Proč mnohdy těžce hubneme

 

Proč mnohdy těžce hubneme?

Ing.Zdeněk Rozehnal

Pochopitelně platí staré známé, že příjem a výdej energie by měl být v roznováze. Tudíž, když zhřešíme třeba na Vánoce, tak zpravidla následně zvýšíme výdej energie například ve fitkách a jsme zpátky na své původní váze. Ale najednou nastane situace, že to nejde, i když jsme snížili množství přijímané potravy. Co může být příčinou?

Zde musíme pochopit jednu důležitou věc a to je zakyselené tělo. Důvodem je nevhodná strava a tekutiny, protože z nich tělo vytváří mnoho kyselin, přičemž se sice určitá část vyloučí močí, střevem a pokožkou, ale to co zůstane je pro organismus nebezpečné.

Překyselení těla vyvolá destruktivní cyklus nerovnováhy a následně nadváhu. Proč? Protože tuk na sebe naváže nebezpečné kyseliny a uloží se v těle. Tělo schraňuje tuk jako obranu souběžně s přílišnou produkcí kyselin vznikajících z nezdravé stravy. Je to obrana organismu. Pokud by se to nestalo tak nadbytečné kyseliny by v těle začaly rozkládat buňky v tkáních a orgánech. Tuk vám v postatě zachraňuje život.

Podobně funguje cholesterol, který je také spojován s obezitou, je pro organismus přínosný: Jeho nánosy chrání tepny před kyselou krví a záněty, které by je jinak proděravěly.

A pokud je tělo stále překyselené, tak organismus odmítá tuky vázající kyseliny rozpustit. Opakem je situace, kdy se zaměříme na stravu a nápoje zásadité, tak všechen tuk vázající kyseliny se rozpustí.

Příliš velké množství kyselin v těle navíc připravuje krev o kyslík a s menším množstvím kyslíku je metabolismus pomalejší. Tento stav dále negativně ovlivňuje mj. i špatné dýchání. Tedy není to jen věkem, jak se mnohdy uvádí jako jediný důvod. Následně se potrava pomaleji tráví, což také znamená přírůstek na váze a unavenost. Souběžně s tím může docházet k fermentaci (kvašení, hnití) přijaté potravy. Fermentací se mohou v těle uhnízdit, případně nezdravě rozmnožit kvasinky, houby a plísně a
tím dojde ke snížení chemického a mechanického vstřebávání veškeré přijaté potravy až o 50 procent. A tělo potom hlásí "dej, dej", a my nadměrně jíme.

Protože nezvaní hosté přijímají živiny, tak produkují odpadní látky, v nichž se nachází mykotoxiny a exotoxiny, a ty jsou pro tělo nebezpečné. V této situaci potrava neposkytuje dostatečné množství energie, její zpracování v organismu vázne, což vede k dalšímu překyselování, v podstatě k začarovanému kruhu. Výsledkem je nechtěný přírůstek na váze, únava a nemoc.

 

Zásadité tělo  =  zpravidla zdravé tělo plné energie


Více:



Více zde: https://web.archive.org/web/20170706065143/https://www.uspesna-lecba.cz/products/proc-mnohdy-tezce-hubneme-/

Proč mnohdy těžce hubneme?

Ing.Zdeněk Rozehnal

Pochopitelně platí staré známé, že příjem a výdej energie by měl být v roznováze. Tudíž, když zhřešíme třeba na Vánoce, tak zpravidla následně zvýšíme výdej energie například ve fitkách a jsme zpátky na své původní váze. Ale najednou nastane situace, že to nejde, i když jsme snížili množství přijímané potravy. Co může být příčinou?

Zde musíme pochopit jednu důležitou věc a to je zakyselené tělo. Důvodem je nevhodná strava a tekutiny, protože z nich tělo vytváří mnoho kyselin, přičemž se sice určitá část vyloučí močí, střevem a pokožkou, ale to co zůstane je pro organismus nebezpečné.

