Standardní verze

9 přínosů rajčatové polévky pro zdraví

 

Ing. Zdeněk Rozehnal

Rajčata jsou plná vitamínů, minerálů, antioxidantů a rostlinných sloučenin, které nabízejí širokou škálu zdravotních výhod. Výzkumy dokonce potvrzují, že tyto živiny mohou chránit před mnoha nemocemi, včetně onemocnění srdce a rakoviny (1).

Konzumace rajčatové polévky z vlastních chemicky neošetřovaných rajčat může být proto lahodným způsobem, jak co nejlépe využít přínos rajčat pro zdraví. Můžete si vychutnat bohatou, teplou misku polévky během podzimního počasí nebo osvěžující gaspačo v létě.

9 vědecky podložených výhod rajčatové polévky

1. Vysoce výživná

Rajčata (Solanum lycopersicum) mají relativně málo kalorií, ale jsou nabitá živinami a prospěšnými rostlinnými sloučeninami. Zde je nutriční profil jednoho velkého (182 gramů) syrového rajčete (2):

  • Kalorie: 33
  • Sacharidy: 7 gramů
  • Vláknina: 2 gramy
  • Bílkoviny: 1,6 gramu
  • Tuk: 0,4 gramů
  • Vitamin C: 28% denní doporučené dávky (DDD)
  • Vitamin K: 12% DDD
  • Vitamin A: 8% DDD
  • Draslík: 9% DDD

Rajčata jsou také bohatá na karotenoidy - konkrétně lykopen - poskytující asi 80% DDD pro lykopen (3).

Lykopen je pigment, který dává rajčatům jejich charakteristickou jasně červenou barvu. Může být také zodpovědný za mnoho z jejich přínosů pro zdraví vzhledem k jeho možnému preventivnímu účinku na různá chronická onemocnění (4, 5).

Je zajímavé, že výzkum potvrzuje, že tělo po jejich tepelné úpravě lépe lykopen vstřebává, což může zvýšit jeho biologickou dostupnost nebo rychlost absorpce.

Protože rajčatová polévka je vyrobena z tepelně upravených rajčat, je vynikajícím zdrojem této sloučeniny (3).

Shrnutí

  • Rajčatová polévka má nízký obsah kalorií a vysoký obsah draslíku a vitamínů C, K a A. Poskytuje také velké množství lykopenu, sloučeniny odpovědné za většinu zdravotních výhod rajčat.

2. Bohatá na antioxidanty

Antioxidanty jsou sloučeniny, které pomáhají neutralizovat škodlivé účinky oxidačního stresu. K tomu dochází, když se v těle hromadí molekuly poškozující buňky zvané volné radikály (6).

Rajčatová polévka je vynikajícím zdrojem antioxidantů, včetně lykopenu, flavonoidů a vitamínů C a E, mimo jiné (3, 7).

Konzumace antioxidantů byla spojena s nižším rizikem rakoviny a chorob souvisejících se záněty, jako je obezita a srdeční choroby (3, 8, 9).

Výzkum navíc ukázal, že antioxidační účinek vitaminu C a flavonoidů může pomoci chránit před cukrovkou typu 2, srdečními chorobami a mozkovými chorobami (3, 10, 11).

Vitamin E pomáhá zvyšovat antioxidační účinky vitaminu C (12), (zdroj).

Shrnutí

  • Konzumace rajčatové polévky je skvělý způsob, jak využít antioxidační kapacitu rajčat. Obsahují vysoký obsah lykopenu, flavonoidů, vitamínů C a E a dalších antioxidantů.

3. Vlastnosti proti rakovině

Rajčata jsou široce studována pro své vlastnosti proti rakovině kvůli vysokému obsahu lykopenu. Mohou být zvláště účinné proti rakovině prostaty a prsu.

Rakovina prostaty je celosvětově pátou nejčastější příčinou úmrtí na rakovinu a druhou nejčastěji diagnostikovanou rakovinou u mužů (13, 14).

Několik studií zjistilo přímou souvislost mezi vysokým příjmem lykopenu, konkrétně z tepelně upravených rajčat, a sníženým rizikem rakoviny prostaty (13, 14, 15, 16).

