Výzkum: Příjem kravského mléka, riziko úmrtí a zlomenin u žen a mužů: kohortní studie (studie odhalující rizika).

Většina lidí věří, že je tato potravina zdravá. Celá desetiletí je konzumace mléka doporučována jako prevence velkého množství onemocnění. Jeho konzumace je doporučována především dětem a ženám. Po pravdě je mléko nutričně velmi bohaté, protože obsahuje mnoho vitamínů a minerálů.

Z tohoto důvodu nebyl problém přesvědčit lidi, aby mléko trvale zařadili do jídelníčku a experti pějí chválu nad zvyšováním jeho spotřeby.

Jaké jsou nové poznatky o přínosu mléka?

Realita je taková, že všechny přínosy konzumace mléka byly zpochybněné, když se na to podívali vědeckým okem experti. Švédská studie zkoumala vztah mezi pitím mléka a úmrtími a zlomeninami.

Této studie se zúčastnilo 61 433 žen (39-74 let na počátku 1987-90)  a 45 339 mužů (45-79 let na počátku roku 1997). Ženy vyplňovaly druhý dotazník o konzumaci vybraných potravin ještě v roce 1997. Všchni zúčastnění měli za úkol vyplňovat dotazníky s odpovědí, jak často a kolik porcí mléka a mléčných výrobků zkonzumovali v průběhu dne a za jeden týden.

Jedna porce mléka představovala 200 ml, což je cca jedna sklenice. Délka studie byla 20 let u žen a 11 roků u mužů.

Výsledky

U žen byla zaznamenaná souvislost mezi příjmem mléka a úmrtností. Z pozorování vyplynulo, že čím víc mléka pily, tím se zvyšovala pravděpodonost předčasného úmrtí. Stejně tak se odhalila spojitost se zlomeninami, především v oblasti kyčelních kloubů.

Během sledování, což bylo průměrně 20,1 roku zemřelo 15 541 žen a 17 252 žen mělo zlomeniny, z nichž 4259 mělo zlomeninu kyčle. U mužů s průměrným sledováním 11,2 let 10 112 mužů zemřelo a 5066 mělo zlomeninu s 1166 případy zlomeniny kyčle. U žen, které pily 3 a více sklenic mléka denně ve srovnání s ženami, které pily méně než jednu sklenici denně byla míra úmrtnosti 1,93, tedy skoro dvojnásobná.

Jaké množství mléka představuje problém?

U žen, které pily 3 a více sklenic denně, byla dvojnásobně vyšší pravděpodonost úmrtí (po dobu studie), oproti ženám, které pily jenom jednu sklenici denně. Nicméně i ta jedna sklenice denně výrazně zvýšila riziko rozvoje rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění.

Výsledky mužů se zásadně neodlišovaly. U mužů se zvyšovalo procento úmrtnosti v případě, že pili větší množství mléka. Nutno poznamenat, že u žen byly poznatky o mnoho horší.

Autoři studie došli k závěru, že u obou pohlaví vzniká vyšší pravděpodobnost vzniku zlomenin a i vyšší riziko předčasného úmrtí v případě většího příjmu mléka.

Tyto výsledky zpochybňují téměř všechny doporučení, týkajících se pití kravského mléka.

Které složky v mléku jsou nejproblemovější?

Vysoké koncentrace laktózy a galaktózy mohou vysvětlovat, proč má mléko nepříznivý vliv na lidské tělo. Tyto dvě látky totiž způsobují oxidační stres a chronické záněty, které jsou ve skutečnosti patogenní mechanismy spouštějící kardiovaskulární onemocnění a rakovinu.

U zvířat má konzumace galaktózy efekt podobný stárnutí - neurodegeneraci, pokles funkčnosti imunitního systému a změny v procesech genové transkripce.

Existují mléčné výrobky s pozitivním vlivem na zdraví?

Když švédští vědci porovnali vliv mléka s ostatními mléčnými výrobky, neshledali žádné negativní spojitosti.

Naopak příjem fermentovaných (kvašených) mléčných výrobků, jako jsou jogurty, zkysané mléko a sýry se spojují se snížením rizika zlomenin, rizika předčasného úmrtí, snižují riziko srdečního infarktu a podporují snížení inzulínové rezistence.

Závěr studie

Vysoký příjem kravského mléka u obou pohlaví je spojen s vyšší úmrtností a zlomeninami a s vyššími úrovněmi oxidačního stresu a zánětlivých biomarkerů. Tento vzorec nebyl pozorován s vysokým příjmem fermentovaných mléčných výrobků.

Zdroj: https://www.bmj.com/content/349/bmj.g6015


Bližší informace o mléku, vápníku v článcích:

Jak se zdravě stravovat, aneb zásadní část cesty k uzdravení

Ing.Zdeněk Rozehnal

Ke správné odpovědi se dopracujeme, když budeme vycházet z toho, jak potravu trávíme. Lidské tělo je v současnosti uzpůsobeno především na veganskou stravu. K tomu umíme sice trávit i bílkovny z masa, ale pomalu, tudíž maso bychom měli konzumovat přiměřeně. Ideálně jej jedli předci a to jednou týdně. Ostatní dny bychom měli jíst pouze kombinaci správně upravených obilovin a k tomu trochu luštěnin a tepelně upravenou zeleninu.

Příkladem může být zeleninová polévka nebo kaše se zeleninou na snídani, na oběd karbanátek z čočky a rýže s dušenou zeleninou a na večeři nudle nebo obilná placka s pomazánkou z cizrny.

Syrová versus tepelně upravená zelenina

Syrová zelenina ve větším množství není vhodná, protože zažívací trakt nám neumožňuje její bezproblémové strávení. Jediná slinivka může částečně pomoci, ale tato rozložením zeleniny je značně zatížená. Přesto ji nerozloží úplně a ta může v další části střeva podporovat plísně. Takže syrovou zeleninu velmi málo, ale hlavně kvůli vitamínu C. Výhodou tepelně upravené zeleniny je ta skutečnost, že z ní získáme až o 60% více živin, vitamínů rozpustných v tuku, včetně minerálů, protože tuto upravenou zeleninu umí lidský organismus lépe zpracovat.

Ale je zde jedna záludnost

Ta spočívá v tom, že tepelně upravenou zeleninu musíme sníst ihned po úpravě, protože je zásadotvorná. Jakmile chladne, stává se postupně kyselinotvornou. Pokud se chceme uzdravit... neskladovat a následně neohřívat tepelně upravenou zeleninu. Nicméně se to týká všech tepelně upravených potravin.

Živočišná bílkovina

Zde je více problémů. Za prvé živočišná bílkovina je startovací článek rakoviny, přičemž v tomto ohledu je nejhorší z živočišných bílkovin kasein. Proto bychom měli mléko a veškeré jeho produkty co nejvíce vyřadit ze stravy, což už publikovali experti z Harwardu v roce 2011.

Navíc je skutečností, že trávící enzymy na zpracování této bílkoviny ztrácíme přibližně ve svých 2 letech. Proto při konzumaci zatěžujeme střeva a mléko navíc zahleňuje. V případě imunitních problémů může mléčná bílkovina způsobit viditelné problémy. V současnosti se to již týká i kojenců. Pokud má dítě ekzém, je atopické, většinou postačuje, aby kojící matka vyřadila ze stravy mléčné výrobky, a stav dítěte se zlepší. Problém nevyřeší ani zakysaný produkt, protože v něm se sníží cukr, ale kasein zůstává.

 

To je ten hlavní problém:

KASEIN

Maso a mléko

Maso patří mezi 3 složky, které nejvíce zakyselují lidské tělo. Patří sem dále cukr a alkohol. Vemte na vědomí, že zásadité tělo Vás ochrání z více než 90% od chronických onemocnění. Takže pokud pravidelně konzumujete mléčné výrobky a maso je nejlepší občas provést očistu vysazením těchto potravin na 6 týdnů. V případě Vašeho "zdravějšího" jídelníčku zařaďte pro očistu těla pouze rýži, z části nejlépe celozrnou na 2-3 dny a následně vynechte ze své stravy tuk po dobu 10 dnů. V obou případech byste se následně měli cítit lépe. Při očistě je zásadní vyřadit pečivo.

Když detoxikujeme tělo, tak nejvíce využíváme játra. V některých případech je vhodnější před očistou tento orgán posílit.

Pečivo

Zde je velký problém - lepek versus střevo. Nejen díky němu vzniká velké množství látek, které nezpracujeme, ty ve střevech zahnívají a kvasí a tím poškozujeme jejich sliznice a následně může vzniknout chronický zánět. Je nutné si uvědomit, že v tenkém střevě vzniká až 60% imunity a jeho slizince chrání krev, aby do ní nevnikly molekuly bílkovin, toxiny a patogeny, které se v oslabeném střevu přemnoží. Například taková kandida při přemnožení je schopna prorůst sliznicí střeva a metabolizovat do krve. V poškozeném střevě dochází  k poklesu tvorby imunitních buněk a následně k poklesu imunity... A na zdravotní problém máme zaděláno. V ochraně tenkého střeva sehrává důležitou roli kyselina listová (vitamín B6). Pochopitelně, ale především správná strava.

Střevo v současnosti většinou značně zatěžujeme neúměrným množstvím pečiva. Dříve se pečivo nekonzumovalo tak často. Navíc problém zesiluje technologie jeho výroby, včetně používání starého pečiva do výroby nového. Přitom se v minulosti z mouky dělaly hlavně kaše.

Problémy lidí začaly tím, že se začalo péct pečivo z bílé mouky. Při pečení se totiž zapeče kolem lepku škrob. Výsledkem je, že se lepek v žaludku nestráví, pokračuje do střeva a tam škodí. V tomto případě nehraje roli jestli je pečivo celozrné, bíle nebo kváskové. Zásadní je četnost jeho konzumace.

Správná konzumace obilovin

Obiloviny maj velkou výhodu a to je obsah složitých cukrů, v zažívání se postupně mění na jednoduché a vyživují nervový systém. Jednoznačnou výhodou je, že se složité cukry dostávají do krve pomalu a tím se minimálně vychyluje hladina cukru v krvi. Zásobování nervové soustavy sacharidy je plynulé.

Oproti tomu kunzumace sladkostí a bílého pečiva způsobuje velké výkyvy v hladině cukru v krvi. Tento stav také velmi zatěžuje náš nervový systém a pochopitelně i slinivku.

Strava má ohromný vliv na naše zdraví. Mnho lidí se správnou stravou vyléčilo z vážných nemocí, včetně nádorových. Strava má prioritní roli i v prevenci.

 

Více:

 

Co Vám utajují česká média - Nová pravidla Harvardu...

 
Ing. Zdeněk Rozehnal
 

V úvodu "Nových pravidel..." experti Harvardu uvádějí, že Američané jsou nejbohatějším národem na světě, ale jsou zároveň nejotylejším a nejnemocnějším. Dále uvádějí, že již nejsou pod vlivem mlékárenské lobby a proto mohou poprvé vydat skutečně správna pravidla stravování. Co třeba hlásají česká média? Chválí, že roste spotřeba mléčných výrobků, ale o souvislosti s růstem rakoviny prsu a prostaty ani slovo.

 

Typickým příkladem je pravidelný čtvrteční pořad novinářky Jílkové, odvysílaný v březnu 2017 -  O zdravé stravě, kde třeba neprobrala škodlivost živočišných bílkovin - mléčných výrobků, masa, což ale měla ve scénáři. Vím o tom, protože jsem byl do tohoto pořadu pozván, kde perlila zpěvačka Kratochvílová.

Naopak rakovinotvorné potraviny byly vychvalovány...

 

Toto je realita

Harvard, červen 2011 - Healthy Eating Plate

Experti z Harvardu doporučují vyřadit z jídelníčku mléčné výrobky s tím, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák, dále například ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů.

Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili v roce 2011 nové nutriční doporučení ve formě tzv.talíře zdravého jedení, které bylo určeno americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahradila překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu. Tato nová "pyramida" shrnuje nejlepší dietní informace, které jsou dnes k dispozici a nejsou vytesané do kamene, protože vědci nepochybně objeví v následujících letech nové informace  pro zdravé stravování.

Doporučení:

  • 50% zelenina a ovoce (nepočítat do toho brambory), omezeně brambory, protože mají negativní dopad na hladinu cukru v krvi (mají vysoký glykemický index)
  • 25% celozrná strava, nižší vliv na hladinu krevního cukru a inzulínu oproti rafinovaným obilovinám
  • 25% protein - bílé maso, fazole a ořechy, přičemž omezte červené maso a vyhněte se zpracovanému jako je například slanina a klobásy
  • používejte zdravé rostlinné oleje a vyhýbejte se částečně hydrogenovaným olejům, které obsahují nezdravé trans-tuky. Pijte vodu, kávu nebo čaj. Vyhýbejte se sladkým nápojům, vyřaďte - omezte mléko a mléčné výrobky - jedna až dvě porce denně jen pokud si to přejete a omezte džusy - maximálně malá sklenice denně
  • s nízkým obsahem tuku neznamená zdravé

 

Výzkum MUDr. Campbella - a znovu KASEIN

Doktor Campbell objevil, že rakovina se může zapnout a vypnout změnou obsahu živočišných bílkovin v potravě. Můžeme vlastně zapnout a vypnout rakovinu buď přidáním bílkovin nebo jejich odebráním. Také bylo objeveno, že kasein (sýrovina), nejčastější bílkovina v mléčných výrobcích byla největší podporovatel rakoviny ze všech. Naopak když byla zvířata krmena 20% rostlinných bílkovin, tak u žádného se rakovina nevyvinula navzdory přítomnosti karcinogenu. Rakovina byla spuštěna jen v souvislosti s živočišnou bílkovinou, přičemž v dalším experimentu se zjistilo, že bez ohledu na to kolik karcinogenů vstoupí do těla. Rozvoj rakoviny byl naprosto závislý na množství konzumované živočišné bílkoviny.

 

Jinými slovy konzumace živočišných proteinů nás dělá více náchylnými k rakovině

 

Každopádně máte možnost volby

 

Extrakty z léčivých hub získané dvojitou extrakcí nejen pro přírodní posílení imunitního systému, aneb účinní bojovníci proti všem chorobám, ale i pro prevenci - anglická farmaceutická kvalita

Reishi - 100% extrakt, garance: 40% polysacharidů a 4% triterpenoidů

Reishi - 100% extrakt, garance: 40% polysacharidů a 4% triterpenoidů
Houba Ganoderma volně roste jen na odumřelých stromech s tvrdým dřevem. Aby se našlo několik hub bylo třeba zkontrolovat až 100 000 starých stromů. Proto byla Ganoderma lucidum ve starověké Číně vyhrazena pouze císaři. Účinky Ganodermy ji staví výše než ženšen. Nejvíce ceněná a nejvíce účinných...

Reishi - spór, 100% prášek, garance: dezintegrace 98,7%

Reishi - spór, 100% prášek, garance: dezintegrace 98,7%
Pomocí houby Lesklokorka lesklá si lze zvýšit vitalitu, zodolnit náš imunitní systém, zvýšit naši výkonnost a do krve přivést více kyslíku – a to všechno bez vedlejších účinků. Na druhé straně chemické léky nemohou být používány k posilování ochrany a odolnosti organismu. Jejich úloha je jiná. Za...

Reishi - Triterpen Max - 100% extrakt, přírodní náhrada za nebezpečné kortikoidy a velice silná protinádorová aktivita, garance: 20% triterpenoidů

Reishi - Triterpen Max - 100% extrakt, přírodní náhrada za nebezpečné kortikoidy a velice silná protinádorová aktivita, garance: 20% triterpenoidů
Ing.Zdeněk Rozehnal Kortikoidy (co by chemické léky) jsou synteticky vyráběné steroidní hormony (extrémně účinné, ale velmi zrádné) podobné hormonu kortizolu, který je tvořen v kůře našich nadledvinek. V organizmu funguje kortizol a jeho deriváty jako stresové hormony, které nám umožňují...

Cordyceps - Housenice - Housenice čínská - 100% extrakt, garance: 40% plysacharidů a 15% Manitolu

Cordyceps - Housenice - Housenice čínská - 100% extrakt, garance: 40% plysacharidů a 15% Manitolu
Ing.Zdeněk Rozehnal  Cordyceps sinensis je velice specifická cizopasná houba, která roste od nepaměti pouze v horských oblastech Číny a Tibetu. Pro své léčivé účinky je v čínské medicíně cordyceps používán více jak 1200 let. V Číně je cordyceps tradiční lék a je hodnocen z hlediska léčivých...

Hericium erinaceus |100% extrakt

Hericium erinaceus |100% extrakt
Hericium erinaceus - Korálovec ježatý je poměrně vzácná houba, která svým tvarem připomíná mořský korál. Roste paraziticky především na tvrdém dřevě dubů a buků, přičemž roste zejména v jihovýchodní Asii. Na našem území ji výjimečně můžeme najít v Beskydech a Žďárských vrších. O tuto medicinální...

Sibiřská chaga - 100% extrakt

Sibiřská chaga - 100% extrakt
Ing.Zdeněk Rozehnal Rezavec šikmý (Innonotus obliguus). Chaga se živí šťávami stromů, především z břízy, jilmu, jeřabiny, jasanu, ale nejvyšší léčivé účinky má chaga rostoucí na břízách. Ideální sběr je na podzim a na jaře, kdy má největší koncentraci účinných látek. Tato houba mají svůj původ na...

Houževnatec jedlý - Shiitake - 100% extrakt

Houževnatec jedlý - Shiitake - 100% extrakt
Ing.Zdeněk Rozehnal Houževnatec (lat. Lentinus edodes), Shiitake je z lékařského pohledu dnes již uznávaný přírodní prostředek pro léčení řady civilizačních chorob jako Rei shi, Cordyceps, Hericium a Sibiřská Čaga. Shiitake má zvláště protinádorové a radioprotektivní účinky. Hlavní aktivní...

Outkovka pestrá - Coriolus - 100% extrakt, s borci PSK a PSP

Outkovka pestrá - Coriolus - 100% extrakt, s borci PSK a PSP
Ing.Zdeněk Rozehnal Coriolus nebo-li čínsky YunzhiYunzhi je druhem dřevokazné houby, která je již celá staletí využívá v tradiční čínské medicíně. V angličtině nazývá turkey tail což znamená – krocaní ocas, který připomíná mnohobarevný vějíř plodniček houby. V Číně se jí přezdívá se ji „tráva Říše...

Hlíva ústřičná - 100% extrakt

Hlíva ústřičná - 100% extrakt
Ing.Zdeněk Rozehnal V posledních desetiletích se základní výzkum věnuje daleko podrobněji než kdykoli jindy komlexnějšímu složení a biologickým účinkům hlívy ústřičné a jejím jednotlivým složkám. Na základě výsledků výzkumů a exaktních ověření se dospělo k jednoznačnému závěru. Hlíva ústřičná je z...

BetaGlukany - účinně posilují imunitní systém a zesilují účinek extraktů z léčivých hub - vyšší než 80% čistota

BetaGlukany - účinně posilují imunitní systém a zesilují účinek extraktů z léčivých hub - vyšší než 80% čistota
Ing.Zdeněk Rozehnal Beta glukany 1,3/1,6D jsou přírodní polysacharidy nacházející se také v buněčných stěnách kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae a všech medicinálních hub. Obsaženýé beta-glukany jsou získávány patentovanými a novými výrobními postupy, které zaručují, že přirozené struktury beta...

Rdesno mnohokvěté - extrakt - energetické nabití

Rdesno mnohokvěté - extrakt - energetické nabití
Ing.Zdeněk Rozehnal Che-šou-wu (He Shou Wu) je v asijské bylinné medicíně jednou z nejpopulárnějších a nejvíce ceněných posilujících bylin. Che-šou-wu je zpracovaná kořenová hlíza rostliny Polygonum multiflorum (rdesno mnohokvěté), rostoucí v horských oblastech střední a jižní Číny. Spolu s plody...

Graviola - Annona ostnitá - 100% extrakt z listů

Graviola - Annona ostnitá - 100% extrakt z listů
Extrakt z listí ze stromu Graviola - přirozený zabiják rakovinových buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie A proč to nevíme? Je to proto, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět svoje peníze utracené za roky výzkumu při snaze vytvořit syntetickou verzi tohoto plodu (jeho...

k

s KAMZÍKEM A KLOKANEM daleko nedoskáčete

 

 

NEJÚČINNĚJŠÍ

PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKA

kvalitní české výrobky

OREGÁNOVÝ OLEJ          ECHINACEA

ideálně trvale v domácí lékárničce

 

prozdravi.cz

k

 

 

DARUJTE ČISTÝ VZDUCH

96% ÚČINNOST

NAPROSTO TICHÝ CHOD

DOMOV BEZ KARCINOGENNÍHO MIKROPRACHU

 

 

PROTOPAN

ideál na atopický ekzém

 

 

YUCCA PREMIUM

ODSTRANĚNÍ USAZENIN Z TĚLA

ČLÁNEK


RECENZE

Obezřetně v případě transplantátu, implantátu, kardiostimulátoru...

 

(z 85+zkušeností)


"Po ročním užívání YUCCY jsem byl přeřazen z CHPN III. třídy (středně těžká plícni nemoc) do II. třídy (lehká plícní nemoc). Přestal jsem brát všechny léky co mně předepsal lékař a spolehl se na YUCCU. Jsem úplně nadšený a doktoři nechápou."

 

 

MLÁDÍ A DLOUHOVĚKOST

to jsou EXTRAKTY

z ČERVENÉ  REISHI zkušenosti 

královny mezi Reishi

 

JEDINEČNÉ  EXT RAKTY

s CERTIFIKÁTY - GARANCE ÚČINNÝCH LÁTEK

 

 

REISHI EXTRAKT          REISHI SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!
Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!Cordyceps Extra Strong

 

JAK JE TO S KVALITOU CORDYCEPSU?

 

ČAGA  EXTRAKT

EXS CERTIFIKÁTEM KVALITY

100% Sibiřská ČagaDuanwood Red Reishi Extrakt 40% polysachardiu, 4% triterpenů

 

Jak funguje Fenuprim - video

ENDOGENNÍ DÝCHÁNÍ

FROLOVŮV DÝCHACÍ TRENAŽÉR

 

Frolovův dýchací trenažér  je určen k provádění dýchacích cvičení za účelem prevence a léčení různých onemocnění. Nácvik tzv. endogenního způsobu dýchání pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu, činnost mozku a všech vnitřních orgánů, posiluje aktivitu imunitního systému, zlepšuje psychický a emociální stav. Přispívá k udržení dobrého zdraví a vysoké úrovně duševní aktivity.

Účinek:

  • normalizuje arteriální tlak,
  • zlepšuje krevní oběh,
  • zklidňuje nervovou soustavu,
  • zpomaluje proces stárnutí,
  • zlepšuje ventilaci plic,
  • zpevňuje dýchací svaly - předchází plicním a bronchiálním onemocněním,
  • příznivě ovlivňuje léčbu chronické bronchitidy, bronchiálního astmatu, vegetativní dystonie, hypertonického onemocnění a stenokardie,
  • zvyšuje účinnost léků a zkracuje dobu léčení.

 

 

 

 

SMRT ZAČÍNÁ V TLUSTÉM STŘEVU

 

Vyčištění střeva a syndrom propustného střeva

 

 

 

ČISTÉ STŘEVO

je doménou  ENTEROSGELU

český výrobek z Jeseníku pro celou EU

pro domácnost a uzdravení bez CHEMIE!