Překyselení těla vyvolá destruktivní cyklus nerovnováhy a následně nadváhu. Proč? Protože tuk na sebe naváže nebezpečné kyseliny a uloží se v těle. Tělo schraňuje tuk jako obranu souběžně s přílišnou produkcí kyselin vznikajících z nezdravé stravy. Je to obrana organismu. Pokud by se to nestalo tak nadbytečné kyseliny by v těle začaly rozkládat buňky v tkáních a orgánech. Tuk vám v postatě zachraňuje život.

Podobně funguje cholesterol, který je také spojován s obezitou, je pro organismus přínosný: Jeho nánosy chrání tepny před kyselou krví a záněty, které by je jinak proděravěly.

A pokud je tělo stále překyselené, tak organismus odmítá tuky vázající kyseliny rozpustit. Opakem je situace, kdy se zaměříme na stravu a nápoje zásadité, tak všechen tuk vázající kyseliny se rozpustí.

Příliš velké množství kyselin v těle navíc připravuje krev o kyslík a s menším množstvím kyslíku je metabolismus pomalejší. Tento stav dále negativně ovlivňuje mj. i špatné dýchání. Tedy není to jen věkem, jak se mnohdy uvádí jako jediný důvod. Následně se potrava pomaleji tráví, což také znamená přírůstek na váze a unavenost. Souběžně s tím může docházet k fermentaci (kvašení, hnití) přijaté potravy. Fermentací se mohou v těle uhnízdit, případně nezdravě rozmnožit kvasinky, houby a plísně a
tím dojde ke snížení chemického a mechanického vstřebávání veškeré přijaté potravy až o 50 procent. A tělo potom hlásí "dej, dej", a my nadměrně jíme.

Protože nezvaní hosté přijímají živiny, tak produkují odpadní látky, v nichž se nachází mykotoxiny a exotoxiny, a ty jsou pro tělo nebezpečné. V této situaci potrava neposkytuje dostatečné množství energie, její zpracování v organismu vázne, což vede k dalšímu překyselování, v podstatě k začarovanému kruhu. Výsledkem je nechtěný přírůstek na váze, únava a nemoc.

 

Zásadité tělo  =  zpravidla zdravé tělo plné energie


Více:



Více zde: https://web.archive.org/web/20170706065143/https://www.uspesna-lecba.cz/products/proc-mnohdy-tezce-hubneme-/

Ing. Zdeněk Rozehnal

Pochopitelně platí staré známé, že příjem a výdej energie by měl být v roznováze. Tudíž, když zhřešíme třeba na Vánoce, tak zpravidla následně zvýšíme výdej energie například ve fitkách a jsme zpátky na své původní váze. Ale najednou nastane situace, že to nejde, i když jsme snížili množství přijímané potravy.

Co může být příčinou?

Zde musíme pochopit také jednu důležitou věc a tou je zakyselené tělo. Důvodem je nevhodná strava a tekutiny, protože z nich tělo vytváří mnoho kyselin, přičemž se sice určitá část vyloučí močí, střevem a pokožkou, ale to co zůstane je pro organismus nebezpečné a hromadí se.

Překyselení těla vyvolá destruktivní cyklus nerovnováhy a následně nadváhu. Proč? Protože tuk na sebe naváže nebezpečné kyseliny a uloží se v těle. Tělo schraňuje tuk jako obranu souběžně s přílišnou produkcí kyselin vznikajících z nezdravé stravy. Je to obrana organismu. Pokud by se to nestalo tak nadbytečné kyseliny by v těle začaly rozkládat buňky v tkáních a orgánech. Tuk vám v postatě zachraňuje život.

Podobně funguje cholesterol, který je také spojován s obezitou, je pro organismus přínosný: Jeho nánosy chrání tepny před kyselou krví a záněty, které by je jinak proděravěly.

