Výzkum: Příjem kravského mléka, riziko úmrtí a zlomenin u žen a mužů: 20ti letá kohortová studie (studie odhalující rizika)

Ing. Zdenek Rozehnal
Většina lidí věří, že je tato potravina zdravá. Celá desetiletí je konzumace mléka doporučována jako prevence velkého množství onemocnění. Jeho konzumace je doporučována především dětem a ženám. Po pravdě je mléko nutričně velmi bohaté, protože obsahuje mnoho vitamínů a minerálů.
Z tohoto důvodu nebyl problém přesvědčit lidi, aby mléko trvale zařadili do jídelníčku a experti pějí chválu nad zvyšováním jeho spotřeby.
Jaké jsou nové poznatky o přínosu mléka?
Realita je taková, že všechny přínosy konzumace mléka byly zpochybněné, když se na to podívali vědeckým okem experti.
Švédská studie zkoumala vztah mezi pitím mléka a úmrtími a zlomeninami
Této studie se zúčastnilo 61 433 žen (39-74 let na počátku 1987-90) a 45 339 mužů (45-79 let na počátku roku 1997). Ženy vyplňovaly druhý dotazník o konzumaci vybraných potravin ještě v roce 1997. Všchni zúčastnění měli za úkol vyplňovat dotazníky s odpovědí, jak často a kolik porcí mléka a mléčných výrobků zkonzumovali v průběhu dne a za jeden týden.
Jedna porce mléka představovala 200 ml, což je cca jedna sklenice. Délka studie byla 20 let u žen a 11 roků u mužů.
Výsledky
U žen byla zaznamenaná souvislost mezi příjmem mléka a úmrtností. Z pozorování vyplynulo, že čím víc mléka pily, tím se zvyšovala pravděpodonost předčasného úmrtí. Stejně tak se odhalila spojitost se zlomeninami, především v oblasti kyčelních kloubů.
Během sledování, což bylo průměrně 20,1 roku zemřelo 15 541 žen a 17 252 žen mělo zlomeniny, z nichž 4259 mělo zlomeninu kyčle. U mužů s průměrným sledováním 11,2 let 10 112 mužů zemřelo a 5066 mělo zlomeninu s 1166 případy zlomeniny kyčle. U žen, které pily 3 a více sklenic mléka denně ve srovnání s ženami, které pily méně než jednu sklenici denně byla míra úmrtnosti 1,93, tedy skoro dvojnásobná.
Jaké množství mléka představuje problém?
U žen, které pily 3 a více sklenic denně, byla dvojnásobně vyšší pravděpodonost úmrtí (po dobu studie), oproti ženám, které pily jenom jednu sklenici denně. Nicméně i ta jedna sklenice denně výrazně zvýšila riziko rozvoje rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění.
Výsledky mužů se zásadně neodlišovaly. U mužů se zvyšovalo procento úmrtnosti v případě, že pili větší množství mléka. Nutno poznamenat, že u žen byly poznatky o mnoho horší.
Autoři studie došli k závěru, že u obou pohlaví vzniká vyšší pravděpodobnost vzniku zlomenin a i vyšší riziko předčasného úmrtí v případě většího příjmu mléka.
Tyto výsledky zpochybňují téměř všechny doporučení, týkajících se pití kravského mléka.
Které složky v mléku jsou nejproblemovější?
Vysoké koncentrace laktózy a galaktózy mohou vysvětlovat, proč má mléko nepříznivý vliv na lidské tělo. Tyto dvě látky totiž způsobují oxidační stres a chronické záněty, které jsou ve skutečnosti patogenní mechanismy spouštějící kardiovaskulární onemocnění a rakovinu.
U zvířat má konzumace galaktózy efekt podobný stárnutí - neurodegeneraci, pokles funkčnosti imunitního systému a změny v procesech genové transkripce.
Existují mléčné výrobky s pozitivním vlivem na zdraví?
Když švédští vědci porovnali vliv mléka s ostatními mléčnými výrobky, neshledali žádné negativní spojitosti.
Naopak příjem fermentovaných (kvašených) mléčných výrobků, jako jsou jogurty, zkysané mléko a kefíry se spojují se snížením rizika zlomenin, rizika předčasného úmrtí, snižují riziko srdečního infarktu a podporují snížení inzulínové rezistence.
Závěr studie
Vysoký příjem kravského mléka u obou pohlaví je spojen s vyšší úmrtností a zlomeninami a s vyššími úrovněmi oxidačního stresu a zánětlivých biomarkerů. Tento vzorec nebyl pozorován s vysokým příjmem fermentovaných mléčných výrobků.
Jak se zdravě stravovat, aneb zásadní část cesty k uzdravení
Ing.Zdeněk Rozehnal
Ke správné odpovědi se dopracujeme, když budeme vycházet z toho, jak potravu trávíme. Lidské tělo je v současnosti uzpůsobeno především na veganskou stravu. K tomu umíme sice trávit i bílkovny z masa, ale pomalu, tudíž maso bychom měli konzumovat přiměřeně. Ideálně jej jedli předci a to jednou týdně. Ostatní dny bychom měli jíst pouze kombinaci správně upravených obilovin a k tomu trochu luštěnin a tepelně upravenou zeleninu.
Příkladem může být zeleninová polévka nebo kaše se zeleninou na snídani, na oběd karbanátek z čočky a rýže s dušenou zeleninou a na večeři nudle nebo obilná placka s pomazánkou z cizrny.
Syrová versus tepelně upravená zelenina
Syrová zelenina ve větším množství není vhodná, protože zažívací trakt nám neumožňuje její bezproblémové strávení. Jediná slinivka může částečně pomoci, ale tato rozložením zeleniny je značně zatížená. Přesto ji nerozloží úplně a ta může v další části střeva podporovat plísně. Takže syrovou zeleninu velmi málo, ale hlavně kvůli vitamínu C. Výhodou tepelně upravené zeleniny je ta skutečnost, že z ní získáme až o 60% více živin, vitamínů rozpustných v tuku, včetně minerálů, protože tuto upravenou zeleninu umí lidský organismus lépe zpracovat.
Ale je zde jedna záludnost
Ta spočívá v tom, že tepelně upravenou zeleninu musíme sníst ihned po úpravě, protože je zásadotvorná. Jakmile chladne, stává se postupně kyselinotvornou. Pokud se chceme uzdravit... neskladovat a následně neohřívat tepelně upravenou zeleninu. Nicméně se to týká všech tepelně upravených potravin.
Živočišná bílkovina
Zde je více problémů. Za prvé živočišná bílkovina je startovací článek rakoviny, přičemž v tomto ohledu je nejhorší z živočišných bílkovin kasein. Proto bychom měli mléko a veškeré jeho produkty co nejvíce vyřadit ze stravy, což už publikovali experti z Harwardu v roce 2011.
Navíc je skutečností, že trávící enzymy na zpracování této bílkoviny ztrácíme přibližně ve svých 2 letech. Proto při konzumaci zatěžujeme střeva a mléko navíc zahleňuje. V případě imunitních problémů může mléčná bílkovina způsobit viditelné problémy. V současnosti se to již týká i kojenců. Pokud má dítě ekzém, je atopické, většinou postačuje, aby kojící matka vyřadila ze stravy mléčné výrobky, a stav dítěte se zlepší. Problém nevyřeší ani zakysaný produkt, protože v něm se sníží cukr, ale kasein zůstává.
To je ten hlavní problém:
KASEIN
Maso a mléko
Maso patří mezi 3 složky, které nejvíce zakyselují lidské tělo. Patří sem dále cukr a alkohol. Vemte na vědomí, že zásadité tělo Vás ochrání z více než 90% od chronických onemocnění. Takže pokud pravidelně konzumujete mléčné výrobky a maso je nejlepší občas provést očistu vysazením těchto potravin na 6 týdnů. V případě Vašeho "zdravějšího" jídelníčku zařaďte pro očistu těla pouze rýži, z části nejlépe celozrnou na 2-3 dny a následně vynechte ze své stravy tuk po dobu 10 dnů. V obou případech byste se následně měli cítit lépe. Při očistě je zásadní vyřadit pečivo.
Když detoxikujeme tělo, tak nejvíce využíváme játra. V některých případech je vhodnější před očistou tento orgán posílit.
Pečivo
Zde je velký problém - lepek versus střevo. Nejen díky němu vzniká velké množství látek, které nezpracujeme, ty ve střevech zahnívají a kvasí a tím poškozujeme jejich sliznice a následně může vzniknout chronický zánět. Je nutné si uvědomit, že v tenkém střevě vzniká až 60% imunity a jeho slizince chrání krev, aby do ní nevnikly molekuly bílkovin, toxiny a patogeny, které se v oslabeném střevu přemnoží. Například taková kandida při přemnožení je schopna prorůst sliznicí střeva a metabolizovat do krve. V poškozeném střevě dochází k poklesu tvorby imunitních buněk a následně k poklesu imunity... A na zdravotní problém máme zaděláno. V ochraně tenkého střeva sehrává důležitou roli kyselina listová (vitamín B6). Pochopitelně, ale především správná strava.
Střevo v současnosti většinou značně zatěžujeme neúměrným množstvím pečiva. Dříve se pečivo nekonzumovalo tak často. Navíc problém zesiluje technologie jeho výroby, včetně používání starého pečiva do výroby nového. Přitom se v minulosti z mouky dělaly hlavně kaše.
Problémy lidí začaly tím, že se začalo péct pečivo z bílé mouky. Při pečení se totiž zapeče kolem lepku škrob. Výsledkem je, že se lepek v žaludku nestráví, pokračuje do střeva a tam škodí. V tomto případě nehraje roli jestli je pečivo celozrné, bíle nebo kváskové. Zásadní je četnost jeho konzumace.
Správná konzumace obilovin
Obiloviny maj velkou výhodu a to je obsah složitých cukrů, v zažívání se postupně mění na jednoduché a vyživují nervový systém. Jednoznačnou výhodou je, že se složité cukry dostávají do krve pomalu a tím se minimálně vychyluje hladina cukru v krvi. Zásobování nervové soustavy sacharidy je plynulé.
Oproti tomu kunzumace sladkostí a bílého pečiva způsobuje velké výkyvy v hladině cukru v krvi. Tento stav také velmi zatěžuje náš nervový systém a pochopitelně i slinivku.
Strava má ohromný vliv na naše zdraví. Mnho lidí se správnou stravou vyléčilo z vážných nemocí, včetně nádorových. Strava má prioritní roli i v prevenci.
Co Vám utajují česká média - Nová pravidla Harvardu...

V úvodu "Nových pravidel..." experti Harvardu uvádějí, že Američané jsou nejbohatějším národem na světě, ale jsou zároveň nejotylejším a nejnemocnějším. Dále uvádějí, že již nejsou pod vlivem mlékárenské lobby a proto mohou poprvé vydat skutečně správna pravidla stravování. Co třeba hlásají česká média? Chválí, že roste spotřeba mléčných výrobků, ale o souvislosti s růstem rakoviny prsu a prostaty ani slovo.
Typickým příkladem je pravidelný čtvrteční pořad novinářky Jílkové, odvysílaný v březnu 2017 - O zdravé stravě, kde třeba neprobrala škodlivost živočišných bílkovin - mléčných výrobků, masa, což ale měla ve scénáři. Vím o tom, protože jsem byl do tohoto pořadu pozván, kde perlila zpěvačka Kratochvílová.
Naopak rakovinotvorné potraviny byly vychvalovány...
Toto je realita
Harvard, červen 2011 - Healthy Eating Plate
Experti z Harvardu doporučují vyřadit z jídelníčku mléčné výrobky s tím, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák, dále například ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů.
Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili v roce 2011 nové nutriční doporučení ve formě tzv.talíře zdravého jedení, které bylo určeno americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahradila překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu. Tato nová "pyramida" shrnuje nejlepší dietní informace, které jsou dnes k dispozici a nejsou vytesané do kamene, protože vědci nepochybně objeví v následujících letech nové informace pro zdravé stravování.
Doporučení:
- 50% zelenina a ovoce (nepočítat do toho brambory), omezeně brambory, protože mají negativní dopad na hladinu cukru v krvi (mají vysoký glykemický index)
- 25% celozrná strava, nižší vliv na hladinu krevního cukru a inzulínu oproti rafinovaným obilovinám
- 25% protein - bílé maso, fazole a ořechy, přičemž omezte červené maso a vyhněte se zpracovanému jako je například slanina a klobásy
- používejte zdravé rostlinné oleje a vyhýbejte se částečně hydrogenovaným olejům, které obsahují nezdravé trans-tuky. Pijte vodu, kávu nebo čaj. Vyhýbejte se sladkým nápojům, vyřaďte - omezte mléko a mléčné výrobky - jedna až dvě porce denně jen pokud si to přejete a omezte džusy - maximálně malá sklenice denně
- s nízkým obsahem tuku neznamená zdravé
Výzkum MUDr. Campbella - a znovu KASEIN
Doktor Campbell objevil, že rakovina se může zapnout a vypnout změnou obsahu živočišných bílkovin v potravě. Můžeme vlastně zapnout a vypnout rakovinu buď přidáním bílkovin nebo jejich odebráním. Také bylo objeveno, že kasein (sýrovina), nejčastější bílkovina v mléčných výrobcích byla největší podporovatel rakoviny ze všech. Naopak když byla zvířata krmena 20% rostlinných bílkovin, tak u žádného se rakovina nevyvinula navzdory přítomnosti karcinogenu. Rakovina byla spuštěna jen v souvislosti s živočišnou bílkovinou, přičemž v dalším experimentu se zjistilo, že bez ohledu na to kolik karcinogenů vstoupí do těla. Rozvoj rakoviny byl naprosto závislý na množství konzumované živočišné bílkoviny.
Jinými slovy konzumace živočišných proteinů nás dělá více náchylnými k rakovině
Každopádně máte možnost volby
Více:
- Soda bicarbona - noční můra farmaceutického průmyslu
- Jak se zdravě stravovat
- Nezdravá strava je stejně návyková jako heroin
- Experti varují: Pokud používáte Alobal, hrozí vám vážné následky
- Umírání z potravin: Předčasné, bolestivé a drahé
- Vysoká průměrná délka života Japonců souvisí se stravou a nikoliv s geny
- Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli
OVĚŘENÉ EXTRAKTY S CERTIFIKÁTY - SUPERIONHERBS
.
NOVINKA - Ostropestřec mariánský, extrakt - fytosomální Silybin

———
Reishi

———
Cordyceps

———
Sibiřská Čaga

———
Hericium

———
Coriolus

———
Shiitake

———
Hlíva ústřičná

———
BetaGlukan Maxcell

———
Agaricus

———
C-Max komplex s quercetinem

———
Ašvaganda

———
Kurkumin (fytosomální)

———
Rdesno - He shou wu

———
Graviola - Annona

———
Maca

———
Chitomax

———
Fenuprim

———
Dračí krev

———
Danshen Q10 cardio

———
Saffron

———
Rok si ničíme IMUNITU, možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně.
„Lidé musí převzít zodpovědnost sami za sebe a ne slepě věřit jen v očkování, které, ať je to myšleno sebelépe, není samospásné.“
U lidí s vysokým BMI (35+) nefunguje očkování! To povrzuje i italská studie. Velká vrstva tukové tkáně limituje imunitu.
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNITU A MOZEK
NEJVYŠŠÍ KVALITA PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHAN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ ZDE
Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.
Jak se uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy... Únavového syndromu
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín
CORDYCEPS - silná imunita a nárust energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Sircus
Protichůdné zprávy o Mamografu - PROČ?
Klouby - Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme?
Lékaři se uzdravili z Roztroušené sklerózy
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
Úspěšná léčba cukrovky 2.typu úpravou stravy - film odvysílaný na BBC 2
Sandřina Ú sp ěšná léčba ra koviny
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Zkušenosti s Úspěšnou léčbou boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu a dalších koinfekcí
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Lék Isoprinosine a jeho možnosti v PREVENCI a LÉČBĚ Covidu-19 - prof. MUDr. Jiří Beran CSc.
Porovnání AMERICKÉ a RUSKÉ vakcíny na Covid -19, mechanismy účinků všech i připravovaných vakcín.
Antonín Baudyš: „Jsme v TICHÉ VÁLCE, připravené ELITAMI a USA."
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE A NÁVRAT K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
- Cordycepsu, nebo Reishi, Ča gy, Co riolusu, Hericia a Shiitake
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
___________________________________________________
Předpokládané trendy v užívání vitamínů a dalších doplňků stravy v roce 2021 ZDE
- v roce 2020 došlo k 50% nárůstu prodejů přírodních přípravků pro posílení imunity. SKVĚLÉ!
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY PRO TERAPEUTICKÉ VYUŽITÍ
ZÁSADA!
KDYŽ PŘÍRODNÍ PRODUKTY, TAK V NEJVY ŠŠÍ KVALITĚ
TEDY
S MAXIMÁLNÍ BIOLOGICKOU DOSTUPNOSTÍ
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
PROČ SE ŠMEJDŮM STÁLE DAŘÍ
Dvě třetiny lidí mají sklon k poslušnosti a vedou nás charismatičtí psychopati.
Psychopat v politice se dokáže prolhat, vzrušuje ho moc.
psychiatr Radkin Honzák
/a také třeba ten v červené mikině objednává pro policii vodní děla za 105 mil. korun a touží po šikaně lidí a po GULAZÍCH/
Právě ty dvě třetiny lidí nepřímo rozhodují svým chováním o lockdownech...
KLINICKÉ TESTY LÉKŮ - PODVOD
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
VZKAZ PRO SVOBODU A NADĚJI - Robert F. Kennedy, Jr. (CZ titulky)
Robert F. Kennedy, Jr. vzkazuje lidem - tohle je boj o naše základní práva, naši demokracii a svobodu
TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY
Z DUANWOOD RED REISHI
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
MUDr. Ludmila Eleková: Vakcíny brzdí vývoj. Dříve děti mluvily souvisle od 2 let a dnes? Katastrofa! (1:58:35)
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
KNIHA
NACISTICKÉ KOŘENY "BRUSELSKÉ EU"
MUDr. Matthias Rath, Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki a August Kowalczyk
v češtině je možno knihu přečíst online zde
Co jste už vždycky chtěli vědět o ‘bruselské EU’ - Ale nikdo se neodvážil vám o tom říci!
JAREK NOHAVICA
ZADEK JAK ŽOK
A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA
Jak platné v roce 2020 - 2021
PROTESTSONG
V DLOUHÉM ZATMĚNÍ
Ilona Czáková, Roman Horký a KAMELOT
(Oficiální videoklip - Premiéra: 1. 12. 2020)
Do této písně jsme vložili naše srdce a nevymyté mozky
SVĚT SE ZBLÁZNIL, DRŽME SE
Přes zdánlivě vtipný název i ilustraci na obálce knihy rozhodně o žádnou legraci nejde. Autoři nás nejdříve seznámí obecně s pojmem psychopat a pak už velmi detailně rozebírají pány Klause, Zemana a Babiše a pečlivě zdůvodňují, proč právě na ně se toto označení, či spíše diagnóza, vztahuje. Hojně při tom používají citace renomovaných vědců, psychiatrů a psychologů : Fromma, Bradshawa, Rohra, Koukolíka, Honzáka a mnohých dalších.
Kniha se taky pokouší pochopit, proč tito lidé mají tak velký vliv na lidi - voliče a proč se jim společnost tak neúspěšně brání, nebo spíš nebrání. Autoři se v závěru pokoušejí najít i nějaká řešení, ale že to nebude jednoduché je jasné nejen jim, ale i čtenáři.
Poselstvím knihy pak je jednoznačně umět poznat zlo ve společnosti, nepodlehnout mu, a hlavně nerezignovat.
Držme si palce!