5 příznaků ukazujících na nedostatek tuku přijímaného stravou
Avokádo
- Pixabay
Barbora Nová
V posledních desetiletích hodně lidí uvěřilo o škodlivosti cholesterolu a následně se to projevilo snížením příjmu tuků. Proto tuk ve stravě má také z tohoto důvodu obvykle špatnou pověst. Navzdory tomu, co jste možná slyšeli, z konzumace tuků netloustnete - pokud je jíte s mírou. Ve skutečnosti je tuk nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Tělo totiž potřebuje tuky v potravě pro mnoho různých biologických procesů. Nedostatečný příjem tuků může ztížit fungování vašeho těla tak, jak by mělo, a může vést ke zdravotním problémům.
Proč potřebujete ve stravě tuk?
Vaše tělo potřebuje tuk ve stravě pro mnoho biologických procesů. Bez něj byste nemohli žít zdravě. Zde jsou některé ze základních rolí, které tuk ve stravě ve vašem těle hraje:
- Pomáhá vám vstřebávat vitamíny. Vitamíny A, D, E a K jsou rozpustné v tucích, což znamená, že je vaše tělo může vstřebávat pouze tehdy, když je konzumujete spolu s tukem. Nedostatek tuku ve stravě může způsobit nedostatek těchto vitaminů, což může vést k různým zdravotním problémům.
- Podporuje růst buněk. Tuk poskytuje strukturu vnější membráně každé buňky ve vašem těle.
- Podporuje zdraví mozku a očí. Omega-3 mastné kyseliny eikosapentaenová (EPA) a dokosahexaenová (DHA) pomáhají udržovat zdraví vašeho mozku, centrální nervové soustavy a sítnice. Vaše tělo si tyto mastné kyseliny nevytváří - můžete je získat pouze ze stravy.
- Hojení ran. Esenciální mastné kyseliny hrají klíčovou roli při hojení ran a srážení krve.
- Tvorba hormonů. Vaše tělo potřebuje tuky ze stravy k tvorbě specifických hormonů, včetně pohlavních hormonů testosteronu a estrogenu.
- Zdroj energie. Každý gram zkonzumovaného tuku vám dodá přibližně 9 kalorií energie. Pro srovnání, každý gram sacharidů nebo bílkovin poskytuje pouze 4 kalorie energie.
Druhy tuků ve stravě
Tuky v potravě lze rozdělit do čtyř kategorií: trans-tuky, nasycené tuky, mononenasycené tuky a polynenasycené tuky.
Transmastné kyseliny
Transmastné kyseliny, které se nacházejí především v částečně hydrogenovaných olejích, jsou pro tělo nejméně zdravým typem tuků. Hydrogenované oleje se často používají ke zlepšení chuti a trvanlivosti zpracovaných potravin.
Vaše tělo transmastné tuky nepotřebuje. Konzumace velkého množství tohoto typu tuku může zvýšit riziko srdečních onemocnění, mrtvice a cukrovky 2. typu.
Transmastné kyseliny se mohou nacházet v:
- zpracovaných potravinách (např. popcorn do mikrovlnné trouby, mražená pizza a krekry)
- pekařských výrobcích (např. v koláčových těstech, koláčích a sušenkách)
- smažených potravinách (např. koblihy a hranolky)
- margarín a rostlinný zkrácený tuk
Chcete-li zjistit, zda potravina obsahuje transmastné kyseliny, můžete si přečíst seznam složek na obalu. Pokud je mezi složkami uveden částečně hydrogenovaný olej, raději se výrobku vyhněte.
Nasycené tuky
Nasycené tuky se nacházejí především v živočišných produktech, jako je maso, vejce a mléčné výrobky. Tyto tuky bývají při pokojové teplotě tuhé.
Ministerstvo zemědělství USA doporučuje, abyste z nasycených tuků přijímali méně než 10% denních kalorií. Současný výzkum ukazuje, že nahrazení nasycených tuků nenasycenými je spojeno s nižším rizikem srdečních onemocnění (1).
Mononenasycené tuky
Podle American Heart Association mohou mononenasycené tuky pomoci snížit hladinu LDL cholesterolu v krvi. To může snížit riziko srdečních onemocnění a mrtvice (2).
Na rozdíl od nasycených tuků jsou mononenasycené tuky při pokojové teplotě tekuté. Mezi potraviny, které jsou dobrým zdrojem tohoto typu tuků, patří např:
- rostlinné oleje (např. olivový olej, sezamový olej a světlicový olej)
- ořechy (např. mandle, arašídy, vlašské ořechy a kešu ořechy)
- ořechová másla (např. arašídové máslo a mandlové máslo)
- avokádo
Polynenasycené tuky
Vaše tělo si polynenasycené tuky nedokáže vytvořit - proto je musíte získávat z potravin, které jíte. Tyto tuky jsou také známé jako "esenciální tuky".
Omega-3 mastné kyseliny jsou specifickým typem polynenasycených tuků, které mohou pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, chránit vás před nepravidelným srdečním rytmem a pomáhají snižovat krevní tlak.
Omega-3 mastné kyseliny najdete v následujících potravinách:
- tučné ryby (např. losos, makrela, sleď a sardinky).
- ústřice
- lněná semínka
- semínka chia
- vlašské ořechy
Abyste si udrželi dobré zdraví, měla by většina tuků, které jíte, být mononenasycená nebo polynenasycená.
Jak zjistit, zda ve stravě nepřijímáte dostatek tuků
Nedostatek tuků ve stravě je u zdravých lidí, kteří se stravují vyváženě a plnohodnotně, vzácný. Některé stavy vás však mohou vystavit riziku nedostatku tuků, jako např:
- poruchy příjmu potravy
- resekce tlustého střeva (kolektomie)
- zánětlivé onemocnění střev
- cystická fibróza
- nedostatečnost slinivky břišní
- dieta s extrémně nízkým obsahem tuku
Pokud nepřijímáte dostatek tuků ve stravě, některé biologické procesy ve vašem těle nemusí fungovat tak dobře.
Následuje 5 příznaků toho, že ve stravě nepřijímáte dostatek tuků
Nedostatek vitamínů
Vaše tělo potřebuje tuk ve stravě, aby mohlo vstřebávat vitaminy rozpustné v tucích, jako jsou vitaminy A, D, E a K.
Nedostatečný příjem těchto základních živin může mimo jiné zvýšit riziko:
- šerosleposti
- neplodnosti
- oteklé dásně
- snadné tvorby modřin
- suché vlasy
- uvolněných zubů
- deprese
- bolesti svalů
- krevních sraženin pod nehty
Dermatitidy (zánět kůže)
Výzkum zjistil, že tuk je nezbytnou součástí struktury kožních buněk a pomáhá pokožce udržovat hydratační bariéru. Pokud nemáte ve stravě dostatek tuků, může to mít vliv na zdraví vaší pokožky a vést k dermatitidě (3).
"Dermatitida" je obecný termín označující zanícenou kůži. Dermatitida způsobená nedostatkem tuků ve stravě se často projevuje jako suchá, šupinatá vyrážka.
Pomalé hojení ran
Podle výzkumu vaše tělo potřebuje tuk k tvorbě mnoha důležitých molekul, které řídí zánětlivou reakci vašeho těla. Nízký příjem tuků ve stravě může tuto reakci narušit a vést k pomalému hojení ran (4).
Nedostatek vitaminů rozpustných v tucích, jako je vitamin A a vitamin D, může také způsobit, že se rány hojí pomaleji, než by měly.
Vypadávání vlasů
Tukové molekuly v těle zvané prostaglandiny podporují růst vlasů. Konzumace příliš malého množství esenciálních tuků by mohla změnit strukturu vašich vlasů a výzkum ukazuje, že by mohla také zvýšit riziko vypadávání vlasů na pokožce hlavy nebo obočí (5).
Časté nemoci
Výrazné omezení příjmu tuků může oslabit váš imunitní systém a vést k častějším onemocněním. Vaše tělo totiž potřebuje tuk ve stravě k produkci několika molekul, které stimulují činnost imunitních buněk.
Pro růst imunitních buněk jsou důležité také esenciální mastné kyseliny. Vaše tělo k tomuto účelu potřebuje zejména omega-3 mastnou kyselinu alfa-linolenovou a omega-6 mastnou kyselinu linolovou.
Tipy pro vytvoření vyváženější stravy
Doporučuje se, abyste až 35% kalorií získávali z tuků. To znamená:
- až 97 gramů tuku denně v dietě o 2500 kaloriích
- až 66 gramů tuku denně při stravě o 2 000 kaloriích
- přibližně 50 gramů tuku denně v 1 500kalorické stravě
Ne všechny tuky jsou však stejné. Nejlepší je vyhnout se konzumaci potravin, které obsahují transmastné kyseliny, kdykoli je to možné.
Je v pořádku, když do svého jídelníčku zařadíte některé nasycené tuky - například vejce, maso nebo mléčné výrobky. Snažte se však většinu přijímaných tuků získávat z mononenasycených a polynenasycených zdrojů, jako jsou např:
- olivy a olivový olej
- ořechy a semena
- tučné ryby a rybí tuk
- avokádo
Závěr
Vaše tělo potřebuje tuky v potravě pro mnoho biologických procesů. Pokud nemáte ve stravě dostatek tuků, můžete pozorovat příznaky, jako jsou suché vyrážky, vypadávání vlasů, slabší imunitní systém a problémy spojené s nedostatkem vitaminů.
Abyste si udrželi dobré zdraví, většina tuků, které jíte, by měla být mononenasycená nebo polynenasycená. Tyto tuky se obvykle nacházejí v tučných rybách, ořechách a semenech, olivovém oleji a avokádu.
Léčte záněty a ne cholesterol!
Dr. Mark Sircus
V Česku a na Slovensku užívá přes milión lidí statiny na snížení cholesterolu v krvi, ale... Je to velký podvod. Dokazují to lékaři, kteří jsou na Vaší straně, ale i studie u Japonců. Japonští vědci potvrdili, jakož i výsledky z posledních let, že vysoká hladina cholesterolu nepatří mezi rizikové faktory srdečních onemocnění nebo úmrtí, jak všichni běžně věříme. Skutečnost je přesně opačná.
Vysoký cholesterol má spojitost s delší dobou života, zatímco jeho snížené hladiny souvisí s dřívějším vznikem chorob a s úmrtími.
Dr. Dwight Lundell, bývalý šéf chirurgie v Heart Hospital v Banneru v Arizoně, říká více jak 5 let, ať lidé neužívají léky na cholesterol - statiny.
Dr. Dwight Lundell: „My lékaři se všemi našimi školeními, znalostmi a autoritou často získáváme poměrně velké ego. Tak tady je. Přiznávám, že jsem se mýlil. Jako kardiochirurg s 25letými zkušenostmi, který provedl více než 5000 operací srdce, přičemž všichni měli záněty v tepnách, jsem dospěl k názoru, že je ten správný čas přiznat - celá prevence je špatná“.
Jeho frontální útok na oblast kardiologie značně zpochybňuje praxi v předepisování léků ke snížení cholesterolu a v úpravě stravy, která přísně omezuje příjem tuků. Lékaři byli v této oblasti neustále bombardováni vědeckou literaturou, účastnili se seminářů dalšího vzdělávání, ale tyto informace byly špatné.
Bohužel pro příliš mnoho lidí to skončilo předčasnou SMRTÍ!
Dr. David Brownstein také o tomto problému veřejně hovořil před mnoha lidmi. Dospěl až tak daleko, že napsal, aby lidé neužívali léky na cholesterol - statiny, který jim předepisuje jejich kardiolog. A dokonce publikoval článek o Statinové katastrofě, o předepisování tohoto neužitečného léku.
Víme, že záněty ve stěnách tepen jsou tou skutečnou příčinou srdečních onemocnění. Neexistuje totiž žádný jiný způsob, proč by se cholesterol mohl usazovat ve stěnách cév a způsobovat onemocnění srdce a mrtvice. Jedním z důvodů proč v těle dochází k zánětům je nedostatek hořčíku, což způsobí, že se cholesterol usazuje v cévách.
Proto základním léčivem pro prevenci a léčbu onemocnění srdce by měl být hořčík a ne statiny a to i u cukrovky a aterosklerózy. Hořčík slouží jako přírodní antagonista (antagonisté vápníku - léky bránící vstupu vápníku do buňky. Užívají se zejména v léčbě srdečních a cévních onemocnění jako angina pectoris, poruchy srdečního rytmu a hypertenze. Více blokátory kalciového kanálu vápníku), normalizuje krevní tlak a nepravidelný tep.
Hořčík je hlavní volbou pro srdce!
Ideální denní dávka pro dospělého člověka je 350 mg až 400 mg hořčíku denně.
Největší viníci chronického zánětu? Sójový, kukuřičný a slunečnicový olej s přemírou nenasycené mastné kyseliny omega-6, které se nacházejí v mnoha průmyslově zpracovaných potravinách, dále to jsou vysoce zpracované sacharidy - cukr, mouka a všechny výrobky z nich vyrobené.
Nízká hodnota hořčíku v těle je však nejzákladnějším viníkem.
Hořčík je ideální lékem pro kardiology. Bohužel je naprosto běžně ignorován. Horší je, že používají jiné blokátory kalciových kanálů, statinové léky a další pochybné látky se značnými vedlejšími účinky, jako je "mozková mlha" (ztráta paměti), vznik cukrovky 2.typu a mezi které patří také snížení zpravidla již nízkých hladin hořčíku u pacientů.
Protože je hořčík bezpečný a snadno použitelný, je proto k dispozici pro okamžité použití na pohotovostních odděleních zdravotnických zařízení. Nejvhodnější jsou dvě formy hořčíku, a to chlorid hořečnatý a hydrogenuhličitan hořečnatý. Hydrogenuhličitan hořečnatý je pro orální použití s vodou a chlorid hořečnatý (olej) může být použit jak orálně, tak i lokálně.
V současnosti je nejúčinnější chelátová vazba hořčíku na aminokyselinu, která zajišťuje jeho maximální vstřebatelnost do organismu.
Dr. Ladislav Šafránek: Na počátku "podvodu" s cholesterolem byly zfalšované studie, zaplacené farmaceutickým průmyslem!
Zhoršení zraku až úplná slepota je uváděna jako jeden z mnohých rizik dlouhodobé aplikace statinů proti zvýšenému cholesterolu. Pokud statiny „léčený“ pacient informuje o nápadném zhoršení zraku lékaře z oficiální chemické medicíny, ten prostě konstatuje, že se to starším lidem "normálně" stává.
Neúspěch regenerační kloubní léčby zaznamenávají lidé, kteří mají utlumeny přirozené regenerační pochody – nejčastěji podáváním nějakých chemických „léků“. Jde například o statiny, určené ke snížení cholesterolu nebo chemikálie užívané za účelem potlačení zánětů a bolestí.
Dr. Fereydoon Batmanghelidj: Cholesterol ve skutečnosti zachraňuje lidské životy, protože funguje jako obvaz, vodotěsný obvaz, který si tělo samo vyprojektovalo. Když se krev stává koncentrovanou a kyselou a proudí staženými tepnami nebo kapilárami při dehydrataci, dochází v arteriálním systému k odřeninám a trhlinám; samozřejmě nejprve v kapilárách srdce.
Kdyby tam nebyl cholesterol, aby zakryl trhliny a oděrky, dostala by se krev pod membránu, sloupla ji a tato osoba by okamžitě zemřela.
Studie v British Medical Journal
Jak dále uvádí profesor Sherif Sultan z Irské Univerzity: Snižování cholesterolu pomocí léků u lidí nad 60 let je plýtvání času a zdrojů. Na druhou stranu, změna životních návyků je jedinou a nejdůležitější cestou, jak si zajistit kvalitu života v důchodovém věku.
"Snižování cholesterolu léky je totální ztrátou času."
Spoluautor studie, dr. Malcolm Kendrick, přidává: Starší lidé s vysokou hladinou špatného LDL cholesterolu (lipoproteiny s nízkou hustotou) žili ve skutečnosti déle a měli méně onemocnění srdce.
Dr. Malcolm Kendrick, autor knížky The Great Cholesterol Con k tomuto tématu v ní napsal přesně tato slova: „Opravdu si nemyslím, že bych měl říkat ještě něco jiného, než jen opakovat tento fakt:
pokud máte vyšší hladinu cholesterolu LDL, budete žít déle. A to platí především u starších jedinců.“
Dr. Matthias Rath: Farmaceutický průmysl poskytuje produkty, které pouze mírní symptomy zatímco podporují chorobu v pozadí jako předpoklad pokračujícího obchodu. K zakrytí tohoto podvodu tento průmysl používá dvakrát více peněz, než vynakládá na výzkum příštích léčebných terapií.
Drogy snižující hladinu cholesterolu, obzvlášť statiny a fibráty, jsou ve velkém prodávány pod záminkou prevence kardiovaskulárních chorob. Je známo, že tyto léky, v dávkách běžně podávaných miliónům pacientů na celém světě, indukují rakovinu.
Došlo i na Japonce. A...
Vysoká hladina cholesterolu znamená delší život
Ethan A. Huff
Pokud si stále myslíte, že zvýšený cholesterol je nebezpečný pro vaše zdraví, pak zřejmě nevěnujete dostatečnou pozornost posledním potvrzeným výsledkům vědy. Japonští vědci potvrdili, jakož i výsledky z posledních let, že vysoká hladina cholesterolu nepatří mezi rizikové faktory srdečních onemocnění nebo úmrtí, jak všichni běžně věříme. Skutečnost je přesně opačná.
Vysoký cholesterol má spojitost s delší dobou života, zatímco jeho snížené hladiny souvisí s dřívějším vznikem chorob a s úmrtími
Výsledky tohoto výzkumu byly publikovány v magazínu The Annals of Nutrition & Metabolism a plné znění jeho závěrů naleznete v odkazech na konci článku. Tyto jsou v naprostém protikladu s obvyklým mýtem, že vysoký cholesterol patří k hlavním příčinám aterosklerózy. Vědci totiž prostřednictvím tzv. kohortové studie odhalili analýzou velkého množství epidemiologických dat, že tato široce rozšířená hypotéza nemá prakticky žádnou vědeckou oporu.
Všeobecnou zaujatost proti cholesterolu označili autoři studie za „cholesterolovou teorii“ a domnívají se, že
největším faktorem, který za ní zůstává ještě stále skrytý, jsou PENÍZE
Kdyby bylo veřejnosti vysvětleno, jak bývá cholesterol ve skutečnosti prospěšný, výrobci léků by přišli o svůj multimiliardový byznys! Trh s léky na bázi statinu by totiž mohl následně zkolabovat a výrobci by pak museli hledat jiný podvodný lék ke své falešné propagaci.
Japonsko, jako země s velmi dlouhou délkou života, bylo dlouho obcházeno ve výzkumu potvrzujících domněnky, že cholesterol je škodlivý. Vědecká pozorování nám však stále častěji ukazují, že populace Japonců i se svou vysokou průměrnou hladinou cholesterolu vykazuje vůbec nejnižší úmrtnost na všechny nemoci.
Jinými slovy, věda dokládá, že vysoká hladina cholesterolu znamená delší život.
Tyto závěry zaujaly čtyři autory zmiňované studie natolik, že při svém vyhodnocování dat zašli ještě o něco dále a dospěli k obdobnému výsledku:
vysoký cholesterol není škodlivý a dokonce ti, kteří mají jeho hladinu sníženou, ve skutečnosti vykazují zvýšené riziko vzniku chronických chorob nebo úmrtí
„Souvislosti mezi úmrtností a hladinami cholesterolu v krvi v Japonsku jsou velmi překvapivé: úmrtnosti ubývá mezi lidmi s vyššími hladinami cholesterolu LDL a je to doloženo velkým množstvím japonských studií, prováděných mezi širokou populací,“ píší autoři v závěru své studie.
„Teorie, že čím nižší je hladina cholesterolu, tím lepší je tak v případě Japonců postavena úplně na hlavu - ve skutečnosti je přesný opak pravdou ...
Na základě údajů z Japonska musíme nyní navrhnout nový směr v používání medikací proti cholesterolu, pokud chceme přispět k celkovému zlepšení zdraví populace: konkrétně je potřeba si uvědomit, že vyšší cholesterol nezvyšuje všeobecnou úmrtnost a v souvislosti s tímto poznáním je nutné změnit náš přístup k tomuto druhu léčiv.“
Originál: https://www.naturalnews.com/049918_high_cholesterol_nutrition_dietary_health.html
Proč je to překvapivě tak? Je to hlavně stravou:
Realita o očkování:
OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ EXTRAKTY
S CERTIFIKÁTY
Níže uvedené nejúčinnější přírodní přípravky s ochrannou známkou Superionherbs sice mohou velice dobře účinkovat, nicméně je vhodné souběžně začít u sebe, protože chronické obtíže mají zpravidla tyto společné jmenovatele:
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
———
Cordyceps sinensis
———
Sibiřská Čaga
———
Hericium erinaceus
———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
———
Shiitake
———
Hlíva ústřičná
———
Agaricus
———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
———
Ashwagandha
———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu
———
Graviola - Annona
———
Maca
———
Chitomax
———
Fenuprim
———
Dračí krev
———
Danshen Q10 cardio
———
Šafrán
———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
———
S-Acetyl-L-Glutathion
———
NMN (nikotinamid mononukleotid)
———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života