Mnoho výživových mýtů lze snadno vyvrátit trochou zdravého rozumu a vědeckých důkazů

- Depositphotos

Barbora Nová

Mnoho výživových mýtů a mylných představ lze snadno vyvrátit trochou zdravého rozumu a vědeckých důkazů. Následující seznam vám může pomoci být více informováni na vaší cestě k vyvážené a zdravé stravě.

Zdravý rozum by neměl být považován za samozřejmost, když lidé diskutují o výživě, přičemž se šíří se mnoho mýtů a mylných představ — dokonce i takzvanými odborníky.

Následuje 18 výživových údajů, které by měly být samozřejmostí, ale nejsou.

1. Umělé trans-tuky jsou nevhodné pro lidskou spotřebu

Trans-tuky jsou silně nezdravé.

Při jejich výrobě se používá vysoký tlak, teplo a plynný vodík za přítomnosti kovového katalyzátoru. Tento proces činí kapalné rostlinné oleje pevné při pokojové teplotě.

Transmastné kyseliny jsou samozřejmě více než jen nechutné. Studie ukazují, že jsou nezdravé a spojené s drastickým zvýšením rizika srdečních onemocnění (1, 2).

Ve Spojených státech byly trans-tuky zakázané od 18. června 2018 s tím, že produkty vyrobené před tímto datem mohly být distribuovány až do roku 2020 a v některých případech do roku 2021 (3).

Nicméně problémem je, že potraviny s méně než 0,5 gramu trans-tuků na porci mohou být označeny jako potraviny obsahující 0 gramů (4).

2. Nemusíte jíst každé 2–3 hodiny

Někteří lidé věří, že menší a častější jídla jim mohou pomoci zhubnout.

Některé studie však potvrzují, že frekvence jídla nemá žádný vliv na spalování tuků nebo tělesnou hmotnost (5, 6).

Jíst každé 2–3 hodiny je pro většinu lidí nepohodlné a zcela zbytečné. Jednoduše jezte, když máte hlad, a nezapomeňte si vybrat zdravá a výživná jídla.

3. Titulky zpráv berte s rezervou

Mainstreamová média jsou jednou z příčin mnoha kolujících mýtů a omylů o výživě.

Zdá se, že každý týden se na titulních stranách objeví nová studie, která je často v rozporu s výzkumem, jenž vyšel jen o několik měsíců dříve.

Těmto příběhům se často věnuje velká pozornost, ale když se podíváte za titulky a přečtete si příslušné studie, můžete zjistit, že jsou často vytržené z kontextu.

V mnoha případech jsou další kvalitnější studie přímo v rozporu s mediálním šílenstvím – ale jen zřídka jsou zmíněny.

4. Maso nehnije v tlustém střevě

Je naprosto falešné, že maso hnije v tlustém střevě.

Vaše tělo je dobře vybaveno pro trávení a vstřebávání všech důležitých živin, které se nacházejí v mase.

Protein se ve vašem žaludku rozkládá žaludečními kyselinami. Poté silné trávicí enzymy rozloží zbytek ve vašem tenkém střevě.

Většina tuků, bílkovin a živin se pak vstřebává do těla. I když u zdravých lidí může malé množství bílkovin a tuků uniknout trávení, do tlustého střeva se jich mnoho nedostane.

5. Vejce jsou jednou z nejzdravějších potravin, které můžete jíst

Vejce byla nespravedlivě démonizována, protože jejich žloutky mají vysoký obsah cholesterolu.

Studie však ukazují, že cholesterol z vajec u většiny lidí nezvyšuje hladinu cholesterolu v krvi (7).

Nové studie, které zahrnují stovky tisíc lidí, ukazují, že vejce nemají žádný vliv na srdeční onemocnění u jinak zdravých jedinců (8).

Pravdou je, že vejce jsou jednou z nejzdravějších a nejvýživnějších potravin, která můžete jíst.

6. Slazené nápoje jsou v moderní stravě produktem, který má největší vliv na obezitu

Nadbytek přidaného cukru může být zdraví škodlivý – a dostat ho v tekuté formě je ještě horší.

Problém s tekutým cukrem je v tom, že váš mozek nekompenzuje kalorie tím, že jí méně jiných potravin (9).

Jinými slovy, váš mozek tyto kalorie neregistruje, takže celkově sníte více kalorií (10).

7. Nízkotučné neznamená zdravé

Předpokládá se, že nízkotučná dieta propagovaná hlavními výživovými doporučeními byla neúspěšná.

Četné dlouhodobé studie ukazují, že nefunguje ani při hubnutí, ani při prevenci nemocí (11, 12, 13).

A co víc, tento trend vedl k množství nových, průmyslově zpracovaných, nízkotučných potravin. Přesto, protože potraviny mají tendenci chutnat hůře bez tuku, výrobci místo toho přidali cukr a další přídatné látky.

Potraviny, které jsou přirozeně nízkotučné – jako ovoce a zelenina – jsou skvělé, ale průmyslově zpracované potraviny označené jako „nízkotučné“ jsou obvykle plné nezdravých přísad.

8. Ovocná šťáva se příliš neliší od sladkých nealkoholických nápojů

Mnoho lidí věří, že ovocné šťávy jsou zdravé, protože pocházejí z ovoce.

Ačkoli čerstvá ovocná šťáva může poskytnout některé z antioxidantů nacházející se v ovoci, obsahuje zpravidla stejné množství cukru jako sladké nealkoholické nápoje, jako je Coca-Cola (14).

Protože džus nemusíte žvýkat a obsahuje zanedbatelné množství vlákniny, je velmi snadné zkonzumovat velké množství cukru.

Jeden šálek (240 ml) pomerančové šťávy obsahuje stejné množství cukru jako 2 celé pomeranče (15, 16).

Pokud se ze zdravotních důvodů snažíte vyhýbat cukru, měli byste se vyhýbat i ovocným šťávám. Ovocné šťávy jsou sice zdravější než nealkoholické nápoje, ale jejich obsah antioxidantů nevyváží velké množství cukru.

9. Krmení střevních bakterií je zásadní

Lidé jsou ve skutečnosti jen asi z 10 % lidé - bakterie ve střevech, známé jako střevní flóra, převyšují počet lidských buněk v poměru 10:1.

V posledních letech výzkum ukázal, že typy a počet těchto bakterií mohou mít hluboké důsledky pro lidské zdraví – ovlivňují vše od tělesné hmotnosti až po funkci mozku (17, 18).

Stejně jako buňky vašeho těla potřebují bakterie získávat energii – a rozpustná vláknina je jejich preferovaným zdrojem energie (19, 20).

To je tím nejdůležitějším důvodem, proč zahrnout do stravy dostatek vlákniny – abyste nakrmili prospěšné bakterie ve vašem střevě.

10. Cholesterol není nepřítel

To, co lidé obecně označují jako „cholesterol“, ve skutečnosti není cholesterol.

Když lidé mluví o takzvaném „špatném“ LDL a „dobrém“ HDL cholesterolu, mají ve skutečnosti na mysli bílkoviny, které přenášejí cholesterol ve vaší krvi.

LDL je zkratka pro lipoprotein s nízkou hustotou, zatímco HDL označuje lipoprotein s vysokou hustotou.

Pravdou je, že cholesterol není nepřítel. Hlavním určujícím faktorem pro riziko srdečních onemocnění je typ lipoproteinů, které přenášejí cholesterol, nikoli cholesterol samotný.

Pro většinu lidí má cholesterol ve stravě malý nebo žádný vliv na hladiny lipoproteinů (21).

11. Doplňky stravy na hubnutí fungují jen zřídka

Na trhu je mnoho různých doplňků stravy na hubnutí – a téměř nikdy nefungují.

Tvrdí se, že vedou k magickým výsledkům, ale selhávají, když jsou testovány ve studiích.

Dokonce i u těch několika, které fungují – jako je glukomannan – je účinek příliš malý na to, aby byl skutečně znatelný rozdíl.

Pravdou je, že nejlepší způsob, jak zhubnout a udržet si váhu, je osvojit si zdravý životní styl.

12. Zdraví je více než vaše váha

Většina lidí se příliš zaměřuje na přibírání nebo hubnutí. Pravdou je, že zdraví jde mnohem dál.

Mnoho obézních lidí je metabolicky zdravých, zatímco mnoho lidí s normální hmotností má stejné metabolické problémy, které jsou spojené s obezitou (22, 23).

Soustředit se pouze na tělesnou hmotnost je kontraproduktivní. Je možné zlepšit zdraví bez hubnutí – a naopak.

Předpokládá se, že důležitá je oblast, kde se hromadí tuk. Tuk v břišní dutině (břišní nebo viscerální tuk - 2. typy) je spojen s metabolickými problémy, zatímco tuk pod kůží je většinou kosmetický problém (24).

Proto by snížení břišního tuku mělo být prioritou pro zlepšení zdraví. Tuk pod kůží nebo číslo na váze tolik nezáleží.

13. Kalorie se počítají — ale nemusíte je nutně počítat

Kalorie jsou důležité. Obezita je záležitostí přebytečné uložené energie neboli kalorií, které se hromadí ve formě tělesného tuku.

To však neznamená, že musíte sledovat vše, co vstupuje do vašeho těla, a sledovat nebo počítat kalorie.

Přestože počítání kalorií funguje pro mnoho lidí, můžete udělat mnoho věcí, abyste zhubnuli – aniž byste museli počítat jedinou kalorii.

Například se ukázalo, že konzumace většího množství bílkovin vede k automatickému omezení kalorií a výraznému úbytku hmotnosti – bez záměrného omezení kalorií (25, 26).

14. Po tucích ani sacharidech se netloustne

Tuk byl často obviňován z obezity, protože má více kalorií na gram než bílkoviny a sacharidy.

Přesto lidé, kteří jedí stravu s vysokým obsahem tuků – ale s nízkým obsahem sacharidů – nakonec jedí méně kalorií než lidé na nízkotučné dietě s vysokým obsahem sacharidů (27, 28).

To naopak vedlo mnoho lidí k obviňování sacharidů z obezity – což je také nesprávné. Spousta populace v průběhu historie jedla stravu s vysokým obsahem sacharidů, ale zůstala zdravá.

Stejně jako téměř u všeho ve vědě o výživě záleží na kontextu. Jak tuk, tak sacharidy mohou způsobovat tloustnutí - záleží na ostatních složkách vašeho jídelníčku a celkovém životním stylu.

15. Nezdravé jídlo může být návykové

Za posledních zhruba 100 let se jídlo změnilo. Lidé jedí více průmyslově zpracovaných potravin než kdykoli předtím a technologie používané k výrobě potravin se staly propracovanějšími.

Dokonce potravinoví inženýři našli způsoby, jak udělat jídlo tak obohacující, že váš mozek zaplaví dopamin (29).

Z tohoto důvodu mohou někteří lidé zcela ztratit kontrolu nad svou spotřebou jídla (30).

Mnoho studií zkoumajících tento fenomén zjistilo podobnosti mezi průmyslově zpracovanými nezdravými potravinami a běžně zneužívanými drogami (31).

16. Nikdy nevěřte zdravotním tvrzením na obalech

V současnosti lidé dbají na své zdraví více než kdy předtím. Výrobci potravin jsou si toho dobře vědomi a našli způsoby, jak prodávat nezdravé potraviny i lidem, kteří si hlídají zdraví.

Dělají to přidáním zavádějících označení jako „celozrnné“ nebo „nízkotučné“, přičemž můžete najít mnoho nezdravých potravin s těmito zdravotními tvrzeními.

Tyto označení slouží k tomu, aby si lidé mysleli, že se rozhodují správně pro sebe - a pro své děti.

Pokud vám obal potraviny říká, že je zdravá, je pravděpodobné, že není.

17. ‚Bio‘ nebo ‚bez lepku‘ neznamená automaticky zdravé

V dnešním světě existuje mnoho zdravotních trendů. Stále oblíbenější jsou jak bio, tak i bezlepkové potraviny.

Nicméně to, že je něco bio nebo bez lepku, ještě neznamená, že je to zdravé. Nezdravá jídla můžete vyrobit z bio surovin stejně dobře jako nebio.

Potraviny, které jsou přirozeně bezlepkové, jsou v pořádku, ale bezlepkové zpracované potraviny jsou často vyrobeny z nezdravých přísad, které mohou být dokonce horší než jejich protějšky obsahující lepek.

Pravdou je, že organický cukr je stále cukr a bezlepkové nezdravé jídlo je stále nezdravé jídlo.

18. Nesvádějte nové zdravotní problémy - obezitu a diabetes - na "staré" potraviny

Epidemie obezity začala kolem roku 1980 a epidemie diabetu 2. typu následovala krátce poté.

To jsou dva z největších zdravotních problémů na světě – a hodně s nimi souvisí strava.

Někteří vědci začali z těchto epidemií vinit potraviny, jako je červené maso, vejce a máslo, ale tyto potraviny jsou součástí lidské stravy po tisíce let – zatímco tyto zdravotní problémy jsou relativně nové.

Předpokládá se, že je rozumnější podezírat hlavního viníka - "nové" potraviny, jako jsou průmyslově zpracované potraviny, trans-tuky, přidaný cukr, rafinovaná zrna a rostlinné oleje.

Obviňovat nové zdravotní problémy ze "starých" potravin prostě nedává smysl.

Závěr

Mnoho výživových mýtů a mylných představ lze snadno vyvrátit trochou zdravého rozumu a vědeckých důkazů.

Výše uvedený seznam vám poskytuje určitý vhled do běžných mylných představ a pomáhá vám být více informováni na vaší cestě k vyvážené a zdravé stravě.

Některé rostlinné oleje jsou tak toxické, jak to jen jde: záněty, oxidační stres, rakovina a další

X

Ethan Huff, 1. ledna 2024, Natural News

Pravděpodobně jste slyšeli o "tuctu špinavců" (článek i na konci stránky), ale co "osm nenávistných"? Nenávistná osmička odkazuje na osm nejškodlivějších rostlinných olejů, které kontaminují také průmyslově zpracované potraviny a ničí lidské zdraví.

Dr. Simon Goddek shromáždil informace pro příspěvek na X (dříve Twitter) o nenávistných osmi, které zahrnují následující rostlinné oleje:

1) Slunečnicový olej

2) Sójový olej

3) Bavlníkový olej

4) Světlicový olej

5) Kukuřičný olej

6) Olej z rýžových otrub

7) Hroznový olej

8) Řepkový olej

Všech osm těchto rostlinných olejů je silně průmyslově zpracováno daleko za hranicí, kdy jsou byť jen vzdáleně zdravé nebo výživné.

(Související: Začátkem roku 2023 vědci zjistili, že rostlinné oleje, jako je sójový a řepkový, mají "pozoruhodné estrogenní vlastnosti".)

Konzumace rostlinných olejů z osmi je spojena s předčasným úmrtím

Dr. Goddek, vědec s titulem PhD v oboru biotechnologie a vědecký novinář, který pracuje jako generální ředitel společnosti Sunfluencer, ve svém příspěvku uvádí sedm důvodů, proč bychom se měli rostlinným olejům z nenáviděných osmi za každou cenu vyhnout:

1) Rostlinné oleje jsou nepřirozeně extrahovány a zpracovány

Na rozdíl od kokosového a olivového oleje, které se získávají jednoduchým lisováním, musí být oleje ze semen, jako je řepkový, sójový a kukuřičný, extrahovány teplem a drsnými chemickými rozpouštědly, jako jsou produkty z ropy, která je následně oxidují a přeměňují na zdraví škodlivé transmastné kyseliny.

2) "Zelenina" je nesprávné pojmenování – nenáviděných osm olejů jsou toxické

Může to znít hezky, když se jim říká "rostlinné" oleje a podobně, ale pravdou je, že těch osm nenáviděných jsou průmyslové oleje ze semen, které se před 20. stoletím nikdy nekonzumovaly jako jídlo. V roce 1900 téměř nikdo nekonzumoval rostlinné oleje; Dnes jich průměrný člověk spotřebuje 30 kg ročně.

"Tento dramatický nárůst koresponduje s nárůstem chronických zdravotních problémů, což naznačuje souvislost mezi konzumací oleje ze semen a moderními nemocemi," vysvětluje Dr. Goddek.

3) Průmyslové oleje ze semen jsou nabité zánětlivými omega-6

Na rozdíl od nasycených tuků, které jsou pro tělo dobré, jsou průmyslové oleje mono- a polynenasycené oleje, které mají vysoký obsah omega-6 mastných kyselin, zejména kyseliny linolové, které jsou prekurzorem prozánětlivých eikosanoidů.

"Tyto molekuly mohou způsobit chronický zánět a přispět k autoimunitním onemocněním," říká Dr. Goddek. "Nadměrná konzumace omega-6 bez rovnováhy omega-3 zhoršuje tyto zdravotní problémy."

4) Rostlinné oleje způsobují oxidační stres, rakovinu

Kyselina linolová a další omega-6 mastné kyseliny vytvářejí v těle řadu zdravotních problémů, z nichž v neposlední řadě patří oxidační stres, mitochondriální dysfunkce a genetické poškození. To zase může vést k růstu rakovinných nádorů, přičemž některé studie naznačují, že strava bohatá na rostlinné oleje přichází se 400% zvýšeným rizikem metastáz.

5) Rostlinné oleje přispívají k předčasným úmrtí

Sedmiletá studie zjistila, že konzumace rostlinných olejů vede k 62% zvýšení rizika úmrtnosti ze všech příčin, což je vyšší než riziko úmrtí spojené s těžkým kouřením nebo obezitou.

6) Konzumací rostlinných olejů ničíte své srdce

Minnesotský koronární experiment dále zjistil, že konzumace rostlinných olejů, jako je kukuřičný olej a margarín, zvyšuje riziko srdečního infarktu o 86 procent, přestože konzumenti rostlinných olejů mají nižší hladinu cholesterolu.

7) Rostlinné oleje zvyšují riziko úmrtí na kardiovaskulární choroby o 700 procent

Další studie s názvem "MARGARIN studie" zjistila, že konzumace rostlinných olejů zvyšuje riziko mrtvice, srdečního infarktu nebo kardiovaskulárního úmrtí o 700 procent ve srovnání s lidmi, kteří konzumují více omega-3 mastných kyselin prospěšných pro srdce.

Jsou vaše základní potraviny kontaminovány toxickými rostlinnými oleji? Více se dozvíte na FoodScience.news.

Zdroje pro tento článek zahrnují:

Originál: naturalnews.com/2024-01-01

Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.

Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max

Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
Reishi (čínsky Ling Zhi) a její užívání, uvádějí staré čínské spisy z doby už před více než 2 400 lety. Tato vzácná houba je také nazývaná latinsky Ganoderma lucidum, v překladu "božská houba...

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis
Cordyceps je velice specifická cizopasná houba, která roste od nepaměti pouze v horských oblastech Číny a Tibetu. Pro své specifické účinky je v čínské medicíně především Cordyceps sinensis používán...

Sibiřská Čaga

Sibiřská Čaga
Čaga, dřevokazná houba se živí šťávami stromů, především z břízy, jilmu, jeřabiny, jasanu, ale nejvyšší léčivé účinky má houba Čaga rostoucí na břízách. Ideální sběr je na podzim a na jaře, kdy má...

Hericium erinaceus

Hericium erinaceus
Hericium je poměrně vzácná houba, která svým tvarem připomíná mořský korál. Roste paraziticky především na tvrdém dřevě dubů a buků, přičemž roste zejména v jihovýchodní Asii. Na našem území ji...

Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)

Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
- na konci stránky: "Klinické studie s Coriolusem u onkologických pacientů" Coriolus versicolor nebo-li čínsky YunzhiYunzhi je druhem dřevokazné houby, která je již celá staletí využívá v tradiční...

Shiitake

Shiitake
Shiitake (lat. Lentinus edodes), česky Houževnatec jedlý je uznávaný přírodní prostředek jako Reishi, Cordyceps, Hericium a Sibiřská Čaga. Jejími hlavními aktivními komponenty jsou polysacharidy...

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná
V posledních desetiletích se základní výzkum věnuje daleko podrobněji než kdykoli jindy komlexnějšímu složení a biologickým účinkům hlívy ústřičné a jejím jednotlivým složkám. Na základě výsledků...

Agaricus

Agaricus
Agaricus blazei Murill, česky žampion brazilský Agaricus blazei Murrill je jedlá brazilská houba s nízkým obsahem kalorií a velkým množství živin. Pochází z malé brazilské vesnice jménem Piedade...

BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)

BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
Beta glukany 1,3/1,6D jsou přírodní polysacharidy nacházející se také v buněčných stěnách kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae a všech medicinálních hub. Obsažené beta-glukany jsou získávány...

C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)

C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
Synergická kombinace extraktu z plodů ze stromu Camu Camu a quercetinu s maximální vstřebatelností vitamínu C. Camu Camu Camu Camu je nízký malý strom rostoucí divoce podél řek v oblastech...

Ashwagandha

Ashwagandha
(Ashwagandhá – witánie snodárná – witánie uspávající – Withania somnifera) je polokeř, který dorůstá do výšky 1 - 1,5 metru. Původem je ze severozápadní Indie. Roste také v severní Africe a na...

Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent

Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
10 prokázaných zdravotních přínosů kurkuminu Koření známé jako kurkuma je možná nejúčinnějším existujícím doplňkem stravy. Mnoho kvalitních studií ukazuje, že kurkuma má zásadní přínosy pro vaše...

Rdesno mnohokvěté - He shou wu

Rdesno mnohokvěté - He shou wu
Che-šou-wu (He Shou Wu) je v asijské bylinné medicíně jednou z nejpopulárnějších a nejvíce ceněných posilujících bylin. He-šou-wu je zpracovaná kořenová hlíza rostliny Polygonum multiflorum (rdesno...

Graviola - Annona

Graviola - Annona
Extrakt z listí ze stromu Graviola - přirozený zabiják rakovinových buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie A proč to nevíme? Je to proto, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět...

Maca

Maca
Maca, přezdívaná jako peruánský ženšen nebo peruánská viagra roste v jihoamerických Andách, vyskytuje se ve výškách kolem 4000 metrů n.m. a odolává až mrazům -20°C, stejně jako žáru slunce. Vzhledem...

Chitomax

Chitomax
Princip působení Chitomaxu: Je známo, že viskózní vláknina a zejména chitosan působí na metabolismus tuků, snižuje vstřebávání cholesterolu ze stravy a váže se na žlučové kyseliny, a tím snižuje...

Fenuprim

Fenuprim
chitomax + bylinky + kyselina alfalipoová FENUPRIM – jedinečná kombinace pěti přírodních látek, synergicky působících, která vám může pomoci při formování vaší postavy. Pro většinu lidí jsou právě...

Dračí krev

Dračí krev
Dračí krev – Dragons blood Když se v amazonské džungli někdo poraní, škrábne nebo je pokousán hmyzem, někdy můžete vidět jak mačetou sekne do jednoho druhu stromu a temně rudou pryskyřici si kápne do...

Danshen Q10 cardio

Danshen Q10 cardio
Danshen Q10 cardio Synergická kombinace extraktů a mikroživin pro normální funkci srdce. Kombinace extraktu z kořene Danshen, koenzymu Q10, vitamínu E a thiaminu je synergická kombinace – působení...

Šafrán

Šafrán
Saffron – Brain and Neuro balancer Přírodní doplněk stravy určený ke zmírnění stresu, zlepšení nálady a zvýšení pocitu pohody. Obsahuje unikátní synergicky působící kombinaci patentovaného extraktu...

Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent

Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
Silybin Phytosome® – silibinin s vysokou vstřebatelností - novinka na ochranu a regeneraci jater Jaterní buňky odstraňují mj. z krve trávicího ústrojí baktérie, viry a jiné patogeny. Zdravá játra do...

Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent

Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
Boswellia Phytosome® - novinka s vysokou vstřebatelností, s protizánětlivým a protibolestivým účinkem Boswellia serrata, česky kadidlovník pilovitý je středně velký strom z čeledi březulovitých. Jeho...

S-Acetyl-L-Glutathion

S-Acetyl-L-Glutathion
Glutathion je nejsilnější antioxidant, který vytváří tělo, přičemž S-acetyl-L-Glutathion je nejpokročilejší formou biologicky dostupného glutathionu. Jeho účinnost se rovná nitrožilnímu podávání...

NMN (nikotinamid mononukleotid)

NMN (nikotinamid mononukleotid)
Pokud vás zajímají inovace v oblasti stárnutí a dlouhověkosti, možná jste slyšeli o NMN, což je zkratka pro nikotinamid mononukleotid. Je to molekula, kterou vaše tělo vytváří přirozeně, ale někteří...

Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení

Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
Unikátní kombinace vysoce kvalitních extraktů z hub a rostlin, doplněná o betaglukan vysoké čistoty (nad 80%) a vitamíny na podporu imunity. Devět složek synergicky spojených v blahodárný komplex na...

4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium

4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
  KOHI-FOCUS SLOŽENÍ: Instantní káva 76,4 % (100% káva Arabica), Ashwagandha extrakt 10 %, Chaga extrakt 8 %, Tulsi extrakt 5 %, Sibiřský ženšen extrakt 0,5 % 100% Arabika, zklidňující...

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

          PROSINEC 2024 - 6 článků

 

Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1483

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2111

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života