Nejméně 90 % průmyslově zpracovaných potravin, včetně biopotravin, nyní obsahuje otupující a obezitu vyvolávající ŘEPKOVÝ OLEJ

- Pixabay

S. D. Wells, 22. červen 2023

Celosvětově je řepkový olej třetím nejoblíbenějším rostlinným olejem, hned za sójovým a palmovým, protože je levný a dobře konzervuje potraviny. Důvodem, proč je tak dobrým konzervačním prostředkem, je to, že ho kromě hloupých (poslušných) lidí nic nesní. Brouci řepkový olej nežerou. Zvířata ho nesnášejí. Koneckonců to není rostlina.

Většina světové produkce řepkového oleje pochází z jednoho ze dvou druhů řepky olejky, buď z Brassica rapa, nebo Brassica napus. Rostlinný řepkový olej je ve skutečnosti schválen agenturou EPA k hubení hmyzích škůdců. Hubí mouchy, brouky a jejich larvy, housenky, můry, roztoče, plísně a dlouhodobě hubí i lidi.

Velké potravinářské koncerny s oblibou používají potravinářské stabilizátory, přimíchávají řepkový olej do potravin, aby je konzervovaly a zajistily jim delší trvanlivost, zejména hotovým salátům a dalším "potravinám", které by se bez něj zkazily mnohem rychleji. Hromady výzkumů však nyní ukazují, že pravidelné podávání stravy obohacené řepkovým olejem vede k "významnému deficitu pracovní paměti a synaptické patologii", což znamená ke ztrátě paměti a neurofibrilárním spletím (hlavní příčina Alzheimerovy choroby - nejčastější formy demence).

Ano, podle nové studie z Lewis Katz School of Medicine na Temple University zveřejněné v časopise Scientific Reports mají zvířata, která jedí řepkový olej, výrazně vyšší množství amyloidních plaků, které snižují kontakt mezi neurony v mozku, což přispívá ke špatné funkci mozku, chronickým zánětům, mozkové mlze, depresím a ztrátě energie. Tím se dostáváme k problému masivního přibývání na váze.

Jakékoli potraviny zpracované nebo smíchané s řepkovým olejem mají delší trvanlivost a zároveň přispívají ke zkrácení lidského života

Projděte se po obchodech Whole Foods nebo Trader Joe's a možná si budete myslet, že většina vybraných potravin je pro vás "dobrá", ale aniž byste použili mozek a přečetli si seznam složek, s největší pravděpodobností si vybíráte výrobky s obsahem řepkového oleje, a to dokonce i výrobky vlastní značky v obchodě. Většina předpřipravených salátů, které jsou "odšťavněné" a krémové s dresinky, obsahuje otupující, obezitu vyvolávající řepkový olej.

Dvakrát si rozmyslete (a zkontrolujte složení), než si koupíte bramborový salát, zelný salát, kuřecí salát, salátové dresinky, majonézu, mražená jídla, pečivo a téměř všechny chipsy a sušenky. Navíc je 90 % nebo více řepkového oleje geneticky modifikováno a obsahuje pesticidy.

Řepkový olej se sráží jako lepidlo, což způsobuje masivní přibývání na váze a rychlý nárůst hmotnosti

Nechte trochu řepkového oleje několik týdnů venku v misce a sledujte, co se stane. Žádní brouci na něj nepřijdou. Žádná zvířata. Zhoustne. Sráží se jako lepidlo. To se s ním děje i uvnitř vašeho těla a mozku. Říká se tomu plak. Vede k přibývání na váze, ztrátě paměti a rakovině. Řepkový olej téměř převzal roli první volby potravinářského průmyslu.

Konzumace řepkového oleje zvyšuje riziko hypertenze a mrtvice, protože přispívá k vysokému krevnímu tlaku v důsledku srážení krve a zvýšené křehkosti membrán erytrocytů (typ červených krvinek), a to vede k mrtvici.

Pokud to ještě neděláte, čtěte složení výrobku v každém obchodě, který zvažujete koupit, bez ohledu na to, zda je bio, nebo ne, a pokud obsahuje řepkový olej, ať už je bio, nebo ne, prostě výrobek položte zpět a jděte dál. Prostě to nestojí za to. Chcete být obézní a hloupí? Chcete zažívat chronickou letargii a ztrátu paměti? Nejezte řepkový olej. Rozhodně není "zdravý pro srdce". Není to ani jídlo. Není to ani rostlina. Vyhýbejte se mu jako moru.

Zdroje pro tento článek zahrnují:

Vědci varují před řepkovým olejem: Poškozuje Váš mozek a může způsobit demenci

- Pixabay
 

Anya Vien, 12. září 2019

Určitě znáte větší množství druhů rostlinných olejů. Neznámější jsou olivový, slunečnicový, řepkový, kokosový. Naprostá většina z nich je přírodního původu, ale řepkový olej ne.

Jde totiž o to, že původní plodina a z ní olej obsahoval velké množství kyseliny erukové, což je delší dobu látka známá jako karcinogen. Proto byla upravena v kanadské univerzitní laboratoři dr. Baldurem Steffansonem a rozšířila se do celého světa. V současnosti proto neexistuje "organický" nebo "bio" řepkový olej, neboť samotná surovina, ze které se vyrábí, je obvykle geneticky upravené semeno řepky.

Jaká jsou největší zdravotní rizika konzumace potravin s řepkovým olejem (řepky)

Řepkový olej:

  • snižuje množství vitamínu E v těle, prospěšného antioxidantu
  • zvyšuje ztuhlost (rigidita) membrán mozkových buněk, které mohou vyvolat degenerativní onemocnění. Právě výrazná rigidita je jedním z projevů Parkinsonovy nemoci rigidní
  • vzhledem k vysokému obsahu síry snadno žlukne, což může u lidí s bronchiálním nebo astmatickým onemocněním zhoršovat alergie a přidružené zdravotní problémy
  • studie na lidech odhalují, že řepka způsobuje nárust rakoviny plic
  • může zkrátit délku života zvířat a snížit u nich počet krevních destiček
  • každodenní konzumace může zvýšit vaše triglyceridy (druh krevních tuků) o více než 40 procent
  • rychle plesniví a také potlačuje činnost enzymů
  • „otvírá dveře“ volným radikálům, ničí přírodní antioxidanty a tím může být spojen se zvýšeným výskytem mnoha chorob
  • když je zkažený, nelze to chutí poznat, takže je těžké říct, zda náhodou nejíte také žluklou kyselinu erukovou

Závěr

Nezapomeňte, že neexistuje žádná taková látka, jako je zdravý řepkový olej.

Zdroj: newagora.ca

Přejděte na jiný olej k přípravě jídel a snižte tak své riziko onemocnění

Amie Sugat, 25. srpna 2010

Výrobci kukuřičných, řepkových nebo sojových olejů by byli neradi, pokud by se tato skrývaná fakta o jejich produktech dozvěděli spotřebitelé. Jejich produkty totiž nikdy nebyly určeny pro konzumaci, ale měly sloužit v průmyslu pro mazací zařízení, míchání barev anebo jako nová generace automobilových paliv. A výrobci přišli na to, že jejich produkce vychází levněji než zdravé oleje a tuky a jelikož se jedná o vedlejší produkt, jejich zdroje jsou velmi vydatné.

Nebezpečí plynoucí z rostlinných olejů

Nepatrná množství olejů v semenech a v sojových bobech jsou zdraví prospěšná, takové oleje jsou vázané na antioxidanty, které brání tomu, aby se staly nebezpečnými. Avšak v případě masové produkce se výrobci snaží co nejvíce prodlužovat jejich trvanlivost. Mastné kyseliny po separaci s výchozích surovin totiž poměrně rychle žluknou.

Aby byla dosažena vyšší životnost, bývají antioxidanty a fytochemické složky odebírány – oleje prochází procesy, ve kterých se používají chemikálie, jako je hexanol nebo chlorové bělidlo. Následně jsou ošetřovány proti zápachu. Navíc bývá většina těchto olejů obarvována potravinářskými barvami a přimíchávají se do nich konzervanty, aby se zamaskoval případný zápach žluknoucích olejů.

Mezi škodlivé následky, kterými na lidské tělo působí žluklé průmyslově upravované oleje patří: ztráty zraku, poškozování centrálního nervového systému, respirační onemocnění, anémie, zácpy, nízké porodní váhy, dráždivost, poruchy myšlení, mlhavá paměť. Dlouhodobá konzumace způsobuje pak i rakovinu, zvýšené riziko aterosklerózy, nárůst počtu infarktů a mrtvic, poruchy trávení, bolestivost a mnoho dalších problémů, spojovaných se špatnou výživou a vitamínovými deficity

Odkud rostlinné oleje pochází

Řepkový olej

pochází z geneticky modifikovaného řepkového semene. Jeho produkce je snadná, protože je tak toxické, že ani hmyz o něj nemá zájem. Původně býval řepkový olej používán jako mazadlo strojů v malých továrnách. Prokázalo se u něj, že způsobuje rakovinu plic a srdeční choroby. V Evropě byl také původně používán jako složka krmiva pro zvířata na farmách. Takto chovaná zvířata ale začínala trpět slepotou a mnoha chorobami, stávala se nezvladatelná a napadala člověka.

Sójový olej

samozřejmě pochází ze sojových bobů; ačkoliv masmédia opěvuji sóju, má tento produkt i svou temnou stránku. Sojové boby totiž nelze zařadit mezi zdravé potraviny. Jejich konzumace mívá souvislost s neplodností, častějšími výskyty rakoviny nebo s leukémií u batolat, s diabetem 1.typu a s předčasnou pubertou u dětí, které byly v raném dětství krmeny výrobky ze sóji.

„Klinické a laboratorní studie dávají sóju do spojitostí s podvýživou, bolestivým trávením, poruchami štítné žlázy, oslabováním poznávacích schopností, reprodukčními poruchami, oslabením imunitního systému a dokonce i se srdečními chorobami a rakovinou,“ říká Liz Lipski PhD CCN.

A Dr. Mercola k tomu ještě dodává: „Sojové mléko mívá až o 1 000% vyšší obsah hliníku, než běžné mléčné nápoje.“

Kukuřičný olej

zase obsahuje polynenasycené kyseliny, které podporují růst zhoubných nádorů. Dlouhodobá konzumace tohoto oleje je dávána do souvislostí s rakovinou tlustého střeva, protože tím nastává potlačování enzymu, který je schopen působit preventivně proti zhoubnému bujení. Japonští výzkumníci zjistili, že dlouhodobější konzumace kukuřičného oleje a dalších kukuřičných produktů zvyšuje četnost úmrtí a výskytů rakoviny jícnu.

Vyměňte svůj olej v kuchyni

Hlavním důvodem, proč tyto oleje mají takové negativní účinky na lidské tělo, je jednoduše to, že jsou nestravitelné. Je to dáno tím, že potlačují přirozenou funkci tělesných enzymů, které mají za úkol měnit tuky na složky a vitamíny, které je tělo schopno absorbovat a ty se pak vážou na minerály, jako je vápník, fosfor a hořčík. Škodlivé účinky ovšem nejsou pociťovány okamžitě; nástup zdravotních komplikací často trvá deset i více let, než se začnou projevovat příznaky a výraznější projevy na těle.

Rizika rakoviny, srdečních chorob a mnoha dalších nemocí tedy lze snížit náhradou těchto polynenasycených a rafinovaných rostlinných olejů za oleje zpracovávané za studena, obsahující mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem.

Originál: https://www.naturalnews.com/029555_soybean_oil_disease.html

Více:

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

             ŘÍJEN 2024 - 13 článků

 

Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1483

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2111

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života