Výměna škrobnatých potravin za jídla s vysokým obsahem vlákniny vám pomůže vyhnout se přibývání na váze
- Pixabay
Barbora Nová
- Nová studie se zabývala tím, jak konzumace většího množství vlákniny a méně škrobnatých potravin ovlivňuje vaši hmotnost v průběhu času.
- Tyto změny v jídelníčku jsou spojeny se snížením přírůstku hmotnosti v průběhu času.
- Prospektivní kohortová studie zkoumala více než 136 000 lidí ve věku 65 let a mladších
Nový výsledek výzkumu publikovaný 27. září 2023 v časopise British Medical Journal zjistil, že zvýšení množství konzumovaných celozrnných potravin, vlákniny, ovoce a neškrobové zeleniny je spojeno se snížením přírůstku hmotnosti v průběhu času (1).
Kvalita sacharidů může ovlivnit přibývání na váze
Výsledky konečné analýzy zahrnovaly 46 722 žen ve studii Nurses' Health Study (1986-2010), 67 186 žen ve studii Nurses' Health Study II (1991-2015) a 22 524 mužů ve studii Health Professionals Follow-up Study (1986-2014).
Studie zahrnovala 136 432 osob, které byly zaměstnány ve zdravotnictví a byly definovány jako osoby "středního věku" s průměrným věkem 51,6 let.
Vědci zjistili, že kvalita konzumovaných sacharidů má významný vliv na hmotnost, kterou dlouhodobě přibíráte.
Am (MS, RD), která pracuje jak ve své soukromé praxi, tak jako lektorka na anda SaucedaováCal State University-Long Beach, uvádí, že i když výzkum nutně neodhalil nic převratného, vrhl světlo na některé méně diskutované oblasti stravování, včetně role vlákniny (2).
"Je to ta nejnesexuálnější věc ve výživě. Není vzrušující mluvit o vláknině, ale myslím, že je tak málo oblíbená nebo nedoceněná, protože je tak mocná."
U osob zapojených do studie došlo každé čtyři roky v průměru k nárůstu hmotnosti o 1,5 kg, což za 24 let činilo v průměru 8,8 kg. Když se do toho pustíme trochu hlouběji, vědci zjistili, že u těch, kteří přidávali pouhých 100 g škrobů denně, došlo za čtyři roky k nárůstu hmotnosti o 1,5 kg.
Oproti tomu ti, kteří přidávali 10 gramů vlákniny denně, zaznamenali o 0,8 kg nižší přírůstek hmotnosti. Mezi příklady škrobnaté zeleniny patří hrách, kukuřice a brambory.
Toto rozlišení, tedy rozdíly v přírůstku a úbytku hmotnosti, je podle Kimberly Gomerové (MS, RD/LDN), floridské dietoložky se soukromou praxí, důležité mít na paměti, když se zabýváme stravováním Američanů.
"Lepší je lepší, víte, takže je lepší přibrat pět kilo za pět let než dvacet kilo za pět let. Takže si myslím, že to je velmi realistický způsob, jak se dívat na Američany, protože trajektorie není taková, že by Američané zůstávali stejní. Přibývají na váze."
Demografické údaje studie
Studie se zaměřila na osoby ve "středním věku", což je demografická skupina, která se podle Kelsey Costy (MS, RDN), registrované dietoložky a výživové poradkyně Národní koalice pro zdravotní péči, která se trvale potýká se specifickými překážkami, pokud jde o odpovídající výživu a udržení hmotnosti na požadované úrovni.
"Tyto problémy sahají od řešení metabolických změn spojených se stárnutím, jako je nižší metabolismus a změna tělesného složení, až po zvládání onemocnění souvisejících s věkem, jako je hypertenze a cukrovka, které vyžadují úpravu stravy. Jedinci ve středním věku se také mohou potýkat s časovými omezeními kvůli kariéře a rodinným povinnostem, což ztěžuje upřednostňování zdravých stravovacích návyků."
Účastníci neměli zdravotní potíže, jako je cukrovka, rakovina, kardiovaskulární onemocnění, respirační onemocnění, neurodegenerativní poruchy, žaludeční potíže, chronické onemocnění ledvin a systémový lupus. Není tedy jasné, zda by se zjištění vztahovala i na tyto skupiny.
Kimberly Gomerová, která po celou dobu své kariéry vyučovala zdravotní sestry, uvádí, že skutečnost, že účastníci studie pracovali ve zdravotnictví, je pro pracovníky v oboru něčím, čemu by měli věnovat pozornost, i když výsledky studie naznačují, že je lze zobecnit na širokou veřejnost.
"Mají příšernou pracovní dobu a příšerné směny, nemají čas se najíst. A když už mají čas se najíst, přinášejí jim spoustu špatného jídla."
Dalším omezením každé podobné studie, které vědci identifikovali, je to, že údaje, které sami uvádějí, pokud jde o stravování, jsou náchylné k podhodnocení. Podle Kimberly Gomerové je téměř nemožné získat zcela přesné informace na individuální úrovni, pokud nebudeme lidi sledovat doma.
Kelsey Costa také uvedla, že i když tento výzkum nezahrnoval osoby s určitými onemocněními, její rada zní, že vyhodnocování příjmu sacharidů může být stále cenné.
"Pro osoby s cukrovkou nebo jinými onemocněními, které nebyly zahrnuty do údajů studie, má stále význam začlenit tato stravovací doporučení. Strava bohatá na kvalitní sacharidy může pomoci zlepšit kontrolu hladiny cukru v krvi, snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění a podpořit celkové zdraví."
Způsoby zařazení vlákniny
Podle odborníků existují snadné způsoby, jak zvýšit příjem vlákniny a omezit konzumaci škrobnatých potravin.
Amanda Saucedaová uvádí, že lidé mají tendenci přiklánět se k potravinám, na kterých vyrostli, ale že stejnou potřebu pohodlnosti, která nás přitahuje k potravinám s vysokým glykemickým indexem (jako jsou hranolky), lze využít ke zvýšení obsahu vlákniny.
"Myslím, že snadným místem, kde začít, pokud jde o potraviny bohaté na vlákninu, jsou například ořechy a semínka. Protože když se zamyslíte nad lidmi, kteří jsou zaneprázdnění, ořechy a semínka nevyžadují žádnou přípravu, že? Můžete je mít v tašce, v kanceláři nebo prostě snadno na stole."
Dalším místem, kde se svými studenty začíná, je, aby se podívali na nápoje, které si přinášejí do třídy, tedy tekutiny, které často obsahují hodně přidaných cukrů. Přitom existují základní potraviny, o které se můžete opřít, pokud chcete zvýšit obsah vlákniny a snížit vysoké množství škrobu a přidaného cukru.
"Praktickým přístupem ke zvýšení příjmu vlákniny a přírodního cukru je identifikace nejčastěji konzumovaných průmyslově ultra zpracovaných potravin a jejich systematická výměna za plnohodnotné potraviny. K této změně může přispět i to, že budete mít snadno dostupné zdravější varianty, jako je čerstvé nebo mražené ovoce a zelenina."
Závěr
Nová studie zjistila, že lidé, kteří ve středním věku konzumují více potravin s vysokým obsahem vlákniny namísto škrobnatých jídel, se pravděpodobně vyhnou přibývání na váze.
Výsledky této studie také zdůrazňují potenciální význam kvality a zdroje sacharidů pro dlouhodobou regulaci hmotnosti, zejména u osob s nadměrnou tělesnou hmotností.
Stále platné nutriční doporučení od expertů z Harvardu
Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili v roce 2011 nové nutriční doporučení ve formě tzv. talíře zdravého stravování, který byl určen americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahradila překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu, protože ta byla ovlivněna finančními zájmy, mj. "mléčnou" lobby. V této souvislosti konstatovali:
Američané jsou dnes nejbohatším národem na světě, ale zároveň nejtlustším a nejnemocnějším!
Tato nová "pyramida" shrnuje nejlepší dietní informace, které jsou dnes k dispozici a nejsou vytesané do kamene, protože vědci nepochybně objeví v následujících letech nové informace pro zdravé stravování.
Doporučení pro denní stravování:
- 50% zelenina a ovoce (nepočítat do toho brambory), omezeně brambory, protože mají negativní dopad na hladinu cukru v krvi (mají vysoký glykemický index).
- 25% celozrná strava, nižší vliv na hladinu krevního cukru a inzulínu oproti rafinovaným obilovinám.
- 25% protein - bílé maso, fazole a ořechy, přičemž omezte červené maso a vyhněte se zpracovanému jako je například slanina a klobásy.
Používejte zdravé rostlinné oleje a vyhýbejte se částečně hydrogenovaným olejům, které obsahují nezdravé trans-tuky. Pijte vodu, kávu nebo čaj. Vyhýbejte se sladkým nápojům, vyřaďte - omezte mléko a mléčné výrobky - jedna až dvě porce denně jen pokud si to přejete a omezte džusy - maximálně malá sklenice denně.
Pamatujte: s nízkým obsahem tuku neznamená zdravé
Nová "zdravá výživa" doporučuje opak nízkotučného poselství propagovaného po desetiletí nejen v USA
Experti z Harvardu doporučují vyřadit z jídelníčku mléčné výrobky s tím, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák, případně ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů.
Vláknina vám může pomoci zhubnout - ale jen určitý typ
- Pixabay
Ing. Zdeněk Rozehnal
Vláknina je důležitá živina, která je často přehlížena. Zjednodušeně řečeno, vláknina označuje sacharidy, které střeva nedokážou strávit. Podle toho, zda se rozpouští ve vodě (rozpustná), nebo ne (nerozpustná), se klasifikuje jako rozpustná nebo nerozpustná.
Nerozpustné vlákniny fungují většinou jako objemové látky, které dodávají stolici obsah. Naproti tomu některé druhy rozpustné vlákniny mohou významně ovlivnit zdraví a metabolismus - a také vaši hmotnost (1).
Tento článek vysvětluje, jak může rozpustná vláknina podpořit hubnutí.
Vláknina vyživuje přátelské střevní bakterie
Odhaduje se, že ve střevech, především v tlustém střevě, žije 100 bilionů bakterií (2).
Spolu s dalšími mikroby, které se nacházejí ve vašem trávicím systému, se tyto bakterie často nazývají střevní flóra nebo střevní mikrobiom.
Různé druhy bakterií hrají důležitou roli v různých aspektech zdraví, včetně regulace hmotnosti, kontroly hladiny cukru v krvi, imunity a dokonce i funkce mozku (3, 4, 5, 6, 7).
Stejně jako ostatní organismy, i bakterie potřebují ke svému zdraví kvalitní stravu.
Zde nastupuje vláknina - z velké části rozpustná. Rozpustná vláknina prochází trávicím systémem většinou v nezměněné podobě a nakonec se dostane k přátelským střevním bakteriím, které ji stráví a přemění na využitelnou energii.
Vláknina, která prospívá vašim střevním bakteriím, je známá jako prebiotická vláknina nebo fermentovatelná vláknina. Je považována za velmi prospěšnou pro zdraví a tělesnou hmotnost (8, 9).
Jako prebiotika fungují i některé nerozpustné vlákniny, například rezistentní škrob.
Shrnutí:
- Vláknina se nestráví a má tendenci se dostat do tlustého střeva v relativně nezměněné podobě. Tam některé rozpustné vlákniny pomáhají vyživovat přátelské střevní bakterie, které jsou nezbytné pro dobré zdraví.
Dobré bakterie pomáhají v boji proti zánětům
Střevní bakterie jsou dobře známé svým vlivem na chronický zánět (10).
Produkují pro vaše tělo živiny, včetně mastných kyselin s krátkým řetězcem, které vyživují buňky v tlustém střevě. To vede ke snížení střevních zánětů a zlepšení souvisejících zánětlivých onemocnění (11, 12, 13).
Zatímco akutní (krátkodobý) zánět je prospěšný, protože pomáhá tělu bojovat s cizími vetřelci a opravovat poškozené buňky, chronický (dlouhodobý) zánět je vážným problémem, protože může začít napadat vlastní tkáně vašeho těla.
Chronický zánět na nízké úrovni hraje hlavní roli téměř u všech chronických západních onemocnění, včetně srdečních chorob, Alzheimerovy choroby a metabolického syndromu (14, 15, 16).
Několik pozorovacích studií ukazuje, že vysoký příjem vlákniny je spojen s nižšími hladinami zánětlivých markerů v krevním řečišti (17, 18, 19).
Shrnutí:
- Zánět je spojen s mnoha životními stavy, včetně obezity. Konzumace vlákniny je spojena se snížením zánětu.
Vláknina může snižovat chuť k jídlu, což vám pomůže sníst méně
Abyste zhubli, musíte být v kalorickém deficitu. To znamená, že z vašeho těla musí odcházet více kalorií (energie), než do něj přichází. Počítání kalorií mnoha lidem pomáhá - ale nemusí být nutné, pokud si vybíráte správné potraviny.
Cokoli, co snižuje vaši chuť k jídlu, může snížit váš kalorický příjem. S menší chutí k jídlu můžete zhubnout, aniž byste na to museli myslet. Často se věří, že vláknina potlačuje chuť k jídlu. Důkazy však prokazují, že tento účinek má pouze určitý druh vlákniny.
Nedávný přehled 44 studií ukázal, že zatímco 39 % přípravků s vlákninou zvyšuje pocit sytosti, pouze 22 % snižuje příjem potravy (20).
Čím je vláknina viskóznější, tím lépe snižuje chuť k jídlu a příjem potravy. Viskozita látky označuje její tloušťku a lepivost. Například med je mnohem viskóznější než voda.
Viskózní rozpustné vlákniny, jako jsou pektiny, beta-glukany, psyllium, glukomannan a guma guar, se ve vodě zahušťují a vytvářejí gelovitou látku, která se usazuje ve střevech (1).
Tento gel zpomaluje vyprazdňování žaludku a prodlužuje dobu trávení a vstřebávání. Konečným výsledkem je prodloužený pocit sytosti a výrazně snížená chuť k jídlu (21).
Některé důkazy naznačují, že účinky vlákniny na hubnutí se zaměřují konkrétně na břišní (viscerální) tuk, což je škodlivý tuk v břišní dutině, který je silně spojen s metabolickými onemocněními (22).
Shrnutí:
- Vláknina s vysokou viskozitou může zajistit větší pocit sytosti, snížení chuti k jídlu a automatický úbytek hmotnosti. Vlákniny s nízkou viskozitou zřejmě nemají na tyto faktory žádný vliv.
Jsou doplňky stravy s vlákninou účinné při hubnutí?
Doplňky stravy s vlákninou se obvykle vyrábějí izolací vlákniny z rostlin. I když tyto izolované vlákniny mohou mít určité zdravotní účinky, důkazy o kontrole hmotnosti jsou smíšené a nepřesvědčivé.
Velmi rozsáhlá přehledová studie zjistila, že psyllium a guma guar - obě rozpustné, viskózní vlákniny - jsou jako doplňky stravy na hubnutí neúčinné (23).
Významnou výjimkou je glukomannan, vláknina získávaná z kořene konjaku. Tato neuvěřitelně viskózní vláknina se ukazuje jako slibná pro redukci hmotnosti u lidí s nadváhou a obezitou (24, 25).
Doplňování izolovaných živin však samo o sobě málokdy přináší velký rozdíl. Pro dosažení největšího účinku byste měli kombinovat doplňky vlákniny s dalšími strategiemi zdravého hubnutí.
Ačkoli glukomannan a další doplňky rozpustné vlákniny jsou dobrou volbou, nejlepší je zaměřit se ve stravě na celozrnné rostlinné potraviny.
Shrnutí:
- Doplňky stravy s vlákninou jsou při hubnutí obvykle neúčinné - s výjimkou glukomannanu. Získávání vlákniny z celých rostlinných potravin je však lepší než její doplňování.
Bohaté zdroje viskózní vlákniny
Viskózní vláknina se vyskytuje výhradně v rostlinných potravinách. Mezi bohaté zdroje patří např:
- fazole a další luštěniny
- lněná semínka
- chřest
- růžičková kapusta
- oves
Pokud se chystáte přejít na stravu s vysokým obsahem vlákniny, nezapomeňte na postupný přechod, abyste dali tělu čas se přizpůsobit.
Běžnými vedlejšími účinky jsou břišní potíže, křeče a dokonce průjem, pokud zvýšíte příjem vlákniny příliš rychle.
Shrnutí:
- Viskózní, rozpustná vláknina se nachází pouze v rostlinných potravinách. Celé rostlinné potraviny, jako jsou fazole, chřest, růžičková kapusta a oves, jsou bohaté na viskózní vlákninu.
Závěr
Konzumace většího množství potravin bohatých na vlákninu - zejména viskózní vlákniny - může být účinnou strategií při hubnutí.
Stejně jako mnoho jiných metod hubnutí však nepovede k dlouhodobým výsledkům, pokud ji nespojíte s trvalou změnou životního stylu.
Mějte na paměti, že doplňky stravy s vlákninou mají pravděpodobně menší celkový vliv na zdraví než celé potraviny bohaté na vlákninu.
Kromě toho nezapomínejte, že zdraví není jen o tělesné hmotnosti. Konzumace velkého množství vlákniny ze skutečných potravin může mít řadu dalších zdravotních přínosů.
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
———
Cordyceps sinensis
———
Sibiřská Čaga
———
Hericium erinaceus
———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
———
Shiitake
———
Hlíva ústřičná
———
Agaricus
———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
———
Ashwagandha
———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu
———
Graviola - Annona
———
Maca
———
Chitomax
———
Fenuprim
———
Dračí krev
———
Danshen Q10 cardio
———
Šafrán
———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
———
S-Acetyl-L-Glutathion
———
NMN (nikotinamid mononukleotid)
———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života