Výzkum potvrzuje, že lykopen může vyvolat smrt rakovinných buněk. Může také zpomalit růst nádoru v procesu zvaném antiangiogeneze (8, 17, 18, 19).

Konzumace vyšších hladin karotenoidů je spojena s až 28% snížením rizika rakoviny prsu. Mezi tyto karotenoidy patří alfa karoten, beta karoten a lykopen (20, 21, 22, 23).

I když jsou tyto výsledky slibné, důkazy naznačují, že lykopen není dostatečně účinný na to, aby ho lidé mohli používat jako protinádorovou drogu samostatně (3).

Výzkum ukazuje, že antioxidační kapacita lykopenu může také interferovat s chemoterapií a radiační terapií (9).

Shrnutí

  • Lykopen a další karotenoidy přítomné v rajčatové polévce mohou snížit riziko rakoviny prostaty a prsu. Potvrzuje se, že tepelně upravená rajčata mají silnější účinek než syrová rajčata.

4. Podporuje zdravou pokožku a zrak

Vychutnání si talíře s rajčatovou polévkou může také prospět vašim očím a pokožce.

Pokud jde o zdraví pokožky, beta karoten a lykopen vás mohou chránit před spálením od sluníčka tím, že absorbují ultrafialové (UV) světlo a zvyšují tak ochranu pokožky před poškozením způsobeným UV zářením (24, 25, 26, 27).

Například vědci v jedné studii dali 149 zdravým dospělým doplněk stravy obsahující 15 mg lykopenu, 0,8 mg beta karotenu a několik dalších antioxidantů. Tato studie zjistila, že tento doplněk stravy významně chránil pokožku účastníků před poškozením UV zářením (28).

Přestože výzkum potvrzuje, že to má pro vaši pokožku určité výhody, neznamená to, že byste měli změnit svou běžnou rutinu péče o pokožku na slunci.

Potraviny, jako jsou rajčata, které jsou bohaté na karotenoidy a vitamin A, mohou prospívat i zdraví očí.

Konzumace rajčat je spojována se sníženým rizikem věkem podmíněné makulární degenerace nebo ztráty zraku, která přichází s věkem (29, 30).

Předpokládá se, že jejich ochranný účinek pochází z jejich antioxidačních vlastností, které snižují oxidační stres v makule, klíčové části oka.

Kromě toho tělo přeměňuje beta karoten na retinol, základní sloučeninu pro vidění (3, 29).

Shrnutí

  • Antioxidanty nalezené v rajčatech mohou chránit pokožku před spálením a snížit riziko ztráty zraku související s věkem.

5. Zlepšuje zdraví kostí

Osteoporóza je chronické onemocnění charakterizované zvýšenou křehkostí kostí a zlomeninami. Je považována za jednu z nejdůležitějších komplikací po menopauze (31).

Studie ukazují, že lykopen hraje zásadní roli v regulaci kostního metabolismu zvýšením minerální hustoty kostí, což snižuje riziko zlomenin (32).

Mezi další aspekty kostního metabolismu patří rovnováha mezi buňkami zvanými osteoblasty a osteoklasty. Osteoblasty mají na starosti tvorbu kostí, zatímco osteoklasty jsou odpovědné za rozpad a resorpci kostí.

Studie na zvířatech ukazují, že lykopen také ovlivňuje metabolismus kostí stimulací aktivity osteoblastů k tvorbě kostí a současně snižuje aktivitu rozpadu osteoklastů (33, 34, 35).

Shrnutí

  • Lykopen v rajčatech může pomoci udržovat pevnější kosti a snížit tak riziko zlomenin.

6. Může snížit riziko srdečních onemocnění

Vysoký příjem produktů z rajčat může snížit hladinu celkového a LDL cholesterolu - dvou hlavních rizikových faktorů pro srdeční choroby. Tyto účinky mohou být díky obsahu lykopenu a vitamínu C v rajčatech (3, 36).

Lykopen i vitamin C zabraňují oxidaci LDL cholesterolu. Oxidace LDL cholesterolu je rizikovým faktorem pro aterosklerózu (3, 36, 37).

Lykopen také snižuje vstřebávání cholesterolu ve střevech a zlepšuje fungování HDL cholesterolu v těle (36, 38).

Karotenoidy v rajčatech mohou navíc pomoci snížit krevní tlak. Vysoký krevní tlak je rizikovým faktorem pro srdeční onemocnění (39, 40, 41).

Shrnutí

  • Rajčatová polévka může pomoci snížit několik rizikových faktorů pro srdeční choroby díky obsahu karotenoidů a vitamínu C.

7. Může zvýšit mužskou plodnost

Oxidační stres je hlavní příčinou mužské neplodnosti. Může vést k poškození spermií, které způsobuje sníženou životaschopnost a motilitu (pohyblivost) spermií (42, 43).

Výzkum potvrzuje, že užívání doplňků lykopenu může být potenciální léčbou plodnosti. Je to proto, že antioxidační vlastnosti lykopenu mohou zvýšit pravděpodobnost produkce vyššího počtu zdravých spermií (42, 43).

Jedna studie u 44 mužů s neplodností dospěla k závěru, že konzumace komerčních produktů z rajčat, jako je rajčatová šťáva nebo polévka, významně zvýšila hladinu lykopenu v krvi, což vedlo ke zlepšení motility spermií (44).

Další studie na zvířatech navíc zjistila, že lykopen může snížit poškození v důsledku radiační terapie. Toto poškození je často charakterizováno sníženým počtem spermií (45).

Shrnutí

  • Lykopen v rajčatové polévce může zlepšit parametry spermií, které souvisejí s mužskou plodností.

8. Posiluje imunitu

Některé kultury používají rajčatovou polévku jako domácí lék na nachlazení. Ve skutečnosti může jeho obsah vitaminu C a karotenoidů stimulovat váš imunitní systém (3, 46).

Výzkum také ukazuje, že vitamin C může pomoci předcházet běžnému nachlazení a zkrátit dobu trvání a závažnost příznaků nachlazení (12).

Shrnutí

  • Teplá miska s rajčatovou polévkou vám díky obsahu karotenoidů a vitamínu C pomůže zlepšit Váš zdravotní stav, pokud jste například nachlazeni.

9. Snadná příprava

S recepty na teplou i studenou rajčatovou polévku, které jsou k dispozici online, si budete moci toto jednoduché lahodné jídlo pochutnat po celý rok.

Zde je jednoduchý recept na teplou variantu:

Rajčatová bazalková polévka

Složení:

  • 3 šálky (735 gramů) nakrájených zralých (ne skleníkových) rajčat
  • 1/2 šálku (80 gramů) nakrájené cibule
  • 1 šálek (250 ml) kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 4 stroužky (12 gramů) jemně nasekaného česneku
  • 2 lžíce (30 ml) extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky (2,5 gramu) sušeného oregana
  • špetka drcené červené papriky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 šálek (24 gramů) nahrubo nasekaných listů bazalky

Příprava:

  • Jemně osmažte na olivovém oleji cibuli cca 5 minut, dokud nebude měkká a jemná. Přidejte česnek na další 2 minuty.
  • Vložte zbytek ingrediencí kromě listů bazalky. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte listy bazalky a několik jich odložte na ozdobu. Hrnec zakryjte pokličkou a vařte 20 minut.
  • Polévku odstavte z ohně a rozmixujte pomocí ručního mixéru. Podávejte horké a ozdobte listy bazalky.

Shrnutí

  • Příprava čerstvé rajčatové polévky je zdravější alternativou konzervované polévky a snadný způsob, jak přidat rajčata do vaší stravy.

Další údajné výhody, které nejsou podloženy vědou

Někteří lidé tvrdí, že rajčatová polévka má další zdravotní výhody. Věda je však zatím nepotvrzuje a ani nepopírá.

  • Podpora růstu vlasů: Při hmotnosti přibližně 1,6 gramu nemá velké (182 gramů) surové rajče mnoho bílkovin. Je tedy nepravděpodobné, že rajčatová polévka poskytne dostatek bílkovin na podporu růstu vlasů (2).
  • Odstranění tuku: Chcete-li ztratit tuk, musíte si vytvořit kalorický deficit. Zatímco rajčatová polévka vám může pomoci snížit příjem kalorií, sama o sobě neodstraní tuk.
  • Podpora hubnutí: Spotřeba polévky je spojena s nižší tělesnou hmotností. Je to proto, že konzumace jakéhokoli druhu polévky, včetně rajčatové, pomáhá zvyšovat kvalitu stravy snížením příjmu tuků (47).

Shrnutí

  • Rajčatová polévka má mnoho vědecky podložených zdravotních výhod. Neexistují však žádné vědecké důkazy o tom, že podporuje růst vlasů, vylučuje tělesný tuk nebo způsobuje úbytek hmotnosti.

Nevýhody rajčatové polévky

Navzdory četným zdravotním přínosům rajčatové polévky může mít několik nevýhod.

Spouštěcí jídlo pro GER

Zatímco rajčata jsou obecně bezpečná k jídlu, mohou být spouštěcím jídlem pro gastroezofageální reflux (GER).

Gastroezofageální reflux neboli jícnový reflux je definován jako zpětný tok žaludečního obsahu do jícnu. Jedná se o fyziologický děj, který se vyskytuje v průběhu celého dne u jedinců všech věkových kategorií.

Ve skutečnosti jedna studie u 100 lidí s GER zjistila, že rajčata byla spouštěcím jídlem přibližně u poloviny účastníků (48, 49).

GER je jednou z nejčastějších onemocnění. Mezi jeho příznaky obvykle patří pálení žáhy, potíže s polykáním a bolest na hrudi (50).

Léčba obvykle zahrnuje identifikaci a eliminaci spouštění potravin, což znamená, že rajčatová polévka nemusí být tou správnou volbou, pokud máte GER.

Vysoký obsah soli - průmyslově zpracovaný produkt

Kromě toho jsou konzervované polévky - včetně rajčatové - obvykle s vysokým obsahem soli, což může vést k vyššímu krevnímu tlaku u dětí i dospělých (51).

Například jedna plechovka rajčatové polévky obsahuje 48% DDD pro sůl. Toto vysoké množství u vás může snadno vést k překročení vašich denních potřeb soli (52).

A konečně, ať už je to nákup v obchodě nebo domácí, rajčatová polévka, která obsahuje smetanu, může vést k nežádoucímu přírůstku hmotnosti.

Zkuste si vyrobit vlastní rajčatovou polévku z vysoce kvalitních surovin, které vám pomohou zvládnout počet solí, tuků a kalorií.

Shrnutí

  • Rajčatová polévka nemusí být vhodnou volbou pro lidi s GER. Navíc průmyslově zpracované polévky mohou mít vysoký obsah solí a tuků.

Závěr

Rajčatová polévka může nabídnout řadu zdravotních výhod, včetně vlastností boje proti rakovině a zlepšení plodnosti u mužů. Může to mimo jiné také prospět zdravému srdci, kůži a kostí.

Tyto výhody jsou způsobeny hlavně mnoha rostlinnými sloučeninami v rajčatech.

Neexistují však žádné důkazy podporující tvrzení, že rajčatová polévka podporuje růst vlasů a vylučuje tuk z těla.

Rajčatová polévka nemusí být dobrou volbou, pokud máte GER.

Můžete zkusit vyrobit domácí verzi své oblíbené rajčatové polévky, především z vlastních organicky pěstovaných rajčat, abyste zvládli obsah solí a tuků a zároveň využili všechny užitečné živiny v tomto chutném pokrmu bez chemických látek často neúměrně používaných při komerčním pěstování.

Zavařená organická rajčata - "Tornádo"

Jednoduché posílení imunity - organickou zeleninou a ovocem

Pokud rostlina vyrůstá ve standardním prostředí a je napadena plísněmi či parazity dovede se zpravidla sama úspěšně tomuto napadení bránit. Vytváří totiž látky, které masivně působí proti danému parazitu. Jednou z těchto látek je Salvestrol. Tedy Salvestrol je produktem imunitního systému těchto rostlin. A čím více je rostlina napadena, tím masivněji Salvestrol a další ochranné látky proti danému parazitu působí.

Pokud ale použijeme pro ošetření rostlin chemické fungicidy, tak se tyto přírodní ochranné látky v rostlinách nevytváří a ve finálních produktech se nenachází, což je také důvodem oslabené imunity u lidí.

Ochranné látky se nacházejí pouze v produktech, které byly pěstovány organicky, tedy také bez použití chemických fungicidů.

Salvestrol prostě vznikne v rostlinách, které jsou samy napadené plísňovým onemocněním

Salvestrol

Salvestrol je jedna z látek, kterou rostliny produkují pro svojí ochranu proti plísním a parazitům. Co se ale stane, když tuto látku dostane člověk do těla konzumací organické zeleniny a ovoce?

Salvestrol v případě kontaktu s biomarkerovým enzymem "CYP1B1" mění svou chemickou strukturu. Kde se enzym "CYP1B1" nachází? Pouze v rakovinových buňkách. Ano, pouze se vytváří v rakovinových buňkách.

Chemická reakce převede Salvestrol do komponentu, který rakovinové buňky zabíjí bez poškození těch zdravých. Toto je velmi důležité zjištění, které tím objasňuje, proč je tak důležité pro osoby postižené rakovinovým onemocněním pít čisté šťávy z ovoce a zeleniny, které byly organicky pěstované. Nicméně prioritní je už pochopitelně prevence.

Velmi velké množství Salvestrolu obsahují plody těchto organicky pěstovaných rostlin: jahody, borůvky, maliny, ostružiny, brusinky, hroznové víno, černý a červený rybíz, jablka, broskve, meruňky a ze zeleniny: brokolice, zelí, artyčok, červené a žluté papriky, avokádo, chřest a lilek.

Doporučení

Omezte co nejvíce nákup ovoce a zeleniny především v klasických obchodním řetězcích, pěstujte si tyto produkty, co nejvíce sami, případně si je kupujte například na farmářských trzích od ověřeného prodejce.

Pokud budete jíst při pěstování chemicky ošetřované ovoce a zeleninu, tak bez výše uvedených potřebných pozitivních účinků, protože prakticky všechny fungicidy blokují nejen produkci enzymu "CYP1B1".

Zakousněte se raději do červavého a strupatého jablka, než do nablýskaného produktu, který za svoji vegetaci "zažil" mnohdy více než 20 chemických ošetření.

Mějte na paměti

Pokud úspěšně blokujeme postřiky přirozený imunitní systém rostlin, které následně nevytváří ochranné látky, tak úspěšně snižujeme přirozenou imunitu u lidí, kteří tyto produkty konzumují.

Nový poznatek - postřiky pesticidy

Je dobré být obezřetný ještě více před konzumací plodů chemicky ošetřených rostlin. Proč? Reálně se zjistilo, že producenti používají více druhů pesticidů k postřiku, protože nechtějí překročit povolené množství v plodech. Ona totiž norma stanoví maximální množství pouze jedné konkrétní látky. Ale pozor! Norma už nestanoví celkové povolené množství v součtu všech použitých pesticidů.

Takže, když bude použito 10 postřiků 10 různými látkami na hraně přípustnosti pro jednu látku, tak nám vznikne super Amaroun.

Více:

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ EXTRAKTY

S CERTIFIKÁTY

Níže uvedené nejúčinnější přírodní přípravky s ochrannou známkou Superionherbs sice mohou velice dobře účinkovat, nicméně je vhodné souběžně začít u sebe, protože chronické obtíže mají zpravidla tyto společné jmenovatele:

.

Reishi

Reishi
Reishi (čínsky Ling Zhi) a její užívání, uvádějí staré čínské spisy z doby už před více než 2 400 lety. Tato vzácná houba je také nazývaná latinsky Ganoderma lucidum, v překladu "božská houba...

Cordyceps

Cordyceps
Cordyceps je velice specifická cizopasná houba, která roste od nepaměti pouze v horských oblastech Číny a Tibetu. Pro své specifické účinky je v čínské medicíně především Cordyceps sinensis používán...

Sibiřská Čaga

Sibiřská Čaga
Čaga, dřevokazná houba se živí šťávami stromů, především z břízy, jilmu, jeřabiny, jasanu, ale nejvyšší léčivé účinky má houba Čaga rostoucí na břízách. Ideální sběr je na podzim a na jaře, kdy má...

Hericium

Hericium
Hericium je poměrně vzácná houba, která svým tvarem připomíná mořský korál. Roste paraziticky především na tvrdém dřevě dubů a buků, přičemž roste zejména v jihovýchodní Asii. Na našem území ji...

Coriolus

Coriolus
Coriolus nebo-li čínsky YunzhiYunzhi je druhem dřevokazné houby, která je již celá staletí využívá v tradiční čínské medicíně. V angličtině nazývá turkey tail což znamená – krocaní ocas, který...

Shiitake

Shiitake
Shiitake (lat. Lentinus edodes), česky Houževnatec jedlý je uznávaný přírodní prostředek jako Reishi, Cordyceps, Hericium a Sibiřská Čaga. Jejími hlavními aktivními komponenty jsou polysacharidy...

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná
V posledních desetiletích se základní výzkum věnuje daleko podrobněji než kdykoli jindy komlexnějšímu složení a biologickým účinkům hlívy ústřičné a jejím jednotlivým složkám. Na základě výsledků...

BetaGlukan Maxcell

BetaGlukan Maxcell
Beta glukany 1,3/1,6D jsou přírodní polysacharidy nacházející se také v buněčných stěnách kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae a všech medicinálních hub. Obsaženýé beta-glukany jsou získávány...

Agaricus

Agaricus
Agaricus blazei Murill, česky žampion brazilský Agaricus blazei Murrill je jedlá brazilská houba s nízkým obsahem kalorií a velkým množství živin. Pochází z malé brazilské vesnice jménem Piedade...

C-Max komplex

C-Max komplex
Synergická kombinace extraktu z plodů ze stromu Camu Camu a quercetinu s maximální vstřebatelností vitamínu C. Camu Camu Camu Camu je nízký malý strom rostoucí divoce podél řek v oblastech...

Ašvaganda

Ašvaganda
(Ashwagandhá – witánie snodárná – witánie uspávající – Withania somnifera) je polokeř, který dorůstá do výšky 1 - 1,5 metru. Původem je ze severozápadní Indie. Roste také v severní Africe a na...

Kurkumin (fytosomální)

Kurkumin (fytosomální)
Kurkumin a trávicí systém Pokud bychom měli vyjmenovat pouze jedinou oblast, která v současnosti vyžaduje největší pozornost, pak by to určitě byl nemocný trávicí systém. Tato „vstupní brána k našemu...

Rdesno - He shou wu

Rdesno - He shou wu
Che-šou-wu (He Shou Wu) je v asijské bylinné medicíně jednou z nejpopulárnějších a nejvíce ceněných posilujících bylin. He-šou-wu je zpracovaná kořenová hlíza rostliny Polygonum multiflorum (rdesno...

Graviola - Annona

Graviola - Annona
Extrakt z listí ze stromu Graviola - přirozený zabiják rakovinových buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie A proč to nevíme? Je to proto, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět...

Maca

Maca
Maca, přezdívaná jako peruánský ženšen nebo peruánská viagra roste v jihoamerických Andách, vyskytuje se ve výškách kolem 4000 metrů n.m. a odolává až mrazům -20°C, stejně jako žáru slunce. Vzhledem...

Chitomax

Chitomax
Princip působení Chitomaxu: Je známo, že viskózní vláknina a zejména chitosan působí na metabolismus tuků, snižuje vstřebávání cholesterolu ze stravy a váže se na žlučové kyseliny, a tím snižuje...

Fenuprim

Fenuprim
chitomax + bylinky + kyselina alfalipoová FENUPRIM – jedinečná kombinace pěti přírodních látek, synergicky působících, která vám může pomoci při formování vaší postavy. Pro většinu lidí jsou právě...

Dračí krev

Dračí krev
Dračí krev – Dragons blood Když se v amazonské džungly někdo poraní, škrábne nebo je pokousán hmyzem, někdy můžete vidět jak mačetou sekne do jednoho druhu stromu a temně rudou pryskyřici si kápne do...

 

 

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Více úžasný:

MUDr. Henry Bieler

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

KLINICKÉ TESTY LÉKŮ - PODVOD

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
 

220+ zkušeností

s DUANWOOD REISHI ZDE

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

127+ ZKUŠENOSTÍ

ZDE

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

100% Sibiřská Čaga
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA

 

Jak platné v roce 2020