovaná a organizovaná. Pokud se chcete dočkat uvědomělého pohledu lidí na GMO, začněte od sebe. Každý přece může na "svém poli" bojovat za své právo na zdravou stravu. Protože, a na to už mnozí zapomněli,
právo na zdravé jídlo patří mezi základní lidská práva
Zdroj: www.slovenskypacient.sk
Více zde:
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života