A pokud je tělo stále překyselené, tak organismus odmítá tuky vázající kyseliny rozpustit. Opakem je situace, kdy se zaměříme na stravu a nápoje převážně zásadité, tak všechen tuk vázající kyseliny se rozpustí.

Příliš velké množství kyselin v těle navíc připravuje krev o kyslík a s menším množstvím kyslíku je metabolismus pomalejší. Tento stav dále negativně ovlivňuje mj. i špatné dýchání. Tedy není to jen věkem, jak se mnohdy uvádí jako jediný důvod. Následně se potrava pomaleji tráví, což také znamená přírůstek na váze a unavenost. Souběžně s tím může docházet k fermentaci (kvašení, hnití) přijaté potravy. Fermentací se mohou v těle uhnízdit, případně nezdravě rozmnožit kvasinky, houby a plísně a tím dojde ke snížení chemického a mechanického vstřebávání veškeré přijaté potravy až o 50 procent. A tělo potom hlásí "dej, dej", a my nadměrně jíme.

Protože nezvaní hosté přijímají živiny, tak produkují odpadní látky, v nichž se nachází mykotoxiny a exotoxiny, a ty jsou pro tělo nebezpečné. V této situaci potrava neposkytuje dostatečné množství energie, její zpracování v organismu vázne, což vede k dalšímu překyselování, v podstatě k začarovanému kruhu. Výsledkem je nechtěný přírůstek na váze, únava a nemoc.

Zásadité tělo  =  zpravidla zdravé tělo plné energie

Více:

POKUD SE CHCETE ODKYSELIT

V KAŽDODENNÍ STRAVĚ BY MĚLO BÝT MINIMÁLNĚ 80% ZÁSADOTVORNÝCH POTRAVIN

POMOC PŘI HUBNUTÍ

CHITOMAX A FENUPRIM

Složení Fenuprimu (jedné tobolky):

  • Fenugreek extrakt, pískavice extrakt 350 mg
  • Chitosan (Chitomax) 150 mg
  • Gymnéma lesní 70 mg
  • Skořicovník (extrakt z kůry) 70 mg
  • ALA – kyselina afalipoová 45 mg

Jak funguje Fenuprim - video

Jak se správně hýbat?

V současnosti se populace nedostatečně pohybuje. Až 70% lidí má nedostatečný nebo nesprávný pohyb. Správná pohybová aktivita je přitom jednou ze zásadních prevencí většiny onemocnění. Aerobní pohyb především snižuje tělesnou hmotnost, riziko kardiovaskulárních onemocnění, je prevencí onkologických onemocnění (především se to týká tlustého střeva a rakoviny prsu), cukrovky, zabraňuje osteoporóze, snižuje výskyt depresí, má pozitivní vliv na hladinu krevních tuků a zlepšuje schopnost naší paměti.

Abychom z pohybu "vytěžili" maximum, měl by dodržovat určitá pravidla, které se týkají hodnoty tepové frekvekce při pohybu (cvičení). Tuky se spalují nejideálnějí v aerobní zóně ve výši 60 - 75% maximální tepové frekvence daného jednotlivce, a to v délce trvání minimálně 1 hodinu 3x týdně nebo alespoň 20 minut každý den.

Jak vypočítat orientačně maximální tepovou frekvenci daného jedince

  • Muži:  214 mínus (0,8 krát věk)
  • Ženy:  209 mínus (0.9 krát věk),

přičemž odchylka je možná o 10%. Pokud se při pohybu odchýlíme do vyšších hodnot tepové frekvence, začneme spalovat místo tuků cukry, jsme po fyzické aktivitě značně vyčerpaní a dostáváme ataky vlčího hladu, což je kontraproduktivní.

Nesmíme zapomenout na příjem tekutin, nejlépe neperlivé čisté pramenité vody.

k

 

 

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Více úžasný:

MUDr. Henry Bieler

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
 

220+ zkušeností

s DUANWOOD REISHI ZDE

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

117+ ZKUŠENOSTÍ

ZDE

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

100% Sibiřská Čaga
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA