Konzumace vajec je i prevencí proti rakovině

Anthony Gucciardi

Je už dobře známo, že vejce obsahují velké množství proteinů a esenciálních lipidů, ale až jeden z posledních výzkumů doložil, že vejce obsahují také antioxidanty, které jsou známy svými preventivními účinky proti kardiovaskulárním nemocem nebo rakovině. Vědci z univerzity v Albertě prokázali, že vaječné žloutky v syrovém stavu mají přibližně dvojnásobek antioxidantů než jablka nebo brusinky.
Pokud jsou však uvařena nebo usmažena, je tento obsah snižován asi na polovinu. Snížení obsahu antioxidantů bývá ale ještě mnohem výraznější po ohřevu v mikrovlnce, která ničí mnoho výživných složek u jakéhokoliv ohřívaného jídla.

Dalším důležitým faktorem u konzumace vajec je i to, že bývá konzumován současně žloutek s bílkem. V jiné studii ověřovali vědci žloutky vajec od slepic, které jsou krmeny především zrním. Při rozborech prokázali, že tyto žloutky obsahují dvě důležité aminokyseliny tryptophan a tyrosine, které jsou velmi významnými antioxidanty.

Organicky chované slepice, krmené kvalitními krmivy bohatými na minerály a vitamíny, pak produkují vejce vysoké kvality. Tato obsahují mnohem více esenciálních složek výživy, než běžně produkovaná vejce


Jianping Wu – jeden z výzkumníků sdělil: „V podstatě jsme se pokusili zmapovat obsah antioxidantů ve vaječných žloutcích. Přitom jsme se ale museli soustředit také na jejich ostatní vlastnosti a také na způsob, jak bývají vejce využívána v trávicím procesu.“

Objevení dvou důležitých aminokyselin v syrových žloutcích by mohlo znamenat vznik nových studií, zaměřených na zdravotní prospěšnost konzumace vajec. Ve skutečnosti toho zatím víme jen velmi málo o kompletní škále antioxidantů ve žloutcích a pokud se chceme dostat hlouběji pod povrch, bude potřeba mnohem rozsáhlejších výzkumů. Už teď ale víme, že vejce obsahují kromě peptidů i karotenoidy, dodávající žloutkům jejich barvu. Výzkumný tým má v plánu další studie, které mají zkoumat tyto dvě složky a následně se chce zaměřit na antioxidanty.

Stále ještě nemáme kompletní informace o léčivých schopnostech potravin.


Syrová vejce jsou jen jedním z příkladů přírodní stravy, obsahujících účinné antioxidanty a jiné výživové složky, které vědci dosud ještě kompletně neprozkoumali. I když dosud nejsou známy všechny jejich přínosy, neustále zjišťujeme, jak přírodní strava dokáže v každodenním životě pomáhat při mnoha zdravotních potížích. Ani studie, zmiňované v tomto příspěvku, ještě nepostihly kompletní spektrum přínosů, které tělu přináší kvalitní organická strava. Vědci z prestižních univerzit se také budou muset ještě dlouho dohadovat s propagátory přírodního léčitelství, než se jim podaří najít společnou řeč.

 Originál: https://www.naturalnews.com/033199_eggs_cancer.html

 

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

EXTRAKT           SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
 

153+ zkušeností

s červenou REISHI ZDE

ZDE ROSTE ČERVENÁ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY

 

 

 

KVALITA PHARMA ACTIV

KOLOIDNÍ

        STŘÍBRO            ZLATO

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

117+ ZKUŠENOSTÍ

ZDE

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

 

ČAGA

extrakt

100% Sibiřská ČagaDuanwood Red Reishi Extrakt 40% polysachardiu, 4% triterpenů
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

k

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA