Jaký je rozdíl mezi tvrdou a celozrnnou pšenicí?

- Pixabay

Barbora Nová

Pšenice tvrdá a pšenice celozrnná (neboli pšenice obecná, která se nejčastěji používá k výrobě chleba) jsou dva nejoblíbenější druhy pšenice, které se často používají v potravinách, jako je chléb, těstoviny, nudle, kuskus a pečivo. Přesto vás možná zajímá, v čem se liší.

Pšenice je jednou z nejčastěji konzumovaných obilovin na celém světě.

Je to proto, že se tato tráva z čeledi Triticum přizpůsobila rozmanitým podmínkám, roste v různých druzích a lze ji pěstovat celoročně.

Pšenice tvrdá i pšenice obecná jsou k dispozici v celozrnné nebo zpracované formě, ale pojem "celozrnná pšenice" se často používá pro označení nezpracované pšenice obecné.

Následuje přehled podobností a rozdílů mezi pšenicí tvrdou a pšenicí obecnou.

Co je to tvrdá pšenice?

Pšenice tvrdá neboli Triticum turgidum je druhým nejpěstovanějším druhem pšenice po pšenici chlebové, která se také nazývá pšenice obecná neboli Triticum aestivum.

Pšenice tvrdá se obvykle sází na jaře a sklízí na podzim a je dobře přizpůsobena horkým a suchým podmínkám v okolí Středozemního moře (1).

Zrna tvrdé pšenice lze rozemlít na semolinu - druh hrubé mouky, která se běžně používá do těstovin včetně kuskusu (2).

Lze ji také použít k výrobě snídaňových cereálií, pudinků nebo bulguru nebo je rozemlít na jemnější mouku k výrobě nekvašeného chleba nebo těsta na pizzu (3, 4).

Shrnutí:

  • Tvrdá pšenice je odrůda jarní pšenice, která se obvykle mele na krupici a používá se k výrobě těstovin. Lze ji také rozemlít na jemnější mouku a použít k výrobě chleba nebo těsta na pizzu.

Co je to celozrnná pšenice?

Podle definice je celá pšenice neporušené pšeničné zrno, které obsahuje následující tři části (5, 6):

  • Otruby. Jedná se o tvrdou vnější vrstvu zrna, která obsahuje vlákninu, minerální látky a antioxidanty.
  • Klíčky. Klíček je na živiny bohaté jádro zrna, které obsahuje vitaminy, minerální látky a prospěšné rostlinné sloučeniny a také malé množství sacharidů, tuků a bílkovin.
  • Endosperm. Jedná se o největší část zrna, která se skládá převážně ze sacharidů a bílkovin.

Při rafinaci pšenice se odstraňují otruby a klíčky - spolu s mnoha živinami. Při tomto procesu zůstává pouze endosperm, a proto je celá pšenice bohatší na živiny než pšenice rafinovaná (7).

Termín celozrnná pšenice se někdy používá zaměnitelně s termínem pšenice setá (Triticum aestivum) - známá také jako pšenice obecná nebo "pšenice chlebová" - což je celosvětově nejpěstovanější druh pšenice. Jak pšenice obecná, tak pšenice tvrdá však mohou být celé nebo rafinované (8).

Shrnutí:

  • Celá pšenice je pšeničné zrno, jehož otruby, klíček a endosperm zůstaly neporušené, takže je bohatší na živiny než pšenice rafinovaná. Termín celozrnná pšenice se někdy nepřesně používá pro označení pšenice obecné.

Rozdíly a podobnosti

Pšenice tvrdá a pšenice obecná jsou si blízce příbuzné, což vysvětluje jejich podobný výživový profil.

Obě zrna jsou vcelku bohatá na vlákninu, vitaminy skupiny B, železo, měď, zinek a hořčík a také na řadu antioxidantů a dalších prospěšných rostlinných látek (9, 10).

Přestože se jedná o stejný botanický druh, je tvrdá pšenice tvrdší než pšenice obecná. Proto je k výrobě mouky nutné důkladnější mletí, které poškozuje část jejího obsahu škrobu.

Zejména proto je mouka z tvrdé pšenice méně vhodná pro výrobu chleba. To proto, že těsto vyrobené z mouky s poškozeným obsahem škrobu má sníženou schopnost kvašení a kynutí (4).

Kromě toho pšenice durum postrádá genom D - soubor DNA, který se obvykle vyskytuje u pšenice obecné - což ovlivňuje vlastnosti těsta (4).

Například těsta vyrobená z tvrdé pšenice mají obvykle vyšší roztažnost. To znamená, že se snáze roztahují na dlouhé kusy, aniž by se lámaly, což je ideální pro použití v těstovinách.

Naproti tomu těsta z pšenice obecné mají vyšší pružnost, která jim pomáhá při hnětení odskakovat. Díky tomu je běžná pšenice vhodnější volbou při výrobě chleba (4).

Shrnutí:

  • Pšenice tvrdá a pšenice obecná mají podobné nutriční profily. Vzhledem k rozdílům v genetické výbavě se však tvrdá pšenice nejlépe hodí k výrobě těstovin, zatímco pšenice obecná je vhodnější k výrobě chleba.

Závěr

Pšenice tvrdá a celozrnná pšenice obecná jsou dvě složky, které se běžně vyskytují v potravinách, jako je chléb, těstoviny, nudle, kuskus a pečivo.

Tyto blízce příbuzné obiloviny jsou dva nejčastěji pěstované druhy pšenice a mají podobné nutriční profily.

Mírné rozdíly v genetické výbavě však ovlivňují pružnost, roztažitelnost a fermentovatelnost jejich těst, díky čemuž je každá z nich vhodnější pro různé kulinářské účely.

Nekvašený chleba s lepkem i bez lepku

Ing. Zdeněk Rozehnal

Vzhledem k tomu, že naše populace v Česku je intolerantní z 50% na lepek je vhodné jej trvale omezit či vyřadit z pravidelné stravy. Stejný problém je u mléčných výrobků a mléka. Vynechat tyto produkty je vhodné především při detoxikaci, i při aplikaci zeštíhlovacích diet.

Velkým problémem je také kvašené těsto a výrobky z něj. V současnosti je to především chleba, který je tímto procesem vyráběn.

Objevil jsem v případě chleba řešení a to je nekvašený chléb. Navíc příprava je velice jednoduchá a rychlá. A navíc si sami určite množství lepku s ohledem na množství a druhu použité mouky.

Složení je značně variabilní. Osobně základní složku-mouku doporučuji zkombinovat.

Bezlepkový chleba

Pokud chcete bezlepkový produkt použijte například jenom pohankovou nebo cizrnovou mouku.

Možná varianta:

  • mouka, 150 g žitné (například BIO mouka žitná chlebová), 50 g pohankové
  • 200 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka himalájské soli
  • možno přidat kmín,...

Rozmícháme a špachtlí (lžící) nanášíme na pečící papír. Pečeme v troubě na 180°C s cirkulací vzduchu 10 -15 minut.

Výhody:

  • během 20 minut máte k dispozici čerstvý chleba
  • množství lepku v těstu si sami zvolíte
  • nenadýmá
  • lépe sytí
  • nemáte v těstu semletý starý chleba, tedy tím také plísně
  • velice jednoduchá příprava
  • můžete vyřadit pečivo "ze zmraženého polotovaru" - omezené množství živé energie

Upečený chleba

použití špachtle

použití polévkové lžíce

Skutečný důvod, proč je pšenice toxická – hlavním důvodem není lepek ani šlechtění

Sarah, Healthy Home Economist

Zmatení rodiče se diví, proč u jejich dětí někdy nastane autoimunní reakce po konzumaci pečiva a jindy ne. Důvodem je skutečnost, že není pšenice jako pšenice, a dokonce to nesouvisí s tím, o jaký druh pšenice se jedná, ani to, zda obsahuje lepek nebo ne. Problém tkví v něčem úplně jiném.

Důvodem je skutečnost, že není pšenice jako pšenice, a dokonce to nesouvisí s tím, o jaký druh pšenice se jedná, ani to, zda obsahuje lepek nebo ne. Problém tkví v něčem úplně jiném.

Příběhy jsou už příliš časté, než abychom je mohli ignorovat

Já sama jsem se dlouho divila proč u nás doma může můj manžel jíst mnou připravené pečivo, ale když sní v restauraci jediný rohlík zažívá zažívací potíže.

Se pšenicí, o které široká veřejnost neví téměř nic, očividně něco není v pořádku.

Problém sahá daleko za pojmy „organická“ či „neorganická“, „lepek“ či „hybridní pšenice“

To z toho důvodu, že tatáž běžná pšenice nevyvolává žádné symptomy u osob, které konzumují pšeničné výrobky v jiných městech, zemích či v rozdílných částech světa.

Co se tedy stalo s pšenicí?

Poměrně dlouhou dobu jsem měla podezření, že pšenice hlavně z USA je nepochybně geneticky modifikovaná. Stále častěji se však objevuje i v jiných zemích, dokonce i tam, kde není pěstování GM povoleno. Zodpovědné jsou za to exporty ať už přímo pšenice nebo mouky, případně výrobků z ní.

Geneticky modifikovaná pšenice, která se nenápadně vkradla do potravinářského průmyslu, se zdála být jediným smysluplným vysvětlením různých zkušeností, o kterých jsem slyšela. Přemýšlela jsem, že příčinou nemůže být lepek či hybridní pšenice, protože lepek i hybridní pšenice se konzumovaly už tisíce let.

Jednoduše, nedávalo smysl, aby toto bylo důvodem, proč má najednou za posledních 5-10 let tolik lidí obecně problémy s lepkem a konzumací pšeničných výrobků.

Skutečná příčina toxicity pšenice

Konečně jsem přišla na odpověď, když jsem byla na večeři s jedním známým, který má velmi dobré zkušenosti s procesem zpracování pšenice. Začala jsem sama zkoumat problematiku pšenice, a zcela upřímně, z mých zjištění jsem zůstala šokovaná.

Dobrou zprávou je, že důvodem, proč se stala pšenice v poslední době tak toxickou, není její genetická modifikace, jak jsem se původně obávala (díky Bohu!). No špatnou zprávou je, že problém spočívá ve způsobu žně pšenice běžnými zemědělci.

Předtím, než si to přečtete, bych vám radila raději si sednout. Zažila jsem lidi, kteří se po vyslechnutí informací o sklizni pšenice rozplakali hrůzou.

Sklizeň pšenice je doslova hrůza

Podle protokolu o sklizni pšenice se pšeničné pole několik dní před sklizní kropí herbicidním přípravkem Roundup. Proč? Protože vysušená, mrtvá pšenice méně opotřebovává kombajny a zemědělské stroje, a umožňuje rychlejší, snadnější a větší výnos.

Přípravek Roundup a jiné herbicidy obsahují účinnou smrtící látku glyfosát. Používá se na vysušení pšenice a ječmene několik dní před sklizní a začali ho používat už v roce 1980. Od té doby se za posledních 15 let stal rutinní záležitostí u většiny zemědělských společností. Jak jsme již uvedli, používá se jako vysušující prvek 7 až 10 dní před sklizní.

Dr. Stephanie Seneffová je členkou Institutu Technologie v Massachusetts (MIT) a věnuje se problematice pšenice do hloubky. Nedávno přednášela na konferenci o výživě v Indianopolis. Podle její tvrzení, vysušování neorganické úrody pšenice glyfosátem jen několik dní před sklizní přišlo do „módy“ koncem 90tých let. Výsledkem je, že většina neorganické pšenice (hlavně v USA, ale zřejmě i v jiných zemích) je nyní kontaminovaná.

Dr. Seneffová vysvětluje, že když vystavíte pšenici jedovatým chemikáliím, jakou je i glyfosát, pšenice tak ve skutečnosti vytvoří více semen, čehož výsledkem je o něco větší úroda:

„Pšenice se doslova „změní na semínko“ těsně před tím, než umře. Při svém posledním výdechu uvolní semínko.“ uvádí Dr.Seneffová.



Podle resortu zemědělství v USA, herbicidy se v roce 2012 použili při 99% tvrdé pšenice, 97% jarní pšenice a při 61% zimní pšenice. Od roku 1998 to představuje nárůst použití herbicidů o 88% pro pšenici tvrdou, 91% pro jarní pšenici a 47% pro zimní pšenici.

Pěstitel pšenice Keith Lewis o použité metodě říká:

„Pěstuji pšenici již 50 let. Vím o jedné velmi často používané metodě, a to že herbicid Roundup (glyfosát) se používá těsně před sklizní. Roundup je vyvinut na to, aby se zemědělec zbavil plevele v období před sklizní. Společnost Monsanto, výrobce herbicidu Roundup, tvrdí, že pokud herbicid použijeme u pšenice, jejíž vlhkost zrna je více než 30%, pšenice tak rychleji dozraje do klasů. Zemědělci mají tuto metodu v oblibě, protože Roundup zahubí pšeničnou rostlinu, čímž umožňuje dřívější žeň.“

Dále uvádí:

„Pšeničná pole často dozrávají nerovnoměrně, a proto se před sklizní používá Roundup, aby se zelenější části polí vyrovnaly těm dozrálejším. Výsledkem je, že na méně vyzrálých polích se Roundup dostává přímo do zrna, které je pak takto i sklizené.“

„Taková sklizeň však není povolena. Zemědělci to nazývají zavádějícím slovem „vysušování“

Lidé, kteří konzumují výrobky z pšeničné mouky, tak nepochybně konzumují i ​​malé dávky Roundupu. Je zajímavé, že ječný slad, který se používá při výrobě piva, je stažen z trhu, když se při něm zjistí postřik Roundupu před sklizní.

Čočka a hrách jsou také staženy z trhu, pokud je u nich prokázán postřik Roundup před sklizní… no, ale u pšenice to neplatí. Tato metoda zemědělců mě značně znepokojuje a měla by více znepokojovat i konzumenty pšeničných výrobků.“

Rozšiřování praktiky toxické sklizně pšenice do dalších zemí

Uvedená praktika však není rozšířena jen v USA.

Agentura pro Potravinové Standardy ve Spojeném království informovala, že používání Roundupu jako exsikátoru pšenice má za následek pravidelný výskyt pozůstatků glyfosátu v různých druzích chleba.

Avšak v některých evropských zemích si už začínají riziko uvědomovat. V Nizozemsku byl Roundup zcela zakázán, také Francie ho hodlá brzy zakázat.

Používání Roundupu jako exsikátoru pšenice na pšeničných polích těsně před sklizní může zemědělcům ušetřit peníze a zvětšit zisk. No má devastační účinky pro zdraví konzumentů, kteří v konečném důsledku konzumují pšeničnou mouku ze zrna, které absorbovalo nemalé množství Roundupu.

Rizika glyfosátu pro lidské zdraví

Výrobci herbicidů tvrdí, že glyfosát je pro lidský organismus zcela neškodný. Nicméně výzkum publikovaný v časopise Entropy proti tomuto tvrzení tvrdě namítá a přesně vysvětluje, jakým způsobem glyfosát poškozuje těla savců.

Studie pod vedením Anthonyho Samsela a Stephanie Seneffovej z MIT zkoumá vliv glyfosátu na enzym cytochromu P450 (CYP). Tento enzym je často přehlížen, ačkoli na savce má jedovaté až smrtící účinky.

V současnosti akceptovaný názor je, že glyfosát není pro člověka ani jiné savce nijak škodlivý.

Tento chybný názor je mezi běžnými zemědělskými komunitami tak zažraný, že na zemědělských výstavách se dokonce prodejci Roundupu šíleným způsobem předváděli tak, že ho vypili!

To, že Vás Roundup nezabije okamžitě ještě neznamená, že není jedovatý.

Jedovatá látka obsažená v Roundupu ve skutečnosti narušuje důležité metabolické procesy v prospěšné střevní mikroflóře, která je zodpovědná za syntézu základních aminokyselin

Přátelská střevní bakterie, nazývaná také probiotikum, plní pro lidské zdraví zásadní roli. Střevní bakterie napomáhají v trávení, zabraňují propustnosti trávicího traktu (což také zabraňuje vzniku autoimunitních onemocnění), jsou zodpovědné za syntézu více vitaminů, a také jsou základem pevné imunity.

Když to shrneme:

  • Roundup výrazně poškozuje působení prospěšných střevních bakterií a vede k propustnosti stěny střeva, následkem čehož vznikají projevy autoimunitních onemocnění.
  • Kromě poškozené biosyntézy důležitých aminokyselin, která probíhá díky kyselině šikimové (trihydroxycyklohexenkarboxylová kyselina, mezistupeň při bakteriální syntéze fenylalaninu a tyrosinu), glyfosát poškozuje i enzym cytochromu P450 (CYP), který se tvoří díky mikroflóře ve střevě.
  • CYP enzymy jsou pro lidský organismus nepostradatelné, protože čistí organismus od množství cizorodých chemických sloučenin a xenobiotik, jejichž vlivem jsme v dnešním moderním prostředí vystaveni.
  • Výsledkem je, že lidé vystaveni účinkům glyfosátu, který pochází z postřiků Roundup v jejich lokalitě, respektive požitím průmyslově zpracované stravy, která obsahuje zbytky Roundupu, jsou ještě méně odolní vůči škodlivým účinkům jiných chemikálií a jedů, s nimiž ve svém okolí přicházejí do styku!
  • Co je ještě horší je to, že škodlivé účinky glyfosátu postupují pomalu a zákeřně v průběhu měsíců až let, projeví se postupně, až když se už zánět pevně usadí v buněčných systémech organismu.

Onemocnění, které způsobuje glyfosát

Výsledkem tohoto systematického zánětu buněk je většina nemocí, která je spojována se západním životním stylem:

  • gastrointestinální choroby
  • obezita
  • cukrovka
  • srdeční choroby
  • deprese
  • autismus
  • neplodnost
  • rakovina
  • roztroušená skleróza
  • Alzheimerova choroba

a seznam by mohl pokračovat a pokračovat…

Abychom to shrnuli, výzkum vedený Dr.Seneffovou, který si vzal na mušku glyfosát obsažený v herbicidu Roundup, a kterým se postřikuje pšenice v USA jen několik dní před sklizní, dokazuje, že tento smrtící jed je pro lidské tělo škodlivý.

Poškozuje prospěšné střevní bakterie, což má tragické následky jako nemoci, degenerace a utrpení mnoha jednotlivců.

Už Vám to dochází?

I když si myslíte, že nemáte žádné trávicí problémy způsobené pšeničnými potravinami, je stále velmi rozumné z vaší stravy co nejvíce vyloučit potraviny složené z běžné pšeničné mouky.

Jedovatou pšenici musíte ze svého jídelníčku vyloučit za každou cenu

Závěr, který z toho všeho plyne je, že odmítnutí běžné pšenice v USA (a stále častěji i v dalších zemích) se stává absolutním imperativem, i když v současnosti nemáte alergii na lepek či citlivost na pšenici.

Zvyšující se objem glyfosátu v postřicích pšenice je přímo úměrný zvýšenému výskytu celiakie a nesnášenlivosti lepku.

Dr. Seneffová také poukazuje na to, že zvýšený výskyt těchto chorob není jen genetické povahy, ale mají také příčinu i v životním prostředí. Uvádí, že u některých pacientů se příznaky nemoci nepodařilo zmírnit ani po vyloučení lepku ze stravy.

Účinky smrtelného glyfosátu na náš organismus jsou velmi zákeřné. To, že dnes ještě netrpíme žádnými příznaky, opravdu nemusí nic znamenat.

Pokud dnes ještě nemáte zdravotní problémy způsobené pšenicí, v budoucnu budete mít, pokud nepřestanete s konzumováním výrobků z jedovaté pšenice!

Jak konzumovat pšeničné výrobky bezpečně

Je očividné, že pokud už máte citlivost či alergii na pšenici, musíte ji ze stravy vyloučit. Tečka.

Pokud ale ještě nemáte celiakii či citlivost na lepek, a chcete bezpečným způsobem konzumovat tuto po našich předcích zděděnou potravinu, můžete si ji připravovat tak jako my doma.

Používáme pouze organickou pšenici, nejlépe s nízkým obsahem lepku, nehybridní Einkorn pšenici, ze které pečeme chléb, palačinky, koláče apod.

Když se však stravujeme mimo domov nebo nakupujeme jídlo v obchodě, výrobky z běžné pšenice automaticky odmítáme. A to bez ohledu na to, že v naší rodině ještě nikdo nemá alergii na lepek – zatím.

Jsem pevně přesvědčena, že pokud bychom nic nepodnikli, po nějakém čase by se v celé naší rodině začala vyskytovat citlivost na pšenici či autoimunitní nemoci, a to kvůli jedovatému způsobu jakým je pšenice zpracovávána a také díky zbytkem glyfosátu obsaženého v běžných pšeničných výrobcích.

A co uděláte s toxickou pšenicí Vy?

Jak byste reagovali na informaci, že zemědělci používají Roundup nejen na to, aby vyhubili plevel, ale, zejména proto aby vysušili pšenici, což jim umožňuje dřívější, snadnější a větší sklizeň?

A že tato procedura vede k absorbování jedovatého glyfosátu, aktivní složky Roundupu a jiných herbicidů, přímo do pšeničného zrna?

Cítíte se pobouřeni a znásilnění tak jako já? Jaké budou vaše opatření k vyřazení běžné pšenice ze stravy, ačkoli zatím nemáte zdravotní problémy s lepkem či citlivost na pšenici?

A co jiné zemědělské rostliny jako jsou ječmen, cukrová třtina, rýže, semínka, sušená fazole a hrách, sladké brambory či cukrová řepa, při kterých se Roundup používá k vysušování před sklizní či sběrem?

Budete už nyní tyto potraviny kupovat jen v organické podobě, abyste se vyhnuli této moderní, člověkem vytvořené pohromě?

Použité zdroje a více informací:

Pozor na akrylamid

Vzniku akrylamidu (karcinogenní látka vznikající i při pečení....) v potravinách zabránit nelze, lze však snížit hodnoty obsahu v potravinách. Doporučuje se omezit silné opékání při vysokých teplotách, a dosahování příliš tmavé barvy při pečení a opékání. Všeobecně by teploty při pečení v troubě s cirkulací vzduchu neměly překročit 180 °C, bez cirkulace vzduchu 200 °C, ve fritéze by teplota neměla překročit 175 °C.

Více:

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

          PROSINEC 2024 - 6 článků

 

Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1483

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2111

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života