Nejméně 90 % průmyslově zpracovaných potravin, včetně biopotravin, nyní obsahuje otupující a obezitu vyvolávající ŘEPKOVÝ OLEJ
- Pixabay
S. D. Wells, 22. červen 2023
Celosvětově je řepkový olej třetím nejoblíbenějším rostlinným olejem, hned za sójovým a palmovým, protože je levný a dobře konzervuje potraviny. Důvodem, proč je tak dobrým konzervačním prostředkem, je to, že ho kromě hloupých (poslušných) lidí nic nesní. Brouci řepkový olej nežerou. Zvířata ho nesnášejí. Koneckonců to není rostlina.
Většina světové produkce řepkového oleje pochází z jednoho ze dvou druhů řepky olejky, buď z Brassica rapa, nebo Brassica napus. Rostlinný řepkový olej je ve skutečnosti schválen agenturou EPA k hubení hmyzích škůdců. Hubí mouchy, brouky a jejich larvy, housenky, můry, roztoče, plísně a dlouhodobě hubí i lidi.
Velké potravinářské koncerny s oblibou používají potravinářské stabilizátory, přimíchávají řepkový olej do potravin, aby je konzervovaly a zajistily jim delší trvanlivost, zejména hotovým salátům a dalším "potravinám", které by se bez něj zkazily mnohem rychleji. Hromady výzkumů však nyní ukazují, že pravidelné podávání stravy obohacené řepkovým olejem vede k "významnému deficitu pracovní paměti a synaptické patologii", což znamená ke ztrátě paměti a neurofibrilárním spletím (hlavní příčina Alzheimerovy choroby - nejčastější formy demence).
Ano, podle nové studie z Lewis Katz School of Medicine na Temple University zveřejněné v časopise Scientific Reports mají zvířata, která jedí řepkový olej, výrazně vyšší množství amyloidních plaků, které snižují kontakt mezi neurony v mozku, což přispívá ke špatné funkci mozku, chronickým zánětům, mozkové mlze, depresím a ztrátě energie. Tím se dostáváme k problému masivního přibývání na váze.
Jakékoli potraviny zpracované nebo smíchané s řepkovým olejem mají delší trvanlivost a zároveň přispívají ke zkrácení lidského života
Projděte se po obchodech Whole Foods nebo Trader Joe's a možná si budete myslet, že většina vybraných potravin je pro vás "dobrá", ale aniž byste použili mozek a přečetli si seznam složek, s největší pravděpodobností si vybíráte výrobky s obsahem řepkového oleje, a to dokonce i výrobky vlastní značky v obchodě. Většina předpřipravených salátů, které jsou "odšťavněné" a krémové s dresinky, obsahuje otupující, obezitu vyvolávající řepkový olej.
Dvakrát si rozmyslete (a zkontrolujte složení), než si koupíte bramborový salát, zelný salát, kuřecí salát, salátové dresinky, majonézu, mražená jídla, pečivo a téměř všechny chipsy a sušenky. Navíc je 90 % nebo více řepkového oleje geneticky modifikováno a obsahuje pesticidy.
Řepkový olej se sráží jako lepidlo, což způsobuje masivní přibývání na váze a rychlý nárůst hmotnosti
Nechte trochu řepkového oleje několik týdnů venku v misce a sledujte, co se stane. Žádní brouci na něj nepřijdou. Žádná zvířata. Zhoustne. Sráží se jako lepidlo. To se s ním děje i uvnitř vašeho těla a mozku. Říká se tomu plak. Vede k přibývání na váze, ztrátě paměti a rakovině. Řepkový olej téměř převzal roli první volby potravinářského průmyslu.
Konzumace řepkového oleje zvyšuje riziko hypertenze a mrtvice, protože přispívá k vysokému krevnímu tlaku v důsledku srážení krve a zvýšené křehkosti membrán erytrocytů (typ červených krvinek), a to vede k mrtvici.
Pokud to ještě neděláte, čtěte složení výrobku v každém obchodě, který zvažujete koupit, bez ohledu na to, zda je bio, nebo ne, a pokud obsahuje řepkový olej, ať už je bio, nebo ne, prostě výrobek položte zpět a jděte dál. Prostě to nestojí za to. Chcete být obézní a hloupí? Chcete zažívat chronickou letargii a ztrátu paměti? Nejezte řepkový olej. Rozhodně není "zdravý pro srdce". Není to ani jídlo. Není to ani rostlina. Vyhýbejte se mu jako moru.
Zdroje pro tento článek zahrnují:
Vědci varují před řepkovým olejem: Poškozuje Váš mozek a může způsobit demenci
Anya Vien, 12. září 2019
Určitě znáte větší množství druhů rostlinných olejů. Neznámější jsou olivový, slunečnicový, řepkový, kokosový. Naprostá většina z nich je přírodního původu, ale řepkový olej ne.
Jde totiž o to, že původní plodina a z ní olej obsahoval velké množství kyseliny erukové, což je delší dobu látka známá jako karcinogen. Proto byla upravena v kanadské univerzitní laboratoři dr. Baldurem Steffansonem a rozšířila se do celého světa. V současnosti proto neexistuje "organický" nebo "bio" řepkový olej, neboť samotná surovina, ze které se vyrábí, je obvykle geneticky upravené semeno řepky.
Jaká jsou největší zdravotní rizika konzumace potravin s řepkovým olejem (řepky)
Řepkový olej:
- snižuje množství vitamínu E v těle, prospěšného antioxidantu
- zvyšuje ztuhlost (rigidita) membrán mozkových buněk, které mohou vyvolat degenerativní onemocnění. Právě výrazná rigidita je jedním z projevů Parkinsonovy nemoci rigidní
- vzhledem k vysokému obsahu síry snadno žlukne, což může u lidí s bronchiálním nebo astmatickým onemocněním zhoršovat alergie a přidružené zdravotní problémy
- studie na lidech odhalují, že řepka způsobuje nárust rakoviny plic
- může zkrátit délku života zvířat a snížit u nich počet krevních destiček
- každodenní konzumace může zvýšit vaše triglyceridy (druh krevních tuků) o více než 40 procent
- rychle plesniví a také potlačuje činnost enzymů
- „otvírá dveře“ volným radikálům, ničí přírodní antioxidanty a tím může být spojen se zvýšeným výskytem mnoha chorob
- když je zkažený, nelze to chutí poznat, takže je těžké říct, zda náhodou nejíte také žluklou kyselinu erukovou
Závěr
Nezapomeňte, že neexistuje žádná taková látka, jako je zdravý řepkový olej.
Zdroj: newagora.ca
Přejděte na jiný olej k přípravě jídel a snižte tak své riziko onemocnění
Amie Sugat, 25. srpna 2010
Výrobci kukuřičných, řepkových nebo sojových olejů by byli neradi, pokud by se tato skrývaná fakta o jejich produktech dozvěděli spotřebitelé. Jejich produkty totiž nikdy nebyly určeny pro konzumaci, ale měly sloužit v průmyslu pro mazací zařízení, míchání barev anebo jako nová generace automobilových paliv. A výrobci přišli na to, že jejich produkce vychází levněji než zdravé oleje a tuky a jelikož se jedná o vedlejší produkt, jejich zdroje jsou velmi vydatné.
Nebezpečí plynoucí z rostlinných olejů
Nepatrná množství olejů v semenech a v sojových bobech jsou zdraví prospěšná, takové oleje jsou vázané na antioxidanty, které brání tomu, aby se staly nebezpečnými. Avšak v případě masové produkce se výrobci snaží co nejvíce prodlužovat jejich trvanlivost. Mastné kyseliny po separaci s výchozích surovin totiž poměrně rychle žluknou.
Aby byla dosažena vyšší životnost, bývají antioxidanty a fytochemické složky odebírány – oleje prochází procesy, ve kterých se používají chemikálie, jako je hexanol nebo chlorové bělidlo. Následně jsou ošetřovány proti zápachu. Navíc bývá většina těchto olejů obarvována potravinářskými barvami a přimíchávají se do nich konzervanty, aby se zamaskoval případný zápach žluknoucích olejů.
Mezi škodlivé následky, kterými na lidské tělo působí žluklé průmyslově upravované oleje patří: ztráty zraku, poškozování centrálního nervového systému, respirační onemocnění, anémie, zácpy, nízké porodní váhy, dráždivost, poruchy myšlení, mlhavá paměť. Dlouhodobá konzumace způsobuje pak i rakovinu, zvýšené riziko aterosklerózy, nárůst počtu infarktů a mrtvic, poruchy trávení, bolestivost a mnoho dalších problémů, spojovaných se špatnou výživou a vitamínovými deficity
Odkud rostlinné oleje pochází
Řepkový olej
pochází z geneticky modifikovaného řepkového semene. Jeho produkce je snadná, protože je tak toxické, že ani hmyz o něj nemá zájem. Původně býval řepkový olej používán jako mazadlo strojů v malých továrnách. Prokázalo se u něj, že způsobuje rakovinu plic a srdeční choroby. V Evropě byl také původně používán jako složka krmiva pro zvířata na farmách. Takto chovaná zvířata ale začínala trpět slepotou a mnoha chorobami, stávala se nezvladatelná a napadala člověka.
Sójový olej
samozřejmě pochází ze sojových bobů; ačkoliv masmédia opěvuji sóju, má tento produkt i svou temnou stránku. Sojové boby totiž nelze zařadit mezi zdravé potraviny. Jejich konzumace mívá souvislost s neplodností, častějšími výskyty rakoviny nebo s leukémií u batolat, s diabetem 1.typu a s předčasnou pubertou u dětí, které byly v raném dětství krmeny výrobky ze sóji.
„Klinické a laboratorní studie dávají sóju do spojitostí s podvýživou, bolestivým trávením, poruchami štítné žlázy, oslabováním poznávacích schopností, reprodukčními poruchami, oslabením imunitního systému a dokonce i se srdečními chorobami a rakovinou,“ říká Liz Lipski PhD CCN.
A Dr. Mercola k tomu ještě dodává: „Sojové mléko mívá až o 1 000% vyšší obsah hliníku, než běžné mléčné nápoje.“
Kukuřičný olej
zase obsahuje polynenasycené kyseliny, které podporují růst zhoubných nádorů. Dlouhodobá konzumace tohoto oleje je dávána do souvislostí s rakovinou tlustého střeva, protože tím nastává potlačování enzymu, který je schopen působit preventivně proti zhoubnému bujení. Japonští výzkumníci zjistili, že dlouhodobější konzumace kukuřičného oleje a dalších kukuřičných produktů zvyšuje četnost úmrtí a výskytů rakoviny jícnu.
Vyměňte svůj olej v kuchyni
Hlavním důvodem, proč tyto oleje mají takové negativní účinky na lidské tělo, je jednoduše to, že jsou nestravitelné. Je to dáno tím, že potlačují přirozenou funkci tělesných enzymů, které mají za úkol měnit tuky na složky a vitamíny, které je tělo schopno absorbovat a ty se pak vážou na minerály, jako je vápník, fosfor a hořčík. Škodlivé účinky ovšem nejsou pociťovány okamžitě; nástup zdravotních komplikací často trvá deset i více let, než se začnou projevovat příznaky a výraznější projevy na těle.
Rizika rakoviny, srdečních chorob a mnoha dalších nemocí tedy lze snížit náhradou těchto polynenasycených a rafinovaných rostlinných olejů za oleje zpracovávané za studena, obsahující mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem.
Originál: https://www.naturalnews.com/029555_soybean_oil_disease.html
Více:
- Mléko, to je zvýšené riziko úmrtí a zlomenin - studie
- Soda bicarbona - noční můra farmaceutického průmyslu
- Jak se zdravě stravovat
- Nezdravá strava je stejně návyková jako heroin
- Experti varují: Pokud používáte Alobal, hrozí vám vážné následky
- Umírání z potravin: Předčasné, bolestivé a drahé
- Vysoká průměrná délka života Japonců souvisí se stravou a nikoliv s geny
- Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života